27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Hmm, hlavně by měla setupka do ádosti o osvojení uvést, e nesnáí, kdy jsou děti v koupelně zároveň s ní a taky e neschvaluje jejich přístup do lonice a taky e kdy děcko čmárne na saténovou koilku, dokáe z toho udělat tragédii.
Obecně:
Vdycky jsem si myslela, e je dětem líp v jakékoliv rodině ne v ústavu, ale v posledních letech o tom začínám pochybovat (mám poblí 2 rodiny, kde si osvojili dítě a těm dětem skutečně nezávidím)......
Stejně jako někteří "pedagogové" jdou do kolství proto, aby si léčili mindráky a uplatňovali svoje "výchovné" metody, najdou se i mezi lidmi, kteří "touí" po dětech, takoví...
Jak správně poznamenala Aprill, setupka u za sebou jedno zvykání na cizí děti má - neúspěné.
Setupko, umělé oplodnění jsi zkouela? Nebylo by přece jen vlastní dítě pro Tvoji povahu lepí, ne cizí?
Není tady
Tercilo, ty děti, které tady zmiňuje byly zpovykané a nevychované z vlastní rodiny a setupka jejich nevychovanost nemohla nijak ovlivnit, protoe měly svoji maminku a svého tatínka
A nechápu, proč tady setupku ironizuje.
Vypadá to, e si rozhodla zařídit ivot bez oné rodinky, kde vztahy neklapaly, co ukazuje na to, e konečně uposlechla Tvých dobře míněných rad a měla bys ji spíe pochválit a povzbudit, neli ji tady shazovat
Není tady
Kiara napsal(a):
Tercilo, ty děti, které tady zmiňuje byly zpovykané a nevychované z vlastní rodiny a setupka jejich nevychovanost nemohla nijak ovlivnit, protoe měly svoji maminku a svého tatínka
A nechápu, proč tady setupku ironizuje.
Vypadá to, e si rozhodla zařídit ivot bez oné rodinky, kde vztahy neklapaly, co ukazuje na to, e konečně uposlechla Tvých dobře míněných rad a měla bys ji spíe pochválit a povzbudit, neli ji tady shazovat
Kiaro, ty si snad myslí, e do pěstounské péče jde "elita" ?! V DD jsou problémové děti, mají zaité "problémové" chování. A pokud se sestupce podaří dotáhnout PP do konce, tak na děti svého přítele bude s láskou vzpomínat .
Není tady
Ano, rozhodla jsem se nějak svou situaci řeit a protoe ve vlastní dítě nedoufám, přemýlím i nad touto variantou.
S dětmi mého přítele to moc nevycházelo, protoe nechtěla jejich matka ani oni. Byla jsem tam jako naádoucí element. A otec u to vidí taky, například, kdy teď v pátek se synek k němu nevrátil v noci po diskotéce, take ho táta sháněl po vech čertech. Doslova ho vyfuckoval. Ale to je určitě taky moje vina, e jsem s dětmi nevycházela a to i přesto, e jsem tam v ten pátek nebyla. Dcera mu rozlápla ovladač k nové televizí a do linky dala neumyté nádobí, které měla umýt a nechtělo se jí. Tak i to je díky mně, protoe s nima nevycházím,e. ALe to u fakt nechci řeit.
Chtěla bych se dozvědět co nejvíco pěstounské péči. Lehce handicapované dítě bych brala (vozíčkáře bych fyzicky nezvládla). Moná to zní naivně, nemám s tím zkuenost, jen představu a přání. Znám takové děti a vím, e dokáou být vděčné za kadou maličkost. To, kdy by si potom dítě vzali biologičtí rodiče, by mně asi vzalo. Neříkám, e k tomu opravdu najdu odvahu, ale teď na to myslím pořád a dokáu si to představit.
Není tady
setupka napsal(a):
Ano, rozhodla jsem se nějak svou situaci řeit a protoe ve vlastní dítě nedoufám, přemýlím i nad touto variantou.
S dětmi mého přítele to moc nevycházelo, protoe nechtěla jejich matka ani oni. Byla jsem tam jako naádoucí element. A otec u to vidí taky, například, kdy teď v pátek se synek k němu nevrátil v noci po diskotéce, take ho táta sháněl po vech čertech. Doslova ho vyfuckoval. Ale to je určitě taky moje vina, e jsem s dětmi nevycházela a to i přesto, e jsem tam v ten pátek nebyla. Dcera mu rozlápla ovladač k nové televizí a do linky dala neumyté nádobí, které měla umýt a nechtělo se jí. Tak i to je díky mně, protoe s nima nevycházím,e. ALe to u fakt nechci řeit.
Chtěla bych se dozvědět co nejvíco pěstounské péči. Lehce handicapované dítě bych brala (vozíčkáře bych fyzicky nezvládla). Moná to zní naivně, nemám s tím zkuenost, jen představu a přání. Znám takové děti a vím, e dokáou být vděčné za kadou maličkost. To, kdy by si potom dítě vzali biologičtí rodiče, by mně asi vzalo. Neříkám, e k tomu opravdu najdu odvahu, ale teď na to myslím pořád a dokáu si to představit.
Myslím, e děti co dokáou být vděčné za kadou maličkost - to je spí iluze.
Není tady
Urcite do pestounske pece nejde elita, jak tady nekdo poznamenal, ale deti s nejakym problemem. Bud v podobe handicapu mentalniho, fyzickeho, vychovneho nebo treba v podobe bio rodicu. Ovsem predpokladam, ze deti v pestounske peci muzes deti vychovavat, tj. trvat na dodrzovani nejakych pravidel (jestli budou dodrzovana je vec druha). A necekat, ze az tato pravidla nastoli nekdo jiny, pokud je vubec nastoli. Takze pokud diteti reknes, ze v posteli se nekresli, tak na tom budes trvat, kdezto u deti tveho pritele muzes jen bezradne koukat, jak si nese fixy do postele. Rypave poznamky urcitych prispevatelek setupko neres. To si jeste nepoznala, ze se te snazi akorat rozhodit a ukazat, ze ony jsou ty nejlepsi. Fakt je lepsi je ignorovat a pokud maji potrebu se ti vnucovat s jejich moudry jeste i v SZ, tak s nima hlavne nic neresit. Ono je to mozna pak prestane bavit.. Je prece zbytecny se tady obhajovat, ne?
Není tady
Setupko já ti fandím, jen se s tím opravdu dobře dopředu seznam. Od pěstounské péče, zejména starího dítěte, nemůe naivně očekávat andílka, který ti po roce útrap v ústavech padne do náruče a s vděčností bude plnit ve, na čem se domluvíte. Ty děti mají za sebou věci, které si lidé z "normáních" rodin jen těko dokáou představit a samozřejmě jim trvá, ne si k tobě vybudují důvěru. Musí být připravená na to, e zaili hlad, sexuální zneuívání, jsou zvyklý se chovat způsobem, který tě můe okovat.
Vechno záleí na tom, s čím do toho jde: jestli chce hlavně pomoct dítěti, které by jinak strádalo v ústavu, i kdy si uvědomuje, e to bude těké, a e ti to dítě nemusí vechno vrátit způsobem, jakým by to asi udělalo "normální a bezproblémové" dítě, tak do toho stojí za to jít.
Kdy si to ale někdo přeedstavuje tak, e si vezme blonďatou holčičku, která bude jeho vděčným andílkem do konce ivota, tak se můe dost eredně splést (i kdy i takový případ se můe stát).
Ono i kdy to dítě, které si osvojí, nakonec skončí ve vězení nebo v pasáku, alespoň mu dá několik let lásky a péče, kterou by jinak nikdy nezailo. Dá mu nahlédnout do toho, jak to funguje v rodině, kde kadý musí přiloit ruku k dílu a jídlo se jen zázračně neobjevuje za výdejním pultem v kuchyni. Tohle vechno se v tom dítěti střádá a jednou to můe být rozhodujícím faktorem v tom, kam se bude ubírat jeho ivot. To e stráví nějaký čas ve vězení přece není konečná stanice, kdy si odkrten, e "se to osvojení tedy nezdařilo".
Na podzim jsem byla na přednákách mých kamarádů, kteří se starají o 8 dětí, některé vlastní, jiné osvojené. A říkali věci, které mě dost přinutily se zamyslet. Například říkaly, e si nikdy nepřipadali nijak zvlá nadaní na to, starat se o děti, e se necítí jako svatí, kteří v tom mají své "poslání" a vysoce tak ční nad ostatní populací. Jen jim docela obyčejně bylo těch dětí v ústavech líto, a řekli si, e ne roky v ústavu, je pro ty děti mnohem lepí i nedokonalá máma a táta, kteří se je ze vech sil snaí mít rádi. A s tím do toho li.
Není tady
Nevím, čím to je, ale nijak zvlá se toho nebojím. Moná je to naivní. Blonďatého andílka bych ani nečekala, spí neastného nechtěného človíčka, kterému bych mohla dát něco, co by potřeboval. Myslím, e bo to mohlo něco přinést oběma stranám. Snaím se získat maximum informací, pročítám dokumenty na netu, názory a různé diskuse, psychology...
Informovala jsem se a je moné, aby ena sama měla dítě v péči, ale páry mají přednost.
Jinak co se týká některých názorů tady na mě... Nijak zvlá si to neberu, trochu mi to připomíná BM. Kdy nic neudělám - patně, kdy něco udělám - patně, kdy jsem tam nejsem - patně, kdy tam jsem, jetě hůř. Prostě patně u jenom existencí. Není mi zapotřebí někde někomu překáet. Nemusíme vdy vem sednout, neřeím to. Jdu si podle svého.
Není tady
setupko, z někteých utěpačných příspěvků na svoji adresu tady si nic nedělej a pokud ses rozhodla vydat novou cestou, drím Ti na ní vechny palce
Není tady
Ronja napsal(a):
Setupko já ti fandím, jen se s tím opravdu dobře dopředu seznam. Od pěstounské péče, zejména starího dítěte, nemůe naivně očekávat andílka, který ti po roce útrap v ústavech padne do náruče a s vděčností bude plnit ve, na čem se domluvíte. Ty děti mají za sebou věci, které si lidé z "normáních" rodin jen těko dokáou představit a samozřejmě jim trvá, ne si k tobě vybudují důvěru. Musí být připravená na to, e zaili hlad, sexuální zneuívání, jsou zvyklý se chovat způsobem, který tě můe okovat.
Vechno záleí na tom, s čím do toho jde: jestli chce hlavně pomoct dítěti, které by jinak strádalo v ústavu, i kdy si uvědomuje, e to bude těké, a e ti to dítě nemusí vechno vrátit způsobem, jakým by to asi udělalo "normální a bezproblémové" dítě, tak do toho stojí za to jít.
Kdy si to ale někdo přeedstavuje tak, e si vezme blonďatou holčičku, která bude jeho vděčným andílkem do konce ivota, tak se můe dost eredně splést (i kdy i takový případ se můe stát).
Ono i kdy to dítě, které si osvojí, nakonec skončí ve vězení nebo v pasáku, alespoň mu dá několik let lásky a péče, kterou by jinak nikdy nezailo. Dá mu nahlédnout do toho, jak to funguje v rodině, kde kadý musí přiloit ruku k dílu a jídlo se jen zázračně neobjevuje za výdejním pultem v kuchyni. Tohle vechno se v tom dítěti střádá a jednou to můe být rozhodujícím faktorem v tom, kam se bude ubírat jeho ivot. To e stráví nějaký čas ve vězení přece není konečná stanice, kdy si odkrten, e "se to osvojení tedy nezdařilo".
Na podzim jsem byla na přednákách mých kamarádů, kteří se starají o 8 dětí, některé vlastní, jiné osvojené. A říkali věci, které mě dost přinutily se zamyslet. Například říkaly, e si nikdy nepřipadali nijak zvlá nadaní na to, starat se o děti, e se necítí jako svatí, kteří v tom mají své "poslání" a vysoce tak ční nad ostatní populací. Jen jim docela obyčejně bylo těch dětí v ústavech líto, a řekli si, e ne roky v ústavu, je pro ty děti mnohem lepí i nedokonalá máma a táta, kteří se je ze vech sil snaí mít rádi. A s tím do toho li.
Ronjo, pěkně jsi to napsala, ale není to a tak jednoduché . Málo kdo se smíří s tím, e ve výchově "selhal" , protoe geny byly silnějí :kapitulation: .
Asi jsem troku zaujatá, protoe znám rodiny z kterých pocházejí děti, které později ly do PP (ne jsem tyto rodiny poznala sama jsem měla o PP zájem) . A s velkými pěstounskými rodinami rovně nesouhlasím. Nevěřím, e se někdo můe individuálně věnovat dítěti, kdy jich má na starosti třeba 8 a z toho některé třeba postiené. To ty děti mohly zůstat v ústavu, péči by měly stejnou :kapitulation:.
Není tady
Aprill určitě to není jednoduché a sama nevím, jak bych se s případným "neúspěchem" vyrovnávala. Z tvé pozice se vůbec nedivím, vidí to zase z jiných úhlů - někdy spí z těch nejhorích.
Co se týká názoru na velké pěstounské rodiny, tak nemůu zobecňovat. Znám jen tady tu jednu, byla jsem u nich i na návtěvách atd. a tam rozhodně můu říct, e se ty děti mají podstatně lépe ne v ústavu. Mají tátu a mámu, kteří si na ně dělají individuální čas, i kdy je to pořád onglování mezi milionem povinností, to je jasné. Samozřejmě e ta rodina funguje trochu jako mení dětský tábor, na ledničce přesný rozpis, jaké má kdo povinnosti, co kdo musí udělat kdy ráno vstane, pro mení děti pomocí obrázků. A děti podle toho ráno jedou a jsou schopní se s celou rodinnou vypravit do půl hodiny z domu, co nedokáu ani já a to jsem sama Take se ty děti například učí, e kadý má své povinnosti, které musí plnit, co oproti ústavu je velká deviza do ivota. Take kdybych byla dítě a mohla si vybrat, neváhám ani minutu mezi ústavem a touto rodinou.
e to ale není ve vech pěstounských rodinách růové, to je bohuel pravda. Bohuel je ale taky pravda e je u nás naprosto neporovnatelný počet dětí v ústavech ne v jiných zemích, e skoro vůbec nefungují "dočasní pěstouni" pro případ, e se v rodině vyskytně krize, kterou lze za pomocí sociálních pracovnic a intervencí postupně napravit...e jsou u nás osvojení právně i jinak komplikovaná, ačkoli kadý dávno ví, e ivot v ústavu je zdaleko nejhorí varianta mimorodinné péče a citová deprivace dítě poznamená na celý ivot.
Není tady
Znám dvě rodiny, které měly děti v PP. Jedni měli víc dětí a časem se ukázalo, e to bylo kvůli penězům, nehcodili do práce a děti byly údajně i týrané. Po nějaké době byly z rodiny odebrané. Přijde mi to příerné, u tak poznamenané a neastné děti jetě vyuívat kvůli penězům a týrat. Ve druhé rodině se první pokus nepovedl, první dítě (chlapce) museli vrátit, bral jim peníze a byl hodně zlý na jejich dítě a prostě to nelo. Dalí dvojčata byla taky problematická, neměly vůbec ádné návyky, byly jako malá zvířátka, říkala známá, ale pevnými pravidly se to časem stabilizovalo a teď to funguje docela dobře. Proč to nezkusit, kdy se to povede, stojí to zato.
Není tady
Myslím, e nejvíc fundovaných informací by jsi získala od asociace pěstounských rodin. Moje kamrádka, má čtyři vlastní zdravé děti si postupně vzala do pěstouské péče tri handicapované děti. je vdaná. Na jednu stranu je to někdy opravu těké a někdy úasně krásné.
Není tady
setupka napsal(a):
Ahoj, nevíte, jestli je moné, aby bylo dítě svěřené do pěstounské péče samotné eně nebo jestli je to jenom pro páry. Materiální zázemí jsem schopna vytvořit. Pročítám na netu kdeco, ale zatím jsem na toto nenarazila...
Nehledej na netu, ale zajdi primo na urady. V dnesni dobe je mozne kde co, takze i svereni ditete do pece zene-single si myslim, ze nebude tak velky problem. U muze-single by to problem byl. Ted budu chvilku premyslet, proc tomu tak asyk je. Uz to mam. Zena je zodpovednejsi !
Není tady
Co na to říká maminka? Pokud má takovéhle úmysly, bylo by dobré, kdyby se taky zúčastnila
(=byla babičkou).
Není tady
Shromaďuju inofrmace úřední cestou i od lidí, víc hlav víc ví. Zjistila sjem, e moné to je, ale v momentě, kdy bude ve hře úplně rodina a člověk single, upřednostní se rodina.
S mámou jsem o tom jetě nemluvila, musím si to nejprve na 100% utřídit sama v sobě. Nezapírám, e jsou chvíle, kdy váhám. Stačí teba obyčejná chřipka a byl by to problém... Neodrazuej mě to, ale nevím, jak bych to řeila. Kdy jsou dva, je to vechno jednoduí. Jene situace je taková, jaká je a spolehnout se můu jenom na sebe.
Není tady
Není monost stát se něčím jako teta? A zkusit sbliování povlovnějí a ozkouet čeho jsi schopna ty i dětský protějek. Myslím, e těmto dětem chybí hlavně stálý láskyplný vztah a ten můe být i s tetou. Znám dobrou zkuenost ze svého okolí, která se pak rozvinula do vyích kvalit.
Není tady
Teta? Myslí jako třeba od kamarádky nebo podobně?
Není tady
Ne, to ne. Nevím přesně, jak se ten program jmenuje nebo jmenoval, ale lo o to, e s dítětem tráví třeba víkendy, bere je na různé své akce atd.. (Můe to třeba dělat matka dětí, kdy spolu se svou rodinou něco dělá a přibere i toto dítě (děti)). Má k nim závazek jako dospělá osoba která je má momentálně na starosti.
Není tady
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Doufám, e pěstounská péče mezi příbuznými bude co nejdříve zruena!A smím vědět proč
?!? Samozřejmě, e tohoto fenoménu zneuívají předevím členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají vechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi sluné peníze. Aprill, vechno na světě se dá zneuít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zruila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala dalí desítky dětských domovů?!? A co třeba sirotci z běných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova
?!?
Rozhodně by se nerozířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, e rodiče ijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výivné a v případě, e rodiče zemřeli, tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.
Jasné, ale tak podža tejto logiky treba zrui aj alimenty a sirotské vôbec, nie? A prípadne aj prídavky na deti, rodičovský príspevok... Keď u, tak u... Kto sa chce postara (o svoje či cuzdie), nech sa stará sám... Som 100% za .
Není tady
Ja si myslím, e je to od prípadu k prípadu a rozmyslela by som si to dobre, ale nenechala sa odradi nejakými laickými dojmami. A určite by som najprv skúsila do nejakého domova zájas (trebárs s darčekmi), poobzera sa a zisti, aké vlastne deti sa tam ocitli. Aj tam sú rôzne prípady. A určite si dobre premysli, či by k tebe lepie pasovalo malé diea so svojimi nárokmi, alebo u odrastenejie - a určite sa popýtaj na povahu, sklony, ivotný týl. Prípadne na hendikep. Dobre zvá svoje sily a svoje predstavy. Drím ti päste. (Právna stránka je asi dos jasná, tak to proste skús - je to pudová záleitos - buď to pude, nebo nepude.
)
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
A smím vědět proč?!? Samozřejmě, e tohoto fenoménu zneuívají předevím členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají vechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi sluné peníze. Aprill, vechno na světě se dá zneuít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zruila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala dalí desítky dětských domovů?!? A co třeba sirotci z běných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova
?!?
Rozhodně by se nerozířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, e rodiče ijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výivné a v případě, e rodiče zemřeli, tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.Jasné, ale tak podža tejto logiky treba zrui aj alimenty a sirotské vôbec, nie? A prípadne aj prídavky na deti, rodičovský príspevok... Keď u, tak u... Kto sa chce postara (o svoje či cuzdie), nech sa stará sám... Som 100% za
.
Zase se mýlí! Nevím proč by měl stát vyplácet pěstounské dávky rodinným přísluníkům! Kdyby to tak nebylo, nebyl by případ Drahuka. Babička měla zájem o prachy nikoliv o vnučku !!!!!!
Výivné hradí rodič na své dítě a sirotčí důchod se počítá z odvedeného pojistného zemřelého rodiče . Přídavky na dítě - jejich zruení není od věci, protoe těch pár korun rodiče nevytrhne z bídy a rodičák jen tomu kdo pracoval .
Není tady
koukám aprill, e ty bys byla se vím hodně rychle hotová.
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.Jasné, ale tak podža tejto logiky treba zrui aj alimenty a sirotské vôbec, nie? A prípadne aj prídavky na deti, rodičovský príspevok... Keď u, tak u... Kto sa chce postara (o svoje či cuzdie), nech sa stará sám... Som 100% za
.
Zase se mýlí! Nevím proč by měl stát vyplácet pěstounské dávky rodinným přísluníkům! Kdyby to tak nebylo, nebyl by případ Drahuka. Babička měla zájem o prachy nikoliv o vnučku !!!!!!
Výivné hradí rodič na své dítě a sirotčí důchod se počítá z odvedeného pojistného zemřelého rodiče . Přídavky na dítě - jejich zruení není od věci, protoe těch pár korun rodiče nevytrhne z bídy a rodičák jen tomu kdo pracoval.
jeliko pracuji na sociálních dávkách, tak můu říct, e znám několik rodin, které ijí z přídavků na děti, rodičáku, příspěvku na bydlení a kdy byl tak jetě ze sociálního přídavku . A NEJDE o pár korun, v případě některých rodin jde o tisíce. a je zajímavé , e v těchto rodinách ani otec ani matka "nemůe" najít zaměstnání ani brigádu i několik let. A to mluvím o Praze.
Není tady