Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 11. 2. 2011 8:03

setupka
♥♥♥----

Pěstounská péče pro single?

Ahoj, nevíte, jestli je možné, aby bylo  dítě svěřené do pěstounské péče samotné ženě nebo jestli je to jenom pro páry. Materiální zázemí jsem schopna vytvořit. Pročítám na netu kdeco, ale zatím jsem na toto nenarazila...

Není tady

#2 11. 2. 2011 8:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Pěstounská péče pro single?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 11. 2. 2011 8:21

amely
♥♥♥♥♥--

setupka napsal(a):

Ahoj, nevíte, jestli je možné, aby bylo  dítě svěřené do pěstounské péče samotné ženě nebo jestli je to jenom pro páry. Materiální zázemí jsem schopna vytvořit. Pročítám na netu kdeco, ale zatím jsem na toto nenarazila...

Znám jednu, co to tak měla.
Ale ona nemohla mít děti a byla dětská lékařka. Úřady upřednostňují páry, před single.
Ona tam měla známé -podařilo se jí získat hezkou právně volnou holčičku, ale s několika zdravotními handicapy - myslím, že měla nemocné srdce, oči a ještě cosi. V té mamince měli jistotu, že holčička bude mít u sebe neustále odborníka - lékaře. Myslím, že v té dokumentaci ty problémy trochu zveličili, hlavně postrašili tím, co včechno by mohlo nastat. Ta doktorka měla výborné zázemí - hlavně širokou vzdělanou rodinu, kde si tu holčičku všichni přáli.
Vyrostla jí šikovná holka, teď jsem ji už pár let neviděla.
Jinak by Ti asi nabídli dítě, které nikdo nechce - buď že není právně volné - že se mohou v budoucnu ozvat biologičtí rodiče, nebo že je už dost velké, nebo hodně problémové - třeba nezvladatelného kluka, staršího, tmavšího by Ti možná nabídli.
Ale běž se zeptat rovnou na na magistrát, nebo na sdružení pěstounských rodin.

Není tady

#4 11. 2. 2011 8:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Jukni na vesničky SOS http://www.podporujemerodinu.cz/podporu … -vesnicky/
je to složité poslání, třeba tam najdeš nějaké info

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#5 11. 2. 2011 8:42

setupka
♥♥♥----

Pročtu si to všechno.
Lehce handicapované dítě by mi nevadilo, stejně tak dítě, které není právně volné. Pokud by mu to pomohlo, aspoň na čas, proč ne. Rozhodně by to celé nebyla procházka růžovou zahradou, ale vidím v tom smysl. Svou rodinu už mít zřejmě nebudu, nad tohle mě přivedla kamarádka, pár dní to nosím v hlavě a zajímá mě to čím dál víc.

Není tady

#6 11. 2. 2011 10:10

amely
♥♥♥♥♥--

Ještě zkus Fond ohrožených dětí

Není tady

#7 11. 2. 2011 10:42

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

setupka napsal(a):

Je dobrý se nejdřív taky zamyslet i nad tím zázemím,které má k dispozici tady zmiňovaná lékařka - má širokou rodinu,která je schopna převzít starost o dítě,když musí být ona v práci,mᚠty také tyto možnosti,budeš moci pracovat třeba i z domu,když bude dítě nemocné,atd.Materiálno není problém zabezpečit pro tebe nyní,tak to teď vidíš,ale když tady člověk čte,jak s tím bojují matky samoživitelky...a to mají dítě svoje,většinou i zdravé a né žádné vyvrhele společnosti,kdy musíš počítat taky s možností že budeš třeba na poicajtech či na úřadech pak jako doma.Zní toteď a tady možná hrozně,ale realita bývá jiná.
Ale jinak ti fandím,pokud s k něčemu takovému odhodláš,taky by mi snad nevadilo dítě,které není právně volné,když jinak bude v pohodě a dát mu tak možno poznat život i z té příjemnjěší stránky a nikdy člověk neví,třeba z toho bude krásný vztah po celý život,který kolikrát nemá ani vl.rodič s vl.dětmi,že.

Není tady

#8 11. 2. 2011 11:10

setupka
♥♥♥----

Široké rodinné zázemí nemáme, přesto bych si na to troufala. Měla bych možnost část pracovní doby pracovat i z domu. Promýšlím všechny varianty, teda i ty policajty. Znám lidi, kteří museli takové dítě "vrátit" , protože to fakt nešlo, dokonce jim i bral peníze, no byl to děs. Šanci chlapec dostal slušnou, že ji nevyužil, to už je jeho boj.
Ono ani u vlastního dítěte není člověk vždy prorokem a někdy se to zvrtne nežádoucím směrem. Dělala jsem s dětmi přes deset let, tak jsem toho viděla dost. I ten boj matek samoživitelek, což jsou i moje kamarádky, někdy je to z ruky do huby, hlavně v pubertě, ale neměnily by... Finančně bych to zvládla docela slušně, aspoň podle současné situace.

Není tady

#9 13. 2. 2011 9:48

amely
♥♥♥♥♥--

Včera jsem si vzpomněla - viděla jsem v kdysi dokument 13.komnata Marie Vodičkové. Ona je  předsedkyně Fondu ohrožených dětí, jako single si postupně vzala do pěstounské péče 8 romských holčiček, které nějak vychovala.
Na netu bys k tomu něco našla. Taky bys ji mohla kontaktovat.
O finance až tak moc nejde - pro pěstouny je finanční pomoc.

Není tady

#10 13. 2. 2011 12:07

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Moje sestřenice má v pěstounské péči svoji vnučku, dcera ji porodila v 16ti a pak utekla z domova s nějakou partou skinů. Sestřenice je rozvedená, tedy singl. Otázka je, jestli nehraje roli to, že je to babička, tudíž příbuzná.

Není tady

#11 13. 2. 2011 12:17

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ano, i ty jako singl si můžeš podat žádost o dítě do pěstounské péče .

offtopic, s dětmi svého  přítele jsi nedokázala vyjít  a mysl횠 si, že zvládneš cizí problémové dítě?

Není tady

#12 13. 2. 2011 12:20

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

setupko, musím říct, že mě na tomhle všem odrazuje to, že si kdykoliv můžou přijít biologičtí rodiče a dítě si vzít, já osobně bych tohle asi nevydejchala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#13 13. 2. 2011 12:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ivana napsal(a):

Moje sestřenice má v pěstounské péči svoji vnučku, dcera ji porodila v 16ti a pak utekla z domova s nějakou partou skinů. Sestřenice je rozvedená, tedy singl. Otázka je, jestli nehraje roli to, že je to babička, tudíž příbuzná.

Ano, hraje to roli. Mezi příbuznými lze získat dítě do pěstounské péče bez velkých průtahů, poměrně snadno a téměř ihned (samozřejmě za předpokladu, že příbuzní pěstouni sami nejsou nějaké závadové osoby).

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 13. 2. 2011 12:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Ano, i ty jako singl si můžeš podat žádost o dítě do pěstounské péče .

offtopic, s dětmi svého  přítele jsi nedokázala vyjít  a mysl횠 si, že zvládneš cizí problémové dítě?

To bylo něco jiného - ty děti měly svého tatínka a svoji maminku a setupku jakožto "vetřelce" odmítaly stolt

Není tady

#15 13. 2. 2011 12:36

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

Ano, hraje to roli. Mezi příbuznými lze získat dítě do pěstounské péče bez velkých průtahů, poměrně snadno a téměř ihned (samozřejmě za předpokladu, že příbuzní pěstouni sami nejsou nějaké závadové osoby).

Doufám, že pěstounská péče mezi příbuznými bude co nejdříve zrušena!

Není tady

#16 13. 2. 2011 12:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

setupko, musím říct, že mě na tomhle všem odrazuje to, že si kdykoliv můžou přijít biologičtí rodiče a dítě si vzít, já osobně bych tohle asi nevydejchala.

Mě na tom odrazuje z vlastní zkušenosti jedna věc: setkala jsem se v životě s několika fyzicky zdravými dětmi, které rodiče adoptovali a téměř vždy se u tohoto dítěte projevila genetická zátěž, kterou si přinesli na svět od svých biologických rodičů, zejména poruchy chování. Jedno takové dítě chodilo s mým dítětem do třídy: díky nižšímu IQ a opožděnému vývoji nastupovalo do první třídy v devíti letech, protože mělo odklad povinné školní docházky, pořád s ním byly problémy, v páté třídě ve svých 13ti se opilo do bezvědomí, začalo kouřit, popíjet, hulit trávu, doma okrádalo dědečka, který s rodinou bydlel a po ukončení základky se dalo na tvrdé drogy. Ničím se nevyučilo, protože ho z učení vyhodili, nikde nepracuje, má obrovské dluhy. Jeho sestra, rovněž adoptovaná, se zdá poměrně bez problémů až na to, že vyšla základku a jak jsem slyšela, hulení trávy se rovněž nevyhýbá ...

Já osobně mám za to, že adopce bezproblémového dítěte je pravděpodobná tak 1:100 a daleko spíš můžeš dostat do péče dítě, které Ti úderem puberty připraví malé peklíčko na zemi.

Setupko, pokud chceš udělat opravdu dobrý skutek a být nějakému drobečkovi skutečně užitečná, na Tvém místě bych volila raději dítě s lehkým nebo středně těžkým fyzickým handicapem: se zbytky zraku, neslyšící, částečně pohyblivé atp. To dítě Ti bude stonásobně vděčné za Tvoji lásku a péči a přilne k Tobě tak, jak to mnohdy zdravé děti vůbec nedokážou stolt

Není tady

#17 13. 2. 2011 13:02

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

A smím vědět proč va?!? Samozřejmě, že tohoto fenoménu zneužívají především členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají všechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi slušné peníze. Aprill, všechno na světě se dá zneužít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zrušila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala další desítky dětských domovů va ?!? A co třeba sirotci z běžných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova va?!?

Není tady

#18 13. 2. 2011 13:12

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

A smím vědět proč va?!? Samozřejmě, že tohoto fenoménu zneužívají především členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají všechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi slušné peníze. Aprill, všechno na světě se dá zneužít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zrušila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala další desítky dětských domovů va ?!? A co třeba sirotci z běžných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova va?!?

Rozhodně by se nerozšířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, že rodiče žijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výživné  a  v případě, že rodiče zemřeli,  tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.

Upravil(a) aprill (13. 2. 2011 13:12)

Není tady

#19 13. 2. 2011 13:35

agewa
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Rozhodně by se nerozšířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, že rodiče žijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výživné  a  v případě, že rodiče zemřeli,  tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.

i já mám pocit, že pěstounská péče by měla být zrušena. Bud se o dítě postarat chci a pak by se k němu mělo přihlížet jako k mému  vlastnímu a nebo ho nechci , pak se bohužel bude muset postarat stát.
Místo toho bych zprůhlednila a urychlila adopce.

Není tady

#20 13. 2. 2011 13:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Tohle bych ja taky nerozdejchala.Dite si oblibis,vypiplas je na tebe zvykle a pak prijdou biologicky rodice a vezmou te ho.Ses taky na tohle pripravena?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#21 13. 2. 2011 16:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

myslíš kvůli romům nebo proč ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#22 13. 2. 2011 16:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Mě na tom odrazuje z vlastní zkušenosti jedna věc: setkala jsem se v životě s několika fyzicky zdravými dětmi, které rodiče adoptovali a téměř vždy se u tohoto dítěte projevila genetická zátěž, kterou si přinesli na svět od svých biologických rodičů, zejména poruchy chování. Jedno takové dítě chodilo s mým dítětem do třídy: díky nižšímu IQ a opožděnému vývoji nastupovalo do první třídy v devíti letech, protože mělo odklad povinné školní docházky, pořád s ním byly problémy, v páté třídě ve svých 13ti se opilo do bezvědomí, začalo kouřit, popíjet, hulit trávu, doma okrádalo dědečka, který s rodinou bydlel a po ukončení základky se dalo na tvrdé drogy. Ničím se nevyučilo, protože ho z učení vyhodili, nikde nepracuje, má obrovské dluhy. Jeho sestra, rovněž adoptovaná, se zdá poměrně bez problémů až na to, že vyšla základku a jak jsem slyšela, hulení trávy se rovněž nevyhýbá ...

Já osobně mám za to, že adopce bezproblémového dítěte je pravděpodobná tak 1:100 a daleko spíš můžeš dostat do péče dítě, které Ti úderem puberty připraví malé peklíčko na zemi.

Setupko, pokud chceš udělat opravdu dobrý skutek a být nějakému drobečkovi skutečně užitečná, na Tvém místě bych volila raději dítě s lehkým nebo středně těžkým fyzickým handicapem: se zbytky zraku, neslyšící, částečně pohyblivé atp. To dítě Ti bude stonásobně vděčné za Tvoji lásku a péči a přilne k Tobě tak, jak to mnohdy zdravé děti vůbec nedokážou stolt

Kiaro, peklo na zemi ti v pubertě klidně připraví i vlastní děti, to se neboj wink
tím netvrdím, že geny nemají vliv na nic, samozřejmě, že ano. ale v횠 jak, kolikrát i z vlastního děcka vyroste spratek, co krade, fetuje, skončí v pasáku, je problémovej. tím tady nechci řešit, kde se stala chyba, že k tomu došlo. důvodů může být tisíc. ale prostě znám dost i takových rodin, kde je dítě fakt dáreček a rodiče jsou ok.
ono i když vychováváš, snažíš se do něj dát to nejlepší, přijde puberta, dítě se ti chytne blbé party a všechno jde do haj*zlu.
nic není pravidlo - znám dvě adoptované děti - sourozence - jedno jakž takž, druhé věčně zhulený, ničím se nevyučilo, od desti let samej problém ... policajti u nich věčně ..
jenže tam vidím problém spíš u rodičů, kteří děti zahrnovali prvním posledním, žádné povinnosti, všeho plnou pr..., dělali si co chtěli, výchova veškerá žádná ...
a taky znám kluka, kterej je adoptovanej a prostě milionovej - bohužel má leukémii sad
můj bývalý učitel má v péči několik dětí, samé romy. problémy s nimi nejsou, myslím, že ho mají moc rádi, sekají latinu. kdyby všechny děti byly slušný jako tyhle, to by bylo na světě hned líp stolt

Není tady

#23 13. 2. 2011 16:51

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

K základní otázce, jak už řekla Aprill, ano, i jako "single" můžeš zažádat o pěstounskou péči. Dál bych ti srdečně doporučila rozhovor s lidmi, kteří mají z pěstounskou péčí osobní zkušenosti, místo pročítání názorů typu "jedna paní povídala".

Pokud nevíš, kam se obrátit, zkus třeba Sdružení pěstounských rodin, které provozuje poradnu: http://www.pestouni.cz/poradna/aktuality/cz/

Dál pokud tě to opravdu zajímá a chtěla by ses reálně dozvědět, co může pěstousnká péče obnášet, pošli mi SZ, dám ti kontakt na své kamarády, kteří mají v pěstounské péči několik dětí a provozují poradnu pro zájemce o pěstounskou péči a pro podporu lidí, kteří mají děti v pěstounské péči. Osobně jsem od nich slyšela napříklado paní, která si "na stará kolena" osvojila puberáka smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#24 13. 2. 2011 16:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

myslíš kvůli romům nebo proč ?

Ne kvůli minoritní společnosti, tuto možnost "výchovy"  v rodině zneužívají všechny skupiny obyvatel .

Upravil(a) aprill (13. 2. 2011 17:24)

Není tady

#25 13. 2. 2011 17:02

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

myslela jsem, že je to problém jen u romů ..

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí