27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, nevíte, jestli je moné, aby bylo dítě svěřené do pěstounské péče samotné eně nebo jestli je to jenom pro páry. Materiální zázemí jsem schopna vytvořit. Pročítám na netu kdeco, ale zatím jsem na toto nenarazila...
Není tady
Není tady
setupka napsal(a):
Ahoj, nevíte, jestli je moné, aby bylo dítě svěřené do pěstounské péče samotné eně nebo jestli je to jenom pro páry. Materiální zázemí jsem schopna vytvořit. Pročítám na netu kdeco, ale zatím jsem na toto nenarazila...
Znám jednu, co to tak měla.
Ale ona nemohla mít děti a byla dětská lékařka. Úřady upřednostňují páry, před single.
Ona tam měla známé -podařilo se jí získat hezkou právně volnou holčičku, ale s několika zdravotními handicapy - myslím, e měla nemocné srdce, oči a jetě cosi. V té mamince měli jistotu, e holčička bude mít u sebe neustále odborníka - lékaře. Myslím, e v té dokumentaci ty problémy trochu zveličili, hlavně postraili tím, co včechno by mohlo nastat. Ta doktorka měla výborné zázemí - hlavně irokou vzdělanou rodinu, kde si tu holčičku vichni přáli.
Vyrostla jí ikovná holka, teď jsem ji u pár let neviděla.
Jinak by Ti asi nabídli dítě, které nikdo nechce - buď e není právně volné - e se mohou v budoucnu ozvat biologičtí rodiče, nebo e je u dost velké, nebo hodně problémové - třeba nezvladatelného kluka, starího, tmavího by Ti moná nabídli.
Ale bě se zeptat rovnou na na magistrát, nebo na sdruení pěstounských rodin.
Není tady
Jukni na vesničky SOS http://www.podporujemerodinu.cz/podporu … -vesnicky/
je to sloité poslání, třeba tam najde nějaké info
Není tady
Pročtu si to vechno.
Lehce handicapované dítě by mi nevadilo, stejně tak dítě, které není právně volné. Pokud by mu to pomohlo, aspoň na čas, proč ne. Rozhodně by to celé nebyla procházka růovou zahradou, ale vidím v tom smysl. Svou rodinu u mít zřejmě nebudu, nad tohle mě přivedla kamarádka, pár dní to nosím v hlavě a zajímá mě to čím dál víc.
Není tady
Jetě zkus Fond ohroených dětí
Není tady
setupka napsal(a):
Je dobrý se nejdřív taky zamyslet i nad tím zázemím,které má k dispozici tady zmiňovaná lékařka - má irokou rodinu,která je schopna převzít starost o dítě,kdy musí být ona v práci,má ty také tyto monosti,bude moci pracovat třeba i z domu,kdy bude dítě nemocné,atd.Materiálno není problém zabezpečit pro tebe nyní,tak to teď vidí,ale kdy tady člověk čte,jak s tím bojují matky samoivitelky...a to mají dítě svoje,větinou i zdravé a né ádné vyvrhele společnosti,kdy musí počítat taky s moností e bude třeba na poicajtech či na úřadech pak jako doma.Zní toteď a tady moná hrozně,ale realita bývá jiná.
Ale jinak ti fandím,pokud s k něčemu takovému odhodlá,taky by mi snad nevadilo dítě,které není právně volné,kdy jinak bude v pohodě a dát mu tak mono poznat ivot i z té příjemnjěí stránky a nikdy člověk neví,třeba z toho bude krásný vztah po celý ivot,který kolikrát nemá ani vl.rodič s vl.dětmi,e.
Není tady
iroké rodinné zázemí nemáme, přesto bych si na to troufala. Měla bych monost část pracovní doby pracovat i z domu. Promýlím vechny varianty, teda i ty policajty. Znám lidi, kteří museli takové dítě "vrátit" , protoe to fakt nelo, dokonce jim i bral peníze, no byl to děs. anci chlapec dostal slunou, e ji nevyuil, to u je jeho boj.
Ono ani u vlastního dítěte není člověk vdy prorokem a někdy se to zvrtne neádoucím směrem. Dělala jsem s dětmi přes deset let, tak jsem toho viděla dost. I ten boj matek samoivitelek, co jsou i moje kamarádky, někdy je to z ruky do huby, hlavně v pubertě, ale neměnily by... Finančně bych to zvládla docela sluně, aspoň podle současné situace.
Není tady
Včera jsem si vzpomněla - viděla jsem v kdysi dokument 13.komnata Marie Vodičkové. Ona je předsedkyně Fondu ohroených dětí, jako single si postupně vzala do pěstounské péče 8 romských holčiček, které nějak vychovala.
Na netu bys k tomu něco nala. Taky bys ji mohla kontaktovat.
O finance a tak moc nejde - pro pěstouny je finanční pomoc.
Není tady
Moje sestřenice má v pěstounské péči svoji vnučku, dcera ji porodila v 16ti a pak utekla z domova s nějakou partou skinů. Sestřenice je rozvedená, tedy singl. Otázka je, jestli nehraje roli to, e je to babička, tudí příbuzná.
Není tady
Ano, i ty jako singl si můe podat ádost o dítě do pěstounské péče .
, s dětmi svého přítele jsi nedokázala vyjít a myslí si, e zvládne cizí problémové dítě?
Není tady
setupko, musím říct, e mě na tomhle vem odrazuje to, e si kdykoliv můou přijít biologičtí rodiče a dítě si vzít, já osobně bych tohle asi nevydejchala.
Není tady
Ivana napsal(a):
Moje sestřenice má v pěstounské péči svoji vnučku, dcera ji porodila v 16ti a pak utekla z domova s nějakou partou skinů. Sestřenice je rozvedená, tedy singl. Otázka je, jestli nehraje roli to, e je to babička, tudí příbuzná.
Ano, hraje to roli. Mezi příbuznými lze získat dítě do pěstounské péče bez velkých průtahů, poměrně snadno a téměř ihned (samozřejmě za předpokladu, e příbuzní pěstouni sami nejsou nějaké závadové osoby).
Není tady
aprill napsal(a):
Ano, i ty jako singl si můe podat ádost o dítě do pěstounské péče .
, s dětmi svého přítele jsi nedokázala vyjít a myslí si, e zvládne cizí problémové dítě?
To bylo něco jiného - ty děti měly svého tatínka a svoji maminku a setupku jakoto "vetřelce" odmítaly
Není tady
Kiara napsal(a):
Ivana napsal(a):
Ano, hraje to roli. Mezi příbuznými lze získat dítě do pěstounské péče bez velkých průtahů, poměrně snadno a téměř ihned (samozřejmě za předpokladu, e příbuzní pěstouni sami nejsou nějaké závadové osoby).
Doufám, e pěstounská péče mezi příbuznými bude co nejdříve zruena!
Není tady
PPavlaa napsal(a):
setupko, musím říct, e mě na tomhle vem odrazuje to, e si kdykoliv můou přijít biologičtí rodiče a dítě si vzít, já osobně bych tohle asi nevydejchala.
Mě na tom odrazuje z vlastní zkuenosti jedna věc: setkala jsem se v ivotě s několika fyzicky zdravými dětmi, které rodiče adoptovali a téměř vdy se u tohoto dítěte projevila genetická zátě, kterou si přinesli na svět od svých biologických rodičů, zejména poruchy chování. Jedno takové dítě chodilo s mým dítětem do třídy: díky niímu IQ a opoděnému vývoji nastupovalo do první třídy v devíti letech, protoe mělo odklad povinné kolní docházky, pořád s ním byly problémy, v páté třídě ve svých 13ti se opilo do bezvědomí, začalo kouřit, popíjet, hulit trávu, doma okrádalo dědečka, který s rodinou bydlel a po ukončení základky se dalo na tvrdé drogy. Ničím se nevyučilo, protoe ho z učení vyhodili, nikde nepracuje, má obrovské dluhy. Jeho sestra, rovně adoptovaná, se zdá poměrně bez problémů a na to, e vyla základku a jak jsem slyela, hulení trávy se rovně nevyhýbá ...
Já osobně mám za to, e adopce bezproblémového dítěte je pravděpodobná tak 1:100 a daleko spí můe dostat do péče dítě, které Ti úderem puberty připraví malé peklíčko na zemi.
Setupko, pokud chce udělat opravdu dobrý skutek a být nějakému drobečkovi skutečně uitečná, na Tvém místě bych volila raději dítě s lehkým nebo středně těkým fyzickým handicapem: se zbytky zraku, neslyící, částečně pohyblivé atp. To dítě Ti bude stonásobně vděčné za Tvoji lásku a péči a přilne k Tobě tak, jak to mnohdy zdravé děti vůbec nedokáou
Není tady
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ivana napsal(a):
A smím vědět proč ?!? Samozřejmě, e tohoto fenoménu zneuívají předevím členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají vechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi sluné peníze. Aprill, vechno na světě se dá zneuít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zruila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala dalí desítky dětských domovů ?!? A co třeba sirotci z běných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova
?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
A smím vědět proč
?!? Samozřejmě, e tohoto fenoménu zneuívají předevím členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají vechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi sluné peníze. Aprill, vechno na světě se dá zneuít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zruila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala dalí desítky dětských domovů?!? A co třeba sirotci z běných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova
?!?
Rozhodně by se nerozířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, e rodiče ijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výivné a v případě, e rodiče zemřeli, tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.
Upravil(a) aprill (13. 2. 2011 13:12)
Není tady
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Doufám, e pěstounská péče mezi příbuznými bude co nejdříve zruena!A smím vědět proč
?!? Samozřejmě, e tohoto fenoménu zneuívají předevím členové jisného etnika, které v rámci rozvětvené rodiny sesbírají vechny děti, určí dejme tomu babičku jako pěstouna a babička - pěstounka potom pobírá na tyto děti velmi sluné peníze. Aprill, vechno na světě se dá zneuít ...
MMCH co bys udělala, kdybys zruila pěstounskou péči mezi příbuznými - to bys na to konto vybudovala dalí desítky dětských domovů?!? A co třeba sirotci z běných rodin, kteří přijdou o oba rodiče třeba při autonehodě - to by si je nesměla vzít ani babička, ani teta a děti by po smrti rodičů putovaly bez milosti do dětského domova
?!?
Rozhodně by se nerozířily počty dětí v DD, jen by se uspořily státní peníze. V případě, e rodiče ijí bych volila svěření do péče, rodiče by na SVÉ dítě platili výivné a v případě, e rodiče zemřeli, tak jsou děti zaopatřeny sirotčím důchodem . Pěstounskou péči mezi příbuznými jen ve vyjímečných případech!!!
Kdyby osiřel můj synovec nebo dítě mé kamarádky a postarala se o ně bez jakékoholiv očekávání finanční výpomoci, brala bych to jako svou povinnost.
i já mám pocit, e pěstounská péče by měla být zruena. Bud se o dítě postarat chci a pak by se k němu mělo přihlíet jako k mému vlastnímu a nebo ho nechci , pak se bohuel bude muset postarat stát.
Místo toho bych zprůhlednila a urychlila adopce.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Tohle bych ja taky nerozdejchala.Dite si oblibis,vypiplas je na tebe zvykle a pak prijdou biologicky rodice a vezmou te ho.Ses taky na tohle pripravena?
Není tady
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ivana napsal(a):
myslí kvůli romům nebo proč ?
Není tady
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Mě na tom odrazuje z vlastní zkuenosti jedna věc: setkala jsem se v ivotě s několika fyzicky zdravými dětmi, které rodiče adoptovali a téměř vdy se u tohoto dítěte projevila genetická zátě, kterou si přinesli na svět od svých biologických rodičů, zejména poruchy chování. Jedno takové dítě chodilo s mým dítětem do třídy: díky niímu IQ a opoděnému vývoji nastupovalo do první třídy v devíti letech, protoe mělo odklad povinné kolní docházky, pořád s ním byly problémy, v páté třídě ve svých 13ti se opilo do bezvědomí, začalo kouřit, popíjet, hulit trávu, doma okrádalo dědečka, který s rodinou bydlel a po ukončení základky se dalo na tvrdé drogy. Ničím se nevyučilo, protoe ho z učení vyhodili, nikde nepracuje, má obrovské dluhy. Jeho sestra, rovně adoptovaná, se zdá poměrně bez problémů a na to, e vyla základku a jak jsem slyela, hulení trávy se rovně nevyhýbá ...
Já osobně mám za to, e adopce bezproblémového dítěte je pravděpodobná tak 1:100 a daleko spí můe dostat do péče dítě, které Ti úderem puberty připraví malé peklíčko na zemi.
Setupko, pokud chce udělat opravdu dobrý skutek a být nějakému drobečkovi skutečně uitečná, na Tvém místě bych volila raději dítě s lehkým nebo středně těkým fyzickým handicapem: se zbytky zraku, neslyící, částečně pohyblivé atp. To dítě Ti bude stonásobně vděčné za Tvoji lásku a péči a přilne k Tobě tak, jak to mnohdy zdravé děti vůbec nedokáou
Kiaro, peklo na zemi ti v pubertě klidně připraví i vlastní děti, to se neboj
tím netvrdím, e geny nemají vliv na nic, samozřejmě, e ano. ale ví jak, kolikrát i z vlastního děcka vyroste spratek, co krade, fetuje, skončí v pasáku, je problémovej. tím tady nechci řeit, kde se stala chyba, e k tomu dolo. důvodů můe být tisíc. ale prostě znám dost i takových rodin, kde je dítě fakt dáreček a rodiče jsou ok.
ono i kdy vychovává, snaí se do něj dát to nejlepí, přijde puberta, dítě se ti chytne blbé party a vechno jde do haj*zlu.
nic není pravidlo - znám dvě adoptované děti - sourozence - jedno jak tak, druhé věčně zhulený, ničím se nevyučilo, od desti let samej problém ... policajti u nich věčně ..
jene tam vidím problém spí u rodičů, kteří děti zahrnovali prvním posledním, ádné povinnosti, veho plnou pr..., dělali si co chtěli, výchova vekerá ádná ...
a taky znám kluka, kterej je adoptovanej a prostě milionovej - bohuel má leukémii
můj bývalý učitel má v péči několik dětí, samé romy. problémy s nimi nejsou, myslím, e ho mají moc rádi, sekají latinu. kdyby vechny děti byly sluný jako tyhle, to by bylo na světě hned líp
Není tady
K základní otázce, jak u řekla Aprill, ano, i jako "single" můe zaádat o pěstounskou péči. Dál bych ti srdečně doporučila rozhovor s lidmi, kteří mají z pěstounskou péčí osobní zkuenosti, místo pročítání názorů typu "jedna paní povídala".
Pokud neví, kam se obrátit, zkus třeba Sdruení pěstounských rodin, které provozuje poradnu: http://www.pestouni.cz/poradna/aktuality/cz/
Dál pokud tě to opravdu zajímá a chtěla by ses reálně dozvědět, co můe pěstousnká péče obnáet, poli mi SZ, dám ti kontakt na své kamarády, kteří mají v pěstounské péči několik dětí a provozují poradnu pro zájemce o pěstounskou péči a pro podporu lidí, kteří mají děti v pěstounské péči. Osobně jsem od nich slyela napříklado paní, která si "na stará kolena" osvojila puberáka
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
myslí kvůli romům nebo proč ?
Ne kvůli minoritní společnosti, tuto monost "výchovy" v rodině zneuívají vechny skupiny obyvatel .
Upravil(a) aprill (13. 2. 2011 17:24)
Není tady
myslela jsem, e je to problém jen u romů ..
Není tady