29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, je na pováženou, jakou pracovní náplň má kolegyně, když nemusí moc pracovat. Ale i to, že se nezdržuje v kanceláři je tvé +, máš aspon na práci klid ty. A pokud chodí v prac. dobu na youtube a pod, asi by tě tím neměla zatěžovat, upozornila bych ji, že já mám práci, na rozdáíl od ní. Nemusíš snášet její nálady a zoufalství. Tak se chová primitiv. Pokud si to necháš líbit, bude se to stupňovat, již dávno jsi ji měla típnout! Měla bys jí dát jasně najevo, že ona tě nezajímá, ani její problémy. Já bych si pustila na telefonu nahrávání tak, aby si nevšimla, ale neprovokovala bych ji. Mě by bylo třeba hloupé, kdybych viděla, jak kolegyně pracuje a já lenoším, já bych se styděla říkat, že tvůj parfém smrdí a koupila bych si ho. Vidíš, co je zač, já bych jí řekla, že je mi jedno, že ze sebe dělá krávu, at chodí k šéfovi třeba nahá, ale at mě tím neobtěžuje, drží hubu, že na ni nejsem zvědavá! Šéf bude také divný, když mu dělá dobře, jak se tklustoška předvádí, ubožák nějaký......manželka by měla radost z něho. To bude fakt firma k pohledání.
Není tady
Vendy:
Kamarádky dcera měla téměř stejný problém se svou kolegyní. Její otec se správě naštval, na kolegyni si počkal, když šla z práce a seřval ji. Řekl jí, že žije v omylu, když si o sobě myslí, že je hvězda. Opak je pravdou, někdo se jí směje, někdo je jejím chováním zhnusen, dost lidí jí má plné zuby a rádo půjde svědčit k soudu, kde se brzy ocitne pro pomluvy a šikanu. Stane se tak ihned, jakmile si ještě jednou vezme do pusy jeho dceru. On je dost silný a jí se nebojí. Doporučil jí, aby si o šikaně početla na internetu, když už v práci nemá co dělat, aby věděla, do čeho jde.
Něco začala koktat, ale otec na ni zařval, když mluví on, ona bude zticha. Když jí řekl co chtěl, odešel a nedovolil, aby došlo k oboustranné hádce.
No, stačilo to na nějakou dobu, strašně se bála, když viděla, že dcera má pevné zastání. Hodně znejistěla, nevěděla, co může čekat a raději odešla sama.
Rázný chlap (otec, přítel, kamarád, bratr) dokáže udělat své. Pozor, ne žádné násilí!
Není tady
Vendy, když dokážeš reagovat poměrně agresivně na to, co se ti nelíbí (jak jsi předvedla tady) - proč namísto podobné reakce kolegyni chválíš účes???
Není tady
Helenko, každá jsme jiná, já myslím, že Vendy nebude zlá a agresivní, je jen neštastná z toho, s čím sedí v práci. Možná si představovala, že v práci se většinou pracuje za mzdu, je asi jiná, než ta, co strká kozy šéfovi do tváře a chová se jako "dáma" z vykřičeného domu. A možná jen hledala cestu, jak paní vyjít vstříc, aby nebyly problémy, když je to baba ješitná a neomalená. Já bych řekla, že k psychologovi by měla jít celá firma. Možná paní nebude až tak oblíbená/myslím podnikového klauna/, jen někteří jí to jakoby žerou, aby si to u ní nerozházeli.
Není tady
Ahoj všichni, původně jsem chtěla napsat výsledek rozmluvy a podání výpovědi už včera hned po práci, ale byla jsem totálně v euforii a vzpomněla jsem si na tuto diskusi až dnes:)
Šéf to vyřešil dost rázně, popsala jsem mu svoje důvody podání výpovědi a na jeho žádost i přesně popsala situace v chování mojí kolegyně, byl z toho dost v rozpacích, byl hodně naštvanej a pak si ji vzal na koberec a dal jí pořádný kartáč. Bulela celej den, nechal ji taky podepsat vytýkací dopis aby ji mohl později snáze vyhodit pro případ, že by se oklepala a zase s tou šikanou začala. Šéf má rád zábavu, ale je to férovej a upřímnej chlap, to se mu musí nechat, není to prostě žádnej křívák a když jsem mu to vylíčila, tak se mu to hodně nelíbilo. Zatím spolu budeme dál v kanclu, ale pokud se mně to nebude líbit, tak se prý něco vymyslí. Přesadil by nás hned, ale u nás je to vzhledem k velikosti a počtu kanceláří prostě problém. Zatím kolegyně kolem mě chodí po špičkách, nedovolí si ani ň, asi ji konečně došlo, že už zacházela hodně do extrémů. Snad jí to vydrží. Ředitel a ostatní vedoucí (pozval si je k poradě taky když se to řešilo) se mě dost zastávali, kroutili nad tím hlavama, byli jednoznačně na mojí straně, což mě hrozně potěšilo:) Říkali, že si všimli častých narážek z její strany, že mě často chtěla shazovat atd., ale znáte to - dokud se to nezačne řešit, tak vedení dělá, že to tak hrozné není.. Problémů má každý i bez šikany ve vedlejší kanceláři i tak dost. Bylo tam řečeno, že jsem jejich klíčový kůň No, to mně lichotili aby mě ukecali na odstoupení od výpovědi, ale hezky se to poslouchalo:) každopádně je to hrozná úleva...
)) Dneska se mně hrozně dobře dělalo, do práce jsem nejela se staženým žaludkem, neposlouchala jsem, že mám hnusnej svetr, nikdo mně ve chvilce když jsem šla na záchod nevybral papíry ze zásobníku od tiskárny atd., prostě paráda, mohla jsem se normálně bez stresu soustředit, jsem z toho fak šťastná. V práci zůstávám, pokud se kolegyně bude chovat aspoň trochu eticky nemám tam vůbec s nikým a ničím problém, ale při sebemenším náznaku jdu za šéfem a řeším to okamžitě, teď už vím, že budu mít zastání. Měla jsem štěstí, že se mě vedení zastalo a že se jednalo o mobbing a ne bossing. Na bossing je asi každej krátej:(
Jinak jsem vymazala raději všechny své předchozí příspěvky - většinou se na diskusích bohužel najde někdo, kdo si vytrhne větu nebo pár slov z kontextu a označovaná za zlou a agresivní být vážně nechci.
Moc děkuji za podporu, hrozně mně to pomohlo:) Mějte s moc hezky:) Vendy
Upravil(a) Vendy5 (15. 2. 2011 16:11)
Není tady
Vendy5 napsal(a):
Ahoj všichni, původně jsem chtěla napsat výsledek rozmluvy a podání výpovědi už včera hned po práci, ale byla jsem totálně v euforii a vzpomněla jsem si na tuto diskusi až dnes:)
Šéf to vyřešil dost rázně, popsala jsem mu svoje důvody podání výpovědi a na jeho žádost i přesně popsala situace v chování mojí kolegyně, byl z toho dost v rozpacích, byl hodně naštvanej a pak si ji vzal na koberec a dal jí pořádný kartáč. Bulela celej den, nechal ji taky podepsat vytýkací dopis aby ji mohl později snáze vyhodit pro případ, že by se oklepala a zase s tou šikanou začala. Šéf má rád zábavu, ale je to férovej a upřímnej chlap, to se mu musí nechat, není to prostě žádnej křívák a když jsem mu to vylíčila, tak se mu to hodně nelíbilo. Zatím spolu budeme dál v kanclu, ale pokud se mně to nebude líbit, tak se prý něco vymyslí. Přesadil by nás hned, ale u nás je to vzhledem k velikosti a počtu kanceláří prostě problém. Zatím kolegyně kolem mě chodí po špičkách, nedovolí si ani ň, asi ji konečně došlo, že už zacházela hodně do extrémů. Snad jí to vydrží. Ředitel a ostatní vedoucí (pozval si je k poradě taky když se to řešilo) se mě dost zastávali, kroutili nad tím hlavama, byli jednoznačně na mojí straně, což mě hrozně potěšilo:) Říkali, že si všimli častých narážek z její strany, že mě často chtěla shazovat atd., ale znáte to - dokud se to nezačne řešit, tak vedení dělá, že to tak hrozné není.. Problémů má každý i bez šikany ve vedlejší kanceláři i tak dost. Bylo tam řečeno, že jsem jejich klíčový kůňNo, to mně lichotili aby mě ukecali na odstoupení od výpovědi, ale hezky se to poslouchalo:) každopádně je to hrozná úleva...
)) Dneska se mně hrozně dobře dělalo, do práce jsem nejela se staženým žaludkem, neposlouchala jsem, že mám hnusnej svetr, nikdo mně ve chvilce když jsem šla na záchod nevybral papíry ze zásobníku od tiskárny atd., prostě paráda, mohla jsem se normálně bez stresu soustředit, jsem z toho fak šťastná. V práci zůstávám, pokud se kolegyně bude chovat aspoň trochu eticky nemám tam vůbec s nikým a ničím problém, ale při sebemenším náznaku jdu za šéfem a řeším to okamžitě, teď už vím, že budu mít zastání. Měla jsem štěstí, že se mě vedení zastalo a že se jednalo o mobbing a ne bossing. Na bossing je asi každej krátej:(
Jinak jsem vymazala raději všechny své předchozí příspěvky - většinou se na diskusích bohužel najde někdo, kdo si vytrhne větu nebo pár slov z kontextu a označovaná za zlou a agresivní být vážně nechci.
Moc děkuji za podporu, hrozně mně to pomohlo:) Mějte s moc hezky:) Vendy
Není tady
Gratuluji, to je super ! Problémy by se měly řešit. Třeba už dá kolegyně pokoj a ty budeš mít klid na práci. Jen aby to vydrželo, kdyby začala, típnout ji hned a nenechat do zajít ani o krok dál.
Není tady
Vendy gratuluju,ze to tak dobre dopadlo,ne vsude by to tak stastne dopadlo.Mas uzasnyho sefa.
Není tady
Vendy - nejsi ani zlá ani agresivní. ALe umíš být, když tě někdo zažene do kouta. A to není špatně. Jedině tak totiž dostaneš odvahu se bránit. Každý z nás umí být zlý a agresivní, tragedie je, jako u tvé kolegyně, když se těmito emocemi nechá vést a otráví život sobě i jiným. POpřemýšlej nad tím ještě prosím.
Není tady