19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
No, je na pováenou, jakou pracovní náplň má kolegyně, kdy nemusí moc pracovat. Ale i to, e se nezdruje v kanceláři je tvé +, má aspon na práci klid ty. A pokud chodí v prac. dobu na youtube a pod, asi by tě tím neměla zatěovat, upozornila bych ji, e já mám práci, na rozdáíl od ní. Nemusí snáet její nálady a zoufalství. Tak se chová primitiv. Pokud si to nechá líbit, bude se to stupňovat, ji dávno jsi ji měla típnout! Měla bys jí dát jasně najevo, e ona tě nezajímá, ani její problémy. Já bych si pustila na telefonu nahrávání tak, aby si nevimla, ale neprovokovala bych ji. Mě by bylo třeba hloupé, kdybych viděla, jak kolegyně pracuje a já lenoím, já bych se styděla říkat, e tvůj parfém smrdí a koupila bych si ho. Vidí, co je zač, já bych jí řekla, e je mi jedno, e ze sebe dělá krávu, at chodí k éfovi třeba nahá, ale at mě tím neobtěuje, drí hubu, e na ni nejsem zvědavá! éf bude také divný, kdy mu dělá dobře, jak se tklustoka předvádí, uboák nějaký......manelka by měla radost z něho. To bude fakt firma k pohledání.
Není tady
Vendy:
Kamarádky dcera měla téměř stejný problém se svou kolegyní. Její otec se správě natval, na kolegyni si počkal, kdy la z práce a seřval ji. Řekl jí, e ije v omylu, kdy si o sobě myslí, e je hvězda. Opak je pravdou, někdo se jí směje, někdo je jejím chováním zhnusen, dost lidí jí má plné zuby a rádo půjde svědčit k soudu, kde se brzy ocitne pro pomluvy a ikanu. Stane se tak ihned, jakmile si jetě jednou vezme do pusy jeho dceru. On je dost silný a jí se nebojí. Doporučil jí, aby si o ikaně početla na internetu, kdy u v práci nemá co dělat, aby věděla, do čeho jde.
Něco začala koktat, ale otec na ni zařval, kdy mluví on, ona bude zticha. Kdy jí řekl co chtěl, odeel a nedovolil, aby dolo k oboustranné hádce.
No, stačilo to na nějakou dobu, straně se bála, kdy viděla, e dcera má pevné zastání. Hodně znejistěla, nevěděla, co můe čekat a raději odela sama.
Rázný chlap (otec, přítel, kamarád, bratr) dokáe udělat své. Pozor, ne ádné násilí!
Není tady
Vendy, kdy dokáe reagovat poměrně agresivně na to, co se ti nelíbí (jak jsi předvedla tady) - proč namísto podobné reakce kolegyni chválí účes???
Není tady
Helenko, kadá jsme jiná, já myslím, e Vendy nebude zlá a agresivní, je jen netastná z toho, s čím sedí v práci. Moná si představovala, e v práci se větinou pracuje za mzdu, je asi jiná, ne ta, co strká kozy éfovi do tváře a chová se jako "dáma" z vykřičeného domu. A moná jen hledala cestu, jak paní vyjít vstříc, aby nebyly problémy, kdy je to baba jeitná a neomalená. Já bych řekla, e k psychologovi by měla jít celá firma. Moná paní nebude a tak oblíbená/myslím podnikového klauna/, jen někteří jí to jakoby erou, aby si to u ní nerozházeli.
Není tady
Ahoj vichni, původně jsem chtěla napsat výsledek rozmluvy a podání výpovědi u včera hned po práci, ale byla jsem totálně v euforii a vzpomněla jsem si na tuto diskusi a dnes:)
éf to vyřeil dost rázně, popsala jsem mu svoje důvody podání výpovědi a na jeho ádost i přesně popsala situace v chování mojí kolegyně, byl z toho dost v rozpacích, byl hodně natvanej a pak si ji vzal na koberec a dal jí pořádný kartáč. Bulela celej den, nechal ji taky podepsat vytýkací dopis aby ji mohl později snáze vyhodit pro případ, e by se oklepala a zase s tou ikanou začala. éf má rád zábavu, ale je to férovej a upřímnej chlap, to se mu musí nechat, není to prostě ádnej křívák a kdy jsem mu to vylíčila, tak se mu to hodně nelíbilo. Zatím spolu budeme dál v kanclu, ale pokud se mně to nebude líbit, tak se prý něco vymyslí. Přesadil by nás hned, ale u nás je to vzhledem k velikosti a počtu kanceláří prostě problém. Zatím kolegyně kolem mě chodí po pičkách, nedovolí si ani ň, asi ji konečně dolo, e u zacházela hodně do extrémů. Snad jí to vydrí. Ředitel a ostatní vedoucí (pozval si je k poradě taky kdy se to řeilo) se mě dost zastávali, kroutili nad tím hlavama, byli jednoznačně na mojí straně, co mě hrozně potěilo:) Říkali, e si vimli častých naráek z její strany, e mě často chtěla shazovat atd., ale znáte to - dokud se to nezačne řeit, tak vedení dělá, e to tak hrozné není.. Problémů má kadý i bez ikany ve vedlejí kanceláři i tak dost. Bylo tam řečeno, e jsem jejich klíčový kůň No, to mně lichotili aby mě ukecali na odstoupení od výpovědi, ale hezky se to poslouchalo:) kadopádně je to hrozná úleva...
)) Dneska se mně hrozně dobře dělalo, do práce jsem nejela se staeným aludkem, neposlouchala jsem, e mám hnusnej svetr, nikdo mně ve chvilce kdy jsem la na záchod nevybral papíry ze zásobníku od tiskárny atd., prostě paráda, mohla jsem se normálně bez stresu soustředit, jsem z toho fak astná. V práci zůstávám, pokud se kolegyně bude chovat aspoň trochu eticky nemám tam vůbec s nikým a ničím problém, ale při sebemením náznaku jdu za éfem a řeím to okamitě, teď u vím, e budu mít zastání. Měla jsem těstí, e se mě vedení zastalo a e se jednalo o mobbing a ne bossing. Na bossing je asi kadej krátej:(
Jinak jsem vymazala raději vechny své předchozí příspěvky - větinou se na diskusích bohuel najde někdo, kdo si vytrhne větu nebo pár slov z kontextu a označovaná za zlou a agresivní být váně nechci.
Moc děkuji za podporu, hrozně mně to pomohlo:) Mějte s moc hezky:) Vendy
Upravil(a) Vendy5 (15. 2. 2011 16:11)
Není tady
Vendy5 napsal(a):
Ahoj vichni, původně jsem chtěla napsat výsledek rozmluvy a podání výpovědi u včera hned po práci, ale byla jsem totálně v euforii a vzpomněla jsem si na tuto diskusi a dnes:)
éf to vyřeil dost rázně, popsala jsem mu svoje důvody podání výpovědi a na jeho ádost i přesně popsala situace v chování mojí kolegyně, byl z toho dost v rozpacích, byl hodně natvanej a pak si ji vzal na koberec a dal jí pořádný kartáč. Bulela celej den, nechal ji taky podepsat vytýkací dopis aby ji mohl později snáze vyhodit pro případ, e by se oklepala a zase s tou ikanou začala. éf má rád zábavu, ale je to férovej a upřímnej chlap, to se mu musí nechat, není to prostě ádnej křívák a kdy jsem mu to vylíčila, tak se mu to hodně nelíbilo. Zatím spolu budeme dál v kanclu, ale pokud se mně to nebude líbit, tak se prý něco vymyslí. Přesadil by nás hned, ale u nás je to vzhledem k velikosti a počtu kanceláří prostě problém. Zatím kolegyně kolem mě chodí po pičkách, nedovolí si ani ň, asi ji konečně dolo, e u zacházela hodně do extrémů. Snad jí to vydrí. Ředitel a ostatní vedoucí (pozval si je k poradě taky kdy se to řeilo) se mě dost zastávali, kroutili nad tím hlavama, byli jednoznačně na mojí straně, co mě hrozně potěilo:) Říkali, e si vimli častých naráek z její strany, e mě často chtěla shazovat atd., ale znáte to - dokud se to nezačne řeit, tak vedení dělá, e to tak hrozné není.. Problémů má kadý i bez ikany ve vedlejí kanceláři i tak dost. Bylo tam řečeno, e jsem jejich klíčový kůňNo, to mně lichotili aby mě ukecali na odstoupení od výpovědi, ale hezky se to poslouchalo:) kadopádně je to hrozná úleva...
)) Dneska se mně hrozně dobře dělalo, do práce jsem nejela se staeným aludkem, neposlouchala jsem, e mám hnusnej svetr, nikdo mně ve chvilce kdy jsem la na záchod nevybral papíry ze zásobníku od tiskárny atd., prostě paráda, mohla jsem se normálně bez stresu soustředit, jsem z toho fak astná. V práci zůstávám, pokud se kolegyně bude chovat aspoň trochu eticky nemám tam vůbec s nikým a ničím problém, ale při sebemením náznaku jdu za éfem a řeím to okamitě, teď u vím, e budu mít zastání. Měla jsem těstí, e se mě vedení zastalo a e se jednalo o mobbing a ne bossing. Na bossing je asi kadej krátej:(
Jinak jsem vymazala raději vechny své předchozí příspěvky - větinou se na diskusích bohuel najde někdo, kdo si vytrhne větu nebo pár slov z kontextu a označovaná za zlou a agresivní být váně nechci.
Moc děkuji za podporu, hrozně mně to pomohlo:) Mějte s moc hezky:) Vendy
Není tady
Gratuluji, to je super ! Problémy by se měly řeit. Třeba u dá kolegyně pokoj a ty bude mít klid na práci. Jen aby to vydrelo, kdyby začala, típnout ji hned a nenechat do zajít ani o krok dál.
Není tady
Vendy gratuluju,ze to tak dobre dopadlo,ne vsude by to tak stastne dopadlo.Mas uzasnyho sefa.
Není tady
Vendy - nejsi ani zlá ani agresivní. ALe umí být, kdy tě někdo zaene do kouta. A to není patně. Jedině tak toti dostane odvahu se bránit. Kadý z nás umí být zlý a agresivní, tragedie je, jako u tvé kolegyně, kdy se těmito emocemi nechá vést a otráví ivot sobě i jiným. POpřemýlej nad tím jetě prosím.
Není tady