6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, takových dotazů je vude spousta, jen jsem sama zmatená a ne se vydám na test k doktorovi, chtěla bych slyet něčí názor...někoho, kdo není moje kamarádka, která se začne hned rozplývat
Menstruaci dostávám vdy před koncem měsíce 27. - 29. den...práky u neuívám přes rok. Vdy jsme si dávali pozor, ale u jsme si řekli, e by jsme u mohli mít prcka. No a dnes je 7.2, menstruaci jsem jetě nedostala, prsa mě u asi 5. den bolí. Někdy i v podbřiku cítím jako bych u to měla dostat a stále nic. Koupila jsem si těhiotenský test a vyel negativní...
Můou se testy zmílit?
Jak to vydíte?
Není tady
Jak čtu, tak menstruaci jsi měla dostat koncem měsíce - take u by to měl být týden zpodění...
Myslím, e na testu by u mělo být něco vidět.
Jedině, e by se ti posunula ovulace na později...
Ale souhlasím s holkama - testem za dva, tři dny nic nepokazí.
Tak a je vechno podle tvých představ.
Není tady
jsem na tom v podstate uplne stejne, MS jsem mela dostat 29.1., jako vzdycky po 26 dnech, za posledni rok s maximalne 2 dennim zpozdenim... prasky neberu pres rok.
prsa me boli stejne dlouho, obcas citim ze bych to mela dostat a taky nic...
jenom predevcirem slaboucke spineni, ktere netrvalo ani pres noc.
vcera, 6.2. vecer jsem si delala mamatest 10 a byla tam slaboucka, slaboucka druha carka...
dneska, 7.2. odpo stejny test a uplne stejny vysledek...
svoje prsa uz nenavidim za to jak boli a MS stale nikde.... jen se pridala bolest hlavy a obcasne zavrate....
tak take netusim co si myslet....
Není tady
Děkuji za odpovědi, dneska si půjdu koupit test..a dám vám vědět, kdy jste tak zvědavé Jinak jestli to nepříjde ani do přítího týdne, tak zajdu k doktorovi..
Doufám, e to dopadne pozitivně..
Není tady
tak jak dopadl testik ?
Není tady
zdravím vás...test mi vyel pozitivně. Na kontrole ale u gynekologa mi to jetě nemohou potvrdit, protoe váček (nebo nějak podobný název) je jetě moc malý, take nevidí, jestli je v tom embryo, či je to něco jiného..
jsem troku zklamaná, e nemám jistotu...ale budu věřit testu Na kontolu jdu toti a dalí pondělí..
Není tady
bud rada i za to mne doktorka 10.2. rekla ze nemuze tehotenstvi potvrdit a ze jestli jsem tehotna tak velice kratce a at prijdu za 14 dnu
takze nejaky malinkaty vacek by me urcite potesil i kdyz je jeste moc malinkaty
tak ted musim cekat do 24.2.....
dnesni zkusebni test(odpo a citlivost 20) vysel opet pozitivne, tak nejak jsem se paranoidne chtela ujistit ze je to vsechno porad stejne
tak se ozvi po te kontrole pristi tyden jak jsi dopadla
Není tady
Tak já nakonec dopadla úplně opačně ne jsem chtěla...Embryo se nevyvíjelo..musela jsem jít na revisi. Při které jsem dotala 2x nervový záchvat, při narkoze jsem se probudila a jako by toho nebylo málo mi zjistili RH negativní...A mého partnera je pozitivní, take mé tělo si dělalo obranné látky proti plodu..přili na to pozdě, ale pyně prohlaovali "přítě u budeme vědět"...
Take doufám, e bude mít ve bez problémů a budete zdravé...Za 3 měsíce budeme zkouet znovu ...
Není tady
Mě zjistili to s tím opačným rh faktorem ne má manel u prvního nevydařeného těhu a hned po revizi mi dávali nějaké očkování, aby s tím nebyl přítě problém.
Není tady
Mě taky dali v nemocnici nějakou injekci kvůli tomu opačnému faktoru...ale nic víc neříkali...Jak půjdu na kontrolu na gynekologii, budu se vyptávat...A ten Rh faktor je od mala stejný? Nebo se můe měnit? Se toti divím, e mi na to nikdy nepřili...
Není tady
Ahoj Slunečná,
Rh faktor je daný geneticky, jako krevní skupina, nemůe se měnit.. (mmch, název je podle opičky makak rhesus :-) )
Kdy má ena Rh mínus (já mám taky), můe to být komplikace v těhotenství. Pokud má otec dítěte taky mínus, podědí to i dítě a pak se nic neděje, ádné protilátky.
Pokud je ale otec Rh+, je tu riziko, e dítě bude mít také Rh+ a pak je riziko, POKUD DOJDE KE KONTAKTU KRVE DÍTĚTE S MATČINOU KRVÍ, e si matčino tělo vyrábí protilátky, kterými se tomu cizinci brání.. proto první těhotenství problém a tak nebývá, protilátky v krvi se sledují, dájí se "neutralizovat" medicínsky, problém nastává a při druhém těhotenství, kdy to můe způsobit i potrat..
Mě osobně zarazilo, e přítelův faktor nezjiovali, ale asi 3x za těhotenství mi dělali testy na ty protilátky.. nakonec malá má taky Rh-, take to bylo dobré..
Nemohla jsi u být někdy těhotná a potratit? třeba se ti v těle fakt ty protilátky u stihly vytvořit..
Kadopádně ti moc a moc přeju, a to přítě dopadne dobře :-)
Není tady
Rh faktor je od mala stejný - ale kromě těhotenství, kdy partner má Rh + není důvod jej zjiovat. Problémy dělá právě v těhotenství, kdy má mimčo Rh + a maminka Rh-
Mám to taky tak, A měla jsem problémy u u prvního těhotenství, natěstí se mimčo do 36 tt udrelo a teď bude v květnu státnicovat a kadé dalí těhotenství bylo horí, syn je narozený v 34 tt a dalí miminko u nelo vůbec.
Ale pokud ti píchli injekci po revizi a v dalím těhu tě budou sledovat, tak to bude dobré
Není tady
Děkuju Vám moc za info...jsem ráda za zkuenosti jiných.
Byla jsem ji jednou těhotná, ale byla jsem moc mladá a jaksi jsme vichni doli k tomu, e bude nejlepí jít na interupci...co mi u pak jako dobrý nápad nepřilo...
Není tady
Lazurka napsal(a):
Ahoj Slunečná,
Rh faktor je daný geneticky, jako krevní skupina, nemůe se měnit.. (mmch, název je podle opičky makak rhesus :-) )
Kdy má ena Rh mínus (já mám taky), můe to být komplikace v těhotenství. Pokud má otec dítěte taky mínus, podědí to i dítě a pak se nic neděje, ádné protilátky.
Pokud je ale otec Rh+, je tu riziko, e dítě bude mít také Rh+ a pak je riziko, POKUD DOJDE KE KONTAKTU KRVE DÍTĚTE S MATČINOU KRVÍ, e si matčino tělo vyrábí protilátky, kterými se tomu cizinci brání.. proto první těhotenství problém a tak nebývá, protilátky v krvi se sledují, dájí se "neutralizovat" medicínsky, problém nastává a při druhém těhotenství, kdy to můe způsobit i potrat..
Mě osobně zarazilo, e přítelův faktor nezjiovali, ale asi 3x za těhotenství mi dělali testy na ty protilátky.. nakonec malá má taky Rh-, take to bylo dobré..
Nemohla jsi u být někdy těhotná a potratit? třeba se ti v těle fakt ty protilátky u stihly vytvořit..
Kadopádně ti moc a moc přeju, a to přítě dopadne dobře :-)
no Lazurko, jsem na tom stejně jako ty, mám Rh- a otec Veroniky, můj manel, má Rh+. Veronika zdědila Rh po otci. A taky, jako ty, jsem se v těhotenství divila, e sledují mě a neenou na krevní testy mue ... a divila jsem se i nahlas u svého gynekologa ... objasnil mi to velmi jednodue, v medicíně se k tomuto staví takhle: Pater semper incertus est nebo-li "otec není nikdy jistý" ...
Není tady
Ahoj slunečná.. Mám otázečku tebe doktor doporučil za 3mněsíce??Nové snaení.?Přeji hodně těstí..
Není tady