Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 2. 2011 14:12

romanapreslova
♥♥-----

škola

Jaký máte názor na psychologický screening ve školce pro předškoláky?

Není tady

#2 6. 2. 2011 15:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: škola

romanapreslova napsal(a):

Jaký máte názor na psychologický screening ve školce pro předškoláky?

Přiznám se,že ted nevím o co de. Popiš prosím přesněji

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 6. 2. 2011 19:13

romanapreslova
♥♥-----

Děti ve školce psali test jmenuje se to screening a tím by měla paní psycholožka během 1 hod zjistit jestli je dítě vyzrálé jít do školy

Není tady

#4 7. 2. 2011 6:56

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

To snad doporučují učitelky? O tomhle jsem ještě neslyšela a mám učitelku MŠ 20 let v rodině.
Jinak asi záleží, co může šestileté dítě "psát" do testu? Neumím si to představit.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#5 7. 2. 2011 7:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Taky nad tím přemýšlím, jakou formou je test? Písemný? Někdo dětem čte otázky?
Nebo to jsou spíš nějaké doplnovačky?
Nevím, jestli se dá podle testu určit jestli je dítko zralé, to přeci musí poznat učitelky podle chování, jestli dítě vydrží u činnosti sedět a tak.
Já když byla s klukem v pedagogicko-psychologické poradně kvůli odkladu, vyšetření trvalo hodinu a půl a měla jen jeho.
Vždyt když jsou dítka u zápisu tak se jim taky věnujou samostatně.
Neslyšela jsem o tom nic. Ale do budoucna mě to zajímá. Holce jsou 4.

Není tady

#6 7. 2. 2011 7:47

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (14. 3. 2011 19:53)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#7 7. 2. 2011 9:00

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Mám doma předškoláka, ale toto se u nás nedělalo. Co vím, tak děti předškoláci mají ve školce individuální program několikrát týdně, kdy se jim učitelka věnuje v tomto směru - ostatní děti si zatím hrají. Je hodně hlavně na učitelce (jako nezaujatém pedagogovi), aby posoudila, jak je dítko soustředěné a co zvládne a ne, mělo by fungovat, že případně upozorní na nějaký problém, aby se s ním dalo dále pracovat (konkrétně v mém případě došlo třeba k upozornění, že má tuhé zápěstí, blbě drží tužku, tak cvičíme big_smile). No a pochopitelně základ jsou rodiče, ty přece vidí, jak na tom dítko je a co mu dělá problém. Osobně si nemyslím, že nějaký rychlotest něco ukáže. Možná zhruba rysy, kdo ví. My jako rodiče předškoláků třeba měli ve školce více jak hodinové sezení s psycholožkou z PPP, bylo to hodně zajímavé, probíralo se, co by dítko mělo zvládnout a podobně. Je toho celkem dost. A nezvažuje se jen psychická, mentální připravenost, ale i zdravotní stav, dokonce stav fyzický (váha, výška, zda je dítě třeba vůbec schopno unést aktovku).
To co popisuje Misha, tak přesně to se pak dělá u zápisu ve škole, plus spousta dalších věcí, vše nenásilnou formou. Základ nakreslit postavu (kde se pak opravdu zkoumá, zda má postava dvě ruce, nohy, trup, prsty na rukách a vlasy), následuje vybarvení postavy - viz udělej mamince červené tričko - takže zda dítě pozná barvy a jak drží tužku.  Pak přepis písmenek, poznávání tvarů, číslic, orientace v čase, poznávání zvířat, rozhovor s učitelkou atd. atd.

To co popisuje tazatelka, tak mě to tak trošku připomíná právě to, co popisovala zmiňovaná psycholožka, jenže tam to bylo v souvislosti s tím, že pokud si rodiče nejsou jistí, mají možnost se objednat na "vyšetření", kdy právě ona formou daného testu zjistí, jak na tom dítko je. Ovšem to je test založený nejen na vyplňování okýnek, ale přímo i na komunikaci psycholog-dítě.

Není tady

#8 7. 2. 2011 11:05

romanapreslova
♥♥-----

Ano jak popisujete,kresba postavy,jak drží tužku,barvy atd.Nevím u zápisu věděl všechno v pohodě-barvy čísla,kolik je teček.i s knížky ze které se budou učit věděl téměř vše s číslama.Akorát napsal obráceně D a B,že dal bříška doleva.Mluvily jsme o tom s ředitelkou školy a ta říkala,že to je jen nas jestli do tý psychologický půjdeme,ale spíše mluvila tak,že by ho dala do školy.Učitelka ve školce to vidí spíše ne,že je hravej,ale kdo v jeho věku není ted je mu 5 a 8měsíců.Ten screening dělalo asi 18 dětí a 13 z nich mají to samé doporučení co mi tak to je mi taky nějaké divné.A to ještě,když by ho dali u toho psychologa na nějaké ty kurzy tak se to platí.

Není tady

#9 7. 2. 2011 11:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zrcadlově psaná písmenka nejsou známka toho že je nevyzrálí. Můj kluk psal zrcadlově jedničku v první třídě, a měl odklad.
Musíš sama vycítit jak se chová doma, jestli je zralý nebo ne. Instinkt nezklame.
U zápisu si nežádala o odklad školní docházky? dřív to bylo tak, že když si zažádala, automaticky ti přišlo z pedagogicko-psychologické poradny ,že se tam máš dostavit (posílá to škola). Neplatilo se nic. Nevím jak je to ted

Není tady

#10 7. 2. 2011 11:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ten screening dělalo asi 18 dětí a 13 z nich mají to samé doporučení co mi tak to je mi taky nějaké divné.A to ještě,když by ho dali u toho psychologa na nějaké ty kurzy tak se to platí.
Asi bych zapátrala, jestli školka nemá nějakou smlouvu nebo dohodu s psychology - když to zjednoduším, tak třeba za 5 děcek v kurzu "sponzorskej dar" školičce.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#11 7. 2. 2011 12:19

romanapreslova
♥♥-----

Ale mi by jsme ho právě chtěli dát do školy,on se těší i doma pořád píše a ptá se na písmenka a čísla.Už je i domluvený tady s kamarádem z vesnice chodí spolu i do školky od začátku a říká,že už se chce učit.Ptá se kde je co napsáno atd.Hrajeme človrdo počítá dobře,pexeso-vydrží u toho.Ve školce mi řekla že je hravý a nesoustředěný.Akorát kreslit ho moc nebavilo,ale už se to lepší.U zápisu mi řekla ředitelka ,že si myslí,že bude šikovný.Nevim nerada bych ho tahala třeba zbytečně k psychologovi to je snad dneska moda.Dnes tam zajedu do tý pedagogicko psychologický za tou jak byla v tý školce,můžu se tam zeptat na ten screening co psali,tak se zeptám abych věděla proč chtějí hlubší vyšetření.

Není tady

#12 7. 2. 2011 12:23

romanapreslova
♥♥-----

To hlubší vyšetření se neplatí v tý PP,ale oni píšou možnost -KOMPLEXNÍ VYŠETŘENÍ ŠKOLNÍ ZRALOSTI S NÁSLEDNOU MOŽNOSTÍ ZAŘAZENÍ DO SKUPINY DĚTÍ S NÁCVIKEM GRAFOMOTORIKY A DALŠÍCH DOVEDNOSTÍ a to už se platí .

Není tady

#13 7. 2. 2011 12:36

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (14. 3. 2011 19:53)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí