18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poradíte mi, u váně nevím, co mám se sebou dělat. Před dvěma lety praskla manelova nevěra. Nael si milenku. V období, kdy spal s námi oběma (asi půl roku předtím), začaly moje problémy. Dříve jsem s orgasmem při milování neměla problémy, najednou byl pryč. O nevěře jsem nevěděla, milovala jsem manela a nikdy by mě nenapadlo, e ten skvělý mu, kterého jsem si vzala, mi takhle ublíí. Jene moje tělo to asi poznalo.
Teď u je manel třičtvrtě roku pryč, odstěhoval se k milence, rozvod vyřeený není. Prola jsem si obdobím, kdy jsem milování nepotřebovala, odmítala jsem mue, teď mám nového partnera. Je velmi tolerantní, trpělivý, má pochopení pro mou situaci, nápaditý...jene pokud nemáte orgasmus ani po třech hodinách milování, tak to normální není. Milování si uívám, těím se, ale ta konečná tečka zkrátka chybí. U váně nevím, co dělat.
La, píe toho docela málo, ale myslím si, e by problémy mohly být 2:
1. ani třičtvrtě roku po odchodu manela ses vnitřně nevyrovnala s velkým zklamáním, na které moná má, moná nemá právo (nevím, zda jsi k rozpadu vztahu přispěla - i nevědomky - nějakou měrou také ty sama). A to velké zklamání, moná i vztek se snaí zapudit po boku nového přítele, jene ono to lidské vnitřní "hnisání" nejde nijak urychlit. Take bych tomu dala víc času, a si to samo víc "sedne".
2. co je to vlastně orgasmus? Neříkám, e jsem párkrát neproila pocit odletění oknem při finálních sekundách milování, ale ani u mě to není běné a není to nic, na co bych "čekala, a to přijde". Já mám sex ráda, ale jednotlivým fázím styku nedávám ádné názvy á la "předehra, hra a dohra - orgasmus". Je to chvíle, kdy to nejintimnějí sdílím s partnerem a ani bez orgasmu mi to nepřipadá málo... :-)
Není tady
Na rozpadu manelství mají vdycky podíl oba. Myslím, e jsem u tak daleko, e tohle tvrzení dokáu přijmout. Moje chyba byla, e jsem měla manela příli ráda, nechtěla vidět věci, které mi měly dojít dřív. A do chvíle, kdy praskla jeho nevěra, jsem myslela, e mám skvělý vztah, on to také vdycky tvrdil. Pak najednou zjistí, e spí s tvojí kolegyní z práce. Můj nový vztah není náplast na manelův odchod, byla jsem sama dva roky, sice u nás část této doby manel jetě bydlel, ale u se mnou neměl nic společného. Vztek vůči manelovi necítím, nemám potřebu se mstít. Jen občas cítím lítost, e to takhle skončilo. Ale s odstupem času si říká, e vechno zlé je k něčemu dobré.
Svůj problém jsem nadhodila proto, e vím, e moje tělo nebo moná i psychika fungovaly dříve jinak a teď to nejde. Jsem z té změny zmatená. e ve mně manelův odchod i jeho barvité líčení sexuálních hrátek s milenkou, se kterými se mi s radostí chlubil, na mně zanechaly dost hluboké rány, to nepopírám. Stejně jako jeho výsměch, e milenku přivede k orgasmu v kadé z pozic a několikrát během večera. To bylo velmi tvrdé, zvlátě kdy velmi dobře věděl, e on sám byl můj první a jediný sexuální partner. Ale ráda bych s tím vím něco udělala. Nechci si hýčkat bolístka, jen se vrátit do normálu.
La, ja nie som na toto odbornik, ale myslim, ze mas nejaky blok... mozno sa podvedome chces "vyrovnat" milenke v pocte dosiahnutych orgazmov. sudim tak z tvojej vety "stejne jako jeho vysmech, ze milenku privede k orgazmu v kazde z pozic a nekolikrat behem vecera"...
kvalita sexu sa nerata priamo umerne s poctom orgazmov. to urcite vies, to ti netreba vysvetlovat.... v prvom rade musis sama prestat pochybovat. to, ze sa vela veci zmeni po rozchode je jasne... prekonala si uz bolest z toho zistenia, ze ta podviedol, zvladla si stavy ked odchadzal, teraz ti uz zostava zvladnut len to jedno. a to je psychicke, odblokuj to, vyskusaj s partnerom mozno len nieco "nesexualne", neviem ako to mam vyjadrit, napr. nejaku masaz alebo tak....
Není tady
La
tvuj muz musel byt ale poradny idiot! Potreboval te zadupat do zeme a bohuzel se mu to podarilo. Tak klidne v pohode zase vstan, opras posramocene sebevedomi a jeho radostne liceni vydel stem Vysledek bude primo umerny jeho skutecnym vykonum s milenkou. Kdyz to liceni naopak stem znasobis, vyjde ti mira jeho viny, kterou sam neunesl, tak ji hodil na tebe.
Ponor se do noveho vztahu a objevuj v klidu a bez stresu svoji bohyni sexu, kterou ten hlupak tak vydesil a nejspis ani nikdy neprobudil. Ona tam urcite je A tak uzasna, ze by se pominul, kdyby mel jeste nekdy to stesti a byl vybran. Jenze on uz to stesti nikdy mit nebude, vzdy uz jen tu obrovskou smulu, ze nikdy nezjisti, jak jeho byvala zena taky umi milovat
Není tady
Ahoj, moja,
ja som si presla niecim podobnym, a myslim, ze tusim, o co ide. Ja som prestala mat orgazmy, ked som sa dozvedela o nevere svojho byvaleho, a este viac luto mi prislo, ze jemu to uz vtedy bolo jedno. Potom som poldruha roka bola eroticky uplne umrtvena, presvedcena, ze vztahy uz nikdy ziadne mat nebudem(a nebudem ani potrebovat). Stretla som erotomana, s ktorym som mala sex a sem-tam aj orgazmus, ale bola to skor vynimka ako pravidlo. Po nom som mala kratsie, skor burlive a katastroficky konciace vztahy, jasne ze bez orgazmov. Pred styrmi mesiacmi som sa zoznamila s clovekom, s ktorym mam skoro 100% uspesnost, aj ked pripustam, ze pekny je aj sex bez orgazmu. No ale preco sa uspokojit s malom, ked moze byt vela(aspon obcas). Myslim, ze tvoje podvedomie sa este stale boji zrady a nedoveruje tvojmu novemu partnerovi. Nechaj cas, aby zapracoval a utisil tvoje podvedomie, tvojho dobreho sprievodcu a priatela. Alebo si zisti, ci neexistuje nejake objektivne, materialne a jednoducho zistitelne vysvetlenie...
....myslím,e jen velmi málo en proije pokadé orgasmus...milenka Tvého mue je asi jen pěkná herečka...můj mu měl taky milenku ,po skončení jejich vztahu jsem se s ní několikrát sela a mimo jiné mi ekla,e s ním neproila ani jeden orgasmus-ve hrála-aby měl radost .Co Ty na to?
I kdy nejsem odborník myslím,e by jsi měla nejdřív zkusit dosáhnout orgasmu sama.Znovu se zkusit naladit...
Děkuji vem za rady. Víte, myslela jsem si, e kdy pominulo období totálního nezájmu o milování a o mue vůbec, e se pomalu vechno vrátí do normálu. Jene a při milování s novým partnerem jsem si uvědomila, jak veliké kody ve mně napáchal manel. Čas od času se opět objeví obavy, e nebudu dost dobrá. A nepomůe ani, e nový partner je ze mne nadený a chválou neetří.
La napsal(a):
Poradíte mi, u váně nevím, co mám se sebou dělat. Před dvěma lety praskla manelova nevěra. Nael si milenku. V období, kdy spal s námi oběma (asi půl roku předtím), začaly moje problémy. Dříve jsem s orgasmem při milování neměla problémy, najednou byl pryč. O nevěře jsem nevěděla, milovala jsem manela a nikdy by mě nenapadlo, e ten skvělý mu, kterého jsem si vzala, mi takhle ublíí. Jene moje tělo to asi poznalo.
Teď u je manel třičtvrtě roku pryč, odstěhoval se k milence, rozvod vyřeený není. Prola jsem si obdobím, kdy jsem milování nepotřebovala, odmítala jsem mue, teď mám nového partnera. Je velmi tolerantní, trpělivý, má pochopení pro mou situaci, nápaditý...jene pokud nemáte orgasmus ani po třech hodinách milování, tak to normální není. Milování si uívám, těím se, ale ta konečná tečka zkrátka chybí. U váně nevím, co dělat.
Ono to nepoznalo tvoje tělo, nýbr tvoje uraená enská jeitnost. Namísto sebetrýznění bys měla raději přijít na to, proč si tvůj manel nael milenku a snait se mu dát to, co mu chybí. Moná to zkouel naznačit, ovem zřejmě jsi ho neposlouchala a vytvořený stereotyp nemohl vystát.
Odmítáním muů nic nevyřeí, jenom ubliuje sama sobě. Je tam strach z toho, e tvůj nový partner udělá to stejné. POdobné jednání vyplývá z iluze, e sobání list ti zaručí, e tvůj manel bude souloit jenom s tebou. To nezaručí nic. ani pás cudnosti.
Vzbuď se z iluzí a začni brát realitu takovou, jaká doopravdy je. Jinak si koleduje o těké zdravotní nebo psychické problémy.
Není tady
Salvator, skus si najprv dokladne precitat, co pisala La vo svojom prvom prispevku a potom teoretizuj takymto sposobom. Nemyslim, ze chlap, ktory sa pred manzelkou vychvaluje tym, kolko s nim ma jeho milenka orgazmov, len preto, aby ju totalne psychicky zdeptal, je ten pripad, o ktorom pises.....
Není tady
Prispevok La z 24.2. 2006.....
Pardon
Upravil(a) faf (27. 2. 2006 13:23)
Není tady
faf
zase se na mne nejspis vsichni vrhnou, ale neda mi to: je to ten pripad! Jen se zkus hloubeji zamyslet...
Není tady
Fakt? Tak ze je niekto v posteli uplne drevo a vybija si svoju neschopnost na partnerke, napriklad? Zasa okliesteny pohlad na vec, ja viem, ale vytocil ma tento aspekt. Zdalo sa ti to od neho laskyplne a ferove? Lebo mne nie.... Akekolvek chyby by bola La urobila vo vztahu, co aj sama priznava, ze sa stalo, ferovy a aspon trochu citlivy chlap taketo nieco neurobi zene, ktoru minimalne kedysi miloval....
Není tady
...."Namísto sebetrýznění bys měla raději přijít na to, proč si tvůj manel nael milenku a snait se mu dát to, co mu chybí. Moná to zkouel naznačit, ovem zřejmě jsi ho neposlouchala a vytvořený stereotyp nemohl vystát.".....
Z tejto vety mi to tak pripadalo....
Není tady
A proc?
Porad tvrdim, ze ten muz byl nezraly idiot. Jenze La v nem presne, jak Salvator definuje, spustila neco, co nezvladl, ovsem ani ona ne. Porad se v tom patla a trapi se tim, misto taoho, aby to nasla, identifikovala a "zlikvidovala", to jest pretavila na pozitivum. Tedy aby se stejna situace uz neopakovala. Misto toho se boji dalsi zrady, viz:
"A nepomůe ani, e nový partner je ze mne nadený a chválou neetří."
To si myslis, ze je reseni?
Proc ho porad hledate jinde, nez uvnitr sebe? A v iluzich mimo realitu? To zase nechapu ja...
Není tady
Nie, ale vobec to nie je jednoduche, vsak vies.......
Není tady
Salvatore,
a co kdy mu dostal vechno, co potřeboval, ale přece jen manelství je stereotyp a muům vyhovuje mít manelku a milenku, doma pohodlí a pohodu a vzruení s milenkou. Klasický trojúhleník valné větině muů naprosto vyhovuje. A od přírody je potvrzeno, e ádný ivočiný druh není monogamní, ani tolik proklamované labutě. Zeptám se, proč chyba je v eně, kdy si mu najde milenku a souloí s ní? Plzák říká, e mu by měl najraději manelku a milenku v klasické harmonii. Co je dost nerealistické. Jo oddací list a prstýnky jsou vlastně ani nevím na co.......
papier a kusok kovu nezarucuje v citoch vobec ale vobec nic.....
Není tady
Pan,
Tvé vysvětlení beru, taky jsem se tak dlouho patlala v minulosti, a jsem si přivodila spoustu věcí. Poprosila jsem Vesmír, aby mi pomohl a zruil jednu hnusnou věc, kterou jsem přála svému enatému milenci a věřím, e Vesmír je moudrý, protoe teď absolutně nechci, aby se to vyplnilo. Ale snad jsem na dobré cestě, u se v ničem nepatlám a beru ivot tak jak jde. Teda snaím se . Minulý týden mi vyla i zen karta vody, tj. stará zranění vyplouvají na povrch za účelem uzdravení. Přesně chápu, co Salvátor v mém případě myslel, opustit ablonovité chování, brát věci tak, jak přicházejí a učit se na nich. Asi to bude jetě dlouhá cesta, ale udělám pro to maximum, abych odbourala věci, kterých se mohu zbavit. Ale je to dřina a občas člověk sklouzne do starých kolejí......
Pandorraa napsal(a):
Proc ho porad hledate jinde, nez uvnitr sebe? A v iluzich mimo realitu?
Protoe v kadém z nás je vypěstovaný velký kus citové závislosti na tom druhém - nemůu být astná, kdy nemám chlapa, nemůu být astná, kdy nemám dítě, kdy mě mu podvádí..........
Protoe realita je tvrdá a málokdo má na to, aby ji respektoval a sil se s ní. Proto úniky k drogám, alkoholu a já nevím k čemu jetě...... Je to přece mnohem jednoduí buď to hodit na druhého nebo hledat nějaký únik, ne si tu realitu připustit.......
Dík Faf, e ses mě zastala.
Salvatore: Nemám problémy s uraenou jeitností. Ani s nepříli přátelským tónem tvého příspěvku.
Pandorro, neměla bys pro mně nějakou radu ty? Jak si začít víc věřit, uklidit si v sobě, jak se zbavit vzpomínek na manelův odchod (kdy ho kadý den vidí a musí s ním komunikovat)? Neříkám, e mě to straí pořád, ale dokáu si přiznat, e ty obavy v sobě někde mám. Ráda bych se jich zbavila.
La
myslim, ze se te nikdo nemusi zastavat, jak znam Salva, nebyl to zadny utok, pred kterym bys musela hledat ochranu, ale rada.
A ta muze byt jen obecna, stejne jako ta moje, kterou jsem ti napsala vyse. Ty sama musis najit konec toho zasmodrchaneho klubicka. A myslim, ze zacatek neni to, co se ti stalo s manzelem. Ber to tak, ze i on byl, ci porad je, svym zpusobem nestastny a bezradny. Jen zraneni lide druhym ublizuji tak, jak jemu se to povedlo v tvem pripade. Neber to jako nestesti, ale jako vyzvu, moznost se neco naucit sama o sobe.
Opravdu se prestan tryznit. Podivej se na sebe jako na cloveka hodneho lasky, protoze taci jsme vsichni. Vsichni mame dobre, ale i spatne vlastnosti. A tech spatnych se zbavime jen tehdy, kdyz sami sebe prijmeme i s nimi. A ver tomu, ze daleko objektivneji te vidi tvuj pritel nez ty sama. Naslouchej mu a pracuj s tou pozitivni energii, kterou on ti dava. Kdyz ji budes odmitat, obrati se casem proti tobe, jako vsechno, co nezvladneme.
Není tady
La,
člověk si nerad přiznává přesně to, v čem chybuje a čeho se musí zbavit. Neber Salvatora jako kritika, ale jako někoho, kdo ví, v čem je jádro problému a přemýlej o tom. Určitě časem zjistí, jak moc má pravdu. Univerzální rada neexistuje, musí si zamést sama v sobě, odpustit a přijmout..... Pokud se k tomu bude stále vracet a rýpat se v tom, věř, e si opravdu přivodí velké zdravotní problémy. Já si to proila na vlastní kůi. Ale bohuel větina z nás se musela prohrabat těmi zdravotními problémy, aby pochopila.... . Drím palečky a přeji Ti, abys to pochopila dřív.
lvice napsal(a):
Pan,
Tvé vysvětlení beru, taky jsem se tak dlouho patlala v minulosti, a jsem si přivodila spoustu věcí. Poprosila jsem Vesmír, aby mi pomohl a zruil jednu hnusnou věc, kterou jsem přála svému enatému milenci a věřím, e Vesmír je moudrý, protoe teď absolutně nechci, aby se to vyplnilo. Ale snad jsem na dobré cestě, u se v ničem nepatlám a beru ivot tak jak jde. Teda snaím se . Minulý týden mi vyla i zen karta vody, tj. stará zranění vyplouvají na povrch za účelem uzdravení. Přesně chápu, co Salvátor v mém případě myslel, opustit ablonovité chování, brát věci tak, jak přicházejí a učit se na nich. Asi to bude jetě dlouhá cesta, ale udělám pro to maximum, abych odbourala věci, kterých se mohu zbavit. Ale je to dřina a občas člověk sklouzne do starých kolejí......
e tys ten vesmír prosila, aby mu uschnul a upad - ty kočičko s krásnou hřívou. Co?
Není tady