6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Jedná se o tzv. Slevu na manelku, pro mě je to letos aktuální, pro řadu z vás, kdo berete rodičák, jste vdané a nemáte dalí příjmy vyí ne 68 tisíc, taky:
http://aktualne.centrum.cz/finance/peni … ?id=629986
Není tady
Jé Fi, já myslela, e se to u zruilo, vloni to bylo přes 30tis. Mě se to bohuel netýká, nejsem vdaná.
Není tady
holky, my to loni vyuili, finanční injekce to byla úasná, mysleli jsme (resp. u jsme se těili na duben ), e letos vyuijeme tuto monost opět, ale teď jsem v článku narazila na to, e se do příjmu počítá i hodnota darů přijatých ve zdaňovacím období...
k tomu mám otázku - dělali jsme trochu čachry při koupi naeho domu (přili jsme na něj přes docela nedůvěryhodnou realitku, bylo nám proto právníkem doporučeno realitku obejít a koupit ho od majitele přímo, abychom ve smlouvách nefigurovali my, napsat jej na určitou dobu např. na rodiče - kdyby si realitka zjiovala, jeslti v tom nejsme nějak "zapletení" my, kdy jsme s nimi jednali a nebudou po nás chtít provizi. Rodiče by nám jej po určité době dali formou daru - je to sloitějí, take zjednodueně popisuju situaci), dům se koupil na mou mamku, která nám jej teď před koncem roku "dala" formou darovací smlouvy - do SJM... take teď by mě zajímalo - znamená to, e kvůli tomu přijdem o monost "vrácení daní"? manel se byl ptát mzdové účetní, ta to netuí, tak se obracím na vás, jeslti tomu některá nerozumíte
Díky moc
Není tady
Leni, toho bych se nebála. Nabytí nemovitosti by na to nemělo mít vliv, to spíe její prodej, protoe z toho vám plynou příjmy. Jedinou nepříjemností ve vaem případě bude darovací daň, ale jste v prvním příbuzenském pásmu, bude nejnií. Ale pořád to podléhá změnám, raději se poinformuj u daňového poradce, řada z nich dělá poradenství zdarma (ijí z provizí bankovních a pojiovacích institucí, budete muset jenom zdvořile odmítnout návrhy na uzavření pojistek ).
Kadopádně na 99% se Sleva na manelku bude ve vaem případě dát uplatnit. Dej pak vědět!
Alio, natěstí nezruilo
Není tady
Ano sleva na manelku s příjmy do stanovené výe platí, ruilo se společné zdanění manelů
Jinak mě se bohuel taky netýká (jsem Z. říkala, jetli si mě nechce vzít tak říkal jestli by to nelo zpětně od narození Vojty
No ale co se mě týká, loni mi proplácel zaměstnavatel nějakou dovolenou, take letos jetě poádám o roční zúčtování daně a alespoň tak něco dostanu
Není tady
Fi a neví do kdy to musí být hotový. A kde si sháníte potvrzení o tom kolik vám bylo vyplaceno na PPM? Na sociálce to vystaví?
já měla PPM letos 2 měsíce, no k tomu nějakou proplacenou dovolenou a od konce roku zase pracuju, ale podle mě to tolik nedá dohromady.
za pokus to stojí.
Leni, darovací daň se ve vaem případě platit nebude. Jestli jste ten převod dotáhli do konce jetě loni tak bych asi s tím uplatněním byla opatrná, ale zeptej se nějakého daňaře jak psala Fi. A jen tak na okraj - nejde aby vám mamka darovací smlouvou něco dala do SJM. Pokud to byla darovací smlouva a byli jste tam uvedení s manelem oba tak máte kadý půlku ve výlučném vlastnictví. Ale vlastníci jste oba - to je asi hlavní e
Není tady
gall, pravdu dí jsem to nějak popletla, ale je to, jak píe - máme to půl na půl asi si zkusím zajít raděj na finančák, jen se teda těím na ty protáhlé obličeje a ochotné úředníky, na které jsme vdycky narazili
Není tady
Fidorka napsal(a):
Jo holky ale pozor na rozdíl mezi MATEŘSKOU (PPM) a RODIČÁKEM (RP)...
Tak já si spočílala PPM a měla jsem radost, e mi to vyjde a pak jsem si vzpoměla, e nám na podzim dopláceli ten rozdíl PPM a s tím jsem o necelé 2.000,- převihla tu hranici 68tisíc, take nic nebude:-)
Není tady
tak jen dávám zpětnou vazbu, kdyby někdo řeil podobný problém - manelova mzdová účetní (moc hodná paní ) sama iniciativně zavolala na finančák, kde jí bohuel potvrdili, e se to do příjmů zahruje, take letos máme s daněmi smůlu...
Není tady
lenkaB napsal(a):
tak jen dávám zpětnou vazbu, kdyby někdo řeil podobný problém - manelova mzdová účetní (moc hodná paní ) sama iniciativně zavolala na finančák, kde jí bohuel potvrdili, e se to do příjmů zahruje, take letos máme s daněmi smůlu...
Aha, tak to je veliká koda... koda e jste aspoň ten barák nepřevedli v tomto roce, kdy bude brát PPM (aspoň předpokládám, na druhého prcka).
Novaja, tak to je taky velikej pech
Není tady
Ahojky můu mít dotaz?Kam bych měla zajít pro potvrzení pro manela do účtárny e pobírám tech 3800kc.Moc se v tom nevyznám tak se moc omlouvám e otravuji teda jestli na to máme nárok.Děkuji.
Není tady
Myko, jestli myslí potvrzení, e pobírá rodičák, tak to Ti vydají na sociálce
Fi, "natěstí" na PPM nárok nemám (měla jsem před Dorčou smlouvu jen na dobu určitou), take jen doufám, e to odepisování manelky atd. během tohoto roku nezruí
Není tady
Ahoj Myko, já loni psala jen čestné prohláení, e jsem neměla příjmy vyí jak 68tis za rok, e s manelem ijeme ve společné domácnosti a společně hospodaříme. Víc po nás nechtěli, ani to potvrzení ze socky.
Není tady
Děkuji za odpovědi
Není tady
Fi, děkuju za odkaz.
Na uplatnění slevy jsme se chystali, ale neměla jsem jasno jak to bude, kdy jsme manelé teprv od května.
Vlastně i to byl jeden z těch rozumnějích důvodů proč jsme se brali přeci jen je to pěkná finanční injekce.
účetní u H. v práci nám řekla, e stačí to čestné prohláení
Není tady
Stránky: 1