6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 8:58)
Není tady
Beta El napsal(a):
Hepi, netoleruje, volal na ni i policii. Ale paní má zřejmě brnění a nic s ní neotřese. Přemýlel u, e poádá soud, aby se k němu nesměla přibliovat.
Ad děti. Nestrádaly. Měly vechno, nač si vzpomněly. Zde se myslím stala ta chyba ve výchově. Zatímco otec el z práce do práce, aby mohl postavit dům a pak uivit rodinu.
A jetě jedna poznámka pro jinou pisatelku... nedávám ultimata lidem, které mám ráda...
Ak má pani zrejme brnenie, tak aj on musí nasadi aké zbrane - t. j. súdny príkaz.
Vie tak si myslím, e nedá sa by v tomto prípade dobrý a zosta "pekný" , keď to nelo po dobrom, pôjde to po "zlom". Aj keď viem, e ste to chceli riei v tom dobrom.
S chybou vo výchove z minulosti sa u teraz nedá nič spravi. Holky neprevychová.
Není tady
Beta El napsal(a):
Kuty, je tu jeden malý háček... Mám ho ráda...
Ta tvoje věta mi připomíná nekonečné vlákno od Setupky OSlava pro jeho děti, na Psychologickém. Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, e mu nemůe říct to,co jsem ti psala.
Nebo taky neříkej a nedělej nic,měj ho ráda a tralala:vissla:
Není tady
Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, e mu nemůe říct to,co jsem ti psala.
Zapomnělas dodat, e k tomu, co by Beta měla říci, jsi jetě připsala - [i]"Kdy s tím nebude souhlasit,tak se nakonec on rozejde s tebou asi,ne ty s ním,take to u nemusí řeit,ne?"[i]
Troufla bych si odhadnout, e právě k téhle větě se vztahovalo její [i]"Mám ho ráda..."[i]
Není tady
helena napsal(a):
Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, e mu nemůe říct to,co jsem ti psala.
Zapomnělas dodat, e k tomu, co by Beta měla říci, jsi jetě připsala - [i]"Kdy s tím nebude souhlasit,tak se nakonec on rozejde s tebou asi,ne ty s ním,take to u nemusí řeit,ne?"[i]
Troufla bych si odhadnout, e právě k téhle větě se vztahovalo její [i]"Mám ho ráda..."[i]
A já ji na to,v rámci pouze teda písemného projevu odpověděla.Ty by ses snad chtěla stýkat s partnerem u něho za takkových podmínek,by by si ho měla ráda?Jak tě tak odsud znám,tak taky,jako já,bys mu k tomu řekla svoje,ne?
Není tady
Hepina155 napsal(a):
Beta El napsal(a):
Hepi, netoleruje, volal na ni i policii. Ale paní má zřejmě brnění a nic s ní neotřese. Přemýlel u, e poádá soud, aby se k němu nesměla přibliovat.
Ad děti. Nestrádaly. Měly vechno, nač si vzpomněly. Zde se myslím stala ta chyba ve výchově. Zatímco otec el z práce do práce, aby mohl postavit dům a pak uivit rodinu.
A jetě jedna poznámka pro jinou pisatelku... nedávám ultimata lidem, které mám ráda...Ak má pani zrejme brnenie, tak aj on musí nasadi aké zbrane - t. j. súdny príkaz.
Vie tak si myslím, e nedá sa by v tomto prípade dobrý a zosta "pekný" , keď to nelo po dobrom, pôjde to po "zlom". Aj keď viem, e ste to chceli riei v tom dobrom.
S chybou vo výchove z minulosti sa u teraz nedá nič spravi. Holky neprevychová.
Priznam se, ze bych mela v teto situaci a asi i v situaci, kdyby deti se mnou nebydlely, s resenim po zlem dost problem. Asi bych dlouho vahala, nez bych k nejakym razantnim akcim jako policie a soudy pristoupila. Myslim, ze kdyz se vztahy mezi rodici vyhroti az takto, je to pro deti daleko horsi nez zvykani si na noveho partnera napriklad. Proto vubec nechapu chovani te pani, kdyby mela na zreteli zajem svych deti, nikdy by se tak chovat nemohla.
Beta je bohuzel v tezke situaci, protoze at se bude chovat seberozumneji, stejne bude povazovana za tu, co tatinka navadi, kdyz dosud poslouchal. Ale na jejim miste bych urcite nevyklizela pole kvuli "detem" a tomu, ze by si neco podobneho treba i podnecovane matinkou mohly myslet. Nejpravdepodobneji bych dost dlouho trprelive cekala, jak se s tim partner popere.
No a k domku: nasi staveli svepomocne barak nekdy mezi mym dvanactym a patnactym rokem. Obcas jsem musela s necim pomoci, ale nijak dramaticky jsem na nem nedrela, jenze za tu dobu se nic jineho nez stavba neresilo, nejezdili jsme na dovolene a mozna jsem i dostala o neco min veci, protoze se sypalo do baraku. Co mi ale vadilo nejvic, bylo, ze u nas bylo soustavne napeti a nervozita, staveli jeste za komunistu a s kazdou blbosti byly problemy. Celkove na to obdobi nerada vzpominam. Zanechalo to ve me tak hluboky dojem, ze do stavby domu - ani na klic - bych nikdy nesla. Navzdory tomu nemam pocit, ze by me meli nasi nejak odskodnit, ani pocit, ze by s domem rodice nemeli svobodne nakladat.
Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 13:24)
Není tady
Beto, priznam se, ze ja bych za takovychto podminek v pritelove dome travila, co nejmin casu. Rekla bych mu proc a cekala bych, ze to pochopi a nebude to odemne - mimo vyjimecne situace - o to zadat.
Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 13:26)
Není tady
Ale na jejim miste bych urcite pole kvuli "detem" nevyklizela.
Otázka je.co tím "polem" vlastně myslí.Partnera bych se sama tedy taky kvůli nim nevzdala,ale pobývat na nepřátelském území bych teda nechtěla v ádném případě a za ádnou cenu.A bylo by mi zcela fuk,jestli bytomu někdo říkal,e jsem vyklidila pole.
Není tady
Beta El napsal(a):
A to přítel udělá protoe vyčerpal absolutně vechny monosti a baba mu leze do baráku dál, přestoe na ni zavolal u několikrát policii. Já nevím, já bych to na jeho místě u hnala přes právníky a soudy, napasovala bych na ni tr. čin poruování domovní svobody viz:
§ 238
Poruování domovní svobody
(1) Kdo neoprávněně vnikne do domu nebo do bytu jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody a na dvě léta nebo peněitým trestem.
(2) Odnětím svobody na est měsíců a tři léta bude pachatel potrestán, uije-li při činu uvedeném v odstavci 1 násilí nebo pohrůky bezprostředního násilí nebo překoná-li překáku, jejím účelem je zabránit vniknutí.
(3) Odnětím svobody na jeden rok a pět let bude pachatel potrestán, jestlie uije při činu uvedeném v odstavci 1) násilí nebo pohrůky bezprostředního násilí a takový čin spáchá se zbraní nebo nejméně se dvěma osobami.
protoe dle mého skromného mínění počínání přítelovy BM u klasicky splňuje odstavec 1) tohoto zákona, zač by babě hrozily a dva roky nepodmíněně nebo peněitý trest
Beto El, ono se říká: Čím víc se mae s lejnem, tím více smrdí a vy - respektive přítel - u tuhle situaci prostě musíte nějak začít řeit. Kdy to nelo po dobrém, tak to holt musí jít po zlém
Upravil(a) Kiara (11. 2. 2011 13:21)
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 8:56)
Není tady
Kiaro, tu pani samozrejme neznam, ale skoro bych si myslela, ze ji o neco takoveho prave jde. Ze si preje, aby tata vypadal v ocich tech holek co nejhur.
Není tady
Beto El, no a co tedy ten můj nápad zaplatim holkám někde jinde podnájem? 2+1, a se uijí a má kadá z nich pro sebe svůj pokoj? Tak, jak jsem to psala ve svém prvním příspěvku? Nájem otec+matka napůl... a to třeba teplákovku zklidní. Chce jen brát, dávat ne, ani na své holky.
Není tady
elena007 napsal(a):
Kiaro, tu pani samozrejme neznam, ale skoro bych si myslela, ze ji o neco takoveho prave jde. Ze si preje, aby tata vypadal v ocich tech holek co nejhur.
eleno007: kdy otec mluví do holek horem-dolem s tím, e si výslovně nepřeje, aby jejich matka pobývala v jeho domě, kdy je na ni nucen přivolat hlídku Policie ČR, není to nic platné a ta osoba s hroí kůí do baráku leze imrvére dál, co mu asi jiného zbývá?!? To si ten pán musí přehodnotit, na čem mu záleí víc: jestli na právu nerueně uívat vlastní dům, nebo na mínění vlastních dcer. A pokud dcery nejsou s to pochopit, e jejich matka opravdu nemá v otcově domě co dělat a návtěvy se mohou odehrávat vude moně, jenom ne ve zmíněné nemovitosti, je třeba nasadit účinnějí kalibr
Není tady
miaa napsal(a):
Beto El, no a co tedy ten můj nápad zaplatim holkám někde jinde podnájem? 2+1, a se uijí a má kadá z nich pro sebe svůj pokoj? Tak, jak jsem to psala ve svém prvním příspěvku? Nájem otec+matka napůl... a to třeba teplákovku zklidní. Chce jen brát, dávat ne, ani na své holky.
miaa: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým enám jejich otec někde jinde podnájem A e by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa
Není tady
miaa napsal(a):
To teda taky nechápu, proč by měli rodiče cca kolem 50, kterým těch sil přece jen pomalu ubývá a navíc mají u nárok na jakýsi svůj klid, dotovat dospělé enské na vrcholu sil???
Jinak to chování bývalky bych řekla docela zavání stalkingem a na to jsou u dneska taky páky....
Není tady
Já myslela, jako jim říci, e kdy nebudou dodrovat řád, jaký chce otec a bez návtěv matky, tak je "vyhodí" do podnájmu. A holky nebudu chtít jít, tak aby nabeton ly. Jinak není důvod, aby jim to rodiče platily, ale aby tamto bylo zadarmo, neřekla jsem napořád. Jen je dostat pryč, ne pochopí nebo začnou poslouchat. Kdy se nedá dům rozdělit napůl.
Anebo trvat natom, e u měly dost častu si najít něco svého a papahotel končí. Anebo si tam naoko nastěhovat i syna Bety El, e tedy budou vichni astná rodina.
Je to jen hra nervů.
Není tady
Kiara napsal(a):
miaa napsal(a):
miaa: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým enám jejich otec někde jinde podnájem A e by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa
Mě úplně fascinuje, jak jste z 25 letých holek najednou udělaly 30 leté eny - proč?
Není tady
Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?
Není tady
Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým enám jejich otec někde jinde podnájem A e by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa
A já zae nevím, proč by se matka dětí, která moná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydlitě, kde jistě taky za ty roky přiloila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, e se v jejich původním bydliti hodlá zahnízdit cizí enská, která moná kalkuluje s tím, e její byt hezky zůstane synkovi?
S prominutím, dcery byly v tom baráku dřív . Je to zatím jejich domov.
Ale ono je jedno, zda Betě jde o dalí bydlení, tady jde spí o to, e se ti lidé, kteří by měli vytvoři jakousi novou rodinu, prostě nesnesou.
Vlastně jde jen o to, kdo koho vykoue.
Averze těch holek vůči Betě asi nevznikla jen tak. Právě proto, e u mají určitý věk a svůj rozum, nedaly by se jen tak lehce ovlivnit tou nefér mámou, která teda dle Bety zklamává na vech frontách, aby bojovaly proti milé, hodné a příjemné nové známosti svého tatínka.
Kdyby byla Beta (těm holkám) sympatická dáma, která se jim snaí pomoct , těko by v domě vznikly takové tahanice. Tam se něco muselo přihodit. Něco, co nám Beta neprozradí.
Smutné. Začínat vztah s tím, e děti mé velké lásky jsou na mě alergické .
Není tady
Tercilo, vystrnaděna z původního bydlitě? Moná?
Ty jsi neuvěřitelná. Jak se ti ije s tímhle uvnitř?
Kiara napsal(a):
elena007 napsal(a):
eleno007: kdy otec mluví do holek horem-dolem s tím, e si výslovně nepřeje, aby jejich matka pobývala v jeho domě, kdy je na ni nucen přivolat hlídku Policie ČR, není to nic platné a ta osoba s hroí kůí do baráku leze imrvére dál, co mu asi jiného zbývá?!? To si ten pán musí přehodnotit, na čem mu záleí víc: jestli na právu nerueně uívat vlastní dům, nebo na mínění vlastních dcer. A pokud dcery nejsou s to pochopit, e jejich matka opravdu nemá v otcově domě co dělat a návtěvy se mohou odehrávat vude moně, jenom ne ve zmíněné nemovitosti, je třeba nasadit účinnějí kalibr
Kiaro, jasne, ale jako dcera bych to zazit nechtela. Na druhou stranu jsem si jista, ze ve veku tech holek bych sama matku premlouvala, aby do tatova domu proti jeho vuli nelezla a nehrotila to. Jenze lidi jsou ruzne.
Není tady
Beta El napsal(a):
Elen, jak píe, snaím se omezovat svůj pobyt na nezbytné minimum. Ale někdy to prostě nejde... Někdy tam musím být. Ale nikdy tam nevstupuju sama, kdy on tam není. To bych si v ivotě nedovolila.
Jen mne tak napadá, e nejde o to pole vyklidit, jde o to, e to pole je moné v určitých případech podělit na mení parcely a tu jednu parcelu třeba půjčit, pokud je člověk tolerantní a ochotný vyjít jiným vstříct.
Opět musím pouít příklad svého syna: "Pokud si mami myslí, e je to dobré pro tebe, určitě to bude dobré i pro mě." A zřejmě je. Usuzuji z toho, e kdy jsem jetě ila s bývalým manelem, ná syn se ve svém pokoji soustavně zavíral a vůbec s námi nekomunikoval. Nyní jsou jeho dveře stále otevřené, je prostě takto s námi, i kdy s námi nesedí v obýváku u televize... Uvolnil kousek svého pole i pro jiné...
Opět píu, nechci, aby mne dcery milovaly, nechci, aby měly stejný názor a pohled na svět jako já. Mám přání, aby milovaly a váily si svého otce. Pokud by toto dokázaly, zřejmě by ádné problémy nevznikly.
Partnera se v ádném případě vzdávat nebudu a ani ho nebudu stavět před osudová rozhodnutí. Nechám to plynout...
Melo by to tak byt, jenze tam rozum zcela zatemnily emoce. A bohuzel skutecne plati, ze holky se k nemu budou chovat tak, jak jim on dovoli, zatim takto. Jak dlouho to vlastne cele trva? Mozna jsi to uz psala a uniklo mi to.
Není tady
Tercilo, muj muz prenechal cele sve puvodni bydliste ex a ta v nem dosud bydli, chvilemi snad i s nejakym chlapem. Mozna bych mela muzi poradit, aby se k ni nasackoval, kdyz bude v jejim meste. Moc let v tom dome bydlel, ma na to tudiz regulerne narok, neni-liz pravda a jeste usetri za hotel.
Není tady
Tercila napsal(a):
Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým enám jejich otec někde jinde podnájem A e by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa
A já zae nevím, proč by se matka dětí, která moná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydlitě, kde jistě taky za ty roky přiloila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, e se v jejich původním bydliti hodlá zahnízdit cizí enská, která moná kalkuluje s tím, e její byt hezky zůstane synkovi?
S prominutím, dcery byly v tom baráku dřív . Je to zatím jejich domov.
.
Já jsem asi mimo, ale proč by jim vůbec kdo měl platit nájem?
Ony jsou nesvéprávné či těce postiené?
Ne? Tak proč by jim měl někdo platit nájem?
Není tady
elena007 napsal(a):
Tercilo, muj muz prenechal cele sve puvodni bydliste ex a ta v nem dosud bydli, chvilemi snad i s nejakym chlapem. Mozna bych mela muzi poradit, aby se k ni nasackoval, kdyz bude v jejim meste. Moc let v tom dome bydlel, ma na to tudiz regulerne narok, neni-liz pravda a jeste usetri za hotel.
Hlavně mu nezapomeň přibalit tepláky
Není tady