Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 11. 2. 2011 7:38

Beta El
♥♥-----

Re: Dospělé partnerovy děti žíjící ve společné domácnosti

o

Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 8:58)

Není tady

#202 11. 2. 2011 8:07

Hepina155
♥♥-----

Beta El napsal(a):

Hepi, netoleruje, volal na ni i policii. Ale paní má zřejmě brnění a nic s ní neotřese. Přemýšlel už, že požádá soud, aby se k němu nesměla přibližovat.
Ad děti. Nestrádaly.  Měly všechno, nač si vzpomněly. Zde se myslím stala ta chyba ve výchově. Zatímco otec šel z práce do práce, aby mohl postavit dům a pak uživit rodinu.
A ještě jedna poznámka pro jinou pisatelku... nedávám ultimata lidem, které mám ráda...

Ak má pani zrejme brnenie, tak aj on musí nasadi ažké zbrane - t. j. súdny príkaz.
Vieš tak si myslím, že nedá sa by v tomto prípade dobrý a zosta "pekný" , keď to nešlo po dobrom, pôjde to po "zlom". Aj keď viem, že ste to chceli rieši v tom dobrom.
S chybou vo výchove z minulosti sa už teraz nedá nič spravi. Holky neprevychová.

"Najodvážnejším činom je myslie sama za seba. A nahlas!"

Není tady

#203 11. 2. 2011 11:15

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Beta El napsal(a):

Kuty, je tu jeden malý háček... Mám ho ráda...

Ta tvoje věta mi připomíná nekonečné vlákno od Setupky OSlava pro jeho děti, na Psychologickém. Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, že mu nemůžeš říct to,co jsem ti psala.
Nebo taky neříkej a nedělej nic,měj ho ráda a tralala:vissla:

Není tady

#204 11. 2. 2011 11:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, že mu nemůžeš říct to,co jsem ti psala.
Zapomnělas dodat, že k tomu, co by Beta měla říci, jsi ještě připsala - [i]"Když s tím nebude souhlasit,tak se nakonec on rozejde s tebou asi,ne ty s ním,takže to už nemusíš řešit,ne?"[i]
Troufla bych si odhadnout, že právě k téhle větě se vztahovalo její [i]"Mám ho ráda..."[i]

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#205 11. 2. 2011 11:48

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Měj si ho klidně ráda,nic proti lásce,je krásná,ale to neznamená, že mu nemůžeš říct to,co jsem ti psala.
Zapomnělas dodat, že k tomu, co by Beta měla říci, jsi ještě připsala - [i]"Když s tím nebude souhlasit,tak se nakonec on rozejde s tebou asi,ne ty s ním,takže to už nemusíš řešit,ne?"[i]
Troufla bych si odhadnout, že právě k téhle větě se vztahovalo její [i]"Mám ho ráda..."[i]

A já ji na to,v rámci pouze teda písemného projevu odpověděla.Ty by ses snad chtěla stýkat s partnerem u něho za takkových podmínek,by by si ho měla ráda?Jak tě tak odsud znám,tak taky,jako já,bys mu k tomu řekla svoje,ne?

Není tady

#206 11. 2. 2011 13:14

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Hepina155 napsal(a):

Beta El napsal(a):

Hepi, netoleruje, volal na ni i policii. Ale paní má zřejmě brnění a nic s ní neotřese. Přemýšlel už, že požádá soud, aby se k němu nesměla přibližovat.
Ad děti. Nestrádaly.  Měly všechno, nač si vzpomněly. Zde se myslím stala ta chyba ve výchově. Zatímco otec šel z práce do práce, aby mohl postavit dům a pak uživit rodinu.
A ještě jedna poznámka pro jinou pisatelku... nedávám ultimata lidem, které mám ráda...

Ak má pani zrejme brnenie, tak aj on musí nasadi ažké zbrane - t. j. súdny príkaz.
Vieš tak si myslím, že nedá sa by v tomto prípade dobrý a zosta "pekný" , keď to nešlo po dobrom, pôjde to po "zlom". Aj keď viem, že ste to chceli rieši v tom dobrom.
S chybou vo výchove z minulosti sa už teraz nedá nič spravi. Holky neprevychová.

Priznam se, ze bych mela  v teto situaci a asi i v situaci, kdyby deti se mnou nebydlely, s resenim po zlem dost problem. Asi bych dlouho vahala, nez bych k nejakym razantnim akcim jako policie a soudy pristoupila. Myslim, ze kdyz se vztahy mezi rodici vyhroti az takto, je to pro deti daleko horsi nez zvykani si na noveho partnera napriklad. Proto vubec nechapu chovani te pani, kdyby mela na zreteli zajem svych deti, nikdy by se tak chovat nemohla.
Beta je bohuzel v tezke situaci, protoze at se bude chovat seberozumneji, stejne bude povazovana za tu, co tatinka navadi, kdyz dosud poslouchal. Ale na jejim miste bych urcite nevyklizela pole kvuli "detem" a tomu, ze by si neco podobneho treba i podnecovane matinkou mohly myslet. Nejpravdepodobneji bych dost dlouho trprelive cekala, jak se s tim partner popere.

No a k domku: nasi staveli svepomocne barak nekdy mezi mym dvanactym a patnactym rokem. Obcas jsem musela s necim pomoci, ale nijak dramaticky jsem na nem nedrela, jenze za tu dobu se nic jineho nez stavba neresilo, nejezdili jsme na dovolene a mozna jsem i dostala o neco min veci, protoze se sypalo do baraku. Co mi ale vadilo nejvic, bylo, ze u nas bylo soustavne napeti a nervozita, staveli jeste za komunistu a s kazdou blbosti byly problemy. Celkove na to obdobi nerada vzpominam. Zanechalo to ve me tak hluboky dojem, ze do stavby domu - ani na klic - bych nikdy nesla. Navzdory tomu nemam pocit, ze by me meli nasi nejak odskodnit, ani pocit, ze by s domem rodice nemeli svobodne nakladat.

Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 13:24)

Není tady

#207 11. 2. 2011 13:17

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Beto, priznam se, ze ja bych za takovychto podminek v pritelove dome travila, co nejmin casu. Rekla bych mu proc a cekala bych, ze to pochopi a nebude to odemne - mimo vyjimecne situace - o to zadat.

Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 13:26)

Není tady

#208 11. 2. 2011 13:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Ale na jejim miste bych urcite pole kvuli "detem" nevyklizela.

Otázka je.co tím "polem" vlastně myslíš.Partnera bych se sama tedy taky kvůli nim nevzdala,ale pobývat na nepřátelském území bych teda nechtěla v žádném případě a za žádnou cenu.A bylo by mi zcela fuk,jestli bytomu někdo říkal,že jsem vyklidila pole.

Není tady

#209 11. 2. 2011 13:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Beta El napsal(a):

A to přítel udělá stolt protože vyčerpal absolutně všechny možnosti a baba mu leze do baráku dál, přestože na ni zavolal už několikrát policii. Já nevím, já bych to na jeho místě už hnala přes právníky a soudy, napasovala bych na ni tr. čin porušování domovní svobody viz:

§ 238
Porušování domovní svobody

(1) Kdo neoprávněně vnikne do domu nebo do bytu jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
    (2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, užije-li při činu uvedeném v odstavci 1 násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí nebo překoná-li překážku, jejímž účelem je zabránit vniknutí.
    (3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, jestliže užije při činu uvedeném v odstavci  1) násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí a takový čin spáchá se zbraní nebo nejméně se dvěma osobami.

protože dle mého skromného mínění počínání přítelovy BM už klasicky splňuje odstavec 1) tohoto zákona, zač by babě hrozily až dva roky nepodmíněně nebo peněžitý trest cool

Beto El, ono se říká: Čím víc se mažeš s lejnem, tím více smrdí a vy - respektive přítel - už tuhle situaci prostě musíte nějak začít řešit. Když to nešlo po dobrém, tak to holt musí jít po zlém stolt

Upravil(a) Kiara (11. 2. 2011 13:21)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#210 11. 2. 2011 13:34

Beta El
♥♥-----

o

Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 8:56)

Není tady

#211 11. 2. 2011 13:35

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, tu pani samozrejme neznam, ale skoro bych si myslela, ze ji o neco takoveho prave jde.  Ze si preje, aby tata vypadal v ocich tech holek co nejhur.

Není tady

#212 11. 2. 2011 14:16

miaa
♥♥♥♥♥--

Beto El, no a co tedy ten můj nápad zaplatim holkám někde jinde podnájem? 2+1, a se užijí a má každá z nich pro sebe svůj pokoj? Tak, jak jsem to psala ve svém prvním příspěvku? Nájem otec+matka napůl... a to třeba teplákovku zklidní. Chce jen brát, dávat ne, ani na své holky.

Není tady

#213 11. 2. 2011 14:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Kiaro, tu pani samozrejme neznam, ale skoro bych si myslela, ze ji o neco takoveho prave jde.  Ze si preje, aby tata vypadal v ocich tech holek co nejhur.

eleno007: když otec mluví do holek horem-dolem s tím, že si výslovně nepřeje, aby jejich matka pobývala v jeho domě, když je na ni nucen přivolat hlídku Policie ČR, není to nic platné a ta osoba s hroší kůží do baráku leze imrvére dál, co mu asi jiného zbývá?!? To si ten pán musí přehodnotit, na čem mu záleží víc: jestli na právu nerušeně užívat vlastní dům, nebo na mínění vlastních dcer. A pokud dcery nejsou s to pochopit, že jejich matka opravdu nemá v otcově domě co dělat a návštěvy se mohou odehrávat všude možně, jenom ne ve zmíněné nemovitosti, je třeba nasadit účinnější kalibr stolt

Není tady

#214 11. 2. 2011 14:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

miaa napsal(a):

Beto El, no a co tedy ten můj nápad zaplatim holkám někde jinde podnájem? 2+1, a se užijí a má každá z nich pro sebe svůj pokoj? Tak, jak jsem to psala ve svém prvním příspěvku? Nájem otec+matka napůl... a to třeba teplákovku zklidní. Chce jen brát, dávat ne, ani na své holky.

miaa: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým ženám jejich otec někde jinde podnájem va A že by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa smile

Není tady

#215 11. 2. 2011 14:57

mia
♥♥♥♥♥♥-

miaa napsal(a):

To teda taky nechápu, proč by měli rodiče cca kolem 50, kterým těch sil přece jen pomalu ubývá a navíc mají už nárok na jakýsi svůj klid, dotovat dospělé ženské na vrcholu sil???
Jinak to chování bývalky bych řekla docela zavání stalkingem a na to jsou už dneska taky páky....

Není tady

#216 11. 2. 2011 16:06

miaa
♥♥♥♥♥--

Já myslela, jako jim říci, že když nebudou dodržovat řád, jaký chce otec a bez návštěv matky, tak je "vyhodí" do podnájmu. A holky nebudu chtít jít, tak aby nabeton šly. Jinak není důvod, aby jim to rodiče platily, ale aby tamto bylo zadarmo, neřekla jsem napořád. Jen je dostat pryč, než pochopí nebo začnou poslouchat. Když se nedá dům rozdělit napůl.
Anebo trvat natom, že už měly dost častu si najít něco svého a papahotel končí. Anebo si tam naoko nastěhovat i syna Bety El, že tedy budou všichni šastná rodina.
Je to jen hra nervů.

Není tady

#217 11. 2. 2011 17:42

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

miaa napsal(a):

miaa: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým ženám jejich otec někde jinde podnájem va A že by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa smile

Mě úplně fascinuje, jak jste z 25 letých holek najednou udělaly 30 leté ženy - proč?

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#218 11. 2. 2011 17:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?

Není tady

#219 11. 2. 2011 18:34

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým ženám jejich otec někde jinde podnájem va A že by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa

big_smile big_smile A já zae nevím, proč by se matka dětí, která možná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydliště, kde jistě taky za ty roky přiložila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, že se v jejich původním bydlišti hodlá zahnízdit cizí ženská, která možná kalkuluje s tím, že její byt hezky zůstane synkovi? big_smile
S prominutím, dcery byly v tom baráku dřív big_smile. Je to zatím jejich domov.
Ale ono je jedno, zda Betě jde o další bydlení, tady jde spíš o to, že se ti lidé, kteří by měli vytvoři jakousi novou rodinu, prostě nesnesou.
Vlastně jde jen o to, kdo koho vykouše. neutral
Averze těch holek vůči Betě asi nevznikla jen tak. Právě proto, že už mají určitý věk a svůj rozum, nedaly by se jen tak lehce ovlivnit tou nefér mámou, která teda dle Bety zklamává na všech frontách, aby bojovaly proti milé, hodné a příjemné nové známosti svého tatínka.
Kdyby byla Beta (těm holkám) sympatická dáma, která se jim snaží pomoct wink, těžko by v domě vznikly takové tahanice. Tam se něco muselo přihodit. Něco, co nám Beta neprozradí.
Smutné. Začínat vztah s tím, že děti mé velké lásky jsou na mě alergické neutral.

Není tady

#220 11. 2. 2011 18:36

majkafa
Host

Tercilo, vystrnaděna z původního bydliště? Možná? va
Ty jsi neuvěřitelná. Jak se ti žije s tímhle uvnitř? va

#221 11. 2. 2011 18:39

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

elena007 napsal(a):

eleno007: když otec mluví do holek horem-dolem s tím, že si výslovně nepřeje, aby jejich matka pobývala v jeho domě, když je na ni nucen přivolat hlídku Policie ČR, není to nic platné a ta osoba s hroší kůží do baráku leze imrvére dál, co mu asi jiného zbývá?!? To si ten pán musí přehodnotit, na čem mu záleží víc: jestli na právu nerušeně užívat vlastní dům, nebo na mínění vlastních dcer. A pokud dcery nejsou s to pochopit, že jejich matka opravdu nemá v otcově domě co dělat a návštěvy se mohou odehrávat všude možně, jenom ne ve zmíněné nemovitosti, je třeba nasadit účinnější kalibr stolt

Kiaro, jasne, ale jako dcera bych to zazit nechtela. Na druhou stranu jsem si jista, ze ve veku tech holek bych sama matku premlouvala, aby do tatova domu proti jeho vuli nelezla a nehrotila to. Jenze lidi jsou ruzne.

Není tady

#222 11. 2. 2011 18:46

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Beta El napsal(a):

Elen, jak píšeš, snažím se omezovat svůj pobyt na nezbytné minimum. Ale někdy to prostě nejde... Někdy tam musím být. Ale nikdy tam nevstupuju sama, když on tam není. To bych si v životě nedovolila.
Jen mne tak napadá, že nejde o to pole vyklidit, jde o to, že to pole je možné v určitých případech podělit na menší parcely a tu jednu parcelu třeba půjčit, pokud je člověk tolerantní a ochotný vyjít jiným vstříct.
Opět musím použít příklad svého syna: "Pokud si mami myslíš, že je to dobré pro tebe, určitě to bude dobré i pro mě." A zřejmě je. Usuzuji z toho, že když jsem ještě žila s bývalým manželem, nᚠsyn se ve svém pokoji soustavně zavíral a vůbec s námi nekomunikoval. Nyní jsou jeho dveře stále otevřené, je prostě takto s námi, i když s námi nesedí v obýváku u televize... Uvolnil kousek svého pole i pro jiné...
Opět píšu, nechci, aby mne dcery milovaly, nechci, aby měly stejný názor a pohled na svět jako já. Mám přání, aby milovaly a vážily si svého otce. Pokud by toto dokázaly, zřejmě by žádné problémy nevznikly.
Partnera se v žádném případě vzdávat nebudu a ani ho nebudu stavět před osudová rozhodnutí. Nechám to plynout...

Melo by to tak byt, jenze tam rozum zcela zatemnily emoce. A bohuzel skutecne plati, ze holky se k nemu budou chovat tak, jak jim on dovoli, zatim takto.  Jak dlouho to vlastne cele trva? Mozna jsi to uz psala a uniklo mi to.

Není tady

#223 11. 2. 2011 19:00

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, muj muz prenechal cele sve puvodni bydliste ex a ta v nem dosud bydli, chvilemi snad i  s nejakym chlapem. Mozna bych mela muzi poradit, aby se k ni nasackoval, kdyz bude v jejim meste. Moc let v tom dome bydlel, ma na to tudiz regulerne narok, neni-liz pravda a jeste usetri za hotel.

Není tady

#224 11. 2. 2011 20:04

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Tercila napsal(a):

Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým ženám jejich otec někde jinde podnájem va A že by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa

big_smile big_smile A já zae nevím, proč by se matka dětí, která možná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydliště, kde jistě taky za ty roky přiložila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, že se v jejich původním bydlišti hodlá zahnízdit cizí ženská, která možná kalkuluje s tím, že její byt hezky zůstane synkovi? big_smile
S prominutím, dcery byly v tom baráku dřív big_smile. Je to zatím jejich domov.
.

Já jsem asi mimo, ale proč by jim vůbec kdo měl platit nájem? va
Ony jsou nesvéprávné či těžce postižené?
Ne? Tak proč by jim měl někdo platit nájem? dumbom

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#225 11. 2. 2011 20:06

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

elena007 napsal(a):

Tercilo, muj muz prenechal cele sve puvodni bydliste ex a ta v nem dosud bydli, chvilemi snad i  s nejakym chlapem. Mozna bych mela muzi poradit, aby se k ni nasackoval, kdyz bude v jejim meste. Moc let v tom dome bydlel, ma na to tudiz regulerne narok, neni-liz pravda a jeste usetri za hotel.

lol tummenupp

Hlavně mu nezapomeň přibalit tepláky rodna

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí