29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky budu mít pokoj dětí pro jejich návštěvy a pro vnoučátka, až u mě budou pobývat. Hnedka letos si to s vnoučkem 1 týden vyzkouším, ale nejdříve ten pokoj zrekonstruuju, nová podlaha, nový nábytek a jsem připravena na éru babičky.
Selima: Ich domov to môže byť, ale ak im tam prekážajú cudzie elementy, tak majú slobodu a voľnosť odsťahovať sa do SVOJHO domova
Větší účelovou hloupost jsem dlouho nečetla.
Jinými slovy Selima říká, že když potomkům vadí někdo, kdo se vecpal do jejich domova, mají možnost odejít.
A co takhle možnost toho cizího elementu, když vidí, že není vítaná, se z jejich domova vzdálit do SVÉHO?
To já bych považovala za logičtější, jednodušší a férovější.
Je kouzelné, jak jsme každý jiný.
Jak má každý z nás jiný vztah ke svým dětem.
Není tady
Tercila napsal(a):
Selima: Ich domov to môže byť, ale ak im tam prekážajú cudzie elementy, tak majú slobodu a voľnosť odsťahovať sa do SVOJHO domova
Jinými slovy Selima říká, že když potomkům vadí někdo, kdo se vecpal do jejich domova, mají možnost odejít.
A co takhle možnost toho cizího elementu, když vidí, že není vítaná, se z jejich domova vzdálit do SVÉHO?
To není žádná hloupost. Ani ne účelová. U dospělých zaměstnaných dětí ne.
Že to považuješ za logičtější ty, to ještě neznamená, že to logické je.
Nebo budeš mít děcko v mamahotelu, než umřeš?
Tercila napsal(a):
Súhlas Tercila.
Není tady
Bety EL napísala:
Snad bych jen dodala, že se tady bavíme o "dětech", které mají téměř 30 let a měly by již mít jakýs takýs rozum a světonázor.
No nejaký rozum majú, a určite aj svetonázor (patrične ho dávajú najavo), že je ten svetonázor INÝ ako Tvoj - tak už to chodí. Proste "deti", aj keď skoro 30 ročné....
Není tady
Tercilo, dospělí potomci se musí chovat podle toho, jaká pravidla nastolí rodič-majitel domu.
Takhle to v naší společnosti fungovalo už po celá staletí a takhle by to mělo fungovat i dnes.
Nevím, proč se pohoršuješ nad vztahem rozvedený s dětmi x rozvedená či svobodná. Dříve nebyly rozvody, ale existovali pro změnu vdovci a vdovy, kteří se podruhé či potřetí ženili či vdávali ať už kvůli tomu, že v domácnosti chyběla matka a hospodyně nebo kvůli tomu, že v domácnosti chyběl hospodář a nikoho z dětí nenapadlo protestovat proti tomu, když se v domácnosti - již nastálo - objevil rušivý element v podobě macechy či otčíma. Měli převrácenou domácnost a převrácený život vzhůru nohama, neboť nově příchozí okamžitě nastolil svůj vlastní řád a nemohli ani pípnout, neboť by se na jejich hlavy ihned snesl zasloužený trest
Proto nechápu, proč považuješ navázání nového vztahu již jednou ženatého pána za něco neslýchaného - stačí si přečíst dobovou literaturu nebo pohlédnout do historie a zjistíš, že tyhle problémy mělo lidstvo, co svět světem stojí a před takovými osmdesáti lety bylo naprosto běžnou věcí znovu se oženit po úmrtí zákonitého manžela/manželky. A sirotků si nikdy nikdo na nic neptal, ti bývali obvykle postaveni před hotovou věc, že se matka či otec znovu ožení a museli poslouchat macechu či otčíma jako hodinky - nebo si mohli zabalit svých pět švestek a jít světem ...
Není tady
majkafa napsal(a):
Taky budu mít pokoj dětí pro jejich návštěvy a pro vnoučátka, až u mě budou pobývat.
No, zazobanci to maji doma bezne, sami ho neuzivaji, a rika se mu "hostovsky"...
Není tady
Jinými slovy Selima říká, že když potomkům vadí někdo, kdo se vecpal do jejich domova, mají možnost odejít. A co takhle možnost toho cizího elementu, když vidí, že není vítaná, se z jejich domova vzdálit do SVÉHO? To já bych považovala za logičtější, jednodušší a férovější.
Já ne - pokud vychovám zdravá a životaschopná mláďata až do bodu, kdy jsou plně schopná se o sebe postarat, nemám další povinnost jim věnovat (někdo možná i obětovat) i zbytek života. Cokoli dalšího jím poskytnu, ať materiálně či jinak, je naprosto dobrovolné a tedy nevynutitelné... třeba tím, že budou "cizímu elemntu" dávat najevo jeho nevítanost, protože bych to, co ušetřím za jeho večeře mohla investovat do nich a namísto laškování třeba hlídat vňoučata...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
majkafa napsal(a):
Taky budu mít pokoj dětí pro jejich návštěvy a pro vnoučátka, až u mě budou pobývat.
No, zazobanci to maji doma bezne, sami ho neuzivaji, a rika se mu "hostovsky"...
Proč zazobanci ?!? Já mám baráček 2+1, jsem v něm sama, bydlím v obejváku a dětský pokoj je prázdný - a za zazobance se teda rozhodně nepovažuju
Není tady
Tercila napsal(a):
Bez ohledu na to, jestli je rodina rozvedená nebo ne, kdo odchází časem z domova? Přece děti! Rodiče zůstávají dál a dospělé děti si dřív nebo později založí vlastní rodinu nebo aspoň svojí single domácnost. Takže vždycky je to na "dětech", aby odešly. Jakmile jsou děti dospělé, dostudované a mají práci, je na čase, aby se osamostatnily, ne?
Je to podle mě zdravé, když děti vylítnou z hnízda a mají svůj život. Určitě je to dobře i pro vzájemné vztahy rodičů a dětí A když už jakožto dospělé pořád zůstávají, měly by respektovat pravidla rodičů a přizpůsobit se. Pokud jeden z rodičů zůstane sám, musí děti respektovat i nového partnera, na tom se mi nezdá vůbec nic divného.
Upravil(a) Alyssa (10. 2. 2011 14:30)
Není tady
Kiara napsal(a):
...Proč zazobanci
?!? Já mám baráček 2+1, jsem v něm sama, bydlím v obejváku a dětský pokoj je prázdný - a za zazobance se teda rozhodně nepovažuju
No tak pockej, lepsi vyraz bude: Lidi, kteri nejsou prinuceni vyuzivat kazdy cm sveho obydli k dennimu uzivani... Ja napr. mam dve mistnosti (a to prosim rozdeleny na kuchyn, koupelnu, jidelnu, pracovnu, loznici, obyvak a detsky, vlastne pardon, studentsky pokoj),... a ten "hostovsky" se nam sem uz kurnik, nevesel... A jsme tu obcas i ctyri...
Není tady
Kiara napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč zazobanci
?!? Já mám baráček 2+1, jsem v něm sama, bydlím v obejváku a dětský pokoj je prázdný - a za zazobance se teda rozhodně nepovažuju
Závistivci se vždycky najdou a někteří to dávají nepokrytě najevo,což je ta lepší varianta.,když přihlédnu ke zkušenosti s našimi známými třeba.
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 9:00)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Kiara napsal(a):
...Proč zazobanci
No tak pockej, lepsi vyraz bude: Lidi, kteri nejsou prinuceni vyuzivat kazdy cm sveho obydli k dennimu uzivani... Ja napr. mam dve mistnosti (a to prosim rozdeleny na kuchyn, koupelnu, jidelnu, pracovnu, loznici, obyvak a detsky, vlastne pardon, studentsky pokoj),... a ten "hostovsky" se nam sem uz kurnik, nevesel...
A jsme tu obcas i ctyri...
Není o co stát,nejlepší návštěvy jsou takové,které za nějakou tu hoďku se zase ubírají do svého.A dobří lidé se vždycky vejdou,ni:P
Není tady
Beta El napsal(a):
Já teď přesně nevím, co mám jako udělat. Rozejít se s ním? Nebo když přítel řekne "Jedeme ke mně." tak mu mám říct, že nejedu a jak mu to mám vysvětlit? To taky povede k rozchodu. Takže co bych podle Tercily a Hepiny měla dělat? Zřejmě rozejít se s ním, v zájmu třicetiletých dětí...
A do kolika let věku má můj přítel své dcery "chovat", aby to bylo dostatečné pro jejich zdárný vývoj? Do 40? Ptám se, abych mu mohla dát fundovanou radu od odborníků...
Já bych mu klidně řekla,že nee,že k němu z takových a takových důvodů prostě nepůjdu a navrhla jinouvariantu.Když s tím nebude souhlasit,tak se nakonec on rozejde s tebou asi,ne ty s ním,takže to už nemusíš řešit,ne?
Není tady
Po smrti maminky byl náš otec několik let sám. Pak si našel přítelkyni, očividně pookřál a zase začal naplno žít. Já i sestra jsme mu navrhly, aby si ji vodil i k nám, včetně oslav a svátků. Udělaly jsme pro něho to nejlepší, byl velmi šťastný až do konce života. O nové přítelkyni se s námi otec mohl bavit, radil se s námi, jaký dárek jí má koupit atd. Maminka je maminka, na ni s láskou vzpomínáme, ale obě jsme věděly, že jedna životní etapa skončila a je jedno, jestli smrtí nebo rozvodem. Jen jsme chtěly, aby otec neseděl doma sám, koukal do zdi a čekal na smrt.Měl sice dost koníčků, kterým se aktivně věnoval, ale s novou přítelkyní chytil druhý dech.
Ona měla syna, který ukázkově prudil a nikdy se s jejím novým partnerem nesmířil. Zemřela v DD, syn na ni neměl čas.
Není tady
Beto podle nekoho to bude do te doby, dokud budete na zivu. Takze detem bude 60, vam 80, ale budete se na ne muset ohlizet, jsou to prece deti, ne
Ja bych se nicmene tam asi necitila dobre a otevrene bych to rekla. Nezlob se, nepojedu tam, je tam zbytecne dusno, pojedeme ke mne nebo nekam na vylet. Myslis, ze by se s tebou pritel proto rozesel? Nevedlo by to spis k nejakemu reseni? At uz osamostatneni dcer nebo pevne dany zakaz vpousteni BM do jeho domu a aspon nejaky respelt od dcer.
Není tady
Tercila napsal(a):
Ale ona JE VÍTANÁ. Je vítaná majitelem domu.
Děvčata by mohla být ke svému otci laskavější, ne?
Ať je to jak je to, mají více sil a měla by být pružnější nejen fyzicky. Myslím si, že toto od nich požadovat lze!
Není tady
Kuty napsal(a):
Beta El napsal(a):
Já teď přesně nevím, co mám jako udělat. Rozejít se s ním? Nebo když přítel řekne "Jedeme ke mně." tak mu mám říct, že nejedu a jak mu to mám vysvětlit? To taky povede k rozchodu. Takže co bych podle Tercily a Hepiny měla dělat? Zřejmě rozejít se s ním, v zájmu třicetiletých dětí...
A do kolika let věku má můj přítel své dcery "chovat", aby to bylo dostatečné pro jejich zdárný vývoj? Do 40? Ptám se, abych mu mohla dát fundovanou radu od odborníků...Já bych mu klidně řekla,že nee,že k němu z takových a takových důvodů prostě nepůjdu a navrhla jinou variantu.Když s tím nebude souhlasit, tak se nakonec on rozejde s tebou asi, ne ty s ním, takže to už nemusíš řešit,ne?
Já bych se s přítelem nerozcházela, to mi přijde jako moc velké tlačení na pilu.
Ale - jak píše Kuty: vysvětlila bych mu, že z těch a těch důvodů k němu prostě nepojedu (bývalka v teplákách, načuřené dětičky) a že mi v jeho domě určité věci prostě vadí a pokud se to nezmění, jezdit k němu nebudu a místo toho se budeme scházet u mě. Nu - a potom uvidíš, jak se k tomu přítel postaví.
Odhadovat, jestli se s Tebou rozejde, nebo jestli zůstane, jestli si srovná BM a dětičky nebo ne - to by byly z naší strany jen domněnky a spekulace. Ale Ty bys už v koutku duše měla být připravena na všechny varianty
Není tady
Tercila napsal(a):
To že je to jejich domov ale neznamená, že je to jejich dům. Takže pokud se jim to nelíbí a jsou dospělí, mšli by si uděla domov vlastní ;-)
Tohle ale nemění nic na tom, že rodiče své děti milují.
Není tady
Beta El napsal(a):
A do kolika let věku má můj přítel své dcery "chovat", aby to bylo dostatečné pro jejich zdárný vývoj? Do 40? Ptám se, abych mu mohla dát fundovanou radu od odborníků...
Mně by možná ani tolik nevadilo, že tam holky, i v tomto věku , bydlí nebo to, že by tam měly zázemí - i třeba trvale..., ale to, že jsou sobecké a bezohledné a tátovi znemožńují mít vlastní soukromí, novou rodinu a klid. Napomáhajíc jim k tomu, zřejmě vydatně, jejich máma.
Táta dětem do vztahů také nezasahuje a jistě jim neruší jejich soužití v jejich soukromí. To je pochopitelně jeho svatou povinností.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Tercila napsal(a):
Jak má každý z nás jiný vztah ke svým dětem.To že je to jejich domov ale neznamená, že je to jejich dům. Takže pokud se jim to nelíbí a jsou dospělí, mšli by si uděla domov vlastní ;-)
Tohle ale nemění nic na tom, že rodiče své děti milují.
Samozřejmě. Chce to rozlišit lásku a manipulaci.
A ten "cizí element" (myšlena asi Bety) je zvaná i vítaná. Pokud by holky byly přinejmenším zdvořilé a něco k tátovi cítily, budou mu přát, aby byl spokojený. Natož kdyby ho měly rády.... Nikdo po nich nežádá , aby Betu milovaly, aby zatratily mámu, ale jen aby se chovaly v mězích slušnosti a tátův vztah prostě akceptovaly. Nic víc.
Vůbec se betě nedivím, že se tam necítí. Musí to být velmi nepříjemné.
Upravil(a) Wiki (10. 2. 2011 17:32)
Není tady
Kuty, je tu jeden malý háček... Mám ho ráda...
Není tady
Beta El napsal(a):
Nie som fundovaná odborníčka, ale keď som bola vyzvaná , tak ešte pár riadkov čo by som robila.
Keď priateľ povie " Jedeme ke mně", tak by som mu vysvetlila, že z týchto a týchto dôvodov - presne vymenovať, sa tam necítim dobre a nejdem. Požiadam ho , aby si teda ešte znova pohovoril s dcérami, bez mojej prítomnosti a vysvetlil im, čo a a ko si predstavuje spolužitie v dome.
Bývalku by mal priateľ totálne odstaviť od návštev baráku - podľa mňa nemá právo tam loziť - majetkové pomery boli vysporiadané a návštevy "detí" tiež nemá na papieri od rozvodového súdu. Deti môžu navštevovať maminku.
Tvoj priateľ bude svoje dcéry "chovat" dokedy ON bude chcieť. Možno aj do 50. :-) Takže tu by si zrejme musela prevychovat aj priateľa :-).
A vravíš: "...tak mu mám říct, že nejedu a jak mu to mám vysvětlit? To taky povede k rozchodu. Takže co bych podle Tercily a Hepiny měla dělat? Zřejmě rozejít se s ním, v zájmu třicetiletých dětí... " - prečo by to malo viesť k rozchodu???? To Ty už teraz vieš, že priateľ nechá celú situáciu plávať a ozaj si nechá dcérami nadirigovať rozchod ????
Krásny deň želám babinky
PS:Betty El bolo tu niekde písané, že ten dom patrí otcovi. Mňa by zaujímalo, ako dlho tam bývali spolu ako kompletná rodina, či sa aj "deti" nejakým spôsobom podieľali na výstavbe (ako pomocníčky pri nejakých prácach), či rodina musela strádať, pretože na výstavbu boli pôžičky, ktoré sa samozrejme museli splácať a holkám sa možno nedostávalo podľa ich predstáv a dôležité je akú pozíciu mal v tej rodine tvoj priateľ ako otec - autorita, alebo bačkorka.
Upravil(a) Hepina155 (11. 2. 2011 7:20)
Není tady
Beta El napsal(a):
Kuty, je tu jeden malý háček... Mám ho ráda...
Máš rada človeka, ktorý sa za TEBA nevie postaviť s plnou parádou a toleruje excesy bývalky?
PS. Tiež som mala takého, nechala som ho. Prišiel lepší.
Upravil(a) Hepina155 (11. 2. 2011 7:24)
Není tady