18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 9:17)
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 9:15)
Není tady
Hepina155 napsal(a):
Tercila napsal(a):
Sama jsi teď potvrdila, e na blahu jeho dcer Ti absolutně nezáleí. To jsem ráda.
Ale krev je krev a ádný vztah eny a mue není bez mráčků.
Beto, jestli ten chlap Tě teď upřednostní před svými dětmi, věř, e za pár let Ti nasadí psí hlavu ON sám.Myslím si, e ak je ten chlap taký super , so zásadami a s láskou v srdci , nielen k Bete El ,100 % bude rieenie v prospech dcér. Bez ohžadu na to, ako z toho bude profitova bejvalka. Mám dojem, e partenr Bety El nechce nič riei a ani nebude. Tercila má pravdu, krv je krv.
Tercila nemá pravdu. To jsou takové povídačky, které nemají univerzální platnost.
Tercilo, tvá nenávist k přítelkyni tvého tatínka ti zaslepuje mozek. Proč? Kdyby ti bylo 15, ale ena, co se blíí k padesátce?
Beto, drím vám oběma palce.
Tercila napsal(a):
Beta El: Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.
Sama jsi teď potvrdila, e na blahu jeho dcer Ti absolutně nezáleí. To jsem ráda.
Beto, jestli ten chlap Tě teď upřednostní před svými dětmi, věř, e za pár let Ti nasadí psí hlavu ON sám.
Moc dobře si pamatuju z hodin psychologie, e na ebříčku nejbliích lidí podle důleitosti stojí na prvním místě partner. Pak děti a na třetím rodiče.. Protoe děti jednou vylétnou z hnízda, zaloí svojí rodinu a budou ít svůj ivot. Kdo zůstává je partner..
Určitě je to jiné, kdy jsou děti malé, ale dcery přítele Bety jsou u dospělé a očividně mají i své partnery a jeden z nich dokonce ije s nimi v domě. Právě proto by měly dcery naprosto respektovat Betu, pokud chtějí, aby byly respektovány ony a jejich partneři.
Není tady
Trochu mi to pripomina pribeh myho strejdy. Vdovec, po hodne letech si nasel pritelkyni, dcera davno z baraku - vdana, s detma. Pritelkyne byla o dost mladsi rozvedena, strejda mel barak sice nic moc stav, ale obrovskej, s hodne velikym pozemkem. Dcera pritomnost pritelkyne nesla velmi nelibe (protoze ji slo urcite o barak a ne o strejdu), takze se ji casem podarilo ji ze strejdova zivota vystipat. Nemuze pry strejdu navstevovat, kdyz je tam, neciti s tam dobre ani ona ani vnoucata. No, jeste predtim se ji povedlo primet strejdu, aby na ni barak prepsal (aspon si tam nechal zridit vecne bremeno), protoze co kdyby si nahodou pritelkyni vzal. Vzdyt on se takovy baracek prece hodi, ze? A konec byl ten, ze po case strejda dostal rakovinu, ke konci lezel na LDN a dcera ho navstila jednou a prvidelne za nim jezdila, krome nekterych dalsich pribuznych, jeho by byvala pritelkyne.. Ale hlavne, ze krev je krev..
Není tady
Někteří touhu po majetku rádi zamaskují okřídleným - krev je krev. Dokonce i sami před sebou.
majkafa napsal(a):
Někteří touhu po majetku rádi zamaskují okřídleným - krev je krev. Dokonce i sami před sebou.
Svojim deom som dávala, dám a viem , e budem dáva vdy prednos pred akýmkožvek partnerom, nech má aj srdce zo zlata.
e sa diskusia o vzahoch zvrháva na "vzahy k baráčkom", je koda.
Není tady
Mozna to je tim, ze tem detickam o ne (v nekterych pripadech!) jde. Mysleno o ty baracky. A nekdy o ne muze jit prozmenu partnerum, at uz prvnim nebo patym, zakonnym ci nezakonnym.
A ano, souhlasim, ze je to skoda. Akorat to asi myslim jinak nez ty.
Není tady
Hepino, takze pokud te tvoje dospele deti budou tlacit do rozchodu s partnerem, tak jim vyhovis, prestoze to nebude mit zadny logicky duvod? Budete s jejich otcem rozvedeni nebo by treba uz nezil, jen jim proste nebude vonet a tak budou davat najevo, ze s timhle panem teda matinko nebudes a kdyz jo, tak ztratis nas. Pan te bude mit rad, ty jeho, po nejakem case budete spolu chtit zit..Ja svoje deti miluju, nicmene pevne verim, ze si zachovam logicky usudek a pokud by me coby dospele holky tlacily nekam timhle zpusobem, tak si jasne vysvetlime, ze tudy cesta nevede. To me klidne kamenujte. A doufam, ze je vychovam tak, abychom se do takove situace ani nedostaly.
Není tady
Ono asi záleí na tom, co v které rodině znamená "dávat přednost". Jestli dětem (mluvím o dospělých) na rodičích záleí, pak pravděpodobně nezačnou vyhazovat v okamiku, kdy si někoho najdou. V lepím případě to přivítají, v horím pak aspoň najdou nějaký model kdy, jak a kde se neústýkat. Ale stejně, jako by rodiče neměli dětem mluvit do jejich vztahů, rodin, majetku a pod., mělo by toté platit opačně.
Samozřejmě, e kdy moje dítě bude například nutně potřebovat hlídání, pravděpodobně zruím jiné plány - a partner by to měl pochopit, ne remcat, jde-li skutečně o nutnou výjimku. Stejně tak, kdy bude potřebovat jinou pomoc, pomůu přednostně. Ale podtrhuju, e se jedná o výjimky, nikoli o pravidlo "my a vnoučata máme ve vem přednost a máma a dělá, co umí". To v ádném případě.
Není tady
Ano heleno, taky to tak citim.
Není tady
Asi jsem matka-bestie, ale vztah s mym partnerem povazuji za ten nejdulezitejsi a verim, ze cim mam lepsi vztah se svym partnerem, tim je to lepsi i pro dite.
A tez bych nechtela skoncit, jako lidi, kteri po vyletnuti decek z hnizda nevedi, co se sebou delat, protoze vsechno jejich snazeni smerovalo k detem a svuj vztah upozadnili a zanedbali natolik,ze si musi na sebe znovu zvykat. Kdyz se to nepovede, ziji vedle sebe ze setrvacnosti dva otraveni stari lide nebo se rozejdou.
No a predstava, ze by me decko rozhodovalo o mych partnerskych vztazich, je pro mne nestravitelna. Uz ted davam jasne najevo, ze hrotit veci stylem: matko, bud on nebo ja, by nikam nevedlo.
Upravil(a) elena007 (8. 2. 2011 11:26)
Není tady
Ahoj Babinetky. Jsem v pulce vlakna (uf) a chci taky prohodit par slov...
Muj prvni dojem je ten, ze je zde spojeno mnoho "zatim neresenych a neresitelnych" problemu.
- dospele dcery s prislusenstvim v "papapeci"
- hloupa nevernice, opustivsi vzorneho manzela, co se prave zacla prat o hracku, zahozenou v koute
- touha noveho paru zit spolu v jedne domacnosti
To je podle mne jen to neokatejsi... A myslim, ze to fakt nejde "srovnat" ze dne na den
Vase nazory se ruzni, coz je vporadku a zakladatelce vlakna to urcite pomuze. Az to doctu do konce, taky pridam ten svuj, mozna aj s nejakym konstruktivnim resenim dle me rezie, zatim mi bije do oci pouze jedno: Proc se nektere z vas opirate do toho, co pise Tercila, a napadate ji prej: "... tvuj nazor je blbej, pac mas cosi nedoreseneho z minulosti... " To by se mohlo prece rict o kterekoliv z vas, z nas...
Jinak pro Betku: Jj, klobouk dolu , opravdu prekerni situace, drzis se statecne. Preju ti, abyste slozitou fazi vaseho vztahu vyresili v co nejvetsim klidu, a hlavne bok po boku VY DVA. Kdyz pujde do tuheho, a to myslim, ze jeste pujde, uvidis sama, ze vpodstate na nikom jinem az tak nezalezi, pac jestli jsem spravne pochopila, vsichni akteri jsou jiz dospeli a Ty, ani Tvuj partner nejste zodpovedni za to, jestli oni se chovaji rozumne a jsou spokojeni. Drzim palce
Není tady
pecule napsal(a):
Hepino, takze pokud te tvoje dospele deti budou tlacit do rozchodu s partnerem, tak jim vyhovis, prestoze to nebude mit zadny logicky duvod? Budete s jejich otcem rozvedeni nebo by treba uz nezil, jen jim proste nebude vonet a tak budou davat najevo, ze s timhle panem teda matinko nebudes a kdyz jo, tak ztratis nas. Pan te bude mit rad, ty jeho, po nejakem case budete spolu chtit zit..Ja svoje deti miluju, nicmene pevne verim, ze si zachovam logicky usudek a pokud by me coby dospele holky tlacily nekam timhle zpusobem, tak si jasne vysvetlime, ze tudy cesta nevede. To me klidne kamenujte. A doufam, ze je vychovam tak, abychom se do takove situace ani nedostaly.
U som písala, e moje deti môjho partnera akceptujú. Nikdy ma do ničoho netlačili a neodhovárali. Ich slová - keď si ty astná, maminka, tak je vetko v poriadku. Mono je to umňa jednoduchie tým, e zatiaž neplánujem i s priatežom v spoločnej domácnosti. A ak by k tomu v budúcnosti malo dôjs, budem to riei potom. To u môe by úplne iná situácia, veď syn má u svoj byt v inom meste a dcéra po túdiách tie neplánuje pobýva v rodnom meste. Ja som im partnerov nevyberala a akceptujem tých čo majú (sú fajn), to oni dobre vedia , a vedia i to, e to musí fungova aj opačne. No a funguje . Je to asi tou výchovou - odmalička.
Upravil(a) Hepina155 (8. 2. 2011 10:52)
Není tady
Alyssa napsal(a):
....A jaká ena by se vůbec do bezdomovce nebo někoho dlouhodobě bez práce vůbec zamilovala?? A proč?
Jee, tech je... Treba proto, ze dnes stat se ze dne na den bezdomovcem bez prace neni zadny problem ani pro slusneho cloveka, ktery treba zil cely zivot sporadane, ... a pak nejak "klopytl"..., chyba v podnikani, spatny obchod, nekdy dokonce staci i mocnejsi soused, partner...
A proc? Treba proto, ze ten osumtely nestatnik ma obrovske srdce a potrebuje pouze malinko popostrcit a podporit... (Pretty woman?)...
Upravil(a) ViktorkaM (8. 2. 2011 12:03)
Není tady
amba001 napsal(a):
Tercila: . . .
Ty by sis přála, aby kadý rozvedený mu za trest a do konce ivota trpěl v osamění a depresích a byl pro jinou enu nedotknutelný. Natěstí to tak nefunguje. . . .
Muzu se zeptat, jak jsi na tohle u Terc prisla?
Není tady
Beta El napsal(a):
... někdy se to prostě nepovede. Lidi k sobě ztratí cestu, kadý chce jiným směrem, jeden trápí druhého, nedej boe ho týrá...
A jaký by mělo smysl v tomto manelství setrvat, pokud si chce zachovat sama sebe?
A proč by jeden, nebo druhý po rozvodu měl zůstat sám, kdy má před sebou jetě celou polovinu ivota kvůli tomu, e se to nelíbí jednomu nebo druhému BM, popř. jeho dospělým dětem? Přej a bude ti přáno...
Ja myslim, ze o tomhle rec nebyla.
Lidi se schazi, miluji, vezmou, pak rozejdou... a prirozene je, ze po rozchodu vetsina z nas uvazuje zpusobem
- vsecko je jeho/jeji vina. Pozdeji nastoupi faze
- zrejme jsme se na tom podileli tak pul napul, a pak nasleduje dalsi, ta nejdulezitejsi:
- toto jsem rozhodne zvoral/zvorala ja+ nasledna opatreni (neublizovat, omluvit se a pod., kazdy si dosad, co chces)
Jak v onech obdobich nazyvame a popisujeme sveho ex-partnera se da velmi lehce vyvodit:
- je to nejhorsi bestie na svete
- jak jsem mohl byt tak slepy a vzit si nekoho nevhodneho?
- vlastne neni az tak spatnej/spatna (a priste si musim veci daleko lepe zvazit)
Ja myslim, ze situace, jak ji Betka tady popisuje, je teprve v te prvni fazi. Proto ta "teplakovka" a jeji intriky... pac vsecko opravdu muze byt jinak. Tim nechci rict, ze Beta lze, nebo situaci zkresluje... Mozna, kdyby se dokazala v duchu "promyslet" pres ty dalsi dve faze, o tom, kdo kde co a komu o co jde, by se jí uvazovalo lehceji...
Není tady
Hepina155 napsal(a):
...Myslím si, e ak je ten chlap taký super , so zásadami a s láskou v srdci , nielen k Bete El ,100 % bude rieenie v prospech dcér. Bez ohžadu na to, ako z toho bude profitova bejvalka. Mám dojem, e partenr Bety El nechce nič riei a ani nebude. Tercila má pravdu, krv je krv.
Není tady
Viktorko, myslim, ze ani muj muz, ani ja jsme nikdy neprosli prvni fazi, ale ze jsme si vybrali nevhodneho partnera, si myslime dosud a spatny z nasich ex nebyl a neni ani jeden. Je to fakt ruzne. No a Beta ma taky jakousi zkusenost se svym rozvodem.
Upravil(a) elena007 (8. 2. 2011 13:13)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Hepina155 napsal(a):
...Myslím si, e ak je ten chlap taký super , so zásadami a s láskou v srdci , nielen k Bete El ,100 % bude rieenie v prospech dcér. Bez ohžadu na to, ako z toho bude profitova bejvalka. Mám dojem, e partenr Bety El nechce nič riei a ani nebude. Tercila má pravdu, krv je krv.
Je jen otazka, co je skutecne pro dcery prospesne.
Upravil(a) elena007 (8. 2. 2011 13:15)
Není tady
Hepina155 napsal(a):
Hepino, to si nemyslím.
"Řeení ve prospěch dcer" znamená "vpustit si BM znova do baráku". Ten pán svoji BM vyplatil , tedy stálo ho to nemalý peníz, aby ta ena definitivně zmizela z jeho ivota a aby ho bejvalka stála jetě rozpad nového vztahu, to si nemyslím, e by dopustil.
Není tady
Beta El napsal(a):
... e bych naopak byla velmi ráda, kdyby se vztahy otce a dětí zlepily a e vztahy byly dobré do jisté doby... Nezdá se ti, e ony si prosazují své zájmy na úkor otce? . . . Jsem ráda, e jsi si potvrdila, jak straně jsem patná, kdy mám někoho ráda a chci s ním být. Jsem ráda, e ví moná líp ne já, na čem mi záleí. A jsem ráda, e ví, koho má chlap s dospělými dětmi upřednostnit, ale o tom to celý není, ví.
A děkuji ti, Tercilo. Ráda jsem tě poznala.
Betko, promin, ale tady kricis jako male dite... Jo, chtela bys, aby se vztahy zlepsily, a dcerusky zrejme opravdu parazituji na tatinkove laskavosti... ovsem neni v tve moci to zmenit. To musi on sam. Dokonce mam dojem, ze v tomhle smeru tva pritomnost ani nehraje roli. Ze se ex-manzelka mozna chce vratit (?) by mu melo vadit i v pripade, kdyby nikoho nemel, kdyz se s ni teda rozvedl a financne vyporadal. To same plati aj o dceruskach - pokud najednou maji potrebu zvysovat frekvenci styku s matkou (rikas, ze "predtim" to tak nebylo) a nekde za rohem ciha jejich snaha "vystipat te" z otcovy blizkosti, je to JEHO problem a to dooost velky. Myslim, ze tva slova o pomoci zlepsit rodinne vztahy nejsou namiste, to by prichazelo do uvahy v dobe, kdyby tem "divcinam" bylo o polovinu mene. Ale na zadek, pevnou otcovskou rukou, by zaslouzily aj ted, to je fakt! Drzim palec.
Není tady
elena007 napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Hepina155 napsal(a):
Je jen otazka, co je skutecne pro dcery prospesne.
No, jak jsem napsala pred chvilou, evidentne potrebujou na zadek, a jak vyplyva z podtextu vlakna, taticek to zatim nevi, ale uz tusim zacina zvedat ruku...
Není tady
Tercila napsal(a):
Beta El: Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.
Beto, jestli ten chlap Tě teď upřednostní před svými dětmi, věř, e za pár let Ti nasadí psí hlavu ON sám.
Jezisi, Tercilo, to jsou ale speky.
Doufam, ze to mas zas od nejakeho kolegy. Tatinek snad probuh nenasazuje psi hlavu sve zene a nezrika se sveho dilu odpovednosti jen proto, ze se kde-tu vyskytl ten prirozeny mracek. Nevim ani proc, ale tak nejak jsem ho mela za sympataka.
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 9:11)
Není tady