18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tercila napsal(a):
Kiar, nejde o nezpracovanost, jde naopak o to, e to kolem sebe natvrdo vidím a jde to jak podle ablony.
Kdy na ulici uvidí opilce a konstatuje, e je opilý, není to tím, e nemá zpracováno, nýbr tím, e taková je skutečnost.
Musím se tu usmívat dvěma věcem:
1. proč a jak chce cizí ena usídlená v jejich domě "pomáhat" dětem partnera, které o její existenci jaksi vůbec nestojí a jejími spojenkyněmi být nechtějí? Jak můe vyslovit, e jim chce pomáhat, kdy dobře ví, e tím trnem v oku je právě ona?
2. jaktoe se podobné eny nikdy nezamilují do chlapa bezdomovce či bez práce?
Jde o obyčejný pud sebezáchovy. O prosazení toho, co ona chce. To je normální. Není nutno to povaovat za negativum. Ale bylo by příjemné slyet, e si je toho vědoma, e je schopna to přiznat (hlavně sobě) a neschovávat se za rouku "pomoci".
Dodávám, e nesouhlasím s chováním dcer. Měly by tátovi dopřát radost ze ivota. Ale zřejmě mají nějaký pádný důvod Betu nesnáet (co jí nezávidím, protoe to se nesrovná ani za celá léta) a nebo byly vychované k netoleranci, a je na místě podotknout, e na výchově se jistě podílel i otec, nejen ta pomlouvaná bývalka, která je určitě nejhorím člověkem na světě, proto s ní ten dokonalý mu il 20 let a udělal jí (jistě rád) děti....
Terci - já naprosto chápu, e by ty holky chtěly mít rodinku pěkně pohromadě, to je přirozené, ale svoji zlobu by měly obracet proti viníku rozpadu rodiny, tedy svojí matince, protoe to byla ona, kdo rodinu opustil kvůli milenci...
Otec se podle toho zachoval zcela logicky a naprosto sluně - svojí eně dům vyplatil a navázal nový vztah. Naopak se chová a moc benevolentně, kdy trpí své bývalé její zákodnické praktiky ve svém domě.
Beta se v domě svého přítele zas a tak neusídlila, má svůj byt a jak píe, střídají bydlení v obou. Ale i kdyby se rozhodli ít tam trvale, mají na to plné právo a dcery to buď budou respektovat, nebo mohou jít bydlet s matkou (pokud si mohl vzít otec hypotéku na vyplacení manelky, můe si ji vzít i ona a pořídit bydlení pro sebe a své dcery, pokud nejsou schopné postavit se na vlastní nohy, notabene s takovým obnosem, jaký jim oběma rodiče naetřili).
Řekla bych, e ty holky u jsou dost staré na to, aby pochopily, e jejich otec má plné právo ít si svůj ivot, není to asi ádný stařec nad hrobem, aby se obětoval pro své děti a "doíval" sám...
Snad brzy dospějí a ocení snahu Bety o dobré vzájemné vztahy...
Není tady
Miaa: ale svoji zlobu by měly obracet proti viníku rozpadu rodiny, tedy svojí matince, protoe to byla ona, kdo rodinu opustil kvůli milenci...
Mio, to je ale něco, co my nevíme s určitostí. To jsou informace od momentální tatínkovy přítelkyně, která je zase získala od přítele, jen se jí rozhodně nebude chlubit, e během svého manelství eně taky moná zahýbal a nechtělo se mu mejt nádobí atd. - co mohlo mít vechno vliv na rozpad jejich manelství.
Určitě by holky měly být vůči svým rodičům přejícné, souhlasím, jene je to celé příli citlivá záleitost. Moná s rozchodem rodičů nejsou z nějakého důvodu tak úplně vyrovnány, kdoví, co u nich vechno proběhlo - vdy ani Beta nemusí mít úplně správné informace a taky - bohuel jim Beta nemusí být vůbec sympatická (a to se vydupat nedá, buď to klapne nebo neklapne)
Názory, e pořádek si v tomto případě musí udělat chlap, jsou sice správné, jene ten chlap u navdycky bude v kletích - chce a potřebuje novou enskou, zároveň má určitě rád svoje holčičky, e jo... On moc dobře ví, e kdy na ty holky teď vezme bič, zůstane mu jenom Beta a s prominutím, to je dost málo... Dva roky známosti jetě neznamenají, e si budou rozumět po zbytek ivota.
Co s tím - je to těké, kdy si takhle entiny nesedly. Nějakou příčinu to má, ale tu nám Beta neřekne (třeba ji ani sama nezná).
A zmínky o tom, kdo kdy v jejich domě uklízí a e Beta okopala jejich zahradu, ty jsou nicotné! Nehrají v těch vztazích absolutně ádnou roli.
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 7:28)
Není tady
Nějak se mi to zdvojilo, tak jedno mau...
Upravil(a) Beta El (7. 2. 2011 8:48)
Není tady
- proč a jak chce cizí ena usídlená v jejich domě "pomáhat" dětem partnera, které o její
existenci jaksi vůbec nestojí a jejími spojenkyněmi být nechtějí?
- Ale zřejmě mají nějaký pádný důvod Betu nesnáet
- A zmínky o tom, kdo kdy v jejich domě uklízí a e Beta okopala jejich zahradu, ty jsou nicotné!
Nehrají v těch vztazích absolutně ádnou roli.
Terci, zas s tebou budu chvilku polemizovat, ju? Vidím to trochu jinak
- Beta není v domě "usídlená" - jednak bydlení můou střídat a střídají, druhak je tam u přítele
na úplně stejný návtěvě, jako teplákovka u dcer - dokonce moná legálnějí, protoe je
na návtěvě u majitele... na rozdíl od dceruek, kterým tam nepatří ani hřebík - proto taky jaksi
nechápu, proč píe "v jejich domě". To, e si holky můou mámu pozvat, je - věř nevěř -
slunost a dobrá vůle jejich táty.
- Něco o nesnáení partnerky jsi zmiňovala u setupky - soudím, e onen "pádný důvod" je
partner/ka sama. Některé dětičky, bez ohledu na věk, si myslí, e jejich rodič je jen JEJICH a má
houby právo na soukromej ivot, dalí se obávají o majetek, o něj se vůbec nepřičinily, ale
MAJÍ NÁROK, jiné mají strach, e ta nová/ten nový zaberou rodiči čas, který by mohl věnovat
např. vydělávání korunek (pro ně), domácí péči, hlídání vnoučátek... a některý jen docela
obyčejně árlí (pikantní je, kdy proto, e máma/táta někoho má, zatímco ony ne ).
- Myslím, e speciálně tady se okopání zahrady nebo úklid baráku neprezentuje jako "koukněte,
co pro ně vechno dělám", ale spí popis toho, e děvěnky nehnou malíčkem, jejich bor.del je
příli nevzruuje, ovem nechat si uklidit barák "onou osobou" jim hamba není... pokud se tam
teda příli neroztahuje - třeba koupí novejch ručníků, který "drze" umístí do koupelny. To ne...
to u si dovoluje příli...
Upravil(a) helena (7. 2. 2011 8:14)
Není tady
Tercila napsal(a):
Kiar, nejde o nezpracovanost, jde naopak o to, e to kolem sebe natvrdo vidím a jde to jak podle ablony.
Kdy na ulici uvidí opilce a konstatuje, e je opilý, není to tím, e nemá zpracováno, nýbr tím, e taková je skutečnost.
Musím se tu usmívat dvěma věcem:
1. proč a jak chce cizí ena usídlená v jejich domě "pomáhat" dětem partnera, které o její existenci jaksi vůbec nestojí a jejími spojenkyněmi být nechtějí? Jak můe vyslovit, e jim chce pomáhat, kdy dobře ví, e tím trnem v oku je právě ona?
2. jaktoe se podobné eny nikdy nezamilují do chlapa bezdomovce či bez práce?
Jde o obyčejný pud sebezáchovy. O prosazení toho, co ona chce. To je normální. Není nutno to povaovat za negativum. Ale bylo by příjemné slyet, e si je toho vědoma, e je schopna to přiznat (hlavně sobě) a neschovávat se za rouku "pomoci".
Dodávám, e nesouhlasím s chováním dcer. Měly by tátovi dopřát radost ze ivota. Ale zřejmě mají nějaký pádný důvod Betu nesnáet (co jí nezávidím, protoe to se nesrovná ani za celá léta) a nebo byly vychované k netoleranci, a je na místě podotknout, e na výchově se jistě podílel i otec, nejen ta pomlouvaná bývalka, která je určitě nejhorím člověkem na světě, proto s ní ten dokonalý mu il 20 let a udělal jí (jistě rád) děti....
A jaká ena by se vůbec do bezdomovce nebo někoho dlouhodobě bez práce vůbec zamilovala?? A proč?
Není tady
Tercila napsal(a):
Miaa: ale svoji zlobu by měly obracet proti viníku rozpadu rodiny, tedy svojí matince, protoe to byla ona, kdo rodinu opustil kvůli milenci...
Mio, to je ale něco, co my nevíme s určitostí. To jsou informace od momentální tatínkovy přítelkyně, která je zase získala od přítele, jen se jí rozhodně nebude chlubit, e během svého manelství eně taky moná zahýbal a nechtělo se mu mejt nádobí atd. - co mohlo mít vechno vliv na rozpad jejich manelství.
Určitě by holky měly být vůči svým rodičům přejícné, souhlasím, jene je to celé příli citlivá záleitost. Moná s rozchodem rodičů nejsou z nějakého důvodu tak úplně vyrovnány, kdoví, co u nich vechno proběhlo - vdy ani Beta nemusí mít úplně správné informace a taky - bohuel jim Beta nemusí být vůbec sympatická (a to se vydupat nedá, buď to klapne nebo neklapne)
Názory, e pořádek si v tomto případě musí udělat chlap, jsou sice správné, jene ten chlap u navdycky bude v kletích - chce a potřebuje novou enskou, zároveň má určitě rád svoje holčičky, e jo... On moc dobře ví, e kdy na ty holky teď vezme bič, zůstane mu jenom Beta a s prominutím, to je dost málo... Dva roky známosti jetě neznamenají, e si budou rozumět po zbytek ivota.
Co s tím - je to těké, kdy si takhle entiny nesedly. Nějakou příčinu to má, ale tu nám Beta neřekne (třeba ji ani sama nezná).
A zmínky o tom, kdo kdy v jejich domě uklízí a e Beta okopala jejich zahradu, ty jsou nicotné! Nehrají v těch vztazích absolutně ádnou roli.
Pravda, informace jsou jednostranné, ale to je tak tady na Babinetu vdycky.. Proč to vidí tak, e Bety přítel nemusí říkat vechno a moná to bylo celé trochu jinak? Kdy tvůj manel přijde pozdě domů a řekne, e se zdrel v práci, taky hned přemýlí nad tím, e to třeba není pravda? Takhle se přece nedá k věcem přistupovat..
Jedna věc je důvod rozpadu manelství, druhá je proč manelství nefungovalo a na tom můou mít vinu oba. Ale Beta má taky za sebou jedno manelství, není to ádná mladá naivka, která by se nechala oblouznit starím pánem a nalítla na jeho řečičky typu "já jsem ten nejhodnějí, ale moje bývalá, to byla straná mrcha..". Určitě ví, jak to chodí.. Kadopádně ona ho poznala u jako rozvedeného a v tom případě důvody rozvodu jsou úplně jedno.. I kdyby to byl on, kdo bývalou enu zradil a udělal jí něco patného, jsou prostě od sebe a ona nemá ádné právo cpát se k němu do domu, vdy to je váně ílené!
A taky nesouhlasím s tím, e by na holky neměl vzít bič ze strachu, e mu zůstane jen Beta. Za prvé si myslím, e to rozhodně není málo a za druhé zaslouí si to i za tu cenu, e by zůstal sám. Pořád lepí, ne trpět takové chování od vlastních dětí. Opravdu smutné..
Není tady
A jaká ena by se vůbec do bezdomovce nebo někoho dlouhodobě bez práce vůbec zamilovala?? A proč?
Třeba proto, e má komplex matky Terezy... nebo bude očekávat vděčnost, případně totální poslunost... nebo si jen najde hračku.... Moností je X a vechny se dají schovat za "zamilovanost" - a u před světem, nebo před sebou.
Ale někdy holt zafunguje to "něco" a zamiluje se bez ohledu na to, čím dotyčný je...
Není tady
Tercila:
Nový vztah rozvedených partnerů je sice v pořadí druhý, ale nikoliv druhořadý ve smyslu méněcenný. Asi tě to překvapí, ale znám několik druhých manelství, kde se noví partneři nali a ijí báječný, plnohodnotný ivot. Na bývalé partnery si ani nevzpomenou a jsou rádi, e se bývalých partnerů zbavili.
Ty by sis přála, aby kadý rozvedený mu za trest a do konce ivota trpěl v osamění a depresích a byl pro jinou enu nedotknutelný. Natěstí to tak nefunguje.
Kadý jsme nastavený jinak. To, co je pro někoho nepřijatelné, pro jiného to znamená přednost, záleí na tom, jak si noví partneři "sednou" i s jejich chybami.
Není tady
o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 7:28)
Není tady
Beta El:
Po rozvodu manelství a majetkovém vypořádání má bývalka smůlu, v nemovitosti partnera nemá co dělat. Jestli "děti" tolik potřebují maminku, mohou ji u ní navtěvovat kdykoliv, v tom jim nikdo nebrání.
Dcery jsou očividně očkovány matkou. Je jedno, jestli novou partnerkou otce je Bety, nebo kterákoliv jiná ena, jde o fakt, e otec někoho má a toho je třeba z jeho blízkosti vytípat.
Bohuel, vechny se k otci chovají tak, jak byly zvyklé. Jako k hadru a ono to fungovalo. Teď u ne a s tím se nedokáou smířit.
Dcery se budou muset naučit otce a jeho novou partnerku respektovat, nebo se budou muset odstěhovat, kdy se jim v domě otce za dané situace nelíbí. Jejich otec má právo na svůj ivot a ony mu nemohou diktovat co on můe nebo ne. On jim také neurčuje, jakého partnera si ony mají vybrat.
Není tady
Mne teda dost desi, jaka dulezitost se priklada pripadnemu dedeni tatova domku. Nepatrim k lidem, kteri si mysli, ze zit se da z lasky a ze vzduchu, ale z toho, jak se s novym partnerem rodice temer automaticky zacne uvazovat o tom, o kolik tento pripravi nebohe ditky v pripade, ze by rodic zblbnul a znovu se ozenil, ci vdal, me mrazi. Cely institut neopomenutelneho dedice povazuji za nevydareny, protoze za normalnich okonosti a vztahu by deti dedily stejne, akorat by uz v pripade rozvedeneho nebo ovdoveleho padesatnika nehlidaly zarlive treba tricet let "svuj" majetek, ktery jim ve skutecnosti vubec nepatri, ale ony maji pocit, ze maji narok.
Není tady
Tercila napsala: ....Jde o obyčejný pud sebezáchovy. O prosazení toho, co ona chce. To je normální. Není nutno to povaovat za negativum. Ale bylo by příjemné slyet, e si je toho vědoma, e je schopna to přiznat (hlavně sobě) a neschovávat se za rouku "pomoci".
Kdyz prosazeni toho, co Beta chce, neni nutno povazovat za negativum, pak nechapu o cem tak emotivne a dlouho mluvis. Zvlast, kdyz mam z tveho psani neodbytny pocit, ze ty by ses rovnez velice vehementne snazila prosadit svou predstavu. Dokonce natolik, ze i mne se zda byt tebou tak casto zduraznovane velike stesti, ze jsi nic podobneho resit nemusela, pro tebe i vsechny pripadne zucastnene skutecne stestim velikym.
No a za sebe muzu rict verejne , ze jsem sla do vztahu a pak manzelstvi s rozvedenym detnym muzem jenom proto, ze jsem vedela, ze vsechno bude jak ja chci. Jinak by to prece nemelo smysl, ne?
Není tady
Beta El napsal(a):
Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.
Kde bere jistotu, e to je tak, jak teď tvrdí? Já mám teď taky hodného chlapa, ale nikdy bych neřekla, jak on mě moc miluje, do jeho hlavy nevidím. Jak můe vědět, jak to u nich probíhalo, kdy jsi ho jetě neznala?
Není tady
Beta El napsal(a):
Mio, Kairo, otec několikrát vykázal BM z domu a to i dost tvrdě (viz policie), ale dle jeho názoru ona ho chce vyprovokovat k fyzickému napadení, aby na něj mohla podat trestní oznámení a tím ho vydírat. Ji jednou to udělala (těsně po rozvodu), proto on se tomu chce za kadou cenu vyhnout. BM se tam objeví cca jednou za dva měsíce, asi vdy sbírá síly. Ale myslím, e tam jezdí častěji, kdy on není doma.
Dcerám ji mnohokrát řekl, e budou respekovat jeho pravidla, nebo můou jít k mamince, ale ony s replikou: "To by se ti tak líbilo." Setrvávají dál. On to nechce hnát do krajnosti, aby se taková věc řeila soudně, tak je nyní jakési "příměří". Ale taky si myslím, e by měl být důraznějí.
Tercilo, zeptám se tě na pár věcí. Čím přesně jsem se provinila? Tím, e jsem si dovolila seznámit se s muem, který je rozvedený, má vypořádané závazky, z dobroty srdce u sebe nechal ji dlouho dospělé!!!!!! dcery (v jejich věku jsem měla zavedenou domácnost a syna v první třídě) víceméně i s jejich partnery, které neměly kam jít, nebo jejich maminku zrovna zajímal milenec a bylo jí to jedno, kde budou, kteréto mu teď dělají ze ivota peklo, protoe jejich maminka najednou "prozřela" a vzpomněla si, e měla nějakou rodinu, kterou sama rozbila? A onen mu se rozhodl nedělat jí u vola a prostě si nael novou partnerku, se kterou je astný a chce s ní být? A neboj, já ho nehodlám opustit. Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Psala jsem tady, e já se do onoho domu nehrnu, chce tam být můj partner. Snaím se omezovat své návtěvy, ale bohuel je mezi naimi bydliti jakási vzdálenost, take nejde setkat se v pět na náměstí a jít třeba za naimi přáteli. Buď musíme být u něj, nebo u mne. Nemám věci zdvojené, take mám jedno kolo, jedny lye, někde musí být základní tábor.
Za druhé. Proč myslí, e nejsem ochotná těm holkám pomoct, nebo je mít ráda? Neví o mně vůbec nic, take neví, jakou mám povahu. Přijela jsem k příteli s tím, e jsem byla vlídně přijata jeho dcerou, která tam tenkrát ila, kdyby dcera nesouhlasila, abych přijela, tak tam prostě nejdu. S jeho dcerou jsme sedávali u stolu v jídelně a povídali o vem moném, seděli u TV a koukali na filmy, dali si víno, sháněla jsem jí nějaké hadříky, plánovali jsme, jak se vymaluje kuchyně... Dokonce mi poprvé, kdy jsem tam jela, převlekla a nachystala spaní u sebe
v pokoji, v prvopočátcích jsem ani nespala v lonici s přítelem. Pracovaly jsme společně na zahradě a kolem domu, prostě pohoda a ádný problém.
Zlom nastal a po roce, kdy se vrátila druhá dcera, která je víc maminčina, a my jsme začali jezdit k příteli častěji, protoe on to tak chtěl. Kdybychom tam nezačali jezdit, věřím, e doteď by na mne shlíely vlídně a s odstupem, nebo by jim v domě nezavazel ani otec, který si tam dovoluje zařizovat věci podle sebe, kdy jejicm maminka to zařídila tak a tak a jetě po nich chce, aby udrovaly pořádek, chovaly se sluně a netahaly do jeho domu jeho BM, a nezavazela by tam ani jeho nová partnerka. Byl by pěkně "uklizen" u mě a ony by si mohly v domě dělat, co chtěly. Usuzuji z toho, e mu první vánoce po rozvodu řekly, e chtějí být na tědrý den samy, tak a se nějak zařídí. Neřekl mi to a do poslední chvíle, nechtěl naruovat svátky mojí rodiny. Tobě se zdá, e takto se chovají správné milující dcery k otci? A proč by on měl ustupovat tím, e budeme pořád u mne? Proč by nemohl svůj dům uívat se vím vudy? Vdy včera jsme byli inzultováni za to, e jsme si dovolili něčemu se smát a tím jsme je ruili. To je jako normální?
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.
Taky má pravdu, e má jednostranné informace. Ode mne. Jene já nemám potřebu lhát, ani zastírat skutečnost. Nikdy jsem to nedělala a nikdy to dělat nebudu. Nepotřebuju se přikralovat, jsem jaká jsem. A můj partner taky není lhář. Nemá to zapotřebí.
A taky má zřejmě pravdu, e problém je ve výchově. Bohuel si to přítel uvědomuje, e udělal chybu a byl málo autoritativní, holt holčičky to s tatínkama víc umí. To, e mu zůstanu jenom já, nemyslím si... Kdyby byly holky vychovány k úctě k rodičům i ostatním lidem, kdyby respektovaly jiné, ne sebe sama, tak si myslím, e by neztratil nikoho. Jene toto nemají pod kůí, tak svého otce vydírají a tlačí do kouta. Ale proč by se kvůli nim měl vzdávat svého ivota? Jsem optimista, pořád věřím, e se to urovná časem. Straně ráda bych jednou hlídala i jeho vnoučata, protoe vlastní děti u s ním mít nebudu.
Proč bych si měla hledat chlapa bezdomovce nebo bez práce? Proč bych nemohla mít mue, který v ivotě něco dokázal, je milý, upřímný a na mě hodný? Protoe byl 25 let enatý a má dvě dospělé děti? Taky byli se enou zřejmě v pohodě, ale pak přila, jak se tomu říká, u jeho eny krize středního věku, měla pocit, e jí ujídí vlak, no, tak ho tedy chytla! To, e ho chce nyní vrátit zpět na hlavní nádraí, jene oni ho u zruili, přece není moje vina.
uff, přečetla jsem to !
Nikoho nehledej, nikam necho´d, jsi jednoznačně v právu, jak v občanském, tak morálním. Skutečně ti není CO vyčíst. Holky chtějí svůj klid, tedy dům a jejich máma je v tom vydatně podpořila. Řekla bych, e je namotivovala ona. Kdy tam bydlela ta první holčina, talk to lo, měly jste pěkný vztah..
Jestli na bm musel mu zavolat policii, tak u je velké sousto. To u asi nebude jen v mezích nezdvořilosti. Ale tato situace nebude trvat věčně, to určitě ne. Ale otec musí být k holkám přísný, dát jednoznačná pravidla a ta dodrovat.
Není tady
Mně se to zdá docela smutné, e? Mám dceru tak nějak ve věku děvčat Betina partnera. Je to dost chytrá, přemýlivá a realistická holka, která mnohým prola a s mnohým se utkala, mnohé si srovnala. Přesto si myslím, e by tohle pro ni byla dost svízelná situace, a je paní matka jaká chce padouka a pan otec jakýkoli padouch.
Jem moné, Beto, ke vem zúčastněným přistupovat s RESPEKTEM a s vědomím, e jediným, kdo tady opravdu můe ÚČINNĚ říct A nebo B je tvůj partner? A to, e tě opravdu miluje neznamená, e zároveň nemůe být z tvého pohledu příli měkký otec nebo cokoli jiného.
Není tady
Natálie napsal(a):
Beta El napsal(a):
Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.Kde bere jistotu, e to je tak, jak teď tvrdí? Já mám teď taky hodného chlapa, ale nikdy bych neřekla, jak on mě moc miluje, do jeho hlavy nevidím. Jak můe vědět, jak to u nich probíhalo, kdy jsi ho jetě neznala?
Natálie, a není to jedno, jak to kdysi u někoho probíhalo?!? Kadý u bývalých má svoji verzi, take pravdy se stejně nedobere. Důleité je, jak se začne dotyčný během času chovat k Tobě a jak začne postupem času vypadat vá vlastní vztah, na tom záleí, na ničem jiném
Není tady
Natálie napsal(a):
Kde bere jistotu, e to je tak, jak teď tvrdí? Já mám teď taky hodného chlapa, ale nikdy bych neřekla, jak on mě moc miluje, do jeho hlavy nevidím. Jak můe vědět, jak to u nich probíhalo, kdy jsi ho jetě neznala?
Protoe s ním Bety ije, zná ho a tohle jde poznat? Ty neví jestli tě tvůj partner miluje a "kolik" pro něj znamená? Ty ví jen to, e je to hodný chlap? To by bylo troku smutné ne. Co takhle být upřímná?
Není tady
Bramborka napsal(a):
Mně se to zdá docela smutné, e? Mám dceru tak nějak ve věku děvčat Betina partnera. Je to dost chytrá, přemýlivá a realistická holka, která mnohým prola a s mnohým se utkala, mnohé si srovnala. Přesto si myslím, e by tohle pro ni byla dost svízelná situace, a je paní matka jaká chce padouka a pan otec jakýkoli padouch.
Jem moné, Beto, ke vem zúčastněným přistupovat s RESPEKTEM a s vědomím, e jediným, kdo tady opravdu můe ÚČINNĚ říct A nebo B je tvůj partner? A to, e tě opravdu miluje neznamená, e zároveň nemůe být z tvého pohledu příli měkký otec nebo cokoli jiného.
Bramborko, taky bych nechtela byt svedkem takto vystupnovanych sporu svych rodicu. Nu a trocha respektu by se hodila - nejenom od Bety, ktera, zda se mi, nikoho nenapada, akorat si stezuje, ze ji situace nevyhovuje, ale treba i od te pani, ktera se za kazdou cenu cpe do bytu sveho ex, ac vi, ze on ji tam nechce a sve vlastni dcery tim stavi do neprijemne situace. No a co se holek tyce, ja kdyz jsem si chtela zit posvem a mit klid, osamostatnila jsem se. Nesnazila jsem se svym rodicum vymezit koutek v jejich dome, ale nasla jsem si svou vlastni strechu nad hlavou. V jistem veku je to jiz vhodne a casto i zadouci.
Není tady
Kiara napsal(a):
Natálie napsal(a):
Beta El napsal(a):
Myslím, e příčinu veho znám velmi dobře. Bejvalka se chtěla vrátit a nemá kam, protoe v srdci jejího bývalého manela je ji jiná ena. To je jediná příčina toho veho. Proto mně nasadila psí hlavu, proto já jsem teď ta nejhorí. Nic víc za tím není.Kde bere jistotu, e to je tak, jak teď tvrdí? Já mám teď taky hodného chlapa, ale nikdy bych neřekla, jak on mě moc miluje, do jeho hlavy nevidím. Jak můe vědět, jak to u nich probíhalo, kdy jsi ho jetě neznala?
Natálie, a není to jedno, jak to kdysi u někoho probíhalo?!? Kadý u bývalých má svoji verzi, take pravdy se stejně nedobere. Důleité je, jak se začne dotyčný během času chovat k Tobě a jak začne postupem času vypadat vá vlastní vztah, na tom záleí, na ničem jiném
Kdyby sem napsala ex meho muze svou verzi a rekla by pravdu a nic nez pravdu (BI) o tom, jake bylo jejich manzelstvi, citily bychom s ni vsechny i ja. Brali se po par mesicich znamosti v prvnim rocniku na vysoke skole a hned meli decko, no a zahy se zjistilo, ze se neshodnou v nazoru na to kde bydlet, jak vychovavat dite, jak zachazet s penezi, jak travit volny cas, kvuli vsemu byla nutna jednani a kompromisy a jsem presvedcena, ze se kolikrat i "obetovala" a malo se to cenilo, a takto to trvalo pres dvacet let. Za tu dobu si ona nejspis zvykla a verila, ze to uz nejak doklepou a muj muz se kratce po vyletnuti ditka z hnizda taky odporoucel, zjistil, ze uz tak zit nechce. Myslim, ze kdyby byli pockali do promoce, nebyli by se brali vubec. Pritom ja mam nejlepsiho chlapa. Presne podle" One person's trash is another person's treasure.
Není tady
Tercila napsal(a):
My to samozrejme nevieme s určitosou - to vieme málokedy máločo - ale zrejme aj z právneho hžadiska je podstatné, e to bola BM, ktorá opustila spoločné bydlisko, spoločné deti a odila za hlasom svojho srdca alebo čoho. Ak ju jej manel predtým hoci aj mlátil, nemáme sa nacu to dozvedie. Rovnako môeme pekulova, e mu ona bola neverná celé manelstvo, ale odila, a keď si nala niekoho s bývaním - ale keď ju ten kopol do (_I_), rozhodla sa vráti do nehnutežnosti, z ktorej bola vyplatená, a teda najprv musí nejako z nej vykopa momentálneho votrelca (Betu), aby znovu mohla zahniezdi "doma" a nájs si pohodlne milenca a zahýba svojmu exovi. Obe verzie majú asi rovnakú výpovednú hodnotu, ale mojej tak nejako nahrávajú vonkajie okolnosti - hoci OBE sú bohapustými pekuláciami.
Není tady
Kiara napsal(a):
Natálie napsal(a):
Beta El napsal(a):
To je taky pravda.
Není tady
Beta El: Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Sama jsi teď potvrdila, e na blahu jeho dcer Ti absolutně nezáleí. To jsem ráda.
Ale krev je krev a ádný vztah eny a mue není bez mráčků.
Beto, jestli ten chlap Tě teď upřednostní před svými dětmi, věř, e za pár let Ti nasadí psí hlavu ON sám.
Upravil(a) Tercila (8. 2. 2011 0:26)
Není tady
Sama jsi teď potvrdila, e na blahu jeho dcer Ti absolutně nezáleí.
Upřímně řečeno - PROČ by Betě mělo záleet na blahu cizích dospělých enských? Notabene tehdy, kdy ony se neprojevují tak, aby pro to nějaký důvod byl? Proboha, vdy ona jim neubliuje, nečiní ádný příkoří (krom toho, e si občas troufne bydlet v baráku, který slečny povaujou za svoje výhradní teritorium a asi i budoucí vlastnictví) a soudím, e spí jim jde z cesty, ne by cíleně vyhledávala konflikty.
Kde bere přesvědčení, e děti jakéhokoli věku, zdraví a chování jsou (by měly být?) pro rodiče vdycky priorita a to bez ohledu na jeho touhy, přání, způsob ivota, výdělky atd.? Teda - ono to tak větinou bývá, ale větinou taky a kdy dojde na lámání chleba - tam ta přednost obvykle vyplave. V normálních rodinných vztazích jsou velké děti převáně rády, e máma/táta jsou s novým partnerem astní, mají koníčky a jánevímcojetě (a necpou se jim frustrovaně do jejich vlastních rodin, páč nemají jinej způsob naplnění ).
Beto, jestli ten chlap Tě teď upřednostní před svými dětmi, věř, e za pár let Ti nasadí psí hlavu ON sám.
Ále prd a vořech... Příklad ze ivota - oba manelé po rozvodu "upřednostnili" nové partnery, potamo nové rodiny... a zůstali spolu a do smrti. Nějaká původní "společná krev" je nijak zvlá nevzruovala... jako by nebyla jejich.
Není tady
Tercila napsal(a):
Beta El: Je to první chlap v mém ivotě, který mě opravdu miluje a kterého mohu milovat já bez toho, abych byla trestaná za lásku. A takovýho člověka já neopustím.
Sama jsi teď potvrdila, e na blahu jeho dcer Ti absolutně nezáleí. To jsem ráda.
Ale krev je krev a ádný vztah eny a mue není bez mráčků.
Myslím si, e ak je ten chlap taký super , so zásadami a s láskou v srdci , nielen k Bete El ,100 % bude rieenie v prospech dcér. Bez ohžadu na to, ako z toho bude profitova bejvalka. Mám dojem, e partenr Bety El nechce nič riei a ani nebude. Tercila má pravdu, krv je krv.
Není tady