Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#401 14. 2. 2011 18:28

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Dospělé partnerovy děti žíjící ve společné domácnosti

Tercila napsal(a):

holcina: I když nejsem Beta - jasně bych svým dětem poděkovala za starost, jakou o mě mají a nenechala si do vztahu dál mluvit. Pokud by se s mým partnerem nesnesly, musely by si najít jiné bydlení. Jak bys reagovala ty?

Holci, díky. Tak jako Ty určitě ne. Já si totiž myslím, že jestli mi dítě promluví do vztahu, tak má důvod. A moje dítě je mi opravdu přednější než jakýkoliv chlap. Je to velmi citlivá otázka, vím o sobě, že tak razantně, jako se vyjádřil třeba PetrHI a Ty, bych tu záležitost neřešila, víš...
Jsem na tom podobně jako Beta EL, že preferuji diskuzi, možná nějaký ten kompromis, ale kdybych viděla, že dítě se mým vztahem nějak trápí, spíš bych upřednostnila dítě.
Každý vycházíme z toho, jakou máme povahu a jaké jsou okolnosti, to je jasné.
Ptala jsem se jí proto, že má taky jen jedno dítě, na němž jí určitě hodně záleží. Zajímalo by mě, jak by to řešila, kdyby ten syn nějak nepřijal jejího přítele.

Tercilko, nemyslel jsem to tak, že zavrhuju diskuzi. Dítě si postěžovat může, já jako jeho rodič
zkusím vidět problém jeho očima a pokusím se mu vysvětlit jak se věci mají podle mě.
To ano, ale ne, že si dítě pískne "tuhle ne" a já jen abych nebyl špatný rodič, tak mu vyhovím.
Ale to už zase sklouzáváme k dětem menším, tady ve vláknu jde o dospělé a svéprávné děti

Není tady

#402 14. 2. 2011 18:33

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Holci, já Ti rozumím, tam je ale u Bety problém společného bydlení s těmi "dětmi". Na dálku už se různé vztahy líp snesou, než když se znepřátelené strany denně míjejí v baráku. A proto jsem se ptala Bety, jak by to ona řešila se svým synem.
Jsem téhož mínění, že dobře vychované děcku by mělo záležet na tom, zda rodiče jsou šťastní. Ale zřejmě někde (myslím v nějakém momentu) může nastat ten konflikt, který tak lehce nelze zahnat mávnutím ruky a hozením hlavou. Něco je někde špatně.

Terci, ale právě to je ten problém - společné bydlení - zatím.
Ty děti by právě NAOPAK měly brát ohledy na rodiče, protože děti se jednoho dne
odstěhují a budou mít svoje rodiny a rodič zůstne sám jen kvůli tomu že tehdy nechtěly
někoho mezi sebe a otce přijmout?
Dost možná to bude prachobyčejná žárlivost dcery na novou přítelkyni tatínka.
Je to stejné jako u Setupky - tam problémy přítelkyni otce dělá taky dcera,
se synem ne wink

Upravil(a) PetrHl (14. 2. 2011 18:37)

Není tady

#403 14. 2. 2011 18:35

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Petr HI:To ano, ale ne, že si dítě pískne "tuhle ne" a já jen abych nebyl špatný rodič, tak mu vyhovím.

Petře, díky za tuhle větu. To je právě to, že vidím, jak hodně lidí okamžitě začne o dětech smýšlet právě takhle, víš (á-la vyjadřování "dcerunky" a "zkouší to, kam až může" atd.) Padla tu vůbec otázka, co těm holkám a proč nějak vadí a jak to skutečně projevují? Proč by to hned museli být rozmazlení, manipulativní spratci? Proč by je spíš něco nemohlo trápit?
Takhle to myslím... Ne že by se jim musel někdo HNED přizpůsobit.
Ostatně, vidíme na těch dospělých, že oni se taky přizpůsobit nechtějí, tak proč se za podobné chování diví svým potomkům? big_smile
A ještě něco big_smile - já si opravdu nemyslím, že by existovalo dost rodičů, kteří by dle Tvé věty hned takhle vyhověli winkbig_smile, vidím to kolem sebe spíš opačně smile.

Není tady

#404 14. 2. 2011 18:37

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Petře, nevíme, jak to je s plány bydlení dcer toho Betina přítele do budoucna. Jestli je dům větší a uvažovalo se o tom, že třeba jedna dcera tam zůstane bydlet - je to o to horší.
A ještě něco - často slyším, jak by děti měly brát ohledy na rodiče a to mě právě napadá - kde jsou ohledy rodičů na pocity potomků? Chápeš - jednostranné by to být rozhodně nemělo.

Upravil(a) Tercila (14. 2. 2011 18:38)

Není tady

#405 14. 2. 2011 18:45

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, no četl jsem že se to projevuje tak že jeho dcery se snaží otce přesvědčiít, aby se zpátky do jeho domu nastěhovala jeho bývalá - jejich matka. ....

Příteli dcery vyhrožují, že až se jednou odstěhují, že už je nikdy neuvidí - tahle věta, ta přece úplně stačí
abych si udělal obrázek o manipulci dcer s otcem

Není tady

#406 14. 2. 2011 18:46

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Petře, nevíme, jak to je s plány bydlení dcer toho Betina přítele do budoucna. Jestli je dům větší a uvažovalo se o tom, že třeba jedna dcera tam zůstane bydlet - je to o to horší.
A ještě něco - často slyším, jak by děti měly brát ohledy na rodiče a to mě právě napadá - kde jsou ohledy rodičů na pocity potomků? Chápeš - jednostranné by to být rozhodně nemělo.

jednostranné ne, ale v tomto případě by dospělé děti brát ty ohledy měly,
v jiném případě (to asi více v případě menších dětí) by zase měl brát rodič ohledy na děti

Není tady

#407 14. 2. 2011 18:58

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

holcina: I když nejsem Beta - jasně bych svým dětem poděkovala za starost, jakou o mě mají a nenechala si do vztahu dál mluvit. Pokud by se s mým partnerem nesnesly, musely by si najít jiné bydlení. Jak bys reagovala ty?

Holci, díky. Tak jako Ty určitě ne. Já si totiž myslím, že jestli mi dítě promluví do vztahu, tak má důvod. A moje dítě je mi opravdu přednější než jakýkoliv chlap. Je to velmi citlivá otázka, vím o sobě, že tak razantně, jako se vyjádřil třeba PetrHI a Ty, bych tu záležitost neřešila, víš...
Jsem na tom podobně jako Beta EL, že preferuji diskuzi, možná nějaký ten kompromis, ale kdybych viděla, že dítě se mým vztahem nějak trápí, spíš bych upřednostnila dítě.
Každý vycházíme z toho, jakou máme povahu a jaké jsou okolnosti, to je jasné.
Ptala jsem se jí proto, že má taky jen jedno dítě, na němž jí určitě hodně záleží. Zajímalo by mě, jak by to řešila, kdyby ten syn nějak nepřijal jejího přítele.

takže Terci. ted otázky pro tebe.....
1- proč by mi mělo dítě mluvit do mého vztahu?
2 - do jakého věku dítěte bych měla brát ohled na to, zda je mu můj partner sympatický?
3 - můžu i já na svém dítěti vyžadovat ,aby se rozešel se svým přítelem, když mě bude nesympatický?
a vzhledem k tomu, že sama tady prezentuješ svoje skvělé manželství, dost těžko víš, co bys dělala , kdyby jsi měla nového partnera a on by se dětem nelíbil. Ohlížela se na jejich mínění ( do té míry, že by ses radši rozešla) do jeich 30, 50 do své smrti?

Není tady

#408 14. 2. 2011 19:00

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

a přesto ty pořád tvrdíš, že rodič by se měl přizpůsobit dítěti.

Není tady

#409 14. 2. 2011 19:04

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHI: - tahle věta, ta přece úplně stačí abych si udělal obrázek o manipulci dcer s otcem

Petře, a vidíš někde rozdíl mezi manipulativním chováním otce a dcer?
Já ne.

Není tady

#410 14. 2. 2011 19:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

agewa: a přesto ty pořád tvrdíš, že rodič by se měl přizpůsobit dítěti.

Nečteš nějak špatně? smile Já hlasuji pro dohodu a diskuzi.
Ale v otázce jednání rodičů a (byť už plnoletých) dětí přece jen předpokládám víc rozumu na straně starších dospělých smile. Právě proto, že už mají větší zkušenosti, mohou líp některé věci odhadovat, jsou méně zranitelní než ta děcka...
Věty rodičů "budu si dělat, co chci, a ty mi do toho nebudeš kecat"... no nevím, nevím... smile
Agewo, nemám pocit, že tady prezentuji skvělé manželství. Že můj chlap nechlastá, stará se o děcko, je pracovitý, nikdy mě neurážel, naopak mě podporoval atd... já beru jako normál - jestli Ty to bereš jako skvělé manželství, to už je Tvůj pohled na věc - ale děkuji big_smile.

Upravil(a) Tercila (14. 2. 2011 19:09)

Není tady

#411 14. 2. 2011 19:16

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

agewa:
1- proč by mi mělo dítě mluvit do mého vztahu?
2 - do jakého věku dítěte bych měla brát ohled na to, zda je mu můj partner sympatický?
3 - můžu i já na svém dítěti vyžadovat ,aby se rozešel se svým přítelem, když mě bude nesympatický?

big_smile Agewo, k otázce č. 1 - já přece netvrdím, že by mělo big_smile, bavíme se tady o vzniklé situaci na základě Betina příběhu smile.
K dalším otázkám jen krátce: POŘÁd bych měla brát jisté ohledy na pocity svého děcka. Jednou jsem si to dítě pořídila, věděla jsem, proč si ho pořizuji a mám to dítě ráda. A z toho vychází všechna další rozhodnutí v životě.
Ale abys tyto věty vstřebala, musela by ses oprostit od toho pejorativního náhledu na názor děcka, víš... Nevnímat ty potomky jako "dcerunky" a s pocitem, že mi "nemají co kafrat do života".
A ke trojce: myslím, že úplně každý rodič měl někdy poznámku na adresu potomkova výběru smile, pokud cítí, že něco není tak úplně v pořádku (nakolik ho ovlivní, to je samozřejmě jiná otázka) smile A jistě i Ty sama víš, že existují rodiny, kde dokážou rodiče partnera dítěti i zakázat. Je to fakt různé v každé rodině.

A jak jsi na tom Ty? Když už jsme u té ankety, co bychom ASI udělali, kdyby.... smile

Není tady

#412 14. 2. 2011 19:18

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Agewo, ještě - určitě by dítě nemělo diktovat, co má rodič dělat - takhle snad ta debata nestojí - ale pokud se dítě s Tvým partnerem nemají rádi, asi to signalizuje něco, při čem by člověk měl "zbystřit".  smile

Není tady

#413 14. 2. 2011 19:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Omlouvám se, než jsem doklofala svůj příspěvek, Tercilka už to vysvětlila kapitulation

Upravil(a) Kiara (14. 2. 2011 19:31)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#414 14. 2. 2011 19:40

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

PetrHI: - tahle věta, ta přece úplně stačí abych si udělal obrázek o manipulci dcer s otcem

Petře, a vidíš někde rozdíl mezi manipulativním chováním otce a dcer?
Já ne.

Terci, promiň, teď vůbec nevím co myslíš tím manipulativním chováním otce

Není tady

#415 14. 2. 2011 20:11

Alyssa
♥♥♥♥---

Tercila napsal(a):

Kiara: To je trošku něco jiného, než když jsou před podobnou situaci postaveny nezletilé děti

Kiaro, vůbec nemáš pravdu.
Neprožilas, hmmm, díky za odpověď.

Ale já si myslím, že je to sakra rozdíl. Pokud jsou děti nezlezilé, tátu a mámu potřebují nezbytně, nemůžou žít jen tak bez nich a pokud jsou rodiče rozvedeni a znovu vdáni/ ženati, děti se novým partnerům chtě nechtě nevyhnou. V tomhle případě chápu, že vztahy mohou být komplikované, nedospělé děti můžou dělat naschvály, to se dá ještě jakž takže chápat. Ale pokud jsou holky dospělé, měly by se jako dospělé chovat. Pravda, taky jsem nic podobného neprožila a tak mi můžeš říct, že tedy nevím, jak bych se chovala, ale nedovedu si představit, že bych vůbec mluvila do stylu života mých rodičů. Jejich štěstí a spokojenost je pro mě nejdůležitější a pokud by se tak měli cítit s jiným partnerem, rozhodně bych jim do toho nemluvila. To je totiž sobecké a nedospělé. Stejně tak jim nemluvím do čehokoliv, co dělají, protože je to jejich život. To samé očekávám od nich a takhle by to měla podle mě fungovat.

Není tady

#416 14. 2. 2011 20:26

Alyssa
♥♥♥♥---

Tercila napsal(a):

Ale Helo, prosím Tě - Beta za 1. jen slyšela, za 2. jí zrovna taková informace vyhovuje, za 3. neopomněla napsat, že její nový partner slušně vydělává.... wink
Fakta jsou důležitější, než co nové známosti chlap nakecá.
Jaktože ty holky tak preferují mámu, když byla tak špatná? A i kdyby byla, je nutno vycházet z toho, co je dnes - že ty holky mámu berou. Tomuto faktu se celá ta situace (bohužel) musí přizpůsobit. Tento fakt celou tu záležitost prostě ovlivňuje, ať se to Betě i příteli líbí nebo ne.
To jen konstatuji, to není žádné zastávání se někoho.

Javi, určitě tam bude v pocitech holek pořádný propletenec, to jo.

Vždyť jen dobře, že mámu berou, to je v pořádku, ale s tím nemá mít Beta nic společného. Ony mohou mámu "brát", ale někde v jejím bytě a nemusí proto nesnášet Betu, ne?

Problém je ten Terci, že ty prostě vidíš Betu nebo kteroukoliv druhou partnerku jako tu špatnou. Zpochybňuješ její úmysly a i to, jestli to, co říká, je pravda. Protože to známe jenom z její strany, že.. Jenže to potom celý Babinet s diskuzemi nemá cenu, protože všichni, kteří píší to píší jen ze svého úhlu pohledu. Ty si vybíráš to, co se ti hodí.
Kdybych tady popsala já všechno to, co si proži můj manžel se svou exmanželkou, tak bys asi taky řekla, že jí možná k tomu donutil nebo že si to všechno trochu vymyslel wink A děti, kamarádi nebo zbytek rodiny měli zrovna zatmění mysli, když popisují to, co viděli smile Naštěstí aspoň to, co přinesla k soudu máme černé na bílém smile

V podstatě je přeci jedno, proč se rozvedli, kdo s kým odešel a kdo o rozvod požádal. Pokud jsou rozvedeni, mají právo na to, najít si nového partnera a začít znovu, i kdyby to mělo zas dopadnout špatně, tak proč to nezkusit? Děti jsou dospělé a rodiče ke každodenní péči přece nepotřebují. Dcery by měly Betu respektovat a nemotat se tatínkovi do života.

Není tady

#417 14. 2. 2011 20:30

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Alyssa: Jejich štěstí a spokojenost je pro mě nejdůležitější

Přesně tak, Alysso. Kdo ví, co se u Betina přítele stalo... Proč holky nejsou schopny Betu akceptovat.
Jo a neprožila jsi? smile Takže nevíš, co to je potkávat se denně např. s nesympatickým přítelem mámy v jedné domácnosti... Taky jsem pro oddělené bydlení "starých a mladých", ale ono to asi obzvlášť v těch barácích tak rychlé a snadné řešení nemá. Ani nevím, zda Beta psala něco o tom, jaké měla rodina původně záměry s bydlením táty a dcer.

Není tady

#418 14. 2. 2011 20:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara: Omlouvám se, než jsem doklofala svůj příspěvek, Tercilka už to vysvětlila kapitulation

big_smile To naštve, co? big_smile Já jsem tuhle cosi plodila a zčernal mi monitor big_smile - a ono je to tak dobře, byla jsem potom stručnější big_smile.

Není tady

#419 14. 2. 2011 20:41

Alyssa
♥♥♥♥---

Tercila napsal(a):

PetrHI: Zlato, myslim, že pokud mému dítěti můj partner něco zlého provádí (partnerka dcerám),
tak mi to děťátka jako otci sdělí, nejsou to nemluvňata

No jo, ty stříbro, big_smile ale když bude dcera vidět, že její stesky nechceš slyšet.... A hlavně ono všechno, co je někdo schopen provádět druhým, není tak lehce dokazatelné, může se jednat čistě o psychologickou hru mezi novou partnerkou a dcerou smile.
Ale jinak jsi mě navedl na věc, kterou předpokládám už delší dobu: že jakmile dítku nesedne nový partner rodiče, je to možná i signálem pro to, že si zanedlouho nesednou ani ten rodič s partnerem. Já mám pocit, že dítě dokáže něco intuitivně vytušit (co dospělí v té době nechtějí slyšet) - snad mi rozumíš.

Já má zas pocit, že někdy dítku nový partner nesedne jen proto, že to je prostě někdo jiný, cizí a ne maminka nebo tatínek. A to může být nový partner třeba hrozně fajn se svatozáří nad hlavou:)

Můj tchán má dlouholetou partnerku, která většině rodiny příliš nesedí. Ale je naprosto respektována. Tchán jí má rád a je očividně šťastný, že není na starý kolena sám. A my mu to z celého srdce přejem, přestože bychom si k němu představovali někoho trochu jiného..Rozhodně mu do toho nikdo z jeho dětí, natož švagrů a snach nemluví. Co bychom z toho měli, kdyby se s ní rozešel a zůstal sám? Co z toho budou mít dcery Betina přítele, když se tatínek s Betou rozejde?

Není tady

#420 14. 2. 2011 20:42

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Alyssa: Jejich štěstí a spokojenost je pro mě nejdůležitější

Přesně tak, Alysso. Kdo ví, co se u Betina přítele stalo... Proč holky nejsou schopny Betu akceptovat.
Jo a neprožila jsi? smile Takže nevíš, co to je potkávat se denně např. s nesympatickým přítelem mámy v jedné domácnosti... Taky jsem pro oddělené bydlení "starých a mladých", ale ono to asi obzvlášť v těch barácích tak rychlé a snadné řešení nemá. Ani nevím, zda Beta psala něco o tom, jaké měla rodina původně záměry s bydlením táty a dcer.

Psala. Kazda holka ma na start nasetreno 400.000. To uz na akontaci staci. wink

Není tady

#421 14. 2. 2011 20:53

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Alyssa napsal(a):

Já má zas pocit, že někdy dítku nový partner nesedne jen proto, že to je prostě někdo jiný, cizí a ne maminka nebo tatínek. A to může být nový partner třeba hrozně fajn se svatozáří nad hlavou:)

Jojo, s tim souhlasim. Takhle nejak jsem ti tehdy citila, kdyz s nama zacal bydlet otcim. Bylo mi 12. A fakt si neumim predstavit, ze bych mela byt takhle zabednena a neprejici i potom, co jsem "dostala rozum". Ono to tady uz nekde padlo, v tomhle veku uz muze dceram jit o neco jineho nez blaho rodicu, takze Beta (nebo kdokoliv jiny) z tatinkova zivota by se hodila.. Prijde mi to logictejsi nez konstrukce o tom, ze na ne za zady otce hraje psychologicke hry, ze je na ni neco zavadneho co dcery vycitily, ze se holky snazi obnovit rodinu a kdo vi co jeste.

Není tady

#422 14. 2. 2011 22:53

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

pecule: Psala. Kazda holka ma na start nasetreno 400.000. To uz na akontaci staci. wink

To jistě. Ale neměla třeba v plánu původně jedna z nich zůstat v tom domě s tátou? Nevíme, jak je domek velký, že jo. Nějaký 8pokoják by byl asi pro tátu samotného nebo i pro jeho partnerku zbytečně velký. Takhle jsem to myslela - ne kolik peněz dcery mají do života... smile

Není tady

#423 14. 2. 2011 22:55

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Alyssa: Co z toho budou mít dcery Betina přítele, když se tatínek s Betou rozejde?

To samozřejmě nemůžeme vědět big_smile, co by z toho měly. Ale o rozchodu tady ani myslím nikdo nepsal - tady se hloubalo spíš nad možnými příčinami jejich nesympatií. Je to buď něco, co sama Beta neví, nebo taky něco, co nám asi nenapíše.
Ale taky s prominutím nemůžeme vědět, jestli na ně není Beta protivná big_smile.

Upravil(a) Tercila (14. 2. 2011 22:56)

Není tady

#424 14. 2. 2011 23:02

mia
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Terci, dovedeš si představit společné bydlení rodiče s dítětem a jeho novou rodinou, tzn. partner, děti.. v jedné domácnosti (protože barák není uzpůsoben k bydlení 2 rodin, jak píše Beta) ? Já teda ne, a to jsem "kvočna", ale teď už jsem ráda, když děcka dojdou na návštěvu a pak zase pěkně šup šup do svého....máme rádi svůj klid. Rodič si přece své bydlení vyřešil a stejně tak by měla i děcka, nemyslíš?

Upravil(a) mia (14. 2. 2011 23:04)

Není tady

#425 15. 2. 2011 6:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A jak jinak může dítě (byť dospělé) sdělit, že nová partnerka je mu prostě protivná?... jakou má vlastně to děcko možnost obrany?
Soudím, že dítě (nejen dospělé) má pusu a od poměrně raného věku své pocity dovede sdělovat... a když ho "neslyší" máma nebo táta, vždycky má třeba babičku, dědu... někoho, kdo řekne "hele, Pepíčkovi se na tvým miláčkovi to a to nelíbí" - a pak lze řešit, jestli se Pepíčkovi oprávněně nelíbí třeba zbytečný prudění novýho partnera, nebo ho jenom štve, že mu vytknul kouli z matiky či ho nutí vynýst odpadky http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Tvoje dcerka začne být smutná, začne omezovat návštěvy u Tebe... a Ty to opravdu řešit nebudeš (?).
A je opravdu nutné, aby se rodič s dítětem stýkal u něj doma? Můžou jít do zoo, na kafe, na oběd, jet na víkend... ostatně pokud je nový partner rozumný, může třeba na víkend občas odjet i on. Ovšem jestli se dítě nechce s rodičem vídat jen proto, že má někoho jiného, kdo mu nejde pod nosánek (aniž by bylo nuceno víc, než k ryze společenským kontaktům), tak je to poněkud frackovité...

jestli mi dítě promluví do vztahu, tak má důvod...
... a mělo by ho za a) vybalit, b) uznat, že i já mám důvod s někým být, c) pokud není úplně malé, umět uznat, že ono není středem světa.

Takže nevíš, co to je potkávat se denně např. s nesympatickým přítelem mámy v jedné domácnosti...
Ale vím to já... a můžu tě ujistit, že jsem to vždycky byla já, kdo odešel. Aby bylo jasno - z vlastního rozhodnutí. V závislosti k věku na různá místa, ale jak vidíš, šlo to.

Nějaký 8pokoják by byl asi pro tátu samotného nebo i pro jeho partnerku zbytečně velký.
No a co? Nebo ona existuje nějaká povinnost spolužití s dětmi (a jejich partnery), protože mám barák jako hrad?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí