|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

javena napsal(a):
Xaro, ale kdyby se tohle (navá partnerka do spol. domácnosti) stalo dřív, když byly malé, tak teď by nebyl podle mě takový problém... Možná se tatík obětoval až moc a dcerunky si zvykly...
Vybavil se mi ten taťka, co hledal mamku v televizi - ta starší holčina se v tom krásně plácala - jako by někoho domu chtěla, ale jak se ukázalo, že táta našel, tak házela neskutečný patky... teda viděla jsem asi tři díly u žehlení, ale nakonec to vzdal s tím, že tu bude pro holky. Zadělal si nejspíš na slušný problém.
jen, jen si zadělal na doživotní samoty - co by pro svoje dětičky neudělal 
Není tady
Beto, ještě (jestli se Ti chce odpovědět) - jak bys postupovala a co bys dělala, kdyby Tvůj syn protestoval proti přítomnosti Tvého přítele ve vašem bytě? Máš představu, jak bys to řešila?
Není tady
PetrHI: Je to MŮJ život a já si ho podle SVÉHO zařídím.
Správně. A podle toho to pak v těch rodinných vztazích vypadá 
Takže shrnuto: kdyby Tvé dceři byla Tvoje nová partnerka nesympatická, bylo by Ti to jedno. I kdybys tu dcerku měl "ztratit". Je to tak? Jsi si jistý, že ta nová partnerka by za tuhle oběť stála? 
Jen se ptám
.
Není tady

A jsi si, Tercilo, jistá, že dospělé dítě stojí otci za volbu doživotní samoty ?!? Či za to, aby byl otec manipulacemi "strkán" k bývalému partnerovi, ke kterému má velmi negativní vztah a osype se, jenom když ho vidí ke dveřích?!?
Není tady

Tercila napsal(a):
PetrHI: Je to MŮJ život a já si ho podle SVÉHO zařídím.
Správně. A podle toho to pak v těch rodinných vztazích vypadá
Takže shrnuto: kdyby Tvé dceři byla Tvoje nová partnerka nesympatická, bylo by Ti to jedno. I kdybys tu dcerku měl "ztratit". Je to tak? Jsi si jistý, že ta nová partnerka by za tuhle oběť stála?
Jen se ptám.
Tercilko, jenže v tomhle případě to už rodina není. Otec dětí nežije
s jejich matkou, nejde o jakési za každou cenu zachovávání rodiny.
Jak by se asi dceruškám líbilo kdyby jim tatínek zakazoval partnera
kterého si samy vybraly, nesměly by ho vodit domu atd?
Neboj, tuhle situaci jsem zažil a pokud bych cítil že se mě jen moje dítě snaží
vydírat, tak bych ji asi "ztratil".
Rodič má dítě vychovávat, ne se jeho city nechat ovládat. a jasně řečené NE
je výchova na rozdíl od uhybání a odehrávání problémů do autu.
Upravil(a) PetrHl (14. 2. 2011 15:41)
Není tady

Kiara napsal(a):
A jsi si, Tercilo, jistá, že dospělé dítě stojí otci za volbu doživotní samoty ?!? Či za to, aby byl otec manipulacemi "strkán" k bývalému partnerovi, ke kterému má velmi negativní vztah a osype se, jenom když ho vidí ke dveřích?!?

ještě pochopit by se to dalo u malých dětí, které chtějí samozřejmě raději vyrůstat
v úplné rodině s mámou a tátou. Tady jde ale o dospělé holky, které se samy živí.
Tím co se snaží dělat jen ukazují jak jsou vychovány a že manipulace s tatínkem
a manželem ještě v úplné rodině byla běžnou záležitostí.
Není tady

PetřeHl, já Ti děkuji za to, že jsi vnesl do diskuse i velmi užitečný pohled na věc z mužského hlediska 
Není tady
Kiaro, počkej - to, že položím určitou otázku, neznamená, že nutně musím na věc nazírat opačně.
Jen se ptám, jak to otec vnímá, když preferuje novou partnerku před svou dcerou. Vůbec to neznamená, že já jsem pro nebo proti
, chtěla jsem jen vědět, jak na to celé nahlíží chlap (když už tu Petra máme)
. Ono se na to samozřejmě ani nedá jednoznačně odpovědět, vždycky ten "rozhodovací proces" bude klikatý....
Ale zaujalo mě, s jakou razancí to napsal 
.
Není tady
PetrHI: Tím co se snaží dělat jen ukazují jak jsou vychovány
To je vynikající postřeh
, ale s tou druhou částí věty o manipulaci - nad ní už by se dalo zase diskutovat, zda to tak může být či ne...
Není tady
PetrHI: a pokud bych cítil že se mě jen moje dítě snaží vydírat, tak bych ji asi "ztratil".
Petře, díky. A jak jinak může dítě (byť dospělé) sdělit, že nová partnerka je mu prostě protivná? Než že to nějak dá najevo... A ty pod vlivem nové partnerky budeš věci vidět samozřejmě jinak...
Jsi si jistý, že bys to věděl nabeton, že dcera s Tebou mává - co kdyby to tak nebylo, co kdyby jen dávala najevo své city a názory? Nemáš pocit, že bys mohl být ve vleku své nové ctitelky a že bys mohl na názory dcery pohlížet "zaujatě"?
No, to bys ostatně za pár let poznal.
Ještě jinak a obecně: jakou má vlastně to děcko možnost obrany? Napadá vás něco?
Upravil(a) Tercila (14. 2. 2011 16:53)
Není tady

Ano, druhá část věty může být značně diskutabilní, ale z faktů - alespoň pro mě - vyplývá, že manipulacím s tatínkem a manželem ještě v původní rodině leccos nasvědčuje 
Není tady
Kiara: Ano, druhá část věty může být značně diskutabilní, ale z faktů - alespoň pro mě - vyplývá, že manipulacím s tatínkem a manželem ještě v původní rodině leccos nasvědčuje :jojo:
Kiaro, a my to nabeton víme, že manipulace probíhaly?
Moji dceru teď právě odvezl manžel k doktorovi, aby nemusela jít pěšky. Je to manipulace s tatínkem?
Kiaro...nebuď tak zaujatá, ta jednostrannost z Tebe obzvlášť v tomto tématu jen čiší
, pokouším se tu trošku rozbít ten jednostranný náhled na to, jak z vlastních děcek jsou vlastně náhle parchanti, když si dovolí říct, že holt nový tatínkův objev je jim nesympatický
a hned jsou označeny za manipulátory. Možná by stačilo, kdyby dospělí nebyli tak moc zahledění do sebe (nebo spíš na svoje sexuální a jiné potřeby) a víc sledovali pocity svých vlastních dětí (které si jistě udělali, protože je chtěli, že?) 
Kiaro, a nezlob se, ale já si nemyslím, že chlap, který by dokázal zavolat na exmanželku policajty, sebou nechá manipulovat.
Není tady

Tercila napsal(a):
Petře, díky. A jak jinak může dítě (byť dospělé) sdělit, že nová partnerka je mu prostě protivná? Než že to nějak dá najevo... A ty pod vlivem nové partnerky budeš věci vidět samozřejmě jinak...
Jsi si jistý, že bys to věděl nabeton, že dcera s Tebou mává - co kdyby to tak nebylo, co kdyby jen dávala najevo své city a názory? Nemáš pocit, že bys mohl být ve vleku své nové ctitelky a že bys mohl na názory dcery pohlížet "zaujatě"?
Ještě jinak a obecně: jakou má vlastně to děcko možnost obrany? Napadá vás něco?
V tomto případě vidím jedinou možnost obrany u dospělých "děcek" tím, že si vyhledají samostatné bydlení.
Tercilo, všeobecně: pokud si matka/otec přivede domů nového partnera a soužití neklape, jediná možnost obrany u dítěte je počkat si, až mu bude osmnáct a opustit domov. Obydlí patří jednomu z rodičů či novému manželskému páru a dítě tam z tohoto důvodu nemůže do věcí nijak výrazně zasahovat ve svůj vlastní prospěch 
A nekřižuj se nad tím, jak je možné, že se dítě musí vzdát domova, aby mělo konečně svůj vlastní klid. V životě to bohužel bývá tak, že o domov z dětství můžeš přijít z mnoha prozaičtějších důvodů i jako dospělý - vezmi si třeba příklad několika sourozenců, kteří společně po rodičích zdědí rodný dům a dohodnou se tak, že dům zůstane jen jednomu a ostatní budou vyplaceni s tím, že na rodný dům se mohou od té chvíle chodit jen zdáli dívat 
Není tady

Tercila napsal(a):
Kiara: Ano, druhá část věty může být značně diskutabilní, ale z faktů - alespoň pro mě - vyplývá, že manipulacím s tatínkem a manželem ještě v původní rodině leccos nasvědčuje :jojo:
Kiaro...nebuď tak zaujatá, ta jednostrannost z Tebe obzvlášť v tomto tématu jen čiší
Tercilko ... nápodobně
Já rozumím tomu, že stojíme každá na jiné straně barikády, ale kvůli tomu po sobě přece ještě nemusíme střílet ...
?!?
Není tady

Tercila napsal(a):
PetrHI: a pokud bych cítil že se mě jen moje dítě snaží vydírat, tak bych ji asi "ztratil".
ano, dítě to může dát takhle najevo, to je pravda. Ale proč má sakra dospělý člověk potřebu kecat
do života a do partnerů svému rodiči?
Samozřejmě že si nikdy nemohu být na beton jistý jestli se mnbou dítko mává nebo si oprávněně
stěžuje na chování mojí partnerky k mému dítku. To jestli je moje partnerka dítku sympatická nebo
ne bych neřešil vůbec. Já taky nehodlám dceři vymlouvat nějakýho kluka, protože se mi nelíbí,
pro mě jedůležitý jestli jí bude mít rád a jestli s ním ona bude šťastná
Není tady

Tercila napsal(a):
Kiaro, a my to nabeton víme, že manipulace probíhaly?
Moji dceru teď právě odvezl manžel k doktorovi, aby nemusela jít pěšky. Je to manipulace s tatínkem?Kiaro...nebuď tak zaujatá, ta jednostrannost z Tebe obzvlášť v tomto tématu jen čiší
, pokouším se tu trošku rozbít ten jednostranný náhled na to, jak z vlastních děcek jsou vlastně náhle parchanti, když si dovolí říct, že holt nový tatínkův objev je jim nesympatický
a hned jsou označeny za manipulátory. Možná by stačilo, kdyby dospělí nebyli tak moc zahledění do sebe (nebo spíš na svoje sexuální a jiné potřeby) a víc sledovali pocity svých vlastních dětí (které si jistě udělali, protože je chtěli, že?)
Kiaro, a nezlob se, ale já si nemyslím, že chlap, který by dokázal zavolat na exmanželku policajty, sebou nechá manipulovat.
proč ne, třeba si nechal líbit jen do určité chvíle, pak pohár přetekl a on se nas.al /spekulace/
Není tady

Tercila napsal(a):
třeba může tatínkovi rodiči hrozit, že zůstane jen v péči maminky nebo obráceně.
Tady jde ale o DOSPĚLÉ SVÉPRÁVNÉ děti 
Není tady
PetrHI: To jestli je moje partnerka dítku sympatická nebo ne bych neřešil vůbec.
Já To nevím, Petře.... jsou situace, kdy ačkoliv nechceš, řešit musíš...
PetrHI: Ale proč má sakra dospělý člověk potřebu kecat do života a do partnerů svému rodiči?
Petře, na první pohled jasná otázka
, já to samozřejmě vidím stejně jako Ty - že nemá kecat
.
Ale - třeba proto, že tomu dospělému dítěti ten nový partner provádí něco, co slušný člověk nedělá (zatímco tatínek o tom nemá ani ánung, páč nová partnerka si před ním dává bacha). Tvoje dcerka začne být smutná, začne omezovat návštěvy u Tebe... a Ty to opravdu řešit nebudeš (?).
Ne, já si myslím, že teď takhle píšeš právě proto, že ses do podobné situace ještě nedostal
. Těch variant a důvodů, proč dítě promluví rodiči do jeho soukromého života, je hodně.
Není tady
Kiaro, přesně tak!
Já si Tě tady hodně vážím, vždyť to víš - jsem ráda, že si můžeme vypsat názory a zkušenosti, aniž bychom na sebe "vražily"
(proto jsem v předchozím příspěvku použila k dovysvětlení ty smailíky úsměvu a vím, že Ti můžu odpovědět jakkoliv a Ty se neurazíš) - jen piš, já si Tvoje názory fakt ráda čtu. Je vynikající, když člověk může srovnávat a přemýšlet.... Beru vás tady jako sympaťáky, s nimiž u toho kafete prostě pokecám o všem možném. A jak se říká, víc hlav víc ví.
Vím, že mě Beta nemůže brát hezky
, ale sama nahodila příběh, tak pokud se příběh rozpitvá ze všech stran, může to být i užitečné, no ni? 
A mě tématika "obrany dětí" proti něčemu, co nechtějí, vážně zajímá. A taky proč něco nechtějí. A taky jak se k nim jako dospělí chováme... A co jim může ublížit atd.
Není tady
Tercila napsal(a):
Beto, ještě (jestli se Ti chce odpovědět) - jak bys postupovala a co bys dělala, kdyby Tvůj syn protestoval proti přítomnosti Tvého přítele ve vašem bytě? Máš představu, jak bys to řešila?
I když nejsem Beta - jasně bych svým dětem poděkovala za starost, jakou o mě mají a nenechala si do vztahu dál mluvit. Pokud by se s mým partnerem nesnesly, musely by si najít jiné bydlení. Jak bys reagovala ty?
Není tady

Tercila napsal(a):
i]PetrHI: Ale proč má sakra dospělý člověk potřebu kecat do života a do partnerů svému rodiči?[/i]
Petře, na první pohled jasná otázka
, já to samozřejmě vidím stejně jako Ty - že nemá kecat
.
Ale - třeba proto, že tomu dospělému dítěti ten nový partner provádí něco, co slušný člověk nedělá (zatímco tatínek o tom nemá ani ánung, páč nová partnerka si před ním dává bacha). Tvoje dcerka začne být smutná, začne omezovat návštěvy u Tebe... a Ty to opravdu řešit nebudeš (?).
Ne, já si myslím, že teď takhle píšeš právě proto, že ses do podobné situace ještě nedostal. Těch variant a důvodů, proč dítě promluví rodiči do jeho soukromého života, je hodně.
Zlato, myslim, že pokud mému dítěti můj partner něco zlého provádí (partnerka dcerám),
tak mi to děťátka jako otci sdělí, nejsou to nemluvňata.
Do stejné situace ne, ale do podobné ano - šlo tehdy o situaci 1 rodič a 1 dítě + 1 rodič a 1 dítě.
Problém byl v dělání rozdílu mezi dětmi - moje/tvoje dítě a neustálé poukazování na rozdíly -
samozřejmě jen ty rozdíly, které se hodily do krámu - moje dcera živější, její naopak tichá a sedící
v koutě ale s lepšímim prospěchem ve škole.
To že jsem to ukončil nebylo proto, že mi dcera sama řekla, že cítí, jak ji nemá BP (bývalá přítelkyně)
ráda, ale proto, že jsme se na řešení tohoto problému s BP absolutně neshodli. 
Není tady
holcina: I když nejsem Beta - jasně bych svým dětem poděkovala za starost, jakou o mě mají a nenechala si do vztahu dál mluvit. Pokud by se s mým partnerem nesnesly, musely by si najít jiné bydlení. Jak bys reagovala ty?
Holci, díky. Tak jako Ty určitě ne. Já si totiž myslím, že jestli mi dítě promluví do vztahu, tak má důvod. A moje dítě je mi opravdu přednější než jakýkoliv chlap. Je to velmi citlivá otázka, vím o sobě, že tak razantně, jako se vyjádřil třeba PetrHI a Ty, bych tu záležitost neřešila, víš...
Jsem na tom podobně jako Beta EL, že preferuji diskuzi, možná nějaký ten kompromis, ale kdybych viděla, že dítě se mým vztahem nějak trápí, spíš bych upřednostnila dítě.
Každý vycházíme z toho, jakou máme povahu a jaké jsou okolnosti, to je jasné.
Ptala jsem se jí proto, že má taky jen jedno dítě, na němž jí určitě hodně záleží. Zajímalo by mě, jak by to řešila, kdyby ten syn nějak nepřijal jejího přítele.
Není tady
PetrHI: Zlato, myslim, že pokud mému dítěti můj partner něco zlého provádí (partnerka dcerám),
tak mi to děťátka jako otci sdělí, nejsou to nemluvňata
No jo, ty stříbro,
ale když bude dcera vidět, že její stesky nechceš slyšet.... A hlavně ono všechno, co je někdo schopen provádět druhým, není tak lehce dokazatelné, může se jednat čistě o psychologickou hru mezi novou partnerkou a dcerou
.
Ale jinak jsi mě navedl na věc, kterou předpokládám už delší dobu: že jakmile dítku nesedne nový partner rodiče, je to možná i signálem pro to, že si zanedlouho nesednou ani ten rodič s partnerem. Já mám pocit, že dítě dokáže něco intuitivně vytušit (co dospělí v té době nechtějí slyšet) - snad mi rozumíš.
Není tady
Tercila napsal(a):
holcina: I když nejsem Beta - jasně bych svým dětem poděkovala za starost, jakou o mě mají a nenechala si do vztahu dál mluvit. Pokud by se s mým partnerem nesnesly, musely by si najít jiné bydlení. Jak bys reagovala ty?
Holci, díky. Tak jako Ty určitě ne. Já si totiž myslím, že jestli mi dítě promluví do vztahu, tak má důvod. A moje dítě je mi opravdu přednější než jakýkoliv chlap. Je to velmi citlivá otázka, vím o sobě, že tak razantně, jako se vyjádřil třeba PetrHI a Ty, bych tu záležitost neřešila, víš...
Jsem na tom podobně jako Beta EL, že preferuji diskuzi, možná nějaký ten kompromis, ale kdybych viděla, že dítě se mým vztahem nějak trápí, spíš bych upřednostnila dítě.
Každý vycházíme z toho, jakou máme povahu a jaké jsou okolnosti, to je jasné.
Ptala jsem se jí proto, že má taky jen jedno dítě, na němž jí určitě hodně záleží. Zajímalo by mě, jak by to řešila, kdyby ten syn nějak nepřijal jejího přítele.
Bavíme se o dosplěých dětech, kterým je víc jak 25 let ano? Něco jiného je 12tileté dítě, něco jiného dospělé, které by mělo žít svůj život a ne mi kecat do mého. Moje děti ví, tudíž nekecají, je pro ně důležitější šťastná matka
Není tady
Holci, já Ti rozumím, tam je ale u Bety problém společného bydlení s těmi "dětmi". Na dálku už se různé vztahy líp snesou, než když se znepřátelené strany denně míjejí v baráku. A proto jsem se ptala Bety, jak by to ona řešila se svým synem.
Jsem téhož mínění, že dobře vychované děcku by mělo záležet na tom, zda rodiče jsou šťastní. Ale zřejmě někde (myslím v nějakém momentu) může nastat ten konflikt, který tak lehce nelze zahnat mávnutím ruky a hozením hlavou. Něco je někde špatně.
Není tady