|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

o
Upravil(a) Beta El (30. 4. 2012 8:47)
Není tady
Tercilo, asi ti uniklo, že dcerunky neutrpěly šok v podobě nechtěného přírůstku do rodiny ani v dětství, ani v pubertě, ale ve věku, kdy už jsou dospělé a mají svoje rodiny. Takže jim do tatínkova soukromého života je jaksi velký kulový.
A já osobně, jak svoje dítě miluju, bych mu nedovolila, aby mi organizovalo život, a schvalovalo nebo neschvalovalo partnery nebo rozhodovalo o tom, kdo se mnou může nebo nemůže být v mém domě.
Ty to stavíš tak, jakoby rodiče byli nadosmrti povinni všechno obětovat svým dětem. Všechno, včetně práva na jakýkoliv partnerský život.
Pokud se dospělé ženské nejsou schopny vypořádat s rozchodem svých rodičů, tak je to sice smutné, ale měly by v tom případě vyhledat odbornou pomoc, a ne to řešit šikanováním otce.
A pokud to dělají jenom proto, že mají strach o majeteček, tak potom je to ještě smutnější, ale tam asi odborná pomoc nepomůže, spíš kopanec do zadele od otce směrem k jejich samostatnému bydlení.
Není tady

Tercilo, na druhou stranu se pánovi nelze divit a je třeba nahlížet na celou situaci z jeho zorného úhlu. Manželka mu utekla za milencem - co měl dělat? Viset jako loutka na hřebíčku a čekat, až se paní dosyta vydovádí s milencem a až ji to po X letech přestane bavit, možná se vrátí domů k rodině? To snad ne?!?
Tercilo, vždyť Ty pracuješ převážně v mužském kolektivu
zkus se pozeptat svých kolegů, jak by se zachovali, kdyby si manželka našla milence a odešla by od rodiny. Kolik z nich by čekalo doma trpně jako ovce, až to paní přestane bavit, kolik z nich by situaci neřešilo definitivním ukončením vztahu, tedy rozvodem - vyplacením - vystěhováním ?!?
Každý, kdo si v manželství najde jiného partnera a odejde s ním od rodiny, musí počítat s tím, že tento krok je velmi vratký. Ono to totiž s novým partnerem nemusí dopadnout a starý partner už nevěrníka nemusí chtít nazpátek, i kdyby žil sám jako kůl v plotě. Někteří lidé holt zradu neodpouštějí a ve svém postoji jsou nesmlouvaví a nesmiřitelní a když se rozhodnou nevěrného partnera jednou provždy vymazat ze svého života, tak to taky bezezbytku udělají 
Není tady
Vějířovka: Ty jsi neuvěřitelně "zaseknutá" - uvědomuješ si to?
Tak, Vějířovko, na druhou stranu, proč by nebyla? Jí přece jde o docela zásadní záležitost v životě. 
Ono je to asi normální, když odmyslíme emoce, tak jde opravdu jen o prosazení si svého. Pokud už nastaly mezi ní a dcerami přítele nesympatie, zákonitě už půjde jen o to "kdo se komu přizpůsobí" - zatím obě strany bojují za to svoje.
Vějířovko, přečti si Betin příspěvek o tom, že je vychována tak, že si poslechne a je ochotná diskutovat. Já jí věřím, je to určitě inteligentní žena - sama narazila na to, že ona chce diskutovat (protože něco chce prosadit), ale nepříjemné pro ni je, že ty dcery o diskuzi nestojí, a to si Beta ještě pořád nechce připustit. Že i na to "nediskutování" má někdo právo.
Ptala jsem se, zda když si dcery vyslechla, když je tedy se situací obeznámena, co dál chce dělat. Zatím neodpověděla.
Není tady

Vějířovko, nejsem zaseknutá, jenže situace není jednoznačná. Já už to zkusila, nepůjdu tam a hotovo. Nebylo to dobré. Přítel za mnou jezdil a jezdil a pořád jsme si to vysvětlovali a vysvětlovali a taky měl argumenty pro to, abych svůj postoj změnila. Nemůžeme si přece všichni jít tvrdě za svým, jak by to tady na té zeměkouli za chvíli vypadalo?
Není tady

Tercila napsal(a):
...Mmch., mohla bych se zdejších diskutujících zeptat, kdo z nich má konkrétní zkušenost s tím, že si musel v mládí zvykat na nový přírůstek do rodiny, o který nestál? (nemám na mysli psa
, ale macechu nebo otčíma)
Ja. Me dcery taky. Dalsi otazky? Terc, ja mam dojem, ze tohle je na dalsi vlakno, myslim, ze bude zajimave, bez Betky s jejim KONKRETNIM problemem... teda samozrejme pro Betku zajimave jiste bude..., ale nebude se muset porad zamerovat na to, "jak to maji u nich doma"... 
Není tady
Tercila napsal(a):
Javi,
promiň za to přemýšlení
.
Taky si myslím, že nějaká dávná chybka je v té rodině nějak nezpracovaná...
Ale když Beta pořád zdůrazňuje, jak ta matka byla špatná (Beta jinak nemůže, to je jasné), proč ji tedy dnes dcery tak obhajují? Kdyby svým dcerám tak ublížila - pochybuji, že by tak vehementně byly při mámě.
Tercilo, i týrané dítě miluje a obhajuje matku tyranku.
A mimochodem - měla bys asi především máknout na zpracování vlastních dávných chybek ve vlastní rodině.
Bylo by to určitě přínosnější, než tady vypouštět jedovaté a uštěpačné příspěvky, a to nejen na adresu Bety... 
Není tady

Tercilo, já si nemyslím, že Beta El chce diskutovat, protože chce něco prosadit, ale proto, že hledá řešení stávajícího problému.
To, že současná situace momentálně nemá řešení a snaha o rozumnou domluvu uvízla na mrtvém bodě, to už je otázka jiná 
Není tady

Beta El napsal(a):
Vějířovko, nejsem zaseknutá, jenže situace není jednoznačná. Já už to zkusila, nepůjdu tam a hotovo. Nebylo to dobré. Přítel za mnou jezdil a jezdil a pořád jsme si to vysvětlovali a vysvětlovali a taky měl argumenty pro to, abych svůj postoj změnila. Nemůžeme si přece všichni jít tvrdě za svým, jak by to tady na té zeměkouli za chvíli vypadalo?
No tak fakt nevím, ty to vidíš z blízka, tak holt musíš rozhodnout podle toho - tak ať ti to vyjde.
Já osobně bych do toho domu ani nepáchla, ať to dopadne jak chce, ale každý jsme jiný.
Není tady
Kiaro, ani jeden z mých rozvedených kolegů nezůstal v původním domě a ani jeden z nich nikdy nevolal na exmanželku policii. A samozřejmě historky o nevěře jejich exmanželek znám.
Že se exmanželka dusila v manželství s oním slušně vydělávajícím Betiným přítelem, to je docela možné. A proč se s ním dusila (když je tak skvělý, dokáže se dohdnout, je finančně v pohodě, sám postavil barák....) - to už je závažná otázka, na kterou by si měla najít odpověď především Beta. Ale ta teď žije v obluzení, jak ta předchozí paní byla špatná. Jestli sis všimla, neznala tuhle rodinu dřív - všechny informace má jen od přítele.
A ty jeho informace se sakramentsky liší od praxe, kterou má Beta možnost v té rodině vidět.
Beta nám tu předestřela potíž s dcerami přítele - tam je asi největší potíž s tím, že ty dcery MAJÍ nějaký důvod za 1. hájit mámu a za 2. nemít Betu rády.
To je celé. Stejně se toho všeho bude muset Beta dopátrat sama, to tady fakt nevyřešíme.
Když se na začátku ptala, co dál - za sebe můžu jen říct, že bych do domácnosti, kde si mě prosazuje jenom milenec a zbytku rodiny jsem protivná, prostě nechodila.
Beta ani nenapsala, co její přítel navrhuje a jak s ním tedy plánuje to soužití do budoucna. Když jim nastal tento problém.
Není tady
Kiara: Tercilo, já si nemyslím, že Beta El chce diskutovat, protože chce něco prosadit, ale proto, že hledá řešení stávajícího problému.
V případě, že dcery ze svých názorů neuhnou, to je jen OPIS pro prosazení.
(Ale není to myšleno pejorativně).
Hmm, není to veselé a je škoda, že ten život staví takové překážky. Ale časem určitě Beta přijde na to, proč se to tak třeba stalo. Jak říkám, ono se to utřepe. 
Není tady
ty holky mámu berou
Panebože... vždyť je to MÁMA! Kolik znáš takovejch dětí, který svýho rodiče samy od sebe, tedy bez rodinné masáže, odepíšou?
zákonitě už půjde jen o to "kdo se komu přizpůsobí"
Ale prd a vořech... tady nejde o přizpůsobování, tady jde o nalezení kompromisu, který holky umanutě bojkotujou.
Bohužel právě proto, že můžou, anžto jsou dospělý.
Není tady
Xsara: Tercilo, i týrané dítě miluje a obhajuje matku tyranku.
Xsaro, ale to je přece samozřejmé. A kdyby z toho dávného poznání vycházela i Beta, bylo by jí už dávno líp.
Nicméně její snahu o diskuzi v té rodině naprosto chápu. Momentálně prožívá zřejmě "novinku" - že nejde všecko tak, jak bychom si přáli, i když vynaložíme spoustu těch našich nejlepších sil.
A Tvoje uštěpačné poznámky komentovat nebudu
.
No, Heli, vždyť to říkám! 
Upravil(a) Tercila (14. 2. 2011 14:06)
Není tady
helena: Ale prd a vořech... tady nejde o přizpůsobování, tady jde o nalezení kompromisu, který holky umanutě bojkotujou.
Přesně tak - a mají na to právo. Hezky jsi na to kápla. Menší děti nezmůžou nic... 
Není tady
a mají na to právo
Právo dané čím?
Menší děti nezmůžou nic
A není ti divný, že jsem spíš na straně Bety, než slečen?
Není tady

Terci
1. Každý dítě má rádo svoji mámu, protože je to máma
2. Mne nemají rády, protože chtěly mámu, ale táta ji zpět nechtěl
3. Proč sem pořád taháš výdělek mého partnera?
4. Ženská může být nespokojená, i když nemá s čím, sama bys to, coby ženská, měla vědět
5. Nežijeme ve vakuu, informace nemám jen od přítele, ale také od jiných zúčastněných osob, včetně jedné dcery
6. Nežiji v obluzení, vidím, co vidím a mám dost rozumu na to, abych dokázala objektivně posoudit situaci
Není tady
Tercila napsal(a):
helena: Ale prd a vořech... tady nejde o přizpůsobování, tady jde o nalezení kompromisu, který holky umanutě bojkotujou.
Přesně tak - a mají na to právo. Hezky jsi na to kápla. Menší děti nezmůžou nic...
To by mě zajímalo, kdo jim to právo dal? 
Není tady

Ještě jsem zapomněla
7. Není to pro mne novinka, v mém životě nebylo nikdy nic zadarmo a lehce a všechno jsem si musela těžce vybojovat, dokonce i svůj život, takže moc dobře vím, že věci nechodí tak, jak si přejeme
Není tady
Tercilo, jaké uštěpačné poznámky máš na mysli? Ty o tom, že nemáš sama leccos vyřešené a svoje komplexy si hojíš tady? Myslím, že nejsem první, kdo ti to tady řekl.
A že o uštěpačných poznámkách mluvíš zrovna ty, která napsala takový šťavnatý a hodně podpásový příspěvek na setupčino vlákno o adopci? 
O příspěvcích na tomhle vlákně nemluvě...
Upravil(a) Xsara (14. 2. 2011 14:18)
Není tady
Beto, nemáš to lehké.
Není tady
Já pořád nemůžu uvěřit, že Tercila myslí vážně, že by rodiče do smrti měli podřizovat celý svůj život dětem.
Najít si nového partnera jen pokud to dětem nebude proti srsti, vodit si ho do svého domu jen tehdy, když to dětičky dovolí, všechno co vydělají investovat hezky do dětí, aby se náhodou necítily ošizené na úkor nového partnera...
Možná bych tohle všechno byla schopná pochopit (říkám pochopit, ne akceptovat), kdyby šlo o děti, které jsou ještě ve věku, kdy jsou na mě závislé, ale v tomhle případě teda opravdu ne.
Není tady

Tercila napsal(a):
Kiaro, ani jeden z mých rozvedených kolegů nezůstal v původním domě a ani jeden z nich nikdy nevolal na exmanželku policii. A samozřejmě historky o nevěře jejich exmanželek znám.
Takže když v domě nezůstal, logicky z něho musel být vyplacen. A kolik jich i po vyplacení lezlo opakovaně do svého bývalého domu za BM a bez ohledu na její privátní život po rozvodu se dralo zpátky do jejího života jako čtvrtodenní zimnice
?!?
Není tady

Xaro, ale kdyby se tohle (navá partnerka do spol. domácnosti) stalo dřív, když byly malé, tak teď by nebyl podle mě takový problém... Možná se tatík obětoval až moc a dcerunky si zvykly...
Vybavil se mi ten taťka, co hledal mamku v televizi - ta starší holčina se v tom krásně plácala - jako by někoho domu chtěla, ale jak se ukázalo, že táta našel, tak házela neskutečný patky... teda viděla jsem asi tři díly u žehlení, ale nakonec to vzdal s tím, že tu bude pro holky. Zadělal si nejspíš na slušný problém. 
Není tady
Teda musím napsat:
- vždycky jsem si sem chodila pro pohlazení na duši a většina příspěvku na babinetu oběcně byla fajn, i když nebyla shoda, bylo to fajn.
- ale ty příšerný bláboly, konstrukce a nezpracované staré křivdy, který čtu v tomhle vláknu, to se teda fakt nedá, fuj fuj fuj
- Beto drž se, dobře to dopadne.....
Není tady

Další vlákno docela podobné vláknu Setupky - velmi zajímavé čtení.
Tedy musím ale napsat: Aby mi moje dospělé dítě kecalo do toho
s kým já mám žít po rozchodu s maminkou, to teda NE.
Je to MŮJ život a já si ho podle SVÉHO zařídím. Pokud mne děti mají
rády, budou respektovat MŮJ život i když mám doma paní která se jim nelíbí.
V situaci tohoto vlákna jsem pánem domu JÁ a moje dítka si bez dovolení
nebudou ke mně zvát jejich matku - to není žádná jejich kamarádka.
Řekl bych, že holčičky se pěkně snaží tatínkem manipulovat a za každou
cenu vrátit do jejich rodného domu maminku, která najednou prozřela.
Není tady