6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tercila napsal(a):
Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým enám jejich otec někde jinde podnájem A e by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa
A já zae nevím, proč by se matka dětí, která moná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydlitě, kde jistě taky za ty roky přiloila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, e se v jejich původním bydliti hodlá zahnízdit cizí enská, která moná kalkuluje s tím, e její byt hezky zůstane synkovi?
marjá, Tercilo, Ty jsi jako hrabě Kolovrat
Matka dětí nebyla "vystrnaděna", ta byla po rozvodu z domu řádně vyplacena a tím její právo uívat dům definitivně skončilo jak po právní stránce, tak po morální stránce. Co na tom není srozumitelného, probůh?!? To je toté, jako kdybych prodala byt, obdrela jsem peníze, ty bych rozfofrovala a imrvére se tlačila nazpět do prodaného bytu k cizím lidem s tím, e jsem zde strávila mladá léta, vychovala jsem zde děti a k bytu mě váou nostalgický vzpomínky
MMCH podle čeho usuzuje, s čím Beta El "moná kalkuluje"? Zkopíruj mi sem jedinou mylenku, kterou sem Beta napsala a která Tě přivedla na takovéto domněnky. Já jsem tady toti a doteď zatím nečetla jednu jedinou věc, která by kohokoliv opravňovala k podobným závěrům
Není tady
Kiaro, Tercila mi psala, e vidí Betě a do aludku, take předpokládám, e je to asi jasnovidectví..
Není tady
Postulat, Kiaro, postulat. Nebo zeby axiom?
Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 23:08)
Není tady
Podle sebe soudím tebe, viď, Tercilo?
Není tady
Kiara napsal(a):
Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?
No, mění to výrazně to, jak se pak člověk dívá na úsudky těch, kterým za to stojí těm holkám 5 let přidat. Dělá to dojem, e jsou tzv. podjaté a kdyby to bylo u soudu, tak by byl podjatým soudkyním případ odebrán, protoe nesoudí s chladnou hlavou, ale evidentně plny emocí.
To jádro pudla nevidím ani v tom, jak se chovají holky, ani v tom, jak se chová manelka, ale jak se chová přítel. Kdyby byl přítel opravdu přesvědčen o tom, e Beta je jeho osudová ena, tak by si uměl zjednat pořádek, i kdyby byl sebevětí bačkora. Ale vypadá to spí, e neví, e nemá jasno a není rozhodnut - a Beta to určitě cítí, proto není ochotna udělat např. to, co jí radí Kuty, aby se nedozvěděla syrovou pravdu.
Není tady
jéi, no to by bylo výborný,kdybych se směla za pár let,výdělečně činná a s přítelem nasomrovat zase k mamince=) mám rodiče rozvedený, máma je podruhý vdaná a za mojí puberty problémy byly...ale to není nic, co by se nedalo vyřeit. jestlie se takový dospělý fracek zasekne, tak ovem ne.
nedovedu si představit, e bych ve svým věku (a to mi není ani těch 25) dělala doma scény,dusno a určovala bych, jaký ivot má vést můj rodič.
takový dětičky bych z domu rychle vykopala.já si tedy nemyslím, e bych měla právo na barák mámy a jejího manela,přestoe tam mám domov.věřím tomu, e svůj pokoj tam mít budu. ale takhle se rozcapovat?!kdo to kdy viděl proboha?
ten táta by měl pořádně dupnout,nenechat si dělat na hlavu od rozmazlených potomků, kteří by měli začít ít konečně svůj ivot a ne pořád rýpat do toho jeho.
víte e mě nikdy nenapadlo, e dalím sňatkem mi rodiče krátí dědictví?to je teda pěknej hnus,abych třeba tátovi nepřála jetě nějakou lásku jen kvůli tomuhle..tak nechápu,proč by dcery měly dál takhle parazitovat na svým otci
ale to u je holt na něm
Není tady
mirka.. napsal(a):
jéi, no to by bylo výborný,kdybych se směla za pár let,výdělečně činná a s přítelem nasomrovat zase k mamince=) mám rodiče rozvedený, máma je podruhý vdaná a za mojí puberty problémy byly...ale to není nic, co by se nedalo vyřeit. jestlie se takový dospělý fracek zasekne, tak ovem ne.
nedovedu si představit, e bych ve svým věku (a to mi není ani těch 25) dělala doma scény,dusno a určovala bych, jaký ivot má vést můj rodič.
takový dětičky bych z domu rychle vykopala.já si tedy nemyslím, e bych měla právo na barák mámy a jejího manela,přestoe tam mám domov.věřím tomu, e svůj pokoj tam mít budu. ale takhle se rozcapovat?!kdo to kdy viděl proboha?
ten táta by měl pořádně dupnout,nenechat si dělat na hlavu od rozmazlených potomků, kteří by měli začít ít konečně svůj ivot a ne pořád rýpat do toho jeho.
víte e mě nikdy nenapadlo, e dalím sňatkem mi rodiče krátí dědictví?to je teda pěknej hnus,abych třeba tátovi nepřála jetě nějakou lásku jen kvůli tomuhle..tak nechápu,proč by dcery měly dál takhle parazitovat na svým otci
ale to u je holt na něm
Tomu tátovi se ale, jak je vidět, dupnout nechce.
Není tady
Vejirovko, jedne je vic nez petadvacet a druhe ke triceti. Stredneveke pisatelky mely povetsine v jejich letech rodinu a casto i skolopovinne deti. Ja treba ne, byla jsem proti svym spoluzakum zaostala, ale v kazdem pripade jsem uz byla dospela.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vejirovko, jedne je vic nez petadvacet a druhe ke triceti. Stredneveke pisatelky mely povetsine v jejich letech rodinu a casto i skolopovinne deti. Ja treba ne, byla jsem proti svym spoluzakum zaostala, ale v kazdem pripade jsem uz byla dospela.
No, ale jak vidíme, v tom není jádro pudla - problém je v tom, e přítel se nechce jednoznačně rozhodnout a váhá.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
No, ale jak vidíme, v tom není jádro pudla - problém je v tom, e přítel se nechce jednoznačně rozhodnout a váhá.
Neco chtit a pouzit k dosazeni cile drakonicke metody jsou pro mne dve odlisne veci, zvlasti kdyz se jedna o vlastni deti. Ma je rad a je prirozene, ze vaha. Z toho ale vubec neplyne, ze Beta neni zena jeho zivota. Chlapa, ktery by se svymi detmi okamzite zatocil, bych se ja i trochu bala.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
Neco chtit a pouzit k dosazeni cile drakonicke metody jsou pro mne dve odlisne veci, zvlasti kdyz se jedna o vlastni deti. Ma je rad a je prirozene, ze vaha. Z toho ale vubec neplyne, ze Beta neni zena jeho zivota. Chlapa, ktery by se svymi detmi okamzite zatocil, bych se ja i trochu bala.
Není třeba pouívat drakonické metody, ani zatočit s dětmi. Kdyby přítel opravdu chtěl, tak by to dal do lajny v naprostém klidu, ale musel by opravdu chtít.
V podstatě náznak toho, e by to nemuselo dopadnout dobře v Betin prospěch, je vidět v tom, e Beta se obává říct na rovinu příteli, co ji na tom nepřátelském teritoriu vadí, a e tam za těchto okolností nebude chodit.
Není tady
Vejirovko, on by sice klidny byt mohl, ale tak jak to tam ted je, holky tezko. Tudiz by v klidu nic neprobehlo.
Nemam pocit, ze se Beta boji, ale tvuj nazor ti pochopitelne nemuzu brat.
Není tady
Ono to bude spí o tom, e:
ten mu vidí problém ze svého úhlu, jiného, ne Beta. On vidí, e děti jeho novou partnerku moc neberou, ale e to není a taková katastrofa. A nemá potřebu to důrazně řeit. Vidí to jako celkem logické. e BM tam občas přijde, ho sice asi tve, ale zatím neměl potřebu to razantně řeit. Není to denně a má tam děti. Take dokud to tak bude, občas se můe schylovat k cirkusu, ale ultimátum nepadne. e Beta občas dá najevo, e tam sama nepůjde atd, nevidí mu taky jako problém. Co by tam dělala, kdy tam není on, lichotí mu to, e tam jde jen s ním...
ta nová partnerka váhá dát nů na krk, uvědomuje si, e potvat iniciativně otce a děti proti sobě.../neudělá to se záměrem, ale kadopádně to tak vyzní/ můe zhorit její situaci. Proto volí vyčkávání, ale u neunáí fakta stálé nepohody v domě, jí se to dotýká nejvíc, protoe ti tři tam jsou doma/, snaí se řeit to aspoň tím, e se přeptá na diskusním fóru, ale s výsledkem stejně spokojená není, čilie časem se uchýlí k jiné variantě. Ráda by měla pohodový vztah, ale vybrala si mue s dětmi v jednom domě, bohuel.
ty dvě dospělé dcery nevidí důvod se z domu hnout. Jsou tam zvyklé, je tam dost místa, mají tam tátu, co o ně stojí. Dost důvodů pro to, aby se nehnuly. Ponechme stranou to, zda jsou vypočítavé, o tom lze jen spekulovat. Důleité je, e nemají důvod se stěhovat.
ta bývalka třeba není taková stíhačka. Je to neastná enská, co udělala chybu a vsadila na patného koně. Nový partner nesplnil její očekávání. Vzhledem ke společné minulosti s lidmi v domě se třeba domnívá, e kdyby to lo vrátit zpět / její vyplacení ponechme stranou, ona nemá v domě nic, Beta taky ne, jsou si v tomhle nastejno/ bylo by to řeení, které by nikoho nebolelo. Zase by se to vrátilo do stejných starých kolejí....
Jediným řeením je rozhovor. Otevřený, nic nezastírající. Dcery ani jejich matka jej iniciovat nebudou. Na tahu je Beta. Můe to vypadat asi tak:
Otec kouká na TV, holky dojídají večeři, Beta jim řekne...RÁDA BYCH S VÁMI VEMI MLUVILA, KDY JSME TU POHROMADĚ. NECÍTÍM SE TU DOBŘE, NEUMÍM TU BÝT UVOLNĚNĚ JAKO DOMA. VADÍ MI NĚKTERÉ VĚCI A NĚKTERÉ CHOVÁNÍ. UVAUJI O TOM, E SEM PŘESTANU CHODIT....PROTOE NEMYSLÍM, E MÁM ANCI NĚCO TU ZMĚNIT, RÁDA BYCH OD VÁS VECH SLYELA, ZDA VÁM SOUČASNÝ STAV VĚCÍ VYHOVUJE.... nedovedu odhadnout, jak to dopadne. Ale po otevřeném rozhovoru nemůe Beta dělat, jako e nic a čekat. Musí se podle jeho výsledku zachovat. Tedy pokud ten pán neurčí nová pravidla, přestat tam chodit a dodret slovo. Třeba se pak stane malý zázrak. Třeba.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Není třeba pouívat drakonické metody, ani zatočit s dětmi. Kdyby přítel opravdu chtěl, tak by to dal do lajny v naprostém klidu, ale musel by opravdu chtít.
V podstatě náznak toho, e by to nemuselo dopadnout dobře v Betin prospěch, je vidět v tom, e Beta se obává říct na rovinu příteli, co ji na tom nepřátelském teritoriu vadí, a e tam za těchto okolností nebude chodit.
Ale Vějířovko ... kdy rozumné pokusy o domluvu selhaly jak u dětí, tak u BM a BM pořád nechce rozumět tomu, e v předmětném domě u dávno nemá co dělat, musela být na ni dokonce přivolána PČR a pořád tam leze ... podle mě nezbývá nic jiného, ne "drakonické metody" v podobě právníků a soudů. MMCH nevím, proč zrovna tohle řeení označuje za "drakonické" - ukracuje-li mě někdo výrazně na mých právech, nezbývá mi, ne zjednat nápravu soudní cestou, kdy předtím vekeré pokusy o smír selhaly.
Rozumím tomu, e tahat matku svých dětí po soudech je to poslední, oč by kdo stál a e tomu pánovi asi trvá dlouho, ne k podobnému řeení přikročí. Co se týče dětí, pán zřejmě do poslední chvíle doufá "e se to nějak urovná" a děti dostanou rozum, protoe nechce situaci hrotit ad-absurdum, nicméně situace spěje mílovými kroky k tomu, aby ji pán začal řeit.
A co se týká obav Bety El, e by situace nemusela dopadnout v její prospěch - Vějířovko, kadá zamilovaná ena by měla naprosto stejné obavy a v kadé by hlodal červíček pochybností, jak se její přítel zachová a neříkej mi, e ne a radily jsme jí tady, aby na férovku sdělila příteli konkrétní věci, které jí v jeho domě vadí a díky jim v tomto domě přeruí návtěvy na tak dlouho, dokud se celá situace neupraví na přijatelnou mez. Rozumím tomu, e takové vyjádření nejde Betě "přes ústa" a e je v ní malá duička, kdykoliv na něco takového jenom pomyslí, ale znovu opakuji, obavy by měla kadá ena, která by se v podobné situaci ocitla
Není tady
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
No, ale jak vidíme, v tom není jádro pudla - problém je v tom, e přítel se nechce jednoznačně rozhodnout a váhá.Neco chtit a pouzit k dosazeni cile drakonicke metody jsou pro mne dve odlisne veci, zvlasti kdyz se jedna o vlastni deti. Ma je rad a je prirozene, ze vaha. Z toho ale vubec neplyne, ze Beta neni zena jeho zivota. Chlapa, ktery by se svymi detmi okamzite zatocil, bych se ja i trochu bala.
Váně ne? nepsalo se tu o tom, e přítel volal i policii......a přesto se situace nevyřeila?
Co asi tak by měl .....podle tebe.........v naprostém klidu udělat??
Není tady
Vějířovka má asi na mysli, e přítel by měl dětem v naprostém klidu oznámit, e jestli ve svém domě jetě jednou zahlédne svoji BM, s okamitou platnosí dcerám ruí jejich bydlení ve svém domě a toto oznámení - rovně v naprostém klidu - striktně dodret
Upravil(a) Kiara (12. 2. 2011 15:40)
Není tady
Kiaro, drakonicke metody .... jsme povahy ruzne, co mne se zda drakonicke, tobe prijde uz jako primerene situaci. Ne ze by nebylo nebo spis, ze to mozna jinak nepujde, jen ja bych asi dlooooouho vahala, protoze vim, jak bych tim jako dcera trpela a nechtela bych, aby tim muselo projit me dite, byt nezdarne. Mozna az dokud by mi nebouchly saze a nevyhazela je vsechny.
Co se tyce Betina "strachu" si s pritelem otevrene promluvit je mozne, ze oni dva maji jinou predstavu o partnerske loajalite a vzajemne podpore. Oba dva mozna vnimaji Betinu pritomnost v jeho dome jako soucast partnerske podpory a spravnou vec, i kdyz treba pro
Betu neprijemnou. Ja to tak sice nemam, ale jini to tak mit muzou. Uplne stejne jak ja nevidim duvod, abych se podilela na pravidelne bezne udrzbe pritelova domu a zahradky, dokud v tom dome oficielne nebydlim a tobe a Bete to prijde normalni. A ne jenom vam, ale i nekterym mym kamaradkam, jinym nastesti taky ne, tak si neprijdu jako uplny exot . Hlavni je, aby meli oba stejny nazor. Pokud se Beta do stejneho nazoru musi nutit, je to na jine povidani.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?
No, mění to výrazně to, jak se pak člověk dívá na úsudky těch, kterým za to stojí těm holkám 5 let přidat. Dělá to dojem, e jsou tzv. podjaté a kdyby to bylo u soudu, tak by byl podjatým soudkyním případ odebrán, protoe nesoudí s chladnou hlavou, ale evidentně plny emocí.
To jádro pudla nevidím ani v tom, jak se chovají holky, ani v tom, jak se chová manelka, ale jak se chová přítel. Kdyby byl přítel opravdu přesvědčen o tom, e Beta je jeho osudová ena, tak by si uměl zjednat pořádek, i kdyby byl sebevětí bačkora. Ale vypadá to spí, e neví, e nemá jasno a není rozhodnut - a Beta to určitě cítí, proto není ochotna udělat např. to, co jí radí Kuty, aby se nedozvěděla syrovou pravdu.
a já si nemyslím, e to vypovídá o tom, e by pochyboval, jestli je to osudová ena, nebo není. kadej prostě není na to, ten pořádek si udělat. já mám prostě dojem, e je to takovej trochu trouba, kterej prostě do toho stolu pratit neumí + je v podstatě jako mezi mlýnskýma kamenama - má rád jak přítelkyni, tak dcery. myslím, e se nechce hádat a ubliovat ani jedné straně a u vůbec ne volit mezi nimi. je to prostě blbá situace, ten pořádek si musí udělat on, ale docela chápu, e se do toho zas a tolik nehrne, i kdyby měl.
Není tady
Kiara napsal(a):
Vějířovka má asi na mysli, e přítel by měl dětem v naprostém klidu oznámit, e jestli ve svém domě jetě jednou zahlédne svoji BM, s okamitou platnosí dcerám ruí jejich bydlení ve svém domě a toto oznámení - rovně v naprostém klidu - striktně dodret
No a proč ne, takhle. Ty si dělá samozřejmě legraci, ale to je to nastavení hranic. "Milá dítka, mám vás opravdu upřímně rád, ale vae matka do mého bydlitě nemůe vstupovat, protoe jsme se rozeli, věřím, e to pochopíte".
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
To jádro pudla nevidím ani v tom, jak se chovají holky, ani v tom, jak se chová manelka, ale jak se chová přítel. Kdyby byl přítel opravdu přesvědčen o tom, e Beta je jeho osudová ena, tak by si uměl zjednat pořádek, i kdyby byl sebevětí bačkora. Ale vypadá to spí, e neví, e nemá jasno a není rozhodnut - a Beta to určitě cítí, proto není ochotna udělat např. to, co jí radí Kuty, aby se nedozvěděla syrovou pravdu.a já si nemyslím, e to vypovídá o tom, e by pochyboval, jestli je to osudová ena, nebo není. kadej prostě není na to, ten pořádek si udělat. já mám prostě dojem, e je to takovej trochu trouba, kterej prostě do toho stolu pratit neumí + je v podstatě jako mezi mlýnskýma kamenama - má rád jak přítelkyni, tak dcery. myslím, e se nechce hádat a ubliovat ani jedné straně a u vůbec ne volit mezi nimi. je to prostě blbá situace, ten pořádek si musí udělat on, ale docela chápu, e se do toho zas a tolik nehrne, i kdyby měl.
No, rozdělení majetku zvládl dobře, tak takový trouba asi nebude.
Spí bych v tom váhání viděla klidně to, e spí občas i s exmanelkou - bývá to dost časté. Pak je samozřejmě problematické být rasantní a bouchat do stolu.
Není tady
e spí i s bývalou manelkou?!? O tom dost pochybuji - kdyby s ní spával, nevolal by na ni přece několikrát policii, to dá rozum
Jistěe se najdou i rozvedení, kteří - přestoe jsou ji v novém vztahu - mívají sex se svým/svojí BM. Myslím si ale, e případ tohoto pána to asi nebude
Není tady
Kiara napsal(a):
e spí i s bývalou manelkou?!? O tom dost pochybuji - kdyby s ní spával, nevolal by na ni přece několikrát policii, to dá rozum
Nevím, kde jsi četla, e na ní volal několikrát policii. Já jsem zase četla na úplném začátku tohle:
Beta napsal(a):
Loni ji dokonce jednou musel pohrozit policií, aby z domu odela, nebo tam zase chtěla přenocovat a vyvolala hádku vech přítomných.
Kiara napsal(a):
Jistěe se najdou i rozvedení, kteří - přestoe jsou ji v novém vztahu - mívají sex se svým/svojí BM. Myslím si ale, e případ tohoto pána to asi nebude
No, jen aby, takových u bylo - rozhodně se chová zvlátně.
Není tady
Kiara napsal(a):
souhlasím s kiarou
Není tady
Vějířovka: No, rozdělení majetku zvládl dobře, tak takový trouba asi nebude.
Sakry, Vějířovko, to je velmi trefný postřeh. Naprostý souhlas.
Není tady
Nu, on je rozdíl mezi tím, vyplatit manelku (a doufat, e ji a do smrti neuvidím) a mezi tím, zda jít do konfliktu s vlastními dětmi, do kterého mě BM svými nevítanými návtěvami postupně vhání
Není tady