Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 11. 2. 2011 20:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Dospělé partnerovy děti žíjící ve společné domácnosti

Tercila napsal(a):

Kiara: a proč by měl, probůh platit dospělým, vydělávajícím třicetiletým ženám jejich otec někde jinde podnájem va A že by se podílela polovinou matka, to je velice úsměvná představa

big_smile big_smile A já zae nevím, proč by se matka dětí, která možná byla při rozvodu vystrnaděna z původního bydliště, kde jistě taky za ty roky přiložila kromě výchovy dcer ruku k dílu, měla platit nájem svým dětem proto, že se v jejich původním bydlišti hodlá zahnízdit cizí ženská, která možná kalkuluje s tím, že její byt hezky zůstane synkovi? big_smile

Šmarjá, Tercilo, Ty jsi jako hrabě Kolovrat lollollol
Matka dětí nebyla "vystrnaděna", ta byla po rozvodu z domu řádně vyplacena a tím její právo užívat dům definitivně skončilo jak po právní stránce, tak po morální stránce. Co na tom není srozumitelného, probůh?!? To je totéž, jako kdybych prodala byt, obdržela jsem peníze, ty bych rozfofrovala a imrvére se tlačila nazpět do prodaného bytu k cizím lidem s tím, že jsem zde strávila mladá léta, vychovala jsem zde děti a k bytu mě vážou nostalgický vzpomínky roll
MMCH podle čeho usuzuješ, s čím Beta El "možná kalkuluje"? Zkopíruj mi sem jedinou myšlenku, kterou sem Beta napsala a která Tě přivedla na takovéto domněnky. Já jsem tady totiž až doteď zatím nečetla jednu jedinou věc, která by kohokoliv opravňovala k podobným závěrům wink

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#227 11. 2. 2011 22:51

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, Tercila mi psala, že vidí Betě až do žaludku, takže předpokládám, že je to asi jasnovidectví.. wink

Není tady

#228 11. 2. 2011 23:04

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Postulat, Kiaro, postulat. big_smile Nebo zeby axiom?

Upravil(a) elena007 (11. 2. 2011 23:08)

Není tady

#229 12. 2. 2011 1:48

amba001
♥♥♥----

Podle sebe soudím tebe, viď, Tercilo?

Není tady

#230 12. 2. 2011 5:01

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?

No, mění to výrazně to, jak se pak člověk dívá na úsudky těch, kterým za to stojí těm holkám 5 let přidat. Dělá to dojem, že jsou tzv. podjaté a kdyby to bylo u soudu, tak by byl podjatým soudkyním případ odebrán, protože nesoudí s chladnou hlavou, ale evidentně plny emocí.
To jádro pudla nevidím ani v tom, jak se chovají holky, ani v tom, jak se chová manželka, ale jak se chová přítel. Kdyby byl přítel opravdu přesvědčen o tom, že Beta je jeho osudová žena, tak by si uměl zjednat pořádek, i kdyby byl sebevětší bačkora. Ale vypadá to spíš, že neví, že nemá jasno a není rozhodnut - a Beta to určitě cítí, proto není ochotna udělat např. to, co jí radí Kuty, aby se nedozvěděla syrovou pravdu.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#231 12. 2. 2011 8:08

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

jéžiš, no to by bylo výborný,kdybych se směla za pár let,výdělečně činná a s přítelem nasomrovat zase k mamince=) mám rodiče rozvedený, máma je podruhý vdaná a za mojí puberty problémy byly...ale to není nic, co by se nedalo vyřešit. jestliže se takový dospělý fracek zasekne, tak ovšem ne.
nedovedu si představit, že bych ve svým věku (a to mi není ani těch 25) dělala doma scény,dusno a určovala bych, jaký život má vést můj rodič.
takový dětičky bych z domu rychle vykopala.já si tedy nemyslím, že bych měla právo na barák mámy a jejího manžela,přestože tam mám domov.věřím tomu, že svůj pokoj tam mít budu. ale takhle se rozcapovat?!kdo to kdy viděl proboha?
ten táta by měl pořádně dupnout,nenechat si dělat na hlavu od rozmazlených potomků, kteří by měli začít žít konečně svůj život a ne pořád rýpat do toho jeho.
víte že mě nikdy nenapadlo, že dalším sňatkem mi rodiče krátí dědictví?to je teda pěknej hnus,abych třeba tátovi nepřála ještě nějakou lásku jen kvůli tomuhle..tak nechápu,proč by dcery měly dál takhle parazitovat na svým otci
ale to už je holt na něm

Není tady

#232 12. 2. 2011 9:31

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

mirka.. napsal(a):

jéžiš, no to by bylo výborný,kdybych se směla za pár let,výdělečně činná a s přítelem nasomrovat zase k mamince=) mám rodiče rozvedený, máma je podruhý vdaná a za mojí puberty problémy byly...ale to není nic, co by se nedalo vyřešit. jestliže se takový dospělý fracek zasekne, tak ovšem ne.
nedovedu si představit, že bych ve svým věku (a to mi není ani těch 25) dělala doma scény,dusno a určovala bych, jaký život má vést můj rodič.
takový dětičky bych z domu rychle vykopala.já si tedy nemyslím, že bych měla právo na barák mámy a jejího manžela,přestože tam mám domov.věřím tomu, že svůj pokoj tam mít budu. ale takhle se rozcapovat?!kdo to kdy viděl proboha?
ten táta by měl pořádně dupnout,nenechat si dělat na hlavu od rozmazlených potomků, kteří by měli začít žít konečně svůj život a ne pořád rýpat do toho jeho.
víte že mě nikdy nenapadlo, že dalším sňatkem mi rodiče krátí dědictví?to je teda pěknej hnus,abych třeba tátovi nepřála ještě nějakou lásku jen kvůli tomuhle..tak nechápu,proč by dcery měly dál takhle parazitovat na svým otci
ale to už je holt na něm

Tomu tátovi se ale, jak je vidět, dupnout nechce.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#233 12. 2. 2011 9:40

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Vejirovko, jedne je vic nez petadvacet a druhe ke triceti. Stredneveke pisatelky mely povetsine v jejich letech rodinu a casto i skolopovinne deti. Ja treba ne, byla jsem proti svym spoluzakum  zaostala, ale v kazdem pripade jsem uz byla dospela.

Není tady

#234 12. 2. 2011 10:09

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Vejirovko, jedne je vic nez petadvacet a druhe ke triceti. Stredneveke pisatelky mely povetsine v jejich letech rodinu a casto i skolopovinne deti. Ja treba ne, byla jsem proti svym spoluzakum  zaostala, ale v kazdem pripade jsem uz byla dospela.

No, ale jak vidíme, v tom není jádro pudla - problém je v tom, že přítel se nechce jednoznačně rozhodnout a váhá.

Není tady

#235 12. 2. 2011 11:48

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

elena007 napsal(a):

No, ale jak vidíme, v tom není jádro pudla - problém je v tom, že přítel se nechce jednoznačně rozhodnout a váhá.

Neco chtit a pouzit k dosazeni cile drakonicke metody jsou pro mne dve odlisne veci, zvlasti kdyz se jedna o vlastni deti. Ma je rad a je prirozene, ze vaha. Z toho ale vubec neplyne, ze Beta neni zena jeho zivota. Chlapa, ktery by se svymi detmi okamzite zatocil, bych se ja i trochu bala.

Není tady

#236 12. 2. 2011 12:58

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

elena007 napsal(a):

Neco chtit a pouzit k dosazeni cile drakonicke metody jsou pro mne dve odlisne veci, zvlasti kdyz se jedna o vlastni deti. Ma je rad a je prirozene, ze vaha. Z toho ale vubec neplyne, ze Beta neni zena jeho zivota. Chlapa, ktery by se svymi detmi okamzite zatocil, bych se ja i trochu bala.

Není třeba používat drakonické metody, ani zatočit s dětmi. Kdyby přítel opravdu chtěl, tak by to dal do lajny v naprostém klidu, ale musel by opravdu chtít.
V podstatě náznak toho, že by to nemuselo dopadnout dobře v Betin prospěch, je vidět v tom, že Beta se obává říct na rovinu příteli, co ji na tom nepřátelském teritoriu vadí, a že tam za těchto okolností nebude chodit.

Není tady

#237 12. 2. 2011 13:36

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Vejirovko, on by sice klidny byt mohl, ale tak jak to tam ted je, holky tezko. Tudiz by v klidu nic neprobehlo.
Nemam pocit, ze se Beta boji, ale tvuj nazor ti pochopitelne nemuzu brat.

Není tady

#238 12. 2. 2011 13:50

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ono to bude spíš o tom, že:

ten muž vidí problém ze svého úhlu, jiného, než Beta. On vidí, že děti jeho novou partnerku moc neberou, ale že to není až taková katastrofa. A nemá potřebu to důrazně řešit. Vidí to jako celkem logické. Že BM tam občas přijde, ho sice asi štve, ale zatím neměl potřebu to razantně řešit. Není to denně a má tam děti. Takže dokud to tak bude, občas se může schylovat k cirkusu, ale ultimátum nepadne. Že Beta občas dá najevo, že tam sama nepůjde atd, nevidí muž taky jako problém. Co by tam dělala, když tam není on, lichotí mu to, že tam jde jen s ním...

ta nová partnerka váhá dát nůž na krk, uvědomuje si, že poštvat iniciativně otce a děti proti sobě.../neudělá to se záměrem, ale každopádně to tak vyzní/ může zhoršit její situaci. Proto volí vyčkávání, ale už neunáší fakta stálé nepohody v domě, jí se to dotýká nejvíc, protože ti tři tam jsou doma/, snaží se řešit to aspoň tím, že se přeptá na diskusním fóru, ale s výsledkem stejně spokojená není, čiliže časem se uchýlí k jiné variantě. Ráda by měla pohodový vztah, ale vybrala si muže s dětmi v jednom domě, bohužel.

ty dvě dospělé dcery nevidí důvod se z domu hnout. Jsou tam zvyklé, je tam dost místa, mají tam tátu, co o ně stojí. Dost důvodů pro to, aby se nehnuly. Ponechme stranou to, zda jsou vypočítavé, o tom lze jen spekulovat. Důležité je, že nemají důvod se stěhovat.

ta bývalka třeba není taková stíhačka. Je to nešastná ženská, co udělala chybu a vsadila na špatného koně. Nový partner nesplnil její očekávání. Vzhledem ke společné minulosti s lidmi v domě se třeba domnívá, že kdyby to šlo vrátit zpět / její vyplacení ponechme stranou, ona nemá v domě nic, Beta taky ne, jsou si v tomhle nastejno/ bylo by to řešení, které by nikoho nebolelo. Zase by se to vrátilo do stejných starých kolejí....

Jediným řešením je rozhovor. Otevřený, nic nezastírající. Dcery ani jejich matka jej iniciovat nebudou. Na tahu je Beta. Může to vypadat asi tak:

Otec kouká na TV, holky dojídají večeři, Beta jim řekne...RÁDA BYCH S VÁMI VŠEMI MLUVILA, KDYŽ JSME TU POHROMADĚ. NECÍTÍM SE TU DOBŘE, NEUMÍM TU BÝT UVOLNĚNĚ JAKO DOMA. VADÍ MI NĚKTERÉ VĚCI A NĚKTERÉ CHOVÁNÍ. UVAŽUJI O TOM, ŽE SEM PŘESTANU CHODIT....PROTOŽE NEMYSLÍM, ŽE MÁM ŠANCI NĚCO TU ZMĚNIT, RÁDA BYCH OD VÁS VŠECH SLYŠELA, ZDA VÁM SOUČASNÝ STAV VĚCÍ VYHOVUJE.... nedovedu odhadnout, jak to dopadne. Ale po otevřeném rozhovoru nemůže Beta dělat, jako že nic a čekat. Musí se podle jeho výsledku zachovat. Tedy pokud ten pán neurčí nová pravidla, přestat tam chodit a dodržet slovo. Třeba se pak stane malý zázrak. Třeba.

Není tady

#239 12. 2. 2011 13:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Není třeba používat drakonické metody, ani zatočit s dětmi. Kdyby přítel opravdu chtěl, tak by to dal do lajny v naprostém klidu, ale musel by opravdu chtít.
V podstatě náznak toho, že by to nemuselo dopadnout dobře v Betin prospěch, je vidět v tom, že Beta se obává říct na rovinu příteli, co ji na tom nepřátelském teritoriu vadí, a že tam za těchto okolností nebude chodit.

Ale Vějířovko ... smile když rozumné pokusy o domluvu selhaly jak u dětí, tak u BM a BM pořád nechce rozumět tomu, že v předmětném domě už dávno nemá co dělat, musela být na ni dokonce přivolána PČR a pořád tam leze ... podle mě nezbývá nic jiného, než "drakonické metody" v podobě právníků a soudů. MMCH nevím, proč zrovna tohle řešení označuješ za "drakonické" - ukracuje-li mě někdo výrazně na mých právech, nezbývá mi, než zjednat nápravu soudní cestou, když předtím veškeré pokusy o smír selhaly.

Rozumím tomu, že tahat matku svých dětí po soudech je to poslední, oč by kdo stál a že tomu pánovi asi trvá dlouho, než k podobnému řešení přikročí. Co se týče dětí, pán zřejmě do poslední chvíle doufá "že se to nějak urovná" a děti dostanou rozum, protože nechce situaci hrotit ad-absurdum, nicméně situace spěje mílovými kroky k tomu, aby ji pán začal řešit.

A co se týká obav Bety El, že by situace nemusela dopadnout v její prospěch - Vějířovko, každá zamilovaná žena by měla naprosto stejné obavy a v každé by hlodal červíček pochybností, jak se její přítel zachová a neříkej mi, že ne wink a radily jsme jí tady, aby na férovku sdělila příteli konkrétní věci, které jí v jeho domě vadí a díky jimž v tomto domě přeruší návštěvy na tak dlouho, dokud se celá situace neupraví na přijatelnou mez. Rozumím tomu, že takové vyjádření nejde Betě "přes ústa" a že je v ní malá dušička, kdykoliv na něco takového jenom pomyslí, ale znovu opakuji, obavy by měla každá žena, která by se v podobné situaci ocitla stolt

Není tady

#240 12. 2. 2011 14:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

elena007 napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Vážně ne? nepsalo se tu o tom, že přítel volal i policii......a přesto se situace nevyřešila?
Co asi tak by měl .....podle tebe.........v naprostém klidu udělat??

Není tady

#241 12. 2. 2011 15:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka má asi na mysli, že přítel by měl dětem v naprostém klidu oznámit, že jestli ve svém domě ještě jednou zahlédne svoji BM, s okamžitou platnosí dcerám ruší jejich bydlení ve svém domě big_smile a toto oznámení - rovněž v naprostém klidu - striktně dodržet big_smile

Upravil(a) Kiara (12. 2. 2011 15:40)

Není tady

#242 12. 2. 2011 16:45

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, drakonicke metody smile.... jsme povahy ruzne, co mne se zda drakonicke, tobe prijde uz jako primerene situaci. smile Ne ze by nebylo nebo spis, ze to mozna jinak nepujde, jen ja bych asi dlooooouho vahala, protoze vim, jak bych tim jako dcera trpela a nechtela bych, aby tim muselo projit me dite, byt nezdarne. Mozna az dokud by mi nebouchly saze a nevyhazela je vsechny. big_smile

Co se tyce Betina "strachu" si s pritelem otevrene promluvit je mozne, ze oni dva maji jinou predstavu o partnerske loajalite a vzajemne podpore. Oba dva mozna vnimaji Betinu pritomnost v jeho dome jako soucast partnerske podpory a spravnou vec, i kdyz treba pro
Betu neprijemnou. Ja to tak sice nemam, ale jini to tak mit muzou. Uplne stejne jak ja nevidim duvod, abych se podilela na pravidelne bezne udrzbe pritelova domu a zahradky, dokud v tom dome oficielne nebydlim a tobe a Bete to prijde normalni. A ne jenom vam, ale i nekterym mym kamaradkam, jinym nastesti taky ne, tak si neprijdu jako uplny exot smile. Hlavni je, aby meli oba stejny nazor. Pokud se Beta do stejneho nazoru musi nutit, je to na jine povidani.

Není tady

#243 12. 2. 2011 17:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Kiara napsal(a):

Dobře, tak je jim o pět méně ... mění tento fakt nějak podstatně celou situaci?!?

No, mění to výrazně to, jak se pak člověk dívá na úsudky těch, kterým za to stojí těm holkám 5 let přidat. Dělá to dojem, že jsou tzv. podjaté a kdyby to bylo u soudu, tak by byl podjatým soudkyním případ odebrán, protože nesoudí s chladnou hlavou, ale evidentně plny emocí.
To jádro pudla nevidím ani v tom, jak se chovají holky, ani v tom, jak se chová manželka, ale jak se chová přítel. Kdyby byl přítel opravdu přesvědčen o tom, že Beta je jeho osudová žena, tak by si uměl zjednat pořádek, i kdyby byl sebevětší bačkora. Ale vypadá to spíš, že neví, že nemá jasno a není rozhodnut - a Beta to určitě cítí, proto není ochotna udělat např. to, co jí radí Kuty, aby se nedozvěděla syrovou pravdu.

a já si nemyslím, že to vypovídá o tom, že by pochyboval, jestli je to osudová žena, nebo není. každej prostě není na to, ten pořádek si udělat. já mám prostě dojem, že je to takovej trochu trouba, kterej prostě do toho stolu praštit neumí + je v podstatě jako mezi mlýnskýma kamenama - má rád jak přítelkyni, tak dcery. myslím, že se nechce hádat a ubližovat ani jedné straně a už vůbec ne volit mezi nimi. je to prostě blbá situace, ten pořádek si musí udělat on, ale docela chápu, že se do toho zas až tolik nehrne, i kdyby měl.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#244 12. 2. 2011 18:07

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Vějířovka má asi na mysli, že přítel by měl dětem v naprostém klidu oznámit, že jestli ve svém domě ještě jednou zahlédne svoji BM, s okamžitou platnosí dcerám ruší jejich bydlení ve svém domě big_smile a toto oznámení - rovněž v naprostém klidu - striktně dodržet big_smile

No a proč ne, takhle. Ty si dělᚠsamozřejmě legraci, ale to je to nastavení hranic. "Milá dítka, mám vás opravdu upřímně rád, ale vaše matka do mého bydliště nemůže vstupovat, protože jsme se rozešli, věřím, že to pochopíte".

Není tady

#245 12. 2. 2011 18:24

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Kiara napsal(a):

a já si nemyslím, že to vypovídá o tom, že by pochyboval, jestli je to osudová žena, nebo není. každej prostě není na to, ten pořádek si udělat. já mám prostě dojem, že je to takovej trochu trouba, kterej prostě do toho stolu praštit neumí + je v podstatě jako mezi mlýnskýma kamenama - má rád jak přítelkyni, tak dcery. myslím, že se nechce hádat a ubližovat ani jedné straně a už vůbec ne volit mezi nimi. je to prostě blbá situace, ten pořádek si musí udělat on, ale docela chápu, že se do toho zas až tolik nehrne, i kdyby měl.

No, rozdělení majetku zvládl dobře, tak takový trouba asi nebude.
Spíš bych v tom váhání viděla klidně to, že spí občas i s exmanželkou - bývá to dost časté. Pak je samozřejmě problematické být rasantní a bouchat do stolu.

Není tady

#246 12. 2. 2011 18:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Že spí i s bývalou manželkou?!? O tom dost pochybuji - kdyby s ní spával, nevolal by na ni přece několikrát policii, to dá rozum stolt

Jistěže se najdou i rozvedení, kteří - přestože jsou již v novém vztahu - mívají sex se svým/svojí BM. Myslím si ale, že případ tohoto pána to asi nebude stolt

Není tady

#247 12. 2. 2011 19:15

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Že spí i s bývalou manželkou?!? O tom dost pochybuji - kdyby s ní spával, nevolal by na ni přece několikrát policii, to dá rozum stolt

Nevím, kde jsi četla, že na ní volal několikrát policii. Já jsem zase četla na úplném začátku tohle:

Beta napsal(a):

Loni ji dokonce jednou musel pohrozit policií, aby z domu odešla, nebo tam zase chtěla přenocovat a vyvolala hádku všech přítomných.

Kiara napsal(a):

Jistěže se najdou i rozvedení, kteří - přestože jsou již v novém vztahu - mívají sex se svým/svojí BM. Myslím si ale, že případ tohoto pána to asi nebude stolt

No, jen aby, takových už bylo - rozhodně se chová zvláštně.

Není tady

#248 12. 2. 2011 19:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

souhlasím s kiarou stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#249 12. 2. 2011 19:57

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka: No, rozdělení majetku zvládl dobře, tak takový trouba asi nebude.

Sakryš, Vějířovko, to je velmi trefný postřeh. Naprostý souhlas.

Není tady

#250 12. 2. 2011 20:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Nu, on je rozdíl mezi tím, vyplatit manželku (a doufat, že ji až do smrti neuvidím) a mezi tím, zda jít do konfliktu s vlastními dětmi, do kterého mě BM svými nevítanými návštěvami postupně vhání stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí