29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky holky;)
chtěla bych se zeptat, zda ste už některá prodělala biopsii čípku, asi za necelé 2 měsíce mám tento zákrok podstoupit , tak bych byla ráda za každou informaci
díky moc, mějte se...
Není tady
Při biopsii se odebírá částečka tkáně k histologickému vyšetření. Záleží na tom, jaký je rozsah poškození čípku. V nejjednodušším případě se provádí ambulantně punkční biopsie (výkon cca 1 minuta, při zákroku to jen "štípne" jako při injekci). Biopsie většího rozsahu se provádějí buď jako výkony jednodenní či 2-3 denní s krátkodobou narkózou (cca 5-15 minut). Po výkonu bývá špinění nebo slabé krvácení několik dnů (2-7).
Pracovní neschopnost bývá 0-3 dny. Podle rozsahu výkonu se doporučuje pohlavní styk až za 2-4 týdny.
Dr.A.Padrta
Není tady
to Ota: díky, ale to už jsem četla, spíš mě zajímaly vlastní zkušenosti těch,které tento zákrok už podstoupily.... :-/
Není tady