25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Ahoj, nemohla bych někomu z vás napsat do emailu o mé psychické šikaně? Právě ji zažívám a nevím, co mám dělat. Kdyžtak napište sem nebo na můj email xlisssax@seznam.cz
Není tady
SPíš si vyhledej dobrého psychologa. Nevím jak si stará, ale pokud je ti přes 15, tak to můžeš zvládnout i sama v poradně pro mezilidské vztahy. Hledej někoho, kdo ti "sedne". Je to práce na dlouhou dobu.
Není tady
Je mi 14.. K psycholožce už jsem jednou chodila, ale skrz něco jinného. Byla mi nesympatická a nepomáhala mi. V okolí jinná není, musela bych daleko dojíždět a to nechci a ani nemůžu.
Není tady
Lisso, tady je pak každá rada drahá... co rodiče? Co nějaký kroužek, něco , kde bys byla v jiném kolektivu a bavilo tě to? Máš něco v čem jsi fakt dobrá? Nějaký sport - judo, aikido, kde by ses naučila fyzickou obranu v okolí?
Není tady
Ahoj Lissso, klidně napsat můžeš, jestli ti to pomůže. Problém je že vypovídání přes internet ti moc nepomůže. Spíš nějaká kamarádka nebo rodiče, učitelé, známý...
Není tady
Lissso, jestli ti alespoň vypsání přes internet trochu pomůže, tak mi napiš. Sama jsem zažila v tvém věku psychickou šikanu, moc dobře vím, co zažíváš.
Můj email je xvileminax zavináč seznam.cz.
Není tady
Kdyby byla šikana jenom ve škole, ale já už se setkávám se šikanou i ve školce. Co si všechno malí caparti nedovolí, to je hrůza. Kdyby jenom znali sprostá slova, tak to vem čert, ale jak jsou agresivní, útoční a násilní. To je děs.
Není tady
Podle mě v tomhle věku nejde o šikanu, ale o nenastavení hranic rodiči a zvýšenou agresi. ROdiče je to v podstatě učí svým chováním a málokdy mají ochotu toto řešit. U těchto dětí bych s klidem zavedla Makarenka, jakkoli jsem jinak mírumilovný člověk. Šikana jako taková má počátky ve věku kolem 9 let, kdy se děti skupinkují.
Není tady