|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Chtěla bych kamarádce udělat radost horoskopem k narozeninám. Našla jsem na netu několik tipů; skládá se nás na to víc, takže celkem vysoká cena za dvě A4 nebude až tak tragická, přesto by mě zajímalo, jestli máte zkušenost s kvalitou, věrohodností šitou na míru, neotřelostí a zárukou kvality, kterou astrologové slibují?
Není tady

Byla bych opatrná. Mohl by to být taky jenom tisk z nějakého programu bez vysvětlení souvislostí, a takovýhle horoskop se dá najít na netu i zadarmo, a stránek je klidně deset. Zkus zadat do vyhledávače "nativní horoskop online".
Předpokládám, že znáte přesnou minutu a místo narození kamarádky, jinak je to vyhazování peněz. Potom (pokud neznáte čas narození) spíš numerologický rozbor, ovšem i ten se dá najít online.
Pokud to má být trochu komplexnější a hlubší, je ideální osobní kontakt dotazovaného s tím, kdo horoskop nebo numerku dělá. Většinou to funguje tak, že poskytneš data a pak máš třeba dvouhodinový osobní hovor, kde se můžeš ptát a víc tam vylezou souvislosti mezi jednotlivými aspekty.
Upravil(a) Adelle (29. 1. 2011 11:16)
Není tady

jako jsou například dobří , horší a špatní zubaři, tak stejné je to i s astrology.
Rozdíly mohou být značné.
Osobně bych nešla do někoho neprověřeného a neznámého. Cena nemusí odpovídat výkonu.
Cenu jsi neuvedla, můžeš alespoň rámově, pro představu ?
Není tady
Já bych v první řadě zjišťovala, jestli je to vhodný dárek. Ale třeba to máte zjištěno.
Mě by horoskop jako dárek vůbec nepotěšil. Naopak.
Horoskop je hluboce intimní věc. Neobjednávala bych ho například na netu jako pračku a nebo krmení pro kočku.
Vždy bych šla za někým, koho znám osobně a o kom vím, že opravdu umí. A zajímal by mne jen MŮJ vlastní horoskop, bez toho, aby mě o to někdo jiný požádal, nikdy ne horoskop druhého člověka.
Skutečně dobrý astrolog ti ho ani neudělá.
Není tady

Johana50 napsal(a):
jako jsou například dobří , horší a špatní zubaři, tak stejné je to i s astrology.
![]()
Osobně bych nešla do někoho neprověřeného a neznámého. Cena nemusí odpovídat výkonu.
Cenu jsi neuvedla, můžeš alespoň rámově, pro představu ?
Dost, skoro 1000...
Není tady

Adelle, Pandorro, děkuji za písmenka. Taky jsem pro horoskop = intimní záležitost, a chceme jít do něčeho takového, protože kamarádka po tom dlouho touží a sama by se do toho nepustila. od toho jsou narozeniny, no ne? Tajně doufám, že se mi podaří sehnat v Brně dárkovou poukázku, na kterou by si zašla sama, ale nevím....
Není tady
ta cena mi nepřijde něják přemrštěná, platí se i o dost víc. zase na to, kolik času nad tím stráví, než ho sestaví, to není kdo ví jaká pálka.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Horoskop je hluboce intimní věc. Neobjednávala bych ho například na netu jako pračku a nebo krmení pro kočku.
Vždy bych šla za někým, koho znám osobně a o kom vím, že opravdu umí. A zajímal by mne jen MŮJ vlastní horoskop, bez toho, aby mě o to někdo jiný požádal, nikdy ne horoskop druhého člověka.
Skutečně dobrý astrolog ti ho ani neudělá.
Před léty jsem dostala na narozeniny horoskop na míru. Dotyčný ho u známé astroložky zaplatil a pak mi přišel domů poštou. Sedí jako ulitý
.
Není tady

Komerční aktivity některých astrologů nejsou žádnou výjímkou, to tady nikdo nezpochybnil .
Ale co dál Aprill?
Dostala jsi horoskop, přečetla si ho ... a dál ????
Určitě zajímavější je, co se dělo s horoskopem potom, jak jsi s ním naložila. 
Není tady

Kara napsal(a):
Johana50 napsal(a):
![]()
Cenu jsi neuvedla, můžeš alespoň rámově, pro představu ?Dost, skoro 1000...
Děkuji za info. Je to tak na hraně. Rozhodně bych byla opatrná. Není to málo, ale taky to neodpovídá ceně skutečného astrologa- profesionála, který poskytne i konzultaci. V případě, že nelze osobně, někteří profesionálové nahrávají své komentáře pro klienta třeba na CD.
Jinak nezpochybňuji, že můžete za své peníze dostat i komerčně dobře zpracovaný horoskop. To je však vše.
Já bych o něco takového asi nestála. Pokud má mít nativní horoskop nějaký smysl a duchovní účel, tak je potřeba s ním pracovat. Hledat odvpovědi na otázky, jak nejlépe a nejúčelněji naložit s kapitálem ( talenty) , které jsme každý z nás dostal. Jak se vyvíjet a duchovně růst. 
Upravil(a) Johana50 (30. 1. 2011 10:01)
Není tady
Johana50 napsal(a):
Komerční aktivity některých astrologů nejsou žádnou výjímkou, to tady nikdo nezpochybnil .
Ale co dál Aprill?
Přesně tak.
S horoskopem je třeba pracovat, jinak si prostě jen počteš a pokýváš hlavou: sedí jako ulitý 
Ale co dál?
Aby se s ním dalo pracovat, je třeba osobní výklad astrologa, popovídat si.
Troufám si tvrdit, že horoskop, který sedí "jako ulitý", ti aprill sestavím taky. A to tomu vůbec nerozumím, zato vím, na které stránky pro něj jít.
Nápad s dárkovou poukázkou k dobrému astrologovi se mi jeví jako nejlepší. Do toho bych šla. Dotyčný má pak volbu, zda ano nebo ne a má možnost osobního setkání.
Bez tohoto setkání je horoskop poštou jen dobrý byznys, kde se v podstatě nemůžeš netrefit, protože ono vždycky něco "sedí".
Vidím, že Johana ve svém příspěvku výše to už vysvětlila, souhlasím s ní.
Upravil(a) Pandorraa (30. 1. 2011 11:43)
Není tady
Johana50 napsal(a):
Ale co dál Aprill?
Jak jsem s ním naložila? Je to už nějakých cca 18 let co jsem ho dostala (nebyl jenom o budoucnosti, část se vztahovala i na minulost - všechno sedělo, občas ho vykutám, znovu si ho přečtu a koukám jak se to všechno plní
a něčemu jsem se snažila vyhnout . Jdu ho pohledat, už jsem ho dlouho neměla v ruce
.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Ale co dál Aprill?
Určitě zajímavější je, co se dělo s horoskopem potom, jak jsi s ním naložila.Přesně tak.
S horoskopem je třeba pracovat, jinak si prostě jen počteš a pokýváš hlavou: sedí jako ulitý
Ale co dál?
Aby se s ním dalo pracovat, je třeba osobní výklad astrologa, popovídat si.
Troufám si tvrdit, že horoskop, který sedí "jako ulitý", ti aprill sestavím taky. A to tomu vůbec nerozumím, zato vím, na které stránky pro něj jít.
Nápad s dárkovou poukázkou k dobrému astrologovi se mi jeví jako nejlepší. Do toho bych šla. Dotyčný má pak volbu, zda ano nebo ne a má možnost osobního setkání.
Bez tohoto setkání je horoskop poštou jen dobrý byznys, kde se v podstatě nemůžeš netrefit, protože ono vždycky něco "sedí".
Vidím, že Johana ve svém příspěvku výše to už vysvětlila, souhlasím s ní.
Byl to dárek a tenkrát mě hodně potěšil
, já osobně dávám přednost kartářkám .
Není tady
od koho máš dělaný ten horoskop ?
Není tady
aprill napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Ale co dál Aprill?
Určitě zajímavější je, co se dělo s horoskopem potom, jak jsi s ním naložila.Jak jsem s ním naložila? Je to už nějakých cca 18 let co jsem ho dostala (nebyl jenom o budoucnosti, část se vztahovala i na minulost - všechno sedělo, občas ho vykutám, znovu si ho přečtu a koukám jak se to všechno plní
a něčemu jsem se snažila vyhnout . Jdu ho pohledat, už jsem ho dlouho neměla v ruce
.
Ok, v tom případě s tím horoskopem děláš to nejlepší, co za daných okolností můžeš udělat. Když je možná ještě konzultace, jsou možnosti větší. A dobrá, skutečně dobrá kartářka je vždycky lepší než špatný psycholog.
Není tady
Pandorraa: A to tomu vůbec nerozumím, zato vím, na které stránky pro něj jít.
Nepřeceňuj ty stránky, tuhle problematiku už znám celá desetiletí a zdaleka ty stránky nestačí. Snad jen tomu, kdo o astrologii ještě neví nic moc...
Není tady
Tercila napsal(a):
Pandorraa: A to tomu vůbec nerozumím, zato vím, na které stránky pro něj jít.
Nepřeceňuj ty stránky, tuhle problematiku už znám celá desetiletí a zdaleka ty stránky nestačí. Snad jen tomu, kdo o astrologii ještě neví nic moc...

Tercilo, kdyby ti mozek nezatemňovala averze vůči mé osobě, jistě bys pochopila, co a v jakém kontextu jsem vlastně napsala a nedávala na sklo tuhle malichernou poznámku 
Není tady

Pokud kamarádka po horoskopu touží, proč ne. Jinak mi to přijde jako zbytečně vyhozené peníze
.
Není tady
Pandorraa: Tercilo, kdyby ti mozek nezatemňovala averze vůči mé osobě
Já averzi vůči Tobě? A není to naopak?
No já nevím, proč Ti stojí za to pobrat jednu moji informaci, která patřila jiným lidem než Tobě, na vlákně "Co nás šokovalo" (přičemž tam jsi v té době nereagovala) a později vypsat tu moji informaci na politickém vlákně při jiné příležitosti.
Proč Ti to stálo za to? 
Zkrátka ty moje věty byly určeny jiným lidem a zrovna Ty ses toho chytla až tak, že jsi je použila na politickém vlákně.... To o něčem svědčí.
Něco Tě na mně musí hodně žrát, když si moje věty zapamatuješ a pak použiješ jindy a jinde.
Už to skoro vypadá, že mi snad závidíš, když jsem tam napsala, že si s manželem posíláme několik hezkých SMS denně. Já vím, že máš rozvrácený rodinný život a žádný dlouhodobý hezký vztah, ale za to já fakt nemůžu. I psycholožka může být nevyrovnaná, ale měla by se sebou dělat něco rozumnějšího, než rejpat do lidí, kteří někomu jinému než Tobě při debatě napíšou, že se mají fajn.
Já z Tebe mám pocit, že jsi nešťastná. Ale pomoct Ti fakt nemůžu.
Kdesi ses zmínila, že tady ráda naťukáváš lidi a oni se pak projeví. Proč ne, každý máme jiné záliby
. Ale nenapadlo Tě, že u Tebe to platí taky? Ty se tady taky projevuješ a na psycholožku teda dost nešťastným způsobem.
Zamysli se. 
A já jsem se tady tématicky vyjádřila k astrologickým stránkám. Lidí, co je přeceňují, je totiž hodně, nejen Ty.
Není tady
Panebože
Tercilo, to bylo nadsazeno...přečti si to znovu - pochopíš. A Tercilo, téma nezní Pandorra.
Já jsem kdysi měla horoskop, ale rámcový, nebyl moc detailní. To mi vyhovovalo.Ovšem je to víc než 10let. . Navíc to byl můj známý.
Do jakých detailů bývají dnešní profi horoskopy dělány? Nedonutí spíše člověka dělat to, co má npasáno? Můžete mi říct, co přesně (jen příklad) uvádí? Třeba.. : měsíček nám couvá - dostavuje se potřeba vitamínů, zejména A a C 
Nebo spíše nabízí pro co jsou ty dny vhodné,nevhodné apod?
Chtěla jsem si také dát udělat nový, shodou okolností
, zrovna je zde otevřené nové téma.
Napiště mi, prosím, můžete-li, třeba příklad toho, co bych měla očekávat od dobrého horoskopu. Nejsem si jista. Děkuju.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ta cena mi nepřijde něják přemrštěná, platí se i o dost víc. zase na to, kolik času nad tím stráví, než ho sestaví, to není kdo ví jaká pálka.
Já také očekávala víc, od 3tis...výše..
Není tady
Wiki, taky nad ním už nějákou dobu uvažuju, že si ho nechám udělat.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
od koho máš dělaný ten horoskop ?
už si nevzpomínám kdo ho dělal, tuším, že to byla nějaká paní se sousedního města
Není tady
Karo, nešlo by se spojit s konkrétním astrologem a nechat fakt udělat dárkovou poukázku? To by přece neměl být problém - dělá to kdekdo.
Není tady