29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám prosbu jaký máte zkušenosti s neplodnými dny a jak se vypočítají.Stalo se někomu,že v těchto dnech někdo otěhotněl?
Plodné dny by měly být mezi 13. a 18. dnem cyklu počítáno od prvního dne menstruace, ale musíš mít pravidelný cyklus, a i tak je to dost nespolehlivé vzhledem k zabránění početí. Doporučuju jinou antikoncepci.
Z jedné knížky od Stanislava Trčky Budeme mít děťátko jsem vyčetla toto. Je to trochu zdlouhavé tak se omlouvám.
Žena, která chce přesně zjistit , kdy u ní nastává období plodných , ale i neplodných dnů, si musí zapisovat délku svých menstruačních cyklů po dobu nejméňě 12 měsíců. Přitom se rozumí délkou menstruačního cyklu doba, která uplyne od prvního dne menstruačního krvácení až do posledního dne před následujícím krvácením. Jestliže žena zjistí, že nemá stejně dlouhé menstruační cykly(bývá tomu tak velmi často), vybere si jako základ k vypočtení plodného období menstruační cyklus nejkratší a zároveň nejdelší. Výpočet pak provede následujícím způsobem.
Od délky nejkratšího cyklu, např. 25 dní odečte konstantní číslo 18 dní a tak vypočte první plodný den, jímž je 7. den
Potom od délky nejdelšího menstruačního cyklu, např.31 dní odečte konstantní číslo 11 dní a tak vypočte poslední plodný den, jímž je 20. den
Vypočetla tedy, že plodné období u ní trvá od 7. do 20.dne menstruačního cyklu. Na základě tohoto výsledku může zároveň usoudit, že neplodné dny u ní jsou od 1. dne menstruačního cyklu až do 6. dne včetně a pak ještě od 21. dne až po začátek příštích měsíčků. Konstantní čísla 18 a 11, jichž jsme při výpočtu použili, jsou výsledkem přesných statistických výpočtů, a proto není záhadno je pozměňovat.
Uvedený způsob výpočtu plodných a neplodných dnů není použitelný v následujících případech:
- jestliže rozdíl mezi nejdelším a nejkratším cyklem činí více než 10 dnů
-jestliže je žena často vystavena takovým vlivům, které mohou délku menstruačního cyklu změnit ( přílišná tělěsná námaha, namáhavé cestování, přílišné duševní vypětí během zkoušky....apod.)
Moc se ale na to nespoléhej, otěhotnět se dá, jak jsem pročítala i jinde v diskuzích, i přes menses a já, myslím, že jsem otěhotněla 8. den po začátku menstuace.
Tady ale podle toho výpočtu se mi zdá, že těch plodných dnů je nějak moc......
Upravil(a) Lucy (23. 2. 2006 20:57)
Není tady