Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 1. 2011 12:32

Sauri
♥------

Mam problem sa rozist....preco?

Ahojte,

Vopred sa ospravedlnujem za dlzku prispevku, ale mala som potrebu moj problem co najlepsie popisat a zaroven sa vypisat.

prezivam teraz fakt otrasne obdobie a uz sa prilis casto nevyznam v tom co citim. Hlava mi hovori jedno, srdce je zmatene. Mam 4rocny vztah s priatelom, od zaciatku spolu zijeme, obaja mame 29. No a problem mam s jeho osobnostou - povaha, navyky. Od zaciatku to bol velmi silny vztah co sa tyka pritazlivosti a urciteho prepojenia osobnosti. Proste sme si absolutne vyhovovali z hladiska toho co sme v zivote hladali. On - tazke detstvo (rodina), od 15tich na ulici, za tychto podmienok aj zmaturoval. Odmalicka rebel, co bolo podnietene aj nenaplnenym detstvom a velkou absenciou materskej lasky. Bol nuteny sa prebijat sam, presiel si aj bezdomovectvom, vzdy sa ale vedel postavit z dna a ist dalej. Silna osobnost, ktora prezije a psychicky sa udrzi aj vtedy keby to vacsina ostatnych nezvladla. Vzdy tuzil po svojej rodine, detoch, zene, domove. Nikdy vsak prenho nemalo zmysel budovat vlastny domov sam pre seba. Vzdy to chcel pre zenu, deti. Nikdy mu nezalezalo na sebe, bol schopny pracovat na 500% bez jedla, spanku.. Taky je dodnes. Nikdy sa nesnazil mat nieco svoje - byvanie a pod. Az ked pride zena. Vzdy mal svoje zaujmy, ale tie boli vzdy spojene s pracou. Bol a je schopny pracovat tak, ze  spi kazdu tretiu noc 4 hodiny, rozdelenie na pracu a volny cas mu nic nehovori. Je priatelsky, kazdemu pomoze, ale zaroven casto pomaha vo veciach o ktore ho ludia neprosili a potom je z toho problem. S 90% ludi, s ktorymi nieco riesi, sa rozhada. A riesi stale a s vela ludmi. Jeho zivot je plny problemov, ktore si do istej miery sposobuje sam, do istej miery ma smolu. On je presvedceny, ze za vsetkym je smola, ma problem si priznat ze nieco urobil zle. No a ja - odmalicka rebel v malom (v ramci rodiny), inak mam rada dobre vztahy s ludmi a vyhybam sa problemom a konfliktom. Odmalicka vzorna studentka, skor samotarsky typ, nizsie sebavedomie, so zlym pocitom, ze nie som v nicom vynimocna. Mam rada poriadok a urcity system, ale som aj celkom uletena a milujem srandu. Moje kredo je ist aspon vacsinou zlatou strednou cestou a premysliet si postup a byt skor opatrna, pokial ide o nejake riziko.
No - takze sme sa v niecom nasli - on - neobvykly clovek, extremista, ja - seda myska, ktora sa potrebovala vymanit zo sedivosti, z bubliny prehnanej opatrnosti a malo realneho sveta, v ktorej som vyrastala. Mama mi vzdy vstepovala, ze ked sa objavi problem, treba sa mu vyhnut a radsej sa treba vyhybat zmenam, aby sme sa nepopalili. Nasla som presne opak toho co mi vstepovala. A on nasiel slusne, dobre dievca, pri ktorom by si mohol naplnit sen o rodine. Zo zaciatku to bolo vsetko fakt krasne. Opar jeho jedinecnosti a charizmy - bola som v inom svete..ktory som potrebovala uz dlho. Nabrala som pri nom odvahu, zvysilo sa mi sebavedomie, ziskala som pracu, o ktorej by ma predtym ani nenapadlo ze ju ziskam. Prestala som stale rozmyslat o sebe a nizkom sebavedomi a viac som zila. S nim sa to lahko dalo - je akcny a dynamicky typ, s ktorymi niekdy nie je nuda a on na mne tiez ocenoval, ze sa nikdy nenudil. Nikdy vraj nemal nikoho tak inteligentneho a normalneho. Krasne obdobie trvalo asi 1,5 roka, ale vlastne uz vtedy sa diali urcite veci, ktore som vdaka ruzovym okuliarom nebrala ako zavazne. Ide o jeho dlhy, celkovu financnu situaciu, pristup k zivotu, sebe a jeho zodpovednost. Ked sme sa zoznamili, nemal kde byvat. Chvilu predtym byval na ubytovni a zil zo dna na den. Ked sa pohadal so sefom v praci plus sa pobili, odisiel, prisiel o prijem a ubytovnu. Isiel byvat k znamej, ktorej na oplatku strazil deti. 2 mesiace po nasom zoznameni si nasiel normalnu pracu (predtym robil vselico a vystriedal asi 15 zamestnani! pocas 10 rokov, pricom nie vzdy to bola normalna praca na normalny prac.pomer). V tejto novej praci vydrzal 5 mesiacov, pocas nej si od firmy odkupil ojazdene (znicene) auto, strhavali mu to z vyplaty, ale vtedy sa to este dalo, kedze ja som mala celkom dobry prijem. Auto sa zachvilu zacalo kazit, tak som to potiahla zo svojho debetu (on nemohol, kedze sa coskoro prislo na to, ze ma blokovany ucet exekuciami a presvedcil ma, ze je lepsie postarat sa naprv o auto, lebo mal bocne fusky a bez auta ich mohol tazko vykonavat). Auto sa teda opravilo, zachvilu sa pokazilo zas. Tak sme zas davali dokopy peniaze na opravu. Potom sa pokazilo uplne a predal ho za par tisic. Kedze som videla, ze fakt auto chce a potrebuje aby mohol zarobit dalsie peniaze, navrhla som mu nech kupi nove auto na lizing, aspon sa nebude kazit. Hm, v novom aute zacal vozit rozny material na fusky (elektrotechnika), podotykam, ze to casto boli veci zozbierane pomaly z ulice, cize aj spinave, smradlave. V kratkom case to auto zvnutra vyzeralo ako po 20 rokoch pouzivania - doskriabana palubovka, skla, spinave potahy, prepalene od cigariet. Navyse zacal fusky riesit s kadejakymi divnymi ludmi, vozil ich v aute (nechaval ich s klucmi v aute ked platil na benzinke - len priklad z viacerych). To uz robil len na zivnost a pracoval tak, ze kym nieco neurobil, neskoncil. Casto po nociach a podobne. Potom mu divni ludia okolo neho ukradli mobil, 2 GPSky, ktore som splacala ja, nakoniec aj auto (nechal v aute cloveka s klucmi v starteri). On takto riskoval vo viacerych veciach a situaciach a jeho argument bol ten, ze "no len by nieco skusili, to by im nepreslo". Cize naco dopredu opatrnost, staci potom riesenei vzniknuteho problemu. Na riesenie problemov mal fakt vzdy talent. Dokonca mu ukradli aj moj firemny notebook, co beriem aj ako svoju vinu, ze som mu ho pozicala. Mala som prenho velku slabost. Viem, blby dovod. Postupne som uz zacala byt nejaka zatrpknuta. Uz to trva 2,5 roka, co si nemoze najst pracu, vidim ze ma v tom smolu, velakrat skoncil na pohovore druhy. Tak sa venuje fuskam, ktore vela nevynasaju, vlastne skoro vsetko platim uz 2,5 roka ja. Jeho dlhy, aj svoje, ktore som si narobila kvoli nemu. On je vycerpany zo zivota, zo mna, vraj ho buzerujem - ja som uz vycerpana tiez a buzerujem ho tak, ze mam fakt nervozne chovanie, aj pretoze so svojim elektrotechnickym materialom zaplnil polku bytu uz v 3 podnajmoch a mali sme kvoli tomu problemy so spolubyvajucimi a majitelmi. Vobec sa tomu necudujem, on je totiz bordelar a tie spinave a vselijake veci mal kolkokrat porozkladane stylom, ze neni kam stupit, kam si sadnut, nic. Uz mi z toho fakt prepinalo a riesila som to s nim 2 roky po dobrom, placom, vycitkami...teraz sa polepsil, mame poriadok, ale ked je na byte a potrebuje si z tyhc veci nieco poskladat, tak zase porozklada vsade..robi to vacsinou ked nie som na byte a ked mam prist, to upratuje a nikdy to nestiha, vzdy si musim odkladat prichod. A aj tak musim este zametat od toho postel (prosim pekne, nevie si tam nieco prestriet, aj ked sme sa o tom uz x-krat bavili) a celu dlazku. Takze aj ked sa polepsil, ja uz mam nervy v koncoch z toho, ze je vobec schopny robit v byte sklad a pivnicu. Keby sme mali deti a necham ho s nimi sameho, tak mam zakazdym prist do bordelu a spiny?? :-(.
Dalsia vec je ze nikdy nic nestiha - vzdy ma strasne vela prace, robi 90 hodin tyzdenne, skoro nespi, malo je. Vzdy kazdemu zakaznikovi slubil ze dovtedy prenhp spravi tu a tu zakazku a nestihal. Neviem ci si on z toho robi privatne preteky sameho so sebou. Takze potom sa rozhadal so zakaznikmi a niekedy nedostal zaplatene alebo nedostal tolko kolko mal. Jeho pristup? - to nebola jeho vina, nemohol vediet, ze t potrva dlhsie, necakal, ze to bude take komplikovane. Casove dohody nedodrziava ani pri mne. Velakrat sa na niecom dohodneme a on nestiha. Do isteho casu som aj bola ochotna verit, ze vela veci je nahoda, ale teraz uz sa to neda, je toho prilis vela. Posledne 3 mesiace rozbieha nejaku dobru fusku, ale zase musi pockat, kym to zacne byt ziskove, aby z toho nieco poriadne mal. Ma z toho nejake peniaze...ale minimalne polovicu z nich nechal na pokutach za rychlost a podobne. Tie mava casto ked ma k dispozicii auto. Este aj tym autom sa vsade ponahla, kedze nnic nestiha. Casto som s nim mala problem jazdit, pretoze nejazdi zrovna hladko a stale sa predbieha.
Som uz fakt mimo, stale to prehodnocujem a nechapem sama seba. KEby som mala dost rozumu, uz s nim 2 roky nie som. Ide asi o to, ze s nim som sa fakt nikdy nenudila - bohuzial aj vdaka stresom a problemom, ktore vyrabal. A vzdy ma lubil a stal pri mne. Len proste ma v sebe zakodovane, ze vsetko zle z minulosti prezil len vdaka tomu aky bol a ako zil..tak ma problem sa zmenit. Ma nazor, ze mu stale nieco vycitam a nieco sa mi nepaci..nevidi, ake tazke je s nim zit a ze zije nenormalne. Je nastvany na cely svet a stale na nieco nadava.
Neviete co to so mnou je? Viem, ze som si vedome a hlavne podvedome nasla presne to, co som pre seba potrebovala, co mi chybalo. Ale takyto extrem? PReco? Ja uz neviem ci mam ist k psychologicke, alebo na nejaku hypnozu na odblokovanie niecoho vo mne, ked viem, ze by som sa mala rozist. Tiez mam svoj vek a do par rokov chcem aj deti a vlastne byvanie..a pri nom mam stale cakat kedy sa nieco postasti a bude moct platit vsetko na oplatku on kedze ja by som bola na materskej?
Je mi zo seba zle a mam fakt problem sa k tomu radikalne postavit a proste to ukoncit, aj ked vidim, ze nikam inam to asi nesmeruje, nemam bozsku trpezlivost...
graterkapitulation

Není tady

#2 27. 1. 2011 16:25

Miši
♥♥♥----

Re: Mam problem sa rozist....preco?

Sauri, čeho se bojíš? Že se Ti bude stýskat po stresu? Nebo po dluzích? Nebo po tom, že nebudeš vědět, kam dávat peníze? Nebo po nepořádku? Ale jdi.... tak malá zase nejsi. Každý je odpovědný sám za svůj život. A Ty si ho do budoucna určitě představuješ jinak. pussa

Není tady

#3 27. 1. 2011 19:47

Hepina155
♥♥-----

Teda dievča žasnem v čom to žiješ. Keď sa to zhrnie, tak len napr. priviesť do také vzťahu dieťa ( a už snáď by si ja chcela ) by bolo riadne riziko. Celkovo sa mi vidí ten tvoj život s ním rizikový. Neľutuješ ho, nie je to už len ľútosť a nie láska? Alebo si od toho spôsobu života s ním "závislá"? A čo na ten tvoj vzťah hovoria tvoji rodičia? Mama? Inak neviem či sa dá o ňom povedať, že je silná osobnosť. Skôr chaotická by sedelo. Ťažko sa radí, ale rozchod by som určite radila v takomto prípade aj svojej dcére. Odísť (do iného mesta, zahraničia ) a neobzerať sa.

"Najodvážnejším činom je myslieť sama za seba. A nahlas!"

Není tady

#4 28. 1. 2011 14:55

Sauri
♥------

Misi, coho sa bojim? Vzdy som mala trochu nizsie sebavedomie, mala som pocit, ze sa ani neviem nikam zaradit, ze som taka praobycajna seda mys. Mama ma vychovavala dost nespolocensky, tak som si zvykla byt vnutri samotar. Mam kamaratov, ale citim sa sama. A bez schopnosti dat svojmu zivotu nejaky profil, smerovanie (hlavne praca). No a nasla som si asi preto svoj protiklad, on ma davku charizmy a vzdy vedel co chce a kam smeruje (akurat to robi svojim chaotickym, divnym sposobom)..takze som sa pri nom vzdy citila o nieco jedinecnejsie. Takto asi lahko vznika ta zavislost a problem sa odputat. Viem, ze si fakt nezasluzim tahat ako gulu na nohe jeho problemy. Asi si to musim nechat v sebe rozlezat a nabrat odvahu. Nechcem skoncit o par rokov bez deti, elbo sa ich budem bat mat..a s clovekom ktory sa bude stale o nieco snazit ale nic ztoho.

Není tady

#5 28. 1. 2011 15:00

Sauri
♥------

Hepina - viem, vsetci mi radia jedno ked si vypocuju o com on je. Moji rodicia - otec aj frflal, ale on vzdy vsetko necha na mna, nech si urobim ako chcem. Mama je u nas dominantnejsia - ta ked sa dopocula o jeho dlhoch, tak bola brutalne nastvana a zakazala mu k nim chodit. To trvalo asi polroka, potom popustila, ked videla, ze sa ho tak drzim. A hlavne popustila vtedy, ked si sama nasla milenca, ktory ma este vacsie dlhy ako moj priatel :-/..dokonca milencovi financne vypomaha a ovela viac, ako ja mojmu priatelovi :-/. Odvtedy je nanho ako med a este sa mi cuduje ked obcas zahlasim, ze uz nanho nemam nervy. Asi mame nieco v rodine..z jej strany vacsina zien si vybrala zlych chlapov do zivota.

Není tady

#6 30. 1. 2011 10:08

Hepina155
♥♥-----

Sauri, vieš čo máš robiť, tak len zatni zuby a do toho. Jeho neprerobíš, pracuj na sebe. Veľa šťastia a nezovšeobecňuj, že to máte v rodine. Si iná ako tvoja mama, jedinečná. pobi sa za SEBA.

Není tady

#7 30. 1. 2011 10:53

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Sauri, na co ještě čekáš? Platíš všechno už dva roky sama a ještě splácíš jeho dluhy...roll
Je fajn, že ti na začátku nabulíkoval, že chce mít ženu a rodinu, ale nestará se....když byste ty děti měli, tak nepočítej s nějakým finančním zabezpečením. On se nezmění. On takový je a jiný už nebude. Kdyby opravdu CHTĚL, tak žijete jinak. On ale nechce. A je pro něj strašně pohodlné, že má tebe, která vše zaplatí, zahladí a uklidí. On má jen to CHARISMA. Které postupem věku bude hasnout a hasnout. Z charisma nájem nezaplatíš a dětem jídlo nekoupíš.
Chápu, je to asi tvá první opravdová láska, ale bohužel s ne moc šťastným průběhem a koncem.
Já bych asi nedivila, kdyby všechny ty ukradené věci byly nakonec prodány někde v bazaru a on tím zaplácnul svoje další dluhy, o kterých ty nemáš ani páru. Je to až moc podezřelé, řekla bych. Taky si uvědom, že na něj může přijít exekuce a ti vám vezmou všechno.
Jsi ještě mladá holka, můžeš žít úplně jiný život s někým, s  kým ti bude dobře, bez stresů, bez nervů, atd.

Není tady

#8 30. 1. 2011 17:20

Radek704
♥♥-----

A zkusila jsi s ním o tom promluvit? Pořádně? Nastavit pravidla? Jestli ano a je to pořád stejné, bohužel není co rešit. Jestli ne, tak si o tom promluvte a uvidíš...

Také mám podobného kamráda, holka kolem něho skáče, on je v pohodě, pařby, úlety, ale ona ne.. Ale je sním  a stejně ví, že to nemůže dobře skončit... Tak nebuď jak ta holka od kamaráda a vyřeš to jednou pro vždy.

Držím palce.

Není tady

#9 30. 1. 2011 22:42

Sauri
♥------

Sandra - tiez verim tomu, ze keby naozaj chcel, zije inak. Jeho v detstve odmietla matka, otec tiez nebol idealny, tak si to so sebou nesie doteraz a ma v podvedomi, ze jeho udelom je byt odmietnuty vsetkymi a mat vecne problemy. Tak aj ked to chce inak, vacsinou robi veci tak, ze ho vela ludi oklame, obabre o peniaze apod. On si to scasti aj uvedomuje, bavili sme sa o tom, mozno o par % sa to zlepsilo, ale to len odkedy ja nanho tlacim.

Co sa tyka tych penazi - on nekalkuluje, natolko ho poznam. Nema problem sa zbalit a odist bez 1 koruny, keby som mu povedala, ze ma financne taha ku dnu. To ja som sa rozhodla pomoct mu s dlhmi, lebo som s nim ratala do buducna a chcela som sa toho zbavit. Ked aj niekedy nieco zarobil (bolo to v priemere par tisic mesacne, ale malo), skoro vsetko mi dal do ruky. To ale samozrejme nic nemeni na tom, ze je dospely, inteligentny a dokonca ma aj normalne vzdelanie a kedze od 15tich sa zivil sam, ma vediet comu sa vyhnut aby nebol v probleme.

Není tady

#10 30. 1. 2011 22:56

Sauri
♥------

Radek:

velakrat som mu povedala co mi vadi, videl to aj na mojich reakciach na hocico. On je typ, co radsej kona ako rozprava..takze nejaky ten vysledok som videla az po case a postupne, celkovo sa to zlepsilo, ale len do urcitej miery a mne zatial dosla vsetka energia. Priklad co zlepsil - na predoslom podnajme sme mali nasu izbu rozdelenu nabytkom na 2 casti. V jednej sme zili, v druhej mal svoje rpacovne veci - naradie, pokazene veci (pre normalneho cloveka haraburdy) - mal to tam nahadzane takym stylom, ze jedna skladka, nikdy nic nevedel najst a hrabal sa tak ako bezdak v smetiach. Ok, ked sme sa stahovali do dalsieho, dala som mu razne najavo, ze vacsina tych veci sa vyhodi, inac nech sa stahuje sam. Tak vyhodil vacsinu toho a teraz tu ma zvysok. Ako to vyzera? Vacsinou to ma ulozene v bednickach, viac menej upratane. Ked vsak ja som prec (u rodicov), povytahuje to, porozklada to po izbe, vsade spina z toho. Ked mam prist, musim sa dopredu 10 krat nahlasovat, pretoze to nestiha upratat. Ked pridem, este stale to nema uplne upratane a obcas nemam kam stupit. Navyse je potom tolko spiny, ze musim 3 hodiny upratovat a umyvat. Takze zlepsil..on je na seba hrdy, ze zlepsil...a ja? No normalny clovek na to aj tak nema nervy.

Ako dneska som to poriesila. Som mu povedala, ze uz nevladzem takto zit a ked nieco radikalne nezmeni a co najskor, tak bohuzial. Zobral to ako rozchod, zatal zuby a odisiel.
A mne sa ulavilo, ktovie ci to je len momentalny pocit.

Není tady

#11 31. 1. 2011 15:46

Hepina155
♥♥-----

Sauri napsal(a):

Ako dneska som to poriesila. Som mu povedala, ze uz nevladzem takto zit a ked nieco radikalne nezmeni a co najskor, tak bohuzial. Zobral to ako rozchod, zatal zuby a odisiel.

Tak to je fajn, ale myslím, že každá sa aj neskôr vráti k otázkam či urobila dobre, či sa nedalo ešte to a to, alebo hento  - samozrejme tisíckrát vyskúšané a neúspešné. Takže tento momentálny pocit, tú úľavu si pestuj a zdôrazňuj. Iné východisko nebolo. Zobral to dobre šupom (že to poňal ako rozchod) , sám si je vedomí, že zmena nenastane. Držím Ti palce, vytrvaj. Už budeš vedieť , čo nemáš hľadať.

Upravil(a) Hepina155 (31. 1. 2011 15:47)

Není tady

#12 31. 1. 2011 16:19

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Sauri napsal(a):

Radek:

velakrat som mu povedala co mi vadi, videl to aj na mojich reakciach na hocico. On je typ, co radsej kona ako rozprava..takze nejaky ten vysledok som videla az po case a postupne, celkovo sa to zlepsilo, ale len do urcitej miery a mne zatial dosla vsetka energia. Priklad co zlepsil - na predoslom podnajme sme mali nasu izbu rozdelenu nabytkom na 2 casti. V jednej sme zili, v druhej mal svoje rpacovne veci - naradie, pokazene veci (pre normalneho cloveka haraburdy) - mal to tam nahadzane takym stylom, ze jedna skladka, nikdy nic nevedel najst a hrabal sa tak ako bezdak v smetiach. Ok, ked sme sa stahovali do dalsieho, dala som mu razne najavo, ze vacsina tych veci sa vyhodi, inac nech sa stahuje sam. Tak vyhodil vacsinu toho a teraz tu ma zvysok. Ako to vyzera? Vacsinou to ma ulozene v bednickach, viac menej upratane. Ked vsak ja som prec (u rodicov), povytahuje to, porozklada to po izbe, vsade spina z toho. Ked mam prist, musim sa dopredu 10 krat nahlasovat, pretoze to nestiha upratat. Ked pridem, este stale to nema uplne upratane a obcas nemam kam stupit. Navyse je potom tolko spiny, ze musim 3 hodiny upratovat a umyvat. Takze zlepsil..on je na seba hrdy, ze zlepsil...a ja? No normalny clovek na to aj tak nema nervy.

Sauri,
asi si on uvědomil, že jinak žít neumí a ty v tom dál žít nechceš. Tudíž není jiné východisko.

Není tady

#13 4. 2. 2011 17:31

Radek704
♥♥-----

Sauri, tak to bohužel asi vypadá na nejhorší (nebo nejlepší?) scénář, a to, že se rozejdeš. Myslím, že už jsi toho vydržela dost a jestli nedokázal několikrát pochopit, co jsi mu říkala, tak smůla. Já myslel, že by ještě nějaký rozhovor pomohl, ale zde uža i bohužel ne. A jaká je situace teď?

Není tady

#14 13. 2. 2011 11:33

Sauri
♥------

Radek: momentalne ma novu, ale opat neistu pracu, kde maka 15 hodin denne za mzdu na prezitie. Ma tam aj podnajom, takze je tam. Zistila som, ze to vlastne neponal ako rozchod ale ako krizu. Na dalsi den po tom, co som mu povedala, ze uz nevladzem, mi napisal srdcervucu sms ze ma miluje a snazi sa teraz makat, aby ma financne nezatazoval a nevie co viac ma robit. Povedala som mu, ze ak chce, mozme sa o tom porozpravat, ale on si doteraz nenasiel cas. Pritom viem, ze ta praca ho nezavazuje makat tam cele dni a nenajst si cas na seba. On takto zavazuje sam seba. Za posledny mesiac mi 2krat volal, zakazdym mal zniceny hlas..z prace, zo mna..povedal mi ze mu chybam, ja som sa snazila neriesit nas vztah cez telefon, pretoze sa mal dostavit na rozhovor. Viem, ze ma miluje ako nikoho, ale nechapem to. Ani sa uz nesnazim to pochopit a kontaktovat ho ci sa teda chce o tom rozpravat alebo nie. Teraz riesi seba (on by povedal, ze riesi nas tym, ze sa snazi zlepsit financnu situaciu)..ale pre mna je tazke v tom jeho usili nejak vyrazne vidiet aj mna, kedze za posledny mesiac sa tu 2krat zastavil na 30 minut aby si zobral nejake veci a spytal sa ako sa mam a to bolo vsetko.

Není tady

#15 13. 2. 2011 16:42

Miši
♥♥♥----

Sauri... a tohle Ti stačí ke šťastnému životu? Jsi šťastná? Představ si další život, kdy dostaneš sms, že jsi milovaná.... pár krásných písmenek..... a jinak nic. NIC. Holka, ŽIVOT je přece krásnější a barevnější! A čeká na Tebe, víš?  pussa

Není tady

#16 24. 2. 2011 15:24

soave
♥♥-----

mam pocit, ze aj nechces byt sama a aj sa zanho citis zodpovedna. je nieco ako tvoj projekt.vidis, ze sa postupne dal trochu dohromady odkedy ste spolu a bojis sa, ze ekd ho opustis, zase spadne do marazmu a prestane na sebe pracovat a ze to bude tvoja vina. Uprimne, radsej byt sama , ak mas pracu, tak sama si aj viac usetris ako s nim, ked ti peniaze len berie a je nezodpovedny.poznam to, s niekym podobnym chodim

Není tady

#17 25. 2. 2011 0:17

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Můj názor - vzdej to.. je nejvyšší čas, abys pomýšlela na pevný vztah a rodinu (bokem: mám zkušenost se snahou počít dítě až takhle před třicítkou a dopadlo to tak, že zdr.stav nás hodně překvapil, umělé oplodnění vysoslo prachy, nakonec rozvod a jen zázrakem jsem se miminka dočkala v 35..), ale tenhle muž, ač ho určitě nechci odsuzovat, ten ti to štěstí prostě nedá.. prostě proto, že to neumí..

Strašně moc často chceme to, co jsme nikdy neměli, ale viděli jsme to jinde.. je smutná až ta představa, jak on asi opravdu touží po šťastné rodině, dětech, usměvavé manželce a pejskovi s kostičkou - jenže on to nikdy mít nebude, protože není schopen to zajistit, on totiž neví jak.. myslí si, že to prostě stačí chtít, a ono to samo přijde.. neví, co je to kvalitní soužití, které je dost vydřené kompromisy, vzájemnou důvěrou a komunikací, plánováním (např. financí a výdajů), a trpělivosti.. on tohle nikdy nedokáže, protože to nikdy neviděl, nezná to..
Je to navíc nestálá povaha, je sice vidět, že má dost inteligence a nějakou tu snahu, ale tyhle lidi pořád něco někam žene, nedokážou se usadit a zvolnit..
Takže tu rodinku bys mu možná ty dokázala vytvořit, ale on by se v ní nakonec asi necítil, a stejně by nakonec utekl.. ať už fyzicky, nebo aspoň psychicky, jestli je pochopitelné, co tím myslím..

Já naprosto chápu, že tě přitahoval a že jsi s ním rozkvetla, ale na rodinný vztah jste oba úplně jinde..
Asi v tobě vždycky bude hluboko  zavrtanej, ale jestli nechceš celoživotní problémy, jdi dál už jinou cestou, a nech ho jít tou svou.. 
Hodně štěstí..

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

#18 27. 2. 2011 14:23

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

sauri!

Kdyz jsem si tu silenost precetla, to by snad nevymysleli ani v Holywoodu, tak se mi zjezili vsechny chlupy. Ale nalpnec jsem se musela smat.

To snad neni mozny. Vzdyt ten chlapec pracuje a pracuje, a pracoval az 15 hodin denne !!!!!! a nema nic a ty platis jeho dluhy a prusery. Az prijde zena chce mit preci bajecnou rodinu a barak ! A ja nevim co jeste.

Me to zvenku pripada, ze chlapce je zdrogovan a vlastne v pohodicce.  Vzdyt to vsechno utahnes ty sama. A on bude dalsich 50 let takhle v pohodicce pokracovat. Hele , uprime, proc by nemel? To auto nebo notebook stejne zacalujes.

Mimochodem, jso presvedcena, ze prave TENHLE ZIVOT ti zvysi sebevedomi?

Bud k sobe hodna, mej se o par centimetru vic rada a rozluc se s nim. Pred lety uz bylo pozde. Ja te zdravim a drzim ti palce.

Upravil(a) sahleb (27. 2. 2011 14:25)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#19 9. 5. 2011 10:01

Sauri
♥------

Caute,

tak s odstupom casu sa sem vraciam, aby som dala za pravdu Sahleb - chalan bol vacsinu casu, co sme spolu boli, na pervitine. Akurat to tak dobre hral, ze som to nezistila. Mala som isty cas jemne podozrenie, sledovala som vselico, ale on to nebral denne a vedel si vyborne vymyslat a manipulovat. Dozvedela som sa o tom pred mesiacom a pol od cudzieho cloveka..mala som podozrenie, ze zil rizikovo, tak som hned utekala na testy. Nastastie negativne. Po rozchode so mnou na tom zacal ficat dost naplno, parkrat sme sa stretli a zakazdym mi robil nepricetne sceny na ulici, takze uz ho nechcem vidiet. Este aj ked som ho konfrontovala s dokazmi, tak sa teda priznal ze fetoval..ale vraj raz mesacne a vraj vtedy ked citil, ze uz moje city ustupuju. Aj vtedy si vymyslal a snazil sa hrat mi na city. Beriem ho ako choru osobnost a je mi ho len luto. Viem, ze ma mal naozaj rad a chcel lepsi zivot, ale nebol schopny si ho urobit.

Takze sa konecne citim slobodne a som rada ze to mam cele za sebou. Vela mi to dalo do zivota a hlavne som sa vela naucila o sebe a o tom, koho si mam do zivota hladat.

Dakujem za rady vsetkym.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí