18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobré ráno :reta:
A nezaprí a nezaprí! :) čeká nás plavání a teda jako ne e bych se tam vyloeně těila! ;)
Chtěla jsem opoděně popřát Niku ve nej!!! :hjarta: 28 je krásný číslo! :)
A chci vám jetě pochválit miminka, jsou krásná, i ta nová, i ta "velká", ani se mi nechce věřit, e to tak uteklo a Terka s Pipinem jsou taky tak velcí!
Beruko, moc na tebe myslím, shodou okolností se mi dneska zdálo o něčím porodu, tak jsem sem spěchala jestli nemám nějaký vize a prd, ty si tady vegetí ;) Ale je fakt, e čas jetě je!
Pamatuju si, jak jsem si přála u od začátku března, abych porodila a furt jsem měla pocit, e u u to bude a houby, dotáhli jsme to úplně do konce, do termínu. No ale předposlední den mi asi kleslo břicho, protoe se mi dobře dýchalo a nějak se mi celkově ulevilo, v pátek jsem byla na monitoru a domluvili jsme se e mám přijít v neděli na dalí a tentokrát jsem s tím počítala, e tam v tu neděli určitě jetě přijdu, jak mi bylo fajn, dokonce jsme si plánovali s muem, e po monitoru pojedeme na oběd do Dock House, protoe jsme oba měli chu na pořádnou flákotu a já se na ni fakt těila, no a u jsme jak známo neli, ta dočasná úleva byla jen na nabrání sil na porod. A teda zpětně mi pak vichni říkali, e v pátek mi to bříko opravdu kleslo a e jsem byla hrozně oteklá, hlavně nohy, ale na ty jsem si natěstí neviděla, tak jsem to ani nevěděla :D
Tak jsem si zavzpomínala a up do práce, prádla hora!
Není tady
Ahojky,
tak já jsem se vyspala do růova, la jsem a po půlnoci (háčkovala jsem :-)) a Fífa se vzbudil v 8 a jetě si kecal sám v pokojíčku.. A pak volal na čůrání a kakání..
Tady leje jako z konve, tak prdíme na klub - ani autem se mi tam nechce, páč se parkuje docela daleko... Počkam, jestli trochu přestane a pujdem jen do DMka. Odpo na plavčo..
Fí a ostatní - děkuju za přáníčka!!! :-)
Fí, MMR máme u obě. První byla v srpnu, druhá před 3 týdny.
Není tady
Ahoj baby,
vcera sme sa vratili z "prazdnin" u nasich, definitivne im klakol pocitac, tak som ani nemala moznost sa ohlasit... Idem docitat, len odposem Fi na otazku, co som postrehla... Tak my MMR este nemame... Jesen sme premarodili a dohodli sme sa s dr, ze ockovanie odlozime po chripkovom obdobi, vobec nevadi, ze bude ockovany az po 2. roku zivota...
A idem na to... Kolko ste toho nakecali?
Není tady
Ty jo, tak to nemam sancu, len som to preletela a mam z toho gulas... Musim v klude, ked po obede chalani zaspia...
Takze, co mi ostalo v hlave - Niki, vsetko naj k narodeninam, vela zdravicka a nech sa ti splnia tvoje zelania
A tusim som nepopriala Verunke od Cassi a Samikovi od Fi k 2. narodeninam, takze vsetko naj, naj, naj, nech ste stale zdravi, obklopeni laskou a stastim a rastiete do krasy ako doposial... Obzvlast sa tesim na poctenicko na Fidorkinom blogu, ak stihnem
Beru, ty to uz mas ozaj za par, uz to urcite zbehne a o chvilu tu budem citat tu krasnu spravicku a netrpezlivo cakat na fotku malej princezny! A gratulujem ku skuskam, si fakt vyborna!!!! Mozes byt na seba hrda, ja by som skolu asi vzdala, hned ako by som vedela, ze som tehu Takze sa pred tebou hlboko klaniam!!!
Ostatne tehulky su dufam tiez v poriadku a bruska rastu, miminka to iste - Dorotka, Matysek
U nas v podstate nic nove, mazlika stale kojim (Yv, citam, ze aj vy stale kojite... ), ale ucime sa zaspavat bez kojenia, tak uz to hadam pojde. Uz ho nenechavat "cumlikovat", ale 3 minuty aj v noci, a zatial teda reaguje, ked poviem staci, pusti a otoci sa mi chrbtom a chrni... Pustili sme sa do odplienkovania - tu nemam prehlad, sme asi posledni, co? Zacina si hovorit aj vonku, takze doma cez den bez plienky a bez nehody, von a na spanie zatial davam.
Pokracovanie po obede, prave mi Danko vybrakoval kniznicu Tak idem skladat knizky spat!
Není tady
Dobreé ranko,
u nás leje, take asi strávímw celý den doma.
Jinak jste se treili, vlevo Dorotka, v pravo Terezka
Ale u Pavky jsem se netrefila já, myslela jsem si to naopak...
Fi, MMR jsou spalničky...atd? Tak to u máme za sebou. První dávku jsme měli loni v červenci a druhou letos v lednu.
A Teď u máme za sebou i druhou dávku proti klíovnce, take na léto u by to mělo působit. Budeme zase dva týdny na chajdě v lese, tak pro jistotu
Niku, koukám e taky háčkuje o sto est Já jsem včera výjimečně večer odpadla u s holkama, ale jinak kadý večer u toho taky sedím do jedenácti
A u nevím co jsem chtěla, byla tu tchýně a nutila mi nějaké záclony, protoe se prý nemůe dívat, e jsme v lonici u půl roku bez záclony a prý jestli mi to není blbý, e nám tam kadý čumí- Tak jsem ji řekla, e není Tak zase odela a Terezka la s ní, tak mám chvilku klid jen s jedním dítěem...
Tak jdeme se krmit, tak zatím...
Není tady
Čus,
máte připravený sáňky??? My jo. U nás regulérně sněí, kdy jsem jela z HOstivic, tak nás chytla shěhová průtr a pak kroupy, moc fajn.
Musím pochválit tatínka, páč ráno byli s Vojtíkem venku, c co jsem ani nedoufala. Byli na mainkách na nádraí (kde jinde) a pak jeli jednu stanici vlakem, tak si to uili. Odpo je program na mě, ale u nás se chrní. Take za chvíli ho jdu vzbudit a vyazíme asi do herny sami. Kámoka dnes stávkuje, nikam se jí nechce.
Očkování máme vechna, tedy doufám.
Abby, přiznám se, e záclony máme. V podkroví tedy ne (tam jsou stření okna), ale jinak jo, mě nějak hrozně vadí okna bez záclon, take já bych v lonici bez záclony nebyla ani minutu, při představě, e mě někdo míruje, kdy spím, nebo kdy náhodou provozuju postelový sport..... nene.
Tak zatím.
Není tady
Ahoj holky,
tak dneska jsme byli na kontrole na dětské kardiologii a u tam nemusíme, malá má srdíčko naprosto zdravý, tak jsem si oddychla! Kdy si vybavím ty nervy před rokem, kdy jsme tam jeeli poprvé A na to e malá cestou zpátky pozvracela bráchovi auto, dobrý. Chudina, dělají jí zle takový ty klikatý cesty, na dálnici je v pohodě!
Nevíte jestli takový malý dítě u můe něco proti tomu zvracení v autě?
Jinak záclony postupně ruím taky, líbí se mi to víc bez nich. A kdy máme aluzie tak sem nikdo nezírá.
Tady u nás taky celej den prí, dokonce chvíli i sněilo. Kvůli tomu počasí mám po náladě. Jsem jakási otrávená a bolí mě hlava.
Očkování máme taky komplet.
No nic, jdu se pohnout, malá kouká na ovečku Shauna, je dneska zlatá
Není tady
Marti, já bych tam normálně záclonu taky měla, ale jeě jsem neviděla ádnou pěknou a zas tak moc to nehrotím. Bez záclony se nezblázním. Z chodníku nám můe někdo vidět maximálně hlavu a kolem zas nejsou tak vysoké baráky aby nám sem někdo koukal. Navíc Do lonice chodíme jenom spát, přes den se tam vůbec nevyskytujeme. A kdyby něco, máme aluzie (i kdy věčně vytaené, mám ráda sluníčko )
Yvet, gratuluju ke kontrole!!!!!
A já beru od malička na nevolnosti v autě Cocculine, jsou to homeopatika ale vdycky mi pomohly, jsou to malé sladké tabletky, jedna se má před jízdou vycucat. Malým dětem se to má rozpustit v pití a to potom prý mají před cestou i během cesty popíjet. Ale já jsem to od malička cucala, tak to nevím přesně.
Bývá mi opradu hodně patně, právě na takových těch klikatých cestách a kinedryl jsem nesnáela....
Upravil(a) Abby21 (3. 5. 2011 15:45)
Není tady
Yvet, taky jsem si vzpomněla na ten "cuculín", jsou snad i výkačky, nebo takový bonbonky pro děti. To by mělo zabrat. Gratuluju ke kontrole. Je to super.
Taky je budu muset pořídit, páč jsem se rozhodla, e s Vojtíkem poletím k tomu móři. Tedy hlavně kvůli tomu ekzému (a proč si to nepřiznat, taky kvůli sobě, potřebuju moře jako sůl). A hlavně, pojedu jen já + Nikča a jetě lanařím tu svojí spolubojovnici na mateřský, aby jela taky, ale bez chlapa. Já J. s sebou ani nechci, stejně by se tam otravoval a pak by mi pobyt zkazil, a to tedy nééé. KOnečně budu mít čas i na Nikču ( má nějakýho frajera a nic z ní nemůu vydolovat), prostě za chvíli jí bude 18, tak s náma moc nepeče, co chápu.
Chtěla jsem se zeptat, dávaly jste některá dělat dítku cestovní pas??? Jsem se dočetla, e je potřeba potvrzení o občanství?? Platí to pořád nebo u zase ne??? Zítra to zjistím a případně dám info. NO a s focením to bude prča, při představě, e Vojtík bude muset sedět a nějak normálně se tvářit:jojo:
Není tady
Marti, kdy jsme jeli v září do té Itálie, tak byly dvě monosti: buď mít dítě ve svém pasu, nebo mít pro dítě vlastní pas. Já jsem měla Terču ve svém pasu a v pohodě. Stejně to z celou dobu nikdo nekontroloval. Jsem mohla propaovat úplně cizí dítě
Není tady
Dobre ranko!!!
Yv, aj my mame za sebou premieru zvracania v aute s Dankom. Tomasko mi takto zvracal dvakrat pri ceste k nasim, mame tam po ceste dvakrat riadne serpentiny. Kupila som mu v lekarni Cocculine, su to take drobunke tabletky, je dobre to davat pred dlhsou cestou uz dva dni dopredu. Klasicky Kinedryl mozu az deti od 3 rokov. Tomaskovi to uz nedavam a Dankovi teraz zacnem, kedze uz mame negativnu skusenost... Najhorsie je, aspon, co som vypozorovala, ked cestou piju z flasky, nacucaju sa aj vzduchu pri tom, to potom staci aj mala zakruta ci daky hrbol na ceste a uz to letivon... Vsetko bolo na mne, musela som sa cela prezliect, lebo som sedela vzdau vedla neho...
A ako vam ide to odstavovanie, pisni, ako to u vas prebieha... A gratulujem ku kontrole, to je super, ze ma terka srdiecko v poriadku!!!
Vsetkym prajem pekny den a valime von - teplomer ukazuje 3 stupne, tak dufam, ze sa len pomiatol
Není tady
Ahoj
Yvet, tak to je fantastická zpráva po ránu! To se vám ulevilo, co?
U nás se moná něco rozjídí, Sam nechce jíst, bohuel ani pít a vypadá to, e má potí polykat, e by mohl mít bolest krku. Vzhledem k tomu, e mi včera máma volala e má angínu a my se tam v neděli cestou z chalupy zastavili na kafe a bábovku, se nelze čemu divit. Ach jo. Ale i tak jsem spokojená, protoe Samík se letoní zimu moc hezky drel a nemarodil víc ne jiné děti!
Abby, já mám taky ráda odhalená okna, resp. světlo a výhled, ale zase nemám ráda úplně holá okna, to je zase na mě trochu studený. V kuchyni mám odshora cca ke klice do půli okna řídkou záclonu bez vzoru, s velkým čtverečkovým okem, tzv. rybářskou sí, v obýváku římský rolety, s těma oupeme furt, přes den bývají staený, protoe máme okna na jih, jakmile se slunce přehoupne, vytahujeme aspoň do jedný třetiny. V ostatních oknech jsou ty rybářské sítě a stejně je často odtahuji kvůli kočičákovi, aby si mohl vyskočit na parapet.
Tchán je dost konzerva a taky mu to vadí, ale máme za okny koruny stromů, kdo by mě z nich asi tak picloval? Veverka?
Marti, plán schvaluju! Já jsem za svobodna taky ráda vyráela s kámokama k moři (pod záminkou aerobiku ), má to zase úplně jinej charakter, úplně jinak se funguje, jí, tráví čas, nikomu nepřijde divný, e celej den leím v jedný poloze a čtu si, a těch drinků co nám vdycky posílali místní chlapci co by u teď asi nefungovalo
Za nedlouho jedu s kamarádkou a jejím kloučkem na prodlouenej víkend, pokud se to osvědčí, mohly bysme jet i dál, (ačkoli nejsem úplně zastánce dlouhého cestování dětí v autosedačce).
Jinak nám se v autě blbě nedělá, neznám to ani od sebe, ani mu na to netrpěl, ale synovci blindí a je to peklo, snad na kadou rodinnou oslavu dorazí poblinkaní.
Jo a Sam musel mít do Izru vlastní pas, ale tam to je trochu jiná kapitola. Do Chorvatska a po EU stačí zapsat do svého pasu.
Tak Sam mezitím začal batit, tak aspoň něco. Sice oďubává unku z obloených chlebů, ale pro tentokrát dělám, e to nevidím
Kdy jsme u toho, jak do ncih dostáváte zeleninu, holky? U nás fakt problém, dva roky jedl zeleninu úplně ukázkově a najednou dělá Zagorku nad vím, nesní u ani rajče, ani okurku, nic, co předtím neběhalo a nemělo 4 nohy a ocásek, do sebe nechce vpravit.
Není tady
Ahojky!
Tak se hlásím!
Noc na včerejek a celý včerejek jsem byla absolutně nefunkční.Chytla mě obrovská migréna, vechno jsem vyblindila a nemohla stát ani na nohou.Ale u začínám cfungovat!
Díky naí mámě,která si vzala dovolenou a hlídala mi Nelinku a odpoledne jí měla do večera tchýně!Jinak nevím!:offtopic:Nelinka byla zlatá,babičky si nemohly vynachválit.
Nesnáím tyhle stavy!
Yvetko super!!!!!!!!!Uffff to je úleva co?
Jinak nějak nestíhám dočítat, dala jsem pračku, myčku a musím trochu poklidit.
Ahojky sluníčka.
Není tady
Hezké dopoledne (i kdy poněkud studené skoro mrazivé )
Fidor my máme úplně to samý, Erik teď zeleninu taky u nějakou dobu nechce, měl straně rád rajčata a teď si jich ani nevimne. Nejradi má jakékoliv maso a hlavně toho pstruha. Předevčírem mi snědl k večeři celýho a v podstatě to bylo vekerý jídlo za celý den, jinak přes den jen občas trochu něčeho uďobnul. Asi mají s tím jídlem různá období, předtím jedl dlouhou dobu jak zjednanej a teď tomu moc nedá. Nikdy ho ale nenutím, myslím e to má pouze opačný efekt.
Yvetko to je super e má Terka srdíčko v pořádku, zase vám spadl kámen ze srdce viď?
Zuzanko tak hlavně e u je líp a taky e má kdo pohlídat Nelinku, v tomhle stavu by to asi nikdo nezvládnul
U nás se teda taky neblinká v autě, já ani P. jsme na to taky netrpěli, tak snad to tak zůstane.
A záclony, tak ty já teda můu, ale pouze voály, jiné moc ne. Úplně holý okna mi přijdou nějak neútulný nebo jak bych to řekla.
Není tady
Pěkný den
Tedy to je kosa mi zmrzly rajčata no jo potřebovala jsem je zasadit brzy.... ani přikrytí nepomohlo jsou včudu. Dneska vyrazíme do zahradnictví pro kytky tak se kouknu i na sadbu... (hlavně e jsem si je pěstovala sama....
S tím cestování do zahraničí není náhodou od letoka změna v legislativě, e musí mít vichni svůj pas? Nechci tu ířit nějakou fámu, ale myslím e zapsáním do pasu to u nepůjde.
Se zeleninou u nás zatím problém není. Včera mamka poslala rýovou kai já to nejim , manel taky ne, tak prý pro těpulu. No dala jsme mu líci a bylo na něm vidět jak to nechce vyplivnout, ale ani polknout (rostlo mu to tam), nevěděl co s tím. No take kae letěla....
Ehmmm myčka no úasná věc. O víkendu jsem jí napnila, dost. A jako bonus jsem tam nalila i obyč jar. No nabulalo to dokonale, pěna byla tak nějak do půli kuchyně Myčka hlásila poruchu: vytopení...... take ná budíček v sobotu v půl estý ráno byl jasný (po umytí a vysuení poruchu hlásit přestala a funguje normálně).
Není tady
ahojky,
tak prvně - Yvi, mám velkou radost, e má Terezka srdíčko v pořádku!!
Silw - díky, ale já třeba matiku odkládám a na září, na tu fakt v 6-nedělí nebudu mít náladu - navíc.. je fakt hrozně těká...
k blinkání v autě - natěstí na to netrpíme doma nikdo, zatím ani Tomi, tak snad nebude ani malá .
Záclony mám do půlky oken, taky mi to bez nich přijde smutný, i kdy kvůli světlu je to fajn. Ale my ne měli plot, tak nám sem kadý hleděl, tak byly a dolů, pak jsem je zkrátila.
K zelenině - popravdě, myslím, e jí sní nejvíc z nás... nejradi má papriku, kedlubnu, mrkev...
z ovoce pořád jen jablíčka a banány, sem tam pomeranče.
hmm, a s tím mrazem - to bylo hustý teda, doufám, e nám nezmrzly kvítka na oknech, jahody a hráek
s pasem nevím - mám Tomiho v pasu, do Chorv to stačilo. Letos zahraničí neplánujem, tak uvidíme, co bude přítí rok.
Není tady
Ahoj holky!
Doufám, e se nebudete zlobit,ale potřebuju se vypsat.
Mému takovi se dnes v práci udělalo patně a sekl sebou.Samozřejmě nikomu nedali vědět a odvezli ho z práce domů.Mamča dorazila domů a nechápala,take mi hned volala.A jak taka spadl,tak si asi něco udělal s rukou a s nohou.Mamka je z něho uplně neastná, protoe se nechce nikam nechat dovézt k doktorovi.U jsem ho přemlouvala i já v telefonu, e s ním pojedeme já a mamka. Ach jo!
Prý je bílý jako stěna.Take mamča bude celou noc hlídat a kdyby něco volá záchranku.Mě to tak straně bolí, proč nechce jet k doktorovi???Mám straný strach!
Omlouvám se, e vás otravuju!Ale muselo to ven!
Není tady
Zuzí, snad jste u dědu přemluvily s mamkou, aby jel k dr. Klidně můe mít otřes mozku, zlomenou ruku, co já vím. Chlapi jsou prostě hrozný, a jsou malí nebo velcí.
Není tady
Zuzi - to mě mrzí Fakt měl radi zajít k dr, ale kdy kolikrát ti chlapi jsou tak zabejčení, e prostě nepůjdou a nepůjdou, nedají si říct. Jak je bledej, tak by to mohl být i otřes mozku, nechápu, proč ho nezavezli k dr hned z práce... nehledě na to, kdyby náhodou měl něco zlomeného, tak je to vlastně pracovní úraz, ne?
Věřím, e jsi z toho rozhozená, taky bych byla.. zvlá po tom, co máme za sebou i my teď doma...
tak drím pěsti, aby to nebylo nic váného a snad se to tátovi rozleí a zítra si k dr zajde!!
a Ty se dr!!
Není tady
Zuzko neomlouvej se ach jo ty chlapi jsou paličáci duboví.
Berko no chtěla jsem nádobí k tabletě "přilepit". Jsem koza to vím u to dělat nebudu.
U nás obě děátka spí těpule usnul po pátý a vypadá to e do rána. U to tak tento týden udělal.
Není tady
Pavlí, tak myčka s jarem , to je dost dobrej kousek.
JInak k tomu pasu. Od letoka kadé dítě musí mít svůj cestovní pas, i kdy je to v rámci EU (tedy snad mimo Německa, Rakouska, tam postačí zapsané dítko v OP), jinak při jakékoliv cestě letadlem, svůj vlastní pas. A hlavně, musí se poádat o osvědčení o státním občanství. Ten formlulář jsem si vyzvedla tam, kde dělaj pasy a i tam ho vrátím, pak si přijdu do 10 dnů pro rozhodnutí a pak teprve nechat udělat pas. Take narychlo to fakt nejde. A do Chorvatska, pokud dítko jede s rodičema, musí být zapsané v OP nebo v pase, pokud cestuje s někým jiným - musí mít vlastní pas. A do Bulharska dítko musí mít vlastní pas, i kdy cestuje s rodičema. NO, trochu osvěty stačí.
Zatím v autě neblinkáme, jestli to bude mít po mě, tak potě, já nemůu sedět vzadu, páč se ihned dávím, stačí mi 10min jízda a cestující přede mnou - no, chudák......
Koukám na hokej, to jsem dopadla.
Není tady
Holky pořád jsem na telefonu.Asi toho moc nenaspíme!
Jako co by jste chtěli, kdy s takou dělají jen samí chlapi(stoláři).enská by hned volala záchranku,nebo by taku dovezla k doktorovi hned.
Teď si doma mele svou.
Ach jooooooo!
Bobci,ale netrapte se tím!Kadá máte dost svých starostí!
Není tady
Pavli - aha, tak to jo, já myslela, e třeba místo tablety
Ty jo, od 5? to by ná malej byl v 7 vzhůru!
Marti - díky za info, to jsem nevěděla!
taky čučíme na hokej a jetě u toho píu esej... u mám 8 stran...
Zuzi - to je mi líto, fakt. ach jo
Není tady