29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobré ránko,
díky za pochvaly!
No jako je opravdu velikej, vypadá starší než je, někdy se na něj zadívám a mám pocit, že už mu chybí jen aktovka do školy. Je to docela hrozný, jak to utíká, až mě to maličko děsí.
Aspoň že je mazlivej a mamánek, protože kdyby byl jako úplně nezávislá jednotka, tak bych se asi picla
Jo a díky za držení palců. Teď se mi krapet natáhl cyklus, jsem teprve po ovulaci, takže čekám MS za dva týdny a pak to vypukne. Dala jsem si teďka trochu detoxikační dietu a zobu kyselinu listovou, no tak uvidíme. Budeme přenášet po jednom a jsou to tři roky starý sněhuláci, tak si nic nemaluju, ale bylo by moc fajn, kdyby to tohle léto vyšlo Tak díky za palečky
No a jak vám je, holky s bříškama? Jak se to zvládá s těma prckama?
Není tady
Ahoj
Tak jsem se "slzou v oku" právě vytřídila Matýskovi šatník a je na velikosti 62-68, nějak hrozně to letí
Včera jsem pekla speciální perníčky. Tedy peník klasický, ale ve tvaru podprsenek a kalhotek ještě to musím nazdobit, tak v pátek hodím fotku. Bude to na tu akci na čarodějnice. Se těšim
Fi budu držet paluchy
Já se z toho našeho montéra Kličky picnu. Už zase někde vyštrachal šroubovák a pokoušel se o šrouby na schodišti (před chvílí na šuplíku....).
Upravil(a) Pavka (27. 4. 2011 12:02)
Není tady
Bré odpo,
Zuzí - tak 13tt za tebou, to by bylo, aby jsi už neblindila. Super. Tak a teď si budeš už jen užívat rostoucího bříška.
Fi, normálně jsem Ti zapomněla držet palčáky na brzké otěhulení. Takže kdyby to vyšlo, bylo by to zase Jarňátko??? Moc vám to přeju. Jak to tu vidím, tak už jen Niki a asi už budete komplet druhá várka prcků. Nebo ještě Yvetka???
Yvetko, jak dopadlo odstavení kojení??? Zabrala moudrá kniha???
HOlky, dnes mi volali z jesliček, tak od srpna můžeme začít chodit, já jsem tak nadšená, že mi ani nemůže rozhodit zvýšení příspěvku, jsem ráda, že to vyšlo. Takhle to nějak doklepeme a bude.
Pavlí, kde máme novější fotečku prcka???A montéra máme taky, jsem mu skovala všechny kladívka a šroubováky, páč mi tím drápe nábytek, a to tedy neeeee.
Mějte se bezva.
P.S. Dnes přišel přeplatek na daních, tak je hned dobrej den:lol:
Není tady
Ahojda,
tak konečně spíme, dneska se jí nějak nedařilo usnout Jinak už má ten kočárek jak jsem vám dávala odkaz, furt s ním lítá, vozí i kocoura (není z toho šťastnej, ale sedí tam a nechá se)
Je super jsme asi nadšený obě z něj. Když s ním jdem ven tak je důležitá veze kočárek a ani mi nikam neodbíhá Pak vám hodím fotku.
V pátek jsme byli v Lešné, bylo tam krásně, teplo, Terča byla nadšená ze zvířátek. Super výlet, akorát mi po cestě tam blinkala v autě naštěstí jen čaj, takže jsem vyškolená a od teď všude s sebou vozím komplet náhradní oblečení. Jsem zvědavá jestli jí bude teď bývat autě zle, nebo to bylo jen ojediněl.
Fidorko, myslím na tebe ať vám to vyjde co nejdřív a nejlíp! Na blogu jsem si početla, čtu ho moc ráda. Líbí se mi tvůj styl psaní Samík fakt vypadá daleko starší než je, ale je fešák!
Marti s odstavováním radši no comment samozřejmě kojím stále. A s tím druhým prckem to taky asi u nás bude ještě na dýl, chci jít tak minimálně na rok do práce.
Není tady
Marti tak to je super!Vidíš, snad se konečně všechno otočí k dobrému!
My jdeme zítra na zápis do školky,ale bude to jen taková formalita.Vůbec nečekám,že Nelinku vezmou.Ale zapsaná být může.
A pak se chystáme do MC, je tam velká oslava,1 rok od založení.
Yvetko to bude snad jen výjimka, Nelinka od té doby,jak se po cestě do ZLína poblindila,tak od té doby nic.
Odpoledne jsem byla na těhu cvičení,ale uvidím, jestli budu dál chodit.Nějak mi to nedělalo dobře a jak jsem došla domů,tak jsem se poblindila.Třeba to nebylo ze cvíča, udidíme příště.
Upravil(a) ZUZANECKA (27. 4. 2011 18:59)
Není tady
Ahoj holky,
včera ztropil Fífa parádní scénu na plavání - plaval s Davidem, já na ně koukala z baru. Po 15 minutách chytl hysterák jak prase, že chce mě... Nepomohlo nic, tak se kluci sbalili a šli do sprch. Přestal řvát, až když jsem za nim přišla.. Pak byl vysmátej jak sluníčko.. Nechápu! A dneska taky párkrát řval, když byl s mámou nebo Davidem, že chce mě...
Najeli jsme na dny totál bez pleny - ven už mu jí prostě nedam, budu ho radši častěji dávat čůrat. Včera si 2x cvrnkl do trenek, dneska bez nehody - cesta kočárem na cvíčo, 45 minut cvičení, cesta domů a nákup.. Odpoledne byl něco přes hodinu venku a taky bez nehody..
Fí, Sam fakt vypadá hrozně velkej! A to háro! :-) Držim pěsti!
Není tady
Tak děťátko v postýlce snad brzy usne
Ty perníky mám okoukaný z internetu třeba tady : http://brabi.bloguje.cz/img/pernickya.jpg
Bez plíny zkoušíme taky. Teď přes den úplně, ale třeba včera se dvakrát projel, nějak jakoby vždycky zapomněl že si musí říkat. Když ho dám čůrat tak je to bez problémů, ale ráda bych aby si to uvědomil sám. Nějak je to horší. Jak na houpačce chvíli tak a chvíli na houby. V noci tedy ani omylem, večer lohní mlíko to by do rána nevydržel, ještě ne.
Niki my měli dneska histerák doma, manžel si s ním šel lehnout a zlatíčko řvalo jak když na nože berou, že maminkááááá.
Jo a odpoledne jsem poprvé vyrazila ven jen se Štěpulou na motorce. Bylo fajn se plně věnovat jen jednomu dítku Jo a dáváte i jen na odrážedlo ven přilbu a rukavice jako na kolo?
Není tady
Pavlí, my máme helmu na motorku už od loňska a na odrážedlo bych snad dávala radši všechno co jde (teda našemu živému drakouši).
Tak jsme venku zkoušeli bez plíny, no, nic..... když se má vyčůrat , tak z toho má děsnou prču a nevyčůrá se ani jako holka, ani ve stoje (to se může potrhat smích, prej ho to letá - lechtá na pin....), takže troje tepláky+ slipy durch. Asi tak. Ale já vytrvám.....
Yvet, tak nějak jsem si myslela, že kojíte i dál. To jsi asi poslední, novomaminy nepočítám. Jsi naše rekordmanka:lol:
My máme taky období, že Vojta s nikým nechce jít , mimo mě a tatínka. I s Nikčou ječí, tak nevím, ono to snad přejde.
Mějte se.
Jo, jen taková perlička, J. dával do servisu auto kvůli nějakým pérům a urvali mu přední nápravu komplet, teď přestal jít jeho PC, tak čekám co bude to třetí..... no, nemá ten člověk, co s ním žiju smůlu???? A já takovej krásnej den.
Není tady
Ahojky holky,
tak dneska zas valím už na monitor, nic mi není, ale jsem si říkala, že pro jistotu si možná už sbalím tašku sebou, kdyby něco. Ale ještě to neplánuju, nemám odevzdané zápočtové příklady do matiky, takže tam ještě zůstat nemůžu .
JInak doma moc veselo není.... ještěže máme Tomáška!
Fi - to je dobře, že už do toho půjdete - i já držím pěsti a věřím, že 3 roky pro mražáčky vůbec nevadí!
A i když se opakuju po holkách, i mně přijde Sami starší, ale to je asi tím, že je relativně "vysokej", ale hubenej a asi i tím účesem . Ale fakt šikula a dort moc pěknej!
Holky, závidím to, že vaše děti chápou, že mají čůrat venku nebo tak. Tomi nic. Ve vaně se vyčůrá, ale tím to hasne... Odříká sám celejch asi 5 básniček, ale když mu plínu nedám, tak se počůrá až do papuček. A kakání zásadně hlásí, že "Tomik je pokakanej". Ale tak nehrotím to, no. Ještě máme docela velkou zásobu plínek
Omlouvám se, že nereaguju víc, ale jaksi mi fakt není do skoku..
Ještěže aspoň to sluníčko svítí!
pa
Není tady
Beruško copak se děje? Doma nějaké neshody? To by mně mrzelo, snad se to srovná nejpozději s příchodem malé A s tím nočníkem jsme na tom stejně, taky nic, ale u nás i to mluvení stojí za prd. A básničky? No to je pro nás hudba budoucnosti, zasekl se na těch asi 15 slovech a nic víc nepotřebuje
To je Tomík šikulka
Yvet tak jsi to kojení ještě nezlomila? Hele já myslím že je to úplně jedno, pokud tě to nějak nevyčerpává a vyhovuje vám to oběma tak bych to nehrotila, až se rozhodneš a opravdu nedáš tak se to poddá. Nejhorší je překonat ten pocit že tomu dítěti ubližuješ když mu to nechceš dopřát. Mně donutilo to těhu, jinak bych snad taky ještě kojila Ale věř že to Terezka zvládne a možná i líp než ty nakonec
Marti tak to jsi mně pobavila, prej to Vojtíka lechtá
No a se školkou - k zápisu jdeme 17. - 18.5., ale je úplně jasný že máme smolíka, ale neva, už o nás budou vědět.
No a taky mám doma tatínkova mazánka, včera řval jak protrženej když táta odjížděl do práce, chtěl jet s ním a nenechal si to vysvětlit , sousedi si museli myslet že ho snad týráme nebo co
Není tady
Beru: to mě mrzí že se nemáš fajn ... to přejde snad zas, ty hormony jsou hrozné, (si pamatuju, jak já v těhotenství brečela i při Krakonošovi, když rozhazoval do světa kytičky
) posílám lepší náladu a hodně síly, ať se to brzy spraví a jste zase ta nejsehranější trojka - tedy teď už skoro čtyřka
holky když vás čtu, jak my budem čurat venku? připadá mi, že kluci to maj jednodušší (jenom se musí dát pozor na vítr
)
zítra jdem na kontrolu ... Verunka začala nějak kašlat safryš zas - a to jsme od té blbé středy doma ... no nic, běžím dopáchat červenou čočku a jdem jíst
Není tady
Beruuuuuu co je kočko?
A co monitor????
My byli dopoledne v té školce, no bez šance.Ale i tak mi slza ukápla, že už s tou mou malou holčičkou jdeme na zápis do školky.
A taky jsme byli v tom Mc na oslavě 1 roku od otevření.
No a odpoledne nic.Budeme doma.Měla jsem v plánu tolik věcí a nějak jsem vytuhla s Nelinkou, takže teď musím vyžehlit,pověsit prádlo atd.Takže se asi ven už nedostaneme.
Není tady
Ahoj holky,
jste hodné, děkuju. Moc se mi o tom nehce psát, nejde o manžela, ten je suprovej a jsem hrozně vděčná, že ho i Tomáška mám. Jde o bráchu... je to smutný.. alkohol je fakt hrozný svinstvo.. a víc se radši rozepisovat nechci... Snažím se nestresovat.. ale samo to trápí hlavně naše a celou naši rodinu
no, obraťme radši list..
Dnes na monitoru.. no, pan docent už říkal, že se to fakt blíží, takže to možná až do termínu nevydržím.. což mě dost šokovalo Mám strach.. nějak mi to furt nedochází, že by už to mohlo za pár dní být...
Takže tak - možná jako prvorodička je to lepší, že člověk netuší nic.. takhle vím, co nás čeká.. na jedné straně se těším, na druhé straně se bojím.. ale tak to je asi normální, že jo. Taky mám obavy, jak to zvládne Tomi beze mě.. vím, že to zvládnou, ale nikdy ještě beze mě nebyl na celou noc, natož víc dní!
Zuzi - v tom Ti závidím, že malá je zvyklá spinkat i u babiček.. malej je u obou moc rád, ale na noc jsme jim ho ještě nenechali ..
Cassi - tak snad to nebude nic vážného s tím kašlem!
Kotr - jsem ráda, že ty plínky nemáme sami a s řečí se netrap, pak Eriček taky tu pusu nezastaví, uvidíš!
A náš malej je fakt šílenej komentátor, všechno okecá! Ale to neva, miluju ten jeho hlásek!
Holky, tak co tipujete - kdy to bude?
Není tady
Beru,moc starostí , ach jo.
Tak ani do temínu nevydržíš? Tak to jsem zvědavá, kdy to bude. U nás byl sám na noc jedině Míša, Patrik ani Ondra ne, budou poprvé u mami při stěhování, počítám tak na tři na čtyři dny a už teď z toho mám nervy, jak to zvládnou. Hele a s tím porodem, kdyby to šlo, tak klidně odrodím za tebe, mě to fakt nevadilo, naopak mám docela hezký vzpomínky i když bolestivý bez epidurálu, ale měla jsem štěstí na extrémně rychlý porody, tož tak u mě.
Jinak u nás stejný, dneska nám došel do baráčku novej sporáček, tak jsem natěšená, včera měl Míša ve škole třídní schůzky, učitelka byla spokojená, takže až na tu začínající pubertu fajne a čekám hlavně na přijímačky na školu, takže shrnuto podtrženo - stále stejný chaos.
Není tady
Ahoj děvčata, všechny vás zdravím
U nás se spí už od 17:30 páč ráno malá vstávala až v 7:45 a přes den nespala a dnes musela skoro celý den hlídat tchýně já byla na vyšetření a nemohla ke mě malá páč jsem dostala trochu radiace a jak jsem tak koukala z balkonu tak jsem vyděla jak malá leží na zemi na dvoře a usíná takže jsme pro ni naklusala a šla spinkat. Tak jsem zvědavá jaká bude noc
Teda těhulky koukám jak se vám to všem krátí a Beruška to bude mít malou už brzo u sebe. A Beru, je to opravdu hrozné jak se dokážou lidé sami ničit, ale věř , že snad bude líp teď musíš hlavně myslet na malou, Tomáška a manžela.
Fííí, tfuj tfuj tfuj ať to výjde napoprvé
Jinak já se taky chystám na objednání do Caru plánujeme návštěvu na červenec
Není tady
Beru: chjo to mě mrzí teda taky, věřím, že se s tím musíš hrozně trápit i vaši ... budu držet palce, aby se to nějak v dobré obrátilo! ... jo taky bych byla nervní z toho, že nechávám Verunku na víc dní sama ... ale věřím, že Tomášek to nutné odloučení zvládne levou zadní
- ještě má navíc krom taťky milující prarodiče, buď úplně v klidu
... hmm, a ten porod bude brnkačka, poněvadž prostě musí! (to se mi to kecá co
) - sice už víš, do čeho jdeš, ale podruhé a ještě takhle záhy po prvním to bude jak po másle - věřím!
... termín teda tipuju tenhle nebo příští víkend
- resp. do příští neděle bude malá Berunka na světě
jinak teda dneska celý den Verunka doma bez nehody, všechny tepláčky zůstaly suchý ... tak doufám, že jsem to teď tím "chlubením" moc nezakřikla ... pořád řeším, jak zítra - jdeme na kontrolu k dr., odpoledne a snad jestli bude obstojně, trochu provětrat ven odpoledne chceme ... a jestli dát plínu nebo nedat ... to je zas dilema
Není tady
Zdarec tetky,
normálně jsem na blázinec z J. Ten po.... PC nejde, takže mi bere nouťas a já se nedostanu ani na přečtení zpráv, ach jo. Zítra jede s tou plastovou potvorou do opravny, jinak se
Beru, to mě moc mrzí s bráškou. Jen jednu radu (sice to není stejný případ, ale moje kdysi NEJ kámoška jela v pervitinu). Dokud ona sama nepadla až úplně na dno a neležela na ulici, neměla kam jít, co jíst, co si šlehnout, tak nepochopila , že to s ní myslíme všichni dobře. Až fakt padla na hubu, tak se přihlásila do léčebny, trvalo jí to 3 roky než byla definitivně z toho všeho venku. Teď má krásnou holčičku, ale je to pořád o pokušení. Je to naprosto stejný jako s chlastem. Závislost jako závislost. Prostě když sám člověk nepochopí, tak mu pomoct nemůžete nikdo. Musí chtít on sám a dobrovolně.
U nás s mluvením je to tak půl na půl, někdy mele celej den hatlamatilkou, jindy mu je krásně rozumět, ale básničku, tu ani náhodou?? On je spíš přes ty sporty a jak kam vyšplhat. S čůráním??? Venku prostě nemám šanci, kámošky malá si říká sama, jsou bez plíny , tak Vojta že chce taky čůrat, dávám ho jako holku, ve stoje - no, nic. Počká až mu nandám plínu a hlásí - Já Tojta čuáááám. Doma je to naprosto v pohodě, žádná nehoda. A celkem se mu tlemím, jak má na sobě slípky a je v nich hrozně důležitej, ale musej být s obrázky, jinak je neeeee.
Berušce tipuju krásný 1.máj nebo 4.5. Tedy jestli neporodila už teď večer, jak u nás proběhly 2 krásný bouřky.
Není tady
Ahoj holky,
tak u nás se konečně taky chrní!
Beruško co říct já si tím prošla na vlastní kůži jaký to je mít tenhle problém v tak úzké rodině! Dokud nebude chtít ten dotyčný sám, můžou se všichni kolem rozkrájet a vyšťavit a stejně to není k ničemu! Drž se hlavně ty, teď musíš co nejvíc myslet na sebe a na maličkou Sofinku, která každý stres a stesk prožívá s tebou. Pevně věřím v to, že se to v dobré obrátí a zase bude fajn
A já bych si tipla, že to bude až za dýl, já myslím, že do neděle ne (Promiň Beru, určitě už to chceš mít za sebou) Třeba to bude 8.5. Jako naše Terča
Čůrání u nás probíhá zcela náhodně, neřekne si vůbec, občas naklusá na nočník sedne a vyčůrá se, ale to je málokdy, spíš máme všude loužičky! Tom zkonstatoval, že je to jak s malým pejskem
No nic tak přeju všem dobrou noc!
Není tady
Ahojky!
Jé tak Janča taky půjde do druhého!?Super holky!
Beruško já to tipuju tak příští týden.
Dnes je mi nějak obzvlášť šoufl, tak se děsím té zítřejší svatby.
Ale zase tu mám nachystané oblečení pro Nelinku,no bude to hvězda!
Musím běžet, ještě písnu.
Není tady
Krásné ráno
Dneska je tu manžel, tak mám čas
Berko držím pěsti aby se bráchovi brzy "rozbřesklo" . A porod? Neboj bude to úplně jiný jak poprvé snad to budeš mít rychlý jako třeba já.
Jani takže jdete do druhýho
A jak u vás se vztekáním? Včera udělal Š. takovou scénu u prarodičů. Jsem mu něco zakázala a nepovolila, no praštil sebou na zem a ječel a ječel. Nepomohlo domlouvání ani dát přez prdku (trochu). Pacholek, vůbec jsem nevěděla jak na něj.... ale nedostal to co chtěl.
Není tady
Pavlí, tak u nás je snad období vzetekání a mlácení sebou o zem pryč, teď máme tatínek je Bůh a bez něj nejde naprosto nic, a s nikým nikam nejde, ani s Nikčou ven. Jedině se mnou a nebo s tatínkem:(
Není tady
Dobré ránko!
Beru, to mě strašně mrzí, že máš takový starosti a že se ti hezký očekávání a radost kalí takovou situací. Moc ti přeju, aby se z toho brácha dostal.
Neznám okolnosti, ale myslím, že bys teď měla povolit otěže a trápit se jen tím, co je v tvých silách ovlivnit, protože teď potřebuješ hodně sil, za pár dní rodíš a tvoje holčička tě bude potřebovat a Tomík taky. Jsem ráda, že je ti manžel oporou, je to kabrňák.
Tak aspoň držím palce ať se to u vás zlepší a samozřejmě držím palce, abys měla porod hezký a rychlý
Marti, se tady řežu u hlášky: Já Tojta čuáááám. úplně ho vidím
Jinak ty slípky jsou taky strašně směšná záležitost, když vidím Sama, tak se tlemím, jak je ten malej ptáček schovanej za obrázkem Spidermana a k tomu to dlouhý tělo samá ruka samá noha, pár žeber a legračně pivní bříško, prostě postava do jazzu
Není tady
Jo a s tím vztekáním. U nás jak kdy, moc na to naštěstí netrpí.... nejvíc pomáhá ignorace, protože jakmile reaguju, tak vlastně přistoupím na dialog, který ale on vede naprosto špatným způsobem, takže musí zjistit, že tudy cesta nevede. Naštěstí na veřejnosti ciráty nedělá, takže jsem ušetřena toho stresu z reakcí okolí.
máme v okolí jednoho chlapečka, kterej se vzteká dost strašným způsobem, úplně upadá do ajfru a nakonec se pozvrací, fakt psycho. Jeho maminka ho drtí v náručí v rámci metody pevného objetí, jejich tatínek kouří opodál a když se na ně někdo dívá, tak mu ujíždějí nervy a vykřikuje "no, jen se podívejte, když to doma nemáte, to je zábava, co", no mám z toho všeho vždycky dost smíšený pocity.
Není tady
Tak jsem ještě chtěla napsat Janině že to je super, že do druhého jdete taky! Vím, žes o tom jeden čas ještě nechtěla ani slyšet
No nic já jdu uložit draka, holky taky je to spaní u vás potíž? On už tak pěkně usínal sám, žbrblal si tam, prohlížel knížky, rozsvícel a zhasínal lampičku až usnul, a teď mamíííííííí..... tatííííííííííí....... čičiiiiiiii, prostě tam s ním někdo musí být, a navíc Sam ještě uspávače rád terorizuje, fakt mě už někdy chytá nerv!
Jo a ještě jsem chtěla poděkovat za pochvalu fotek, opravdu je velikej, ale popředu zas nějak obecně není, chová se adekvátně věku (takže možná působí zaostale)
A vlasy už stříháme každé tři týdny, kdyby byl holka, tak má zcela jistě veliký culíky nebo ananas na hlavě. A taky má vlasy pěkně hustý. Až je to nespravedlnost vůči některým holčičkám, že jo. To jsou vlasy z mužovy strany, tam nikdo nemá pleš, o 95letý děda má pořád mléčnou kštici!
Není tady