6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky
Teda tady se rozjela debata.
No jde to tady v tom státě čímdál víc do sra........
Můj názor je takový:Věřím doktorům,že je to štve.Ale takhle si berou obyč. lidi jako rukojmí!A bohužel dnes je to už ve všech profesích tak, že když je práce makej a drž hubu a když není tak drž hubu taky.Prostě sami znáte,že jsou manžové v práci od nevidím do nevidím a prachy nic moc.Ale kdyby měli všichni zdrhat za kopečky,tak by tady nezůstal nikdo.
Asi tak zrychleně!
Je to fakt na 2 věci.
Není tady
Holky a počkejte až příklad doktorů budou následovat zdravotní sestry, policajti, hasiči nebo učitelé. Bude to tady jako ve Francii
My se přesouváme na jih, takže už vám tady dneska nic hodnotného nepřednesu
Papa a Sillwi, víš, že jsem to nemyslela zle
Není tady
Baby, v pohode...
Ja len, ze do toho tak strasne malo vidite, vid reakcia Berky - nech doktori nerobia prescasy a sluzby - to ako maju vsetci doktori odist o 16:00 a o hospitalizovanych pacientov a pacientov, co pridu na ambulancii sa budu starat sestry...??? Lebo tie sluzby a prescasy prave zaistuju chod nemocnice mimo "oficialnej pracovnej doby", ktora je samozrejme, tak ako v ostatnych profesiach 8hodinova...
Sama si myslim, ze vobec nemuselo dojst k takemu ostremu protestu, keby lekarov vypoculi skor a nie az vtedy, ked im dosla trpezlivost... Ja netrvdim, ze ostatni sa valaju v peniazoch a nevedia co s nimi, ale ak niekto bude vytrvalo porovnavat zodpovednost napr. kardiochirurga a automechanika, tak to teda sorry...
A co budu ti lekari robit, ci sa na zapade uchytia, ci na nich niekto niekde caka, alebo nie, je uplne irelevantne...
Fi, ja samozrejme necakam, ze doktori budu mat platy ako na zapade, to je jasne, ze nie je ani len teoreticky mozne, ale v civilizovanych krajinach si doktor nepotrebuje zarabat sluzbami, pretoze ma slusny zakladny plat, sluzby platene nie su.
Jedina vec, s ktorou suhlasim je to, ze v dnesnej dobe je poziadavka trojnasobneho zvysena nerealna, jednak s ohladom na stav statnej kasy, jednak s ohladom na ostatnych statnych zamestnancov.
Uz ked som sem pred rokmi prisla, tak som si vsimla, ze lekari tu nemaju zasluzenu uctu... Bohuzial, nezmenilo sa to, ba naopak, napriek tomu, ze za malo penazi robia tolko dobrej muziky (aby ma niekto hned neuzurpoval, myslim teraz na spickove pracoviska, vdaka ktorym CR drzi krok so svetovou medicinou, samozrejme, vsetky nemocnice tieto moznosti nemaju).
Fi, vy sa stastlivo presunte na juh a uzite si to
Ostatnym prajem pekny vikend a ospravedlnujem sa za roman, len som reagovala, kedze mam moznost pohladu z obidvoch stran, je prirodzene, ze to vnimam inak. Na druhu stranu, uprimne, tak vyrazne negativne reakcie som necakala...
No nic, pevne verim, ze nas to napriek odlisnym nazorom nerozdeli a ze to nakoniec vsetko dobre dopadne...
Není tady
Čus baby,
jsem to tu nějak rozjela svojí troškou do mlýna:( Silw, nezlob se na mě
Tedy jen můj poslední pohled na lékaře. Dnes se jim schvály peníze na výplaty, ale proč?? Protože si vzali do rukou obyčejný pacinety. A státní úředníci (hasiči, policajti, soudní administrativa) mohli stávkovat jak chtěli, ale ti nejsou tak důležitý...., proto jim zkrouhli výplaty. A jak píšete, každý je nahraditelný, ráda půjdu k dr. černochovi, arabovi (když mu budu rozumět), většina jich studovala zde, tak proč ne. A jen co mi asi vytočilo nejvíc, že chtějí záruku toho, když dají výpověď, že když se někde nechytí, tak je vezmou zpět na své místo?? Silw, promiň, ale kde to viděli??? Kdokoliv dá výpověď ze zaměstnání, tak ho nikdo pak nevezme se zárukou zpět. Fakt to mi pěkně nasr..... Jen je mi líto sestřiček, ty to odnesou nejvíc, bude se propuštět , už takhle mají malé platy a slouží taky. Závěrem, kdo chce jít, ať jde. Dost. Silw a neber to osobně, i když vím, že asi jo.
Holky, já se odstěhuju někam do teplých krajů a budu mít klídek, žádný rozčilování, budeme bydlet na pláži, jíst banány, kokosy, to bude paráda, občas ulovíme nějakou rybu (ty nejím, takže bude dietka) Nějak to tady k tomu spěje, že všichni emigrujeme.
Já mám dnes nějakou politickou náladu, to bude spíš depka ze sněhu a zimy, vůbec mě to neba, já se toho jara nedočkám.
Beruško, kde je fotečka pupíku??? A kde je fotečka princezny???
P. S. Jen potichu, aby to nikdo neslyšel, Vojta se rozjedl takovým způsobem, že mu narostl nehoráznej pupek:lol:
Není tady
Silw - já chápu, že se musí zajistit chod nemocnice, stejně tak, jako chod firmy např. - u nás se to jen nejmenuje služba - ale směnování nebo nepřetržitý provoz... prostě taky se dělá ve dne, v noci, o víkendech.. lidi jsou doma na telefonech....
...jinak ale se nechci dohadovat a nesrovnávám mechanika a kardiochirurga... jestli to bylo na mě.. já chápu, že to je úplně o něčem jiném - jen jsem to myslela tak, že prostě každý si myslí, že ta JEHO práce je ta skoro NEJDůležITějsí... Ta zodpovědnost doktorů je veliká, to nepopírám... a vždycky jsem doktory obdivovala, že jsou schopní se tolik naučit nebo operovat, pořád vzdělávat a tak... ale prostě i v doktorech jsou rozdíly - a nejen v kvalitě. TAky mě štve, že obvoďáci mají plno peněz a kolikrát si je nemusí ani zasloužit... oproti doktorům v nemocnici.. ale to je taky o hospodaření nemocnic nebo pojišťoven...
no, je to složitý, bohužel to stejně nevyřešíme..jinak vyjádřit se k platům dr nedokážu a ani nechci, neznám je, ani nevím, jak funguje odměňování v nemocnicích...
A jinak si třeba nemyslím, že mám na doktory negativní reakce, prostě ať udělají, co myslí, že je správně..
a že to nějak - nejlíp dobře - dopadne, to taky doufám
a určo nás to nerozdělí... jsou to jen písmenka
MArti - polepším se, ještě furt na netu nic nemám, to je fakt
Upravil(a) Berka (28. 1. 2011 22:55)
Není tady
Nazdárek - tak tu máme nějak prázdno?
Marti - to je fajn, že Vojtík pěkně jí!!
Jinak já bych si taky dala líbit pláž a kokosy, ale jenom tak na 14 dní... pak by mě štval ten písek všude a žraloci ve vodě
Zase se mi šoupla osmička, to je fakt radost... kdyby mi to aspoň pomohlo v tom, že nebudu tolik jíst.. se fakt za chvilku neunesu ..
Není tady
Abby- to je fajn, že se tak hezky sžíváte
a s tím, že Tě všechno bolí - to se nedivím, vždyť to je záhul, měsíce těhotná, před pár dny porod a teď už frmol, kojení a péče o 2 děti!!! ale po 6 nedělí to bude zas ok, možná i dřív!
Rendi - často si na Tebe vzpomenu, např včera v Sama doma byla taky mladá paní s RS - nějaká zpěvačka a že nějak se angažuje v info o ní atd... Je to síla, když ta nemoc postihuje tak mladé lidi..
Je dobře, že rodiče Tě moc podporují, to je taky jasné, jejich dítě budeš pořád!!! a mají o Tebe strach a zájem!
a manžel.. to je těžký, třeba je to fakt schovaný v něm a má strach před Tebou se o nemoci zmínit, aby Ti ji jako nepřipomínal... nicméně myslím, že čím dřív se s tím to prolomíte a budete se o tom bavit, tím spíš se vám uleví. Mmch - taky si potřebuješ někomu doma pobrečet na ramenu, postěžovat si, jak je to nespravedlivý a tak..... Věřím, že se to srovná!
Není tady
Beru taky ti rostou osmičky jen v těhotenství?? Mě jedna vyrostla už na střední a od té doby nic. Až teď v prvním těhu jedna a půl a teď ve druhém těhu dorostla ta půlka a vyrostla i ta poslední. Rostou mi vždycky tak nárazově. Vždycky týden šíleně bolí a kousek povyleze a pak třeba měsíc nic Ale ta poslední to nestihla úplně, asi budu muset být ještě jednou těhu
Není tady
Dobré ranko všem
Tak koukám, že se tady rozjela debata o doktorech a vše mohlo být řečeno tak je zde napsáno . Každý názor se líší dle typu člověka, ale pravda je ta, že na tom budeme biti mi obyčejní lidé .
Beruško, koukala jsme na fb jaké jsi měla už o vánocích pěkné bříško ona je pravda, že roste rychleji než u prvního, že??? Jinak vám to moc sluší a Tomík je krásnej kus chlapa A lituju, že leze osmička já už je mám všechny pryč takže mám po starostech
Abby, super, že to zvládáš já mám někdy ost s jedním a natož teď mít druhé. Eli je teď dosti vzteklá někdy až děs
Jo a zkoušíme bez plíny takže počůraných ěcí máme za den ažaž , ale jinak už to nejde. Zkoušela jsem i obyč plíny, ale ani to neuspělo stejně se pročůrala tak jedeme bez nich .
Rendi, holka jak to zvládáš????? Nevím co dodat je to tak nespravedlivé
No a víc si nepamatuju
Není tady
Ahojky holky,jen tak zběžně!
Včera jsme byli u známých na oslavě 2. narozenin jejich Maričky.Bylo to fajn,ale měli tam společnost z "vyšších kruhů",tak jsme se nějak neměli s kým bavit.
Renatko bude to asi ještě u vás náročné!Ale věřím,že to všechno spolu zvládnete!To je to "v dobrém i zlém".
Abby a Pavli klobouk dolů před váma, protože jsem si ani jednou nevšimla,že by jste si na něco stěžovali.Zvládáte to na 1*!
Není tady
Zuzi, tak já si postěžuju... Dorotka vůbec nechce spát v noci, nejradši by bala pořád přicucnutá a dudlala, jenže bradavky protestujou. Ještě pořád to dost bolí Takže jsme většinu noci vzhůru. Chování moc nepomáhá a dudlíka si vezme občas jen přes den...
Dneska vzbudila i Terezku, takže jsme většinu noci byli vzhůru všichni a holky se neusttále navzájem rušily
Není tady
Dobré ránko, téda holky, kde jste všechny?
Abby, tak Dorotka v noci stávkuje? Tak to tě lituju, ale nebude to tak napořád, to usínání, to chápu, já když přinesla Ondru, tak aby se kluci vyspali - samo do ložnice se nám postýlka nevejde ani náhodou, tak jsem měla postýlku v obýváku a pak až asi po dvou měsících jsem jí přestěhovala do pokoje ke klukům. Jinak mít je ve stejné místnosti, tak mi asi hráblo, právě jak píšeš, že by se budili navzájem. Takže držím palce, ať na jaře rozjedete výměnu za větší, a jak tedy půjdete do většího bytu nebo do baráčku?
U nás vše klasika při starém, Míšu jsem vzbudila do školy a Ondín už tu poletuje se snídaní, dneska vstával před šestou
Není tady
ahojky, jojo, tak osmička ještě pořád bolí... Jednu mi trhali po 6-nedělí, tak mám ještě tři.. ale tuším, že s dalším prckem pak půjde ven další.... Naštěstí snad dorůstá už jen ta jedna... ale brrrr..
a to šrotim na poslední zkoušku, co mám v pátek.. z informatiky... ježiš, toho je zas!
Jani - jojo, roste bříško rychleji, to je fakt a rychleji i přibírám... to je taky bohužel fakt
Abby - držím pěsti, ať to spinkání se ustálí, ale popravdě, sama zatím netuším, jak to pak bude u nás.. Tomi chodí spát s náma kolikrát až v 11 večer a to čteme ještě "nejakou pojádku", tak to rušení bude i u nás aktuální...
Teda Sylvi, vy jste ranní ptáčata! u nás se ještě spí... ale na školku ho půjdu vzbudit... ať si užije Jáju
Venku zas máme pěknýho Mrazíka, co?
Upravil(a) Berka (31. 1. 2011 8:13)
Není tady
Ahojky,
jů Abby tak toho se taky bojím, že se prckové budou budit navzájem, no ale už je rozhodnuto, že bude druhý pokojík pro mimi a bude každý ve svém a my v ložnici. Vlastně jsme s tím počítali už při stvabě a jenom se přepaží hala z které vznikne pokojík a chodba a je vyřešeno, ale toho bordelu ze sádroše, to zase bude P. nejdřív nechtěl, že se mu ta hala takhle líbí, ale na to aby v ní byl počítač, komoda a dvě kytky, no a sušák na prádlo, tak to tam být nemusí že, radši ať má každý svůj pokojík.
Beru ty jsi teda zodpovědná studentka, tě obdivuju, já od tý doby co jsem těhotná si fakt přijdu naprosto marná a nejsem schopná se dokopat skoro k ničemu, doufám že ve druhém trimestru se to vylepší
Beru bříško mi taky roste rychleji než u prvního těhu, ale co, aspoň si to užívám, že už si lidi všímaj
Marti paráda, snad už Vojtovi tak chuť k jídlu vydrží
Zítra jdu na NT, tak snad bude vše v pořádku...
Zatím pa
Není tady
Ahojki,
mame chvilku u Pepiny, tak som tu
Abby, Danko bol to iste, ale myslim, ze sa to ustali... Neboj...
Berka, myslim, ze sa nemusis bat, ze by sa chlapci nabzajom rusili. To len prvych par noci, potom si zvyknu na ten "zvuk" a uplne vytesnia... Tomaska teraz v noci Danko nezobudi... Ale ak uvazujes o tom, ze budem mat prcka u vas v spalni a Tomaska uz v detskej izbicke, presunte ho uz teraz, aby nemal pocit, ze ho vytesnilo miminko... Nejaky cas potrva, nez si zvykne...
Marti, tak nech to Vojtiskovi vydrzi... Myslim, ten apetit... So spanim ste si este asi neporadili, ci?
Kotr, len si uzivaj brusko
Cassi, ako ti Verunka znasa ten Maltofer? My sme sa v piatok s dr. tiez dohodli, ze zacneme doplnat zelezo, anemicky sice nie je, ale hladinu zeleza v krvi, aj v krvinkach ma na dolnej hranici a viac hovadzieho masa uz donho nedostanem... Dosli uz aj dalsie vysledky, tak celiakiu Danko nema, aspon zatial, krvne testy je potrebne z casu na cas zopakovat. Ale nema ani kliniku k tomu, tak si myslim, ze ju naozaj nema... A +hned sme sa dohodli, ze ockovanie (visi nam priorix) nechame az na jar, jednak uz bude mat Danko dva roky, jednak sa nic nestane, ak sa zaockuje trosku neskor...
Zajtra nas caka riaditelka skolky, ideme odniest prihlasku... no, nerobim si iluzie, ze ho vezmu, ale konci tohto roku vela predskolakov, tak mozno sa zadari...
Inak nic nove, tak sa majte fajn, hlavne budte zdravi...
Není tady
Zuzi, ja som to asi poplietla... To som asi vas myslela, nie Verunku od Cassi...
Není tady
Čus baby,
co je s váma?? Nikde nikdo??
Silw - a na co berete to železo?? Jestli to není tajný, já jen vím, že je na podporu k chuti k jídlu, a při anémii, ale to píšeš, že nemáte. Jinak se spaním v noci, no, radši to tu nebudu psát, ale je to o hodně lepší, jídlo nedostane ani náhodou, takže za noc dokáže vyžunknout 1/2 litru čaje. Snad to někdy skončí, je to lepší, dokáže spát i tři hodiny v kuse, ale až tak od 1 v noci. No, dívám se na to optimisticky.... Jsem se chtěla zeptat a přihlášku do školky pro Tomáška nebo už pro Danečka?? Já jdu normálně k zápistu a tam uvidím, jestli mě vyhodí nebo ne.
KOtr - určitě je dobrý , aby každej z prcků měl svůj pokoj, ale ten bordéééél......
Mějte se bezva.
Není tady
Brej večír,
Filipes spí, já si dávam Tramínka.. Mňami!
Dneska jsme byli v jeskyni, sami. Neměli jsme co dělat, Fífa vstával už ve 14 hodin, tak jsme šli.. Pak jsme nakrmili kačeny a šli jsme domů.
Dneska jsem ho měřila, tak stav k 22 měsícům je 13,5 kg, 90 cm a 15 zubů :-)
V pátek máme sraz z gymplu 10 let od maturity, tak se nechci vidět :-)
Zítra jdu na gyndu kvůli tomu špinění, tak držet palce, ať je to jen nějaká prkotina.
Není tady
ahojky
moc se omlouvám, že vůbec nepíšu, ale mám hrozně málo času, makám po večerech neustále jak šroub, aby byly všechny podklady pro DP do konce března ... naštěstí jsme momentálně zdraví (ťuky ťuky ťuky ťuk)
všechny moc zdravím ... mějte se krásně
Silw: jj, pamatovala sis to správně, Verunka taky užívá Maltofer, dr. po odběru krve pravila, že má málo železa, takže bere 2x5 kapek denně ... měla z toho docela fest zácpu - ale začala jsem jí tu a tam podstrkovat sušené švestky a už je to v naprostém pořádku
jo a jinak Verunka papá "jak mlejn" ... včera jsme byli u známých, kteří mají o rok starší (skoro na den přesně) holčičku a naše dítě je stejně velký a těžší jak holčička známých
Není tady
Kotr, tak držím pěsti na NT
Holky, nevím jestli už jste četly, ale tohle se nás týká, jde o slevu na dani: http://aktualne.centrum.cz/finance/peni … ?id=629986
Není tady
Fí, na to čekáme jak na (nevim co...) .. :-) Minulej tejden jsem podepisovala lejstro, že jsem si nevydělávala... :-)
Není tady
Pěkný večer
Tak už se chrupe, konéééčně. Nějak nám Štěpule začal zlobit se spaním, odpoledním i večerním. Doufám že se to brzy nějak srovná. Má rýmu jako trám třeba je to tím, je protivka.
Dneska jsme měli běhání po doktorech. Maty má kyčle OK, Dr se divil proč nám napsali v porodce široký balení když je úplně v pořádku. No co tím jsme nic nezkazili Pak jsme byli u normální doktorky, přiblat 300g za 14 dní tak to už byla spokojená, ne jak minule. Tak snad kojení zatím stačí Dostla jsem přednášku o očkování jak je změnil systém na pneumokoka ptala jsem se na kde co a stejně nevim jestli ho dát nebo nedat oočkovat. Pak se zmínila, že by ho mohla zařadit do studie na novou očkovací látku a z toho už mám úplně guláš v hlavě. Očkovat/ neočkovat/ dát svoje dítě na novou supr oč. látku? Fakt nevim budu muset hodně přemýšlet.
Jo a před chvílí jsme se rafli s manželem, jdu spát do pokojíku, prdim na něj
Není tady
Fi .- dobrej odkaz, ale jaksi nejsem vdaná...... (já vlastně ani nechci), takže nic, no.
Pavlí - u nás se taky zlobí se spaním, a Mates krásně kyne. Jak to jde dvojmami???
Není tady
Jo, Pavlí - kámoška má taky holčičku v očkovací studii a neplatí nic za očkování (jakýkoliv), takže tuhle výhodu to má. A má naočkované naprosto všechno, co existuje, v tomhle nedokážu poradit.
Není tady