29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Milé maminky,které znáte tento problém prosím o pomoc či radu.Dcerka už mi od 13-ti měsíců krásně spinkala celou noc.Dnes je jí 18-měsíců a už je to tak měsíc,co začla mít problém s usínáním i spaním.Ukládám ji jako vždy ve 20h,dříve kňourla a během 2 min.spinkala...teď u ní musím sedět a i tak se na sebe díváme a je schopna být vzhůru i 2h.Zkoušela jsem jí vzít ještě na chvíli do obýváku,nechat vykřičet v postýlce,dát kaši či čaj...nepomáhá nic.A když už o půlnoci usne,tak se během noci opět vzbudí a začne křičet a a i přes uklidňování křičí...posléze se uklidní a spí.Jsem vyčerpaná a nevyspaná....potřebovala bych poradit,jak dosáhnout oboustranné spookojenosti.
Není tady
Taky by mě to zajímalo, jak na malého nespavce, já jsem vyzkoušela naprosto všechno (estilovu metodu, nechat vyřvat, lítat po obýváku, čaj, zpívat, povídat....) nic nezabralo. A o spaní celou noc - co to je, to jsem zatím ještě nezažila, když je vzhůru tak 7x za noc, je to úspěch. Jsem se s tím již smířila , že prostě spavec nebude.
Není tady
A to koukám Marti,že tvému chlapečkovi budou už 2 roky....to musíš být hrozně vycucnutá.....
Není tady
Elli, já jsem od roka aplikovala Estivilla a zabral okamžitě. Už 4 měsíce nevím, co to znamená uspávání a vstávání k dítěti v noci. Tak pevné nervy.
Není tady
Elli, člověk si zvykne na všechno, i na nespaní, chodím s ním spát v poledne, ale byly doby, kdy jsem usínala za chůze. On je celkově takovej hodně živější, takže on prostě spaní bere jako zdržování od lítání, hraní a dělání kravin, prostě to tak má. Jinak my máme problém i s jídlem, nechce jíst a nebude a nebude, je to tak měsíc, co přestal v noci jíst, protože přes den prostě nemá na jídlo čas. A jak to po sobě čtu, tak jasně , že se jedná o Estivillovu metodu (prostě doma blbnu).
Ališo - já Ti závidím, já chci taky spací dítě, aspoň na dva dny.
Není tady
Marti já si to sama sobě taky závidím. A jestli se můžu zeptat, u Vás Estivill kleknul na čem, nevydrželi jste s nervama nebo to prostě na Vaše dítko nefungovalo a jste ty 4%, na které to prostě nezabírá? Já v tomhle tedy opravdu nemůžu radit, já jsem aplikovala Estivilla, první den mu trvalo 15 minut, než usnul, druhý den 4 minuty a další den nic. A to hned první noc spal celou, a to ty noci před tím jsem k němu vstávala tak 15x za noc a musela jsem u něj stát a koukat na něho, jak spí, jakmile se vzbudil, zas kravál. Od té doby ho dávám prostě do postýlky a když se mu nechce spát, tak si tam třeba i 2 hodiny hraje s těma svejma obludama a pak usne.
A mimo jiné jsem prostě zastánce režimu dětí, to znamená, dřív jsem dělala, že když se třeba odpoledne vzbudil do dvou, šel spát v osm, ale jakmile se vzbudil dýl, šel spát dýl. Teď ani náhodou, v současné době má spací období, polední spaní mu trvá 3 hodiny, takže kolikrát spí do půl čtvrtý, ale i tak ho v osm hodin dávám do postýlky a ráno v osm vstává. Prostě mu to nevadí.
Není tady
Eli, ja jsem u prvniho aplikovala Estvila po patem mesici, sem tam se v noci take budil,hlavne na bolesti zubu,ale jinak to bylo super. Druheho jsem kvuli udrzeni kojeni uspavala do poloviny sedmeho mesice na mici, pak se ze dne na den odstavil a ja ho ze dne na den nechavala lezet v postylce a jen chodila davat dudlik, behem dvou dni mi naprosto bez problemu usina sam v postylkce a v noci se ozve jen kdyz ma hlad,jinak umi sam usnout, umuchla se s muchlackem,ma v postylce tri,takze vzdy si nejakeho najde. Je to krute,ale ja na vyrvani nedam dopustit,chvili to trva,rve to srdce,ale potom je to pohoda, jak matka tak i ditko se konecne vyspinka. Jinak kdyz mi posles svoji mejlovou adresu,tak Ti poslu jednu knizku o spinkani,co tu koluje uz x let na babinetu,treba se v ni take najdes a pomuzete Ti,je to obdoba vyplakani,ale hodne maminkam uz problemy vyresila.
Není tady
Ališ - mohla jsem k němu chodit klidně celou noc a nic, prostě neusnul a pak jeho 3hodinový vyřvání, to byl taky mazec. Vydržela jsem to 14 dní, pak sice nastal zlom v tom, že se uřval ke spánku, ale stejně byl ve 2 vzhůru a naprosto čilej. Takže u nás je to teď tak, že ho chodím uspávat k nám do postele, pak přenesu, je to sice hrozný, ale je to jediná možnost, kdy usne v rozumnou hodinu a v noci se už tak nebudí (na dnešek 3x), takže pro nás úspěch. On byl ale i tatínek Vojtíka pěknej nespavec, takže třeba je to dědičný. Jak jsem zjistila, Vojtovi stačí v noci spát 4 hodiny a je vyspalej.
Slniečko - můžeš mi poslat SZ o té knížce o spinkání, třeba je tam něco o nás exotech.
Není tady
Marti, je to studie,ktera je pouze v elektronicke podobe,takze kdyz mi pisnes pres SZ mejlovku,tak Ti ji velice rada preposlu.
Myslim si,ze 4 hodiny v noci spanku je opravdu velice velice malo na takto male ditko.
Není tady
Ahojky, já se přidám mému drakoj je 18m a začli jsme uspávat asi před týdnem, před tím se mnou v posteli celou noc a budil se tak 7x za noc.. ted jsme pomalu přešli do postýlky, proběhlo to v pohodě (koupila jsem knížky a z každý vybrala něco) na vyřvání nemám nervy, takže to proběhlo asi s 10min kňouráním a dobrý. (jsem celou dobu s ním, to mi nevadí. ale takhle už to trvá týden.. vždy si v té postýlce kňourne a bohužel si zakňourá asi tak 3x během noci.. nevstávám k němu, jenom řeknu hají.. on kňourne někdy víc někdy míň a zase zalehne.
Ted jsme začli praktikovat i odpolední usínání v postýlce a to mu trvá trochu dýl.. asi tak 20min, ale fakt jsme teprve začali.
Prosím neví někdo z vás co víc udělat proto aby se v noci nebudil? nebo tomu mám dát více času? a ještě ho v noci probudí každé šustnutí.. takže jít třeba na záchod je nadlidský výkon... Prosím poradte někdo? ne kvůli mne, ale kvůli němu aby se cítil v té postýlce prostě dobře a v pohodě...
Je fakt že je to nespavem od mala.. a s hrozně lehkým spaním..
moc díky za rady..
Není tady
Azalko, u nás se Danda přestal v noci budit v okamžiku, kdy se naučil usínat sám. Myslím, že jde o to, že pokud se sám naučí usínat aniž by Tě k tomu potřeboval, tak bude usínat i v noci. Ty děti se v noci budou budit stejně, to neovlivníš, ale jde o to, že pokud už to umí, tak se uspí i v noci sám. Pokud jsme ho uspávali, tak se v noci budil třeba 5x a chtěl jen podat dudlíčka, položit a někdy se mu nechtělo spát a museli jsme si s ním i hodiny hrát, jinak byl řev, ale od té doby, co umí usínat sám, tak spinká krásně celou noc. Přítel mi říká, že pravidelně v noci je třeba i hodinu, dvě vzhůru, ale my to prostě nevíme, sedí v postýlce, hraje si s hračkama, co tam má a pak usne. Žádný křik, pláč, nic. Je tichoučký. Tak asi tak.
Není tady
Stránky: 1