6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
topazio napsal(a):
Barysek starými lidmi nepohrdá. A vůbec k ním necítí nenávist. Jen byla zoufalá s té situace kolem kočárků v MHD. Takové to podobné situace zaívá plno maminek. Nevím kde se bere taková nenávist k maminkám s malými dětmi. Vdy i maminky s malými dětmi mají právo cestovat v MHD. A ne vechny maminky mají patrnery ihned k dispozici.
topázku, nemyslím si, e by lo o nenávist. a s některýma maminkama to taky není lehký, těch, co si myslí, e si ostatní z toho, e ony mají dítě sednou na pr... je taky vcelku dost. a narazit na takovou arogantní blbku je taky radost.
Není tady
Kuty napsal(a):
A já odpovídám:"A nebudu".Páč asi si vechno nečetla,my ve městě nemáme vůbec ádnou mhd,nato tramvaje.A budu chodit o té holi,jak píe a nebudu mít na to jezdit autem,k lékařům si dojdu posvých či na úřad -na tuhle eventualitu jsme mysleli ji nyní,ví kočko?A nekupovali jsme právě proto nějaký krásný pozemek u lesa,kde liky dávaj dobrou noc,kapito?A a se nikam nedostanu po vl.ose,tak holt prodám několik nemovitostí,na které jsme si pracně vydělali nyní (komu se nelení,tomu se zelení a ost. se samou závistí třeba z toho po....rte) a bude na pečovatelku i na taxi,take jak si nejen ty můe přečíst,vyplatí se v relativním mládí dělat tak,abys nemusela být ve stáří za chuděrku,na kterou se vichni ví co,ejo:P
Je vidět, e ani "bohatství" neudělá některé lidí astnými a jejich chování zůstane plné zloby a záti. Protoe ani bohatství nevyřeí bloky v nás, dokud je nevyřeíme my sami.
majkafa napsal(a):
javeno, z jaké tvé tajné krabičky na tebe vybafl tvůj čertík? Který kostlivec ti vypadl ze skříně? Takovouhle tě z jiných vláken neznám, tam mi tvé příspěvky přily normální a rozumné. Nějaký problém s MHD?
ádný problém s MHD. Jak jsem psala - těhotnou mě lidi poutěli sednout, děti mi brali na klín, s kočárem pomáhali... já se chovám stejně... bez problémů. Ani s důchodcema ádný problém...
Myslím, e je rozumný, e je místo na jeden kočárek, dle situace druhý... jiné místo má vyhrazeno pes a u dveří jsou místa pro lidi se sníenou pohyblivostí...
Jestli ti to přijde nerozumné, pak to opravdu není můj problém.
Není tady
majkafa napsal(a):
Kuty napsal(a):
A já odpovídám:"A nebudu".Páč asi si vechno nečetla,my ve městě nemáme vůbec ádnou mhd,nato tramvaje.A budu chodit o té holi,jak píe a nebudu mít na to jezdit autem,k lékařům si dojdu posvých či na úřad -na tuhle eventualitu jsme mysleli ji nyní,ví kočko?A nekupovali jsme právě proto nějaký krásný pozemek u lesa,kde liky dávaj dobrou noc,kapito?A a se nikam nedostanu po vl.ose,tak holt prodám několik nemovitostí,na které jsme si pracně vydělali nyní (komu se nelení,tomu se zelení a ost. se samou závistí třeba z toho po....rte) a bude na pečovatelku i na taxi,take jak si nejen ty můe přečíst,vyplatí se v relativním mládí dělat tak,abys nemusela být ve stáří za chuděrku,na kterou se vichni ví co,ejo:P
Je vidět, e ani "bohatství" neudělá některé lidí astnými a jejich chování zůstane plné zloby a záti. Protoe ani bohatství nevyřeí bloky v nás, dokud je nevyřeíme my sami.
Ba, ba
Tercila napsal(a):
Tak já musím vyslovit obdiv holkám, které se staly maminkami a bydlí ve větích městech, protoe si umím představit, jak se s tím kočárem natahají (kočáry jsou čím dál mení a draí, ale lehčí asi ne, e?).
Jsem ráda, e jsem na MHD v té době nebyla závislá. To ví, Barýsku, jak u jsem psala, dav lidí nepřeučí, by bys měla ideální a správný názor.
V případě dlouhodobějích potíí s cestováním to opravdu chce v 1. řadě zapojit tatínka (to se holt nedá nic dělat, je to jeho dítě a musí nacházet řeení s Tebou) a jinak se zkusit obrnit trpělivostí a - někdy i pomůe na ukvičenou a protivnou cizí osobu se usmát... Dělá to divy, mám osobně vyzkoueno .
Terci - já to absoultně nechápu, ná kočárek má bez dítěte cca 14 kg? Přidám do toho dítě a mám 24 kg, co je polovina mojí váhy. A jetě se to nedá pořádně uchopit, skoro z toho člověk vyklepe dítě
My máme z dvorku na zahradu sedm schodů a za zahrady na ulici pět. Asi třikrát jsem ten kočár zkusila s dítětem snést a říkám e-e, do toho teda nejdu. Nedejboe jetě v tramvaji, kde se ti někdo tlačí na záda Já bych si teda o pomoc řekla, ale u se mi stalo, e jsem nastupovala do dočista prázdné tramvaje a nikde nikdo
Není tady
Topazio:
Určitě v mém případě nejde o nenávist k maminkám. Já sama jsem odvozila MHD dvě děti a nedávno postupně 4 vnoučata, vím tedy, o čem mluvím.
Jak u jsem psala, slunost a ohleduplnost nesouvisí s věkem a jak psala PPavlaa, musím s ní jen souhlasit. Napsala to lépe ne já.
Barysek:
No vidí, vzdělání má, jen by to chtělo víc pokory a praxe v terénu. (Výrazy baba, tydyt ve spojitosti se starými lidmi mluví jasně.) Oni staří lidé opravdu hůř slyí a nemají tak pruné mylení, jak očekává. Prostě jim nedojde, e překáí právě oni.
Také se mi po nástupu do MHD stalo, e na místě pro kočárek někdo stál. Znovu jsem ho sluně a cíleně poádala, aby místo uvolnil, e se tam pak vichni lépe vejdeme a bylo po problému. Vdycky mi bylo vyhověno.
Dokonce se čím dál víc setkávám s tím, e mladí lidé těm starím bez řečí uvolňují místo k sezení.
Má pravdu v tom, e jsou lidi k sobě nevímaví, ale jsem přesvědčená, e je ohleduplnosti nenaučili jejich rodiče. Vechny maminky, včetně tebe, mají příleitost to svoje děti naučit a potom se situace zlepí.
PS. :
Bezpečnostní pásy můe pouít vozíčkář, maminka s kočárkem i někdo, kdo potřebuje upevnit velké zavazadlo.
Není tady
Def: Terci - já to absoultně nechápu, ná kočárek má bez dítěte cca 14 kg? Přidám do toho dítě a mám 24 kg, co je polovina mojí váhy
Přesně tak, je to těké, no. Jak kočár, tak ta celková situace mamin s dětmi. Kdo ví, jestli by s váhou kočáru výrobci mohli (a chtěli) něco udělat. Moná e čím je těí, tím je asi stabilnějí, nevím.
Není tady
Nevím kde se bere taková nenávist k maminkám s malými dětmi.
Prd a vořech nenávist... u jsem tu říkala, e je to oboustranný. Některý maminy a některý důchodci jsou normální, zatímco jiní mají pocit, e kvůli jejich bříku a kočáru nebo hůlce a věku by měli ostatní sednout na (_._), nejlíp tak, aby jim nepřekáeli na té cestě, pro kterou se zrovna rozhodli.
Kdy odhlídnu od MHD - 2-3x týdně chodím na potu. Odpoledne, cestou domů, tudí v době, kdy se tam schází i dalí zaměstnaní lidé. Celkem pravidelně půlku fronty tvoří nevrlí důchodci a maminy s uřvanými prcky (já bych taky někdy řvala - ale já jsem velká holka ) - nepochopím, proč se tam obě tyhle party rvou v době největího frmolu, kdy tak do dvou hodin tam není ani noha...
Není tady
Helena:
Souhlasím!!
Není tady
s tou potou třeba k nám se dostane poačka a kolem 13hodiny take kdy mi přijde sloenka vyprávíme se s malou jak ji dostanu navíc vypravit se někam dopoledne je poslední dobou téměř extrémní sport já po ránu nepouitelná a m snídá sama a větinou tak hodinku a půl. kdy chci pomoct v lepím případě na mě vztyči prstík mama mimi ne ne ne ja. v horím případě histerak. a ty fronty jsou u nás furt stejne dopoledne důchodci plus hromadné podávání dopisu z úřadu a pod odpoledne a večer to samé plus pár lidí co jdou z práce ale kolem toho 15-20 je to stejne člověk si nepomůe.
Není tady
na potu, na vozy MHD i jinam vyvěsit ceduli od 8-10h důchodci, 10-12 matky s dětmi, odpoledne pracující...a se tam pěkně prostřídáme
Není tady
barysek:
Nojo, holka, tak u to je, kdy má dítě, musí se starat za vech okolností. Ne, není to jednoduché, ale také to není neřeitelné. Zaila to větina z nás a bez úhony. Chce to jen lepí organizaci v rodině.
Např. zaplacení sloenky. Tu přece nemusí platit ihned po doručení, tudí, nemusí ihned na potu. Proč ji třeba nezaplatí manel cestou domů z práce? Nebo v sobotu?
Moností je celá řada. Smiř se s tím, e s dětmi je vechno náročnějí.
Není tady
nemyslím platbu ale výběr a to za mě těko někdo udělá.
Není tady
Včera jsme s dcerkou a vnoučkem jely nízkopodlaním autobusem z Řep do Stodůlek. Dcerka měla vnoučka v átku, take pro nás pohoda. Ale tam, kde je místo pro kočárky, seděl pán v mém věku, měl rozloené noviny a lutil kříovku. Nastoupila maminka s kočárkem. Vela se tam tak akorát, protoe pán tam byl roztaený. Ani ho nenapadlo přesednout si jinam, přesto, e autobus byl skoro prázdný. Ani kdy ho maminka poprosila, jestli by byl tak laskav a přesedl si, e by si mohla sednout ke kočárku a taky by se tam zbytečně nemačkali, pán nic neřekl a ani se nehnul. Dál tam měl rozloené noviny a lutil kříovku.
Majkafa:
To ví, e se s takovými lidmi setká, ale co mám zkuenost, je to spí výjimka.
Není tady
barysek:
Jak u jsem napsala, s dětmi je to sloitějí a u to bude napořád. Jen kadý věk s sebou nese jiné problémy. I kdy tvému dítěti bude padesát, pořád to bude tvoje dítě a bude ti na něm záleet. Alespoň větinou to tak je.
Není tady
Mnoho lidí je skutečně bezohledných, ale víc je jich nepozorných, pohodlných, líných nebo málo empatických nebo plachých. Ve větině případů stačí poádat, upozornit ........
Moje maminka, kdy si chtěla sednout, poádala o uvolnění místa (nebyla invalidní, jen o poznání starí, měla něco těkého, neskladného, byla unavená, atd...... ) a neádala vdycky, neměla pocit nároku.
Je dobré, kdy si lidé také uvědomí, e starí obvykle hůř slyí, stejně tak ti se sluchátky v uích a vichni v hlučném prostředí. Take kdy ucedím někomu za zády "dovolte" a on neuhne, můu být hulvát já, protoe se neobtěuji víc otevřít ústa, lépe artikulovat a mluvit hlasitěji, kdy něco chci. Stejně tak kdy někomu řvu za zády a stačí se jemně dotknout rukávu.
Není tady
Bramborko, má pravdu, také jsem vdycky ádala cíleně, mnohdy jsou lidi
zamylení a vůbec si neuvědomí, e vyslovená ádost platí na ně.
barysek:
...manel pohlídá dítko a sjeď si na potu sama, jetě ti zbyde chvilka času jen pro sebe, odpočine si od denního kolotoče a přijde na jiné mylenky. Jo, jo, kadá chvilka je dobrá.
Není tady
amba001 napsal(a):
Bramborko, má pravdu, také jsem vdycky ádala cíleně, mnohdy jsou lidi
zamylení a vůbec si neuvědomí, e vyslovená ádost platí na ně.
barysek:
...manel pohlídá dítko a sjeď si na potu sama, jetě ti zbyde chvilka času jen pro sebe, odpočine si od denního kolotoče a přijde na jiné mylenky. Jo, jo, kadá chvilka je dobrá.
nemyslí, e je to Baryskovo věc, kdy na potu jede..to e je z toho někdo nervní,není přece její problém.
Mně sice taky tve, kdy je na potě fronta, ale nenapadlo by mě nadávat, e v ní stojí někdo, kdo tam v tuhle dobu být nemusí a můe jít v jinou denní dobu. Spí mě tve, e ze tří okýnek funguje jen jedno, za ostatními sedí úřednice a řeí něco, co by mohlo počkat
Není tady
laminanonte:
To ví, je to kadého věc, kdy jde na potu, taky to nikomu neurčuji. Jen jsem chtěla nastínit, e se to dá řeit i v klidu a jinak. Například zlepit organizaci úkolů a úkonů v rodině.
Dobře vím, jaký kolotoč je kolem dítěte, provětrat hlavu je potřeba.
Není tady
nebo spí neřeí nic sedí čumí a nic to jsou takové věci které potěí. no a jdu tam jak přijde jak se najíme z jednoduchého důvodů r chodí z práce jak kdy a spoléhat se na to e to stihne do půl páté abych já se hnala a na potu to fakt ne to si tam raději zajdu v klidu s m která nepatří mezi ty vztekajici se děti spí ji baví pozorovat lidi. a to dítě které bych potřebovala pohlídat to jaksi nejde přehodit pro matcino pohodlí z břicha do břicha.. a to samé kdy jdu s nemocnou dcerou k dr je blbost ji nechávat doma logicky take nevím jak víc by se měl zapojit o5břicho si přehodit nemůeme a do práce se musí nájem atd se z něčeho zaplatit musí
Není tady
helena napsal(a):
Kdy odhlídnu od MHD - 2-3x týdně chodím na potu. Odpoledne, cestou domů, tudí v době, kdy se tam schází i dalí zaměstnaní lidé. Celkem pravidelně půlku fronty tvoří nevrlí důchodci a maminy s uřvanými prcky (já bych taky někdy řvala - ale já jsem velká holka - nepochopím, proč se tam obě tyhle party rvou v době největího frmolu, kdy tak do dvou hodin tam není ani noha...
No tak to je nějaký prapodivný mýtus, e do 14.00h není na potě ani noha, můu tě ujistit, e je tam HODNĚ důchodců, maminek a lidí, kteří dělají na směny, protoe světe div se, ne vichni dělají 8-17.
A proč tam překáím se svým dítětem v době pičky pracujícího lidu já?
Tak třeba proto, e uloená zásilka z tého dne se můe vyzvedávat a po 18. hodině?
Nebo proto, e platba od maminek z Ameriky přichází kvůli časovému posunu nejdřív odpoledne, a jeliko si zakládám na tom, abych tentý den kupující poslala sledovací číslo zásilky (z obchodu s někým virtuálním z republiky na východu Evropy, která zní jak Čečna, jsou někdy lidi nesví a jeliko jde o částky v hodnotě 100 a víc dolarů, tak ráda obratem posílám potvrzení). Ale holt si musím udělat pochůzku na potu jetě na večer, a i ostatní enský s dítětem pro to mají nějaký podobný triviální důvod.
Určitě to není proto, e bychom se chtěly dívat na obličeje lidí, kteří si myslí, e kdy jsme na dovolené, které se z nějakého důvodu říká mateřská, e tam nemáme co dělat.
Mimochodem tímto názorem trpí i moje matka, ročník 52, která u zapomněla, e od doby, kdy ona byla na MD, se poměry značně změnily. S posledním dítětem byla doma v roce 88, co u celkem pamatuju a vím o čem mluvím. Vedle domácnosti a celodenní péče o dítě a hory látkových plen matky nevyvíjely ádnou zásadnějí vedlejí činnost, nato výdělečnou, take těko chápou, e jejich dcery mají dny, kdy stojí na potě frontu v 18 hodin, protoe třeba PRACOVALY.
A jinak prosím vás, nevím jak kde jinde, ale u nás na potě mě samotnej pan vedoucí upozornil, e mám s dítětem přednost a mám vyuít na tom panelu, kde si vybíráte pořadové číslo, tlačítko pro invalidy a dostat přednost.
Já jsem tuhle monost zatím jsem nikdy nevyuila, ale od teďka s radostí BUDU, abych se svým harantem nepřekáela
Ach jo. Kde se tohle bere? Kdy jsem jezdívávala MHD, tak mě přítomnost malých dětí vdycky těila, asi jsem měla jetě mladej mozek nezatíenej negativismem.
A k důchodcům - moje máma taky brojila proti důchodcům v MHD a budu se jí muset hnedka zeptat, jestli jí není blbý, e jako čerstvá důchodkyně od nás občas odjídí ve večerní pičce domů a zabírá místo v metru
Není tady
Fidorko, pouhým porovnáním zjistí, e rozsah front před a po O se značně lií (u nás tlačítka nemáme)... a nejen na potách, kdy u jsme u toho. Ná doktor má jediný den v týdnu odpolední, tzv. pro zaměstnané - take stavím-li se cestou z práce, najdu plnou čekárnu neakutních pacientů, kteří by mohli přijít kdykoli jindy. Nebo snad babča nutně potřebuje napsat dalí práky v pět odpůldne???
No a prapodivný mýtus je i ten, e mámy ve věku tvojí maminky na MD tak akorát praly plíny. Moná se bude divit, ale (aspoň některé z nich) chodily po večerech uklízet, přepisovaly, pletly nebo ily na vejdělek...
Ale to není důleitý - mně spí nějak hlava nebere, proč tahat mrňouse, nebo jít jako důchodce třeba teď v zimě mezi davy nastydlejch lidí na 3/4 hodiny, kdy v jiném čase bych vypadla za deset minut.
Není tady
fidorko přesně tak, jak jsem psala dole dopoledne je tam mnohdy větí frmol ne odpoledne a třeba já vím o 3potách jedna funguje tak e má od půl 2do půl 4 střídání stáí take fungují na jedné přepáce v tuhle dobu tam jít je hotová sebevrada dopoledne tam potkávám pravidelně jednu slečnu z exekučního úřadu s kupou dopisu jetě je tak hodná a milá e kdy je na řadě pustí lidí před sebe kdy si jdou třeba pro blbou sloenku ale jak je u okýnka tak má člověk hodinku před sebou vdy ji lituju e toho má tolik. druhá pota má úasnou otevírací dobu 9-10 14,30-16,00 take super úasné no tam nemá cenu ani chodit :-) no a pak hlavní take člověk chtě nechte tam jde.
ale je fakt e u od dob kdy jsem dojíděla do koly tak nechápu davy důchodců v 7ráno v buse rozloené letáky a u distuji e teď do penny pak lidl pak domů vyndat nákup a odpoledne spar pak globus no a dalí den dalí kolečko proč nemůou výlet v 8? jasné někdo by jim vykoupil olej.
jo jak tu někdo psal artiklovat sáhnou na rukáv tak s tím rukávem bych to neriskovala fakt netouím po tom abych dostala po tlamě berlí jetě s pokřikem e ji chci okrást
jo
Není tady
Fidorka napsal(a):
helena napsal(a):
Kdy odhlídnu od MHD - 2-3x týdně chodím na potu. Odpoledne, cestou domů, tudí v době, kdy se tam schází i dalí zaměstnaní lidé. Celkem pravidelně půlku fronty tvoří nevrlí důchodci a maminy s uřvanými prcky (já bych taky někdy řvala - ale já jsem velká holka - nepochopím, proč se tam obě tyhle party rvou v době největího frmolu, kdy tak do dvou hodin tam není ani noha...
No tak to je nějaký prapodivný mýtus, e do 14.00h není na potě ani noha, můu tě ujistit, e je tam HODNĚ důchodců, maminek a lidí, kteří dělají na směny, protoe světe div se, ne vichni dělají 8-17.
A proč tam překáím se svým dítětem v době pičky pracujícího lidu já?
Tak třeba proto, e uloená zásilka z tého dne se můe vyzvedávat a po 18. hodině?
Nebo proto, e platba od maminek z Ameriky přichází kvůli časovému posunu nejdřív odpoledne, a jeliko si zakládám na tom, abych tentý den kupující poslala sledovací číslo zásilky (z obchodu s někým virtuálním z republiky na východu Evropy, která zní jak Čečna, jsou někdy lidi nesví a jeliko jde o částky v hodnotě 100 a víc dolarů, tak ráda obratem posílám potvrzení). Ale holt si musím udělat pochůzku na potu jetě na večer, a i ostatní enský s dítětem pro to mají nějaký podobný triviální důvod.
Určitě to není proto, e bychom se chtěly dívat na obličeje lidí, kteří si myslí, e kdy jsme na dovolené, které se z nějakého důvodu říká mateřská, e tam nemáme co dělat.
Mimochodem tímto názorem trpí i moje matka, ročník 52, která u zapomněla, e od doby, kdy ona byla na MD, se poměry značně změnily. S posledním dítětem byla doma v roce 88, co u celkem pamatuju a vím o čem mluvím. Vedle domácnosti a celodenní péče o dítě a hory látkových plen matky nevyvíjely ádnou zásadnějí vedlejí činnost, nato výdělečnou, take těko chápou, e jejich dcery mají dny, kdy stojí na potě frontu v 18 hodin, protoe třeba PRACOVALY.
A jinak prosím vás, nevím jak kde jinde, ale u nás na potě mě samotnej pan vedoucí upozornil, e mám s dítětem přednost a mám vyuít na tom panelu, kde si vybíráte pořadové číslo, tlačítko pro invalidy a dostat přednost.
Já jsem tuhle monost zatím jsem nikdy nevyuila, ale od teďka s radostí BUDU, abych se svým harantem nepřekáela
Ach jo. Kde se tohle bere? Kdy jsem jezdívávala MHD, tak mě přítomnost malých dětí vdycky těila, asi jsem měla jetě mladej mozek nezatíenej negativismem.
A k důchodcům - moje máma taky brojila proti důchodcům v MHD a budu se jí muset hnedka zeptat, jestli jí není blbý, e jako čerstvá důchodkyně od nás občas odjídí ve večerní pičce domů a zabírá místo v metru
Ja bych ti tu prednost dala okamzite i bez cisla . Neni nic horsiho nez stat dlouhou frontu a celou dobu poslouchat nudici se deti.
Nase posta ma dve patra , dole vede fronta od prepazky az k tem schodum , nekdy az na ne. Minule kdyz jsem tam stala ,tak celou dobu nejake dite behalo tam a zpatky po tech schodech , hazelo dolu nejake auticko a akce majitelky ditete skoro zadna.
Není tady
to mě baví taky poslouchat e nic neděláme e akorát zaclanime a co dělají oni akorát se starají sami o sebe mi máme na krku domácnost dítě či více děti a taky třeba nějakou dalí práci. straně mě baví poslouchat no nám taky nikdo nic nedal a pod ale to e si bydleli ve státním to jaksi neřeí e kdy li do práce byly jesle a kolky teď není z těchto monosti nic max soukromé a to aby pak člověk vydělával jen na jestle.
Není tady