6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Gabusko to je mi lito , ze to Berenicka bude muset podstoupit Predem foukam na bolistku at se to brzy zahoji ,az to bude mit za sebou
Sofinka to mela taky ,ale hned v porodnici ji to smikla dr. Ja nechtela , ona totiz jen naznacila ,ze by ji to mohlo vadit a ze to ma trosicku.Jenze za pul hodiny si pro ni prisly a ze jdou na to.Vratily mi ji celou uplakanou a ja byla uplne hotova ,ze jsem ji vubec dala z naruci stepovala jsem za dverma a chtela prorazit dovnitr..
Nevycitej si ,ze jsi si toho nevsimla driv na te fotce nevidim nic zvlastniho ,krasny maly jazycek a krasny usmev Me taky Sofinka nenecha kouknout do pusinky treba toho ze ma najednou vsechny petky venku jsem si vsimla ,az kdyz se zasmala na plnou pusu
Tak at to ma malicka brzy a bezbolestne za sebou
Upravil(a) Zuzanka007 (20. 1. 2011 21:51)
Není tady
Gabu jejda co to ctu???takovy trapeni beruska ma.posilam pusenu.a teda musim rict ,ze ja ani nevim ze neco takovyho existuje
Vase dr.je ponekud zvlastni,taky bych uvazovála o zmene. A jsi vyborna matka ,protoze pokud ne tak ani ja ne,protoze se vikince do pusy nedivam - potvurka me nepusti
Na zitrek drzim vse co mam
Není tady
Gabu,na dnešek držím moc a moc palce,ať to Berulku nebolí!!Dej vědět jak jste to zvládli
Def,dělá to problémy u mluvení-mám kamarádku logopedku a když se tu byla podívat na Matýska,tak jsme to probíraly a říkala,že má hodně dětí právě s tímto problémem a že to už začíná opravdu u prvních slabik.Takže čím dřív se to udělá tím líp
Není tady
Gabuu, tak tfuj tfuj na dnešek
Ještě jsem chtěla potvrdit co píše Def, že nám říkali, že to máme nechat, že se to může časem smao upravit, v porodce to dělají dětem, který to mají tak moc, že by to mohlo ovlivňovat sání.
S prahem bolesti u novorozenců by to mohlo být zhruba tak, že první dny po porodu jsou pod vlivem oxytocinu a mají snížený práh bolesti (proto se třeba rituální obřízky u ortodoxních Židů dělají od nepaměti u novorozenců do 1 týdne věku a ne později - a někteří chlapečci se přitom ani neprobudí - no ale nechci zavádět OT téma, navíc pro mě samotnou dost kontroverzní).
U Sama jsme zaznamenala, že zatímco TBC ho nebolela, neb necekl, píchnutí do patičky o den později už ho bolelo a byl úplně fialovej a fakt naříkal, že mě to rozbrečelo.
Jo a ještě Def, žvatlá MAtu slabiky s L?
Není tady
Fi, to L mě zaujalo. Nevšimla jsem si, že by měla Terezka srostlou uzdičku, spíš jsem to nikdy nezkoumala a teď je zrovna u babičky. Ale ukecaná e dost, začíná všechno krásně opakovat. Ale L je jediné písmenko (kromě R, samozřejmě) které neumí. Lala je uaua...atd. Úplně ho vynechává... A je fakt, že i když jsme kojili dlouho, tak nikdy ne úplně bez problémů...
Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy...
Není tady
Abby, děti obecně mají s L potíž a nejdřív říkají u, v, takže klid, určitě to Terka nemá. To spíš platí pro rodiče dětí, kteří váhají, jestli s tou uzdičkou něco dělat, že pokud už zvládají takhle kmitnout jazykem, pak není důvod uzdičku stříhat z obav o vývoj řeči...
Sam třeba to L už má pěkný, takže mě jde vyloženě o estetický hledisko a taky o to, aby ho to třeba při lízání zmrzliny nebolelo, nebo se to v budoucnu nenatrhlo a nehrozilo bolestivý zjizvení.
Není tady
Fido - k L jsme se ještě nedostaly abych řekla pravdu, vlastně ani nemáme moc slov, kde by se L vyskytovalo. teda vlastně žádný Jdu nějaký přidat do slovníku a cvičit, uvidíme
Jinak si fakt myslím, že slabiky typu Ba, Ga, Ha a podobně člověk vysloví i kdyby měl ten jazyk přilepenej Potíž může dělat tak akorát navazování na případnou další slabiku.
Není tady
Any to věřím, já taky myslela že mě šálí zrak, dokud jsem neviděla náš ještěrčí jazýček. Nikdy předtím jsem o tom neslyšela, přitom doktorka mi pak říkala, že to je normální, není to anomálie a že to má strašně moc dětí a rodiče to často ani neví, příp. neví, že jim to šmikli už v porodce
Není tady
Ahoj
Tak to máme za sebou žádná jatka to nebyla.Doktor kouknul,namazal mezokainem,já měla Bereničku na klíně v kleštích sestra ze zadu držela hlavičku,tatínek u okna omdlíval,já spocená až na pr...,Bedruna řvala jak,když jí na nože berou...no brali,ale kleštičkami,jeden střih a bylo to
Dva tamponky od krvičky,pákrát si ještě zavzlykala,cestou domů usla v autosedačce,čekala jsem co bude po probuzení a ona je kočička v pohodě,že jsme šli ještě i nakoupit a teď si tady vedle mne hraje s kostičkami
láska moje statečná
a už žužlala i rohlík,tak bud ještě působí ty anestetika nebo to už bude dobrý.
Jinak jásem přesvědčená,že jí to v pusině vadilo prostě tak zvláštně dělala pusinou a to zbytnění uzdičky tomu nasvědčovalo..prostě jí to tam tahalo....prej je možný,že jak roste jazyk,tak se znova frenulum(uzdička) natáhne dopředu,ale bývá to minimilně a je pro odstranění co nejdříve.Jo a prej tady ve městě v porodce to nedělají novorozencům vůbec nechápu zatím jak píšete pro mnoho novoušků je právě tohle problém při správném přisátí.
Všem moc děkuji za podporu,jste holky zlatý snad je to do takových 5-ti let Bereničky poslední zákrok,protože pak nás čeká přiheftnutí oušíček
Není tady
Gabu, tak to jsem ráda, že to nic nebylo a že je Berunka v pohodě
Já tam volala, mám zavolat ještě ve dvě, to se dozvím kdy v týdnu. A holky špačkovali, že jakto že na to nepřišli v porodce, když chuděra nemohl sát Tak dám pak vědět.
Není tady
Uf, já byla úplně opocená za tebe, jen jsem to četla Tak Berunka to nese krásně statečně, je to šikulku. Obě jste
Není tady
tak po dalším probuzení smích a to jsem ji před usnutím kojila
koupili jsme tinkturu z šalvěje a myslím,že ji ani nepoužijeme a teď pro změnu přemýšlím,jestli jí to čmikl dostatečně
holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale ještě existuje srůst jako pod celým jazykem a to už je jako vada a to se řeší pod narkozou a šije se
Situško takže žádný stres
Není tady
Gabu napsal(a):
holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale ještě existuje srůst jako pod celým jazykem a to už je jako vada a to se řeší pod narkozou a šije se
jo to je fakt, že já když si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem, tak že mě to nebolí, asi to opravdu jen štípne a stresující je spíš jenom to všechno kolem a návštěva doktora jako taková (že bych to Samovi šmikla doma? )
Není tady
Gabu tak to je paráda ono je to fakt asi pro ty rodiče horší než pro ty prcky.A jak píše Fi,tak je to hlavně psycho.Každopádně je super,že to má hotový a nebolí ji to
Fi,tak ty budeš šmikat doma,jo???
Není tady
Fidorka napsal(a):
Gabu napsal(a):
jo to je fakt, že já když si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem, tak že mě to nebolí, asi to opravdu jen štípne a stresující je spíš jenom to všechno kolem a návštěva doktora jako taková (že bych to Samovi šmikla doma? )
Tak teď jsem si musela sáhnout a mě to teda bolí (manžel se trochu divil, proč si strkám do pusy ruku až po loket ) Gabu jsem moc ráda že jste to zvládly, myslela jsem na vás. Jste statečný holky, ještě že tatínek neomdlel
Fi to normálně vezmi doma nůžkama, v českém zdravotnictví riskuješ, že u toho Sam ještě chytne zlatýho stafylokoka
Není tady
Ronji mě to taky bolí já myslela,že to nebolí,když je zbytnělá.Tím,že je ten jazýček kratší,tak se ta uzdička více namáhá a zbytňuje (hrozný slovo )hlavně tím sáním, no nevím,to si takhle myslím,protože B. ji na tom samém konečku měla už takou tvrdou doběla kdešto já ji mám prokrvenou červenou
Není tady
Stránky: 1 2