3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Stránky: 1 2
Gabusko to je mi lito , ze to Berenicka bude muset podstoupit Predem foukam na bolistku at se to brzy zahoji ,az to bude mit za sebou
Sofinka to mela taky ,ale hned v porodnici ji to smikla dr. Ja nechtela , ona totiz jen naznacila ,ze by ji to mohlo vadit a ze to ma trosicku.Jenze za pul hodiny si pro ni prisly a ze jdou na to.Vratily mi ji celou uplakanou a ja byla uplne hotova ,ze jsem ji vubec dala z naruci stepovala jsem za dverma a chtela prorazit dovnitr..
Nevycitej si ,ze jsi si toho nevsimla driv na te fotce nevidim nic zvlastniho ,krasny maly jazycek a krasny usmev
Me taky Sofinka nenecha kouknout do pusinky
treba toho ze ma najednou vsechny petky venku jsem si vsimla ,az kdyz se zasmala na plnou pusu
Tak at to ma malicka brzy a bezbolestne za sebou
Upravil(a) Zuzanka007 (20. 1. 2011 21:51)
Není tady
Gabu jejda co to ctu???takovy trapeni beruska ma.posilam pusenu.a teda musim rict ,ze ja ani nevim ze neco takovyho existuje
Vase dr.je ponekud zvlastni,taky bych uvazovála o zmene. A jsi vyborna matka ,protoze pokud ne tak ani ja ne,protoze se vikince do pusy nedivam - potvurka me nepusti
Na zitrek drzim vse co mam
Není tady
Gabu,na dneek drím moc a moc palce,a to Berulku nebolí!!Dej vědět jak jste to zvládli
Def,dělá to problémy u mluvení-mám kamarádku logopedku a kdy se tu byla podívat na Matýska,tak jsme to probíraly a říkala,e má hodně dětí právě s tímto problémem a e to u začíná opravdu u prvních slabik.Take čím dřív se to udělá tím líp
Není tady
Gabuu, tak tfuj tfuj na dneek
Jetě jsem chtěla potvrdit co píe Def, e nám říkali, e to máme nechat, e se to můe časem smao upravit, v porodce to dělají dětem, který to mají tak moc, e by to mohlo ovlivňovat sání.
S prahem bolesti u novorozenců by to mohlo být zhruba tak, e první dny po porodu jsou pod vlivem oxytocinu a mají sníený práh bolesti (proto se třeba rituální obřízky u ortodoxních idů dělají od nepaměti u novorozenců do 1 týdne věku a ne později - a někteří chlapečci se přitom ani neprobudí - no ale nechci zavádět OT téma, navíc pro mě samotnou dost kontroverzní).
U Sama jsme zaznamenala, e zatímco TBC ho nebolela, neb necekl, píchnutí do patičky o den později u ho bolelo a byl úplně fialovej a fakt naříkal, e mě to rozbrečelo.
Jo a jetě Def, vatlá MAtu slabiky s L?
Není tady
Fi, to L mě zaujalo. Nevimla jsem si, e by měla Terezka srostlou uzdičku, spí jsem to nikdy nezkoumala a teď je zrovna u babičky. Ale ukecaná e dost, začíná vechno krásně opakovat. Ale L je jediné písmenko (kromě R, samozřejmě) které neumí. Lala je uaua...atd. Úplně ho vynechává... A je fakt, e i kdy jsme kojili dlouho, tak nikdy ne úplně bez problémů...
Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy...
Není tady
Abby, děti obecně mají s L potí a nejdřív říkají u, v, take klid, určitě to Terka nemá. To spí platí pro rodiče dětí, kteří váhají, jestli s tou uzdičkou něco dělat, e pokud u zvládají takhle kmitnout jazykem, pak není důvod uzdičku stříhat z obav o vývoj řeči...
Sam třeba to L u má pěkný, take mě jde vyloeně o estetický hledisko a taky o to, aby ho to třeba při lízání zmrzliny nebolelo, nebo se to v budoucnu nenatrhlo a nehrozilo bolestivý zjizvení.
Není tady
Fido - k L jsme se jetě nedostaly abych řekla pravdu, vlastně ani nemáme moc slov, kde by se L vyskytovalo. teda vlastně ádný
Jdu nějaký přidat do slovníku a cvičit, uvidíme
Jinak si fakt myslím, e slabiky typu Ba, Ga, Ha a podobně člověk vysloví i kdyby měl ten jazyk přilepenej Potí můe dělat tak akorát navazování na případnou dalí slabiku.
Není tady
Any to věřím, já taky myslela e mě álí zrak, dokud jsem neviděla ná jetěrčí jazýček. Nikdy předtím jsem o tom neslyela, přitom doktorka mi pak říkala, e to je normální, není to anomálie a e to má straně moc dětí a rodiče to často ani neví, příp. neví, e jim to mikli u v porodce
Není tady
Ahoj
Tak to máme za sebou ádná jatka to nebyla.Doktor kouknul,namazal mezokainem,já měla Bereničku na klíně v kletích
sestra ze zadu drela hlavičku,tatínek u okna omdlíval,já spocená a na pr...,Bedruna řvala jak,kdy jí na noe berou...no brali,ale kletičkami,jeden střih
a bylo to
Dva tamponky od krvičky,pákrát si jetě zavzlykala,cestou domů usla v autosedačce,čekala jsem co bude po probuzení a ona je kočička v pohodě,e jsme li jetě i nakoupit a teď si tady vedle mne hraje s kostičkami
láska moje statečná
a u ulala i rohlík,tak bud jetě působí ty anestetika nebo to u bude dobrý.
Jinak jásem přesvědčená,e jí to v pusině vadilo prostě tak zvlátně dělala pusinou a to zbytnění uzdičky tomu nasvědčovalo..prostě jí to tam tahalo....prej je moný,e jak roste jazyk,tak se znova frenulum(uzdička) natáhne dopředu,ale bývá to minimilně a je pro odstranění co nejdříve.Jo a prej tady ve městě v porodce to nedělají novorozencům vůbec
nechápu
zatím jak píete pro mnoho novouků je právě tohle problém při správném přisátí.
Vem moc děkuji za podporu,jste holky zlatý
snad je to do takových 5-ti let Bereničky poslední zákrok,protoe pak nás čeká přiheftnutí ouíček
Není tady
Gabu, tak to jsem ráda, e to nic nebylo a e je Berunka v pohodě
Já tam volala, mám zavolat jetě ve dvě, to se dozvím kdy v týdnu. A holky pačkovali, e jakto e na to nepřili v porodce, kdy chuděra nemohl sát Tak dám pak vědět.
Není tady
Uf, já byla úplně opocená za tebe, jen jsem to četla Tak Berunka to nese krásně statečně, je to ikulku. Obě jste
Není tady
tak po dalím probuzení smích a to jsem ji před usnutím kojila
koupili jsme tinkturu z alvěje a myslím,e ji ani nepouijeme a teď pro změnu přemýlím,jestli jí to čmikl dostatečně
holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale jetě existuje srůst jako pod celým jazykem a to u je jako vada a to se řeí pod narkozou a ije se
Situko take ádný stres
Není tady
Gabu napsal(a):
holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale jetě existuje srůst jako pod celým jazykem a to u je jako vada a to se řeí pod narkozou a ije se
jo to je fakt, e já kdy si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem, tak e mě to nebolí, asi to opravdu jen típne a stresující je spí jenom to vechno kolem a návtěva doktora jako taková (e bych to Samovi mikla doma? )
Není tady
Gabu tak to je paráda ono je to fakt asi pro ty rodiče horí ne pro ty prcky.A jak píe Fi,tak je to hlavně psycho.Kadopádně je super,e to má hotový a nebolí ji to
Fi,tak ty bude mikat doma,jo???
Není tady
Fidorka napsal(a):
Gabu napsal(a):
jo to je fakt, e já kdy si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem, tak e mě to nebolí, asi to opravdu jen típne a stresující je spí jenom to vechno kolem a návtěva doktora jako taková (e bych to Samovi mikla doma?
)
Tak teď jsem si musela sáhnout a mě to teda bolí (manel se trochu divil, proč si strkám do pusy ruku a po loket ) Gabu jsem moc ráda e jste to zvládly, myslela jsem na vás. Jste statečný holky, jetě e tatínek neomdlel
Fi to normálně vezmi doma nůkama, v českém zdravotnictví riskuje, e u toho Sam jetě chytne zlatýho stafylokoka
Není tady
Ronji mě to taky bolí já myslela,e to nebolí,kdy je zbytnělá.Tím,e je ten jazýček kratí,tak se ta uzdička více namáhá a zbytňuje (hrozný slovo
)hlavně tím sáním, no nevím,to si takhle myslím,protoe B. ji na tom samém konečku měla u takou tvrdou doběla
kdeto já ji mám prokrvenou červenou
Není tady
Stránky: 1 2