6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj holky
jsem mírně jetě v oku,tak dopředu omluvte můj sklon k dramatičnosti a e sem nevyuila ve vyhledávání podobného tématu z historie a v něm pokračovat
jsme od včera sami s Berčou doma(přes noc,která byla ve znamení zubů,nic moc)take sem nevyspalá a do toho mě teď ráno,po předelé nemoci napadlo kouknout malý do pusiny,podotýkám,e násilím....ona nás vůbec nechce pustit do pusinky nikdy ....,jestli nemá třeba opět afty,protoe měla dva dny zpět teploty(asi ty zuby teda )a celou noc odmítala prso a přilo mi e má kousek něčeho bílého pod jazýčkem tak jdu pro tětičku,e jí to setřu a ona má chuděra přirostlou uzdičku a to bílý je,u taková zbytnělá tkáň
tak mi hned bylo jasno,proč na nás jen pořvává a hejká a ádné slabiky z ní nevychází toho jsem si tedy vimla jako matka a u přemýlela,jestli bude třeba pozdě mluvit jako mladí syn
hned sem zavola dětský dr.,mluvila jsem nakonec jen se setrou,jako pokadé,jeliko u nás ordinuje spí setra,dr. je vdy jak z jiný planety,jen pro pobavení kadou poradnu se nás ptá jak Bereničce říkáme no nic
no a ta mi řekla,e to řeí zubní a podiveněna na mne"a to jste na to přila a teď ???"
tak si připadám jak nevímavá matka a dotoho stres ze zítřka,jetě e mám dobrého známého ORL,tak jí to zítra mikne,jen mám strach co bude následovat potom,jestli to bolí při sání a jakd dlouho se to hojí??
Máte někdo čertsvou zkuenost?
moná proto ani neuměla od narození dudat a naučit pít z lahve aspoň 100ml čaje za den byl boj
Upravil(a) Gabu (20. 1. 2011 11:48)
Není tady
Gabu já osobně nemám zkuenost, ale moje kamarádka má holčičku, která to měla taky, objevili to u v porodnici. Tam prý přila sestra a ta prý jí řekla, e se to těm dětem "mikne" a někdy dýl, nevím kdy, ale ptala se Míi, jestli prý chce, e jí to udělají hned, s tím souhlasila a "mikli" jí to hned v porodce. No a byla kojená do roka. Jinak fakt nevím.
Není tady
gabu, ako to vyzerá? čo je prirastené?
Není tady
Ahoj,my kdyz jsme byli na prvni poradne tusim,tak nase dr Alikovi na jazycek koukala a rikala,ze mozna s tou uzdickou bude mit problem,ale ze se to teprve ukaze a ze az pak kdyztak mi rekne co s tim.Od ty doby nic nerikala,takze asi to mame v pohode.Ale zarazi me pristup tvoji doktorky a i sestry..podle me si toho mela vsimnout doktorka kazdopadne..prece maly kontroluje zuby a tak ne?Tak si myslim,ze by mela videt i ten jazyk.NAse Dr teda rikala,ze se to pozna,ze ma ten jazycek jakoby prepulenej na spicce,jak ho ta uzdicka tahne,takze podle me na to neni potreba nejaky zdlouhavy konani..
Jo jeste te uklidnim,ze by to asi nikoho nenapadlo,ja do ty doby ani netusila,ze se vubec neco takovyho muze stat..takze vina podle me nepada rozhodne na tvoji hlavu,ale na doktorku,ktera je fakt asi nejaka divna,byt tebou poohlidnu se po jiny,k tyhle bych nemela ani malou duveru..
Není tady
Adri,ja jsem to pochopila tak,ze ta uzdicka je jakoby narostla treba i po cele delce pod jazykem..prirostla ke spodnimu patru a vlastne nemuzes poradne zvednout jazyk.Tim padem se deti i spatne kojej a spatne mluvej a tak dale.
Není tady
Alio no první co napadlo manela,bylo taky to,jestli to není jedno ze základnćh vyetření novorozence v porodnici,nebo dr. v dětské poradně.Ale jak říkám,my máme dr.jak omráčenou,dokonce minule jsem diagnostikovala estou nemoc Berenice.Ale říkali jsme si,e pokud neřeíme nějaká závaná onemocnění budeme u ní
ale teď na 8miměsíční,projela prstem(neomytým!!!)dáseň a prej zub ádnej hm a toměla krásně vyrostrolu jedničku dole
jáco si pmatuji z minulosti,tak moje kamarádky syn to měl taky,ale tomu to mikli v narkoze zároveň s pindíkem a právě daleko starímu on toti právě taky vůbec nemluvil,chudínek malej a to u měl přes dva roky
Není tady
Gabu,malej to měl taky,ale přili na to hned v porodnici-řízli mu to ne nás poutěli domů,během minuty byl zpátky.Určitě to nic nebude,neboj!! a bude to mít co nejdřív za sebou-můe to zpomalovat mluvení a dělat potíe při jídle.Drím Beruce moc a moc palečky a posílám
Není tady
Adri je to přesně jak píe Tanka jen,e Berča nemá ani náznak nějakého jiného tvaru jazyka a do teď jsem kojila bez problémů.
jen ta dnení noc byla divná,te´d pila chvilku před spaním,ale taky ádný velký kojo
Any:pussa:
no jo,proto ona mi chudina tak nejí jetě,e má z něho brát
určitě to bude v poho,myslím e i v puse se ve hojí rychleji,ale to si jen myslím...sem natavná,e jí nikdo tu dutinu ústní nezkontroloval,óna na nás tak pohejkává no jsou určitě horí věci
tak na nás zítra myslete,vím e o bolest ani tak nepůjde,ale mne bude rvát srdce,e ji budou muset svázat a násilím otevírat pusu a ta zrada na ní
Není tady
Gabu,určitě se to dobře hojí-sliny to uspíí.Matýskovi netekla ani krev a to jsem ho fakt za minutu měla zpátky-to se prý nějak nastřihuje-ale to měl tři dny,jak se to dělá větím dětem nevím.Drím palečky
Není tady
Čau Gabu, vítej v klubu
Jinak u nás to v porodnici taky nezjistili, a kdy malej začal vyplazovat jazýček, tak jsem si vimla, e ho má jakoby do srdíčka, kdy ho vyplázne na doraz, jako na fotce, tak úplně vedví, jak jetěrka V puse má jazyk normální tvar, je to znát jen při vypláznutí, kdy tam začne ta uzdička táhnout zespoda.
Na kojení, pití ani mluvení to u nás vliv nemělo, take jsme řeení odloili a uděláme mu to někdy teďka po druhých narozeninách, aby se mu v létě dobře lízala zmrzka
Ráda čtu, e to u Any proběhlo v pořádku, jinde na netu jsem četla, e to byly jatka tak jsem to odkládala co se dalo
Není tady
Fi,Matýskovi to dělali přímo v porodnici.Byla jsem s toho tehdy na mrtvici,ale říkala mi doktorka,e to nemáme odkládat a udělat mu to hned,prý jetě necítí bolest a je to mnohem rychlejí-take jsem souhlasila,aby mu to nastřihli hned a jsem tomu neskutečně ráda.
Není tady
Fíďo no jo,ale to má Sam jazyk jak jetěrka to Berča ho neměla nikdy ani venku,asi ho má vůbec jako malej,proto se jí to rozdělení jazyku nerýsuje asi chjo
no jatka to asi jsou
u nás to je podle mne neodkladná záleitost,jak říkám,ona vůbec nevydává ádné slabiky to Sam s takovým jazourem mluví
Není tady
A opravdu neměl nikde ani kapičku krve-já mu teda do pusinky nekoukala,to jsem neměla odvahu-ale ani sliny nebyly červaný a při kojení taky nikde nic.
Já myslela,e se to kontroluje v kadé porodnici!!!To by se snad mělo,ne?
Není tady
Gabu,taky bych to na tvém místě neodkládala a jetě bych se zeptala,proč to nekontrolují hned po narození,jako tady u nás!!!!Bude to chvilička,neboj a ona to zvládne v pohodě!!Horí to bude pro vás ach jo.......
Není tady
V porodnici to je nejlepí volba tak jako třeba naunice u holčiček
nevidí to,je to ve na jeden zátah,se oblblá sama ze veho,pak u to je maso vechno
my jdeme Fí k ORL ,mojí zubařce bych to neudělala
tady je Beruky jazýček jak nejvíce jde vidět,je fakt e mě mohlo napadnout dříve,e ho nevyplazuje
je nějakej vůbec malej,e jo
http://img6.imageshack.us/f/8mesvanoce2087.jpg/
Není tady
blbá fotka
já toti jetě málem přila o ntb,málem schořel tak mám půjčený syna pevný pc a sem bez fotek,jen co jsou na rajčeti ....pár jazykovek se tam najde
semi posední dobu vůbec nějakdaří..ani raději nemluvím proto mě dnes ten jazyk tak dostal
díky za reakce holky
Není tady
Gabu, já jsem to měla s Nikčou, kdy jí bylo kolem dvou let. Taky na to v porodnici nepřili, později na to přila dětská dr., ale Nikču to nějak neomezovalo (v jídle, pití, mluveni - tedy neuměla sykavky), take jsem jí to nechala miknout na ORL, na zubní nás neposílali. Byla to fakt chvilička, ani nestihla brečet, krev nebyla ádná, rychle se to zahojilo. Určitě to neodkládaj, pokud máte problémy, radi dřív za tím jít .
Není tady
Jé, Gabu, tvoje rozpoloení úplně chápu, taky je pro mě příerná představa, e by něco takovýho měla malá podstoupit Ale určitě čím dřív, tím líp. A taky myslím, e se to v pusině zhojí bleskurychle
Drím moc pěstě na zítra a věz, e to bude stopro horí pro tebe ne pro Beruku
Není tady
Gabu - Matylda to má taky, přila na to Dr hned při první kontrole a říkala, e v klidu počkáme, e není důvod to hrituit, e se to u spousty dětí časem povolí. Tak čekáme.
Chápu, e musí být hin z toho, co se bude dít
Ale zas bacha, neřekla bych, e to má a takový vliv na mluvení, repektive vyslovování slabik. Na některý hlásky určitě, ale takový ty první typu BA, KA, GA, HE, MA a podobně, ty tím ovliuvněný nejsou. Spí bych řekla, e Berča je tam v centru dění, e prostě mluvit nepotřebuje To potvrzuje moje kamarádka, její dítě nevydalo hlásky asi do roka a třičtvrtě, nakonec se přilo na to, e to bylo rpostě jen tím, e mu vůbec nic nechybělo
Jo a Dr. bych teda vyměnila hned, ne a to bude nějaká akutní záleitost, ono se pak dost blbě narychlo hledá
Any - hláka typu e v porodnici dítě jetě necítí bolest je podle mě úplnej nesmysl To je jen takovej alibismus
Není tady
Taky bych rekla,ze je blbost,ze by dite necitilo bolest..
A tu doktorku fakt vymen a necekej,jedna vec je,ze pak budes mit treba problem nekoho sehnat az to fakt (nedejboze) budes potrebovat a druha vec je ta,ze bych se bala,ze tvoje dr. prave neco dulezityho nebo vaznyho zkonstatuje jako banalitu..nebo vyrkne nesmyslnou diagnozu sestricka a nakonec te jeste obvinej,ze si za to muzes sama,ze sis o tom nezjistila dost veci abys mohla vlastni dite diagnostikovat..
Není tady
Tak jsem se taky zhrozila a zjistila e to máme taky ale nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, e jazýček nevyplazuje proto, e tam má tu uzdičku, no ale u je to tak !!
Nám teda doktor na prohlídkách nic takovýho nezjiuje, do pusy mu nekouká, ani na zoubky. Za to při kadé prohlídce zkoumá jestli má obě varlátka sestouplá a jestli mu jde přetáhnout asi budu přítě "trochu" utěpačná a řeknu a se místo na fimfulína koukne do pusiny. Varlátka máme tam kde mají být od narození a fimfousek funguje taky jak má. Jen jazýček evidentně ne
Já to mám taky, ale mikat mi to nemikali, přili na to a pozdě a tak to mám do teď. No nic, zítra volám na ORL, a to máme za sebou.
Není tady
Nám taky Dr. říkala, e má malej kratí uzdičku na jazýčku a radila jetě počkat. V pozdějím věku by mohl mít problémy s mluvením. Říkala, e se to někdy "vytahá" samo, tak doma cvičíme vyplazování jazyku (já mám taky kratí). Teď to zatím neřeíme, uvidíme, jestli to bude vadit. Někde jsem četla, e teď se to dá řeit bezbolestně laserem...
Není tady
Stránky: 1 2