29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminky, zajímalo by mě zda ještě Vašim dětem dáváte UV nebo jste přešly na kravské mléko. Zajímaly by mě Vaše názory, díky
Není tady
My jsme ve 13ti měsících přestali kojit a přešly jsme rovnou na kravské mléko... Zezačátku nechtěla nic, tak jsem kvůli tomu nechtěla zbytečně utrácet za UV. No a teď už každé ráno má misku cereálií v k. mléku a každý večer má k večeři kakao...
Není tady
Kačence dávám kravské mléko asi od 2 let, pije každé ráno a odpoledne minimálně jeden hrnek kakaa, někdy i dva. Ondra je ještě pidi, tam dávám UV, samozřejmě. Patrik je zase velikej, tam jsem začala s kravským mlékem taky kolem 2. roku věku, možná v roce a půl, už si to nepamatuju.
Není tady
Sice jsem v jednom casopise zrovna nedavno cetla, ze kravske mleko se nema davat az do tri let, ze je pro deti nevhodne, ale hned pod tim byla pres pul stranky reklama na jistou znacku UV, takze se spis obavam, ze to je lobby vyrobcu UV. Prvniho syna jsem kojila rok a pul, do roka jsem k tomu davala vodu, cajiky a neprislazovane stavicky a od roka uz i kravske mleko a bez nejmensiho problemu. Zadne prujmy, alergie, nic. U holcicky to udelam take tak. U kojenych deti mi prijde prechod na UV zbytecny. Ale je to samozrejme na kazde mamince, cemu veri.
Není tady
My jsme presly z UV v jednom roce na plnotucne kravske. Pokud ti ji jogurty a nema zadne strevni potize, dala bych kravske mliko. Cenove vyjde o pulku levneji nez uv a nemusis nic michat.
Není tady
Děkuji moc za odpovědi. Začala jsem dávat kravské asi od 18ti měsíců, ale setkala jsem se v okolí s nesouhlasem. Tak jsem hledala na netu a doporučení, že by se mělo pít UV do 3 let bylo jenom na stránkách, které UV vyrábějí... Nevím, jestli to teda není jenom reklamní tah....
Není tady
Elektro, to si prave myslim.
Není tady
Elektro, ja kdyz jsem jeste chodila do poradny v Rakousku, dětská doktorka mi rikala, ze v Nemecku a Rakousku uz se dava kravske mliko detem od 11 mesicu a ze vsechny ty pokracovaci mleka jsou jen vymysl tech firem co ho delaji. Rikala mi, ze klidne muzu pouzivat Bebu 1 do toho roku a pak kravske, nemusim prechazet na "silnejsi" dvojku a trojku. A taky kdyz se podivas na slozeni te umelky, jsou skoro vsechny stejne 1,2,3. Okoli se na me taky divne divalo, ale to je mi jedno, hlavne ze male chutna a nedavam ji do toho zadne kakao, nic.
Není tady
Mám malý dotaz na ty, které dávají kravské mléko. Syna jsem kojila 10 měsíců, pak se sám odstavil, prostě nechtěl. Měsíc na to nechtěl mlíčko žádné, zkoušela jsem jen UV ani mě nenapadlo dávat kravské mléko. Po měsíci vzal na milost Sunar a pije ho ráno i večer pořád a s jakou chutí.
Chci se zeptat, z jakého důvodu jste dávali kravské mléko, to dětem UV nechutnala? Nemyslím to zle, jako by to bylo špatně, vím o tom houby, ale jen mě to zajímalo, proč dávat kravské mléko místo UV. Když je pro děti možná to UV zdravější. fAkt nevím.
Není tady
Ališ, pokusím se stručně odpovědět
Naše dcera nechtěla přes den jíst a v noci to pak doháněla Sunarem. Už jsem z toho byla docela zoufalá, dostat do ní přes den jídlo bylo nemožný. Za noc toho vypila asi 800ml a pak byla zasycená na celý den. Zkousila jsem plnotuč.mléko, množství vypije přes noc stejný, ale začala přes den normálně jíst 5 jídel a dokonce dohnala váhový deficit (v roce a půl měla pouze 8,2kg). Takže u nás je důvod tento. Ale i tak si myslím, že doporučení - UV do 3let - je pouze reklamní tah....
Není tady
Holky a nebojíte se u toho kravského mléka té bílkoviny? Blbě se tráví, zátěž ledvin atp ....
Jogurty jsou vykysané, tam je trávení snažší
Já třeba kravské mléko nenatrávím a vůbec ho pít nemůžu .... zvracím po něm
A na www.kojeni.net jsem našla, že do dvou let se z kravského mléka smí vařit. Dávat pít ještě ne.
Upravil(a) PetraP (20. 1. 2011 13:20)
Není tady
Hm, tak to jo. Fakt jsem nevěděla důvod, proč bych mu ho měla dávat na místo UV. Davídek vypije ráno i večer 250ml sunaru a přes den jí naprosto normálně. Takže neřeším. A budu dávat Sunar dokud ho bude požadovat.
Peti já jsem to třeba nějak vůbec nestudovala, nenapadlo by mě, že bych měla dávat kravské mléko. Tchýně do mě hučí furt, proč dávám Sunar, že jse měla rovnou dávat normální mléko, ale ať si trhne. Když to není problém, proč bych mu ten sunar nemohla dát. Mezi námi děvčaty, je tedy hnusnej. Ale z těch UV mi přišel nejchutnější a kupodivu i Davídkovi chutnal. I když tomu chutnala ta mlíka všechna.
Ale já z kravského mléka - plnotučného, dělám krupičkovou kaši, pudink, všechno.
Není tady
Peti od dvou ne do dvou let. Na krupičkové kaši je napsáno do roka z UV a od roka z mléka. Alergii nemáme, takže užívám.
Není tady
Peti a Ty Danyho ještě kojíš nebo jste taky na UV.
Není tady
Ališ, mě Terezka po skončení kojení nechtěla mléko žádné až nakonec vzala na milost to kravské, v podobě kakaa, tak jsem byla ráda. Ale i kdybychom najeli nejdřív na UV, tak myslím, že teď už bych ji přeučovala normálně na kravské. Já sama ho miluju, padne u nás litr mlíka denně a kupovat ještě navíc UV, to už se dost prodraží. Do roka ano, ale po roce už myslím, že je to opravdu hlavně reklamní tah.
Není tady
Díky moc za info.
Není tady
Tak já se klaním tedy spíš na druhou stranu, zjednodušeně řečeno k těm, co myslí, že KM je dobrý pro telátka, ne pro děťátka
Kravské mléko nedávám a dávat zatím nebudu (v neupravené formě). A to z násl.důvodů:
-obsahuje vysoký množství bílkovin a solí,což není nic moc pro činnost ledvin, které jsou ještě nedozrálé
-kravská bílkovina je navíc velice těžko stravitelná, jak psala Peta
-a je to jeden z nejčastějších alergenů u dětí.
Většina dětí ale přecitlivělost (na bílkovinu kravského mléka) ztrácí po třetím roce života, proto je tam to doporučení dávat KM později
Není tady
Luli, a to tvrdi kdo? Vyrobci UV?
Není tady
Sakura napsal(a):
Luli, a to tvrdi kdo? Vyrobci UV?
mně tyhle věci tvrdila i moje doktorka, ale řekla, že mám být rozumná a ve dvou letech že klidně můžu dávat kravské mléko, jen plnotučné .. bílý jogurt Kačka jedla od 7-8 měsíců .. tam krávské mléko není ?
Upravil(a) petjule (20. 1. 2011 17:04)
Není tady
Petjuli, v jogurtu samozřejmě kravské mléko je. Jenže velký rozdíl je v tom, že zkvašené výrobky (jogurt, sýr) nebosahují mléčnou bílkovinu, na kterou je většina alergií (ta se při kvasném procesu "stráví"). Takže i lidé, kteří surové mléko nestráví, klidně jedí jogurty nebo sýry.
Nezdá se to, ale intolerance mléčné bílkoviny v populaci je docela vysoká. Já bych se (asi) bála dávat nezpracované mléko minimálně do dvou, spíš do tří let, jenže u mě je to tím, že trpím chronickým střevním zánětem a jedna z možných příčin je právě nevhodná strava v raném dětství, konkrétoně o mléku se mluví hodně. Takže já si to budu hlídat i kvůli genetickým dispozicím, jinak je jasné, že každá maminka hlídá, co je v rodině - u nás zase třeba vůbec nejsou alergie nebo ekzémy, takže tohohle se budu bát míň.
Není tady
Já se přikláním k tomu, že kr. ml. - tím nemyslím krabicák, ale čerstvé plnotučné mléko se může klidně těm 2letým prckům dávat..ALE pak stejně jdu a zase koupím UV a do těch třech let to tak nejspíš dělat budu - už jen proto, že Mates ho vypije celkem hodně a že by mě pil půl litru kravskýho mlíka denně mě nepřijde úplně oukej..ani nevím proč, tohle jsem nikde nestudovala, jen mám z toho prostě spíš takovej pocit, že UV je pro něj pořád lepší než krm.
KM nedávám a dávat nebudu, ani tepelně upravené. Jsem pro jeho zařazení po tom teřtím roce, když už si s ním tělo dokáže poradit.
A ne, nemám to z letáku UM, jelikož UM nedávám taky, poněvadž kojím a i nadále kojit budu
Není tady
Ono by se KM nemělo dávat do 3.roku také kvůli alergiím...to je stejný, jako dávat 4 měsíčnímu dítěti třeba pomeranč...ikdyž teda některé děti můžou být po takových potravinách úplně ok a nemusí se u nich nic vyskytnout, ale u dítěte, které má třeba i jenom predispozice k alergii (když má alergii někdo z rodiny na cokoliv), tak bych se taky KM vyhnula...
Není tady
Ališ kojím, ale večer už dávám UM. Dany se po něm míň budí a líp spinká
A stejně jako Lulana mám info o bílkovinách a jejich účinek na ledviny miminek a špatné stravitelnosti (mmj z jedné bakalářky )
Kravské mléko má příliš vysoký obsah bílkovin a minerálů, chybí v něm přídavky železa, jódu, zinku a vitaminů a pro ledviny malého dítěte je velkou zátěží. [18]
Kozí mléko se rovněž nehodí pro výživu malého kojence pro vysoký obsah bílkovin, minerálních látek a tuků. Má také málo železa a dalších vitaminů C, D, a zejména kyseliny listové. Rovněž se nehodí ani pro léčení alergických projevů na kravské mléko, protože bílkovina kozího mléka je pro organizmus stejně cizorodá jako bílkovina kravského mléka, a navíc zde existuje možnost zkřížené alergie (dítě alergické na bílkovinu kravského mléka může být alergické i na bílkovinu kozího mléka). Stejně tak není vhodné ani kobylí mléko (obsahuje příliš mnoho tuku) a mléko ovčí (stejný problém jako mléko kozí). Světová zdravotnická organizace (WHO) a Dětský fond OSN (UNICEF) doporučují výlučné
kojení po dobu 6 měsíců [10] [18]
Kravské mléko patří k potravinám s významnou potencí vyvolávat alergické reakce. Alergie na kravské mléko postihuje zvláště kojence a malé děti do tří let, u kterých je mléko hlavní složkou jídelníčku. Prevalence alergie na kravské mléko se u dětí tohoto věku pohybuje kolem 2,2 až 2,5 %. V dospělé populaci není alergie na kravské mléko tak dobře zmapována jako v dětském věku, ale některé studie ukazují, že alergie na kravské mléko je v dospělosti zřejmě větším problémem, než se všeobecně uznává. [9]
Hlavní alergeny kravského mléka jsou obsaženy jak v syrovátce (α-laktalbumin,
β-laktoglobulin, sérový albumin, imunoglobulin), tak v mléčné sraženině. Nejběžnějším typem alergické reakce na kravské mléko je reakce zprostředkovaná IgE protilátkami.
Je tam toho víc, tak kdyby jste někdo měl zájem .....
Není tady