1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1
Hledám, hledám odpovědi na své otázky a prostě nemůu najít, proto zakládám nové téma. Od půl roka má Davídek atopický ekzém - pár flíčků. Je to z určitého jídla, to my víme, těm se vyhýbáme, ale samozřejmě stále přetrvává.
Flíčky jsou suché, zdrsnělá pokoka - opravdu nesvědí, nekrábe se. Podle naí alergoloky to není vůbec nic extrémního, nemusíme pouívat kortokoidy, stačí promaovat. Mně se nejvíc osvědčila léčba mastičky Cannaderm řada Atopos. Mau flíčky matičkou na atopický ekzém a jetě promauju konopkou. Myslím, e mu to opravdu pomáhá, flíčky jsou tedy pořád - prostě nemizí, ale jsou světlé, kůe je lepí a lepí. Je fakt, e jednou za čas se to zase zhorí - bůh ví čím, ale maeme pořád.
U nás na podzimňatech mi bylo řečeno (Gall vůbec to nemyslím zle, jen sháním info.), e prý je tahle kosmetika pak i trochu návyková. Zkouela jsem promaovat indulonou, ale nemělo to takový úspěch jako to konopí.
Nemáte s tím někdo zkuenosti, jak atop léčíte mimo kortokoidy.
Není tady
Ali v pohodě.
Jen pro ostatní - moje dr. má názor, e konopné masti jsou v začátku účinné, ale časem na ně tělo přestane reagovat - zvykne si. A taky říká, e dlouhodobé pouívání konopných mastí vyvolává alergii.
Vojta má ekzem kolem očko po TBC - atopák to není, nejdřív mu konopná mast zabrala, ale po čase u ne a naopak potom co jsme přestali mazat se to rapidně zlepilo
jinak Ali, Vojtovi se občas udělá nějaký sem tam flíček a promazáváme ho krémem Lipobase, je sice na recept, ale jednou mi ho prodali i bez něj. A osvědčil se nám.
Není tady
Gall Lipobázi taky máme, vidí, zkusím vyzkouet.
Je to tedy straný, vem si, e je to dětská kosmetika, já Dandovi mau prdku Robátkem od narození a vůbec by mě nenapadlo, e by to bylo patné.
Není tady
Ali nepla, je to jen jeden názor. vůbec to tak nemusí být.
Já Vojtovi mazala prdku robátkem taky, ale vůbec se nám to neosvědčilo, mě přijde jako by tam byla voda a okamitě potom červenal
Není tady
Gall a nám pomáhalo jen to robátko, tedy teď mau zásypem a naprosto luxusní, e jsem na to nepřila dřív.
Není tady
Alio,
já mau Vojtíka pouze konopnýma mastěma od Cannadermu (Robátko, Promaující a zklidňující, mýdlo,olej) a musím říct, e je to jediný, co mu na to zabralo. Modrá indulona je dobrá na obličej v zimě, ale nám nezabírala. Samozřejmě máme taky napsanou kortikoidovou mastičku (ale zatím leí ve skříni). Take pro mě je to super věc.
http://www.cannaderm.cz/cs/
Není tady
Ja cannaderm davam obema detem - konopku a na opruzeniny ( problem ma jen jedna) a taky jsem o tom neslysela. Po jak dlouhe dobe by se mel "navyk" projevit? Ja teda nedavam tak dlouho (a zabral vyborne), ale kamaradka ho pouziva uz celkem hodne dlouho ( pres 2 roky) a stale funguje. Ted jsem koupila od la roche lipikar - na telo mleko a na myti syndet, taky to vypada dobre, ale mame to teprve kratce.
Není tady
Mám dítě s atopákem (10let) a poslední 3 roky nám 100% zabralo střídání konopky-50%konopí od canadermy a excipial U-lipolotion. Je úplně čistý, a kdy se objeví první pupínky( pouze v zimě,kdy "nevětrá") namau konopkou a za 3 dny je klid.maeme několikrát denně,respektive, mae se sám....já u jenom kontroluju:D
Není tady
Alio, my měli doma těkého atopika a po dvou letech jsme se naprosto ekzému zbavili, ale musím říct, e to bylo ílenou disciplínou
popisuje, e máte atop z jídla.. můu se zeptat na co tedy máte alergii?? jinak pokud vynechává správně stravu i v stopovém mnoství, pak stejně tělo má ílenou reakční dobu do vymizení i právě těch základních loisek take třeba to chce jen jetě vytrvat a nebo bych se ohlídla hlouběji do té stravy jetě.. nae Laura je také alergik na určité potraviny,přesně vím o čem asi mluví, my se po vynechání alergizující stravy vyhrabávali z loisek rok
kortikoidy jsme pouili jednou, já nejsem jejich příznivcem, oni toti hlavně neodstranujou podstatu ekzému, ale moje dr. tvrdí, e jednou namazat, aby jsi jako skočila do čisté kůe je správně , ale daleko těí jí udret..
my nedáme dopustit na vechny moné krémy od la roche - lipikar , jetě lepí je lipikar - baume ap, do koupele lipikar- surgras..
a konopné masti moje dr. má taky názor podobný jako píe Gall, e je zbytečné tělo provokovat konopným základem, který můe časemvyvolat trvalou alergii a účinek mastiček nemusí přetrvávat trvale..
osobně indulona je fajn, ale k léčbě atopu v ní nevěřím., pouze jako doporučení modré indulony A/64 která neobsahuje konzervační látky a jakoby kůi uklidnuje - například, kdy pouije nový a nesprávný krém na vyzkouení a kůe se zhorí, pak právě by měla zafungovat kdy nechce pouít kortikoidy, ale neslouí k léčbě..
pokud ty flíčky jsou u suché a přetrvávájí nebo i praskají, tak mezi nejosvědčenějí patří infadolan, pouívá se na noc, má i vitamíny, take smysl taky asi mít bude, bude intenzivně a rychle hojit ..
těch krémů na atop je straně moc, pokud by jsi vechny vyzkouela a nic nezabíralo, tak mám zapsaných mraky krémů pro atopiky od lékařů moc přeju a najdete krém pro Vás
Upravil(a) Lenďák (17. 1. 2011 23:03)
Není tady
Tak u nás to dělají nektarinky, broskve a teď jsme přili na smetanu. Mléku mu kupodivu nevadí, krupičkovou kai dělám z něj a dobrý. Ale jakmile si dá třeba slepici na paprice nebo svíčkovou, tak mu vyskáčou pupence jak blázen.
My maeme konopkou 3x denně i tou mastí na atopák. Teď jsme se tedy zbavili těch hlavních fleků (fakt byly strupaté) a mau Lipobází, tak promauje skvěle a funguje, díky Gall za typ.
Take opravdu mastíme poctivě 3x denně, flíčky jsou světlé, ale jak říkám, uíváme ten Cannaderm. Tak abychom neměli doma malého feáčka.
Není tady
Ali, pochopila jsem správně nemáte ádné testy na alergie?
například nektarinky a broskve spadají obě pod břízu jako zkříená alergie, co ale bez testů je naprosto nesmyslný vyslovovat, pak by bylo ale třeba víc potravin,co můe drádit, jako třeba kari koření,pepř nebo petrel, co by Tě ani nenapadlo...
a pokud jste přili na to, e Vám to dělá u sloitějí jídlo jako smetana, tak můete být alergický na nějakou sloku z ní a to u se pak určitě váe víc potravin k vynechání a hlavně léčba je naprosto jasně definovatelná a Vy můete nadobro zamávat konopným a jiným mastičkám,protoe vyřeíte příčinu a né jen důsledek..
Není tady
Lendi a ten atopák se vdycky váe k alergii nebo ne? Já mám pocit e Erik to má přes celou zimu stejný a jí co jí. Má prostě 3 loiska na holeních a jsou to pořád stejně velký fleky s drsnou suchou kůí a občas strupy kdy si to podrbe. Maeme namíchanou mastičkou od koní Dr. a teď chci zkusti A-dermu.
Není tady
Kotr, takhle jednoznačne se to říct nedá, váe se jen na alergie....on je ten atopák hrozná důra proradná
ale v podstatě atopák je zánětlivá reakce těla na něco..a to něco se snaí vytlačit z těla právě ekzémem, take pojmenovat tu kodlivinu, co to způsobuje je to asi to nejzásadnějího, ale někdy docela sloitý i pro doktory..
nicméně 80% atopiků, má v těle nadměrné mnoství protilátek tzv.IgE na rozliné věci - co se dá pojmenovat teda alergiema... ale nejde jen o jídlo, ale i to, co vdechujou třeba jako pyly nebo stačí i prach, roztoči atd.. a nebo to můe způsobovat třeba jen parfémy, parfemované věci, mýdla, saponáty, kovy, vlna -věcí , co se dotýká..a nebo taky se příčina jednoznačně nedá určit, bohuel..
take vlastně ta pravděpodobnost u atopika , e někde bude imunologická nebo biochemická, snad i psychologická chyba je velmi vysoká..
tak já bych asi nejrpv vyloučila toto a pak se hold se asi víc dělat nedá a doufala, e budeme spadat do skupinky dětí, co okolo dvou let budeme mít to těstí a vymizí nám bez důvodu, tak jako k nám vlezl ..
a i nakonec výzkumem zpětně na dětských pacientech stejně se dolo k tomu názoru, e u této dětské formy je nejčastějí jako vyvolávací a nebo jen zhorující dědičný proces právě alergie na něco..a pak se stav zhoruje banálníma věcma jako je třeba jen zapocení u běhu, nebo růst zoubků, odolávání nemocí a tak..
jene někdy je dost sloitý vůbec se dostat k těm testům co mi příjde ílenost, my jsme s tím měli fakt problém a přitom později se ukázalo, jak zásadní posun to v léčbě mělo..a to samé slýchávám od známých, co řeí atop
Není tady
No, kdybych Vám ukázala, jací my jsme atopici, tak se mi nejspí budete smát. Davídek má dva flíčky, které jsou světlounké. A nijak se to nerozlézá. Ty potraviny, co jsem psala mu vadí pouze, pokud jich s ní víc, tzn. kaý den nektarinku, 2x za sebou svíčková. To mu ty flíčky začnou trochu červenat a zhrubne mu pokoka. Pokud by si jí dal jeden den - OK. take nektarinku si dá, ale jen třeba jednou týdně, i tu omáčku, ale jen jednou a dost. A nemá naprosto nic. Je tedy fakt, e ty flíčky má pořád, ale jsou světloučké, spousta lidí by se nad nimi ani nepozastavila. Vlastně se objevily nastálo a v době, kdy začal jíst "vechno", tedy po roce.
Mám vynikající lékařku, se kterou jsem spokojená. Té, kdy jsem flíčky ukázala, tak se zasmála a povídá, kvůli těmhle flíčkům mám brát ročnímu chlapečkovi tolika krve, abych zjistila, na co je alergický? Prý se jí u těchto případů osvědčilo, e do dvou let atop naprosto vymizí, pak bychom se prý začali bavit o léčbě. Take prý jen promaovat, promaovat. POtraviny, u kterých zpozoruju, e mu nedělají dobře buď vynechávat nebo mu je dávat jen jednou za čas.
Dědičnost - nevím, u nás nikdo nemá ani ádnou alergii, krom práce, to je jasný a ani atop. Kde to ten můj brouček vzal, to opravdu nevím. Ale je fakt, e neteřinka to má taky, ale jen ve formě, e kdy třeba vypije hodně kakaa, tak jí zhrubne kůička.
Čokoládu, oříky, med - to jso upotraviny, které nedávám.
Mně tady hlavně lo o ten Cannaderm - konopí, jak je to s tou návykovostí.
Není tady
Tak Cannaderm uvádí, e jejich výrobky THC neobsahují, tak by s návykem problém být neměl. Nějaké malé stopy to moná mít bude, ale asi bych příli nevyilovala. Spí se ale zaměř na jídlo, protoe koní nemoci větinou jsou buď ze patného jídla nebo je problém s játry. Krém u pak řeí jen potlačení příznaků.
Není tady
Jé, to u je staré téma. I tak děkuji za info. Atopu jsme se samovolně zbavili něco okolo druhého roku. Odeel tak jak přiel. Tak snad u se nevrátí.
Není tady
Na atopák stoprocentně přírodní doplněk stravy, české výroby, bez chemie, jen bylinky, jsou to kapky a pak jetě balzám na promazávání, nás zbavily ekzému a u máme klid, můu doporučit, informace vám napíi i o výrobku. Pite mi na kep. kla zavináč seznam.cz
Není tady
Stránky: 1