6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Prosím o zkuenosti s těmito nosítky, popř. nějakým jiným, které je po zdravotní stránce vhodné pro dítě ji od narození. Někde jsem četla, e Manduca je spí pro mení postavu toho, kdo nosí, Ergo pro vyí. Já mám 162 cm... Prosím o vae názory a zkuenosti - jestli se v něm dítě nepotí, jestli se dobře a rychle nasazuje, jestli je v něm vae dítě spokojené apod.., díky!
Není tady
Já teda z vlastní zkuenosti doporučuju Manducu Jsem taky prcek (158cm) a seděla mi moc dobře a Natálka v ní byla taky maximálně spokojená. V létě se v ní samozřejmě potila, ale koupila jsem jí bodýčko z merino vlny a bylo to v pohodě Ergo jsem zkouela taky, ale moc mi tam nesedly ty popruhy. Jo a Manduca má oproti Ergu i novorozeneckou vloku Nasazování je rychlovka, původně jsem chtěla átek, ale bála jsem se právě toho zavazování, s Manducou je to raz dva, asi jak kdy si nasazuje batoh
Není tady
Blíenko, já jsem teda vyí (178 silnějí postavy, manel 187 tíhlý), ale měli jsme manducu - teď ji má skoro rok půjčenou kamarádka (je nií - tak 165 odhadem, tíhlá) a velice si ji chválí, take podle výky a typu postavy bych se neřídila my jsme byli moc spokojení, malá taky, jsou teda i děti, které nosítka nemusí, ale větina je spokojená. My jsme to vyuívali jak na kratí pochůzky (obchod, pota apod.), tak i na delí (kdy jsme jeli na návtěvu, výlet, ale třeba i do obchodů, kam je s kočárkem nemoné se dostat), malá si tam bez problémů zdřímla. Při oblékání je určitě lepí počítat s tím, e se dítě hřeje od Tebe, ale e by malá byla nějak moc zpocená, to ne (nosili jsme i v létě), ten materiál je hezky savý, to spí já jsem byla vdycky mokrá
Věřím, e holky "nosičky profesionálky" doporučí i jiné značky - Zuzanka007 v tom má docela dobrý přehled a myslím, e jich pár vyzkouela sama, tak jí zkus kdytak i napsat
rozhodně i manel zhodnotil, e to byla jedna z nejlepích investic, co se výbavičky týká ideální, kdybys měla monost se někam skočit podívat a zkusit si to ivě taky existují půjčovny, kdy si můe třeba na víkend nebo týden některý typ zapůjčit a vyzkouet sama na sobě a pak se rozhodnout
Není tady
ahoj, sestra má ergo, je s ním spokojná, ale moc ho nenosí, len na turistiku raz za čas. Ja ho odskúané nemám.
Mám manducu a ako píu aj baby, je to vynikajúca vec. Mám letné diea a dalo sa to, potili sme sa skôr v atke.
Nasadí to za pár sekúnd,je to zdravé a pohodlné. Vyuívam ju fakt denne.
Kým bola N. malá, okamite v nej zaspala, teraz u čumákuje na svet. Myslím, e ju budem vyíva ete vežmi dlho, rozhodne odporúčam!
Není tady
Aj ja hlasujem za manducu, nedam na nu dopustit. Aj ked kvoli postave je asi lepsie vyskusat, zajst do predajne a vyskusat obe... Ja meriam 172cm, ale som tintiko, ale nosil aj manzel a v pohode... Satka sa u nas neujala, ale hlavne kvoli tomu, ze manduca je sup, sup a mam raraskov dvoch
Není tady
Hlasuju pro manducu ...jednak teda proto, e jsem s ní hrozně moc spokojená - nosí i mu a to velmi rád..skoro se hádáme, kdo si malou vezme (má 1,90 cm), ale i té proto, e Ergo vůbec neznám a nemám zkuenost.
Jinak si myslím, e manduca je perfektně nastavitelná pro jakýkoliv typ postavy.
O pocení zatím nevím, je zima. Ale to se dá řeit vhodným materiálem oblečení.
Malá je v ní moc ráda - začala jsem jí zkouet ale a nedávno. Do té doby byla s jedním dlouhým bojkotem v átku.
No a nasazení to je prostě paráda..raz, dva, tři a je to.
Ahoj, taky se přidávám a chválím Manducu, máme jí od narození , malá ji tedy vzala na milost a tak ve 3 měsících, ale od té doby max.spokojenost na obou stranách, nosíme do teď kadý den, na břie i na zádech.Mám 165cm a v pohodě.Jediné co bych k ní dokoupila, jsou bryndáčky na suchý zip na popruhy, protoe ty Bára kdy byla mení dost oslintávala .
Není tady
Moc diky vsem! Ja mam prave moznost odkoupit Manducu od kamaradky za 1.500, takze nebudu cekat, az se mimco narodi.., ale rikam si, ze kdyby v ni nahodou fakt nechtelo mit, za podobnou cenu ji prodam..
Ja o satku vubec neuvazuju, jak se znam, desne bych bojovala se zavazovanim.. Tohle me laka prave tou jednoduchosti..
Nemyslim, ze bych v tom nosila mimco od prvnich tydnu, ale tak ve ctvrt roce, nez prijdou vylozeny mrazy, bych rada..
Není tady
Blíenko, mě třeba átek vdycky docela lákal, ale měla jsem monost to zkusit a prostě mi to vázání nelo a neoslovilo mě to (je fakt, e jsem ho měla doma pár dnů a jetě Dorča nebyla na světě ), moná kdybych měla po ruce někoho, kdo mi to ukáe, tak je to jiné... proto mě zlákala manduca a fakt jsem nelitovala těch peněz, jak píe, kdyby vám nesedla, za stejné peníze ji bez problémů pole dál
My jsme ji koupili v cca 4 měsících Dorči, ani druhého prcka tam nebudu dávat o moc dřív - je tam sice novorozenecká vloka, ale myslím, e je to super fakt a pro ty děti, co drí samy hlavičku, dřív je mnohem ideálnějí átek
Není tady
Tak Blíenko, já jsem začínala na Mei Tai - tam musí dítko dret hlavičku. Nosila jsem DAvídka od tří měsíců, pak jsem přesedlala na átky - napsto super a po roce jsem si koupila Manducu. Měřím 160cm a váím 55kg, Davídek je docela veliký klučík a nemůu si jí vynachválit. Nosím tedy jenom na zádech. Zkouela jsem na břie, kdy byl nemocný, ale to se mi mo cnelíbilo, na to bych zvolila raději átek, ale na záda naprosto super.
Není tady
Ja som N. nosila asi od 7 týdňov, v novorodeneckej vloke a keď som manducu rozopla, zakryla sa jej tým celá hlavička, mala ju istenú. A správnym napasovaním na telo bola dobre istená celá. Predtým som mala atku ale neoslovilo ma to tak ako som myslela,take manduca u nás vyhrala. Podža mňa to pasuje snáď na kadú postavu, popruhy sú dlhé a výborne sa nastavujú aj za "jazdy".
Není tady
My byli moc spokojení s Mandukou a seděla jak mně (168 cm), tak mui (196 cm).
A nosili jsme myslím od 6 týdnů, u si to přesně nepamatuju a ani jsme nevyuili tu novorozeneckou vloku
fotka
Upravil(a) Fidorka (17. 1. 2011 15:30)
Není tady
A je tady zarytý obhájce átků, bububu
Ne, dost srandy, pokud plánuje nosit cca od třech, čtyřech měsíců, tak záleí an tom, co ti víc sedne. Já mám u Manducy zásadní problém v tom, e a bederák utahuju jak utahuju, pořád je mi volný a sjídí mi na boky, co je mi k prdu. Take pokud jsi extra íala, mohlo by se to projevit. Manduca ej o pár cm větí ne Ergo (ne starý Ergo, s novým Ergo Performance jsou myslím nastejno). Já teď dala zkuebně Matyldu do manducy a u nemá podporu od kolínka ke kolínku. Jasně, odnést by se v tom dala, ale mě to znervózňuje. Take pro mě je doba pouitelnosti Manducy (i Erga, abych nekřivdila) cca od čtyř měsíců do roku a čtvrt.
Sice má Manduca novorozeneckou vloku, ale ta má fungiovat na principu roztaení noiček novorozence, co zhruba 99% novorozenců bojkotuje, a trvá si na poloze "na abáčka", take vloka se vyuít ani nedá. Stejně tak přitáhnutí k tělu nosiče není u novouků nic extra, to samý hlavička. Zrovna minulý týden jsem do Manducy dávala dvouměsíční miminko a nebyla jsem s tím spokojená vůbec
Kadopádně pokud mimčo drí hlavičku, zvládne sed roznomo, tak ergonomické nosítko doporučuju
Koukám e jsi z Prahy, skoč ke Swetlex na Letnou (ditevsatku.cz) a vyzkouej obojí a uvidí
Není tady
To je natolik indivindy, e bych si vůbec netroufla na ádný soud a jen přidávám svoji zkuenost. A já osobně se domnívám, e je mení zlo ergonomický nosítko s novorozeneckou vlokou (u Erga jde dokoupit i vloku na horizontální polohu), ne blbě umotanej átek.
A taky si myslím, e hodně mamin přechází později z nosítka na átek, protoe noení jako takovému propadnou, zatímco opačný postup - átek jako startovní nosítko - u hodně lidí odradil a vyděsil.
Co jsem taky tak v praxi vyzjistila, tak ergonosítka jsou líp snáená tatínkama, take to můe bejt univerzální věc pro oba nosiče (mě teda akorát rozčilovalo, e kdy jsem Manduku potřebovala, tak jsem ji musela "poladit" na sebe a svoje rozměry, co chvíli trvá, grrr)
Take já bych nosítka kategoricky nezavrhovala a dala tomu anci
Joo a nosítka se dají dneska vyzkouet asi na pěti místech v Praze - ditevsatku.cz, mamaaja.cz, branakdetem.cz, latkovky.cz, baby-eshop.cz a určitě i dalí, ale já bych asi zvolila tu variantu, kterou tu u někdo zmiňoval, a to půjčení na víc dní v půjčovně, protoe teprve opakovaným a delím noením člověk můe přijít na některý mouchy, v krámě se obvykle vechno zdá "celý skvělý", zvlá kdy je prodejce ikovnej
Není tady
Tak já jsem teda taky jednoznačně za Manducou, a taky si dovolím citovat slova manela ... e je to vynález století Nosíme oba a to u nás je rozdíl v postavě velkej, já malá koule a mana celkem vysokej normální postavy a pasuje nám oběma.
Mám i átky, s kterýma jsem začínala, ale z těhotenství jsem si přinesla karpály a patně se mi vázalo, tak jsme přesídlili na Manducu, dneska nosím prakticky ve vem a to i v Mei Tai, zvlá teď v zimě se dá dát i na oblečení. Malý je spokojený ve vem, hlavně kdy můe čučet na dění kolem. Zatím nosíme jen na břie. V átku se mu nelíbilo být v kolíbce.
Není tady
Ronji určitě, já jsem tedy átkovala, a určitě bych to udělala znova, je to prostě takový jiný kontakt s mimčem, ne v tom nosítku, ale teď u je Danda velikej a manduca je naprosto supéééér.
Není tady
Ali já bych taky "určitě" átkovala s jedním, u těch dvojek to má přeci jen svoje omezení Ale uvidíme, jak se to vyvine, kdy nás noení chytne, vdycky můeme jetě koupit átky
Není tady
Ronjísku to ví, určitě. Sleduju Vás, jak rostete, ani se nenaděje a za chvíli je bude mít ne v břie, ale na břie.
Není tady
Ronji - najdi si an nosenideti.cz Jerinku, ta teď odnosila v átku dvojčátka a bylo to její první noení
Není tady
Teď na to taky čučím, to je masakr.
Není tady
Taky máme Manducu, Danielku jsem v ní nosila zhruba od pěti měsíců, do té doby jí nesnesla, ale pak to bylo skvělý na nákupy, výlety nebo třeba i doma jsem s tím luxovala apod. Teď Honzíka jsem do ní vrazila u v týdnu a není s tím ádný problém, novorozeneckou vloku nepouívám, od začátku je mu malá. Hlavička mu tam drí dobře, take i s takovým mrnětem to jde..
Není tady
Jojo holky díky, já na to koukala. Neříkám e do toho nakonec nepůjdu, ale dopředu si taky neplánuju, e budu nadmatka, která dvě děti odnosí na hrbu v átku, bude s nimi látkovat (případně provozovat bezplenkovou metodu) a ve volné chvíli okopávat vlastní zahrádku s bio zeleninou Tím spí e nemám ponětí, jak na tom budu zdravotně atd.. Zásadní výhoda Manducy je pro mě v tom, e ji snadno hodí na záda (na břicho) manel či babička, co by se s átkem provozovalo hůř. Na novouky bych ale chtěla átek nebo babyvak, to jetě uvidím.
Fi tohle jsou Manducy jako má ty, e? To je moc pěkná limitka Já zatím pořídila jednu Cotton Candy (kterou budu zase prodávat, jestli se ukáe, e budeme mít dva kluky ) a s druhou zatím počkám co se ukáe na UTZ
Není tady
Stránky: 1 2