18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hnusnému lednu odpoutím právě ten příslib jara , nejradi u bych očima vytahovala kvetoucí kytky ze země :-).
Dnes je u nás od rána nádherně slunečné počasí. Krása!
Vilemíno, ty slupky oblečení jsou normální, z toho si nic nedělej, to je prostě potřeba - taky chodím navlečená a zabalená a dost často myslím na lidi ijící na Sibiři . Zaplapámbu aspoň za tyto nae mírné podmínky.
Není tady
Anna1 napsal(a):
Ja zimu za depresivni obdobi nepovazuji. Vitam moznost posedet doma s knizkou, dobrym cajem, nebo prochazky krupavym snehem. Nevadi mi ani dest nebo pliskanice. Navic, ted uz je leden, je uz vice svetla a ve vzduchu voni prislib jara!
An, také to tak vnímám a navíc mám ráda těení se na něco, třeba na jaro, na krásný film, na návtěvu, na první jarní pupeny, krokusy, tulipány, pampeliky. S táním je vdy příslib jara, i kdy je zatím hoooodně daleko. Dé mi nikdy nevadil, to spíe necitlivost některých lidí. Přeji hezký den i kdy zamračený!
Není tady
A co dneska? U nás to nebylo jako typický zimní den, docela teplo, občas prelo, nebylo tak pomourno ...
Manel ořezával stromy a kdy jsem se podívala na záhonek před domem, tak z hlíny vylézaly nějaké stvoly - moná narcisy nebo tulipány ... Dříve jsem normálně v lednu vídávala rozpučené kočičky.
Není tady
Ja ted amám pravidlene krízy v novembri (listopadu) a potom február marec(únor-březen). to mávam fakt často splíny... asi tá zmena + dade, hmly, pochmúrno, čakanie (na zimu, jar...). Brrr. Solárko, sauna, dobrý čaj, nkika, čajovňa, hudba, svietenie - ale sotjí to energiu apeniaze. V lete stačí vyjs zadarmo von - a je na sevet pekne.
Není tady
Na to, jak se cítím, mají vliv úplně jiné věci, ne je počasí. A zimu začínám mít ráda. Dřív mi vadila, ale teď v ní nacházázím zalíbení. Není nic hezčího, ne kdy jdete v noci, je plno sněhu , úplněk a ve se to třpytí. A pak předjaří. Vím, je vude plno píny, ale ten vzduch je nádherný. Tak vezmu kolo a jedu do lesů a k řece, tam je to intenzivnějí.
Jinak dnes jsem to ale přehnala. U nás bylo krásně - svítilo sluníčko, tak jsem se oblíkla dost málo a nahoře na kopci to pěkně foukalo. Take taková zima mi nebyla ani kdy byly ty mrazy.
Není tady
Dneska bylo venku teplíčko a krásně Ale bohuel se má ochladit...
Není tady
A jak píe Selima o těch mlhách, tak já jsem asi nějaká vadná, ale procházky v mlze miluju. Kdy je pořádně hustá, není vidět a pomalu se z mlhy vynořuje to, co je kousek před vámi. A nikde nikdo. To je paráda.
Ale já nejezdím autem.
Není tady
Judyna napsal(a):
A jak píe Selima o těch mlhách, tak já jsem asi nějaká vadná, ale procházky v mlze miluju. Kdy je pořádně hustá, není vidět a pomalu se z mlhy vynořuje to, co je kousek před vámi. A nikde nikdo. To je paráda.
Ale já nejezdím autem.
Tak to asi bude tím, e nejezdí tím autem
Není tady
To jo, to by to s tím "vynořováním" určitě nebylo to pravé ořechové
Není tady
Judyna: A jak píe Selima o těch mlhách, tak já jsem asi nějaká vadná, ale procházky v mlze miluju. Kdy je pořádně hustá, není vidět a pomalu se z mlhy vynořuje to, co je kousek před vámi. A nikde nikdo. To je paráda.
Ale já nejezdím autem.
Elementgirl: Tak to asi bude tím, e nejezdí tím autem
Ty taky hned musí zkazit poetický pohled praktickým dodatkem... Ale kdy tak slýchávám o zimních trablech svého kamaráda-řidiče z Vysočiny, naprosto Tě chápu .
Není tady
Tercila napsal(a):
Judyna: A jak píe Selima o těch mlhách, tak já jsem asi nějaká vadná, ale procházky v mlze miluju. Kdy je pořádně hustá, není vidět a pomalu se z mlhy vynořuje to, co je kousek před vámi. A nikde nikdo. To je paráda.
Ale já nejezdím autem.
Ty taky hned musí zkazit poetický pohled praktickým dodatkem... Ale kdy tak slýchávám o zimních trablech svého kamaráda-řidiče z Vysočiny, naprosto Tě chápu .
No jako D1 kolem naeho kraje je v mlze silnice smrti ...teď jen nevím jestli to tak není i kdy mlha neni
Není tady
No jako D1 kolem naeho kraje je v mlze silnice smrti ...teď jen nevím jestli to tak není i kdy mlha neni
Hmmm...
Je to tam kritické, já vím.
Není tady
Tercila napsal(a):
Ale já nejezdím autem.
Já jsem z Vysočiny a mám v práci kolegyni, která denně dojídí něco přes 20 km autem a má ráda právě takové to "krizové" počasí - mlhy, náledí apod. Bere to prý jako výzvu a adrenalin. Co docela obdivuju. Jo a neměla jetě ádnou nehodu. Jezdí po okreskách a říká, e nejhorí není počasí, ale lesní zvěř.
Není tady
Já chápu e jí mlha nevadí, no tak jezdí třicítkou a bezpečně a právě ta zvěr je něco, co jí vběhne pod auto, e se bojí e bude muset rychle zabrzdit a tak. Ale e jezdí ráda v mlze mě docela okuje.
Já nesnáím,kdy taje sníh, vude mokro, zavlhlý boty.
Není tady
luminka napsal(a):
Já mám zimu ráda, jak jsou vichni slezlí doma a pijou čaj, pro mě je to takové klidné období. Jen jsem zase, jako kadý rok, měla depku z konce Vánoc. Prostě miluju to období do Vánoc. Po Novém roce jakoby to nebylo u ono, je to bezútěné, sundává se výzdoba, není se na co těit, venku je pína a bláto, kdy taje sníh. Jinak mě spí deptají letní horka, to mě bolí hlava a opravdu trpím. A utěuje mě jen to, e od 21. června se zase prodluují noci, je to příslib jetě vzdálených Vánoc.
taky mám zimu docela ráda. ale nejvíc asi podzim. dřív jsem měla nejradi léto, poslední roky právě podzim a zimu. v tomhle období se tak něják vnitřeně zklidním, hodím do pohody
Není tady
Judyna: má ráda právě takové to "krizové" počasí - mlhy, náledí apod. Bere to prý jako výzvu a adrenalin. Co docela obdivuju. Jo a neměla jetě ádnou nehodu. Jezdí po okreskách a říká, e nejhorí není počasí, ale lesní zvěř.
Tak to bude podobná povaha jako já , co se týká motorismu. Za čtvrtstoletí aktivního oférování jsem byla v různých situacích a je pravda, e nejvíc se asi člověk obává toho, co sám moc nemůe ovlivnit. Já jsem se se zvěří nějak často nepotkávala, ale 2x jsem měla těstí - kdyby to zvíře samo nezastavilo, s autem u bych neudělala nic. A jízda po ledě taky nic moc, to člověk s tím volantem nic neudělá, to u můe sloit ruce do klína a začít se modlit . A takté přesně 2x mi při silném deti oplíchl kamion na dálnici sklo a tak, e jsem pár vteřin neviděla při stotřiceti a stopadesáti s lyemi na střee NIC - taky lahůdka. A naprosto chápu eny, které za volant nesednou, ono je to pro ně přece jen jednoduí - obzvlá kdy nemají motorismus v krvi. A na Vysočině jsou řidiči ve svém umu tedy pěkně prověřováni, to je fakt.
K tématu: dnes je u nás hezky, 6°C a sluníčko - mám chu gruntovat .
Upravil(a) Tercila (16. 1. 2011 14:02)
Není tady
Tak u nás bylo dnes taky nádherně - dokonce 10 stupńů, sluníčko a nefoukalo, co je vyjímečné. Byla jsem venku skoro tři hodiny. Chutě mám různé, ale ani jedna z nich není na gruntování. Ale je fakt, e to nízké sluníčko je potvora - doma zvýrazn i to, co nemusí být zrovna vidět.
Také moc souhlasím s tím, co napsla Pavla. Mám to taky tak.
Není tady
Aj tu bolo SLNKOOOOO! Bola som chvížu ovnku a potom som schuou upratala... Mám tkaú nejakú janrú náladu a to upratovanie ju len podporilo... ale zas anič výnimočné, aby bolo jasné. Väčie urpatovanie urobím a po dokončení kuchyne.
A včera bolo cez deň v meste 12°C, tak dnes je to asi podobné...
Upravil(a) Selima (16. 1. 2011 17:48)
Není tady
Ač je teprve 16.ledna, zdravím vás vechny po krásné předjarní procházce!
U nás v údolí byla mlha jak mlíko, ale my jsme vyjeli s přítelem autem asi 6 km na jiní úbočí nedalekého kopce. A tam sluníčko, sníh skoro slezlý, po loukách zurčící prameny, a i zelenající se tráva. A výhledy do kraje k tomu - paráda. Ptáci taky tak optimisticky vitořili, e to opravdu evokovalo jarní náladu.
To je to, co potřebuju: Sluníčko, rozhled, vysoké nebe.....
Pár z vás se tu v příspěvcích zmiňovalo, e nemáte rádi změnu na letní čas.... Já ji naopak miluju. To je super, jít z práce a jetě je vidět, jetě lze jít ven!
Já kdyby se hlasovalo, zda letní čas zachovat, budu hlasovat rukama nohama, e jo!!
Já to jaro často "přivolávám" tím, e si natrhám třeba třeeň, nebo zlatý dé a mám radost z toho, e mi rozkvetou...
A kadoročně mám takový předjarní rituál, říkám tomu zelený jarní anděl: Utrhnu si větvičku katanu s nalitým koncovým květním pupenem a dám ji doma do vázy. A on se mi rozvine, kadoročně si ten zázrak i den po dni fotím: Z pupenu se vynoří a napřáhnou 2 "ručičky" , pak roztáhnou "prstíčky", no prostě celý rozvitý květní katanový pupen mi připomíná zeleného anděla, postavičku, která s rozepjatýma rukama vítá jaro.....
Bloss, to je nádherný předjarní rituál! Mohla bych to letos také zkusit ...
Je to fakt, e dnes to depresívní venku nebylo ... ale stejně mě tve to bláto a pína, teď kdy slezl sníh,
je vude vidět ten posyp, teprve a na jaře bude uklizeno ...
Není tady