18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já se nabíjím, kdy jsem se svým vnoučkem, počasí nepočasí.
Tak jsem si ted u uklízení přemýlela o pochmurné náladě a zjistila jsem, e u mě nezáleí na počasí. Kdy se cítím vnitřně fajn, můe být venku hnusně. Kdy mám chmury a starosti, můe svítit sluníčko.
Není tady
Blossom napsal(a):
Počasí samozřejmě nai náladu ovlivňuje. To je známá věc.
Mozna je to znama vec, to se rika, spis si to nekdo vymyslel, ale jinak si ja myslim, ze pocasi neni ani dobre, ani spatne, pocasi proste jen je. Ja nesnasim slunicko, ale netvrdim, ze by ve me vyvolavalo deprese, spousta lidi se tesi na leto, naopak miluju zimu, kdy opravdu ziju, ale nevadi mi ani dest a dokazu tapkat cely den v prirode ( kdyz je po ruce dobry spolecnik / spolecnice )
Není tady
no, me chybi teplo a slunicko hlavne fyzicky-pres zimu se mi vzdycky dost zhorsi ekzem..takze otepleni a jarni slunicko je vzdycky signal, ze se zanedlouho nebudu porad jen drbat..
nastesti nemuzu rict, ze by me hnusne pocasi uvrhalo do depresi, ale na nalade to cloveku samozrejme neprida..kdyz sviti slunicko, tak spousta drobnych dennich chmur zmizi jenom tim, ze clovek zamzoura do slunce a rekne si: "to je ale krasne"
Není tady
lea64 napsal(a):
majkafa napsal(a):
Asi 4 roky u na mě počasí nepůsobí depresivně. Pro mě počasí prostě je. V kadém si najdu to hezčí. Třeba jak píe Ronja, těím se domů do svého bytečku, a si sednu se álkem dobrého čaje k prima kníce,...
To ti závidím, e na tebe počasí nepůsobí. Já si připadám jak barometr.
Ja som meteo-senzitívna, ale zlepilo sa to, odkedy si dávam do poriadku telo... U ma aspoň nebolieva hlava a ten vlyv je znesitežný. Nie som rukojemník počiasia, takpovediac. Tie pmáha solárko(zdravm Wiki ) na striedačku so saunou.
Není tady
Dík vem za příspěvky. Zajímavé čtení.
Přemýlím, proč a odkdy nemám ráda zimu. Zjiuju, e u mě to zřejmě , mimo jíné, souvisí s tématem Tíha zodpovědnosti.
Kdy hodně sněí, vím, e se na mnoho míst, kam potřebuju třeba pro materiál, nebo se zboím, , autem nedostanu, a nebo dostanu ztěka. A nebo dostanu, ale nebude tam kde zaparkovat (tuto zimu se mi stalo několikrát).
Vlastně díky zimě cítím jakýsi pocit ohroení, úzkosti, vím, e mě díky ní čekají nepříjemné problémy.
Kromě toho si dost uvědomuju nebezpečí padajícího ledu ze střech, mou kamarádku to jednou zasáhlo... Po ulicích v zímě chodím s hlavou vyvrácenou nahoru a nebezpečným místům se vyhýbám. Nemůu si dovolit nechat se přizabít, zatím je na mě jetě příli mnoho lidí závislých...
Teď taky hodně myslím na lidi, jim hrozí povodně...zima a jetě voda v baráku, no to si vůbec neumím představit, lituju ty, kterých se to týká...
A loni kdy Rusové na čas kvůli Ukrajině utáhli kohoutky na plynovodu, tak to mě děsilo docela dost - moná proto, e by se mě pak setsakra týkaly vechny starosti s tím, kde a jak vypustit z topného systému vodu, a podobně...vnitřně cítím, e se vemi případnými haváriemi si nějak musím poradit, nikdo to za mě neudělá, a tak u předem se těchto problémů obávám...
Je fakt, e dokud se za mě o některé tyto věci kdysi starali rodiče, a později manel, tak jsem si obavy z komplikací ohledně zimy nepřipoutěla.
U aby bylo jaro.....
Nesnáím leden a únor!!!! Nesnáím tající sníh,který odhaluje "poklady" psích miláčků a dalí hnusnou pínu( no jak jinak,hezká neexistuje),kterou tak krásně sníh schoval.Jinak mám ráda vechna roční období,včetně zimy,nesnáím jenom tyhle dva měsíce v roce. Například říjnové i listopadové plískanice mi nevadí,to se vdy těím domů na álek horké,dobré kávy.....
Není tady
Jojo působí na mě....tak moc, e jsem z toho a dnes raději nela do prace. Zala jsem jen do knihovny a jinak se valela v posteli
Není tady
elementgirl napsal(a):
Jojo působí na mě....tak moc, e jsem z toho a dnes raději nela do prace. Zala jsem jen do knihovny a jinak se valela v posteli
Úasně strávený den- můj sen!!
Není tady
rejka napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Tak si ho splňJá to u potřebovala jak sůl!!
Není tady
Mě ani moc ne (teda ne e by mě dé nebo pomourno potěily), ale zrovna dnes ráno jsem si uvědomila, e je tolik práce a vyřizování atd., e se skoro zapomínám podívat z okna. Do práce za tmy, z práce za tmy... A taky jsem si uvědomila, e jakoby mimoděk při takovém počasí rozsvěcuji hodně světel, pro zlepení nálady bytostně potřebuji svítit obyčejnými árovkami, ne zářivkami.
Leden a únory nesou jednu pozitivní věc - začínám koukat po semínkách a v duchu u plánuji zahradu . S oteplením mi nastane zahrádkářský mazec, na který se těím od podzimu .
Není tady
elementgirl napsal(a):
rejka napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Tak si ho splňJá to u potřebovala jak sůl!!
Zatím,bohuel,nemoné.......snad pozdějí
Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase
Není tady
rejka: Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase
Třeba i něco vyhraje v tombole!
Není tady
rejka napsal(a):
elementgirl napsal(a):
rejka napsal(a):
Úasně strávený den- můj sen!!Tak si ho splňJá to u potřebovala jak sůl!!
Zatím,bohuel,nemoné.......snad pozdějí
Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase
Tak to je zase můj sen
Není tady
Tercila napsal(a):
rejka: Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase
Třeba i něco vyhraje v tombole!
děkuji za připomenutí plesu a tomboly...musím darovat na jeden ples slíbené dárkové eky do tomboly....úplně jsem na to zapoměla
Není tady
Elementgirl: děkuji za připomenutí plesu a tomboly...
Není zač. Plesy jsou fajn. My jsme jednou vyhráli tolik drahých věcí, e jsem před ostatními se a styděla .
Není tady
Tercila napsal(a):
Elementgirl: děkuji za připomenutí plesu a tomboly...
Není zač. Plesy jsou fajn. My jsme jednou vyhráli tolik drahých věcí, e jsem před ostatními se a styděla .
Já na plesu byla jen dvakrát.A nikdy jsem nic nevyhrála.Tak budu do tomboly darovat at mají radost jiní
Není tady
Ja zimu za depresivni obdobi nepovazuji. Vitam moznost posedet doma s knizkou, dobrym cajem, nebo prochazky krupavym snehem. Nevadi mi ani dest nebo pliskanice. Navic, ted uz je leden, je uz vice svetla a ve vzduchu voni prislib jara!
Spis mam nekdy depku uprostred slunecneho letniho dne, kdy vidim rozjasane tvare lidi kolem a ja treba zrovna nemam duvod k radosti.
Není tady
Já mám zimu ráda, jak jsou vichni slezlí doma a pijou čaj, pro mě je to takové klidné období. Jen jsem zase, jako kadý rok, měla depku z konce Vánoc. Prostě miluju to období do Vánoc. Po Novém roce jakoby to nebylo u ono, je to bezútěné, sundává se výzdoba, není se na co těit, venku je pína a bláto, kdy taje sníh. Jinak mě spí deptají letní horka, to mě bolí hlava a opravdu trpím. A utěuje mě jen to, e od 21. června se zase prodluují noci, je to příslib jetě vzdálených Vánoc.
Upravil(a) luminka (15. 1. 2011 4:27)
Není tady
Já mívám depku na konci léta, e se zase zhorí počasí, prodlouí noci a před námi ten karedý půlrok.
Co se týče čtení kníek, popíjení čaje apod. tak já si čtu po celý rok, miluju čtení a musím říct, e mám radi kdy si můu číst na balkóně na sluníčku, ne doma za karedého počasí.
Mně na zimě vadí ty dlouhé noci, kdy je jetě v 8 ráno tma a u ve 4 odpoledne zase tma a taky to, e je celé dny pomourno, sluníčko je vidět málokdy. Sníh mi nevadí, ten naopak vítám, kdy chumelí, hned mám lepí náladu. Ale ono v níinách v zimě spí prí, sníh je jen vzácně. A mně vadí to vudypřítomné bláto a to e stromy nemají listí. Taky mám ráda teplo a vadí mi, kdy musím chodit zababuená do bund, ál a rukavic.
Hrozně se těím na jaro a na léto, jak budu chodit do lesa na procházky, vzduch bude vonět, vechno se bude zelenat a kvést, dny budou delí. Léto miluju, protoe mám ráda teplo, sluníčko, modrou oblohu, miluju koupání a leení na sluníčku, i kdy to není zdravé.
Ty dny po Vánocích se tak hrozně vlečou, jetě půlka ledna, únor a březen, ne bude zase sluně. Mám pocit, e to nepřeiju!
Není tady
a nejhorí bude zase ten pitomý letní čas, na ten se nikdy netěím vyhovuje mi ten normální zimní.
Není tady
No hele, ted jsem si tak vzpomněla, e před třemi roky jsem se dozvěděla e v roce 2011 u přesun na letní čas nebude. Ted nemám čas to hledat, ale bylo by to fajn
Mmch jsem se to dozvěděla od segry, kdy byla na kolení účetních a mluvili tam o té hodině, jak jí proplácet, vykazovat atd.
Upravil(a) dusička (15. 1. 2011 10:59)
Není tady
Na mně zima působí letos obzvlá zle, netuím proč.
Normálně patřím mezi milovníky vech ročních dob (krom začátku jara, kdy je pomourno, blátivo, neslunečno a stromy jsou jetě holé - to pučíčí jaro u je fajn ;o)
Koncem léta se těím na podzim, a se bude ve Stromovce po ráno povalovat takový ten mlný opar, kdy stačí mít teplejí mikinu, ale teplý čaj z termosky u je fajn a je na něj chu. pak se těím na Vánoce a výdycky doufám, e budou zasněené. Po novém roce u mi ale zima obvykle začíná vadit, letos nějak hodně moc. kdykoliv zahlédnu, e vykouklo sluníčko, u stojím u okna a kochám se, zrovna dnes ráno nám tady v Tróji pěkně svítilo, ky jsem byla se psem, u je tam zase ale pomourno!
Take vyhlíím jaro, aspoň těch patnáctv stupňů, pučící stromy, trávu, která nebude zplihle leet... a hlavně, co mně fakt nevyhovuje, je ten straný bordel na zemi, který se objeví vdycky, kdy sleze sníh!
Přítí týden má zase snait, ach jo. Já chci světlo, teplo, jarooooooooooooooooooooooooo
Není tady
Jééé, to by bylo úasný, kdyby se neměnil čas. Ale moc tomu nevěřím...
K tématu... Osobně miluju z celého roku hlavně podzim a předjaří-časné jaro. A to předjaří u je cítit ve vzduchu teď, take jsem maximálně spokojená :-).
Není tady
Leri napsal(a):
Moná v předjaří je to jetě horí ne teď - pořád čekáme a čekáme na jaro a ono to dlouho trvá ...Já si do bytu poutím hodně světla, tj. svítíme vlastně celý den - světlo zahání deprese.
Nu, my jsme zdraví a stěujeme si - vlastně jen na blbou náladu, ale horí to mají lidé, kteří jsou nějak nemocní a průběh nemoci souvisí se změnami počasí, nejvíc to trápí psychicky nemocné ...
Mi teda mnohem víc vadí ty velké změny v počasí, které ostatně tuto zimu jsou ... A snaím se zimu s pomourným počasím vyuít k aktivitám uvnitř - návtěvy, cvičení s dcerkou, plavání ...
Kdo má rád tanečky, můe se odreagovat někde na plese ...
Přesně tak. Konec února a začátek března je pro mě snad nejhorí roční období. Bývám tam "vyfluslá" ze zimy, větinou kadý slibuje, e u za týden bude jaro a nic.
Jinak zimu nemám ráda. Jsem extrémně zimomřivá. Přeívám jen díky gingko bilobě a několika vrstvám oblečení. Pokud je plus 5 a -5, nosím pod kalhoty punčocháče, v případě, e je pod -5, nosím jetě třetí vrstvu. Připadám si pak jak sněhulák, ale co se dá dělat, aspoň mi není tak ílená zima.
Není tady