Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 1. 2011 18:47

majkafa
Host

Re: Depresivní počasí - působí na vás?

Já se nabíjím, když jsem se svým vnoučkem, počasí nepočasí. big_smile

#27 14. 1. 2011 18:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tak jsem si ted u uklízení přemýšlela o pochmurné náladě a zjistila jsem, že u mě nezáleží na počasí. Když se cítím vnitřně fajn, může být venku hnusně. Když mám chmury a starosti, může svítit sluníčko.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#28 14. 1. 2011 19:06

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Blossom napsal(a):

Počasí samozřejmě naši náladu ovlivňuje. To je známá věc.

Mozna je to znama vec, to se rika, spis si to nekdo vymyslel, ale jinak si ja myslim, ze pocasi neni ani dobre, ani spatne, pocasi proste jen je. Ja nesnasim slunicko, ale netvrdim, ze by ve me vyvolavalo deprese, spousta lidi se tesi na leto, naopak miluju zimu, kdy opravdu ziju, ale nevadi mi ani dest a dokazu tapkat cely den v prirode ( kdyz je po ruce dobry spolecnik / spolecnice ) smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#29 14. 1. 2011 19:09

HB
♥♥♥♥♥--

no, me chybi teplo a slunicko hlavne fyzicky-pres zimu se mi vzdycky dost zhorsi ekzem..takze otepleni a jarni slunicko je vzdycky signal, ze se zanedlouho nebudu porad jen drbat..big_smile
nastesti nemuzu rict, ze by me hnusne pocasi uvrhalo do depresi, ale na nalade to cloveku samozrejme neprida..kdyz sviti slunicko, tak spousta drobnych dennich chmur zmizi jenom tim, ze clovek zamzoura do slunce a rekne si: "to je ale krasne" cool

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#30 14. 1. 2011 19:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lea64 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Asi 4 roky už na mě počasí nepůsobí depresivně. Pro mě počasí prostě je. V každém si najdu to hezčí. Třeba jak píše Ronja, těším se domů do svého bytečku, až si sednu se šálkem dobrého čaje k prima knížce,...

To ti závidím, že na tebe počasí nepůsobí. Já si připadám jak barometr. sad

Ja som meteo-senzitívna, ale zlepšilo sa to, odkedy si dávam do poriadku telo... stolt Už ma aspoň nebolieva hlava a ten vlyv je znesitežný. Nie som rukojemník počiasia, takpovediac. Tiež pmáha solárko(zdravm Wiki rock ) na striedačku so saunou. tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 14. 1. 2011 20:30

Blossom
Host

Dík všem za příspěvky. Zajímavé čtení.

Přemýšlím, proč a odkdy nemám ráda zimu. Zjišuju, že u mě to zřejmě , mimo jíné,  souvisí s tématem Tíha zodpovědnosti.
Když hodně sněží, vím, že se na mnoho míst, kam potřebuju třeba pro materiál, nebo se zbožím, , autem nedostanu, a nebo dostanu ztěžka. A nebo dostanu, ale nebude tam kde zaparkovat (tuto zimu se mi stalo několikrát).
Vlastně díky zimě cítím jakýsi pocit ohrožení, úzkosti, vím, že mě díky ní čekají nepříjemné problémy.

Kromě toho si dost uvědomuju nebezpečí padajícího ledu ze střech, mou kamarádku to jednou zasáhlo... Po ulicích v zímě chodím s hlavou vyvrácenou nahoru a nebezpečným místům se vyhýbám. Nemůžu si dovolit nechat se přizabít, zatím je na mě ještě příliš mnoho lidí závislých...

Teď taky hodně myslím na lidi, jimž hrozí povodně...zima a ještě voda v baráku, no to si vůbec neumím představit, lituju ty, kterých se to týká...
A loni když Rusové na čas kvůli Ukrajině utáhli kohoutky na plynovodu, tak to mě děsilo docela dost - možná proto, že by se mě pak setsakra týkaly všechny starosti s tím, kde a jak vypustit z topného systému vodu, a podobně...vnitřně cítím, že se všemi případnými haváriemi si nějak musím poradit, nikdo to za mě neudělá, a tak už předem se těchto problémů obávám...

Je fakt, že dokud se za mě o některé tyto věci kdysi starali rodiče, a později manžel, tak jsem si obavy z komplikací ohledně zimy nepřipouštěla.

Už aby bylo jaro.....

#32 14. 1. 2011 20:41

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Nesnáším leden a únor!!!! Nesnáším tající sníh,který odhaluje "poklady" psích miláčků a další hnusnou špínu( no jak jinak,hezká neexistuje),kterou tak krásně sníh schoval.Jinak mám ráda všechna roční období,včetně zimy,nesnáším jenom tyhle dva měsíce v roce. Například říjnové i listopadové plískanice mi nevadí,to se vždy těším domů na šálek horké,dobré kávy.....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#33 14. 1. 2011 20:53

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Jojo působí na mě....tak moc, že jsem z toho až dnes raději nešla do prace. vissla  Zašla jsem jen do knihovny a jinak se valela v posteli smile

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#34 14. 1. 2011 20:55

rejka
♥♥♥♥♥♥-

elementgirl napsal(a):

Jojo působí na mě....tak moc, že jsem z toho až dnes raději nešla do prace. vissla  Zašla jsem jen do knihovny a jinak se valela v posteli smile

ڞasně strávený den- můj sen!!

Seneca

Není tady

#35 14. 1. 2011 21:08

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

elementgirl napsal(a):

Tak si ho splňsmileJá to už potřebovala jak sůl!!

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#36 14. 1. 2011 21:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mě ani moc ne (teda ne že by mě d隝 nebo pošmourno potěšily), ale zrovna dnes ráno jsem si uvědomila, že je tolik práce a vyřizování atd., že se skoro zapomínám podívat z okna. Do práce za tmy, z práce za tmy... A taky jsem si uvědomila, že jakoby mimoděk při takovém počasí rozsvěcuji hodně světel, pro zlepšení nálady bytostně potřebuji svítit obyčejnými žárovkami, ne zářivkami. smile
Leden a únory nesou jednu pozitivní věc - začínám koukat po semínkách a v duchu už plánuji zahradu smile. S oteplením mi nastane zahrádkářský mazec, na který se těším od podzimu big_smile.

Není tady

#37 14. 1. 2011 21:14

rejka
♥♥♥♥♥♥-

elementgirl napsal(a):

rejka napsal(a):

elementgirl napsal(a):

Zatím,bohužel,nemožné.......snad pozdějí wink
Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase big_smile

Seneca

Není tady

#38 14. 1. 2011 21:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

rejka: Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase big_smile

tummenupp Třeba i něco vyhraješ v tombole! tummenupp

Není tady

#39 14. 1. 2011 21:22

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

elementgirl napsal(a):

rejka napsal(a):

Zatím,bohužel,nemožné.......snad pozdějí wink
Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase big_smile

Tak to je zase můj sen lol

Není tady

#40 14. 1. 2011 21:25

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

rejka: Ale budu zítra plesat na plese a to bude relax jako prase big_smile

tummenupp Třeba i něco vyhraješ v tombole! tummenupp

děkuji za připomenutí plesu a tomboly...musím darovat na jeden ples slíbené dárkové šeky do tomboly....úplně jsem na to zapoměla roll

Není tady

#41 14. 1. 2011 21:31

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Elementgirl: děkuji za připomenutí plesu a tomboly...

smile Není zač. Plesy jsou fajn. My jsme jednou vyhráli tolik drahých věcí, že jsem před ostatními se až styděla big_smile.

Není tady

#42 14. 1. 2011 21:35

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Elementgirl: děkuji za připomenutí plesu a tomboly...

smile Není zač. Plesy jsou fajn. My jsme jednou vyhráli tolik drahých věcí, že jsem před ostatními se až styděla big_smile.

Já na plesu byla jen dvakrát.A nikdy jsem nic nevyhrála.Tak budu do tomboly darovat at mají radost jiní roll

Není tady

#43 14. 1. 2011 23:45

Anna1
♥♥-----

Ja zimu za depresivni obdobi nepovazuji. Vitam moznost posedet doma s knizkou, dobrym cajem, nebo prochazky krupavym snehem. Nevadi mi ani dest nebo pliskanice. Navic, ted uz je leden, je uz vice svetla a ve vzduchu voni prislib jara! smile

Spis mam nekdy depku uprostred slunecneho letniho dne, kdy vidim rozjasane tvare lidi kolem a ja treba zrovna nemam duvod k radosti.

Není tady

#44 15. 1. 2011 4:26

luminka
♥♥♥♥♥--

Já mám zimu ráda, jak jsou všichni slezlí doma a pijou čaj, pro mě je to takové klidné období. Jen jsem zase, jako každý rok, měla depku z konce Vánoc. Prostě miluju to období do Vánoc. Po Novém roce jakoby to nebylo už ono, je to bezútěšné, sundává se výzdoba, není se na co těšit, venku je špína a bláto, když taje sníh. Jinak mě spíš deptají letní horka, to mě bolí hlava a opravdu trpím. A utěšuje mě jen to, že od 21. června se zase prodlužují noci, je to příslib ještě vzdálených Vánoc.

Upravil(a) luminka (15. 1. 2011 4:27)

Není tady

#45 15. 1. 2011 10:05

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já mívám depku na konci léta, že se zase zhorší počasí, prodlouží noci a před námi ten škaredý půlrok.
Co se týče čtení knížek, popíjení čaje apod. tak já si čtu po celý rok, miluju čtení a musím říct, že mám radši když si můžu číst na balkóně na sluníčku, než doma za škaredého počasí.
Mně na zimě vadí ty dlouhé noci, kdy je ještě v 8 ráno tma a už ve 4 odpoledne zase tma a taky to, že je celé dny pošmourno, sluníčko je vidět málokdy. Sníh mi nevadí, ten naopak vítám, když chumelí, hned mám lepší náladu. Ale ono v nížinách v zimě spíš prší, sníh je jen vzácně. A mně vadí to všudypřítomné bláto a to že stromy nemají listí. Taky mám ráda teplo a vadí mi, když musím chodit zababušená do bund, šál a rukavic.
Hrozně se těším na jaro a na léto, jak budu chodit do lesa na procházky, vzduch bude vonět, všechno se bude zelenat a kvést, dny budou delší. Léto miluju, protože mám ráda teplo, sluníčko, modrou oblohu, miluju koupání a ležení na sluníčku, i když to není zdravé.
Ty dny po Vánocích se tak hrozně vlečou, ještě půlka ledna, únor a březen, než bude zase slušně. Mám pocit, že to nepřežiju!

Není tady

#46 15. 1. 2011 10:13

haiel
♥♥♥♥♥♥-

a nejhorší bude zase ten pitomý letní čas, na ten se nikdy netěším sad  vyhovuje mi ten normální zimní.

Není tady

#47 15. 1. 2011 10:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

No hele, ted jsem si tak vzpomněla, že před třemi roky jsem se dozvěděla že v roce 2011 už přesun na letní čas nebude. Ted nemám čas to hledat, ale bylo by to fajn
Mmch jsem se to dozvěděla od segry, když byla na školení účetních a mluvili tam o té hodině, jak jí proplácet, vykazovat atd.

Upravil(a) dusička (15. 1. 2011 10:59)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#48 15. 1. 2011 11:11

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Na mně zima působí letos obzvl᚝ zle, netuším proč.
Normálně patřím mezi milovníky všech ročních dob (krom začátku jara, kdy je pošmourno, blátivo, neslunečno a stromy jsou ještě holé - to pučíčí jaro už je fajn ;o)
Koncem léta se těším na podzim, až se bude ve Stromovce po ráno povalovat takový ten mlžný opar, kdy stačí mít teplejší mikinu, ale teplý čaj z termosky už je fajn a je na něj chu. pak se těším na Vánoce a výdycky doufám, že budou zasněžené. Po novém roce už mi ale zima obvykle začíná vadit, letos nějak hodně moc. kdykoliv zahlédnu, že vykouklo sluníčko, už stojím u okna a kochám se, zrovna dnes ráno nám tady v Tróji pěkně svítilo, kyž jsem byla se psem, už je tam zase ale pošmourno!
Takže vyhlížím jaro, aspoň těch patnáctv stupňů, pučící stromy, trávu, která nebude zplihle ležet... a hlavně, co mně fakt nevyhovuje, je ten strašný bordel na zemi, který se objeví vždycky, když sleze sníh!
Příští týden má zase snažit, ach jo. Já chci světlo, teplo, jarooooooooooooooooooooooooo

Není tady

#49 15. 1. 2011 11:15

hellium
♥♥-----

Jééé, to by bylo úžasný, kdyby se neměnil čas. Ale moc tomu nevěřím...

K tématu... Osobně miluju z celého roku hlavně podzim a předjaří-časné jaro. A to předjaří už je cítit ve vzduchu teď, takže jsem maximálně spokojená :-).

Není tady

#50 15. 1. 2011 12:42

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Leri napsal(a):

Možná v předjaří je to ještě horší než teď - pořád čekáme a čekáme na jaro a ono to dlouho trvá ...Já si do bytu pouštím hodně světla, tj. svítíme vlastně celý den - světlo zahání deprese.
Nu, my jsme zdraví a stěžujeme si - vlastně jen na blbou náladu, ale horší to mají lidé, kteří jsou nějak nemocní a průběh nemoci souvisí se změnami počasí, nejvíc to trápí psychicky nemocné ...
Mi teda mnohem víc vadí ty velké změny v počasí, které ostatně tuto zimu jsou ... A snažím se zimu s pošmourným počasím využít k aktivitám uvnitř - návštěvy, cvičení s dcerkou, plavání ...
Kdo má rád tanečky, může se odreagovat někde na plese ... visslavisslavissla

Přesně tak. Konec února a začátek března je pro mě snad nejhorší roční období. Bývám tam "vyfluslá" ze zimy, většinou každý slibuje, že už za týden bude jaro a nic.
Jinak zimu nemám ráda. Jsem extrémně zimomřivá. Přežívám jen díky gingko bilobě a několika vrstvám oblečení. Pokud je plus 5 až -5, nosím pod kalhoty punčocháče, v případě, že je pod -5, nosím ještě třetí vrstvu. Připadám si pak jak sněhulák, ale co se dá dělat, aspoň mi není tak šílená zima.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí