Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 1. 2011 9:40

Blossom
Host

Depresivní počasí - působí na vás?

Počasí samozřejmě naši náladu ovlivňuje. To je známá věc.
Slyšela jsem o mnohých, kteří mívají psychické problémy zejména na jaře a na podzim.

Mě už vážně deptá tohle počasí současné: Zima, mokro, málo světla, pošmourno...
Ne snad, že bych z něj rovnou měla psychické problémy, ale je pro mě jaksi obtížnější než jindy zachovat si optimismus.
Víc na mě běžné věci doléhají, víc si řadu problémů připouštím, mám sklon v tomto čase prožívat úzkost i z cizích neznámých osudů... Například se mi teď svírá srdce strachem nad lidmi, kteří bydlí blízko vody a hrozí jim zaplavení.... sad

Asi nezbývá, než tu hnusnou zimní dobu prostě přežít, přečkat.
Tak jsem se aspoň z té podivné stísněné nálady tady pokusila vykecat, to mi někdy pomáhá.... kapitulation

#2 14. 1. 2011 10:58

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Re: Depresivní počasí - působí na vás?

Já nevím, jestli to počasí. Ale je mi dnes děsně. Hnusně. Spala bych a žrala.
Ani jedno nesmím.
Co z toho života mám?
Dlouhodobě ve sračkách, teď mi přijede nemocné dítě z lyžáku, chudák se tam tak těšil, ani si nezalyžoval.
Tak mu budu muset být oporou.

Předtím návštěva maminky, kde musím bý "v pohodě" abych ji netrápila (je hodně nemocná) a uklidit jí celý byt, když s vypětím sil doma se pohybuji po kuchyni jak mě bolí všechno...hlavně duše.

Kéž by, Bože, ó, kéž by to bylo jen tím počasím a pak se to spravilo.
U mě se to počasím jen zesiluje.
Nedělá to přímo jen počasí samo o sobě.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#3 14. 1. 2011 11:43

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mě tohle počasí tak šíleně deptá. Obecně nemám ráda zimu, je dlouho tma, příroda bez listí a květin je taková tmavá a depresívní a když ještě ani není sníh, tak to opravdu na mašli.
Nemůžu říct, že mám depresi, to ani zdaleka ne, ale mám prostě blbou náladu. Chtěla bych jít ven, do přírody, nadechnout se čerstvého vzduchu a nemůžu, protože je hnusně, prší a je bláto, a to už druhý týden.
Ještě ke všemu naše štěňátko, co si dcera koupila a já ho hrozně moc miluju, začalo včera zničehožnic kulhat, hrozně se o ni bojím, co jí je?  Vlastně dnes na nic jiného ani nemyslím. Ach jo.

Není tady

#4 14. 1. 2011 11:54

pencila
♥♥♥----

zatím mi to počasí nevadí, jen doufám, že ta zima nebude nekonečná jako loni.. to bylo i na mě moc..

Není tady

#5 14. 1. 2011 11:54

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Mě tohle počasí tak šíleně deptá. Obecně nemám ráda zimu, je dlouho tma, příroda bez listí a květin je taková tmavá a depresívní a když ještě ani není sníh, tak to opravdu na mašli.
Nemůžu říct, že mám depresi, to ani zdaleka ne, ale mám prostě blbou náladu. Chtěla bych jít ven, do přírody, nadechnout se čerstvého vzduchu a nemůžu, protože je hnusně, prší a je bláto, a to už druhý týden.
Ještě ke všemu naše štěňátko, co si dcera koupila a já ho hrozně moc miluju, začalo včera zničehožnic kulhat, hrozně se o ni bojím, co jí je?  Vlastně dnes na nic jiného ani nemyslím. Ach jo.

Tak a´t se na to mrkne MVDr., to nemusí nic být.

Není tady

#6 14. 1. 2011 11:59

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Počasí je opravdu hnusné, proto častěji něž kdy jindy mažu do solárka. Dokáže mi to trochu pomoci. big_smile Jsem vůbec jižní duše. To vím odjakživa a kartářka mi to samé jednou řekla - bože, co vy zbloudilá dušičko tady děláte? Vy sem nepatříte..smile Celý život je mi zima. smile Vyjma pár letních dnů.
To se tedy holka trefila.
Se sluníčkem je všechno jaksi snažší, jasnější a hezčí..smile

Ale ono to ošklivé počasí  nebude trvat věčně ! Za chvíli se to spraví..uvidíte! smile

Není tady

#7 14. 1. 2011 12:41

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Ivana napsal(a):

Tak a´t se na to mrkne MVDr., to nemusí nic být.

Dcera se včera musela učit na zkoušku, tak nemohla jít. Dnes bychom už měli vědět co a jak. Bojím se jít domů.

Není tady

#8 14. 1. 2011 13:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak mně mnohem víc vadí hnusný počasí na podzim, s představou dlouhý od.por.ný zimy. Jak se to po Vánocích začne lámat, už je mi líp - teď s radostí pozoruju, jak se každej den rozsvěcí pouliční lampy o kousíček pozdějc http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#9 14. 1. 2011 13:38

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Mě to moc nevadí, samozřejmě bude krásný až bude sluníčko sušit louže a budeme pátrat po prvních sněženkách, ale mám pocit, že tohle pošmourno prostě k zimě patří...zas je to krásný když si člověk udělá dobrej a čaj a sedne ke krbu s knížkou, do toho bubnuje déšť na střechu...

jen to nesmí trvat moc dlouho, všeho moc škodí smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#10 14. 1. 2011 16:32

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Mně to vadí hodně. Připadám si úplně bez energie a taková nějaká roztřesená. butterbutter

Není tady

#11 14. 1. 2011 16:33

ajaE
♥♥♥♥♥--

Na me nepusobi-me vylozene se......!A proto bic a pryc -smer Thajsko!!!!

Není tady

#12 14. 1. 2011 17:47

majkafa
Host

Asi 4 roky už na mě počasí nepůsobí depresivně. Pro mě počasí prostě je. V každém si najdu to hezčí. Třeba jak píše Ronja, těším se domů do svého bytečku, až si sednu se šálkem dobrého čaje k prima knížce,...

#13 14. 1. 2011 17:50

lea64
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Asi 4 roky už na mě počasí nepůsobí depresivně. Pro mě počasí prostě je. V každém si najdu to hezčí. Třeba jak píše Ronja, těším se domů do svého bytečku, až si sednu se šálkem dobrého čaje k prima knížce,...

To ti závidím, že na tebe počasí nepůsobí. Já si připadám jak barometr. sad

Není tady

#14 14. 1. 2011 17:52

majkafa
Host

Mně se před 5 lety zhroutil svět. A mé přežití a proměna mi přineslo mimo jiné i toto. stoltsmile

#15 14. 1. 2011 17:58

Soleil
♥♥♥♥♥--

Na mě teda toto počasí nijak depresivně nepůsobí - i když je fakt, že jsem se ráno nemohla donutit vstát, jelikož se dost dobře spalo - ale jinak to mám podobně jako Ronja a Majkafa - o to líp je doma v pelíšku smile

Není tady

#16 14. 1. 2011 18:03

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Mám ráda teplo, léto, moře. Taky říkám, že jsem se měla narodit někde na jihu.big_smile Myslím si, že jsem spíše optimistka, ale tohle počasí na mě fakt působí divně. Navíc u nás je často inverze, tak to taky nepřispěje.

Není tady

#17 14. 1. 2011 18:06

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tohle počasí mi nevadí. Je takové mírné, lenošivé, nezdá se mi být depresivní. I procházky mám ráda, když drobně mrholí, svět je takový ztichlý, je to příjemné vrátit se pak domů do tepla, uvařit si čaj, něco přečíst.....
Já zase trpím, když jsou dlouhotrvající velký vedra.

Není tady

#18 14. 1. 2011 18:07

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Mene svetla ma prokazany vliv na deprese. Dokonc existuji terapeuticke lampy, ktere silne zari a pouzivaji se privatne.

Tohle pocasi na me moc nepusobi. mam docela programm, delam celodenni kurs 6 dni pro meuplne neznameho programu,  ktery nemohu procvicovat doma, tak musim davat bacha. Ani  jsem si mocnevsimla. Pristi tyden to same a pak dalsi zkouska.
Jinak tohle posmourne pocasi nemam taky rada, neni videt slunicko. Ale deprese mi v zivote pripravily jine veci. U me to byla poporodni.asi tak necele 3 roky. A vubec rozvod a nejista situace financni ......

Upravil(a) sahleb (14. 1. 2011 18:09)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#19 14. 1. 2011 18:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

O víkendu má být slunečno pussa

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#20 14. 1. 2011 18:13

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Možná v předjaří je to ještě horší než teď - pořád čekáme a čekáme na jaro a ono to dlouho trvá ...
Já si do bytu pouštím hodně světla, tj. svítíme vlastně celý den - světlo zahání deprese.
Nu, my jsme zdraví a stěžujeme si - vlastně jen na blbou náladu, ale horší to mají lidé, kteří jsou nějak nemocní a průběh nemoci souvisí se změnami počasí, nejvíc to trápí psychicky nemocné ...
Mi teda mnohem víc vadí ty velké změny v počasí, které ostatně tuto zimu jsou ... A snažím se zimu s pošmourným počasím využít k aktivitám uvnitř - návštěvy, cvičení s dcerkou, plavání ...
Kdo má rád tanečky, může se odreagovat někde na plese ... visslavisslavissla

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#21 14. 1. 2011 18:15

Soleil
♥♥♥♥♥--

Taky mám ráda moře, teplo a léto, ale ne moc velký vedro, z toho je mi někdy až zle  usch
Ale mám ráda i zimu, když je sníh a bílo, a taky jaro a podzim smile
Mně vlastně počasí nijak moc neovlivňuje, můj život není závislý na počasí tummenupp

Není tady

#22 14. 1. 2011 18:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Někde jsem četla, že člověk ztrácí energii, tím, že je tak pochmurno. Prý pomáhá sprcha nebo teplá lázen stolt

Není tady

#23 14. 1. 2011 18:27

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Dusičko, v takovém ponurém počasí nemáme kde energii brát, když je sluníčko, tak to nám ji dává ... Já to na sobě krásně poznám ...  stolt

Není tady

#24 14. 1. 2011 18:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Leri napsal(a):

Dusičko, v takovém ponurém počasí nemáme kde energii brát, když je sluníčko, tak to nám ji dává ... Já to na sobě krásně poznám ...  stolt

jasně, vždyt jsem to tak myslela smile

Není tady

#25 14. 1. 2011 18:46

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Nezbývá nám než si hledat radost všude kde se dá a taky Babinet! smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí