29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nazdar ženský
jen jsem vám chtěla říct, že Lischince se dnes narodil chlapeček Alvin No chlapeček
Spíš pořádnej čtyř a půl kg chlapák
Není tady
Jé, to jsou super zprávy. Lischinka tady nebyla už strááášně dlouho. Tak jí moc pozdravuj a blahopřejeme.
Není tady
Lulano, to je krásná zpráva. Dost často si na Lischinku vzpomenu. Přece jenom měli jsem u sebe termíny. Moc jí pozdravuj a ať se taky někdy ukáže. i když toho teď bude mít asi nad hlavu, co. Kdybys měla pak nějakou fotku, tak sem s ní. Ona Lischka nedává už ani na rajče, ani na ND.
Není tady
Luli dík za zprávu. Jestli ještě nakoukneš tak Lišku moc pozdravuj a že taky gratulujeme.
Není tady
Ahojky babuchy, jak se máte?
Hrozi jak je?
u nás nic nového, sžívání se ségrou stále probíhá, už jí teda neubližuje, ale pořád musím hlídat aby jí nechtěně něco neudělal. Občas jí zalehne v lehátku, leze k ní do postýlky a lehá si vedle ní. Jinak je na ní moc hodnej, když brečí je u ní první a říká no tak neplakej ovšem navečer už volá ticho ticho
občas se mi ho zadaří ještě přes den uspat, na zádech v Pandě, ale v ŽÁDNÉM případě si nesmí myslet že má jít spát to by si pohlídal aby neusnul. Ale když usne spí dvě hodiny. Když nespí je to od 4 odpoledne neuvěřitelná tryzna
Johanka kňourá, Vojta řve, mě třeští hlava a Dan přijde v půl šesté s práce s vidinou že se aspoň v klidu nají
utopista
trochu mi přijde že Vojta stagnuje je pravda že na něj nemám tolik času něco nového ho učit, ale bojkotuje i to co uměl předtím, třeba písničky atd. občas se zapomene a zazpívá tak vím že to pořád umí, ale když to po něm chceš tak ani náhodou.
S nočníkem stále bojujeme, jak ho neposadím tak se nevyčůrá, o kakání nemluvím, někdy převlíkáme i 5x za den. Je to na palici. I když dneska první vlašťovka, po třech měsících si sám řekl jednou na malou a jednou na velkou. Doufám že jsem projevila dostatek radosti aby mu to za to stálo zopakovat
Johanka je zlatá, sice toho moc nenaspí, ale pokud není nějaký problém je furt naložená. Je to fakt dítě za odměnu.
Bude asi trochu pomalejší, musíme cvičit pořád Vojtovku, ale to neřeším.
tak se ukažte ať vím co je u vás nového
jo a prásku jednu skorochlívkovou že je těhule jestlipak na to přijdete
EDIT: koukám na metřík, ona už se práskla sama jsem chtěla být zase rychlá
Upravil(a) gall (19. 3. 2012 20:17)
Není tady
Tak to tu trošku popostrčím, když je už tak krásně.
U nás naprosto v pohodě. Klepu na všechno kolem, ale nemoci se nám vyhýbají (fakt zatím), Dandovi pomalu kupujem novou sedačku, páč váží už 14,5kg a tu naší máme do 15 a je mu fakt knopák. Mluví nádherně. Právě jdem k zápisu do školky. Ve dvou letech a 3 měsících jsme se zbavili plenek a znova klepu, neb jsem matka líná a čekala jsem na zázrak, který se skutečně stal (dítko prostě samo od sebe ze dne plenu nechtělo a čůrá i kadí na nočník, na záchod, ven ....). A možná i díky tomu jsme fakt hned od začátku na 100% úspěšnosti. žádný ptaní chceš čůrat a kadit? Ze začátku jsem třeba do krámu nebo ven dávala plenku, ovšem po prvních pěti minutách jí sundaval, že jí nechce, že bude čůrat sám a tak se i stalo. Takže možná díky ojí lenosti to bylo až tak dlouho, ale ušetřili jsme si oba nervy.
Hlášky na denním pořádku, už jsme z toho fakt hotoví. Je s ním strašná sranda.
Žádné druhé dítko v dohlednu není a nejspíš ani nebude. Tak nějak nemůžu toho svýho chlapa na tu holčičku přemluvit.
Moc Vás zdravím a dejte vědět.
Není tady
No jo, tak Peti gratuluju
Gall spaní? U nás se spí stále každý den. D. dává do postýlky a já si chodím lehnout s ním do velký postele. Usne tak z 90% a pokud ne, tak alespoň hodinu odpočívá a je v klidu. A když nespí, tak je to tím, že prostě nechce. Ono když vstává ráno v devět či v půl desátý, tak se ani nedivím. To pak fakt nespí ale je hodnej. většinou chodíme spát večer do devíti hodin, což taky jde. Ale kde jsou ty časy, kdy jsme ho dali do postýlky a hotovka, teď musíme chodit s ním oba dva do velý postele, si řeknem, co jsme celý den dělali a co budeme dělat další den a pak teprv jde do svý postálky, ale stále spinká celou noc.
Vztekloun je to tedy šílenej a naučil se říkat na všechno prosím a když ani přesto nepovolím, tak mi řekne mami říkám prosím. No co na to říct.
Gall nočník, no co na to říct. Čekat na zázrak Já fakt období chceš čůrat, vyčůrej se neměla. Asi jsem opravdu líná. ale látkovky nám na 100% hodně pomohly. Alespoň na to kadění určitě. Do těch kadil snad jednou a pak zjistil, že je to hnus a od té doby bobek jedině na nočník. A když začal chodit na nočník, tak jsem mu plenky stejně nechávala a čekala, až si řekne. Ale to je oopravdu na každém.
Není tady
Ali jsme měli stejnou myšlenku
jinak Vojta vstává v 5 a usíná v půl osmé a když přes den nespí už je to odpol fakt masakr
já ty pleny zas tak neřeším, jen mě to spíš nutí k zamyšlení čím to je, když byl bez a najednou pokud ho neposadím tak by byl plně s plínama ale asi je to tou ségrou
sedačku máme naštěstí do 18 kg, protože ten náš čokoládíčkář už váží taky 14,5 kg přes zimu mu pěkně narost pupek
s mluvením je to taky fajn, akorát mě hrozně kibicuje v autě, říká mi kam mám jet no chlap
a nejradši by dirigoval celou rodinu, ale v tom se ho snažím brzdit
Není tady
V 5? Ty kráso, to si vůbec nedovedu představit, ty až skončíš mateřskou, tak můžeš jít rovnou někam, kde se dělá od pěti co? Budeš zvyklá
S dirigováním to mi povídej. Mami nemužeš jít na záchod .... A pak mami vařiš? Tak já počkám. Jinak už je strašně samostatnej, te'd si tu mateřskou fakt užívám. Je moc hodnej i když vzteklej. Ale s tím nic nejspíš nenadělám. To je pořád Davídek chce, Davídekl udělá, Davídek má. Neustále jenom Davídek, Davídek. On si v tom strašně libuje. Každého oslovuje celým jménem babi Iva, děda Jirka, a volá na ně babi ivo kde si? Fakt. Snad nikd yneřekl samostatně babi. Mně našštěstí říká mami jednou, ale D. říká tatí bobí.
Není tady
Ali na to si nezvyknu dneska pro změnu vstávačka v půl páté
Vojta zase hrozně přebírá moje slova a obraty, takže jakmile se zamyslím tak přiletí Copak je maminko? (až teď vidím jak je ta otázka šíleně otravná - dokáže jí použít padesátkrát denně), když mu něco říkám tak mi povídá Aha, chápu
Nebo mi pořád říká si pro? Včera povídá maminko mám nápad, ty budeš luxovat a já jezdit na motorce, si pro?
já už věřím tomu že nejlepší rozestup mezi dětmi jsou cca ty tři roky, občas mi trochu mrzí že teď konečně když by byla pohoda a mohli bysme podnikat různé věci, někam jezdit atd. jsem trochu limitovaná tou Johankou - jako nevadí mi to tak to nemyslím - jen že opravdu věřím tomu že ten poslední rok mateřské musí být super, já s Vojtou max na hřiště, občas dáme cvičení v mateřském centru, ale cvičit s Johankou v šátku na balonu a Vojtu mít na klíně - no vzpamatovávám se z toho ještě dva dny nehrozí třeba divadlo atd, on jak je celkem rarach tak s dvěma dětma bych to sama nedala
ale pak se utěšuju že sourozenec bude lepší než pár pohádek v divadle
Není tady
Ahojte, já na Vás nedávno taky myslela, jak všichni válčíte. Nějak se nám to tu rozpadlo a zabrzdilo...ale je to tím, že s dětma už není tolik stresu a není potřeba předávat si zkušenosti a rady.
Tak u nás je to tak, že nočník v pohodě už dlouho, ale na spaní po obědě a na noc jsou ještě s plínou, v jeslích jsou spokojení a já v práci taky....o to víc se na ně pak těším. Bitky, tahanice a ječení je u nás na denní pořádku, ale dokud neteče krev nebo to není moc nebezpečné, snažím se nezasahovat, protože bych nedělala nic jiného jen řešila kdo komu co udělal. Mluví už taky krásně a u nás teď letí :"maminko, co děláš?"..."umývám nádobí (dosaď si cokoli)"..."výýýborně!" a potom taky : "Mateji nežíkej kucinál"
...no je to sranda. Někdy mi z toho věčného mluvení a štěbetání jde hlava kolem. Co se týká nemocí, tak řekla bych, že odpovídáme standartu jesličkových dětí - vyléčíme se a po dvou dnech v jeslích je rýma zpátky, takže klasika. No a tím, že vstáváme každý den do jeslí po páté hodině, tak už jsou zvyklý a o víkendu nespí o moc dýl
.
Tak se držte a sem tam sem napište, jak žijete. Jo a ještě mně zajímá, jak jsou na tom vaše děti s takovou to "samoobslužností" - oblíct, vysléct, obout boty atd. U nás Anička je šikovnější a Matěj je celkem líný. Malá si umí oblíct kalhotky,punčocháče, kalhoty a boty, někdy svetr nebo triko, ale Mates sotva zlvádne natáhnout kalhoty po čůrání, vysléct je taky dovede, ale jen když se mu chce...
Není tady
U nás to samé: copa se to tady děje? Copa děláte? A hlavně Davídek pořád do vět dává není toto je toto. Takže Mi povídá mami neni toto bramborák, je toto bávo - to je jako auto. A když mi povídá pohádku tak říká karkulka měla toto kalhotky, toto čepici a toto tríčo. Prostě není toto je toto je všude a kolikrát se do toho tak zamotá a ještě to jeho jméno Davídek, no má toho plný kecky. A nejlepší je když telefonujem a on si povídá s tátou a já po půl hodině zavěsím a on povídá mami kdo to byl?
Zdeni obléknout? Kde žiješ? U nás se špatně svlíká, no proč taky, když to udělá maminka že? to jsou tedy dítka šikovná.
Gall já myslím, že se to poddá. Za chvíli bude teplo, nebudete se muset tolik navlékat a vše bude rychlejší.
Není tady
Gall....ty jedna
Ališu děkuju
Stím čuráním ...... Dany hodil zpátečku a převlíkám teď taky několikrát denně. Na bobek ještě hlásí, ale čurání absolutně nic. A to už si i říkal.
Teď se počurá kdykoliv a kdekoliv a je mu to šumák. A to se ho pořád ptám, estli nechce čurat. Odpovídá pořád, že ne, a když to pak zkusím a dám ho, tak už má krůpnuto do slípků a sotva stíhám nastavit nočník
A co se týče oblékání, tak je naprosto nesamostatnej. Obléká a svléká zásadně maminka. Něco už sám umí a chce zkoušet , ale nikdy to nepodane až do konce. Maminka to jistí
Není tady
No, ono je to přejde, ještě jsem neviděla, že by v 15ti letech měl někdo plenky
Je tedy fakt, že Danda taky měl období, kdy začal chodit na nočník, sám si říkal, ale plenky jse mmu nechávala, protože to nebylo 100%, pak zas na nočník nechtěl a chodil jen do plen a tak před měsícem konečná s plenkama a to i na noc. Ono jim to docvakne.
Jo a D. má pásový opar, tak čekám, kdy Danda chytí neštovice. To mám radost, venku tak krásně, my se učíme básničku hody hody jak vzteklí a nakonec z toho nebude nic.
Není tady
Gall jak občas pročítám tvé příspěvky na ND ...... máš doma s dítkama trošku peklíčko, viď?
Nemyslím to špatně. Jen tě teda ohromě obdivuju, že to zvládáš
Já určitě budu mít i to druhé dítko spavé a hodné a jen samé superlativy, bo jsetli ne, tak se zbláznim.
Ještě jak je mi teď blbě a představuju si, co mě zase všechno čeká, tak z toho mám normálka depku
Není tady
Peti jako občas je to frmol, ale teď když oba spí vidím to růžově
ale od 4 odpoledne bych oba občas vystřelila na Mars
jako směju se tomu, ale občas jsem na toho Vojtu tak naštvaná že mi tak zatápí, že se mu vlastně ani nemůžu divit že se tak chová, když evidentně můj postoj k němu se trochu změnil moje mateřská láska občas trpí pod závalem schválností, neplech a zápeků
On jede v kuse od pěti od rána do půl osmý do večera bez minuty odpočinku
blbý je že je nemůžu nikam na chvíli odložit - Dan má novou práci a jezdí domů v 6 večer a má toho dost sám za sebe, na hlídání nikoho nemáme, občas jsem zoufalá že se mi chce sednout do kouta a plakat potřebovala bych občas trochu odstup, získat trochu nadhled, pak ze mě občas lítají perly
a Vojta je s odstupem času opakuje a nastavuje mi pěkně zrcadlo a já se na sebe děsně zlobím
ale přejde to, je to jen období. Až Johanka poleze a bude mu brát hračky, to teprve začne to pravé rodeo
Dany bude zase starší až se miminko narodí a všechno to bude jinak. Určitě tak jak si představuješ. Takže hlavně žádné šílené scénáře dopředu aby sis to nepřivolala
Zdeni ahojky, Anička je teda šikovná
Vojta je lenoch línej, v podstatě nechce nic, občas ho s křikem (jeho) donutím aby se svlíknul, ale sám a v klidu nee.
Holt to jsou ti chlapečci asi
Není tady
No...když děti nastavují zrcadlo, tak to je fakt mazec. Někdys emi z toho hce brečet, když se v něm vidím
Stejně si pro mě nadmatka. Fakt. Mě by trefilo. Taky teda nemáme hlídání, jen na dojezd 50ti kiláků, takže využitelné jen sporadicky, ale P. si Danyho opečovává hned, jak přijde z práce a snaží se si ho maximálně užít. Takže já mám vlastně od té páté hodinyvcelkuklid, bo to je jeich čas až do ukládání do postýlky, včetně povodně v koupelně při koupání.
Takže v tomhle u mě pohoda.
A Dany je spáč, takže mám někdy i dvě hoďky volna po obědě.
Tvůj zápřah bych faaakt nedala. Mám nízkou hranici unavitelnosti (nemoc ) a to tempo, které máš, tak bych neustála
Není tady
Ale ustála bys, nic jiného by ti nezbylo
já jsem někdy příšerně unavená, že mám pocit že když mrknu tak usnu, všechno mi bolí a nechce se mi ani dejchat
Naštěstí večery celkem jdou, Vojtu uspává Dan a Johanka večer usíná krásně takže cca od půl osmé je klid, na úklid a na práci
ale není to na dlouho a má to tak spousta ženskejch, nic neuděláš
Není tady
Gall já jsem se ségrou o rok a půl, mami taky říkala ze začátku peklíčko a pak? Super, vyhrály jsme si. To pak budeš mít zase pohodičku.
Já měla peklíčko dneska dop. Jak Danda zjistil, že se umí sám svlíkat, tak si neustále sundavá ponožky .... a odmítá si je nandat. Takže dneska jsem ho prostě už ve vzteku vyslala ven bosého. No samo jen před domovní dveře, ale to byl řev, že tedy bos nechce, že ho to studí. Ale, teď už je v postýlce a chrupká, takže na vše zapomenuto. Tedy já jsem zapomněla už poo, kdy mě nechal v klídku hodinku spát. Já jsem už tak zvyklá jít poo spát, že když on nespí, tak já usnu a on vedle mě leží nebo si jde hrát do pokojíčku a cca. po hodince mě jde vzbudit. To je paráda.
Není tady
Tak máme za sebou zápis do školky. Přišlo mi, že tam byl Danda strašně velikej, takové maličké dětičky a náš kulíšek. Jo, jo uteklo to. Od září zařezáváme. Jen jsem zvědavá, jak ho budeme ráno budit.
Není tady
Tak gratuluju
my jdeme 17.4. tak jsem zvědavá, ale spíš s tím nepočítám
Není tady
Gall jakože Vojtíška nevezmou? No, nás vezmou určitě. Na těch vesnicích je to přeci jen jiné. Mají tu kapacitu asi 80 dětí, prý bude plno. Tak uvidíme.
Není tady
Ališ nejspíš nevezmou. Dětí moc a školek málo. Mají tu kritéria podle kterým berou. 4 roky, sourozenec ve školce, matka do práce. Takže já se asi nečapu, možná časem, ale já zase na to tak netlačím, kdybych musela do práce byla by to jiná švanda
ale myslím že by mu to prospělo, trochu se odpoutat a užít si s dětma, aspoň by vybil trochu energie
ale začínám se děsit těch školkových móresů včera si hrál na zahradě se sousedovic vnoučetem (5 let) a večer tady lítal debil, Johance povídal já tě uškrtím (to volal ten sousedovic kluk na psa)
to nevím jak tohle zkousnu
Není tady
Ahoj holky.
V první řadě velká gratulace Peti. Buď optimistka, neboj tzo zvládneš. zvládáme to všechny co nám zbývá.
U nás školka nehrozí, ani ne tak pro to, že by nás nevzali, ale spíš, že jsem doma s Áďou, tak si tu nechám i Markét. Jestli teda přežiju.
Docela to jde, ale někdy je to fakt na palici a nejradši bych někam utekla a holky někam zavřela, abych měla jistotu, že se neobjeví. adélka se začíná všude stavět a samo pouštět a někdy to holt nevybere, hračky už Markét bere dost dlouho, dřív to bylo lepší a Markét jí je nechávalas. teď máme období, Dádo moje, a pak slyším jen řev, což jí Markétka výchovně plácá po hlavě a tak. Já se snažím na ní moc nekřičet a neplácat jí přes zadek, ale někdy to zkrátka nejde. Když v jednom dopoledni Adélce šlápne na záda, bouchne míčem do hlavy, schodí ze židličky, přivře do skříně, kousne do ruky, to fakt už nezvládám. Snad mě aspoň Gall pochopí
Umí říkat promiň, ale řešení bouchnu, řeknu promiň a za chvíli stejně bouchnu znova se mi nelíbí.
Ale je s ní taky dost sranda, hlavně když je bez Adélky je zlatá a hodná. takže jinak je to asi fakt žárlivost.
Teď máme stále otázky kde je, kde jsou, nevidím. a to prosím na vše. Příklad třeba. Půjdeme do města. - Kde je do města? Nevidim.
Spaní, po obědě většinou ještě jo, ale už je to docela na nervy než usne. Večer uspává táta, já mám Adélku. až někdy nebude doma, asi mě odvezou, obě usínají v podobný čas a v jiných místnostech. Obě potřebují přítomnost. adélka proto, že se staví v postýlce a i když je unavená, sama si nelehne.
Oblíkání, umí si oblíct kalhotky, kalhoty, občas i ponožky, triko i mikinu, zapne knoflíky i zip. Svlíkání, taky zvládá. Boty taky. Ale všechno dělá jen když chce. Když nechce, řekne - já malá sem, neumim.
Plínky už nemá dlouho, na nočník si dojde sama, dost často nikomu nic neřekne, takže babička občas zakopává plný nočník pod postýlku, že překáží. Jo a dneska mi Markétka chtěla pomoct. Přišla za mnou a povídá. Já čůrala, nočník sama hylila.
Takže jsem pak vytírala koupelnu. Chtěla se trefit do umyvadla.
Není tady
Hani já chápu
u nás podobné, ke konci dne mám už jenom chuť řvát jestli jí může dát aspoň na chvíli pokoj
někdy se ovládnu a někdy holt ječím
Markétka je šikovná, ten můj chlapeček samoobslužný není teda vůbec, asi na tom budem muset zapracovat
my jsme Vojtovo uspávací rituály dovedly k dokonalosti občas teda přes den usne ale jenom v Pandě na zádech u strouhání rohlíků
takže já mám strouhanky tak na čtvery vánoce
holt asi potřebuje nějakou monotóní činnost a nic zajímavýho aby ho to nutilo se mi koukat přes rameno, ale něco se dít musí. To je co
ale když usne spí dvě hodiny a všechno je jednodušší tak holt strouhám
večer uspává táta Vojtu a já Johanku a taky nevím co budu dělat až jednou nebude doma no ale jednou to budem muset taky vyzkoušet
Není tady