29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Do šesti školek??? je to hrozný se rozhodnout že. Kam s našima miláčkama
já to naštěstí až tak řešit nemusím, stejně mi ho nikam nevezmou když jsem doma ale i tak je to masakr
ale podmínky - sám se obléknout, dojít si na záchod, najíst se lžící ..... to nedáme ani náhodou, jen doufám že to do podzima vypilujem
Vojta je typický chlap: maminka obleče, maminka sundá, maminka bude dávat papat....
Není tady
No Dany taky samostatnej není.
A do šesti proto, že nevím, jak to v podzimu bude. Do naší školky ho vezmou určitě. Ale sem ho chci dát jen v případě, že budu dál doma (třeba na další mateřské ) a nebo , že ho jinde nevezmou.
Ale jinak ho potřebuju nechat zapsat do města, kam jezdím pracovat. A tam dávájí přednost místním a až pak berou přespolňáky (což je logické) . Takže tam budeme muset zvládnout školek víc, aby alespoň v jedné měl šanci
Ale stejně je to děsný. Mám z toho pocit, že se ho chci zbavit
Není tady
Tý jo do šesti školek. My jdeme k zápisu v březnu a vezmou ho určitě. Tak jako Danda tedy samostatnej je . Se sám svlíkne
a nají, toť vše. Obléknout? Co to je? Ale uteklo to, to jako jo.
Není tady
Tak to máte dobré, u nás je téměř stoprocentí jistota, že nám ho nevezmou, kapacita místní školky nestíhá a léta se o tom jen mluví a nic se s tím nedělá, neberou ani 5leté děti, takže my máme smolíka, já bych Vojtíška do školky dala ráda, potřebuje děti kvůli sobě, je to na něm vidět. No nic nenadělám...
Není tady
Holky a dotaz jak jako nevzít do školky, vždyť už musíte do práce ne? To nechápu, co jako maminky mají dělat být doma 6 let až je vezmou do školy, což musí?
Není tady
Ališu buď platit předražené soukromé školky a nebo si sehnat hlídání.
Pokud školka není, tak porstě není
Není tady
Alíku na to ti i na sociálce a všude, řeknou, že jsi si měla vybrat 4letou variantu a nikoho to nezajímá bohužel taková je praxe. Nebo si máš požádat u zaměstnavatele o neplacené volno - s čímž ti může a nemusí zam. vyhovět
A jinak 6 let ne jen 5 ;-) jako předškoláka ti musí do školky ze zákona vzít jinak máš smolíka
Není tady
Tak já jsem rozhodnutá, že si Markétku ještě nechám rok doma. Za dětma chodí na kroužek a já se bojím k vůli Adélce školkových nemocí. Když to tady vidím, jak maminky dávají děti s rýmou a kašlem do školky, aby se jich zbavili, moc se mi to nelíbí. Synovec nikdy nemarodil, jen začal chodit do školky, byl na kopici skoro pořád. Jinak by my jí asi od listopadu vzali, ale fakt ještě počkám.
Jinak ali je to fakt jak píše Hrozinka. Kamarádka po tříleté mateřské školku nedostala, ale naštěstí otěhotněla a šla na rizikový, tak jí to tak nevadí. ale kdyby nešla měla by dost velkej problém.
Jiné kamarádce co má tady obchůdek a vlastně teda podniká, řekli, když je podnikatelka tam nemá skoro na školku pro tříleté dítě nárok a ať si zaplatí hlídání, když podniká.
Není tady
Holky to si jako děláte srandu, já vlastně žiju někde v jinym světě. Tohle mě tedy ani ve snu nenapadlo. Hold na těch vesnicích je to prostě jiné.
Hanu to dávání do školky s rýmou a kašlem, aby se zbavili. No, Jak už jsem říkala tchýně pracuje ve školce a říká, já to vlatně plně chápu. Děti mají rýmu a kašel neustále, babičky a dědečky v důchodu nemají, rodiče si neustále nemůžou brát paragraf a pokud si ho vezmou, jsou týden doma, pak je dají do školky a dětičky to mají znova. Prostě říká kašel a rýma není nemoc. Já jsem z toho taky celá pryč, když vidím ty unudlené dětičky ve školce. Ale Danda půjde od září na plný. Mezi děti chodí často a hodně chodíme do školky se koukat a hraje si s nimi. Takže hcodí a povídá mami zahodíme plenky pudu do školky. No zatím se tak nestalo, tak má ještě čas.
Není tady
Jo a Peti k tý čtyřletý variantě a pak Ti zaručí, že Ti dítko do školky vezmou? Ani náhodou. Tak kde to jsme Nu ju nu.
Není tady
Nezaručí. Ale můžeš mít štěstí na místo ve školce. A pak už fakt jen školky soukromé, drahé , a nebo chůva třeba
Není tady
No, tak to je tedy síla.
Není tady
Ahoj, koukám, že se řešily školky
Dáváme přihláškou do obou místních školek, nehodlám riskovat... Mám sice 4letou variantu, ale sama bych jí nechtěla, jako OSVČ jsem si nemohla bohužel vybrat. A s nástupem dítka do školky mi ty prachy stejnak vezmou za celej ten čtvrtej rok. Už teď mi v rámci úspor vzali asi 24.000,- No jo, jsem podnikatelka, tak asi moc vydělávám...
A u nás jsou požadavky: bez plen a jen na záchod (žádnej nočník), svlíct a oblíct komplet (moc s oblíkáním nepomáhaj), najíst se lžící, trochu mluvit. Tak krom oblíkání by to šlo, i když dneska si sám dokázal oblíknout punčocháče, ale to byla spíš náhoda Jinak mu musím aspoň trochu pomoct. Ale tak času má ještě dost. Ale jsem na to zvědavá, já tu jeho školku možná i obrečím
Není tady
Ježíš Verry to jsou tedy věci no jako pro zasmání - Vojta zvládá všechno když chce, ale on moc nechce
takže dneska bychom splnili bod - trochu mluví - tedy trochu víc mluví
Jinak poslední dobou se mi už několikrát zase zapomněl a počůral se no tak to by nás ze školky stejně vylili hned, že je Vojta nepřizpůsobivý
A brrr ten popis mi přijde jak vojna a ne místo kde jsou děti rádi a hrajou si - chch jo
já tedy nevím, moc si toho ze školky nepamatuju, ale takhle to snad nebylo vždycky ne?
Není tady
Hrozi, ono se nám to teď jeví jako hrůza, ale vem si, že maj ještě víc jak půl roku života, což v tom jejich životě dělá momentálně něco kolem 1/4 všeho, co už zažili. Tj. vem si, co všechno Vojtík pořed víc jak půl rokem uměl, resp. neuměl. Tobík měl plíny, nemluvil, nesvlíkal se a se lžící to bylo o moje nervy (to je teď teda taky, ale když chce, tak to jde dobře, i polívka).
Takže je fakt hodně času tohle všechno nějak s nima nacvičit. A taky si myslím, že oni takhle "strašej" trochu dopředu, aby vyděsily méně přizpůsobivé mámy, který se svým dětem nevěnujou vůbec, a ne nás
Není tady
Hele oni ty požadavky jsou skoro všude stejný, ale podle kamarádky co dělá ve školce na tom nikdo nebazíruje, všechno umí jenom děti které chodily do jeslí ale musí to býr masakr, představa že jdu s 20 dětma na procházku a polovině z nich musím pomoct oblíknout
to než to dodělají už aby je zase začali svlíkat
Hrozi můj Vojta začíná být docela nezvladatelný taky z něj nebudou nadšený
jsou dny kdy na něj neplatí vůbec nic, teda nepřišla jsem ještě na to co by na něj platilo
Není tady
Gall - máš krásný fotky! projela jsem teď prosinec a Vojta je fakt krásný dítě A moc vám to slušelo u štědrovečerního stolu (jsem se musela smát, jak ti tam ůrostou" kytky z hlavy
)
Ne, fakt vám to moc sluší!
Není tady
Verann jojo, já je tam tak vtipně nalepila že pořád vypadám jak s parohama
a dík za pochvalu, povedl se nám. Vypadá jak andílek a je to pěkný čert
Není tady
A to u nás funguje to, na to mají nárok všechny matky, že: dítko narozené třeba v dubnu. Školné do školky - jen poloviční, si platí už od začátku školního roku tj. od září a má nárok na 5 dnů v měsíci tam to dítko dávat (nevezmou mateřskou mamince). Pokud si školné neplatí, vůbec to nevadí, tady ty dětičky tak nějak pořád berou. I když mají plný stav. Hold vesnice. Fakt.
Je tedy pravda, že tady v naší školce děti oblékají, že nemluví jim prý zas tak nevadí, nevadí jim, když děti mají plenky na spaní. Moje kamarádka má holčičku, které budou 3 letos v dubnu, chodí na nočník i na záchod, jen s kaděním má problém, chodí do plenky. Ale to jim opravdu nevadí. Chodí tam na 5 dnů v měsíci už od září, ve školce se jí moc líbí, učitelky se jim věnují, oblékají, utírají zadečky, ty maličké prý i krmí. No našeho Dandu nebudou muset, ten jí sám asi už od doby, co zjistil, že mu máma dává do pusy malý porce
Verann punčocháče sám? Tý jo, Davídek se s oblibou svlíká, ale oblíknout si neumí nic. To najíst se, to zvládá výborně.
Není tady
Peti díky - fyzicky se tělo dalo dokupy kupodivu rychle minulý týden byla ovulka a teď čekám na 1 MS po revizi. Na kontrole u Dr. sliznice narostlá na 8mm což je na 10 dní po revizi bezva. Psychicky už to taky jde. Jen pan dr. říkal počkat 4 měsíce - zatím mám 6nedělí. Ale tak dlouho čekat nebudu nechám proběhnout ještě 2. MS a pak uvidíme. Co jsem se tak dozvěděla, je to hlavně kvůli psychice, kdyby se to podruhé stalo znovu (což doufám, už nee) - a jinak musím poděkovat skvělé bylince - Kontryheli - piju čajík a moc mi pomohl dostat se do normálního stavu velmi rychle. Neměla jsem žádné potíže, žádná ATB a v nemocnici na mne byli všichni moc hodní, ale příště už si tam chci jít jen pro miminko ;-)
Holt i špatná zkušenost taky zkušenost ;-) o to víc si budu dalšího miminka víc vážit a některé věci jsem si urovnala a přehodnotila
Upravil(a) hrozinka (7. 2. 2012 19:43)
Není tady
Hrozi, jsem ráda že je ti lépe teď máte pohnojeno a půjde to hnedka
jsi statečná ženská
Není tady
Hrozi jsi fakt statečná. A poznáš nejlíp sama, kdy už se budeš cítit na to, abys zase zkoušela. A až si budeš jistá, tak to nebuda ani pozdě a ani brzo.
Ta sliznice je super!! Většinou se to čekání doporučuje právě kvůli té sliznici.
Držím palce a občas nám dej info, jak se máš
Není tady