|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Hrozi, jak píše Gall, příroda si to sama zařídí. :pussa:Ale já s Adélkou byla podle MS taky úplně jinak. Nějak jako ty. Takže třeba tě to v pondělí ještě mile překvapí. A když ne, ono to přijde co nejdřív, uvidíš. 
Gall, dík za zprávy od Def. Že jí gratulujeme. 
Peti, tak ať ta slečna u vás zaťuká brzy, když už jsi manžela přesvědčila.
My Adélku neplánovali, dokonce při zjištění jsme uvažovali, jestli to tak nechat a nakonec jsme šťastný, že jí máme. 
Ali, držím palečky, třeba myšlenka na holčičku tatku obměkčí. 
Zuzačko, je fajn, že máš tolik enetrgie. Tak ať ti vydrží. 
Není tady

Hrozi uvidíš v pondělí. Ale fakt je lepší počítat s horším a pak být krásně překvapená. A kdyby to náhodou nevyšlo, tak máte "pohnojeno" a za měsíc hurááááá 
Není tady
Hani, já s Def nejsem v kontaktu, jen jsem to vyčmuchala v jejím podpisu na ND. A v telce jsem jí viděla, moc jí to tam slušeno. Pupík už jí hezky leze 
Hrozi
chlap se snaží asi jak umí, ale je dobře že to aspoň trochu řeší, horší kdyby mu to bylo jedno
i když ona asi žádná reakce není "správná" je to prostě na h.o.v.n.o. situace.
myslím na tebe 
Není tady
Hrozi
Na Def mrknu v telce. A to tady pořád říkaly, jaký je to strašný pořad. Já docela ráda někdy koukám.
Není tady
Peti, holky díky moc - nechci plašit, ale tak nějak to cítím, a myslím, že po revizi se musí dodržovat šestinedělí, ale uvidíme, ještě dávám drobkovi šanci, aby si nemyslel že ho nechci ;-) uvidíme v pondělí ...
Není tady
Holky nechci, aby to vyznělo strašně, ale tím, že už doma máme jednoho cvrčka, tak to druhé tak nějak prožíváme jinak. Pamatujete, když jsme byli všichni prvničky podzimňátka? Proživaly jsme to prostě jinak. Hrozi posíláme velkou pusu

Není tady
Alíku já ti nevým, jak vidíš na mojí osobě, já to prožívám mnohem hůř než při Vojtovi, při něm jsem si nic špatného nepřipouštěla, a teď jsem k.o. už teď a ty myšlenkové pochody .... no spíš si uvědomuju co všechno se může stát, to jsem při Vojtovi neměla - pro mne bylo první bezstarostné i ten porod - prostě jsem nevěděla do čeho jdu ;-)
Není tady
No já to měla právě naopak, s Vojtou jsem řešila vše a moc a pořád jsem se bála a kdesi cosi, s Johankou to prostě přišlo, proběhlo a já vůbec neměla čas něco nadbytečně řešit a strachovat se. Jako pokud byl nějaký problém tak jo, ale pamatuju se s Vojrou jak jsem se klepala na každou kontrolu jestli bude všechno Ok, s Johankou jsem byla ráda že jsem si pamatovala kdy na tu kontrolu jdu. S tím druhým je to všechno tak nějak rychlejší, nemá člověk tolik času 
Není tady
Holky to asi jo, ale v těch začátcích, to má asi Hrozinka pravdu. Že má člověk větší strach. Ale hrozi, pak až to bude jistý, tak ti to těhu fakt tak uteče, že ani obavy z porodu, kdyby byly nebudou mít šanci se rozvinout. Než se naděješ, tak budeš mít po porodu. 
Není tady
Já jsem to brala i z toho pohledu, že mi i přijde, že jsme s prvouškama byly těhotné asi tak tři roky a s druhoušema už je to strašná rychlovka. Hrozi nemyslela jsem to konkrétně na Tebe, ale všeobecně. Prostě jsem měla takový dojem. Ovšem, raději jsem zticha, páč mám jenom jedno

Není tady
Hrozi taky držím palečky. Budu na tebe myslet. 
Jinak já mám nějakej splín. Byla u nás kamarádka mě ostříhat a tak se s ní Markétka vyblbla, až mě mrží, že se mnou to tak nemá. Ale ten binec co udělali já prostě nejsem schopná udělat.
Roztrhaný letáky na kousíčky, vysypaný míčky po celým obýváku, ale Markétka byla tak šťastná. Bojím se, aby neměla vzpomínky na dětství, že se vyblbla jen s tetama a s tátou a máma jen usměrňovala a snažila se byt udržet v pořádku a čistotě. asi jsem na ním oc přísná a pořád jí jen napomínám a diktuju co smí a co ne. Ale ono to s těma dvěma fakt moc nejde. Ráda bycvh s ní i víc blbla, ale když tu mám ještě Adélku co se sama nepohybuje a většinou se pořád chová, tak to fakt není moc možný.
Omlouvám se, ale musela jsem se z toho vypsat.
Není tady
Hanu ono si nevybereš. Já tohle dělám se všem dětmi a dělám to i s Dandou. Doma máme tím pádem bordel jak v tanku. A když hrajem fotbal, tak se divím, že jsem nic nevyskleli. Ale ze všech stran slyším jen to, že se k němu chovám ne jako matka, ale jako kamarádka, která mu všechno dovolí, dělá s ním jenom kraviny a nevychovává ho stylem zákazů a příkazů. Ale u mě je to tedy tím, že prostě jdu an dva dny v týdnu do práce. Když jsem s ním byla celý týden doma, tak jsem myslela, že mi hrábne. To už jsem se přistihla, že začínám být semetrika, ale jakmile vím, že druhý den mám zase chvilku pro sebe, tak blbnu o sto šest.
Prostě to asi tak je.
Není tady
Hrozi, myslím na tebe 
Haničko, ani nevíš jak mi mluviš z duše
já jsem z toho poslední dobou taky dost špatná.
Ališ věř, to je výhoda monomatek, není to o tom že chodíš do práce, fakt. A až budete mít druhátko tak i těm zákazům a příkazům se nevyhneš, pak už jde občas o život. Ono když lítaj věci vzduchem a leží ti tam malý mimino s měkkou hlavou....
hulákáš ani nevíš kdy si začala 
Johanka přestala přes den skoro úplně spát, jako nemyslela jsem si že může být ještě větší nespavec než Vojta a ejhle, ségra to ještě vytůnila
dopoledne ještě jde, to je schopná usnout i sama, ale úderem 11 začíná maraton který končí v deset večer, protože dřív ona neusne. Nezabírá ani kočár, usne max na ruce a po odložení je vzhůru do pěti minut a huláká.
A odnáší to VOjta, který na sebe logicky neustále upozorňuje tím nejhorším možným způsobem, dělá bordel, zlobí, neposlouchá, testuje.
Taky jsem si říkala nakolik je to ségrou a nakolik prostě vývojovou fází a co z toho by dělal i kdyby tu ta ségra nebyla, možná jsem na něj taky moc přísná, nevím. Ale nešťastná jsem z toho určitě.
Snažím se mu věnovat, ale v té šílené únavě jsem občas ráda že si hraje sám, a když zrovna by potřeboval mojí asistenci tak já zrovna kojím nebo uspávám nebo musím vařit atd. Na úklid jsem trochu rezignovala, ale to se naštěstí dá už dělat s ním, pomáhá mi luxovat atd. Na nic jiného není čas.
I ta zima do toho nemůžeme moc chodit ven a jak jsme pořád zavření doma tak ta nahromaděná energie musí prostě nějak ven. Ale já bych potřebovala náhradní nervy

Hani já věřím že si tím prochází všechny matky a všechny prvorozené děti a následky nebudou žádné, holt naše úloha je prostě teď jiná, ale nebude to napořád neboj.
Já plánuju až bude malá větší zavést prostě nějaké pravidlo, kdy budu trávit určený čas jenom s Vojtou, někam spolu chodit bez Johanky, prostě něco co budeme dělat jenom spolu. Nemáš šanci dát Adélku k babičce a jít s Markétkou někam sama? do dětského koutku, do bazénu nebo já nevím, něco takového. Nebo zůstat doma ale samy. Bude ti líp, nebudeš mít tolik pocit že jí zanedbáváš. Beru to podle sebe, já mám ten pocit hroznej. I když se mu i tak myslím věnuju dost.
Naštěstí u nás je hlavní miláček táta, s tím se vyblbne dost a je za to náležitě odměněn mazlením atd.
Snad bude brzy lépe!!!
drž se 
Není tady
Tak to jsem až tak netušila, prakticky mám okolo sebe holky, které mají taky jedno a dělají to co říkáte a mně peskujou za to, že ho vychovávám tak či onak. Nakone z nich vyleze, že mně prakticky závidějí, protože mám na něj víc času a ony jsou na ty děti samy. Ono je to i tím, že mám doma chlapa, který má tak skvělé šichty - 7 do měsíce a pak doma. To má člověk času víc. Ale taky nám to končí, od dubna každý den do práce, tak Vám pak povím ju?
Hrozi dnes na Tebe myslím.
No, ale abych zase neříkala jen to pozitivum, tak jako ten náš rarach tolika zlobí. Vzteklej je jak prase - no to odcházím. Tedy scény na veřejnosti ne, ale doma je to tedy trága. A ten nočník? Pch, jednorázovky odmítá - díky bohu, ty se mu nelíbí, ty látkovky jsou pro něj barevnější a atraktivnější, takže chce jen ty a včera přišel, sundal si jí a povídá mi mami zahodim plenky a pudu do školky. A za 2 hodiny mi povídá ci čůrat a já mu říkám tak pojď a on povídá za chvilku, no a pak se tak zabral do hry, že se prostě po... no nedivím se kabely od počítače jsou prostě daleko důležitější, než matka, která bude nadšená tím, že syn chodí na nočník. A pak volá mami Davídek počůral je hodnej. No to do mě vlítnul tedy vztek. No, nenadělám nic.
Gall kolikrát jsem si vzpomněla na Tebe, jak Vojtíšek nespinkal a pak si přišla, že budeš těhotná s Johankou. No to jsem si říkala, jak seš odvážný člověk. Ale je pravda, že na to horší člověk zapomíná a vidí jenom to krásné.
Není tady
Ahoj holky,
také zdravím v novým roce!
Doufám, že jste si Vánoce a oslavy užili a aspoň trochu se spravily, protože já teda jo a nechci v tom bejt sama 
Hrozinko - myslím na tebe!
Def na dálku gratuluju! 
Ališa napsal(a):
Tak to je pěkná zprávička. Tak to vypadá, že akorát náš Danda bude jedináček podzimňáček. Nu což se dá dělat.
Ališ, nebude, my taky zatím rozhodně nejdem do druhýho, jsem takhle spokojená. Teď by to byl stejnak velkej risk a ani se mi fakt nechce. V. by i chtěl, ale respektuje moje přání i strach z komplikací. Ale nevylučuju, že za pár let...
Hanu - sice nejsem vícečetná matka, ale jsem přesvědčená, že to Markétku nijak nepoznamená ani si neodnese nějaký horší vzpomínky na dětsví
Musí být těžký najít rovnováhu mezi péčí a pozorností pro obě děti, obdivuju vás, neměla bych na to.
Gall - Johanka už nespí
??? Tak to je fakt síla, to tě lituju a absolutně netuším, kde bereš energii!
Já zas občas přemýšlím nad tím, že svou snahu o to, aby z Tobíka nebyl rozmazlený jedináček, nepřeháním a nekoriguju ho moc. Každá o sobě stále trochu pochybujeme, že jo 
Ališ - tebe nemá kdo peskovat, že Dandu vychováš určitým způsobem, je to přeci tvoje dítě, ne?
U nás je taky táta na zlobení a vymejšlení bejkáren. A péče je fifty fifty, na RD u nás prostě tak nějak asi není nikdo anebo oba 
Jinak Tobi je od konce října bez plen, jen na ven a na spaní má a to nějak nedokážem zlomit. Ono taky je to těžký, když vypije přes den téměř 2 litry vody a čůrá co 15 minut. někdy je přestávka delší i hodinu, jindy jde třikrát za sebou během deseti minut. Hrozně ho to baví. Střídá záchod a nočník a furt splachuje. To bude účet 
No a na ven asi holt počkám až bude tepleji, protože pročůrá punčochy a kalhoty během půl hodiny...
Však času má do září dost, že jo.
Více méně se už i nají sám včetně polívky, ale je línej
No a oblíkání taky tak ňák napůl. Třeba slipy a punčochy si natáhne zpátky, ale triko si neoblíkne. Svlíkání mu s občasným vztekáním jde.
No a poslední novinka: jeví první známky globálního čtení. Rozpozná svoje jméno napsaný na papíru mezi ostatními slovy a dál i názvy některých pohádek, na který rád kouká. ne že bych ho to záměrně učila, ale naučil se to sám pozorováním, když vybírám na monitoru pohádku z disku atp. Trochu i počítá, číselnou řadu dá ve správným pořadí do deseti, pozná počet dva a tři (tj. že má v krabici tři auta atd.) To se nechlubím, spíš jsem strašně překvapená, protože tohle ho fajkt záměrně neučíme, to nějak sám pochopil z naší konverzace. No, nezdá se, chlapec 
Jihnak všem těhulkám přeju v letošním roce pohodový těhu bez stresu a držím palce, Horzi, aby to řpeci jen dnes nebyly tak špatný zprávy 
Není tady
Verann ahojky
Tobi je šikula 
Vojta pozná akorát čísla, do desítky, počítá do pěti a nejoblíbenější je dvojka
jinak když je něčeho víc vždycky jsou to dva
a jedno že je jich tam pět, prostě víc je dva 
já myslela že u tebe je druhé vyloučené? takže možnost je ale je riziko komplikací? ono se to už s jedním sakra blbě rozhoduje že. uvidíš časem, vždyť si přece mladá holka
Ališ ona ta Johanka nebyla úplně plánovaná
teda nenapadlo by mě že po třech letech kdy to nešlo se nám to pak povede na první pokus
Ale aby nevznikla mýlka já jsem ráda že jí máme, jen je to prostě náročnější období, že Hani 
a na kamarádky se vyprdni, oopravdu z nich asi mluví závist. Buď ráda že si to tak můžeš užívat, i to že máš chlapa tak doma a babičky co pomáhají, je to super a nenech si to nikým zkazit
my máme plíny akorát na noc a na nákupy, když jedem na dýl netuším jak bych v obchoďáku letěla dálku na záchod, to mu jí radši dám. JInak je bez i venku a pohoda. Zato doma se to občas nepovede, ale už je to čím dál lepší.
Není tady
Ahoj Veranko, moc ráda Tě tu vidím a mám radost. Ohl toho čtení, Davídek jednoznačně pozná písmeno K a jakmileho někde vidí i uprostřed slova, tak řekne tady byli s tatím nakoupit. To je kaufland.
Gall taky si to říkám, takže přijedu dneska z práce domů a nejspíš půjdem malovat na stěny. Nééé, dělám si srandu. Mrkni se na mě, já jsem se ségrou o 1,5 roku a to to prý s námi měly matky těžší, žádné hlídání ..... a jsem poznamenaná?

Není tady
Hrozinko, to mě mrzí

Přeju, ať se brzy dáš dohromady na případný další pokus.
Gall - vyloučený to je pro teď, kdy ještě v těle mám zbytky chemky, ale v horizontu let by to prý šlo s velkou opatrností, vždyť hysterektomii mi jnedělali, jen sebrali téměř celej čípek a seškrábli notný kus sliznice. Ale jak říkám, já jsem spokojená takhle
A s tou mladou holkou jsi mě pobavila, 13. ledna jsem "oslavila" Kristova léta 
A s plínama jste tedy šikulové! 
Není tady
Zuzi v pátek jsem byla u dr. trochu jsem špinila, pan doktor na mne mrknul a řekl že od pondělí to poporostlo a že nám dá ještě šanci, dal mi duphaston a ascorutin, klidový režim, já byla ještě ve čtvrtek a dnes na krvi jako samoplátce - měla jsem špatné tušení a v pátek 5931 jednotek, dnes 5278
takže je to jasné, k dr. už jsem neměla sílu jít, srovnávám se s tím a nejspíš za ním dojdu zítra, nejraději bych sama kdyby to příroda vyřešila, mám strach z revize 
Není tady