|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky, hlásím, že po měsíci kdy měl Vojta rýmu, virozu, teploty - vždycky 2-3 dny pak 4 dny o.k pak zase, je z toho ťuk Ťuk venku a užíváme si podzimu
poslední dobou je teda zase dost citlivka - jakékoliv moje ne nebo jiný návrh ho rozbrečí a má zase občas noční můry
tak čekám, co za vývojový pokrok z toho bude ... má to vždycky když se něco mění
Spí s námi v posteli, ale já to neřeším máme jí dost velkou 2x2,2m tak se tam vejdem případně i s dalším prďochem ;-)
Na nočník se to teď zase zlepšilo - ze začátku to bylo super, pak úplný obrat, a teď už zase o.k. začal si sám říkat i venku, ale co já vím, to tu napíšu a zítra to bude jinak
on před tím hlavně neměl potřebu protože, se ho co chvíli někdo zeptal, případně vysadil na nočník, tak co bychom chtěli, tak jsem vydala zákaz - tatínkovi a babičkám se ho vyptávat, aby mohl sám vnímat svojí potřebu a docela rychle se to zlepšilo - pravda, že většinou přiběhnul s mokrýma punčoškama, ale teď už hlásí "mamí čuám" a bobek si nadělil do gaťek snad naposledy někdy v létě, v noci tedy máme plenku, to se většinou ještě počůrá - zkoušela jsem to vychytat, ale v půlnoci ho na záchod budit nebudu a ráno někdy byl a někdy ne, tak na to má ještě čas 
Tož slohovka od nás
Gall - ségru honili s miminkem taky po všech vyšetřeních, že malý měl menší hlavičku, ale ono na tom ultrazvuku stačí se seknout o mm a už to vychází na týdny jinak, nebo prostě tak, každý jsme jiný, že a málokdo se vejde do těch "skvělých" tabulek takže určitě to bude v pořádku neboj 
Jo a ještě poslední novinka, Vojta mi nechce pít mlíko - tedy myslím to sušené dětské - polotučné krabicové mu jede, zkusili jsme ho a dobrý, takže tak.
Ještě Gall po těchle vláčkách z Lega pokukuju taky jsou to ty co jezdí, dají se k nim dokoupit tunely, koleje... a jsou bytelný?
ty my totiž potřebujem - máme tu popeláře od Dupla a super a ještě budu muset pořídit nějaký kombajn, chodíme s knížkou o sklízecích strojích spát a jsem z ní pravidelně zkoušená
a vzít jí smím až teprve, když Vojta tvrdě usne a to jen abych jí odložila na dohled - na polštář 
My si k Vánocům už nadělili - já dostala hromosvod a přítel - Zdenda - dostal izolaci na balkon
Tak ahojky všem Oli
Není tady
Oli já doufám že vláčky budou bytelný
známý je taky měli a prý si s tím děti hráli pomalu do osmi let a vydrželi v pohodě, je fakt že to lego je celkem odolný. Když vidím jak tady s tím co už má občas zachází.
jo a jsou to ty co jezdí. Dan mu k tomu koupil i most a nějaké koleje atd. No včera jsem to balila do papíru a málem u toho pofňukával (velkej) že se na to ještě chtěl dívat (na krabici
) a pak že si rodiče nekompenzujou nic přes děti - nejsem si úplně jistá pro koho to bude větší dárek 
podle nějakého katalogu mají z lega i kombajn, ale ještě jsem ho snad nikde neviděla, to by bylo teprve něco. Myslím že u nás je to stejný jak u vás, ještě s tím, že venku se nebavíme o ničem jiném než o autech, zná víc značek než já (a to se v autech docela orientuju) myslela jsem že podle znaku, ale už pozná auto i z boku, z dálky.... k tomu je u nás barevná éra, takže neustále slyším žlutý mercedes, bílé fauvé (volkswagen je na něj asi dlouhý), černý ford....
S tou hlavičkou myslím že to bude OK, jinak je všechno v pohodě, přibírá hezky atd, nic nesvědčí tomu že by neprospívala. Jako být to noha tak to asi neřeším vůbec, ale prostě ta hlava trochu postraší.
no uvidím dneska co mi řekne.
Není tady
Gall, díky za přání. Slavili jsme dvakrát, takže dva dorty, snad byla spokojená.
Nějaký fotky mám na rajčeti.
Neboj malá je určitě ok. Oni ti doktoři jsou někdy trošku na zabití.
Čím víc techniky tím hůř. U Markét jsme měla starou gyndařku a bylo to všechno v pohodě a teď u Adél už byla v důchodu a doktor co to po ní vzal je mladej, pořídil si ultrazvuk , monitor a taky všechno řešil stylem, že je to tak a tak, může to něco být, ale nemusí a spíš člověka vyplašil. 
Jinak u nás je zatím všechno ok, nočník z vládáme, plína jen na spaní a vždy suchá. To už musí být hodně unavená, že se v noci neprobudí na čůrání. ale stalo se to tak 4x? Taky jsem měla obavu, jak to bude až se Adélka narodí, ale probíhá to v pohodě a žádný bojkot nočníku nenastal. Jo, naši si pořídili štěně a to se samo občas počůrá a reakce z toho doma máme, že chodí s plyšákama a panenkama po bytě a křičí čuá, čuá, pak to uklízí a plácá je a volá zobivec, zobivec.
)
jedině co mě trochu trápí, spíš jsem z otho na nervy, je že někdy vůbec neposlouchá. Jako kdyby byla hluchá. a to si můžu vyřvaz hlasivky a nic. Zkrátka, když si něco umane, že udělá tak jde, hlava nehlava, i kdyby za to měla být bita. Někdy mám pocit, že vůběc nechápe, co se po ní žádá. 
Není tady
Nazdááár,
Gall to je jasný, že nemůže mít hlavu jak starosta, to maj snad kluci ne? bude mít hlavičku krásnou jako panenka. Beruška maličká
U nás teď hodně jede Blesk, tak kupujem všechno s bleskem. Mně už blejská i v hlavě. A já ty vánoce opravdu moc neřeším, kdybych mu měla koupit všechno, co by se mu líbilo, tak nedělám nic jinýho. U nás to budou tak 3 dárky a další krámy dostane po příbuzných. Všichni vědí, že miluje ty stroje, auta, bagry ....., takže nic jinýho neočekávám. Myslím si, že mu bude naprosto jedno, jstli bude mít pod stromkem jeden dárek a nebo dvacet. Ostastně, bylo by mu jedno i kdyby tam neměl žádnej.
A nočník? Pch. Dneska ráno mi povídá mami ceš čurat? Papídek počůral. A mám to. Ráno plena asi tak pětitunová a přes den někdy si řekne, ale teď většinou ne, a to měl dobu, kdy byl přes den fakt bez plínky, protože si říkal krásně sám. Ovšem kadit chodíme jen na nočník, to zase jo.
Tak asi tak.
Není tady
Ahojky
zase to tu jdu trochu rozvířit 
stále držíme pohromadě, ale už bych nejradši rodila, ten konec je masakr. 
Vojta mi přestává definitivně odpol spát, jako zkoušíme to každý den, aspoň já si trochu odpočinu, on je schopný ležet skoro bez hnutí půl hodiny, ale pak dělá lotroviny a konec. Začal mi dělat naschvál s kakáním, pokadí se do plíny když se ho snažím uspat, asi 2x jsem neprozřetelně řekla že když je pokakaný tak jdem dolů a od té doby to dělá každý den
minule jsem ho jenom přebalila a zůstali jsme v posteli nakonec teda s řevem usnul, ale až někdy kolem půl 3, spí do 4 a pak večer straší do 10. A mě může klepnout 
už si v té posteli vymýšlí blbosti, dneska jsme vstávali s tím že za oknem je velkej gepard, hroch a žirafa
kdybych nebyla vytočená že zase nespí tak je to i vtipný 
když neusne jde spát hned po večerníčku, tuhoš je do deseti minut, ale odpol od 4 je hotovej, oči rudy, motá se...
vám ještě spí děcka přes den?
a jinak jste OK?
Není tady
Ahojky Gall
super u vás jsou Gepardi a jiné safari za okny, mě ho dělá Vojta, dneska byl třeba "nosožerec" "Uááááá" taky super když si vzpomene v půl šestý ráno
spaní u nás jak kdy, ale taky si myslím, že to za chvíli už nechám až na večerní když nejedem autem, který ho uspí třeba na 5 min tak už taky vydrží až do večera nespat, když si s ním nejdu lehnout.
Nějak rychle to těhotenství uteklo co ? Tak přeji brzký, rychlý a pohodový porod, my se snažíme Vojtovi o ségru, ale moc nás nechce nechat a zatím nic 
Není tady
Oli řekni si, že ti jedno děťátko bohatě stačí a uvidíš že to půjde hned
tak nějak to probíhalo u nás. Ta psychika je fakt svině 
držím palce 
na Vojtu auto taky funguje jako uspávadlo, ale on i doma když usne spí třeba 2 hodiny jen začíná být unavený kolem 2 až 3 odpol, a to já už ho nechci dávat. Tak to zkoušíme v 1 a neúspěšně 
Není tady
Tak Vojta většinou usíná taky po té 1 spíš kolem půl druhé až 2 hodiny a spí cca 2-3 hoďky, když to jde tak jdem pak ven a jak je utahanej tak usne kolem půl 10 což ještě jde ;-) když tuhle nechtěl spát tak jsem ho nechala a v 5 mi usnul v sedě na sedačce v obýváku
a většinou teď chce při uspávání šmudlat po obličeji plyšovým králíkem, to většinou zabere, zklidní se a usne 
Jo jo já jsem v klidu, jen taťka je nervní, myslel si že už má splněno 
Není tady
Ahoj holky,
Gall zrovna včera jsem na Tebe myslela, jak se asi máš, že už určitě stříháš metr.
No, u nás je to se spaním tak a tak. Jeden den spí, druhý ne, ale pokaždý ho v jednu dávám do postýlky, kde si alespoň trochu odpočine. A když spík tak pak třeba do čtyř. Jenže, ono je to jedno, když spí, tak jde spát v devět večer a když nespí, tak taky. Takže jsem raději, když spí. Třeba teď jsem ho dala spát a on na mě řve mami ci čurat, mami pití ..... no prostě strašně si vymýšlí. Sice chce neustále do velký postele, jenže tam dělá kraviny a nikdy nespí.
No, já se mu tedy nedivím, že nechce spinkat, když ráno vstává kolikrát v devět, půl devátá, minimálně v osm je vzhůru. Tak proč pak spát že?
Nočník? Už nekomentuju. Bude bobek znamená, že se bude kadit, to opravdu kadí jen na nočník, myslím si, že se mu do tý látkovky nelíbí kadit a čůrání jak kdy. Takže celý den má látkovku a když přijde, ta přijde a když nepřijde, tak nepřijde. To je učení co? No, taky to tak vypadá. Pořád prostě čekám na zázrak.
U nás totál nechodící období. Od té doby, co máme sklado ho tahám furt jak medvěda, venku bez toho už ani nechodím. Vevnitř dělá haury, že půjde sám a sotva vylezem ven, mami na záda. No super. Ale mně to nevad, já ho fakt nosím ráda, proto jsem si to pořizoval ane? Gall strašně Ti závidím to ňuchňání novouška na břiše. Tý jo, bych nosila tandem klidně.
Ale teď je podle mě straně vtipnej. Je s ním strašná srnada, nádherně mluví, tvoří věty, neustále opakuje slova, no paráda. Včera objevil fotku mé ségry na velbloudovi a on ví, že velbloud plive a povídá mi vembloud pliv flus na tetu blani. No, zážitek dne, otravuje tím kažédho.
Není tady
Ty jo, Ališ fakt vstáváte tak pozdě 
u nás to šestá jistí, jsem ráda když ho uválím aspoň do půl sedmé na mazlení, že nemusíme hned vystřelit jak z děla
ale jakmile vidí že Dan dole rozsvítil je konec. Maminko vstávej táta míchá dole brambůrky a knedlíky....
nevím kam na ty hlášky chodí 
tady u nás inverze jak blázen takže v podstatě ven nechodíme, max tady po vesnici, ale někdy ani to ne. Mě břicho tvrdne při sebemenší námaze, takže jsme omezili co šlo. Holt to snad pak doženeme 
Není tady
Tak kouká, že už se přestává spát po obědě všude. Takže se asi přestanu nervovat a rozčilovat a pokusím se s tím smířit. Spí jak kdy, ale většinou o víkendu ne, to je doma táta, nebo jí čeká nějaká akce. Takže to bojkotuje. Taky bývá vtipná při uspávání, ale jak píše Gall, kdybych nebyla tak naštvaná, možná bych se i zasmála. Jenže to je vždy dlouhý uspávání, pořád říká jak spinká a nic. Do toho se vzbudí Adélka na druhým konci bytu a lítám jak hadr na holi a jsem naštvanější a naštvanější. Buď to vzdám, nebo dostane přes zadek bez úspěchu a vzdám to nakonec taky.
Včera tayk nespala, dala mi prst na pusu a řekla pšt, Hakétka pintá (Markétka spinká) pak si lehla na to hned řekla uh ne (už ne)m, tábáme(vstáváme) a když jsem nereagovala, tak začala kojit medvědy. To taky komentovala, kojíme, krknout, ještě, kojíme. No je to sranda. 
Jo a jinak ráno vstává tak kolem půl osmé. Ona vždycky usne u sebe v pokoji ve velký posteli a nkdy v noci se přemístí k nám. Někdy o tom vůbec ani nevím, zjistím to až když jdu kojit Adélku. když necestovala, vstávala v šest.
Gall, drž se. a hned se ozvi. 
Není tady
Tak to jsme na tom zatím asi nejlíp co? Já pořád čekám, kdy třeba přijde na to, že se z tý postýlky dá vylézt, ale na to nepřijde asi nikdy. Protože třeba tchýně má tu samou postýlku, má jí přicvaknutou ke své velké posteli, jedno čelo sundaný dolu a jeho ani nenapadne tu nožku zvednout a dát jí přes. No, já jsem ráda, tím pádem bude moct být v postýlce do patnácti.
Hani u Vás slovník stejnej jako u nás. Nejlepší je, když si lehnu do vany, dám si bublinky. On prostě momentálně koupání nesnáší. Takže se na mě dívá a pořád říká mami hají bubinky, Papídek bubude koupat nenene, papídek bubude koupat a říká mi mami nohy hohol. Asi je mám moc chlupatý.
No, u nás uspávání není. Nikdy jsme neuspávali. Prostě si chvilku lehne na sedačku v obýváku, povídáme si, co jsme dělali přes den, pak řekne, že de za Dudlou (to je čertík Rudla) a jde spát a chrundí do rána. Jsem Vás teď asi trochu na..... co? No, nemyslela jsem to zle.
Ven chodíme furt. Danda je prostě venkovní, jen ho mrzí, že sklidili houpačky, takže to ho trochu mrzí, jinak doteď se hrabe v rukavicích v písku. Prase jedno.
Není tady
Já to taky zaregistrovala až včera
Má holčičku Stelinku.
u nás stále nic

Není tady
Hani za počasí jsem velevděčná. Vedra bych nedala. Ale kdybys viděla v jakých letních šlupkách chodím, ale zavazovat tkaničky fakt moc nezvládám
to jen v krizových situacích.
nemusí být zase tak krásná, hlavně ať už vyleze ven 
Není tady
Ahoj holky, zase se hlásím po dlouhé době. Chodím sem tam číst, ale na psaní není moc času. Prcci byli oba minulý týden nemocní - rýma a kašel a tento týden lehl tatínek. Já s velkým Peťou zatím odoláváme,ale nakřáplí jsme oba dva.
Jen jsem vás chtěla pozdravit a popřát Gall ať to má už brzo v pořádku za sebou a ať jste holky obě zdravé.
Tak se tu mějte hezky a s úklidem to moc nepřehánějte 
Není tady
No Hani já poprvé rodila císařem takže porodní cesty jsou jak u prvorodičky takže si iluze nedělám 
Zdeni ahoj, díky za přání 
Není tady
Gall myslím na Tebe. Nějak nemám čas sem chodit, pořád něco. Momentálně válčíme s nudlí. No spíš á. Dandovi je to jedno.
Kattynka další dítko? To jsou mi novinky.
Zdeni taky zdravím.
No, musím si najít trochu víc času na PC. Jakmile ho doma zapnu, tak se k němu hrne Danda, takže ho moc nezapínáme.
Není tady
U nás se nic neděje, podle včerejší kontroly jsem furt zavřená, na porod to nevypadá
si mě slečna vychutná až do konce 
Hani dám hned vědět, díky 
Není tady