27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Tak zkusím tu indulonu, uvidíme, jak to půjde.
luluc poslíláme pusinky, to je na prdlačku. Takhle marodit. Ale oni si to teď vyberou a pak budou několik let naprosto free.
Tak si představte, kam říkal D., e by vyrazil nap rodlouený víkend. Na Váňůch statek. Rádi bychom někdy koncem dubna, to u snad Danda bude chodit, tak aby viděl koníčky a nám se tam moc líbilo. Nebude nějaký sraz?
Zuzi jo zuby jo? My máme u 12 zubů, a to mu rostly ty stoličky vechny najednou, vůbec jsem nepostřehla, e mu rostou, tedy kdybych je neviděla.
Není tady
Hlasím se s povodňovým infem U nás je to dost katastrofa, teřtí stupeň, Berounka je asi o metr a půl vý ne normálně
Pořád tu houkají sanitky, hasiči mají pohotovost... Slabí povahy u evakuují, silnějí nosí věci do podkroví a stoici stojí, kouří a koukají na vodu
Nejhorí na tom je, e je zima. V roce 2002 to byla hrozná katastrofa, ale tak nějak člověk věděl, e zitrá vyjde slunce a něco usuí... Teď víme jen to, e zítra bude jetě větí zima ne dnes a to potrvá jetě několik měsíců
Vichni Bohové s námi.
My jsme v pořádku, ustojí to snad oba nae baráky, ale tui chudáci, co jsou řece o fous blí
Večer zkusím hodit fotky
Není tady
Def: teda drím palce a vás to mine, v roce 2002 jsem nastupovala do práce v červenci, vyjukaná, zvládla akorát cestu ze Smíchova na Florenc metrem, tramvaj pro mě byla druhá světová no a v srpnu povodně, ty sirény na Smíchově a evakuační hláení si pamatuju dodnes, zprávy jsme nepoutěli, protoe to bylo metro nejezdilo, tramvají to byla katastrofa - jojo to byla kola, no a upřímně ten odér odpadků, bahna a bůhví čeho na letním sluníčko po opadnutí vody
Není tady
Jejda tak posíláme Davídkovi od Luluc pohlazení a přejeme rychlé zlepení, Vojta si tím proel v 8 měsícíh a to jetě můeme děkovat, e to byl jeden z těch lepích průběhů, ach jo mě zas děda oznámil, e se blíí chřipková epidemie
jako já u podruhý nechci, jednou stačilo, k.u.r.ň.a nemá tu někdo pozitivní zprávy
Jo a Lischi a je brzy líp a smutné období za vámi
Není tady
ahojki holky, tka jen v rychlosti, protoze nez jsem vas docetla tak se mala vzbudila.
ZIJEME, ale po dvrou tydnech na dovolene, jsem se jeste jaksi nevzpamatovala. mala lita os 106, nehce by ani chvilku sama. takze si furt hrajema na komp neni cas a vecer se mi nechce.
ja se zas ozvu. cusek
Není tady
Ahojky vem.
Děkujeme, e na nás myslíte
Def, drím palce, a se voda umoudří a jste tam vichni v pořádku
U nás u marodí obě děti. Včera Davídek celý den prospal, jak ho to schvátilo. On, takový dareba a teď toto... Anetku to sebralo dneska k ránu. Je to prostě pech. Ale i přes to, e rotaviry řeíme u Anetky u potřetí, tak bych do očkování nela.
Zuzi, to jsou hormony, neboj, brzy bude líp. Jen to estinedělí je hnus, ale pak u to bude krásné a vyrovnané období
mějte se vichni, pádím od počítače
Není tady
Luluc to je hrozný to marodění, mně dostane jeden marod a ty má doma hned dva. Tak a je líp.
Def já tyhle povodně fakt u raději nesleduju. Chytá mě při tom straná nostalgie a smutek. Tak snad se počasí umoudří, dneska bylo nááádherně.
Zuzačko vítej z dovči, taky bych si nějakou dala.
Holky my teď doma řeíme, no jak to říct, Danda íleně zlobí. Tedy moná, e to mají vechny děti, ale nás to zaráí, se vím, ale naprosto se vím silou háe, hračky mu nedáváme vůbec do obýváku, páč klidně s autem vihne takovou silou, e by roztřískal televizi, mlátí do vech, do nás, u nevím, jak mu to vysvětlit, jídlo taky lítá vude moně. řekněte mi, e to máte taky. Nočník? Ten u nejspí nemusíme mít, kdy mu vezmu plenku, tak se na nočníku vzpírá, nechce na něm být, to si stoupne, vezme nočník a dá si ho do stanu a tam se samo počůrá. Díky bohu,e ve stanu, protoe jinak bych měla čůrání vude na podlaze. No, ten nočník zase tak nehrotím, a si na to přijde, nechávám ho. Ale to tlučení a lítání vude k olem. U fakt nevíme, co s ním.
Dlouho tu nebyla Kattynka co?
Není tady
Ali: někdy je líp někdy je hůř kadý máme někdy svůj den no a Dáda zrovna objevuje asi "akci a reakci" já přistoupila na to, e jídlo nabídnu třikrát - nechce konec, opravdu to vyaduje silnou vůli a něčím obalit nervy maminky popř. toho kdo dává svačinu, oběd, večeři ... to samé s pitím pokud s ním hodí na zem zvednu 3x (no moná někdy 4X
) pak končím, oni zkouí co to udělá, no. A neboj kdy bude mít hlad zbatí vechno uvidí
S těmi hračkami co zkusit pořídit ty zatloukací dřívka (máme a super, paličku tedy nepouíváme, zatlačuje se u nás rukou nebo jinou částí těla ) a zase obehrané pevné nervy, vysvětlovat a vysvětlovat, kdy to jde odvést pozornost jiným směrem ne tím destruktivním
Není tady
Ali, neboj nejsi v tom sama. Markétka taky se vím hází. Občas k tomu řekne hap a drze kouká, co na to řeknu. A hlavně háe s věcma co nejsou její. Take se musí neustále hlídat, co kde bere. Někdy to dělá víc někdy míň. Prostě zkouí a čím víc jí okřikuju, zlobím se a zakazuju, tak mi přijde, e tím spí to dělá. A ty ksichty co na mě pak dělá. Nic si ze mě nedělá a má ze mě srandu. A vrchol, kdy jí plácnu, tak s tím přítě zase hodí a plácne se sama.
Zkrátka je to asi takový období.
Co se nočníku týče, taky z něj začala utíkat, nejdřív řekne e, i si ho donese a kdy jí chci posadit, řev, slzy, vzpírání a kdy se mi to podaří, tak uteče. Sama si na něj sedá oblečená, ale nenechá se jen tak svlíknout. No a někdy je zlatíčko bez problémů si sedne, vyčůrá, no je to houpačka a bude určitě jetě hůř.
Zkrátka se ti nai broučkové vyvíjí a my se musíme obrnit. Já se přiznám, e mi to teda vůbec nejde a asi na ní dost řvu. Někdy si říkám, e kdybych nebyla těhotná, e bych na ní byla hodnějí, ale kdo ví. A a budou dvě, tak asi skončím v blázinci.
Není tady
jé, to mám radost, e v tom nejsem sama. Jídlo neřeím, Danda jí opravdu hodně, take nějaký to házení mě nerozhází, pokud začne házet, beru a končíme s jídlem. Pití dobrý, to si pije sám a e zahazuje hrneček, no noeva. A s hračkama to dělám prakticky stejně. Zatloukávadlo máme. Tluče s paličkou o vechno, krom zatloukávadla. TAk nějak jsem si myslela, e to děti prostě dělají, jen jsem chtěla vědět, jak to řeí ostatní maminky.
Není tady
Ali, taky se hlásíme do házecího chlívku
přičítám to hodně i tomu e jsme dost doma, kvůli nemocem moc nechodíme mezi lidi, ani ven moc ne tak nás to u doma moc nebaví
mě přijde e to tu Vojta u prostě zná, i hračky a tak vymýlí ptákoviny. jinde si hezky hraje a nedělá neplechu
doma to je jen samý lezení na stůl, na sedačku, kramaření CD, schvávání ovladačů, lezení do schodů, no prostě samý věci co ví e nesmí, no asi nás neustále testujou
včera vymyslel e si začal sedat na opěrátko sedačky, nohy dolů, pak slezl, naskládal si pod sedačku plyáky zase vylezl nahoru a začal z té sedačky skákat dolů padal do měkkýho a hrozně se tomu smál
zatloukací hřebíky máme taky k tomu dřevěnou palici - tu jsme teda schovali
ale u nás hračky moc nejedou, někdy mám sto chutí to vechno vyházet, stejně to tu jen zabírá místo a nehraje si nimi
nezbývá ne vydret a nezbláznit se
nočník nezkouíme, alespoň jedna pruda nám odpadá.
Není tady
Tak u nás zatloukávadlo pouívám akorát já, na uklidnění. Fakt mě to tlučení uklidňuje. Dandu nejspí uklidňuje, kdy tluče mně.
My teď máme období - milujeme kočár. Normál třeba i přes 2 hoďky venku, sice rohlík v ruce, ale vydrí, pacholek jeden.
My ven tedy chodíme, ale ráda bych u s ním i na cvičení, ale pořád čekáme na to očko. Jdem přítí týden, tak a po, aby zas nebyl marůdek. A aby nám ho hlavně u oočkovala.
Není tady
jetě jsem chtěla, e nae spaní zase na levačku , spí v postýlce, v noci nekojím, ale stejně je kadou hodinu vzhůru
netuím proč
ale tak to dvou spí celkem hezky, pak to jede. tím jak spí líp tak vstávačka lehce po estý, to ho beru k sobě a tak do sedmi mi přeskakuje z jednoho prsa na druhé
teď u půl hodiny zase spí a já jdu pracovat
Def tak jak, neplavali jste
Není tady
Neplavali, díkybohu Stouplo to hodně, ale myslím, e obří kody to unás neudělalo.
U nás teď hrozný uspávání, ale mám takovýho tucha, e ej to tím e není utahaná. Tak dneska půjde pěkně na potu pěky Tam jí teda nejspí hodím an záda, páč domů by u asi nedola, nebo by to bylo na dvě hodiny, ale projít se musí, snad jí to maličko unaví a večerní vystoupení bude mít kratí charakter.
Jo a u nás je oblíbená nepřímá úměra - čím později se usne, tím dřív se vstává
A musím se přiznat, e házení věcí neznáme Maty občas ěnco upustí, ale e by vyloeně něčím házela, to se skoro neděje. Ale zas nejí, no
Není tady
Def Ty zalez, Ke kadému svému postřehu napíu - Def nereagovat.
, páč i já měla takhle hodné a pohodové dítě, take vím, jaké to je bezva.
A je dobře, e jste neplavali, to je hezká zpráva.
Není tady
Def, taky to destrukčnění - ve vaem případě teda jen usínání připisuju malé únavě. Respektive malému vybití energie.
Hele a to Maty u takhle ape i venku? to je ikulka
mě Vojta udělá venku tři kroky a končí popř. jde úplně jiným směrem ne já a za ádnou cenu se nenechá přesvědčit o opaku
a stejně po třech metrech natahuje ruce a končíme
tady je zase na nule a venku namrznuto - u chci teploooooo a slunkoooooo
Není tady
Tak u nás se nehází, i kdy co to melu, u od včera největí zábava vysypat celou bednu s hračkama, ale zase je tam naskládá zpátky, tak to nepočítám.V kočáru vydrí max půl hoďky, akorát na rychlý nákup a zpátky a chodí u sice s přehledem, ale tak 5 metrů a chce nést, tak nevím jestli jí nechat venku trochu vztekat a jít samotnou,nebo jí nosit, mě to problém nedělá, ale mám z toho u pocit, e ze mě má dopravní prostředek, pěkně abych jí nesla na boku, aby měla paní rozhled a na zem jde jen kdy je něco zajímavého - schody, hřitě apod.
Není tady
Jé holky tak já to teda nechci zakřiknout, ale přidávám se do klubu chodců i za ruku chce Vojtík chodit, tedy občas má plné ruce věcí, ale to tedy pořád vysvětluju, e se chodí za ruku a je na to docela zvyklý, dneska jsme li pěky do parku krmit kačenky (potvory někam zalezly, tak mám veku v tace), je to asi 500 m od nás, pak jsme obeli celý velký rybník proli se kolem potoka, jestli ty kačky nejsou někde jinde a li na návtěvu a v pohodě.
Jinak u nás tedy neplatí úměra čím větí únava, tím rychleji usnu, večer musím dělat "nudnou" maminku, prostě co nejméně odpovídat na otázky "totoje" a snait se udret v posteli, větinou to vypadá na řádění do půlnoci ale během 5 min se Vojta zklidní a ač to na začátku nevypadá tak brzy usne, no a novinka poslední dobou ho vytáčí moje hlazení a ruka na ouku (co jetě donedávna miloval a vyadoval), ale kdy u vidím, e je načnutý tak dám do postýlky a on se uhutá sám prostě se to spaní vyvíjí dle Vojty a já se přizpůsobuji a docela mi začíná chybět to usínání, kdy jsme byli naplepení na sobě a já ho drela za ruku, no ale ono to za měsíc můe být zas jinak
Není tady
Gall - jj, u chodí venku. Jetě je nejistá, take jde ráda za ruku, co je výhoda :d Dneska jsme doli do lékárny, řekla bych cca 400 metrů? Tak nějak, plus mínus. Tak doufám, e se priocházka projeví a usne jako palek Akorát v krámě teda musela do átku, páč to by rabovala jak divá. V lékárně se snaila ukořistit vechny UM co tam měly vystavený
Není tady
No tak v krámu to taky nakupuje jak divá hází do koíku, nejen naeho, vechno co potká.S únavou to chce vychytat, tak akorát, kdy u je unavená moc tak taky usnout nemůe.A vypadá to , e u nás dneska vyleze i sluníčko, tak po O vyrazíme ven, vůbec by mi nevadilo, kdyby u se ta zima nevrátila.A máme teď problém s koupání, upadla ve sprcháči a dost se bouchla do makovičky a teď se bojí a u 3 dny večer pláč, take jí jen rychle osprchnu, a to u jsem tam včera byla s ní, udělala jsem z PET lahve čůracího panáčka
a nic, tak doufám, e to zas odezní.
Není tady
Hele, my se taky hlásíme do klubu chodců. Danda se drel za ručku chvilku a pak se prostě pustil a lape sám. A nějak si to uívá, take jedem v kočíku tak půl hodinky a pak chce ven a ape venku, to tedy chce dret za ručku, co je i pro mě dobrý. Holky, ujde toho docela dost, dneska uel tak 60m venku, co je docela dobrý. Měl tedy motivaci, táhnul mě za bagrem. Ale je tedy fakt, e to ape v těch bufákách. Kupodivu mu to vůbec nevadí, ale koupíme mu botky jiné, páč tyhle mi fakt nepřijdou na chození vhodné.
Není tady
Tak včera jsme koupili botky, hned jsme venku vyzkoueli a super. Mám radost, hned je to jiné mimčo.
vůbec nelituju nevození za ručičky, rozchodil se tak suveréně sám, a jsem koukala.
Není tady