29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak zkusím tu indulonu, uvidíme, jak to půjde.
luluc poslíláme pusinky, to je na prdlačku. Takhle marodit. Ale oni si to teď vyberou a pak budou několik let naprosto free.
Tak si představte, kam říkal D., že by vyrazil nap rodloužený víkend. Na Váňůch statek. Rádi bychom někdy koncem dubna, to už snad Danda bude chodit, tak aby viděl koníčky a nám se tam moc líbilo. Nebude nějaký sraz?
Zuzi jo zuby jo? My máme už 12 zubů, a to mu rostly ty stoličky všechny najednou, vůbec jsem nepostřehla, že mu rostou, tedy kdybych je neviděla.
Není tady
Hlasím se s povodňovým infem U nás je to dost katastrofa, teřtí stupeň, Berounka je asi o metr a půl výš než normálně
Pořád tu houkají sanitky, hasiči mají pohotovost... Slabší povahy už evakuují, silnější nosí věci do podkroví a stoici stojí, kouří a koukají na vodu
Nejhorší na tom je, že je zima. V roce 2002 to byla hrozná katastrofa, ale tak nějak člověk věděl, že zitrá vyjde slunce a něco usuší... Teď víme jen to, že zítra bude ještě větší zima než dnes a to potrvá ještě několik měsíců
Všichni Bohové s námi.
My jsme v pořádku, ustojí to snad oba naše baráky, ale tui chudáci, co jsou řece o fous blíž
Večer zkusím hodit fotky
Není tady
Def: teda držím palce ať vás to mine, v roce 2002 jsem nastupovala do práce v červenci, vyjukaná, zvládla akorát cestu ze Smíchova na Florenc metrem, tramvaj pro mě byla druhá světová no a v srpnu povodně, ty sirény na Smíchově a evakuační hlášení si pamatuju dodnes, zprávy jsme nepouštěli, protože to bylo metro nejezdilo, tramvají to byla katastrofa - jojo to byla škola, no a upřímně ten odér odpadků, bahna a bůhví čeho na letním sluníčko po opadnutí vody
Není tady
Jejda tak posíláme Davídkovi od Luluc pohlazení a přejeme rychlé zlepšení, Vojta si tím prošel v 8 měsícíh a to ještě můžeme děkovat, že to byl jeden z těch lepších průběhů, ach jo mě zas děda oznámil, že se blíží chřipková epidemie
jako já už podruhý nechci, jednou stačilo, k.u.r.ň.a nemá tu někdo pozitivní zprávy
Jo a Lischi ať je brzy líp a smutné období za vámi
Není tady
ahojki holky, tka jen v rychlosti, protoze nez jsem vas docetla tak se mala vzbudila.
ZIJEME, ale po dvrou tydnech na dovolene, jsem se jeste jaksi nevzpamatovala. mala lita os 106, nehce by ani chvilku sama. takze si furt hrajema na komp neni cas a vecer se mi nechce.
ja se zas ozvu. cusek
Není tady
Ahojky všem.
Děkujeme, že na nás myslíte
Def, držím palce, ať se voda umoudří a jste tam všichni v pořádku
U nás už marodí obě děti. Včera Davídek celý den prospal, jak ho to schvátilo. On, takový dareba a teď toto... Anetku to sebralo dneska k ránu. Je to prostě pech. Ale i přes to, že rotaviry řešíme u Anetky už potřetí, tak bych do očkování nešla.
Zuzi, to jsou hormony, neboj, brzy bude líp. Jen to šestinedělí je hnus, ale pak už to bude krásné a vyrovnané období
mějte se všichni, pádím od počítače
Není tady
Luluc to je hrozný to marodění, mně dostane jeden marod a ty máš doma hned dva. Tak ať je líp.
Def já tyhle povodně fakt už raději nesleduju. Chytá mě při tom strašná nostalgie a smutek. Tak snad se počasí umoudří, dneska bylo nááádherně.
Zuzačko vítej z dovči, taky bych si nějakou dala.
Holky my teď doma řešíme, no jak to říct, Danda šíleně zlobí. Tedy možná, že to mají všechny děti, ale nás to zaráží, se vším, ale naprosto se vším silou háže, hračky mu nedáváme vůbec do obýváku, páč klidně s autem švihne takovou silou, že by roztřískal televizi, mlátí do všech, do nás, už nevím, jak mu to vysvětlit, jídlo taky lítá všude možně. řekněte mi, že to máte taky. Nočník? Ten už nejspíš nemusíme mít, když mu vezmu plenku, tak se na nočníku vzpírá, nechce na něm být, to si stoupne, vezme nočník a dá si ho do stanu a tam se samo počůrá. Díky bohu,že ve stanu, protože jinak bych měla čůrání všude na podlaze. No, ten nočník zase tak nehrotím, až si na to přijde, nechávám ho. Ale to tlučení a lítání všude k olem. Už fakt nevíme, co s ním.
Dlouho tu nebyla Kattynka co?
Není tady
Ališ: někdy je líp někdy je hůř každý máme někdy svůj den no a Dáda zrovna objevuje asi "akci a reakci" já přistoupila na to, že jídlo nabídnu třikrát - nechce konec, opravdu to vyžaduje silnou vůli a něčím obalit nervy maminky popř. toho kdo dává svačinu, oběd, večeři ... to samé s pitím pokud s ním hodí na zem zvednu 3x (no možná někdy 4X
) pak končím, oni zkouší co to udělá, no. A neboj když bude mít hlad zbaští všechno uvidíš
S těmi hračkami co zkusit pořídit ty zatloukací dřívka (máme a super, paličku tedy nepoužíváme, zatlačuje se u nás rukou nebo jinou částí těla ) a zase obehrané pevné nervy, vysvětlovat a vysvětlovat, když to jde odvést pozornost jiným směrem než tím destruktivním
Není tady
Ali, neboj nejsi v tom sama. Markétka taky se vším hází. Občas k tomu řekne hap a drze kouká, co na to řeknu. A hlavně háže s věcma co nejsou její. Takže se musí neustále hlídat, co kde bere. Někdy to dělá víc někdy míň. Prostě zkouší a čím víc jí okřikuju, zlobím se a zakazuju, tak mi přijde, že tím spíš to dělá. A ty ksichty co na mě pak dělá. Nic si ze mě nedělá a má ze mě srandu. A vrchol, když jí plácnu, tak s tím příště zase hodí a plácne se sama.
Zkrátka je to asi takový období.
Co se nočníku týče, taky z něj začala utíkat, nejdřív řekne e, i si ho donese a když jí chci posadit, řev, slzy, vzpírání a když se mi to podaří, tak uteče. Sama si na něj sedá oblečená, ale nenechá se jen tak svlíknout. No a někdy je zlatíčko bez problémů si sedne, vyčůrá, no je to houpačka a bude určitě ještě hůř.
Zkrátka se ti naši broučkové vyvíjí a my se musíme obrnit. Já se přiznám, že mi to teda vůbec nejde a asi na ní dost řvu. Někdy si říkám, že kdybych nebyla těhotná, že bych na ní byla hodnější, ale kdo ví. A až budou dvě, tak asi skončím v blázinci.
Není tady
jé, to mám radost, že v tom nejsem sama. Jídlo neřeším, Danda jí opravdu hodně, takže nějaký to házení mě nerozhází, pokud začne házet, beru a končíme s jídlem. Pití dobrý, to si pije sám a že zahazuje hrneček, no noeva. A s hračkama to dělám prakticky stejně. Zatloukávadlo máme. Tluče s paličkou o všechno, krom zatloukávadla. TAk nějak jsem si myslela, že to děti prostě dělají, jen jsem chtěla vědět, jak to řeší ostatní maminky.
Není tady
Ališ, taky se hlásíme do házecího chlívku
přičítám to hodně i tomu že jsme dost doma, kvůli nemocem moc nechodíme mezi lidi, ani ven moc ne tak nás to už doma moc nebaví
mě přijde že to tu Vojta už prostě zná, i hračky a tak vymýšlí ptákoviny. jinde si hezky hraje a nedělá neplechu
doma to je jen samý lezení na stůl, na sedačku, kramaření CD, schvávání ovladačů, lezení do schodů, no prostě samý věci co ví že nesmí, no asi nás neustále testujou
včera vymyslel že si začal sedat na opěrátko sedačky, nohy dolů, pak slezl, naskládal si pod sedačku plyšáky zase vylezl nahoru a začal z té sedačky skákat dolů padal do měkkýho a hrozně se tomu smál
zatloukací hřebíky máme taky k tomu dřevěnou palici - tu jsme teda schovali
ale u nás hračky moc nejedou, někdy mám sto chutí to všechno vyházet, stejně to tu jen zabírá místo a nehraje si nimi
nezbývá než vydržet a nezbláznit se
nočník nezkoušíme, alespoň jedna pruda nám odpadá.
Není tady
Tak u nás zatloukávadlo používám akorát já, na uklidnění. Fakt mě to tlučení uklidňuje. Dandu nejspíš uklidňuje, když tluče mně.
My teď máme období - milujeme kočár. Normál třeba i přes 2 hoďky venku, sice rohlík v ruce, ale vydrží, pacholek jeden.
My ven tedy chodíme, ale ráda bych už s ním i na cvičení, ale pořád čekáme na to očko. Jdem příští týden, tak až po, aby zas nebyl marůdek. A aby nám ho hlavně už oočkovala.
Není tady
ještě jsem chtěla, že naše spaní zase na levačku , spí v postýlce, v noci nekojím, ale stejně je každou hodinu vzhůru
netuším proč
ale tak to dvou spí celkem hezky, pak to jede. tím jak spí líp tak vstávačka lehce po šestý, to ho beru k sobě a tak do sedmi mi přeskakuje z jednoho prsa na druhé
teď už půl hodiny zase spí a já jdu pracovat
Def tak jak, neplavali jste
Není tady
Neplavali, díkybohu Stouplo to hodně, ale myslím, že obří škody to unás neudělalo.
U nás teď hrozný uspávání, ale mám takovýho tucha, že ej to tím že není utahaná. Tak dneska půjde pěkně na poštu pěšky Tam jí teda nejspíš hodím an záda, páč domů by už asi nedošla, nebo by to bylo na dvě hodiny, ale projít se musí, snad jí to maličko unaví a večerní vystoupení bude mít kratší charakter.
Jo a u nás je oblíbená nepřímá úměra - čím později se usne, tím dřív se vstává
A musím se přiznat, že házení věcí neznáme Maty občas ěnco upustí, ale že by vyloženě něčím házela, to se skoro neděje. Ale zas nejí, no
Není tady
Def Ty zalez, Ke každému svému postřehu napíšu - Def nereagovat.
, páč i já měla takhle hodné a pohodové dítě, takže vím, jaké to je bezva.
A je dobře, že jste neplavali, to je hezká zpráva.
Není tady
Def, taky to destrukčnění - ve vašem případě teda jen usínání připisuju malé únavě. Respektive malému vybití energie.
Hele a to Maty už takhle ťape i venku? to je šikulka
mě Vojta udělá venku tři kroky a končí popř. jde úplně jiným směrem než já a za žádnou cenu se nenechá přesvědčit o opaku
a stejně po třech metrech natahuje ruce a končíme
tady je zase na nule a venku namrznuto - už chci teploooooo a slunkoooooo
Není tady
Tak u nás se nehází, i když co to melu, už od včera největší zábava vysypat celou bednu s hračkama, ale zase je tam naskládá zpátky, tak to nepočítám.V kočáru vydrží max půl hoďky, akorát na rychlý nákup a zpátky a chodí už sice s přehledem, ale tak 5 metrů a chce nést, tak nevím jestli jí nechat venku trochu vztekat a jít samotnou,nebo jí nosit, mě to problém nedělá, ale mám z toho už pocit, že ze mě má dopravní prostředek, pěkně abych jí nesla na boku, aby měla paní rozhled a na zem jde jen když je něco zajímavého - schody, hřiště apod.
Není tady
Jé holky tak já to teda nechci zakřiknout, ale přidávám se do klubu chodců i za ruku chce Vojtík chodit, tedy občas má plné ruce věcí, ale to tedy pořád vysvětluju, že se chodí za ruku a je na to docela zvyklý, dneska jsme šli pěšky do parku krmit kačenky (potvory někam zalezly, tak mám veku v tašce), je to asi 500 m od nás, pak jsme obešli celý velký rybník prošli se kolem potoka, jestli ty kačky nejsou někde jinde a šli na návštěvu a v pohodě.
Jinak u nás tedy neplatí úměra čím větší únava, tím rychleji usnu, večer musím dělat "nudnou" maminku, prostě co nejméně odpovídat na otázky "totoje" a snažit se udržet v posteli, většinou to vypadá na řádění do půlnoci ale během 5 min se Vojta zklidní a ač to na začátku nevypadá tak brzy usne, no a novinka poslední dobou ho vytáčí moje hlazení a ruka na oušku (což ještě donedávna miloval a vyžadoval), ale když už vidím, že je načnutý tak dám do postýlky a on se uhuštá sám prostě se to spaní vyvíjí dle Vojty a já se přizpůsobuji a docela mi začíná chybět to usínání, kdy jsme byli naplepení na sobě a já ho držela za ruku, no ale ono to za měsíc může být zas jinak
Není tady
Gall - jj, už chodí venku. Ještě je nejistá, takže jde ráda za ruku, což je výhoda :d Dneska jsme došli do lékárny, řekla bych cca 400 metrů? Tak nějak, plus mínus. Tak doufám, že se priocházka projeví a usne jako špalek Akorát v krámě teda musela do šátku, páč to by rabovala jak divá. V lékárně se snažila ukořistit všechny UM co tam měly vystavený
Není tady
No tak v krámu to taky nakupuje jak divá hází do košíku, nejen našeho, všechno co potká.S únavou to chce vychytat, tak akorát, když už je unavená moc tak taky usnout nemůže.A vypadá to , že u nás dneska vyleze i sluníčko, tak po O vyrazíme ven, vůbec by mi nevadilo, kdyby už se ta zima nevrátila.A máme teď problém s koupání, upadla ve sprcháči a dost se bouchla do makovičky a teď se bojí a už 3 dny večer pláč, takže jí jen rychle osprchnu, a to už jsem tam včera byla s ní, udělala jsem z PET lahve čůracího panáčka
a nic, tak doufám, že to zas odezní.
Není tady
Hele, my se taky hlásíme do klubu chodců. Danda se držel za ručku chvilku a pak se prostě pustil a šlape sám. A nějak si to užívá, takže jedem v kočíku tak půl hodinky a pak chce ven a ťape venku, to tedy chce držet za ručku, což je i pro mě dobrý. Holky, ujde toho docela dost, dneska ušel tak 60m venku, což je docela dobrý. Měl tedy motivaci, táhnul mě za bagrem. Ale je tedy fakt, že to ťape v těch bufákách. Kupodivu mu to vůbec nevadí, ale koupíme mu botky jiné, páč tyhle mi fakt nepřijdou na chození vhodné.
Není tady
Tak včera jsme koupili botky, hned jsme venku vyzkoušeli a super. Mám radost, hned je to jiné mimčo.
vůbec nelituju nevození za ručičky, rozchodil se tak suveréně sám, až jsem koukala.
Není tady