29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak, Mishi - a teď ti napíšu svůj názor, můžu??!!
Nechtěla jsme tě odrazovat od tak brzké návštěvy Mudr. - ale !!!!
Vezmi si, že jsi opravdu otěhotněla 1.-2.1.2011 - tj. jsi max. 20 dnů po OVU - pro představu při normálním cyklu to odpovídá cca 34DC - a sorry, ale to žádnej doktor nemůže na UTZ nic vidět!!!! Zbytečně tě straší, protože nepřipustí, že ovu mohla opravdu proběhnout až 30Dc(nebo kolik). Podle mýho názoru( a i když nejsem doktor, stojím si za tím),
jsi otěhotněla později a fyzicky není možné, aby bylo něco na UTZ vidět 20.ledna 2011!!!!
Nevím, jak jste byli domluveni s mudrem, ale ta kontrola byla předčasná, když v pátek bylo hcg 64, nemůžeš za 6 dní vidět kuliferdu, jak se protáčí v děloze a dělá přemety. Jsem přesvědčená, že to je tvůj případ, při mimoděložním by tak krásně nesílila(a to přímo ukázkově) čárka na testu.
Hoď se do klidu a buď trpělivá tak, jak jsi s testováním. U mě je to totiž naopak - po blbý zkušenosti s takovýma brzkýma kontrolama a šílenýma nervama(oproti tomu čekání na možný testování je k smíchu) jsem šla podruhý na ultrazvuk až v 9.týdnu. A měla jsem šanci, že buď to bude OK, nebo ne, ale bude to JASNÝ.
Strašně moc ti držím palce dál, podle mě jsi úplně pohodová těhule, která otěhotněla JINDY, než podle tabulek a PŘEDPOVĚDÍ ultrazvuků.
Není tady
Od početí
Od PM
(mIU/ml)
7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5
14 dní
28 dní (4t)
3 - 426
21 dní
35 dní (5t)
18 - 7,340
28 dní
42 dní (6t)
1080 - 56,500
35 - 42 dní
49 - 56 dní (7-8t)
7,650 - 229,000
přesě jak píše Veru s mimoděložím bych si hlavu nedělala
Není tady
Mishi, ja jsem na UZV nemela v 5tt taky nic, ani naznak cerne dutinky. Taky mi tam litalo 14 dni oproti posdledni MS. I mala se nekonec narodila oproti terminu o dva tydny pozdeji, ale s porodni vahou presne 3kg. Proste nejak doslo k oplodneni o dva tydny pozdeji, nez melo. A je to dost divne, protoze po snazeni okolo domnele ovulace uz sex nebyl, snad jen jednou v tom mesici. Takze ja verim, ze to tak muze byt i ve tvem pripade. Taky mi hrozili mimodeloznim, ale nebylo to tak.
Upravil(a) Sakura (20. 1. 2011 13:27)
Není tady
Misho počkej na to hcg, pokud bude 500 tak jistota na utz by měla být až koncem týdne, já bych dřív nešla ale domlouvat se s Dr. je někdy těžký..
Není tady
Misho, to jsou tisice.
Není tady
Misho, ja jsem sla az za tri tydny po prvnim UZV v 5tt, a pak byla uz nejen dutinka, ale i srdicko.
Není tady
Misho, já to nemyslela zle s tou kontrolou, jen mi to prostě přišlo brzo a fakt někdy ty doktory nechápu, vždyť to hcg znal a počítat snad umí, když je doktor...
Za ty 4 dny možná bude vidět dutinka, ale když nebude, bude tě zase strašit - se vymluv, že prostě nemůžeš, zavolej mu zítra(jestli to jde) a domluv se nejdřív na čt nebo pá, pokud bude trvat na včasné kontrole.
Fakt si myslím, že je brzy.
Ohledně toho, kdy se tak něco ukáže na UTZ, to je různý. Obecně by mělo od 5tt+0 být něco vidět, ale max. tečka v děloze, u mě v 5tt+6 viděl něco, co odpovídalo 4tt+6 a to si vezmi, že některé holky v 5tt+6 vidí i srdíčko.
O týden později bylo už i srdíčko - těhu ale skončilo v 10tt (missed abort -někdy v 8.tt konec), proto jsem šla za půl roku s novým těhu až v 9.týdnu a teď jsem ráda, že ta "dutinka" na chvilku po obědě usnula
Není tady
Ahoj Mishi,
ja som bola na UTZ v 5+5 a bol tam vaček, ale doktorka mi hovorila, že sa zbytočne moc ponahlam (pritom ma objednala sestrička). Ked som jej povedala , že som sa bala mimoděložného, tak mi povedala, že to aj tak nezisti. Čo som nepochopila vobec, však keď mi robila UTZ, tak musela vediet kde ten vaček je .....proste je v tom pekny chaos...tak nech sa už na ďalšej kontrole nieco ukaže
Není tady
Jejda a co jako chtěl tvůj doktor v té děloze vidět????? Tečka v děloze je patrná obvykle od HCG 1000, dřív ti většina doktorů ani UTZ neudělá. Když jsi měla v pátek 64 tak je to prostě ještě strašně brzo Samozřejmě že to nemusí dopadnout dobře, ale ještě je strašně brzo na soudy. Zkus nepanikařit a drž se, na příští kontrole už může být vidět krásně!
Není tady
Míši ale měl by to brát podle HCG, obsvlášť u tvých rozházených cyklů...hele já měla minule čárky asi jako ty, za týden jsem začala špinit a na UTZ ještě nebylo nic, protože HCG teprve 600. S kontrolou, čím dýl to vydržíš, tím líp...ať už máš jistotu že když tam půjdeš, tak tečka v děloze bude.
Já bych se objednala na 31. a sledovala to, kdyby začly bolesti tak šupem na pohotovost, ale podle mě zatím není důvod k panice. On ten doktor taky už tento týden viděl 2 mimoděložní tak jaksi automaticky počítá, že by to mohlo být další
Není tady
Miško, nakoukla sem amusim ti napsat. s jiříkem jsem taky otěhotněla o mnoho později, až 44.den jsem našla slaboulinkatou čárečku. termín porodu podle MS sem měla 15.11. a podle UTZ 2.12. a narodil se toho 2.12. s normálníma mírama - takže žádný přenášení...taky sem čekala až bude kdy co vidět. Tak držím palce, ať je to stejný případ !!!!!!!
Není tady