|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojte holky, preji vsem nej do noveho roku 2011!! 
Mate nektera zkusenosti s Gyncentrem v Ostrave? Dr. Pavel Cermak?
Premyslim o IVF.
Muzete mi napsat co vsechno je nutne pred IVF podstoupit, testy atd..
Diky za jakoukoliv radu!
Není tady

NEMÁM, jsem po IVF v Polance v Ostravě, gyncentrum neni nic moc,Dr.Čermak na nej jsou spatne nazory, je tam jeden prima doktor rozumny, MUDr.Lachcina, doporucila bych ti jit k nemu, je to jediny clovek, co by te necpal hnedka do IVFka, nebot cermak jde hnedka na vec(IVF) a prvni,co je zajima, jestli mas tolik penez na IVF, holky jsou hodne zklamane z jejich pristupu,ale MUDr.Lachcina ma velmi lidsky a individualni pristup.Ja jsem otehotnela po IVF v Polance, teda v Olmiku, s malymi vyhradami to ujde, netlacili me hnedka do IVF, nekdy divny pristup,ale pro mimco clovek vydrzi vse.Tak si muzes vybrat.Dej dokaz na net a precti si nazory jinych zen, na netu je jich hafo.Drzim pesti,at se dobre rozhodnes.
Na vysetrenich zalezi, co je u tebe za problem a co zvoli lekar, nejde se hnedka na OVF,ale resi se to treba IUI, nebo rizenym snazenim, lekama a tak.IVFko je to psoledni,co te ceka na ceste za mimcem.
Není tady
Ledi diky,
snazime se uz dlouho, zkousela jsem IUI i prasky a nic, teda 4x jsem otehotnela bez pomoci,ale vzdy jsem potratila. Takze si myslim ze to IVF je ma posledni nadeje. Ziju v zahranici a tady me jenom posilaji na trapne vysetreni krve a nic moc pro me nedelaji, hormony a IFV je tak drahe ze si to tu nemuzu dovolit.
Dr. Cermak mi rikal,ze mam nabeh na PCO a trochu mensi delohu, ale to pry neva. Jeho jednani se mi zdalo suverenni,(arogantni?) IVF mi nenabidl to spis ja tlacim.Byla jsem doma mezi svatkama a zalozila jsem si kartu. Nevim jestli mam silu neco menit. Manzu poslal na spermio. Porad jake testy musim mit hotove pred IVF? Vim ze chtel udelat hormonalni profil + 3.den krev. Co vic je treba? Genetiku mam v pohode.
Diky!! a netik taky skontroluju 
Není tady

Hmm, myslim, ze tvuj problem je nekde jinde nez v neplodnosti, pokud jsi 4X otehotnela, pak otehotnet muzes,ale nedonosis to, to nedonosis ani pri IVF.Tam bude jiny problem, mozna imunologicky, nech se poradne vysetrit na autoprotilatky, MAr test a jine testy.Uvidis.IVF je v pripade, ze mas neplodneho manzela a ze ty sama nemuzes mit deti, to bys nikdy neotehotnela,ty evidentne otehotnet muzes,cozje moc fajn, ze mas aspon tuto sanci.
Mela bys patrat, spise po pricine potratu,IVFko neni vsemocne, otehotnis,ale potratis, to neni reseni a zbytecne vyhazovani penez.Chce to autopriotlatky proti zona pellucida, a jine priciny, kardiolipinove protilatky, ty jsou nekdy odpovedne za potrat dost casto,PCO mas prokazane, nebo jenom z UZ? to nic neznamena(na plodilkach je holka,co pri PCO 3 deti jen za pomoci clostylbegytu).Pak nejaka porucha srazlivosti(leydenska mutace)(myslim, ze to se standardne nevysetruje v CArech ale na hematologii).Po tom bych patrala, nez bych sla na IVF,je to spusta penez a je treba mit jistotu, ze po otehotneni se nestane nic, co by mohlo byt odpovedne za potrat.Taky psychika hraje hodne velkou roli.
Nevim,zda ti tyto testy delali,ale rekla bych to doktorovi, co jsi napsala sem, je to dulezita informace.Zkus si na toto tema popovidat s MUDr.Cermakem, zda by ti mohl zodpovedet ty potraty(aspon,co by to mohlo zpusobit a zda je mozne udelat nejake testy)?Pokud se nic nenajde, sla bych do IVf.
Drzim ti hrozne moc pesti,jde hlavne o to s temi doktory komunikovat,ptat se a tak.Sice je to nekdy otravuje,ale IVf neni zrovna levna zalezitost a tak je treba pro uspech udelat vse, co je potreba.Verim, ze se povede,je tady hodne holek,co si tim prosli, tak se ptej,tady ti urcite pomuzou, treba na plodilkach jsou super holky s velkymi zkusenostmi.Drzim ti pesti.
Upravil(a) ledovecek (10. 1. 2011 19:13)
Není tady

Koukni:http://mladazena.maminka.cz/scripts/detail.php?id=269150
Není tady
PCO jenom z ultazvuku. Jo tu imunologii bych si nechala vysetrit, nevis jak dlouho se ceka na vysledky a delaji to u obou?Na to musim do Cech tady to ti blbci nedelaji.
Mam snizenou funkci stitne zlazy, jsem na praskach takze stabilizovana. Mela jsem plno testu, vysetreni s barvivem, hysteroscopii, vse v poho. Asi tak pred dvema mesicama mi rekli ze mam brzo ovulaci, ze vajicko potrebuje aspon den at je vetsi a silnejsi na oplodneni. Mozna to je ono, brala jsem prasky ale nic. Taky beru vitamin B6 mel by pomoc s lutealni fazi. A koupila jsem si i Gynex kapky, listovka je samozrejmosti, delam co muzu. Je mi 33 takze me zacina tlacit vek.
Není tady

zacko, ani já moc ostravský CAR nedoporučuju,... kde jsem se ptala, nikde mi nikdo neřekl žádnou extra chválu... z dobrých 20ti referencí, které jsem splašila, asi jen 2 holčiny byly spokojené. já ho vyloučila při volbě okamžitě.
ale může se klidně stát, že budeš ta třetí 

Není tady

já jsem jezdila do Zlína... mám za sebou 1 IUI a 2 IVF, s transfery, ale bez úspěchu, bohužel... nemáme ani mražáčky.... zatím přemýšlíme co a kam dál

Není tady
Žačko, určitě je potřeba provést důkladné vyšetření, než se rozhodnete pro případné IVF. 4 potraty už nejsou náhoda a je třeba to řešit, nejlepší pro tebe by asi bylo jít do dobrého CAR, kde by se tím zabývali a netlačili tě hned do IVF. Já měla potraty 2 a před IVF mi doktor řekl, že už je to na pováženou a že kdybych po IVF měla zamlklé nebo zase potrat, tak mě určitě poženou na různá vyšetření. Je rozhodně lepší to pořešit než uvalíš dvacet tisíc za IVF a to nemluvím o hormonech atd., prostě IVF není úplně banální věc.
Podle mých - laických - zkušeností je určitě na místě udělat imunitní vyšetření (protilátky proti plodu), hematologické vyšetření (některé mutace mohou způsobovat poruchy srážlivosti a tím potraty) a genetiku.
Není úplně pravda, že ti při opakovaných potratech IVF nemůže být k ničemu: záleží na tom, v čem je u vás příčina potratů a to se musí napřed zjistit. Pokud by u vás byl například problém v genetice (některá embrya se nevyvíjela dobře a to vede k potratům), dá se při IVF udělat preimplantační diagnostika a vybrat jen zdravá embrya..nebo prostě už jen tou delší kultivací vybrat embrya, která se nejlépe vyvíjí a jsou zdravá. To je ale několik specifických případů, problém může být v té imunologii nebo v krvi a to by se řešilo prášky, případně injekcemi.
Je mi jasné, že to máš těžší tím, že žiješ v zahraničí, ale tím spíš bych si našla dobré centrum, aby to stálo za to a léčba k něčemu vedla. Jinak na závěr tě potěším - osobně znám dvě holky, které měly každá 4 potraty, a obě už mají miminko (a to bez jakékoli léčby) - prostě to nakonec klaplo. Tak moc držím palce!
Není tady
Holky diky moc za rady.
Ronjo prave doufam, ze by vybrali ty dobre vajicka. Testu jsem tady mela hodne a na nic moc neprisli. Genetiku mame oba v poradku, vcera jsem se divala na kopii karty a byli tam i testy na nejake mutace, vsechno negativni. Prave ty protilatky proti embryu tady nedelaji. Vubec nevim jak to muzou zjistit, kdyz clovek neni tehotny. A myslite si kdyz mam krev 0 negativ a manza A positiv je to problem, vetsinou to doktori prehlizeji, ze to neni dulezite?
Este jednou diky moc vsem! 
Není tady