|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj maminkya tatínkové :-),
chci se zeptat, jak na tom byly vaše ratolesti v 8. měsíci. Náš bobek se dokáže otočit ze zad na bříško, někdy i zpět a otáčí se pomocí ručiček v ose, když je na bříšku. Zvedá nožičkya prdýlku a má tendenci se plazit, ale zatím se posunul jen asi dvakrát o kousíček. Z čeho mám trošku obavy, že ještě ani nesedí, když sedí v křesílku, tak se dokáže zvednout, posadit, ale tam je jištěnej ze všech stran. Jinak se neudrží, když ho zkouším posadit. Trošku mě to znervózňuje, protože kolem sebe vidím mraky dětí, který už v tomhle měsíci buď choděj a nebo zkušeně seděj a my nic :-( Ach jo......
Není tady
já myslím, že je ještě čas. Terezka si poprvé sedla až v 10ti měsících, kdy se taky zároveň naučila lézt po čtyřech. Do té doby se ani neplazlila, jen se rukama odstrkovala dozadu, protože máme lino a klouzalo jí to... 
Od osmi měsíců jsem ji posazovala jen na jídlo do židličky, navíc byla obložená dekou, aby se nebortila. Ale bylo to pokaždé jen na pár minut 
Není tady
Romčo, co blázníš? V 8. měsících se moje Kačenka neuměla plazit, natož lézt, jen couvala, sama neseděla. Všechno se zlomilo v 9. a 10. měsíci, kdy se konečně naučila lézt a pak v 11. měsíci chodit, ale do té doby mi přišla zaostalá
K čemu ti bude, že v 8. měsíci se bude snažit prcek chodit? Vždyť je to brzy. A že nesedí? Však za chvíli bude, dej mu čas. Jestli máš kluka, dej mu víc času, bývají línější než holčičky, ale taky samozřejmě ne všichni. Hlavně nesrovnávej s ostatními dětmi, každé má své tempo. Já mám děti tři, tak o tom něco vím
Nejmladší Ondrášek dodnes neumí pořádně držet hlavičku .. a co má jako beeejt? 
Upravil(a) petjule (10. 1. 2011 15:12)
Není tady
Vůbec bych se neznervózňovala. Matylda seděla tuším někdy na konci devátýho měsíce? Neposazovala jsem vůbec a ani to nedoporučuju, dítě se akorát bortí a založí si na špatný sed. Kdyby se ti to echt nezdálo, skoč k doktroce, ale myslím že tam uslyšíš to samý co tady
Neboj,však to všechno dožene 
Není tady
Moc děkuji za reakce, potřebovala jsem to slyšet. Doktorka říkala to samé, nechat ležet a nic neuspěchat, ale když to člověk vidí kolem sebe, tak si říká, jestli je to v pořádku. Jedna známá mi dokonce psala, že její mimčo si sedlo pozdě a to mělo být zrovna v osmém měsíci :-( A my stále a pořád nic a ani to zatím příliš nevypadá :-(
Není tady
Cau Romco,fakt klid,ono spousta mamin rekne,moje dite uz umi sedet od 4.mesice
jenze to bohuzel znamena,ze ho mamina posazuje a ne to,ze dite umi sedet.Jak pise Def,predcasnym posazovanim prckovi jen ublizujou,ono si to telicko k tomu dojde az na to bude svalove pripraveny.
Mrkni na muj metrik,Alexkovi bude rok za par dni a nesedi...nekdy kolem devatyho mesice zacal klecet,a tak v desatym mesici zacal sedet,ale jen v prekazkovym sedu..klasicky s obema nohama dopredu nesedi proste.Byli jsme na kontrole u dr. a ona rikala at ho posadim,ja rikala,ze jeste nesedi,a ona uplne s klidem rekla "aha,no to nevadi,to ono bude treba driv chodit nez sedet" a vypada to,ze to tak dopadne 
Není tady
Romčo, neblázni..každý dítě má svoje tempo. Nekoukej na ostatní
, tvoje dítě je jedinečný a až si bude chtít sednout, tak si sedne..buď v klídku 
Romco - ono je strašně těžký se tomu srovnávání ubránit. Každej sice říká, abys to nedělala, ale jak, že jo? I tady, kde ti chceme poradit, jsme ti napsaly, kdy cca naše děti seděly, takže když tvůj prcík nebude za měsíc sedět, s hrůzou nás prokjeleš, protože už se vám blíží termín, který jsme tu udávaly my. Vážně se neděs, jsou děti, který skutečně dřív chodí, než sedí 
A vždycky když ti nějakápřehodná maminka bude plácet o jejich Pepíčkovi, kterej v pěti měsících uměl stepovat, si pomysli svoje
a hoď na ní bobek 
Není tady
Romčo, vůbec si z toho nedělej hlavu. U nás to bylo opačně Vojta byl do všeho hrrr, seděl v 6ti měsících a v 8už obcházel postýlku, ale sám začal chodit a pustil se mojí ruky až ve 13ti měsích, takže vůbec nemůžeš srovnávat. Každé dítko je originál. Jedině zábavnou hrou procvičovat a neboj prcek na to přijde sám až bude jeho čas. 
Není tady
Definitiv napsal(a):
Romco - ono je strašně těžký se tomu srovnávání ubránit. Každej sice říká, abys to nedělala, ale jak, že jo? I tady, kde ti chceme poradit, jsme ti napsaly, kdy cca naše děti seděly, takže když tvůj prcík nebude za měsíc sedět, s hrůzou nás prokjeleš, protože už se vám blíží termín, který jsme tu udávaly my. Vážně se neděs, jsou děti, který skutečně dřív chodí, než sedí
A vždycky když ti nějakápřehodná maminka bude plácet o jejich Pepíčkovi, kterej v pěti měsících uměl stepovat, si pomysli svojea hoď na ní bobek
Je to pravda, srovnávání je těžký se ubránit .. lhala bych, kdybych řekla, že to někdy i teď nedělám .. ale nemám z toho těžkou hlavu, musela bych se zbláznit, protože ten můj nedonošeneček je opravdu pozadu. Buď v klidu 
Není tady
Definitiv napsal(a):
A vždycky když ti nějakápřehodná maminka bude plácet o jejich Pepíčkovi, kterej v pěti měsících uměl stepovat, si pomysli svojea hoď na ní bobek
Naprosto výstižné, ale naprosto. Já se snažím to házet za hlavu, ale furt je to ve mně, a jak ubíhají měsíce, tak to řeším víc a víc, ale snažím se to nedávat na sobě znát a říkám, že to neřeším, ale řeším. Člověk sedne každý měsíc k internetu a už zadává 8 měsíční miminko a tam čte: v tomto věku se už dítě bez problémů posadí, leze a dokonce se snaží i stoupnout :-)))))))))))))))))))) To je něco na mě :-)) Pak se podívám na ten svůj poklad, kterej se zatím jen otočí ze zad na bříško a náhodně i přepadne zpět na záda a je mi ouvej :-)))))))) Ale věřím tomu, že až mu bude 15 let, tak to, že se mu do pohybu jako miminku nechtělo už řešit nebudu, tak jako to nebudou řešit další maminy, protože ve věku 15-ti let už chodí "každej". Vím, že to tak je i třeba se zoubkama, leckterá maminka řeší kdo kolik má zubů, ale to je tak, jak kdybychom chtěli popohnát dásinka k tomu, aby ty zoubečky dřív vylezly, je to prostě nesmysl. Já spíš potřebuji slyšet i od jiných maminek, že i jejich dítě na tom nebylo jinak. Abych se trošku "uklidnila", protože jak říkám spíš poslouchám kolem sebe opaky a vzhledem k tomu, že žiji MOMENTÁLNĚ na vesnici, tak vím, že to tady každá řeší a skrz prsty si říká, že my furt nic a oni už tohle a tamto :-(
Není tady
Já si vzpomínám, že babinetích mimin se Veru první otočila na bříško. Pak dlouho nic, a když ostatní už dávno seděli a lezli po čtyřech, tak Vera stále nic, v 9měs. se nějak omylem posadila a už to jelo
v roce chodila a bylo to
Minule ve školce nějaká babička říkala, že mají 2 týdení holčičku a že si už sedá! to jsou takové blbiny, ony je posazují, aby mohly pak uchvacovat okolí, no fuj velebnosti 
Není tady
Romco - zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla, vrazila jsem do známý a ta říkala, že její klučík se posadil až v patnácti měsívích
A že prý měla hroznýho nerva z okolí, což se chudince nedivím, úplně si dokážu představit ty kecy 
Tak neboj a zkus nesrovnávat :pussu:
Není tady
Ahoj Romčo, tak já o srovnávání něco vím. Davídek se začal otáčet až někdy v devíti měsících, a to stylem, že se otočil na bříško, kleknul si, sednul si. Do té doby se prostě neotáčel. V jedenácti měsících začal lézt, ve dvanácti se stoupl a teď oblézá nábytek. Sedal si divně prostě z kleku si sedl a z lehu si sedl asi až někdy okolo jedenáctého měsíce.
Moc jsem se tím trápila, fakt byl pomalejší, dokonce je jediné podzimňátko, které ještě nechodí. Okolí mě deptá kecama: nechodí, protože ho to neučíte (nevodíme za ruce). Ale hážu na něj bobek. Je tedy fakt, že dneska si Danda stoupl, chytnul se mě za ruku a rozešel se. Což mě strašně dostalo, pořád jsem si říkala, že se rozeběhne sám.
Takže nehrotit, děti si na to přijdou.
Není tady
Upozorňuju, že na všechno si přišel sám. Tedy je fakt, že jsme ho asi od osmého měsíce posazovali, ale stylem, že byl v pololehu, protože jak jedl, tak nechtěl u toho ležet. Takže asi tak.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Romco - zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla, vrazila jsem do známý a ta říkala, že její klučík se posadil až v patnácti měsívích
A že prý měla hroznýho nerva z okolí, což se chudince nedivím, úplně si dokážu představit ty kecy
Tak neboj a zkus nesrovnávat :pussu:
Uf, takže můžeme mít před sebou dalších 7měs.?
To už bych si to šla do té doby asi hodit (nadsázka), snad to bude dřív 
Není tady
Ališa napsal(a):
Ahoj Romčo, tak já o srovnávání něco vím. Davídek se začal otáčet až někdy v devíti měsících, a to stylem, že se otočil na bříško, kleknul si, sednul si. Do té doby se prostě neotáčel. V jedenácti měsících začal lézt, ve dvanácti se stoupl a teď oblézá nábytek. Sedal si divně prostě z kleku si sedl a z lehu si sedl asi až někdy okolo jedenáctého měsíce.
Moc jsem se tím trápila, fakt byl pomalejší, dokonce je jediné podzimňátko, které ještě nechodí. Okolí mě deptá kecama: nechodí, protože ho to neučíte (nevodíme za ruce). Ale hážu na něj bobek. Je tedy fakt, že dneska si Danda stoupl, chytnul se mě za ruku a rozešel se. Což mě strašně dostalo, pořád jsem si říkala, že se rozeběhne sám.
Takže nehrotit, děti si na to přijdou.
No, já doufám, že si na to přijde...musí
Ale i tak děkuji za reakci. Já to slyšela taky, že teď je sice klid,ale pak to prý jde všechno ráz naráz....Je to asi blbý, že to tak napíšu, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama.... 
Není tady
romčo, klid. Nesrovnávej, každé dítě je individuální.
Mému vnoučkovi je dnes 9 měsíců a už i pár vteřinek sám stojí. Všechno si řídí sám, sám se posadí, sám si stoupne, když chce, drží se něčeho, a pak si zase sedne, nebo leze, když ho to přestane bavit. Dcerka ho nijak necvičila ani se sezením, ani se stoupáním si. Zatím nemá žádný zoubek. Jeho maminka, moje dcerka, seděla v 11 měsících a chodila asi v 16 měsících. A jaká je z ní dneska máma. 

Romco fakt klííííd. Dany nelezl a neseděl až do roka. Jen se plazil . Dva dny po roční kontrole, kdy nás Dr. poslala na Rehab, aby ho naučili lézt, se sám rozlezl, a tím jak byl na kolínkách, tak začal i sedět
A hned si klekal vzpřímeně a začal si stoupat, což je špatně, protože z toho plazení namá vyvinuté svalíky na nohách 
Takže .... do roka buď v klidu. Pak už tě asi začne Dr. honit po rehabkách 
Není tady
No,ona už nás hnala po rehabkách, když se mu nechtělo pást ve třech měsících. Jemu se na bříšku nelíbilo, pořád řval jak kdyby ho na nože brali, tak jsem ho na to bříško tolik nedávala. Ale na rehabce mi řekli, že už chodit nemusím a vypadá to, že se tam s postupem času asi vrátíme.
Upravil(a) romca999 (11. 1. 2011 22:26)
Není tady
Meli jsme super rehab.doktorku a ta vzdy rikala-zadny posazovani.Cim delsi lezeni po ctyrech,tim lepe..Tim lezenim si krasne procvicuje a zapojuje vsechny svaly.Nas malej lezl asi od 8 mesice,posadil se( sam!) az nekdy kolem roka.Chodit zacal az v 15 mesicich. Vydrz ;-)
Není tady
Romčo Danda na břiše nechtěl být ani náhodou. A dneska na něm spí pořád. Já jsem naopak trošku své doktorce lhala, kdybych jí řekla, že se danda otočil až v devíti měsících, tak mě tahala po rehabkách, ale takhle jsme měli klídek. A přišel si na všechno naprosto sám.
Není tady
Moc všem děkuji z reakce - fakt mi to pomohlo :-) děkuji Romča
Není tady