Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » poselství pro všechny lidské bytosti - message for all human beens Lit

#76 24. 3. 2011 20:28

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: poselství pro všechny lidské bytosti - message for all human beens Lit

Hir,
já teď začínám chápat hermana gloria

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#77 24. 3. 2011 20:40

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipku ahoj,
vis chtela bych k tomu dodat,ze kdyz je clovek skutecne, skutecne az takhle vazne ovlivnen,neni to legrace,proste neni. Na druhou stranu to vsak vubec nejde brat vazne. Nemyslim tim,se tomu vysmivat,to ne,to by byo zoufalym a opovrhujicim cinem,ale proste to nebrat vazne. Nevim neumim to asi rict. To neva ,zivot je opravdu zajimavej a je v nem opravdu mnoho barev-vnimani. (a vsechno ma svoji pricinu)  smile

Je super ze hermana chapes,to je super tummenuppwinksmile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#78 24. 3. 2011 20:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
ne, to vážně není sranda, asi rozumím. Napadá mě k tomu jedna věta: největším dobrodiním, které můžeme našim blízkým prokázat, je nechat je dělat kopance svým způsobem smile

Upravil(a) Tulipánka (24. 3. 2011 20:57)

Není tady

#79 24. 3. 2011 21:05

Marila
♥♥♥----

dusička napsal(a):

Marilo - kecáš - hřešíš taky jako každý člověk

Ale já jsem neřekla přímo,že nehřeším,možná že jsem to zle podala.Nežiji ve strachu z hříchů,neboť tu je někdo,kdo odpouští :)Ukaž toho,kdo je bez hříchu............?

-----------------
Pam ale jak ty můžeš vědět,že obrácení na víru mi moc nepomůže?Chybí mi pochopení a procítění Kristova vědomí? A jak toho chceš dosáhnout ty bez Ducha Božího?Pokud používáš třeba meditace je to tvá věc,neberu ti to!Ale ani já Ti tu neříkám,co ti nepomůže a co ti chybí.
Dále Ježíšovo evangelium a další apokryfy nezařazené v bibli nedávají smysl s původními evangelii,takže se neshodují!
Nehledáš v ní bibli odpovědi a přitom říkáš,o čem se v ní nepíše.Nespojuj si stále tuto knihu s církví,samotná církev ji moc nečte a nepreferuje,mají svoje spisy,katechismus apod.

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#80 24. 3. 2011 21:15

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Hir,
ne, to vážně není sranda, asi rozumím. Napadá mě k tomu jedna věta: největším dobrodiním, které můžeme našim blízkým prokázat, je nechat je dělat kopance svým způsobem smile

smile

Není tady

#81 25. 3. 2011 6:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ale já jsem neřekla přímo,že nehřeším,možná že jsem to zle podala.Nežiji ve strachu z hříchů,neboť tu je někdo,kdo odpouští :)Ukaž toho,kdo je bez hříchu............?
Také nežiju ve strachu hříchů, ale já bych to tak nepojmenovala. Já se snažím žít podle svého svědomí. A když hřešíš, jak Ti Bůh odpustí. Ten balvan z hříchů - ten si musíš odpustit sama v sobě, aby ses ho zbavila.
Marilo - nikdy není bez hříchů, prostě člověk hřeší. Ale - co je hřích? Kdo to řekl, tohle a tohle je hřích. Hm.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#82 25. 3. 2011 8:23

majkafa
Host

Marila napsal(a):

Ale já jsem neřekla přímo,že nehřeším,možná že jsem to zle podala. Nežiji ve strachu z hříchů,neboť tu je někdo,kdo odpouští :)Ukaž toho,kdo je bez hříchu............?

Přesně kvůli tomuhle pokrytectví jsem se ve 14-ti vzbouřila proti rodičům a přestala chodit do kostela a opustila katolickou církev.
Kolik zla nadělaly kolem sebe třeba jenom obyčejné (některé) babky z naší vesnice, jen zavřely za sebou dveře kostela.
NO A CO?
Vždyť zase půjdou na zpověď, a pánbůh jim odpustí. dumbomsad

Upravil(a) majkafa (25. 3. 2011 8:28)

#83 25. 3. 2011 8:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marila napsal(a):

-----------------
Pam ale jak ty můžeš vědět,že obrácení na víru mi moc nepomůže?Chybí mi pochopení a procítění Kristova vědomí? A jak toho chceš dosáhnout ty bez Ducha Božího?Pokud používáš třeba meditace je to tvá věc,neberu ti to!Ale ani já Ti tu neříkám,co ti nepomůže a co ti chybí.
Dále Ježíšovo evangelium a další apokryfy nezařazené v bibli nedávají smysl s původními evangelii,takže se neshodují!
Nehledáš v ní bibli odpovědi a přitom říkáš,o čem se v ní nepíše.Nespojuj si stále tuto knihu s církví,samotná církev ji moc nečte a nepreferuje,mají svoje spisy,katechismus apod.

Marilo,
jak ty víš, že jsem bez Ducha Božího? Jenom proto, že nevěřím slepě bibli?
Z toho, že v ní už nehledám všechny pravdy, usuzuješ, že ji neznám? Myslíš, že nevím, co se v ní píše a nepíše? Hmmm...takoví Svědci Jehovovi to u mně vzdali, protože velmi dobře pochopili, že zatímco oni čtou Strážnou věž, já čtu bibli smile
Toto: "Dále Ježíšovo evangelium a další apokryfy nezařazené v bibli nedávají smysl s původními evangelii,takže se neshodují!" je prostě kouzelné smile Co jsou to prosím PŮVODNÍ evangelia? Jsou opravdu původnější než ta Ježíšova, tedy Mistrova, na kterého se celý Nový zákon odvolává? No to snad ne.....

Církev a bibli nelze oddělit, protože církev se bible zmocnila a přetvořila ji k obrazu svému.
Vždyť ani ten překlad Otčenáše z aramejštiny neodpovídá...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#84 25. 3. 2011 12:40

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Marila napsal(a):

Hledá-li člověk Boha upřímně a ze srdce,dá se mu poznat.Pokud však uvěříš,že je v nás,je to pokus o zbožštění nás samých a už nemáš potřebu hledat ho doopravdy,můžeš si jen představovat a domýšlet jaký je.

A zde je dalsi otazka wink :  existuje vubec nejake meritko podle ktereho by jeden subjekt (bytost 1.) mohl objektivne zhodnotit,posoudit,ci nahlednout do sveta druheho subjektu (bytost 2. ) ?
Tim chci rict-poznat jak druhy uprimne hleda a jak otevrene ma srdce?

Kdyz Ty napriklad uveris ,ze Buh neni i v nas, mohla bych tedy potom take jako Ty, si blahove domyslet a tvrdit,ze si naopak Ty jen domyslis a predstavujes jaky Buh je?
Ano mohla a potom by to bylo totez co delas Ty akorat z druhe strany. smile

Slova prilis klamou a je mozne ze hacek muze byt v problematice vyjadrovani a vhledu do neceho tak nevyjadritelnyho.
Boha v jeho cele uplnosti nelze vubec obsahnout nasim lidskym omezenim  a to je mozna to co Ty muzes myslis tim kdyz rikas ze neni v nas. To me jen tak napadlo, ale jista si nejsem.

Ja tvrdim,ze je i v nas,ten kousek Jeho a samozrejme ve vsem okolo je obsazen.

Lidska mysl a jeji vnimani tehle veci je ruznobarevna,vid? smile

Pěkně napsané, Hir . Cítím to podobně...

Upravil(a) Wiki (25. 3. 2011 12:41)

Není tady

#85 25. 3. 2011 13:42

Marila
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Vždyť zase půjdou na zpověď, a pánbůh jim odpustí. dumbomsad

V základu máš pravdu.Pokrytectví v katolic.církvi tu nemusíme rozebírat,to je všeobecně známé.Nějaká zpověď člověka ke člověku nepomůže,protože dotyčný nemá tu moc,mu odpustit nebo ho nějak očistit.Mrkni se na to,co říká Ježíš...,,Synu odpouštějí se ti hříchy."To Ježíš řekl,když viděl jejich víru a pak zločinci na kříži,který se ho zastal(Ježíše) ,,ještě dnes budeš se mnou v ráji"
Bůh není slepý,aby neviděl do srdce člověka,odpouští tomu,kdo ho vyzná a olituje svůj hřích,vždyť to sám řekl,nebo Bůh lže?
-------
Ježíšovo evangelium a další apokryfy nezařazené v bibli mají velký rozdíl oproti čtyřem evangeliím-Matouš,Marek,Lukáš,Jan -žádné apokryfní spisy nepocházejí z období před druhým stoletím n. l., ale byly napsány nejméně sto let potom, co se odehrály události, o nichž pojednávají!Otázkou je čemu spíše lidé uvěří — tomu, co zapsali očití svědkové, nebo tomu, co napsali ti, kdo žili o sto let později?
Například v pořadu tv BBC zvaném „Skutečná Máří Magdaléna“ ze seriálu Tajemství Bible bylo uvedeno, že apokryfní spisy Marii Magdalénu představují jako „učitelku a duchovní vůdkyni ostatních učedníků. Není pouhou učednicí. Je apoštolem mezi apoštoly.“ A tohle,že není rozdíl?
Výraz „gnostický“ je odvozen od slova „tajné poznání“, a výraz „apokryfní“ pochází ze slova, jehož význam je „pečlivě skryté“. Oba výrazy mají původ v řečtině. Označují se jimi po*né či nekanonické spisy, které napodobují evangelia, knihu Skutků, dopisy a různá zjevení v kanonických knihách Křesťanských řeckých písem.
Apokryfních spisů se dochovalo velmi málo. Například z Evangelia Marie Magdalské zůstaly jen tři zlomky — dva malé a jeden větší, na kterém pravděpodobně chybí polovina původního textu. Navíc obsah těchto tří zlomků se velmi liší.

Není tady

#86 25. 3. 2011 14:21

majkafa
Host

Marila, dík za informace.
Myslím, že člověk byl měl hlavně cítit, než věřit tomu, co je psáno. wink
Možná znám bibli lépe než ty a přesto používám vlastní hlavu. Od toho nám ji to nepostihnutelné, jak přesně definuje hirondel (Boha v jeho cele uplnosti nelze vubec obsahnout nasim lidskym omezenim)  dalo.
Z tvého psaní cítím, že tvrdíš něco jiného. Že někdo v bibli napsal, že něco je odvozeno od něčeho, že. že, že.....  Boha lze obsáhnout naším lidským omezením...
Souhlasím s hirondel, že pro živé lidi na zemi nelze. Až na konci našich cest, až se zase všichi sejdeme v Bohu. stolt
Btw byla jsem se v Izraeli a obzvláště Jeruzalemu osobně podívat. A zase pojedu. A to je jiná, než čtení Bible a trvání na jejich "pravdách" jako jediných možných pravdivých.

Co my víme, co skutečně řekl Ježíš. Jestli skutečně visel na kříži mezi zločinci... atd.atd.atd.
O skutečných přesných faktech nevíme nic. Jsou to jenom naše domněnky.

#87 25. 3. 2011 15:50

Marila
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

O skutečných přesných faktech nevíme nic. Jsou to jenom naše domněnky.

Mě osobně např.oslovily objevy archeologie,jak je možné,že se za ta staletí zachovaly?
Ron Waytt americký archeolog biblických objevů a důkazů,fakta která jsou popisována v Bibli.Bohužel už nežije,byl to profesionální archeolog a jeho zaměstnáním byla původně anesteziologie.V jeho práci pokračují dnes jiní.-http://www.b-a-n.cz/prechod-pres-rude-more.html

Není tady

#88 25. 3. 2011 16:05

majkafa
Host

Objevy archeologie jsou něco jiného, než city a život jednoho člověka. Než to, co je psáno v Bibli o nemateriálních věcech, zprávy o životech a chování lidí... lépe to neumím vyjádřit. Nikdy se ti nestalo, žes něco řekla a z úplně netušené strany se ti doneslo něco úplně odlišného? Taková "tichá pošta". A což terpve tichá pošta tisíciletími. smile
Nemateriální záležitost nevykope žádná archeologie. smile

#89 25. 3. 2011 17:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marilo, když už se odvoláváš na tu řečtinu, tak gnostický neznamení tajné poznání, ale poznání jako takové - tedy jakékoliv.

Jinak je evidentní, že ty vycházíš pouze z jednoho pramene, protože to, co ty tu uvádíš jako po*n pravdu, jiné prameny zase popírají.
Takže je otázkou, co zapsali očití svědkové a co vzniklo sto let po tom  a hlavně co s tím udělali vykladači a překladatelé dalších tisíc let potom.
Otázkou také je, co vůči čemu vlastně má souhlasit. Hypoteza, že Ježíš byl ve svých letech jako tesař a později kazatel nejspíš ženatý a z jeho ženy MM pak dějiny udělaly prostitutku, protože rovnoprávná žena se do patriarchálního světa moc nehodila, je pro mne daleko pravděpodobnější než to, co čtu v bibli.
Možná, že v té původní bibli bych se dočetla něco jiného, kdo ví?
Znám prameny, které hovoří o tom, že Ježíš měl dokonce 3 živé muže - předobrazy ke stvoření této postavy - dva avatary a jednoho smrtelníka a taky to nikomu necpu jako jasnou věc. O hypoteze, že nezemřel na kříži už ani nemluvě, to už by se některým lidem obvzlášť blbě skousávalo, byť to zase není tak nepravděpodobné. Celá ta pohádka o beránku božím má vůbc víc trhlin. Tedy alespoň pro mne.
Manipulace s vědomím a pamětí národů jsoou v dějinách na denním pořádku, co bychom si zvlášť my, děti komančckého období, povídaly. Pochybuju, že je to vynález komanšů - přepisovat dějiny a měnit role jednotlivých postav v nich.
Zvlášť když jde o tak mocný nástroj jako je náboženství a jeho svatou knihu.
Myslím, že bůh by se asi dost bavil, kdyby měl na tyhle pitomosti čas a jako tvůrčí energie nebyl zaměstnán smysluplnější činností než sledovat dohady o tom, kdo je, co je, co dělá, nedělá, komu odpustí a koho potrestá smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#90 25. 3. 2011 17:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

O hypoteze, že nezemřel na kříži už ani nemluvě, to už by se některým lidem obvzlášť blbě skousávalo, byť to zase není tak nepravděpodobné.

Ano i tohle je jedna z verzi.  smile

Takze co k tomu dodat? wink 

Proste clovek skutecne (tedy podle mne urcite) potrebuje pouzivat hlavne i zdravy rozum.
Tim chci rict (uz to rekly tady Pan a Majka)  -ze clovek ma schopnost pouzivat rozum a tedy byt schopen pochopit ,ze mnoho let pote se ruznymi vykladaci (dle toho nejen jak se jim to hodilo ale taky jini zase dle toho jak to oni sami pochopili ci byli schopni pochopit) a prekladateli cela ta vec stale menila.
No jasne preci jakpak by ne taky. smile Vzdyt clovek stale i dnes chape cokoli (proste cokoli ,nemam na mysli jen tohle tema) proste pouze a pouze podle sve schopnosti a potencialu-sveho nastaveni.

Vedomi se ale ma schopnost menit protoze ma mnoho rovin,takze to co ted vidime,vnimame a chapeme takto uz nemusi byt v jinem okamziku stejne. smile

Není tady

#91 25. 3. 2011 20:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Hirondel,Pan,Majkafo - přesně jste vyjádřili moje pocity, jen já to neumím tak hezky napsat jako Vy. stolt

Není tady

#92 26. 3. 2011 12:05

Marila
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Myslím, že bůh by se asi dost bavil, kdyby měl na tyhle pitomosti čas a jako tvůrčí energie nebyl zaměstnán smysluplnější činností než sledovat dohady o tom, kdo je, co je, co dělá, nedělá, komu odpustí a koho potrestá smile

Podceňuješ ho Boha,on je všudypřítomný a vše udržuje svou mocí-čili třeba jak ty říkáš energií.Nemá smýšlení přece lidské,v tom je rozdíl,on nemusí hledět na čas a prostor.

Není tady

#93 26. 3. 2011 12:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Vše udržuje svou mocí?
Tohle mi nějak hlava nebere.

Není tady

#94 26. 3. 2011 12:57

Marila
♥♥♥----

dusička napsal(a):

Vše udržuje svou mocí?

To máš pravdu,ani mě ne,protože naše lidské myšlení na to zkrátka nestačí.

Není tady

#95 26. 3. 2011 13:56

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

dusička napsal(a):

Vše udržuje svou mocí?

To máš pravdu,ani mě ne,protože naše lidské myšlení na to zkrátka nestačí.

Jaké myšlení na to teda přišlo....teda na to, že bůh všechno udržuje svou mocí, když to lidské na to nestačí?

Není tady

#96 26. 3. 2011 14:26

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Podceňuješ ho Boha,on je všudypřítomný a vše udržuje svou mocí-čili třeba jak ty říkáš energií.Nemá smýšlení přece lidské,v tom je rozdíl,on nemusí hledět na čas a prostor.

pokud je všudypřítomný ...je i ve mě a i v tobě.A v tom případě je každý z nás kousek Boha

Není tady

#97 26. 3. 2011 17:46

Marila
♥♥♥----

agewa napsal(a):

v tom případě je každý z nás kousek Boha

A zase pokus o zbožštění člověka.Všudepřítomný je myšleno prostorově.

Není tady

#98 26. 3. 2011 19:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marila napsal(a):

agewa napsal(a):

v tom případě je každý z nás kousek Boha

A zase pokus o zbožštění člověka.Všudepřítomný je myšleno prostorově.

A kdo to vymyslel ,že prostorově? Copak člověk nepatří do prostoru? hm

Není tady

#99 26. 3. 2011 19:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marilo
člověk = Bůh + touha

Není tady

#100 26. 3. 2011 19:40

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Marilo,
proč stále obhajuješ svůj názor? Skutečně přemýšlíš o tom, co jsme ti tu řekli jako jednu z potenciálních pravd nebo je tvým cílem obhájit svoji správnost? Mně tohle totiž nepřipadá jako diskuze, ale jako míčová hra, kde my ti nahráváme a ty místo abys míč chytla a dopravila ho do sítě, tak ho jen odrazíš pryč....

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » poselství pro všechny lidské bytosti - message for all human beens Lit
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí