|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Přesně, Pan.
Mně se tam moc líbí ten závěr, kdy Bůh poté, co se do ráje vrátit nechtějí, říká to o té odpovědnosti za lidi. Když mu dojde, že si Adama a Evu nekoupí. Že svoboda je pro ně důležitější než hmotné statky, než Ráj.
Ovšem se zakázaným stromem. 
A taky mě vždy dostane ta scéna, když Adam a Eva jdou "staletími" v těch různých dobových kostýmech a zpívají tu písničku, musím si to zase pustit na videu a napsat si slova, na netu to vůbec není k sehnání.
A to nádherné milování v moři poté, co snědí jablíčko, to nemá chybu. 

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2011 18:14)
To už se tenkrát blížila sametovka, když to nechali vysílat v televizi. Ale čučela jsem, že něco takového prošlo.
Už se to zřejmě opravdu rozpadalo a režim stál na hliněných nohách.
Tak, tady je ta píseň písní z muzikálu Stvoření světa:
Bůh se Adama a Evy ptá:
"Vrátíte se, nebo ne?!
NE.
Když člověk není had,
tak má si za svým stát,
i když to přijde dráž.
Říkám ne, když záda přihrbíš,
co nesmíš a co smíš,
denně na talíři máš.
Ale já nejsem ten typ
co chce jen
mít se líp
R:
Právě v tom je síla,
když ti schází dech,
i prohru ber a dál se per,
máš vlastní směr a charakter,
a hrej, i když ti karty málo jdou,
ať vyhrává, kdo neklesá
i bez trumfů a bez esa.
A vzít ti můžou plat i byt,
ty stejně musíš žít,
tak jak to cejtíš sám.
Přijde čas, kdy z nálezů a ztrát
z těch dal a má ti dát
se změní něco v nás.
To chce jen přestat se bát
kde vzít na kabát.
R:
Právě v tom je síla,...

dusička napsal(a):
Marilo - a jak Bůh vypadá, když se s ním znáš?
Měla bys vědět,že víra je odvozena od slova VĚŘIT a ne vidět!!Jak málo znáš z bible...........jinak by jses takhle neptala-nicméně blbější otázku jsem neslyšela,fakt jsi mne pobavila:jojo:
Není tady
Marila napsal(a):
dusička napsal(a):
Měla bys vědět,že víra je odvozena od slova VĚŘIT a ne vidět!!Jak málo znáš z bible...........jinak by jses takhle neptala-nicméně blbější otázku jsem neslyšela,fakt jsi mne pobavila:jojo:
A víš proč jsem se takhle zeptala?
PRotože si napsala, že znáš Boha, proto mě takhle otázka napadla 
Jak ho můžeš znát hm? Si něco víc než já?
Co to je víra? Proč se používá slovo víra?
Já žiju svým životem, svým způsobem života, já věřím, že Bůh je v nás. A ten Bůh nemusí být z Bible, nikdo to neví, co je a co není pravda.
K čemu Ty věříš?
Není tady

dusička napsal(a):
Omyl díváš se na to ze špatného pohledu,kdo zná Boha není víc než druhý,to je nesmysl.Všichni jsme si rovni před Bohem.
Hledá-li člověk Boha upřímně a ze srdce,dá se mu poznat.Pokud však uvěříš,že je v nás,je to pokus o zbožštění nás samých a už nemáš potřebu hledat ho doopravdy,můžeš si jen představovat a domýšlet jaký je.
Tvůj způsob víry respektuji,každý má právo a volbu si vybrat.
Slovo Víra-je i když nevidíš-věříš,protože Boha nikdo nikdy neviděl,ale spousta lidí ho poznalo,proroci viz.SZ apod.dále NZ.
V žádné jiné knize na světe nenajdeš lépe popsaný charakter Boha,Boží lásku a jeho milosrdenství tak jako v Bibli-viz.NZ.V ní najdeš,co je a co není pravda ve všech otázkách na život.
Není tady
V ní najdeš,co je a co není pravda ve všech otázkách na život.
Ta předešlá otázka byla spíš moje prvotní myšlenka na Tvůj příspěvek 
Co je pravda a co není pravda? Vážně myslíš, že je to napsané v Bibli? Kdo psal Bibli, toho to byla jeho pravda. Kdo posuzuje co je pravda, co není pravda. Kdo posuzuje, co je špatně, co je dobře. To myslím, že je svědomí, naše svědomí. Kdo nám mluví do duše, do svědomí vnitřním hlasem? Co když druhé já je Bůh?
Víš co se říká Bůh rovná se člověk plus touha.
Na jakém podkladu tvrdíš, že tam je pravda? Tomu nerozumím. To nejsou fakta.
Není tady
Marilo - Ty si mi ale neodpověděla na otázku. Jak znáš Boha? Proč myslíš ,že ho znáš víc než já?
Není tady

To, že člověk ví, že má boha v sobě neznamená, že ho nemůže hledat s sobě, v okolí atd. Co máš Marilo proti zbožštění? Ano, je to blbost. Spíš bychom měli mluvit o tom, že nás někdo odbožštil a teď boha hledáme. Bůh to však nebyl, kdo nás božství zbavil, to člověk, my sami. Marně hledáme, co už dávno v sobě máme
Odbožštění je ale solidní způsob, jak s lidmi manipulovat skrze jejich nedostatečnost božství. Ono odbožštění také mnohým lidem dává pocit, že nemusí jednat jako bozi. Být členem církve neznamená mít výhradní právo na pravdu a naopak. Nečlen může být "pravověrnější" než leckterý organizovaný věřící.
Není tady
Marila napsal(a):
dusička napsal(a):
Zda se ze holoubci na tuhle otazku neznaji odpovedet.
I me otazce se holoubci vyhnuly.A zrejme take vedi proc. 
No nic,mohla to byt zajimava rozprava.
ale nejspis to pro holoubka neni snadna otazka na ktrou by mohl odpovedet vlastnim slovem. 
A tak nezbyva nez jej- holoubka chapat. Ma to jak to ma a mame to jak to mame. 
Není tady
Marila napsal(a):
Hledá-li člověk Boha upřímně a ze srdce,dá se mu poznat.Pokud však uvěříš,že je v nás,je to pokus o zbožštění nás samých a už nemáš potřebu hledat ho doopravdy,můžeš si jen představovat a domýšlet jaký je.
A zde je dalsi otazka
: existuje vubec nejake meritko podle ktereho by jeden subjekt (bytost 1.) mohl objektivne zhodnotit,posoudit,ci nahlednout do sveta druheho subjektu (bytost 2. ) ?
Tim chci rict-poznat jak druhy uprimne hleda a jak otevrene ma srdce?
Kdyz Ty napriklad uveris ,ze Buh neni i v nas, mohla bych tedy potom take jako Ty, si blahove domyslet a tvrdit,ze si naopak Ty jen domyslis a predstavujes jaky Buh je?
Ano mohla a potom by to bylo totez co delas Ty akorat z druhe strany. 
Slova prilis klamou a je mozne ze hacek muze byt v problematice vyjadrovani a vhledu do neceho tak nevyjadritelnyho.
Boha v jeho cele uplnosti nelze vubec obsahnout nasim lidskym omezenim a to je mozna to co Ty muzes myslis tim kdyz rikas ze neni v nas. To me jen tak napadlo, ale jista si nejsem.
Ja tvrdim,ze je i v nas,ten kousek Jeho a samozrejme ve vsem okolo je obsazen.
Lidska mysl a jeji vnimani tehle veci je ruznobarevna,vid? 
Není tady
Marila napsal(a):
dusička napsal(a):
Omyl díváš se na to ze špatného pohledu,kdo zná Boha není víc než druhý,to je nesmysl.Všichni jsme si rovni před Bohem.
Tvůj způsob víry respektuji,každý má právo a volbu si vybrat.
Slovo Víra-je i když nevidíš-věříš,protože Boha nikdo nikdy neviděl,ale spousta lidí ho poznalo,proroci viz.SZ apod.dále NZ.
V žádné jiné knize na světe nenajdeš lépe popsaný charakter Boha,Boží lásku a jeho milosrdenství tak jako v Bibli-viz.NZ.V ní najdeš,co je a co není pravda ve všech otázkách na život.
Kniha je jen kniha. a záleží na tom, kdi jí píše, za jakým účelem a kdo jí vykládá a s jakým úmyslem.A proč by mě měl někdo , kdo žil před tisíci lety říkat co je a co není pravda? To přeci on neví, z dnešního hlediska a dnešní reality
Není tady
Marilo, v žádné jiné knize nenajdeš...?
A kolik jsi jich přečetla?
Četla jsi všechny ty starověké texty různých náboženství, ze kterých bible opisuje?
Pravdu máš snad pouze v tom, že v žádné jiné knize to nenajdeš tak pěkně pohromadě a tak účelově překroucené 
Pokud jde o boha v nás, tak to je podle mne stejné, jako bys chtěla tvrdit, že žádné z tvých dětí si nenese sebemenší kousek z tebe. Naprosto se od nich oddělila a stále jen chtěla, aby tě NECÍTILY, ale jen k tobě VZHLÍŽELY.
Jsme přece boží děti a nebo snad ne?
Není tady

dusička napsal(a):
Marilo - Ty si mi ale neodpověděla na otázku. Jak znáš Boha? Proč myslíš ,že ho znáš víc než já?
Dokud si člověk neuvědomí,že Bůh má pravdu v tom,že říká,že všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy může věřit,že kousek Boha je v nás.
Bůh je za prvé Svatý,za druhé milující a také spravedlivý a odpouští.
Jak může mít člověk spojení se Svatým Bohem,když člověk upadl do hříchu?Svatost a hřích nejde dohromady!
Člověk svoje prvotní spojení-obecenství s Bohem ztratil-důsledkem hříchu.
Proto přišlo evangelium jako záchrana-viz.překlad dobrá zpráva.
Kdo by nechtěl slyšet dobrou zprávu?Kolik špatných je jenom kolem nás....
Pokud člověk popírá hřích,popírá knihu Bibli jako Boží slovo těžko pochopí víc.
Ano všichni jsme Boží děti,to se nám líbí,ale mluví-li někdo o hříchu,nebo o psané Bibli to už začneme popírat a obhajovat si své.
Bible je stejná kdysi,dnes a bude na věky i když ji psali lidé,jenže ti lidé byli vedeni Duchem Božím,tím Duchem,který je pravda.
Jasně,být členem a vyznavačem nějaké církve nezaručí mít pravdu nebo nemít.Poznat Boha osobně,nesouvisí vůbec s církví ani s podobnou organizací.
Není tady

Marila napsal(a):
Dokud si člověk neuvědomí,že Bůh má pravdu v tom,že říká,že všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy může věřit,že kousek Boha je v nás.
Jak může mít člověk spojení se Svatým Bohem,když člověk upadl do hříchu?Svatost a hřích nejde dohromady!
Ano všichni jsme Boží děti,to se nám líbí,ale mluví-li někdo o hříchu,nebo o psané Bibli to už začneme popírat a obhajovat si své.
Bible je stejná kdysi,dnes a bude na věky i když ji psali lidé,jenže ti lidé byli vedeni Duchem Božím,tím Duchem,který je pravda.
Jasně,být členem a vyznavačem nějaké církve nezaručí mít pravdu nebo nemít.Poznat Boha osobně,nesouvisí vůbec s církví ani s podobnou organizací.
A co to je podle tebe hřích?
Bůh je svatý a lidé jsou rovněž svatí, páč jsou stvořeni dle obrazu boha samotného a bůh tvoří věci dokonalé, jak jsme si řekli
Bůh po nás nic nevyžaduje, ale dává nám možnost, objevit v sobě boha, chovat se jako bůh, být milující jako bůh, spravedlivý jako bůh odpouštět jako bůh. Toto vše je v naší moci, jsme to schopni v sobě objevit. Oč bychom se od boha odlišovali? Nebyl takový Ježíš?
A že je Bible stejná jako kdysi? Johohoooo
Každopádně už na začátku se pečlivě vybíralo, co tam smí být a co nikoliv
Čí to tedy je slovo? Boží? Možná, ale člověk určil, co nám bůh smí říct a co nikoliv. Člověk revidoval boha, páč si myslel, že potřebuje cenzuru 
Není tady
Společným znakem všech dogmatiků, se kterými je veškerá diskuze marná, je fakt, že oni přesně vědí, co bude, dokud si člověk (ne)uvědomí..bla bla, co bůh zamýšlel a co nezamýšlel a hlavně kde ho hledat a kde ho nehledat.... Hledat jedině v bibli, nehledat nikde jinde, protože to je HŘÍÍÍCH, to největší strašidlo, na které snad věří už jen oni sami.
Ekumenismus a tolerance ti asi Marilo nic neříká, že?
Pokud nic nevíš o jiných náboženstvích a jediným tvým zdrojem je bible, máš nejspíš hodně silnou víru, jen ta naděje (i pro druhé) a láska ( k těm, kteří jdou jinudy než ty) ti tam nějak chybí...
Takže jsi vlastně v háji zeleným a žiješ ve hříchu
A to přesně podle tvé vlastní víry 
Není tady
KALIK napsal(a):
A že je Bible stejná jako kdysi? Johohoooo
Každopádně už na začátku se pečlivě vybíralo, co tam smí být a co nikoliv
Čí to tedy je slovo? Boží? Možná, ale člověk určil, co nám bůh smí říct a co nikoliv. Člověk revidoval boha, páč si myslel, že potřebuje cenzuru
Nu, Marila by možná řekla, že Bůh člověka, který revidoval, vedl, takže... 
Já říkám, Kaliku, to je výstižné a trefné. 

A dodávám - člověk revidoval člověka. Nebo Bůh Boha? 
Jo, takový úhel pohledu, ten dělá divy. 
Jo Marilo - ale člověk hřeší. Třeba touhou, sobectvím. Ale to už mu je dáno do vínku - od Boha, jsme dokonalí - kdybychom nebyli, nevyrostlo by dítě matce zdravé, nebyl by koloběh života.
Co je podle Tebe hřích?
Myslím, že právě Bůh v nás určuje ,jestli hřešíme nebo ne (svědomí, pocity) každý za sebe.
Myslela jsem to tak, že Bůh nám dal rozum a cit, a tím pádem sami v sobě poznáme, co je hřích - podvědomě.
co je špatně,co je dobře. Ale to si každý myslí sám za sebe, jiný to má jinak, jinou hranici.
A ted mě napadá, proč španý čin je hřích? říká se, něco zlého pro něco dobré.
Marilo - máš svatozář? Vždyt Ty taky hřešíš. Jsem sobec, protože člověk je od přírody sobec. 
Upravil(a) dusička (24. 3. 2011 12:38)
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Pam-no podle tebe možná,ale pokud v zeleným háji tak pouze,kde cítit boží lásku,odpuštění a radost.Já nežiji ve hříchu,podívej se do dobré zprávy evangelia-tam najdeš odpověď !
Není tady
Marilo - kecáš - hřešíš taky jako každý člověk
Není tady
Marila napsal(a):
dusička napsal(a):
jak to víš? protože to někdo řekl?
Není tady
Marila napsal(a):
dusička napsal(a):
není to jaksi účelové?
už tím, že se narodíš jsi poznamenán prvotním hříchem?
Není tady
Marila napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Pam-no podle tebe možná,ale pokud v zeleným háji tak pouze,kde cítit boží lásku,odpuštění a radost.Já nežiji ve hříchu,podívej se do dobré zprávy evangelia-tam najdeš odpověď !
marilo,
já nehledám odpovědi v bibli, to bys už mohla respektovat.
Nakonec podle bible žijeme v hříchu všichni, tedy i ty a obrácení na víru ti moc nepomůže, prototže ti chybí pochopení a procítění Kristova vědomí. Ty vůbec nevíš, co to je, protože v bibli se o tom moc nepíše. Církvi se to moc nehodilo a nehodí do krámu. Co by si taky počla, kdyby lidi nepotřebovali vykladače 
A víš co je zajímavé? Že právě v bibli, téhle knize knih, chybí Ježíšovo evangelium. Proč asi, co myslíš? 
Není tady
Kdo nechce vidět, neuvidí 
Marila se zatím neptá, nemá důvod o církvi a jejích dogmatech pochybovat. Vyhovuje jí to. Na naše podněty reaguje jen obhajováním své pravdy, kterou nemá ze sebe, ale od lidí, o kterých ve skutečnosti nic neví. Tito lidé tvrdí, že tohle všechno je od Boha. Ale nemohou to dokázat. A přesto jim Marila věří.
Klobouk dolů za její víru a nemyslím si, že by teď chtěla přijmout jiný názor.
Ale pokud je takhle spokojená, není důvod nic měnit.
Upravil(a) Tulipánka (24. 3. 2011 14:42)
Není tady
Marila napsal(a):
Lidicky,osobne at delam co delam neberu holoubka vazne. To se proste neda. 
Chci rict ze nemuzu uverit ze by tohle melo byt mineno vazne.
Proste to beru ted uz jako legraci.
A jako tema o cem lze diskutovat kdyz dojde k interakci. 
Není tady