6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminky,
chci se zeptat, do kdy se můe nosit miminko v zavinovačce (příp. rychlozavinovačce). Mám dvouměsíčního raráka, ale nevím, jestli pro něj bude jetě vhodná. Někde jsem četla, e by se mimi nemělo svazovat kvůli rozvoji motorických pohybů. Můete poradit??? Díky Alexx:rock:
Není tady
Souhlas s Tinou, zavinovačka připomíná dítěti stísněný prostor v děloze, a proto jsou v ní děti raději, ne volně poloené. A jak u bylo řečeno, pouívat, dokud se do ní miminko vejde - co mezi námi u dlouho trvat nebude Pokud si dobře vzpomínám, tak Tomáek byl v ní zhruba do konce 3.měsíce, pak u byl moc veliký a navíc se pak u taky mimi začnou více hýbat a stísněný prostor u je tak nebaví
Není tady
Můu se jetě zeptat, zda jsou zavinovačky stejných rozměrů nebo jsou různé velikosti? Nevím, jak velkou zavinovačku mám pouít pro mimi 2 měsíce? Myslím si, e ten můj Kulíek je u docela zvyklej spinkat volně. Do měsíce jsem ho balila natěsno, ale teď u se trochu bojím, abych ho neomezovala. Nic mějte se zatím fajn a díky.
Není tady
zrovna jsme se na toto téma bavily včera s mamkou a ta říkala, e nás dávala do zavinovačky do 4 měsíce. je pravda, e se v ní cítí stísněně, ale to mu vyhovuje. Prý je to i dobrý, kdy chodí s kočárkem na procházky, je jim v tom teplo, nikde jim netáhne a hlavně jsou, kdy to nazvu oklivě "svázaný", take vlastně při tom drndání s kočárkem ani moc netrpí a nelítají zprava doleva. Určitě je to fajn.
Ale já bohuel jetě nemám monost tyto rady vyzkouet v praxi, můu si otěchto věcech s mamkou jenom tak povídat
Není tady
Hmmm holky moc díky, já se teda jetě po nějaký podívám, do kočárku by se ikla, já ho vdycky zabalím do deky a pak oupnu do fusaku. Moná ta zavinovačka by byla lepí.
Není tady
my máme dvě rychlozavinovačky,ale Terezka je dost divoká , pořád kope a dolní cíp ji vdycky vyjede ven a nedrí,pouívali jsme ji do minulého týdne,ne jsem narazila na normálí obyčejnou peřinku se dvěma zipy na boku.Do ní se Terka vejde a je tam i troku víc místa.
Není tady
mam tri rychlo a jednu perinku a mala uz z toho vyrostla, teda ta perinka jeste jde, nastesti jsme vsechno podedily, takze nas to nic nestalo a to jeste nemame dva mesice:-) ale porad ji v nich nosim, je v tom spokojenejsi, na noc ji to rozepnu, at ma vic prostoru
Není tady
já Verču "svazovala" do konce 2 měsíce. Vázala jsem ji do deky (rada z porodnice) a nechtělo se mi kupovat rychlozavinovačku, Peřinky (z mého dětství) jí byly velké a pak najednou zase malé
ty děti tak rychle rostou jinak jsem četla také jen klady zavinování. Prý tak první 3 měsíce
Není tady
No ja koukam a zavidim. Barca v zavinovacce - o tom se mi muze jen zdat. Uz jen zabalit do deky a fusaku v kocaru se neobejde bez kriku, ona jak nemuze kopat nozickama a rozhazovat rucickama, tak je zle.... nefunguji a ni klasicke perinky, kterych mam po sobe spoustu. To moje ditko je cele nejake mimo :-)))
Není tady
no třeba je Romi klaustrofobik Verča u to taky nesnese, ale v kočárku jí to natěstí neva. Jen čučí jak tele, co se to děje.....
Není tady
Doporučíte někdo nějakou zavinovačku? Mně se hrozně líbí tato http://www.kasparek-baby.cz/zavinovacka … ek-70x70-4 - ale ráda si poslechnu nějaké tipy
Není tady
já myslím, e zavinovačka na dítě by být měla cítí se v ní jistějí, nelítají jim vude ruce a nohy. Říká se zavinovat min. do 3 měsíců.Já měla tuto a dávala jsem malého v tom i do kočárku.http://www.aesthetic.cz/?lvl=2&idk=37&idss=42
Není tady