|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 … 35 36 37 38 39 … 41
Téma zavřeno

Ronji, určitě pořiď knížečku pro holčičky. Já jsem opravdu poctivě zapisovala a je to krásná vzpomínka. Mám ji ještě po sobě a po manželovi, tak můžu srovnávat. Škoda, že moje mamka toho moc napsat nestihla. Jsem taky z dvojčat. Manžel těch záznamů taky moc nemá, ale dobré něco. Ale já jsem se zapřísáhla, že to vezmu zodpovědně 
S těma ručníkama, já mám zatím koupený jeden s tou kapuckou a chystám se koupit ještě tu velkou plenu.
Holky, tak jsem zjistila, že jsem možná poslední, co ještě nemá poprané věcičky pro mimi, tak jsem dnes narvala dvě pračky. Zítra to musím přežehlit.
Karali, úžasná fotečka 
Není tady
Ronjo, rucniky s kapuckou mame 3 a doted je pouzivam s G., takze se budou deti delit.
Tu knizku mame, ze zacatku jsem neco psala, pak uz nejak nebyl cas nebo co. Mela bych se do toho jeste vrhnout a neco dopsat 
A s maminkou jste teda sikulky svadlenky a navic je to pekna "bonding experience". Hacky jsou super, taky se po ni poohlizim. V jakem stadiu rozpracovani je mas? Budou vam viset ze stropu nebo stojany?
Valasko, vitej zpet doma 
Holky, taky patrim k tem, komu se bude styskat po brisku. Vlastne uz to tak nejak zazivam dopredu a proto se snazim si toho pupenda uzit co nejvic (jestli to teda jde). Po porodu Gabrielly jsem dlouho trpela "syndromem prazdne delohy".
Karal, fotka nema chybu 
Není tady
Sun mám je ušité (už dýl), jen je potřeba doplnit rozpěrné tyče (čti: násady od smetáku) a k jedné jsem dnes doobjednávala pružinu (původně jsem koupila jen jednu pro případ, že by se dílo nezdařilo). Budou viset v ložnici na trámu, na balkoně na trámu a vymýšlím i venkovní variantu - čím víc budou spát děti veku, tím líp! Během týdne to snad všechno dokončím a pošlu fotku
Ještě jsem zapomněla že potřebujeme karabiny na zavěšení, ale ty naštěstí vyhrabal můj muž z dob, kdy byl mladý a lezl po horách

To šití bylo jednoduché, pokud jsi někdy něco šila, tak to učitě dáš v pohodě. A navíc podle toho jakou použiješ látku a pružinu se ještě může houpat i G.!
Není tady
Teeeeda ty jedes!
Ja moc rada neco vyrabim a siju, ted je to teda spis hodne o tom jak najit cas s G. vecne za zadkem, ale byla bych moc vdecna kdyby ses podelila o nejaky odkaz podle kteryho to delate. A jaky typ latky jsi pouzila?
Rozperne tyce a'la smetaky

Není tady

holky, já mám 4velké tetra osušky a 4froté osušky s kapuckou,ale ty využijeme asi až později,připadají mi i po vyprání hrubější na miminkovskou pleť
Ronji,já už knížku pro malého mám,koupily ji dcery a je nádherná
Pro ně jsem ji bohužel neměla,ale teď budeme poctivě zapisovat
Jinak taky se snažím jet v úpo*ném režimu i když oproti tobě čekáme jen jednoho cipíska.Tím,že máme holky už dospělé tak jsme museli pro malého nakoupit komplet všechno . Většinu mám přes mimibazar a sekáče tak stejně to je velká finanční zátěž
Bohužel od manželovo rodičů nemůžeme očekávat žádnou pomoc,nebo že by jen pro malého jen něco koupili
a moji rodiče sice něco málo koupili,ale taky moc nemůžou,už jsou oba v důchodu.
Doufám,že budu moct dlouho kojit,protože ty ceny za sunar a pod. jsou taky dost děsný!
Jinak bříško si taky užívám
a hlavně můj manžel,jak je doma tak mi ho pořád ohlazuje,povídá si s mimískem a hrozně se mu líbí,že když si položí na bříško hlavu tak ho malej pěkně kope 
Není tady
Ahoj kočky 
Valy vítej doma, taky už jsem si říkala, že už jsi se dlouho neukázala 
Holky já se teda musím přiznat, že jsem to ani nezaznamenala, že mám "prázdnou dělohu"
Asi jak to bylo všechno v tom šrumci a ty starosti byly jiný, těžko říct. Ale je fakt, že mě to popadlo tak před rokem, jako by se tělo samo řeklo, že chce bejt zase těhotný 
Ale kdo ví, jak to budu brát teď, na 95 % je to naposledy v životě.
Peho - určitě jsi nebyla poslední, já na to taky ještě ani nesáhla
A asi ještě ani tak +- 14 dní nesáhnu 
Cherie - krásný videjko
Bobánek je nádhernej 
Jinak já teda knížečku pro zapisování novinek o miminku měla, zezačátku jsem tam psala každou kravinu, pak to nějak vyšumělo, začala jsem to lajdat a teď mě to mrzí
.
Já si to psala do telefonu do kalendáře (první úsměv, postavení se na nohy a tak), že to pak dopíšu do knížky a můj šikovný manžel se rozhodl, že nás vyfotí mým telefonem, jak se s Tinkou cachtáme v moři, zafoukal vítr, odfoukl mu klobouk. Nějak si zapomněl srovnat priority, takže mobil zahodil do moře a hnal se za kloboukem
. Takže veškeré záznamy o naší prvorozené se válejí někde u chorvatského pobřeží 
Není tady
já mám knížky pro Tobiho 3 ( jednu jsem koupila a 2 dostala) , ale nelíbí se mi ani jedna, tak , kde bych něco i chtěla zapsat, tak tam není prostor a tam, kde je prostor se zas nelíbí psát mě- pořád dokola, první dospělé jídlo,první samostanté spaní, první zub apod.
talže já mám obyč. sešit s tvrdýma deskama, kde jsem mu napsala, co jsem cítila, když se narodil, a co se děje nového, nemám tam sice fotky, ale vyhovuje mi to tak líp, fotky budou v kompu a v albech pak výběr( protože třebas jen z 2 týdenní dovolené po itálii jich máme přes 3000
)
Není tady
Koupila jsem si formovace bradavek.. Vypadaji dost hrozive..
, tak jeste tak 2 tydny pockam a vyzkousim je 
A jinak.. uf uf - dnes zacinam 8. mesic 
Zitra nas ceka velky UTZ...
Upravil(a) Blizenka (20. 4. 2011 13:02)
Není tady

Ahoj, týden jsem tu nebyla. Poležela jsem si v nemocnici, dnes mě pustili, i když Dr se z toho zhrozila, že mě včera dovolili jít dnes domů. Měli podezření na peeklampsii, tlak mám pořád v hájí, otékám a bílkovina v moči. Beru 3x1 tabletu denně, mohu zvýšit až na 3x2 a ještě něco k tomu. No, není mi moc dobře, Radimek je ale v pořádku..
Není tady
Blíženko tak pak poreferuj, jaké s nimi máš úspěchy 
Leontýnko já na tebe tak myslela, že jsi tu už dlouho nebyla - a tys byla chuděro v nemocnici! Drž se prosím, už se to krátí, za chvíli bude Radimek na světě a tobě bude líp 
Není tady
Leonty, drž se. Hlavně se šetři a odpočívej. Je fajn, že Radimek je v pořádku. 
Já byla dneska u dr., no zděsil se berlí a trvá na písemném vyjádření neurologa, zda jsem schopná spontálního porodu. Takže se tam musím objednat. Ale věřím, že to dobře dopadne, protože je to fakt o 70%lepší, než když jsem tam byla poprvý. A na masáže chodím pořád, takže to zlepšení ještě nekončí. 
Pak mi říkal, že mám odpočívat, že malá naléhá hlavičkou, CS mi napsal 1. No já bych to neviděla tak drasticky. 8týdnů před porodem, to není tak zlý. Ale šetřit se holt budu dál.
Není tady
Leonty, drz se!! Nejvetsi riziko uz podle me pominulo, i kdyby se Radimek narodil ted, zvladne to.. Ale on urcite jeste vydrzi a bdue vse OK.
Dnes v noci me vzbudil dost drsnej prujem
Od te doby dobry, i kdyz zaludek trosku na vode, tak nevim co to bylo ... 
Není tady

Ahojte holky 
Leontýnko, drž sa. Jak psala Blíženka, Radimek už bude v pořádku a doktoři už na Vás dohlídnou, kdyby sa jim neco nelíbilo.
Nám na vizitě říkali, že nejdůležitější je vydržeť do 30. až 32. týdne. Potom už bude vše v pohodě. 
A Vám všem ostatním, brzké uzdravení z průjmů či bolestí zad.
Já du dneska k primářovi na kontrolu, tož už sa dozvím, co bude dál. Nejak mi už je to jedno, ale nejraději bych byla, kdybych opravdu dostala už tu neschopenku. Do obchodu, asi 5 minut chůze tam a zpět, už zvládám. Pomalounku, užívám si jara, ale když chvílu víc postojím, třebas při vaření, začne mňa trochu boleť břicho, cítím nepříjemný tlak.
Tož snaď sa to zlepší. Šetřím sa a většinu dne pořáď ležím.
Upravil(a) Valaška (21. 4. 2011 8:16)
Není tady
Hanus - takže masáže fakt zabírají, to je paráda
Jsem teda zvědavá, co ti řekně ten neurolog. Hlavně, že je ti líp!
Leonty - jak píšou holky, ty si to teda vybíráš s každou radostí
. Ale ze svýho okolí mám zkušenost, že "potíže v těhotenství = hodný miminko" a naopak. Až tu budu kňourat, že už jsem týden nespala, prsa mám na cáry a nehojí se mi jizva, tak budeš sedět s kávičkou u počítače, krásná a odpočatá, a vedle tebe bude spokojenej Radimek spinkat jak andílek 
Blíženko - ono na těch horoskopech asi fakt něco bude
Asi od třech hodin od rána střídavě trůnim a střídavě se kroutím na posteli s křečí v břiše. No, nebudu lhát, že jsem byla vyděšená, že se "něco" děje, ale fakt jenom průjem. Udělala jsem si to sama, včera jsem večer splácala pátý přes devátý. Buřty, trochu piva a větrník fakt není dobrá kombinace.
A to se říká, že těhule stráví všechno. 
Jinak teda na mě padla druhá vlna únavy. Každý ráno mám takových plánů a energie a po obědě padla a končím...
A jinak teda jsem zaznamenala u manžela úspěch se jménem. Povolil částečně od Honzíka a vymyslel systém... když se miminko narodí v červnu, bude to Jakub, když v červenci, tak Honzík. 
Není tady
Dani, tak to abys malýmu domluvila a šel dřív, aby to byl Jakoubek, co.
Doufám, že už je holky s průjmama líp. 
Na neurologii jdu příští čvrtek, tak snad do tý doby budu běhat jak laňka. 
Není tady
Jsem zpet z kontroly.. Dobry zpravy to nejsou, ale zadna tragedie taky ne..
Mimco neni dobre natoceny, pokud by tak zustalo, musim na cisare.. Poloha (doslova opisuju ze zpravy) "šikmá hlavou vlevo".
Samozrejme rikal, ze se spravne otocit jeste muze..
A pak vaha.. Je vetsi a podle tabulek by v terminu mela pres 4 kila! Ted ma uz 2,2 kg..
A to je vse, jinak vse standardni.. Neznate nejaky babsky rady na otoceni? Ja fakt cisare nechci..
Nejen kvuli naslednymu hojeni, ale nechci byt v porodnici dlouho, chci co nejdriv domu za Evou 
Upravil(a) Blizenka (21. 4. 2011 12:57)
Není tady

Blíženko, jaké máš formovače bradavek? Já mám od Medeli, používala jsem je už u prvního těhu a opravdu pomohly. Teď si je dávám pro jistotu taky. Když to vždycky zjistí Honzík, tak se hned rozčiluje, že je to jeho a strká si je pod tričko a běhá po bytě, že má prsa, je to sranda 
S tou polohou se ještě netrap, já pořád cítím, jak se malý přetáčí. Minimálně jednou za týden je hlavou nahoře a pak se zase přetočí zpět. Uvidíš, že se malá ještě přetočí. Nevím jestli to funguje, ale kdysi jsem slyšela, že na pomoc přetočení mimča se má dělat cvik, že si lehneš na záda a zvedá pánev narovu, ale jestli to funguje, fakt nevím. Určitě se přetočí, má na to ještě dost času 
Není tady
Blíženko - já dostala v prvním těhu radu, abych jezdila rozsvícenou baterkou, nebo něčím takovým, po bříšku, že se to mimčo může otočit za světlem. Přišlo mi to trochu drastický svítit mu tam šmudlíkovi takovou dardu světla, zkusila jsem to asi dvakrát a bez úspěchu. Ale kamarádka mi pak potvrdila, že se jí mladej fakt za tím světlem otočil. Tak nevím...
Je to teda už kus ženský 
Ty formovače od Medely mám taky, tak myslíte, že už si je můžu dávat? Na jak dlouho je zkoušíte holky denně vy? Původně jsem chtěla až po porodu, ale bojím se, že to nebude stačit 
Není tady
Blizenko, jak rika Daniela svetlo a ja jeste pridavam zvuk (hudba) pomahaji mimi nalakat do spravne polohy.
Není tady

Už su zpátky z poradny. Vylíčila jsem primářovi moje půlhodinové vycházky s následným odpadnutím a smál sa tomu. Prý mám dál podle potřeby odpočívať a jinač možu chodiť na vycházky od 9 do 17 hodin, prostě kolik zvládnu.
Takže neschopenka až do 34. týdne, a potom mateřská.
Což znamená 3 měsíce prázdnin. 
Zítra musím enom do práce s lístkem na peníze, to samé na konci měsíca a příští týden sa musím domluviť s vedoucí, prý musím podepsať nejaké papíry, asi o ukončení a odevzdání všech karet, klíčů, ...
No pořádně si toho jara letos užiju. 
Upravil(a) Valaška (21. 4. 2011 16:43)
Není tady
Valaško, to je fajn, tak si to volno užívej. 
Blíženko, co já měla rady na otočení, která zaručeně pomáhá,byla ta, dělat kočičky. Kočičí hřbet celý až do konce. Ale che to třeba třikrát denně po padesáti. A neboj, mě se Markéta otočila až ve 32tt.
Není tady
Holky, moc diky, vyzkousim vsechno.. Sice to bude "porod" - porodit velky dite, ale te vahy bych se nebala.. Riskovat ale prirozeny porod, kdyby bylo dite nejak napric, to bych nechtela.. Vahu verim, ze zvladnu, kdyz potrenuju s EPINem
, ale aby se mi tam pak nekde zasekla a tahali ji kdovi cim, z toho mam strach.
Formovace mam od Medely.. Jen me dr. varovala, at to neuspecham, ze se drazdenim bradavek muze vyvoalt porod.. Tak pockam asi do 34. tydne (pri tomhle tempu pribirani uz bude mit Nela davno pres 2,5kila
) a pak zacnu..
Pry staci pulhodka denne, aspon ze zacatku to prehanet nebudu a pak treba pred porodem nebo po porodu muzu na dyl.. Uvidim podle situace..
Valasko, hezky si to uzij!!! 
Není tady
Blizenko, ja verim, ze ti do te spravne polohy dorotuje. Vzdyt je skoro tam, aspon teda hlavickou dole. Hlavne se nestresovat 
S tou vahou jsem fakt zvedava kolik Nela bude dopravdy mit, tabulky taky nic neznamenaji, jako ze
bude rust ukazkove umerne podle nich.
Není tady

Ahoj...
Dnešní kontrola dopadla docela dobře.
Včera jsem si prala oblečky, už si to začínám chystat, kdyby náhodou se dělo něco dříve, ať jsem připravená. Ještě jedna pračka s oblečkama a mám to vypráno. Musím si ještě nakoupit plenky, a moc bych chtěla takové ty tepláčky.
Radimek je bohužel pořád hlavičkou nahoře, tak snad se ještě obrátí, už je tak docela dlouho. Váží kolem 1800g a je asi o pět dní menší než by měl být podle poslední menstruace a ještě o tři dny než podle genetického UTZ, snad to nic neznamená, teda, Dr říkala, že ne...
Cítím se docela dobře ale holky, jsem hlava děravá, všechno a na všechno zapomínám...
Jo, ještě musím vyprat kočárek a věci do postýlky.
Další kontrola bude zase v porodnici a to příští středu. No, uvidíme, alespoň kdybych tak neotíkala. Jo a včera jsem zase zvracela, prozměnu.
Už se těším až bude Radimek na světě, ale zároveň se toho strašně bojím...
No nic, jdu něco dělat. musím schovat nákup a pustit se zase do prádla a uklidit. Asi si dám slabou kávu, jsem unavená jako blázen.
Hani, jsem ráda, že se ti pomalinku ulevuje i když s těma berlama, to není dvakrát příjemné.
Valy, konečně doma, teď si to užívej.
No, já už jsem zase zapomněla, co jsem chtěla napsat ale všechny vás moc zdravím.
Jo, přibrala jsem už 7,5 kg. 
Není tady
Téma zavřeno
Stránky: 1 … 35 36 37 38 39 … 41