29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ta je krásná
Naše byla taky takhle vymóděná , když se narodila, měla 2,45 kg a 47 cm a ve všem vypadala jak lůza
, roztomilá, ale pořád lůza
. Nejmenší hadříčky měla vel. 56 a když jsme jí ohrnuli rukávky, měla to jak když má na ručičkách pneumatiky
. Něco málo jsem dokoupila, ať ji můžeme brát mezi lidi
a do zbytku prostě dorostla.
Upravil(a) DanielaP (7. 1. 2011 21:17)
Není tady
My jsme asi 2 tydny cekali, ze doroste do zimni kombinezy 56 (ktera byla snad jeste vetsi!) a pak se pritel nastval, koupil 50tku a byla v ni fakt snad mesic nebo dva! Ony ty zimni kombinezy jsou vsechny jeste trosku vetsi, takze fakt 56tka byla az tak na dvoumesicni Evu..
Ted to bude v tomhle jednodussi, par overalu a bodycek proste koupime, nemusime resit zadny zazimovavani a az bude zima, uz budeme vedet, jakou velikost asi zvolit.. V zime je to tezky, kdyz clovek nevi, jestli se narodi dite 3kila nebo 4.. (i kdyz to snad neee
).
Není tady
Leonty, ja měla úplně ty samý pocity, bylo to hrozný, pořád jsem brečela jak jsem nemožná. Pak jsem dostala hroznej strach a říkala jsem si, ježiš, já to miminko tak strašně moc chtěla a teď nevím jak to zvládnu, budu mimčo mít 24 hodin denně u sebe, jak budu vědět, kolik mu mám dát najíst, jak ho mám obléct.
Jo když jsem si půjčila kamarádky holčičku, tak to jsem byla frajerka, na pár hodin a vrátit jí, ale tohohle bobíska už budu mít napořád..
No snažím se na to nemyslet, nevolnosti ustupujou, tím mám lepší náladu a říkám si, když to zvládly všichni já musím taky...
A hlavně jsem ráda za mobily, prostě budu volat věčně mamce, když si nebudu vědět rady...
Jinak holky, jak píšete o té výbavičce, tak z toho mám hlavu v pejru, kolik teda mám nakoupit toho maličkýho, mám mít prostě radši od každé velikosti cca 5 kusů, nebo kolik??
Není tady
Ahojte holky,
moc všem přeju zdravá a krásná miminka.
Čekám též první děťátko, letňátko 9. 8. 2011, dva měsíce po vysazení antikoncepce. Takže 9. týden. Přibrala su už 2 kg a pomalu mi přibývá třetí. Už sa nevejdu do žádných normální gatí.
Též mi bývá hodně špatně. Dopoledňa každý den, řeším to sušenkama, ovocem. Jabka vůbec nemožu a po ránu žádné sladké ani pomeranč. I v autě mi teď bývá hodně špatně, naštěstí zvládám cestování busem.
Jinač ve čtvrtek na ultrazvuku a už mi pan doktor udělal první fotku.
Za tři týdny mi maju dělať screening ultrazvukem. Uvažuju, zda do toho jít či nejít.
Není tady
Blíženko, malá je úžasná !!! Je fakt, že léto je na tohle lepší ohledně oblečků..
Leonty, Mokacino - mám podobné pocity!! Zaháním to plánováním výbavičky, kde co bude, jak to bude. Mít životním krédem je, že příprava je 90% úspěchu, snad to bude platit i u mimča Jo a já si mimo jiné navíc připadám jako nemožná hospodyňka, tak teď jak jsem doma se snažím každý den něco uvařit, učím se nová jídla (i když to pro vás zatím není pokud je vám blbě
a nebo na rozdíl ode mně jste skvělé kuchařinky
)
Jak píšou holky zkušeňačky - zvládnem to všechny, i když to bude ze začátku boj! Nás čeká v kvetnu stěhování do nového domku, který stavíme ( a to ještě nevíme jestli to zvládnem dokončit..) no a začátkem června bude kulíšek na světě. Tohle je moje největší bolest, že budu rodit někde na půl cesty, věci budou v pytlích a tak...ale taky se to nějak poddá... MUSÍ
K bradavkám - asi mám taky ploché podle obrázku mám kamarádku laktační poradkyni, tak mi slíbila, že to dáme, no věřím jí, o jiného mi zbývá.
Valaško vítám Tě a gratuluji k těhotenství Na NT bych být Tebou šla, je to poměrně kvalitní a spolehlivé vyšetření, daleko přesnější než tripltesty v 16tt.
Není tady
Ahoj maminky, začínám rozprodávat svoji výbavičku po prckovi, protože druhého dítka už se bohužel nedočkáme . Mám spoustu krásných věcí včetně nebes a také pleny (30 ks) klasika 70x70, které jsou jako nové, my je moc nepoužívali, jen pod hlavičku do postýlky a kočárku, takže jsou fakt jako nové. Pokud byste někdo měl zájem o cokoliv, písněte mi, prodávám maminkám za rozumné ceny. Jinak mám spoustu věcí na mimibazaru, zatím jen větší, časem přidám i na miminka. (ID 96315).
Upravil(a) IŠTAR (8. 1. 2011 16:26)
Není tady
Ahojky,
Valaško, vítám tě mezi námi , jestli chceš přidat na nástěnku, pošli mi prosím do SZ údaje.
A na NT bych určitě taky šla, člověk je pak přeci jen klidnější. Byla jsem na NT i s prvním prckem a teď půjdu taky, i když teď už mně tam Dr. poslala kvůli hraničnímu věku - letos mi bude 34. Od těch triple testů v 16. týdnu se dokonce už upouští, ten NT screening je opravdu přesnější.
Holky Erikovi byla 56 taky velká, ale asi za měsíc a půl dorostl. Zimní kombinézu jsme měli dokonce 62, tak v tý se opravdu ztrácel, ale dalo se to Erik nebyl vůbec blinkací miminko, takže já si vystačila s pár kousky oblečení, pak se začal teda hodně pokakávat a prokakávat, tak jsem toho sdělali víc, ale vždycky se dá rychle dokoupit. Z tý 56 jsem měla 3 overálky, asi 4 bodýčka a 6x dupačky a pak nějaký ty hadříky co člověk dostane jako dárek a ani jsme všechno neunosili, pak v 62 už jsem toho měla víc.
Není tady
Holky děkuju za přivítání a doporučení na NT screening.
Vím, že švagrová screening odmítla, tož su uvažovala, zda mám též.
Jedno su odmítla, do Zlína, které mělo stáť 1400 Kč. Nedovedu si teď představiť cestování autem. Možná po 3. měsíci, až mi bude líp. Doufám, že už jo.
Přímo v ordinaci v 12. týdnu to vyjde už na 300 Kč. Potom mi pan doktor říkal, že další je ve druhém trimestru. No nejradši bych nechodila na žádná, ať mám klid.
Není tady
Aho Valaško,
vítám tě a přeju, ať nevolnosti brzo přejdou! U mě už jsou teď pomalu lepší, i když občas zvracím pořád
K tomu screeningu - NT screening je kombinace ultrazvukového vyšetření, kde miminku změři kostní kůstku a průsvitnost šíje (oboje může ukazovat na vrozené genetické vady) a podrobných odběrů krve (tam se hledají markery na genetická postižení plodu). Tato vyšetření dělají jen někde a nehradí je pojišťovna, v Brně je běžná cena 1500, takže bych tipla, že to co jsi odmítla ve Zlíně za těch 1400 bylo právě tohle. Pokud ti něco bude dělat tvoje doktorka a bude to stát 300, tak je to spíš jen ten ultrazvuk bez krve. Pokud jsi mladá a bez problémů, tak bych se ti vůbec nedivila, kdyby ses na to všechno vykašlala, včetně např. tripple testů ve druhém trimestru, které stejně nejsou nijak zvlášť spolehlivé....lepší je v klidu si užívat těhu než pořád někde lítat - věř že vím o čem mluvím...
Není tady
holky, že vám sem lezu
Valaško, NT screening lze absolvovat i ve Zlíně v Baťovce zdarma (říkají tam tomu vyšetření OSKAR), zatímco v Prediku si za něj účtují 1400 - zkus se na to poptat Dr kamarádka NT odmítla a pak toho trochu litovala, protože jí vyšly hodně blbě tripple testy a říkala, že kdyby jí ve 12tt řekli, že je všechno OK, byla by klidnější
taky jsou z tama moc hezké fotky
my jsme byli ve Zlíně ve 12tt a moje Dr už potom ve 2.trimestru nevyžaduje tripple testy, protože vychází často falešně pozitivní a je to zbytečné, když ten NT je mnohem podrobnější... byl to fakt i hezký zážitek (moje Dr jinak UTZ nedělá, takže vpodstatě jediná možnost pro tatínka, aby píďu viděl )
Upravil(a) lenkaB (9. 1. 2011 11:36)
Není tady
Booože, první adept na ignor... neřešit, nereagovat
Valaško taky tě vítám a gratuluju , ať si s bříškem užíváš jenom to hezký
Není tady
Holky, neuvazujete nektera o kolibce? Ja Evu mela od prvnich dnu v postylce, ale je fakt, ze uspavani je doted komplikovany, tak po precteni knizky od Prekopove - Kdyz dite nechce spat - uvazuju nad kolibkou.. Cena je kolem 1.600, min. za pulku bych ji pak prodala. Spis resim jednu vec.. Mimco v kolibce muze byt dokud se nezacne prevracet, aby nevypadlo.., takze treba do pul roku.. A bojim se, ze kdyz ho naucim usinat pri houpani, co s nim pak budu delat v postylce, ktera se nehoupe?? Na druhou stranu Eva je zvykla na noseni (bohuzel velmi casto doted!
), tak to uz je lepsi to houpani..
Mate na to nejaky nazor?
Libi se mi treba tahle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=34442076&tab=1 takova obycejna, ale libi se mi..
Není tady
Nad kolíbkou jsem původně taky uvažovala, že bych ji měla dole v obýváku. Důvod byl ale ten, aby bylo mimčo s námi a jen na spaní na noc chodilo do postýlky v ložnici. Zatím jsem ale došli k varaintě - postýlka v ložnici a v obýváku cestovní postýlka, kterou budeme brát i na dovolenou a na hlídání k babi - mám takovou teorii, že si mimčo bude s sebou "do světa" vozit vlastní prostor a bude klidnější..ale nevím...
Jinak je Blíženko ta kolíbka moc hezká a cena taky...
Není tady
Holky, ještě jednou děkuju za přivítání.
Asi na ten screening ve 12. týdnu pudu, když to stojí 300 Kč a to děťátko pude krásně viděť. Sem na to docela zvědavá.
Jinač dneska su vyškrtla z jídelníčku fazole, místo oběda su skončila na WC. Ale další jídlo o něco později už bylo v pohodě. Furt doufám, že sa mi to nestane v práci a nevystartuju z jídelny jak Speedy Gonzáles.
Blíženko,
ta kolíbka je opravdu moc krásná.
Není tady
Toji, presne tak jsem to mela s Evou.. Cestovni postylku v obyvaku, tady spavala pres den, kdy ji jeste hned tak neco nevzbudilo (pamatuju si, jak jsme tu vedle jeji postylky luxovali a ona spala a spala.. To ji byly 4 mesice! Ted cvaknou dvere ve vedlejsim pokoji a je vzhuru ).
Ted nevim jak to bude, protoze v obyvaku s kuchyni mame tolik Evinych hracek - kuchynku, stolecek se zidlickou a kdovi co, ze proste nemam tu cestovni postylku kam dat. Tak asi budu mimco nosit do loznice, vsak ten nas byt neni tak velkej..a nebo uvidim podle situace.
Jde mi spis o to uspavani, at tu nemusim skakat s miminem v naruci, ze treba v te kolibce bude lip usinat...
Není tady
Blizenko, hezka kolibka. My mame drevenou postylku, ve ktere G. vubec nespavala, slouzila pres den spise jako "hraci misto" kdyz byla starsi. A pak jeste tuhle kolibku, se kterou jsem byla moc spokojena. http://www.ambyworld.com/
Není tady
Holky co se stalo, kdo nám sem vlezl nebo co? Žádný "závadný" příspěvek nevidím....
Jinak ohledně kolíbky, já měla Erika v obýváku v lehátku a na noc chodil do postýlky. Teď jsem o kolíbce taky trochu uvažovala, ale asi zase použijeme to lehátko. Docela mi v něm i dobře usínal, dá se taky houpat.
Jo jo Valaško, některý věci prostě těm našim mimčům nechutnají
Není tady
Kotr měly jsme na Psychologické psychopatku, které jsem šlápla na kuří oko, tak se běžela zahojit sem a na Snažilky - to ani nestojí za řeč ty příspěvky už jsou smazané.
Teda Sun ta kolíbka vypadá úžasně, a hlavně co všechno o ní slibují
Valaško myslím že z utz budeš mít radost, ty obrázky jsou super
Není tady
Holky oboje je moc pěkný, kolíbka i houpačka... tu houpajdu měla švagrová a nemohli si ji vynachválit, akorát když jim z toho malý vyrostl, tak byl boj, aby usnul, ale zvládli to
Mě se vždycky hrozně líbily tyhle košíky: http://www.mimistar.cz/zbozi/3441/Kos-n … A2009--WA, nebo http://www.mimistar.cz/zbozi/3709/Kos-n … PECIAL.htm Ty srdíčka si prosím odmyslete, ty by hned letěli. Manža mě ale celkem rozumně zchladil, že s tímhle tempem bysme se doma za chvilku nehnuli... a navíc ty ceny. Tak chodím jen slintat na internet a ke kamarádce. Doma máme taky tu cestovní, tak ji budeme mít jako s Tinkou dole na den, aby byla s námi. (třeba ale ještě někde seženu nějakej levnější a manžu zpracuju )
Navíc bydlíme v baráčku... venku bude hezky svítit sluníčko, mimčo mi bude spát doma v košíku, akorát otevřu dveře a vyjedu s ním na zahrádku... musím na těch argumentech ještě nějak zapracovat
Holky prosím radu...
vůbec nemůžu spát, každý dvě hodiny jsem vzhůru, dřív, jak po jedný nezaberu a přitom jsem pořád ospalá... nevíte, co by mohlo třeba zabrat? Mlíko s medem jsem zkusila a mimískovi nějak nejede, poslal mi ho expres zpátky...
Upravil(a) DanielaP (9. 1. 2011 20:02)
Není tady
Ta houpacka byla vzdycky moje posledni "zachrana" a Gigi mela i nejakou dobu reflux, takze fakt u nas mela uspech. Jsem rada, ze jsem se ji nezbavila.
Dany, ja jsem taky nespavec i pres velkou unavu a calc+magnesium pred spanim je zklidnovac nervu. Beru to v prasku-napoj a jeste to nekdy zkombinuji s hermankovym cajem.
Není tady
Ahojte holky!
špatný příspěvek jsem taky nezaregistrovala .
Kolíbky a košíčky jsou krásné . My o tom ani moc neuvažovali, máme zatím malý byt
. Nebo spíš jsme o něm uvažovali na chatu, nahoře máme ložnice a dole ten obytný - společenský
prostor tak až budeme přes den tam. Našli jsme že na internetu prodávají celé takové jen sady do košíčků i s matrací a F. by podle toho košík sám upletl a s tátou dodělali nožičky. Ale nevím, jestli to stejně na tu chvilku kdy tam miminko bude nebude škoda. Ale F. se na to fakt těšil až mu to bude plést tak si říkám, že bych si ho brala i domů do kuchyně, ale zase nevím jak převážení, máme malá auta
.
Jinak já bych taky byla rozhodně pro NT screening Valaško! A samozřejmě tě tu i vítám!!!
Mě o něm můj doktor v podstatě ani nic neřekl, takže já o něm věděla jen od holek z internetu a pak jsem si sama musela shánět kde se v Plzni dělá a tak. Stál nás 1000,- (+ 30,-
) a tedy rozhodně nelituji ani v nejmenším! Klidně už bych tam šla zase
.
Holky prosím neporadíte některá co na bolest v krku? Už 3 dny cucám Septisan a nepomáhá. Našla jsem, že by se měl pít čaj s medem nebo jen med na lžičce polykat, či "medvědí mléko", nebo propolisové tabletky. Ale já se toho docela bojím, nevím jak je to s tím, že všude píšou, že je nemají osoby s alergií na včelí produkty. Já mám alergii na pyly a tak. A po otěhotnění jsem hned vysadila prášky na alergii a pak se mi za chvilku rozjelo astma a bojím se jestli to nemělo i něco společného s tím, že jsem před tím vše sladila hodně medem a brala mateří kašičku... Jsem teď děsnej strašpytel . Mám doma Vincentku tak jsem jí chtěla začít kloktat a koukala jsem že ji prodávají i jako tabletky, ale o tom jsem zase našla že může ten jód v ní uškodit maminčině i miminkově štítné žláze a s tou já už se teď léčím
.
Není tady
Ahooj!
Tak jsem byla u dr. Dite sedi furt ve stejne poloze jako pred dvema mesici , vse je v poradku, hematom pryc..a prvni soukromej odhad doktorky, ktery pry nemam vubec brat vazne, protoze to bylo hodne spatne videt.... holka
Vice zase za mesic, to jdu na velkej UTZ (8.2.).
Není tady
Téma zavřeno