19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Zdravím. Je mi 38 let a převánou část ivota jsem proila s rodiči v malé vesničce kousek za Prahou. Tři domky jinak nic, v zimě byl slyet sníh jak padá, no krása. ila jsem prací, které jsem dávala vechno a za kterou jsem dojíděla do Prahy. Byla jsem stále v houfu lidí. Tím víc jsem si pak odpočala doma na zahradě, u těňat, koat, ale i prací na zahradě. Před pěti lety jsem poznala mého přítele. Firma u které jsem pracovala stejný rok zanikla, tak jsem se přestěhovala za přítelem do cca 80 km vzdáleného města do podnájmu. Ale do paneláku.
Přítel tehdy pracoval jako řidič kamionu a přes týden býval pryč, někdy i déle. Nejsem tvor, který si hned najde kamarádku, prostě do dneka se cítím sama. Brzy se mi večer zastesklo po zvířatech, zahradě, tichu a byla jsem neastná z hluku, který byl okolo nás (panelák, kde bydlíme, je součástí supermarketu). Rodiče přítele ijí v 8 km vzdálené vesničce. Je tam moc pěkně. Po roce bydlení s přítelem jsem byla neskutečně neastná, měla jsem těké deprese, začala jsem uívat antidepresiva. Otec mého přítele si mne vyhledat a dost rázně mi vysvětlil, e mě nikdy do rodiny nepustí a e mě bude celý ivot nenávidět. To byl první kontakt s ním. Od té doby zaívám jen schválnosti, které mi dělá. V loňském roce přítel přestal jezdit po světě a nael si práci v městě a doma je kadý den. Ale také vdy kdy můe jezdí z práce k rodičům, v sobotu pravidelně. Nezastane se mě, kdy mi jeho otec něco provede, prý se s ním pohádá, ale to jen tak ze cviku. Kdy otec není doma, můu s přítelem k nim jet a hned je mi alespoň na chvíli na zahradě fajn. Ale větinou je otec doma, tak se ze mě stal tzv. člověk za oknem. Asi nejhorí je pro mě kdy v sobotu přítel jede k rodičům a říká mi: Čekej doma, ví e se mnou nemůe, buď tady hodná, přijedu brzy. Připadám si jako pes. Mnohdy si v duchu dopovím: ... a moc netěkej, ví kde má boudu, a přijedu, půjdeme se vyvenčit. Mám vrozenou vadu nohou, hůře chodím, ale kam jsem chtěla dojít, jsem dola. Po pěti letech v paneláku je ze mne troska, duevně i fyzicky. Jsem upřímně neastná ze veho, chodím hůř ne před 5 lety, mám málo pohybu. Přítel se ke mně chová stejně pěkně jako na počátku naeho vztahu, ale já u něho postrádám pocit bezpeči a opory, který kadá enská potřebuje. Poraďte mi prosím, co mám dělat? Díky Hanka
Není tady
Nájdi si nejakého koníčka... niečo, čo sa dá robi aj v meste. Nemôete si prenaja záhradku, kúpi mačku alebo psa...? Nemôe si vzia do starostlivosti predzáhradku pri dome (ak nejakú máte...)? Razantne si zmenila ivotný týl, teraz ide o to, či je silnejia túba po starom iv. týle alebo láska k "metskému" priatežovi.
Není tady
Inak, nie je v silách tovjho priateža donúti otca, aby a mal rád. Mohol by ho - mono, podža toho, kaý majú vzah - donúti, aby a repektoval a správal sa zdvorilo, ale nič viac. Take toto by som mu nezazlievala a nerieila.
Není tady
Nikdo se tě nezastane, pokud to neudělá sama, otec tvého přítele na tebe zadupal a ty ses stáhla. Na jednu stranu dobrý, ale pokud se cítí jako zpráskaná, pak to o rovnocenném vztahu není. já jsem drka, asi bych řekla, e já ho respektuju jeho pocityx také, ale on se azse bude smířit s tím, e jeho syn si vybral právě mě.
D8l jak u psaly holky určitěě existují nějaké zábavky, přátele si v pozdním věku děláme hůře pravda, ale aktivně strávit čas na jazykovém kurzu jde taky. Jde o to, abys nala něco, co by ti vyhovovalo.
Není tady
Hanko, tohle bych si nenechala. Prosaď si odstěhování. Tvůj přítel by pro mě nebyl partnerem hned ze dvou důvodů: jednak proto, e nedokáe svého otce odkázat do patřičných mezí, jendak proto, e nehledí na Tvoje potřeby, sny a přání. A to správnej chlap udělá.
Nezahazuj svůj ivot. Určitě instinktivně cítí, co potřebuje, tak podle toho jednej.
Není tady
Má nějakou monost se přestěhovat zpátky k zahrádce?
el by přítel s Tebou? Neříkej mi e on nevidí to jak jsi neastná
Není tady
Děkuji vem za názory. Takto to vypadá straně lehké, řeení je na snadě, ale mít na to sílu ...
Upravil(a) Hanka M. (5. 1. 2011 22:26)
Není tady
Hanko, tvůj příběh mě vrátil zpět do mých patných časů po přestěhování na malé město, 300 km od rodiny, malé dítě a manel věčně pryč. Já jsem si tehdy uívala i rozhovor s prodavačkou :-)Souhlas s Tercilou - já bych "la po zahrádce" v nějaké podobě ( koupit, pronajmout, domluvit uívání za udrování u někoho, kdo zahradu má a nestíhá, nebo třeba ze zdrav. důvodů nemůe ). Z tvého psaní mi připadá, e ta uvězněnost v bytě ti vadí nejvíc. Určitě jste x krát řeili otce tvého přítele - já bych se asi nehroutila z toho, e mě nemá rád, ALE jak se znám, tvrdě bych zabojovala, jestli je nutné tam trávit čas několikrát v týdnu a kadou sobotu. Asi bych od Chlapa chtěla vedle respektu k rodičům taky nějaký ke mně. Netuím, jaké má důvody jezdit tam kadou volnou chvíli a soboty pravidelně, jak píe, ale jestli je to o nějaké základní pomoci
( těí nákupy) a popovídání apod.,, tak by se nedalo domluvit 2 x týdně odpoledne a zbytek času trávit spolu? To je jen příklad - čas uprav podle potřeby :-) Podobnou dohodou jsme to tenkrát vyřeili my. Pak u jsem počítala s tím, kdy budu sama a na tu dobu jsem si plánovala své aktivity. Hlavně u jsem neměla ten pocit " odloené" a čekající... Moc ti drím palce, aby se ti povedla změna k tvé větí spokojenosti.
Není tady
Ano, má pravdu Dájo, vnést do tohoto stavu nějaký řád. Před rokem jsem zkouela vyhledat někoho, kdo nestačí na zahradu, nebo si pronajmout chatičku např. v chatové oblasti. Ale nic. Také jsem zkouela vypomáhat ve volném čase v místním psím útulku. Moc mě to bavilo, ale moc jsem k psům přilnula a pak jsem byla neastná, kdy si někdo některého pejska odvedl. V paneláku pejska mít nemohu, majitel si to nepřeje. Poraďte mi prosím jetě něco nového. díky
Není tady
Haničko, nevzdávala bych zahradu a hledala průběně dál.. útulek je super :-) jen bych si to v sobě " otočila", to je přece smysl té práce - najít pejskům nový domov, ne? Take se slzou v oku se radovat, e se povedlo umístění do rodiny. A jetě něco nového chce - kondiční cvičení, joga, výtvarničení ( to nemusí umět, tam se učí), jazykovka - cokoli mezi lidmi, kam se bude těit. Je těké radit na dálku, záleí na monostech v tvém městě. Je vidět, e nejsi jen ta za oknem a zkusilas to před rokem, tak s novým rokem znovu do toho - zlehka, klidně stylem pokus - omyl :-)
Není tady
Ahoj Hani, ty jsi u začala bojovat tím e jsi hledala zahrádku a chodila do útulku tak to nevzdávej a pokračuj, moností je hodně. Jak psala Dája, zkus se z toho odchodu pejsků do rodiny radovat a říct si ,,ten odeel, ale jsou tu jiní a přijdou jiní pejskové, kteří potřebují pohlazení, procházku,...! Napadlo mě nějaké dobrovolnictví, třeba u starých lidí, v nemocnici- bude v kontaktu s lidmi a bude mít dobrý pocit z toho e někomu pomáhá a věř e staří, osamocení lidi tvoji snahu určitě ocení. Nevzdávej to a hledej dál zahrádku, třeba i mimo své město i kdyby jsi měla dojídět. A co na víkend jezdit k vaim, třeba 1-2 víkendy v měsíci? Psala jsi e jsi to tam měla ráda. Bezva činností by mohlo být nějaké cvičení dle tvých fyzických moností, mimo jiné se po tom vyplavují endorfiny- hormony těstí a udrovala by jsi tím svoji fyzickou kondici. Podívej za chvíli začne jaro a hned bude venku víc moností- třeba i pěkné procházky v přírodě, v lese. Má momentálně práci? Pokud ano jaké vztahy má s kolegama?
Není tady
Hani, holky ti radí najít si nějaké koníčky, zahrádku, zvířátka... dobrý. Na to, abys měla náplň dobrý. Ale vyřeí to vztah s tvým přítelem a jeho rodinou? Těko. Jen odsune do pozadí. On pojede k rodičům a ty na zahrádku. Nebude si připadat tak sama... ale ve skutečnosti - opravdu nebude sama?
Já takhle nebyla sama několik let a kdy se manel odstěhoval, tak jsem zjistila, e se nic nezměnilo. Jen mám míň prádla a vaření.
Kdyby jsi měla vedle sebe někoho, s kým nebude sama, tak by ti ani nepřilo, e jsi v paneláku.
Z práce k rodičům, o víkendu u rodičů... no, kadej to máme jinak, ale tady je nějak přerodičováno.
Jak to budete dělat, kdyby přily děti? Ty s dětmi někam, on k rodičům... on s dětmi k rodičům, ty za pejskama.
Nedávej na díru jménem partner záplatu v podobě zahrádky.
Není tady
Pomáhat lidem např. v nemocnici bohuel nezvládku, schody jsou zatím pro mne docela překákou. Zatím iju prací. Do r. 2003 jsem pracovala v jednom nejmenovaném obchodním řetězci jako účetní, skladová účetní (inventury a td.). Dalí dva roky jsem pro stejného firmu zajiovala reijní účetnictví (správu 105 budov prodejen) a zároveň několikrát do roka jsem vedla kolení "účetních skladových nováčku". Na to nejraději vzpomínám, protoe si řídám, e jsem jim snad něco dala a doufám, e to v ivotě upotřebí. Teď pracuju v malé firmě v Praze. Celá firma má celkem 4 pracovníky a já zajiuji účetnictví, celní záleitosti a ve co je potřebné. V kanceláři jsem běně sama, ostatní jsou v terénu. Jsem tzv. on-line.
Krodičům jsem dříve jezdila 1 x za měsíc, jetě kdy jsem byla více pohyblivá. Bylo to přesně 5 hodin cesty a 3 x jsem přestupovala. Teď u to nezvládnu. Cesta do práce a zpět mi úplně stačí.
Není tady
Děkuji za odpověď Javeno, v tomto směru jsem v klidu. Já nemůu mít děti. Přítel o tom ví u od začátku naeho vztahu, kdy jsem s ním toto probrala a bere to jako hotovou věc. V tomto směru nechává rozhodování zcela na mě.
Není tady
Hanko, asi jsi to nepochopila, nebo moná reaguje jen na něco z toho, co jsem psala. O děti přímo nejde, byl to příklad. Jde o vae souití a jeho kvalitu celkově. A o to, jestli to chce záplatovat, aby to vypadalo, e dobrý... nebo to řeit... aby jsi neměla pocit, e nemá tu oporu v partnerovi.
Není tady
Proc pritel jezdi tak casto k rodicum?To by me docela stvalo,jeste navic,kdyz jeho otec je k tobe takhle hnusnej.Ja myslim,ze by stacilo,kdyz tam pojede v tydnu na chvilku a vikendy bude travit s tebou.
Zkuste vymenit byt za jiny ,do ktereho si muzes poridit treba pejska.To mate ten byt pronajaty?
Není tady
Ahoj Hanko,
předně si polo otázku na tělo - je přítel to, s kým chce být do konce ivota? Přesněji, nějak jsem nevyčetla z tvého psaní, e je to "mu tvého ivota".
Pokud potřebuje změnu svého neutěeného ivotního stylu a přítel není ten, kdo je ochoten dělat pro tebe ústupky, nebo to z něj prostě necítí - on je spokojený a co je mu do druhých, vak si poradí (viz tvé - buď hodná a čekej....) chtělo by to radikální řez.
80 km dojídí do práce, co tě zmáhá po zdravotní stránce, psychicky tě ničí prostředí, kde se necítí dobře - potřebuje to, kde ses cítila astně - tu vesničku se třemi domky, kde byl slyet padat sníh.... a věř, e při troe dobré vůle z tvé strany a ze strany tvého zaměstnavatele by to lo (já to přímo vidím)....jediné, co si potřebuje srovnat v hlavě, zda tvůj přítel je hoden toho, aby si se pro něj obětovala a zůstalo to tak, jak je nyní (co zatím dělá a ničí tě to), nebo půjde s tebou....a nebo udělá radikální řez, o kterým ti napíu později, podle tvé odpovědi
Není tady