6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Při kontrole po 6nedělí - ultrazvukem. Trochu ještě špiním, ale myslela jsem, že to zmizí, i holky mi to tady psaly. Nic mě nebolí, teplotu nemám, cítím se dobře
Není tady
Maryt, teda, tak v tom pripade ja jsem taky mela nejake zustatky v deloze.....
Tak to by me nenapadlo
Není tady
Lici: neboj, ja jak to tak sleduju v okoli, tak jsem exot s tim kojenim
Jsem se ted malem posmala, mala pojedla, babi s ni pochoduje, aby odrihla, a ted si pousti notne do pliny, fakt dlouhy mokry prdochy...a jak tak lezi, polospi a kadi do toho, tak se vlastniho prdu lekla, cukla rucickama, jaky prekvapeni to pro ni bylo
Abby, Sisu: holky, teda, necekala bych, ze to tu bude napinavejsi nez detektivka Tak jsem zvedava, jak se vyvrbite a ktera teda na tu kontrolu dojdete a nedojdete...
Maryt: ty brdo Tak to drzim palce, aby to bylo ok, neda se tomu nejak pomoct? Nevim, treba mackat trosku brisko nebo vim ja co?
Není tady
No..., taky jsem si nemyslela, že se do Motola vrátím tak brzo Ale uvidíme, třeba se to ještě nějak vstřebá. Pomoct se tomu asi nedá, děloha se musí stáhnout a vypudit to. Když to nezvládne, nastoupí páni doktoři
Doktorka mi řekla, že mě měli informovat o průběhu 6nedělí v porodnici. Jak si vzpomínám, hlavní starost sestry, která tam ten den byla, bylo, abych vyklidila co nejdřív pokoj a uvolnila postel. A když ještě před naším odchodem Madlenku odvezli na Jip na kontrolní ulrazvuk hlavy (dělá se všem miminkům, která byla na JIP), tak měla řeči, že zdržuju, jezinka jedna
Není tady
Holky díky za info o těch očích Mě právě rozhodil manžel, pořád říkal, že mu připadá, že je Honzík slepej Tak to mi bylo jasný, že není, že vidí, ale stejně jsem to kvůli tomu začala nějak porozovat a přemejšlet, jestli by už neměl vidět nějak líp No tak teď už jsem v klidu
Maryt - no teda, takže to tvoje krvácení opravdu nebylo jen tak Tak držím palce, ať to odejde samo, neříkali, jaká je šance, když to tam je už tak dlouho? A jak ta kyretáž probíhá, dělá se to jen nějak ambulantně, nebo bys tam musela nějakou dobu zůstat?
Abby - no snad nebudeš nakonec ještě přenášet
Jsem fakt zvědavá, kdy tady bude další mimčo a od koho..
Není tady
Maryt: To jako fakt??? Na me nastesti byli hodni, ale je fakt, ze tam ten pulden byl celkem klid, asi cekali teprve na priliv dalsich matek. Vim, ze pri predchozim propousteni to byla divocina a bylo tam v jednu chvili asi deset bezprizornich matek, ktere cekaly na tatinky (nebo uvolneni pokoje), no byt mala v poradku, tak nas chteli lifrovat domu uz 4. den po porodu (ptali se, co bych rikala, kdyby me pustili domu, tak jsem teda jakoze ne-e, ze chci jeste s mimcem, pac fakt neumim postarat, a ona teda navic ani nebyla na propusteni, porad nepribirala, smoula moje mala)
Ale bylo evidentni, ze uz by se me radi zbavili. Ale nastesti milou cestou
Ovsem tohle...to je fakt na pres hubu, vzdyt kdyby jsi to fakt mela s komplikacema..uzasna sestra, opravdu
Není tady
Ahoj holky,
jdu se nahlasit že žijeme
Blahopřeji Krtce k dlouho očekávanému Vojtíkovi a Katuše k maličké princezně
A koukám, že Maryt už má po šestinedělí, to to letí! Držím palce aby se placenta ještě stihla odloučit, to je pech. Mě než propustili tak mi dělali kontrolní utz dělohy. Měla jsem tam nějaké zbytky blan, dostala jsem na to injekce a pak ještě prášky. Další kontrolu mám za týden. U normálního porodu to takle nekontrolují?
4li moc na tebe myslím jak válčíte u nás je relativní klid, zatím jsem tu s nimi nebyla sama a Tobi chodí do školky, takže mám často malou jako jedináčka. Přes den je docela spavé miminko, jen nakojím a pak usne, většinou. Uvidíme co bude dál
Kojení jsem začala mít docela na háku Trochu dokrmujeme, dr prohlásila že je malá v podstatě plně kojená, UV si vezme jenom trochu a hlavně v noci. A mě hlavně netrápí, že to není čisté kojení, i tak je toho spaní míň než bych si představovala Rozhodně to chci udržet do konce šestinedělí a dál se uvidí, každý týden by byl fajn. Ale rozhodně nemám ambice být prvotřídní kojná
Není tady
Teta, fakt jo. Kdybych byla trochu asertivnější, vlítla bych na ní, babiznu Byli jsme s Honzíkem zabalení během 5 minut a stejně nám tam přišly 4x uklízečky, že je sestra poslala, ať nás vypakujou No prostě sestry na facku. Když mi Madlenku odvezli v to pondělí o půlnoci na JIP a já za nima šla se zeptat, uzemnila mě zase jiná, ať jí tam nebrečím, že teda na tu Jipku zavolá. A tvářila se, jakoby za mě musela složit uhlí
Ten zákrok je prý pod narkozou a v podstatě mi vyčistí dělohu. Dělá se to např. i při zamlklém těhotenství. Doufám, že ještě ten den půjdu domů.
V porodnici mě ultrazvukem nekontrolovali, vás jo?
Není tady
Maryt přesně jak píšeš. Je to zákrok pod celkovou narkozou, cca 20 minut, kdy ti vyčistí dělohu. Mě přijali dopoledne, kolem poledne revize a asi dvě hodiny po probuzení mě pustili domů. Ale vím, že některé nemocnice pouští až druhý den, tak snad to nebude zrovna ta tvoje.
Není tady
Holky pamatujete na Isabel, tak včera našla na testíku //
Není tady
Ahoj
Tak jdu "napráskat" Izabel a někdo tu byl rychlejší mám z ní radost.
Já po kyretáži ( při zamlklým těh.) byla propuštěná až druhý den ráno. Chtěli mě mít pod kontrolou. Ale někde to opravdu dělají ambulantně. Je to rychlý. Pak jsem ještě dost špinila/ krvácela, břicho bolí jak při ms.
Teď po porodu mě ultrazvukem nikdo nekontroloval. Po prvním porodu jsem hodně krvácela a právě musela čištění podstoupit.
Není tady
Kit: ja jsem byla taky na CS a zadny utz mi nedelali Tak jen doufam, ze vse bude ok Jsem chtela, ze bych si skocila na kontrolu po sestinedeli az prijedu do phy (a to vypada, ze teda po sestinedeli nikam chvatat nebudu, pac je male uz skoro mesic, a za dva tydny se do phy fakt jet necitim, mam jeste furt douru v bruchu, takze nezvladam vsechno tak snadno, a ono asi i jen to, ze nejsem zvykla starat se o mimco a hodne casto nevim a tapu (a chlap by byl cely den v coudu, tady mam nakoupeno, mam malou komu vrazit, kdyz place a ja akutne potrebuju jit na wc, nebo kdyz jsem po probdele noci tak KO, ze fakt nezvladam, tak holt do dalsiho krmeni vrazim mamce, at se s malou nejak zabavi...) Ja budu v pze asi zase nanovo zacinat materstvi
Maryt: me kdysi rikali, ze pousteji po kratkodobe (kyretaz se dela v kratkodobe, ne? aspon me tim kdysi vyhrozovali, nastesti z toho seslo a byla jen biopsie delozniho hrdla, a ta se fakt dela jen v kratkodobe) domu klidne hned ten den, ale chteji, abys mela nekoho, kdo te bude hlidat pres noc, kdyby neco (krvaceni nebo nejaka reakce na narkozu)... A jak jsem to videla v Motole, tak tam budou radi, ez te poslou domu
Není tady
Z Isabel mam velikou radost!
Maryt me delali revizi v Motole a sla jsem domu hned ten den.
Není tady
ahoj holky, tak jsem včera dala naší Lindě příkrm. Od soboty co jí padly 4 týdne a pěkně nám vyrostla a já mám pocit, že těch mých 40-60ml co z prsou vypije je jí prostě málo. Od neděle jsme nespali v noci, malá ječela od půl sedmý do půl druhý a stále jsem jí měla jenom u prsou.Hodinku byl klid a zase ječela a chtěla pít. Včera jsem chtěla odstříkat, ale z prsou mi po kojení nic neteče a před kojením vytáhnu cca 20ml z každého prsa a to teda ty prsa odstávačkou mučím. No večer jsem jí taky dala před kojením 30ml UM a dokojila a spinkala mi krásně 3 hodinky, pak zase 30mlUM a kojení a zase chrněla. Já si ríkám, jestli prostě už nepotřebuje víc těch ml a z prsou jí to nestačí..ale jak píše KIT, žádná kojná teda rozhodně nejsem..
Není tady
Ahoj holky, Antal, taky koukám bojujete... Mě Domča taky nevypije víc jak 70ml z obou prsů dohromady... Podle "tabulek" by měli vypít za den 1/6 své váhy, což tedy rozhodně nesplňujem. a měli jsme to přesně jako vy, do 4. týdne přibíral nádherně a padl 4. a je to bída...
Není tady
antali, ja myslim, ze davat UM pred kojenim je docela nestastne rozhodnuti. spis bych nakojila a pak dala lahvicku
Není tady
Dita.L napsal(a):
antali, ja myslim, ze davat UM pred kojenim je docela nestastne rozhodnuti. spis bych nakojila a pak dala lahvicku
proč?
Není tady
markéta napsal(a):
Ahoj holky, Antal, taky koukám bojujete... Mě Domča taky nevypije víc jak 70ml z obou prsů dohromady... Podle "tabulek" by měli vypít za den 1/6 své váhy, což tedy rozhodně nesplňujem. a měli jsme to přesně jako vy, do 4. týdne přibíral nádherně a padl 4. a je to bída...
A to jsem byla na sebe hrdá, jak krásně kojím, v noci mi spinkala, budila se 1x za noc a pak nad ránem..
Není tady
Antal napred se ma kojit a pak davat UM hlavne proto aby sis uplne neodbourala to kojeni. Mala ti takhle bude pit cim dal min a mlicko se prestane delat. A z lahvicky to tece snadneji mimi se nemusi tolik snazit sat...takze pak tomu kojeni uz moc neda a bude pit cim dal mene.
Není tady
antaliss napsal(a):
Dita.L napsal(a):
proč?
antali, jak pise cizin..... mala se napije z prsou, uklidni se tahanim, napije, zasyti, postymuluje dalsi tvorbu a pak si z lahvicky jenom dorazi, co chybi.
Není tady
Cizinka napsal(a):
Antal napred se ma kojit a pak davat UM hlavne proto aby sis uplne neodbourala to kojeni. Mala ti takhle bude pit cim dal min a mlicko se prestane delat. A z lahvicky to tece snadneji mimi se nemusi tolik snazit sat...takze pak tomu kojeni uz moc neda a bude pit cim dal mene.
Logiku to má..no já jsem z toho docela hotová na netu se píše o jakémsi růstovém spurtu s radou přikláda a přikládat a odsávat a odsávat..Mamka mi říká, ať to tolik neřeším, že prstě se dokrmí z lahvičky a já si přijdu jako nedoststečně kojící máma co nemá dostatek mlíka pro své dítě :-(((((((((( Ale nemám pocit, že by mi malá nepřibírala, vidím na ní, jak se mi krásně zakulacuje a už není žádné miminko téměř bez tuku. Myslím si, že 3700g mít určo budeme, v pondělí jdeme na vážení, tak jsem zvědavá.
Není tady
A hrda na sebe muzes byt porad.... Neklesej na mysli, ono taky v obdobi kojeni probihaji ruzne faze, miminko ma rustovy spurty a to pak prave vypada, ze mlicko nestaci...ale to se musi dva-tri dny vydrzet a upravi se to, zacne se delat vic mlicka a jede se dal
Není tady
Dita.L napsal(a):
antaliss napsal(a):
Dita.L napsal(a):
proč?
antali, jak pise cizin..... mala se napije z prsou, uklidni se tahanim, napije, zasyti, postymuluje dalsi tvorbu a pak si z lahvicky jenom dorazi, co chybi.
Já jí dělám jenom 30ml a to vypije a ani nemrkne očkem.teda včera ani nemrkla
Upravil(a) antaliss (13. 1. 2011 11:07)
Není tady
Antal já bych taky nejdřív nakojila a potom když tak dokrmila...
Taky jsem s Terezkou měla jednu takovou krizi, asi ve 4 měsících. Hned jsem letěla koupit UM a chtěla přikrmovat, jenže Terezka (naštěstí) cokoliv jiného než prso odmítala a prostě se nenapila. Ani lahvička, ani lžička, ani stříkačka..... Tak jsme to prostě museli pár dní vydržet, častěji přikládat, odstříkávat a do týdne se to upravilo a bylo to zase v pohodě. A kojili jsme plně až do 6ti měsíců
Není tady
tak jsem zkusila kolik v těch prsou mám mlíka a z jednoho odsála ještě před kojením a dala jsem 40ml, tj pokud je to v každém prsu, tak to těch 80ml je a 7x za den co jí kojím to je 560ml mléka na váhu cca 3600-3700g. ALE je fakt, že nevždy mi pije jaksi naplno, někdy mi u toho vytuhne po 10minutách. Bože - to je ale věda :-(
Není tady