29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
markéta napsal(a):
A koukám, Sádátko je doma
paráda!!! Takže je vše o.k. zkusím najít čas na dočtení...
Markét, ahooj! Zrovna včera jsem na tebe myslela
Není tady
Ahojky Maryt tak jak zvládáte? Už je Madlenka úplně o.k.? A zlobí? Ten náš rošťák teda jo, vlastně oba
Není tady
ahoj holky
Tak se krtecka dockala. Velikanska gratulace k Vojtiskovi.
Abby tak marodeni ja se bojim jako cert krize, protoze pri horecce nad 38C nedavaji epidural. Letosni chripka je pry letos obzvlaste hnusna, pry 4 dny 42C horecky. A zrovna ted je, teda u nas, chripkova epidemie ve vrcholu.
Teta, co kojeni, jak? Uz je to trochu lepsi?
Holky, me ze dne na den (pres noc ) spadlo bricho ke kolenum
Mam pocit, ze mala nesaha vejs jak k pupiku. Navic mam dojem, ze mi odesel kousek hlenove zatky. Teda nevim presne, bo uz jsem zmackla splachovani, kdyz jsem si vsimla ze se ve wc protocilo cosi slabe cerveneho. Navic me boli stydka kost, jako zevnitr, citim, jak se do panve sesunula hlavicka. Mam z toho hruzu, rada bych vydrzela jeste aspon dva tydny, nechce se mi opet absolvovat inkubator. Navic u Krystofa jsem mohla do nemocnice jak jsem chtela, kdezto ted, prave kvuli nemu bych nemohla skoro vubec.
Není tady
Ahoj holky,
mám dotaz na maminy druhorodičky - včera jsem skončila šestinedělí a pořád trochu lehce krvácím.. Volala jsem doktorce a ta mi řekla, že jsem měla jet už dávno na vyšetření do nemocnice. To mi přijde trochu přitažený za vlasy Celé 6nedělí to jakoby slábne, ale ještě to nezmizelo. Nevíte, co to může být?
Není tady
ahojte, kpjim tak pisem len jednou rukou...druhe dieta mi tu do toho cvaka..maryt ak to slabne myslim bude to ok, sestra moja krvacala dva mesiace po porode... a u mna uy som nekrvacala a mesiac po porode som dva dni yas yacala a teray sest tzydnov po porode, posledne tri dni krvacam ... neviem ci uz menzes...pri filipkovi som mala tiez tak skoro..
ja uy dve hodinz uspavam s filipkom v patach co je blba kombinacia, uy uy oli yaspava tak filipek yacne skakat, hupat postelov o sto sest, tahat ma alebo prifrci na aute s hlukom... od rana na neho nemam cas tak uz nevie coby uy abz bol vecer a vsetci spali..
dito tak to uy sa asi chysta, ale moyno dva tyzdne este vydrzis neboj a vsetko bude ok aj keby teraz prcek isiel
market pozeram aj vy mate veselo..
ja uy yas letim filipek protestuje a skace na posteli nech sa mi nedorayi
Není tady
Maryt já krvácela po všech porodech kolem 8 týdnů. Hlavně při kojení. Pak to bylo ještě tak dva týdny jak píše 4lí. Jeden den jo,dva dny ne... jestli nemáš bolesti nebo horečku, tak se neplaš.
4lí už to máte lepší se spaním?
Není tady
[b]Dito, Čtyřlí[/b], díky Já jsem si říkala, že to je asi ok, ale moje Dr. asi zase neměla svůj den, když mě sprdla, protiva
Není tady
markéta napsal(a):
Ahojky Maryt
tak jak zvládáte? Už je Madlenka úplně o.k.? A zlobí? Ten náš rošťák teda jo, vlastně oba
Markét, docela to zvládáme. Honza byl doma první 2 týdny a pak o Vánocích a pomáhal mi, takže jsem si mohla vždycky na chvilku odpočinout. Madlenka má ještě zvýšené hodnoty červených krvinek a destiček, ale bílé krvinky už jsou v pořádku. Jinak baští pěkně, přibírá a docela hezky spí a vypadá jako štastné mimčo - už se na nás směje, tak jsem ráda.
Takže máš doma dvě zlobidla? A přitom Maty vypadal v porodnici tak roztomile, jak koukal na Dominika a říkal jůů, brácha Ty už jsi zdravá? Dva záněty... auuu
Není tady
Market: 4li: holky, vy musite fakt byt svaty (a tim min chapu nase matky, pac my jsme se segrou presne o 1,5 roku od sebe, neumim si predstavit )
Ja nezvladam to svoje jednatko, i kdyz (ale bojim se, kdykoliv reknu cokoliv na jeji pochvalu, da mi to sezrat ) ted sice mela par dni straslivy trapeni s briskem, ale uz se nam snad nejak dari najet na ten trihodinovy rezim (i kdyz ted jsem ji omylem dala jist po dvou hodinach a spucla skoro celou davku a spinka jako spokojeny miminko, tak nevim
)
Dneska se mi konecne po dvou dnech vykakala, to bylo radosti (i kdyz to bylo dvakrat, a az na zadech, ale ulevilo se ji, kocicce moji malinke )
Kojeni: ted jsem najela na rezim: odstrikavam a dokrmuju (vymekla jsem jeden den, kdy rvala a hledala fakt 5 hodiny v kuse (krome krmeni) a dala dudlik, a zkazila si techniku sani tak, ze nevytahne skoro nic ode me , a zacla rasovat mi bradavky tak, ze byly do krve, dneska uz zacinaji vypadat pouzitelne, tak to zkusim znovu a budu doufat, protoze odstrikavanim se mi podarilo dostat se k tomu, ze sice nepokryju jeji celodenni potreby, ale preci jen uz je z vetsi pulky z odstrikaneho zvladnu pokryt (a zbytek se na stridacku dari pokryt od kamosky, ktera odstrikava - v pze to bude horsi
, pac po tom umelym mela ty problemy kakat
- i kdyz jsem davkovala presne podle navodu, nakonec i davam o malinko vic vody, aby to bylo "ridsi"... Takze radsi zkousim vyjit s materinou a jen minimalne s umelym, uvidime, pac teprve treti den jedem na tom odstrikanym a minimem umelyho, coz budu doufat, ze prsa udrzi produkci...
Maryt: chm..pokud se necitis spatne... A beztak musis po sestinedeli na kontrolu ke gyn Jinak..divala na fotky, teda..kde mas bricho, potvoro?
Ja furt vypadam jako v takovym patym, sestym mesici (i kdyz tohle uz asi bude jen spek
) A Majdalenka je krasnaaaa
Doufam, ze se toho hodnyho usmevavyho miminka taky dockam
Dita: a treba zrovna to klesly bricho a neprijemny tlaky v panvi ti vydrzi jeste ten tyden, dva, jak na potvoru Hlavne, at se ti vyhyba chripka...
Není tady
Tak paráda, Krtka už má Vojtíška, tak gratuluju!!!
Abby - dneska máš to svoje datum, jak jsi na tom? Nebo ho využije někdo jiný?
Dito - no teda, tak držím palce, ať ještě chvíli vydržíš pohromadě, to by bylo fakt nepříjemný mít mimčo dlouho v nemocnici, taky jsem se toho bála, že bych to musela nějak řešit s Danielkou, kdybych náhodou porodila brzo...
Maryt - souhlas s holkama, já taky minule krvácela ještě po těch šesti týdnech, i teď je to třeba čtyři dny nic a pak najednou zase chvíli krev, neřešim..
Teta - no teda to je opravdu věda s tím tvým kojením, dokrmováním, odsáváním, jsi fakt dobrá, klobouk dolů, že s tím takhle válčíš Doufám, že to už brzy bude u tebe v pohodě, už by sis to zasloužila a medaily k tomu
Holky s miminkama - já mám takovej dotaz. Jak vaše děti teď vidí? Fixují už pohled? Nevíte kdy by měli tak nějak koukat jako že sledovat třeba nějakou věc v pohybu a tak? Už si to nějak od prvního nepamatuju. Honzík reaguje evidentně na světlo, kouká třeba na okno, přivře oči když se rozsvítí a tak, ale že by třeba sledoval nějakou hračku nebo mě když se hýbu sledoval pohledem to ne..
Není tady
Zuzi, vypadá to, že mamince k narozeninám radost neudělám...a tak krásné datum by to bylo
Já nevím, já jsem byla přesvědčená, že nevydžím do konce prosince, doktor mi sliboval, že na další kontrole se už neuvidíme a furt nic. Na kontrolu jdu zítra, tak bude asi překvapený.....
Jinak dneska jsem 36+6, v tenhle den jsem rodila Terezku, ale v 9 ráno, tak to už jsem prošvihla
Teď jsem skoro 3 hodiny ležela a pospávala s Terkou, tak musím jít něco dělat. Vypadá to tu šíleně. Ani nestíhám dočítat. Ale už je mi lépe, nehorší je snad za náma...
Upravil(a) Abby21 (11. 1. 2011 14:59)
Není tady
tetamon napsal(a):
Maryt: chm..pokud se necitis spatne... A beztak musis po sestinedeli na kontrolu ke gyn
Jinak..divala na fotky, teda..kde mas bricho, potvoro?
Ja furt vypadam jako v takovym patym, sestym mesici (i kdyz tohle uz asi bude jen spek
) A Majdalenka je krasnaaaa
Doufam, ze se toho hodnyho usmevavyho miminka taky dockam
Teti, pořád mám 5-6 kilo na víc, i když jedno kilíčko je určitě v prsou Díky za pochvalu fotek, taťka cvaká jako divej. O víkendu fotil Majdu s tou plyšovou opicí, teď prej přijde na řadu medvěd
Nemáš taky nějaký aktuální fotky? Jinak za ten boj s kojením zasloužíš medaili a diplom. Bradavky rozkousané do krve musí být masakr.
Zuzi, já myslím, že Madlenka začala fixovat pohled kolem Vánoc, takže ve 4.týdnu. Včera jsme byly na prohlídce v 6 týdnech a prý by měla rozeznat černobílé věci. Sestřička jí šmajchlovala před obličejem nějakým plyšákem, ale Majdu to nechalo klidnou a koukala z okna místo na hračku
Není tady
Tetamon,
no teda, jsi fakt úžasná, jak to zvládáš a jak se snažíš!! Moc Ti držím palce!
A přesně jak píšeš - nechápu jak to zvládaly naše matky.
Moje máti mi vyprávěla, že brácha neměl vyvinutý sací reflex, takže odstříkavala a krmila ho několik měsíců, pak se naučil sát sám. Do toho bydleli někde v jedné místnosti, látkové pleny prala v potoce (brácha je prosincové dítě!) a vyvářela v hrnci na šporáku, kde se topilo dřevem. No fakt nechápu. Až se stydím, když si připadám unavená!
Zuzi,
já mám pocit že se Vojtík na něco zadívá už teď. Máme na stěně takové to světlo z ikea, co má tvar půlměsíčku, tak na to kouká. Na závěsnou hračku nad postýlkou taky občas čučí. ale pohled myslím ještě nefixuje.
Dituš,
no teda, u vás už je chřipka? tak to držím palce, ať se vám vyhne!
jo a ten epidurál, jestli pamatuješ jak jsem ho chtěla -- tak ten jsem nedostala. :-(
Není tady
bambi
a proooooc? Jj chripajzna v plnem proudu a jeste nas strasi H1N1 ze je to z Britanie jenom na skok, hlavne k nam na sever
Teta ja mam dojem, ze to sani se dudlikem nekazi. My meli prso + dokrm z lahvicky s normalnim mekkym dudlikem + dudlik a pak palec a savec sal jak o zivot. Kojila jsem tak az do 7meho mesice.
Holky, s tim fixovanim, ja myslim, tak 6 tydnu - 2 mesice, kdy se da rict, ze mimco fakt sleduje.
A ty tlaky v panvi jsou ted vecer bolestivejsi, no snad to tak zustane. Rano dobry, vecer po celym dni horsi, ale vesmes furt stejny
Není tady
Tetamon -- jak píše DITA, taky si myslím že by se to dudlíkem nemělo kazit??? Protože my jsme se na to speciálně ptali ještě v porodnici, jestli můžeme dát dudlíka a tři (!!) dětské sestry mi nezávisle na sobě řekly, že můžem. Pak když tu byla dětská doktorka na kontrolu doma, tak taky říkala, že dudlíka můžeme dát. Malý totiž dost ublinkává a chce se utěšovat u prsu a pak se přepije. Tak všichni říkali, že lepší je dát na chvíli dudlíka. Dáváme ho už týden a pije statečně dál.
Ale možná je u tvojeho prcka problem, že se to sání ještě úplně nenaučila, že?
DITO:
s tím epidurálem se to nestihlo. Do porodky jsem dorazila a byla jsem na 3 cm. než přišly výsledky odběrů, tak už nešel dát. Hořce jsem toho litovala, to můžu říct!! celkem to trvalo 11 hodin, ale hlavně ten konec...kleště, vaku-extractor...šití až za krkem... no hrůza. Kdybych měla epidurál, možná by Vojtíšek nebyl jedináček
Není tady
Maryt: tak to ja mam v prsou tak tri kila Ale to me az tak nestve (to me zacne stvat ve chvili, kdy se to vypusti s svesi
, ale ten spek, ten spek me stve (hlavne kvuli hojeni jizvy
, furt jeste tam mam durku, a jeste podle doktoru na tydny pocitano asi jeste mit budu
)
bambi: no, tak mamka neprala v potoce, ale taky fungovala jak superzena I kdyz tvoje mamka byla uplne megasuper
Dita, Bambi S tim dudlikem a savickama..ja fakt nevim, dykz vezmu, co mi rikaji dr a detsky sestry v porodnici, tak ne, (i kdyz dudliku na flasce se asi z nejakeho duvodu a priori vyhybaji a davaji ho az v pripade, ze to fakt nejde jinak, takze pocitam, ze ten do toho ma asi co kecat), ale na druhou stranu veskery laktacni a kojici poradkyne jednoznacne rikaji ne a ne (pry se to "pouziva" jinak, nez se ma pouzivat bradavka, takze to sani je pak min efektivni)... Takze prave jak rikala bambi, mlade neumi poradne sosat, coz je asi ten nejvetsi problem, kdyz to ma mlade zvladnuty, tak to asi takovou paseku nenadela
Dala jsem vcera ze zoufalstvi dudlika (rvala tri hodky v kuse a po krmeni dal pokracovala), sice nefunguje uplne idealne (vzdykcy ji to strasne znervozni, zacne machat rucickama, nozickama, porad knurka, ale neplace), ale k prsu se mi zacla chovat..no proste ho bere utokem dasnema jako dudlik. Ale kupodivu (asi ze jsou uz jak tak zahojeny :-D) to prsa snasely celkem dobre.
Ach, kolika, tak jdu nosit...
Není tady
Bambi chudinko malá, to zas byla nějaká bejkovina. Dat ho můžou od 1 do 8 cm, jsem byla u anesteziologa, mi to sám říkal. Na kleště a velké síti klidně i později. A žádnou krev na testy mi nebrali. No tak teď už je všechno zle za tebou, tak si užívej vojtíška. :pusa:
Teta u nás fakt lahvička a dudoš žádný následky neměli. Jsou dokonce mimina který potřebují hodně sosat, víc než pít. Na to je pak dudan ideální. Řekla bych že to je spíš váš případ, že jasmínka chce cucat ale hlad nemá.
Není tady
Ahojky tak hlásím stále 2 v1. Po dnešní kontrole se mudr. divil co tam ještě chci , že to minule vypadalo že do dneška porodím a ono nic.
Tak nález stále stejný od minula nic nového jen se přidal k tomu všemu cukr v moči a špatně se mi dýchá. Říkal že je mimi dosti velké a spíše dlouhé. Ale ty UTZ klamou. Jen monitor se mu strašně líbil prý mám krásné hory minle to byly kopečky. Tak jsem šla domů a řekla manželovi jeho slova že máme dovoleno vše a spíše se mudr. začíná obávat aby mi ten porod nevyvolávaly tak jak skoro při Nikči. jen nje problém manža má teno týden noční
Není tady
Cau kocky
Tyyy jooo Teta ty za to kojeni dostanes metal clovece, ja uz bych to davno vzdala. Ale jsem dobra a urcite se rozkojite! U nas se taky dava dudlajz, Sophie chce u prsa usinat a to neni vzdy mozne, zvlast kdyz mame jeste brasku ze...
4li ty to taky nemas lehky co... ale vim o cem pises, taky mam obcas takovy zajimavy situace...jako dneska v poledne Maxik nechtel jist, ze mu mam davat...do toho mala rev, ze chce jist... takze jsem kojila a do toho volnou rukou krmila me trilete dite Ale jinak se to vcelku da...nastesti je Sophie fakt hodna a spinkava
Není tady
Šišulajdo, tak koukám, že jsme na tom úplně stejně, i s tím termínem. Mimčo mám minimálně o týden starší než na metříku. Já mám kontrolu zítra, tak jsem zvědavá co mi doktor řekne
Tak schválně, kdo bude dřív
Není tady
Hele hele Abby nepředbíhej jo, ještě jsem tady já
U mě se teda nic neděje, žádní poslíčci, jen semo tamo ztvrdne břicho, ale to tvrdlo i předtím
Teta ty mě docela děsíš s tím kojením, ale švagrové se narodila holčička v září a kojení zvládají v pohodě až tak od 3 měsíce, jinak taky dost válčily
Já jdu cosi dělat, je třeba to trochu popohnat
Není tady
Lici
Tak se hlásím z kontroly, doktor mě vnitřně neprohlížel, takže aktuální stav nevím. Ale podle pohmatu je prý hlavičky hodně dole...víc mi neřekl. V pondělí jdu do nemocnice poprvé na monitory a jinak na kontrolu zase za týden..
A jak jsem říkala, pochválil mě, že krásně ležím a odpočívám.....hahaha
Není tady
Čau holky,
tak si představte, že mi po porodu zbyl v děloze kousek placenty. Takže jestli se prý nevyloučí do týdne, půjdu do Motola na kyretáž
Není tady