29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, já právě taky používám Sab Simplex, dávali ho už v porodnici, když se děti moc kroutily, ale mám z toho trochu černé svědomí.. jednak i v letáku píšou a i s doktorkou jsme se shodly, že by se neměl dávat maličkým, ale až větším dětem, a hlavně, co je můj názor, je to prostě jen "mechanická" pomoc, prostě to pomůže, ale tělo si na to zvyká a samo se moc nesnaží si pomoct.. já ho dávám tak 2x - 3x denně, vždycky když dokrmujeme Nutrilonem větší dávku.. a celkem pomáhá, musím říct..
Ale stejně jsem se rozhodla zkusit ta probiotika, i když jsou drahá.. budu je dávat pravidelně, mělo by to podpořit střevní flóru a tím právě tu "soběstačnost" tělíčka.. a pokud to nebude moc zabírat, tak aspoň se k Sabu vrátíme až později..
Není tady
Antal mala ted vazi tri kila, v pondeli jsme byli na KO. Sophie se narodila skoro o tri tydny drive, takze byla prdik a jeste shodila za ty prvni tri dny par deka, takze jsme sli domu s 2,5 kg.
Pred chvili se mi mala zrovna tak kroutila...a najednou to z ni letelo, ohodila me komplet celou...tak to se nam jeste nepovedlo, nejaky to ublinknuti jo, ale takovahle sprcha
Není tady
Teta ja ti pujcim k Jasmince toho myho triletyho draka na jedno odpoledne a az mi ho vecer budes vracet, tak se ti bude zdat, ze ta pece o miminko je super jednoducha
Není tady
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, já jsem z podzimňat. Nechcete některá pražská plenky Pampers economy mini, 3-6kg, 2 nerozbalené balíky po 80ks? Dala bych je za 400Kč(2,5kč za ks) Nějak rychle jsme museli přejít na midi..
Kdyby jo, písněte mi SZ.
Přeju všem hodně radosti s mimíkama a přežijte šestinedělí
Není tady
Ahoj babuchy
tak jsem ještě stále celá. Po včerejší kontrole mi mudr. řekl že se asi příště už neuvidíme. Tak nevím. CS2 a říkal že jsem na prst otevřená. Ale do toho mě vyskočil tlak a mám dosti oteklé nohy a vysoké hodnoty vílkovin v moči a do toho ještě zánět pochvy. Tak si musím dávat čípky . Má podetření na zánět močového měchýře , ale já necítím žádný problémy jen mě častěji píchá důle jakoby na močák a i si ucvrknu tak už nosím intimky. Tak mám příští týden jít na kontrolu a uvidíme co se bude dít. Na monitoru totální kopce a hory tak mi to ten můj mudr popisuje a že to vypadá na rozběhnutí dobře. Jenže přes den tvrdnutí dosti silné, bolesti jakoby MS taky ale pak se okoupu a přejde ještě někdy v noci a pak do rána nic. jen bych už ráda porodila špatně spím dalo by se říct že vůůbec , strašně pálí žáha a a dneska je mi jaksi na zvracení a o dýchání ani nemluvím podprdu s kosticema vůbec tak nosím takovou jen sportovní a nebo bez pak je to lepší , ale jen chvilku. Tak se i těším jak to budu mít za sebou. Jen uvidíme při další kontrole , nanznačoval že by se přiklonil i k císaři. A holky prosím Vás jak je to když budu v porodnici má manžel nárok na ošetřovačku na mě po dobu co budu v porodnici.
Mi jsme byli totiž včera s Nikčou na očkování na encefalitidu a tak jsem se ptala na to a ona říkala, že to vypisuje porodka a má na to nárok po dobu hospitalizace max. 9dní. A jdu vás dočíst a pak písnu co budu vědět na rady , ale myyslím že jste šikovný a zvládáte to s mimiskáma suprově. Já se psychicky připravuji na zítřek budou Nikči brát krev 4ampule to zase budou chuděrce muka.
Není tady
tetamon napsal(a):
Antal: no, nasla jsem nejaky info nejen na netu, ale i porodni as. a tak, ty zase rikali, ze fenykl je prave jeden z tech faktoru, ktery to zhorsuje (ale to mi vysvetli, proc je pak teda v kazdym kojicim a protiprdavym caji??), probioticky kapky davam taky (bifiform je alternativa k tem drazsim, nevim, jak se jmenuji - biogaia?), jestli to funguje nebo ne, tezko rict, ja je davam prakticky od zacatku, tak nevkm, jak by to vypadalo bez nich
Prdochy mame tak jako tak
Slídím tady, co dělá Cizinky Sophinka a tak jsem narazila i na tebe, Teto
S tím fenyklem je to všelijaký - určitý procento prcků reaguje na fenykl opačně než ostatní, tzn. že jim prdíky zhoršuje. Berenika byla přesně ten případ, po fenyklu ji bříško bolelo ještě víc... Tak zkus najít čaj, kde je fenyklu menší podíl. Ale trochu je ho si ve všech kojících čajích... Na prdíky pomáhá i kmín, takže zkus kmínovou polívku. Ty probiotika BioGaia jsou skvělá, ale ta cena... Myslím, že jiné kapky fungují stejně i za menší cenu.
Četla jsem, že máš potíže s kojením, živě si vybavuju opět malou Bereniku, kojila jsem jen 2 měsíce a ještě s příkrmem. Teď s Anastázkou to šlo tak nějak samo, ale pomohlo mi:
* hodně hodně hodně pít - kojící čaje s obsahem jestřabiny, melta a taky jsem baštila hodně polívky
* homeopatika Ricinus Communis 5CH - klidně i 4x denně 5 granulí
* prudit s odsávačkou, i když nic neteče. Super by bylo, kdyby se ti povedlo vypůjčit si profi odsávačku Medela Symphony - dvoufázová - má stimulační a odsávací fázi. POdívej se na www.medela.cz, tam jsou kontakty i ceníky.
To ostatní ty holky psaly. A hlavně, i když budeš třeba přikrmovat, hlavně nezoufej, není to žádná katastrofa!
Není tady
Gabi co ty tady...u nas se dlouho nic nehne, tak ses prisla podivat na me sem?
Sisulajdo, ja kdyz ctu ty stavy, co mate vy tehulky tady, tak vam ale vubec nezavidim. Jsem fakt rada, ze to mam za sebou. No to moc nepotesi co... Tak aspon popreju, at uz se vam to rozjede a porody jsou rychlovky
Dobrou noc...Krti myslim na tebe....mam pocit, ze uz rodis
Není tady
Cizinko, seš hodná, já už bych i rodila, ale prtě si to rozmyslelo..měla sem bolesti od 21 do cca 3, celkem pravidelný, ale nezesilovali..no říkala sem si, jak s těma bolestma můžu jet autem a pak cca 5 minut projít do porodnice..no to netuším odešla včera i hlenová zátka, tak sem jak na trní, kdy se to spustí
každopádně doufám, že ty bolesti k něčemu jsou a půjde to pak třeba lépe
Není tady
Dobré ráno holky!!! Sišulajdo taky to nemáš jednoduché co !!
Krtí to už snad ani není možné, ale myslím, že když už odešla hlenová zátka, tak by se to mohlo co nevidět rozjet
Co máte jinak dnes v plánu?? Já se chystám vařit segedínský guláš, trochu poklidit a možná povléct postele. Ale to až podle toho kolik mi zbude elánu Po ránu jsem vždycky plná optimismu kolik toho zvládnu a už po poledni začnu polovinu věcí odkládat
O víkendu máme v plánu přestavět ložnici a poskládat postýlku
Včera jsem se dozvěděla, že se dá místo klystýru koupit nějaký Yal, tak jsem se chtěla zeptat holet co už rodily, jestli je v těchto dvou věcech nějaký rozdíl, nebo je úplně jedno co mi dají????
Není tady
Liciášku - YAL je taková alternativa pro schůdnější klystýr - prodává se po 2,jeden si můžeš udělat sama doma, když máš pocit, že to začíná a druhý v porodnici, nebo někde jde koupit jen jeden rovnou do porodnice...je to méně tekutiny, který ti podají stejně jako klystýr, ale musíš to držet cca 5 minut a pak se vyprázdnit...kdežto normální klystýr je teď nevim, jestli jeden nebo dva litry teplý vody a je to mazec - ale zase to prej pomáhá víc se vyprázdnit a povolit ty porodní cesty.
Já mám zkušenost s Yalem, moc sem se nevyprázdnila, nevim, do jaký míry, ale ač sem se celou dobu bála úniku při tlačení, tak mi to pak bylo absolutněš jedno, i když sem cítila, že ze mě něco jde... takže zvaž co a jak...stojí to cca 200kč ty dvě lahvičky.
Není tady
Cizi, to víš, u nás se tolik podrobností o Sophince nedozvím
hele a nevíte něco o Saďourkovi? Co Tomášek, je všechno v pořádku?
Upravil(a) Gabrielle (6. 1. 2011 9:20)
Není tady
Gab - jukni o pár příspěvků níž, je tam info - jsou doma
Není tady
Aha, takže Krtí myslíš, že je lepší normální klystýr??? Teda já mám ale starosti
Upravil(a) Liciáš (6. 1. 2011 10:48)
Není tady
liciáš - švagrová mi třeba doporočila ten normální, že to jako líp pročistí střeva, na chvíli zapomeneš na porodní bolesti atd..ale já sem srab a pro jistotu ten yal s sebou v tašce mám....
zkus si zjistit ve svý porodnici, jestli mají Yal k dispozici, nebo ho musíš mít dopředu - u mě třeba při pvním porodu mi ho musel gynekolog předepsat, protože prostě nebyl bez předpisu a k dispozici v nemocnici..a ted ho mám od tchýně z porodnickýho...tak nevim...váhám...
teď počítám poslíčky - 3x po 10 minutách si zase ze mě dělá srandu
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Četla jsem, že máš potíže s kojením, živě si vybavuju opět malou Bereniku, kojila jsem jen 2 měsíce a ještě s příkrmem. Teď s Anastázkou to šlo tak nějak samo, ale pomohlo mi:
* hodně hodně hodně pít - kojící čaje s obsahem jestřabiny, melta a taky jsem baštila hodně polívky
* homeopatika Ricinus Communis 5CH - klidně i 4x denně 5 granulí
* prudit s odsávačkou, i když nic neteče. Super by bylo, kdyby se ti povedlo vypůjčit si profi odsávačku Medela Symphony - dvoufázová - má stimulační a odsávací fázi. POdívej se na www.medela.cz, tam jsou kontakty i ceníky.
To ostatní ty holky psaly. A hlavně, i když budeš třeba přikrmovat, hlavně nezoufej, není to žádná katastrofa!
Gabi, diky, s tim pitim mi to kulha , holt kdyz furt sedim s malou na koze, tak se blbe chodi pro vodu. Ale snazim se. Tak pritlacim s tou meltou a holt i kojo caje
Jinak..ja asi i jak tak mliko mam (a ona by ta tvorba asi jela i ve vetsim, kdyby ta moje potvurka lina chtela sosat), jenze ona mi misto poradnyho piti rasuje bradavky (posledni dva dny se ji nechce vubec chytat se spravne, i kdyz se mi podari ji nacpat kozu spravne do pusy, tak si hybanim hlavy vyposouva kozu ven a necha si uvnitr jen bradavku - velice velice au), vypije toho malinko, a pak rve hlady (ale kdyz ji dokrmim strikackou, jako treba ted, tim, co jsem si odstrikala - pul noci a ranni kojeni jsem si dala pauzu, protoze mam fakt ty bradavky tak priserne rozezrany, ze to neslo, tak toho bylo vic - tak chrape jak belina. Ale jakmile ji dam k prsu, tak je pet minut pryc a rev jak na lesy...tak ji dam na dalsi trictvrte hodku k prsu (pokud neni noc a nejsem jo moc hotova, nasla jsem si fajn polohu - u TV, tak ten cas utika lip :-D)...sosa s prestavkama, ale sosa, i kdyz teda drzi tu bradavku blbe, ale kdyz najdem nejaky kompromis, ze jsem schopna bolest vydrzet, a ona zaroven dost saje, tak tu trictvrtehodku vydrzi, a pak navzdory buzeni a vsemu, vytuhne natvrdo. Jenze jakmile ji dam od prsa, tak behem desiti minut rev...
Jako..ja vim, ze to prejde, at uz do kojeni nebo do dokrmu umelyho, ale nez se dostanem nekam ven z toho strasneho kolotoce, tak to bude poradne poradne.. I kdyz fajn je, ze hubnu (samozrejme tam, kde nejvic chci, to jest predlokti treba, vylezly mi licni kosti...segra teda tvrdila, ez jsem zhubla i dost pres zadek, ja to nevidim (a chodim ted diky jizve porad v tehuleginach, ty jsou pruzny, tak vim zase prd :-D) I kdyz jsem na predtehu vaze (otazka je, jak dlouho mi to vydrzi, a visatec mi zustal, a veleosklivy, pac jeste rozpraskany, spousta volne kuze, ve ktere je dole par cm tuku, ale jinak je to takove...no opravdu kus kuze, budu doufat, ze nejsem tak stara a elasticita kuze to jeste trosku vyspravi - a kdyz ne, tak budu chlapa honit s bicem, aby mi vydelal na abdominoplastiku (musim zvazit, jestli jsem schopna mit dite jeste predtim, aby nemusel platit dvakrat :-D)
Není tady
krtka: no doufam, ze uz konecne, vzdycky chodim nakouknout, co uz jak uz, tak uz snad. Drzim palce, aby to nebyly poslicky, ale uz konecne dorazil opozdeny darecek (a rychle a bez komplikaci a s co nejmin bolestma)
Lici: kamoska mi ho doporucovala, ze pry to muze pomoct urychlit porod (jednak to uvolni streva, takze je tam vic mista, jednak to pry pomaha nejak kontrakcim - netusim, mozna proste tim, ze to uvolni to misto tam, nebo to, jak tam ta peristaltika dela svoje, tak ze to nejak "kooperuje" s kontrakcema? Kazdopadne pry to pomaha a urychluje porod
) Ja sama...asi bych sla do Yalu, kdybych mela rodit normalne, ale to fakt nevim (a jsem uprimne rada, ze tohle uz nemusim resit)
Není tady
Ahojky. Se hlásím z porodky. Mi rozpíchavají prsty a mučí mě hladem. Já chci domů na pořádný nášup bééé
Teta s tím kojením, zkus změnit interval a přikládat co hodinu na 15 minut. Při bolavých bradavkach je dobrá poloha na kojpolštáři, mimi na zádech nožičky za tvoje záda hlavička zepředu. Máš malou jako podpaždí
Po kóju je nejlepší omýt bradavky, pořádně usušit a vymačknout trochu mléka a tím namazat práskliny. Mléko dobře hojí. Prsa větrej bez podprdy.
Nemusíš furt kojit, mimča řvou často i z jiných důvodů než hlady. Třeba zima, horko, bříško nebo se chtějí jen mazlínkat. Zkus třeba šátek.
Taky jsem s prvním furt kojila ale je to blbost.
Upravil(a) Dita.L (6. 1. 2011 12:19)
Není tady
Liciáš napsal(a):
Aha, takže Krtí myslíš, že je lepší normální klystýr??? Teda já mám ale starosti
Lici, k tomu klystýru. Někde jsem slyšela nebo četla, že ten Yal je sice dobrý, ale prý se někdy nedá načasovat, aby zapůsobil včas, takže se může stát, že se pokadíš při porodu Což se může stát tak jako tak např. při překotném porodu. Ten klystýr je v tomhle asi lepší, učinkuje hned. Mně ho dávala asistentka ráno cca v 7 hod a v těch 11 hod ze mě krom mimina nic nevylezlo
Osobně to považuju za lepší variantu, jednak se mi trochu ulevilo a nebylo to nijak hrozný, nepříjemný nebo tak něco. Někde jsem slyšela, že je to jako čůrání zadkem
Což je přesné přirovnání
Dvakrát hopneš na záchod a je to.
Krti, tak čekám, jestli mě v délce těhotenství trumfneš, a pevně doufám, že nééé a že Vojta bude brzo venku
Teta - já jsem na bradavky používala krom vlastního mlíka a bepanthenu ještě takové mazadlo od Medely - Purelan 100, to hodně pomohlo.
Není tady
Holky díky za rady Asi to nechám na klasice, protože kdybych včera nebyla na info schůzce v porodce, tak ani nevím, že nějaký Yal existuje
Není tady
Liciáš napsal(a):
Holky díky za rady
Asi to nechám na klasice, protože kdybych včera nebyla na info schůzce v porodce, tak ani nevím, že nějaký Yal existuje
Lici, jak se vlastně bude jmenovat vaše prďolka?
Není tady
Ahojky,
o Yalu jsem slyšela, ale nechala jsem si udělat normální klystýr a bylo to v poho. Akorát teda jak říkají, že by se mělo aspoň deset minut vydržet, tak u mě to absolutně nepřicházelo v úvahu. Na záchod jsem musela letět hned. Ale možná to bylo proto, že jsem ve střvech skoro nic neměla, tak to chtělo hned ven
Včera jsem zjistila, že už se mi začalo dělat mlíčko. Objevila jsem na tričku flíček, tak jsem zkusila zmáčknout a u obou prsou se hned objevili kapičky. Tak mě to potešilo a začala jsem se těšit ještě o to více
Není tady
tak poslíčky přešly ted sem se krásněš vyspala a pokračuje to
se z toho picnu
maryt - budu asi rekordmanka v sobotu nastupuju dyštak do porodncie, ale doufám, že se to brzy rozjede
Není tady
Abby tak to já ti řeknu perličku mé kamarádky. V porodce jí udělali klystýr a řekli jí, že má vydržet co nejdýl. Ona to vzala doslova a vydržela 45 minut Sestřička říkala, že to tam ještě nikdy neměli, ale je fakt, že kamarádce už prý lezly oči z důlků
Maryt pro naši princeznu jsme vybrali jméno Sára Tchýně to teda nemůže moc rozdýchat, ale pomalu si zvyká
Není tady
Liciáš - tak to by měla dostat nějaké ocenění, to se divím, že to vydržela bez úhony já nemohla vydržet ani těch 5 minut po Yalu
Sára je moc pěkné jméno !!!
Není tady
teta - to kojení bych taky tzkusila častěji přikládat - obecně platí, že by kojení nemělo vůbec být cítit a pak je správné, zkus teda několik poloh a věř, že se malá rozjede, až na to přijde jak...ty dětičky to pak nebaví když mají moc práce a neteče to prostě vydrž a bude líp
Není tady